AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 39 / 40. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Prosvjed
To su tzv "judini sinovi" malo se ih podmazalo i eto kaj lova radi s čovjeka svašta..tomi93 je napisao/la:Država se ograđuje od prosvjeda i time ostavlja proizvođače mljeka na cjedilu, umjesto da štiti svoj strateški proizvod oni tako....sramotno.
Sad čujem da se neki proizvođači iz primorja i slavonije ograđuju od prosvjeda i sutra če krenuti u zg kako bi stali ispred dukata. Svakako podržavam to da se situacija smiri kako bi cisterne krenule po mljeko i održali se nekakvi pregovori, ali ti koji sutra dolaze su veliki proizvođači, koji primaju 50 lipa tvorničke premije, kod njih cisterne sigurno ne kasne, a i nisu na svoju ruku odlučili za ovaj korak.
abrkili
A ovo u vezi cisterni to je samo Dukatova igra jer su cisterne imale slobodan ulaz i izlaz kod Dukata u sve dane prosvjeda tako i danas..
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
→→→ : VIŠE
Ja nisam proizvođač mlijeka ali sam poljoprivrednik i shvaćam probleme mljekara, ali ovo što rade u Bjelovaru je sramota. Danas je cesta kroz Sredice bila zatvorena za sav promet, nisu pustili ljude niti do liječničke ambulante kod sirele već su morali pješačiti skoro 2 kilometra. Pola prosvjednika je pijano i stvaraju probleme mještanima a policija neće intervenirati. Znam da ću se nekima na forumu zamjeriti, ali ja sam to vidio svojim očima, a tko mi ne vjeruje neka dođe vidjeti.
iceman- Broj postova : 24
Registriran : 13.10.2010
0
Vidi ledenko zbog takvih kao ti jesmo u situaciji da nas svatko zajefrkava kako hoće. Nismo složni ! To je valjda taj hrvatski jal koji nas poput sjene prati korz povjest. Jednom je moj dobar prijatelj inače filozof i teolog rekao, Rile šta se čudiš pa mi smo prokleta nacija. Kad god smo kroz povjest htijeli napraviti nešto pozitivno za zemlju i narod uvjek se našao neki izrod koji će nas potkopati, izdati, prodati. Počelo je na planini Gvozd kad smo kralja Prtra izdali mađarima i on nas prokleo na 1000 godina. Te klice zla, jala, zavisti, podjele ostale su sve do danas, Nikad složni kao narod i nacija.
Eto tako je i u novijoj povjesti tako je danas, tako će biti i sutra.
Ako nisi pogođen problemima koje ti jadni ljudi imaju i nemaš veze sa otkupnom cijenom mlijeka, zašto onda guraš nos gdje mu nije mjesto. Sve to što se dešava je po zakonu Akcije i Reakcije. Mljekara je poduzela akciju i smanjila cijenu mljijeka, reakcija proizvođača je da su izišli na ulicu upozoriti cijelu naciju i tražiti svoja prava. U tom slučaju za sve posljedice koje će biti isključivu odgovornost snose otkupljivači. Da nisu bezobrazno pohlepni nebi bilo ni nereda ni ti prosvjeda. Da ova lopovska gamad poštuju ono na šta su se obvezali ugovorom, ti ljudi bi bili kod svoje kuće i radili svoj posao, nebi se potepali po cestama.
U ovim turbulentnim vremenima umjesto da se stimulira proizvodnja nađe se neki izrod koji će je sabotirati, koji će smanjivati poticaje, koji će se nenormalno bogatiti na račun sirotinje.
Situacija u kojoj su mljekari je više nego strašna i nedaj Bože nikom da svoje mora tražiti na ulici. Zaslužili su podršku svih nas! A onoj bandi u dukatu treba poručiti da nemogu jednim potezom pera ugrožavati sudbinu stotina proizvođača i njihovih obitelji.
Eto tako je i u novijoj povjesti tako je danas, tako će biti i sutra.
Ako nisi pogođen problemima koje ti jadni ljudi imaju i nemaš veze sa otkupnom cijenom mlijeka, zašto onda guraš nos gdje mu nije mjesto. Sve to što se dešava je po zakonu Akcije i Reakcije. Mljekara je poduzela akciju i smanjila cijenu mljijeka, reakcija proizvođača je da su izišli na ulicu upozoriti cijelu naciju i tražiti svoja prava. U tom slučaju za sve posljedice koje će biti isključivu odgovornost snose otkupljivači. Da nisu bezobrazno pohlepni nebi bilo ni nereda ni ti prosvjeda. Da ova lopovska gamad poštuju ono na šta su se obvezali ugovorom, ti ljudi bi bili kod svoje kuće i radili svoj posao, nebi se potepali po cestama.
U ovim turbulentnim vremenima umjesto da se stimulira proizvodnja nađe se neki izrod koji će je sabotirati, koji će smanjivati poticaje, koji će se nenormalno bogatiti na račun sirotinje.
Situacija u kojoj su mljekari je više nego strašna i nedaj Bože nikom da svoje mora tražiti na ulici. Zaslužili su podršku svih nas! A onoj bandi u dukatu treba poručiti da nemogu jednim potezom pera ugrožavati sudbinu stotina proizvođača i njihovih obitelji.
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
iceman je napisao/la:Ja nisam proizvođač mlijeka ali sam poljoprivrednik i shvaćam probleme mljekara, ali ovo što rade u Bjelovaru je sramota. Danas je cesta kroz Sredice bila zatvorena za sav promet, nisu pustili ljude niti do liječničke ambulante kod sirele već su morali pješačiti skoro 2 kilometra. Pola prosvjednika je pijano i stvaraju probleme mještanima a policija neće intervenirati. Znam da ću se nekima na forumu zamjeriti, ali ja sam to vidio svojim očima, a tko mi ne vjeruje neka dođe vidjeti.
Jesi li im ponudio da se dođu ugrijati kod tebe, možda nešto toplo pojesti ili si im donio čaj!? neki od njih su nagrecali zadnju kunu za gorivo i možda nemaju ni za kiflu! jel si se upitao kome su ostavili svoja imanja!? ženi,djeci i starim roditeljima. Sigurno nisu došli bezveze nasred ničega se napit i ljude zajebavat.
usput, ja svaki dan po štali i oko štale propješačim najmanje 2km
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Ma na tv-u i u drugim medijima se sve vise osudjuje seljak,taj Dukat vjerojatno malo i plati da se tako pise.Sramota je da i jedan covjek sa sela koji i malo zna ista o poljoprivredi i stocarstvu osudjuje prosvjede jer treba 365 dana raditi svaki dan i onda da barem imas staod toga nego te hebe kako ko stigne !
zlocko- Broj postova : 528
God : 43
Zanimanje : svašta po malo
Registriran : 26.05.2011
7
Prvo te tvoji pljuju a uz to sve ministarstvo kojem bi trebalo biti glavni prioritet da opstane poljopriveda i da postane konkurentna u budućim godinama je okrenulo leđa seljacima.....
dali tu išta treba reći i samo me zanima tko je glasao za ovu i ovakvu vlast koji neznaju ni šta će ni kako ali znaju okreniti leđa onome kome bi trebao biti glavni oslonac....
dali tu išta treba reći i samo me zanima tko je glasao za ovu i ovakvu vlast koji neznaju ni šta će ni kako ali znaju okreniti leđa onome kome bi trebao biti glavni oslonac....
zašto ne posjećujete i duge forume i pričate istinu o sebi. ljudi vas osušuju na temelju medijskih slika, a nitko zapravo ne kuži vezu, tj. da smo svi u istom.
Ne dozvoljava mi se postavit link, al npr. na dnevno.hr, imate 2 aktivne teme
- sindikat-zaposlenih-u-poljoprivredi-protiv-prosvjeda-mljekara
- vi-e-od-1000-litara-mlijeka-poteklo-ulicama-dogovor-o-cijeni-tek-slijedi
i niti jednog od vas da ljudima proba objasnit što se i zašto događa. Ljudi nemaju pojma, osim što pročitaju i vide na TV.
Po meni, nije dovoljno da budete uvezani i zatvoreni u svojoj skupini, već si trebate dati truda i suprostavit se medijskoj blokadi, a to je za sada najbolje putem sudlejovanja na nepoljoprivrednim forumima
Ne dozvoljava mi se postavit link, al npr. na dnevno.hr, imate 2 aktivne teme
- sindikat-zaposlenih-u-poljoprivredi-protiv-prosvjeda-mljekara
- vi-e-od-1000-litara-mlijeka-poteklo-ulicama-dogovor-o-cijeni-tek-slijedi
i niti jednog od vas da ljudima proba objasnit što se i zašto događa. Ljudi nemaju pojma, osim što pročitaju i vide na TV.
Po meni, nije dovoljno da budete uvezani i zatvoreni u svojoj skupini, već si trebate dati truda i suprostavit se medijskoj blokadi, a to je za sada najbolje putem sudlejovanja na nepoljoprivrednim forumima
Prolaznica- Broj postova : 9
Registriran : 17.02.2012
0
Ja sudjelujem na x foruma i na spomen podržavanja i bilo kojeg pokušaja razjašnjavanja stvarne slike bude izbrisano ili član izbačen...
Tako da sma odustao od toga jer su za sve seljaci "bahati lijenci" koji ne radu ništa osim što od države tražu da im plati nerad....
Tako da sma odustao od toga jer su za sve seljaci "bahati lijenci" koji ne radu ništa osim što od države tražu da im plati nerad....
Vidi se jednostavno da država neće dirati dukat, sam dukat bojkotira i neće da uzima mlijeko te je raspustio radnike jer nemaju sirovine za preradu i sa tiem pokazuje koliko je bahat po pitanju toga svega i da neće pristati na nikakve uvjete...... ALI
postoji još jedan način da se stane dukatu na žulj a to je direkt bojkotirati kupovanje dukatovih proizvoda u trgovinama, postoji x proizvoda drugih proizvođača koji se mogu kupovati a dukatovo neka se lijepo vrati im u tvornicu nazad..... i to bi trebalo napraiti na nivo hrvatske
postoji još jedan način da se stane dukatu na žulj a to je direkt bojkotirati kupovanje dukatovih proizvoda u trgovinama, postoji x proizvoda drugih proizvođača koji se mogu kupovati a dukatovo neka se lijepo vrati im u tvornicu nazad..... i to bi trebalo napraiti na nivo hrvatske
u francuskoj 2009 nisu blokirali prerađivače mlijeka,nego su zasipali stajskim gnojem min.poljop.,pa kad su gospodi govna pod nosom brže razmišljaju.
tamo se neide na prosvjed samo sa traktorom,nego i sa zakačenom cisternom ili prikolicom za đubre,i prave se sranja
a ovi nas uvjek uspiju posvađat,i neka kad smo seljačine nesložne
tamo se neide na prosvjed samo sa traktorom,nego i sa zakačenom cisternom ili prikolicom za đubre,i prave se sranja
a ovi nas uvjek uspiju posvađat,i neka kad smo seljačine nesložne
daevu- Broj postova : 89
Zanimanje : voćar
Registriran : 10.05.2011
1
falkon 2 je napisao/la:Vidi se jednostavno da država neće dirati dukat, sam dukat bojkotira i neće da uzima mlijeko te je raspustio radnike jer nemaju sirovine za preradu i sa tiem pokazuje koliko je bahat po pitanju toga svega i da neće pristati na nikakve uvjete...... ALI
nismo mi narod za takve stvari, naši će upravo suprotno napraviti, još bi više kupovali stranu robu.
stocar- Broj postova : 27
Registriran : 01.02.2010
0
Koliki je Dukatov godišnji budžet za marketing i gdje ga troši ?zlocko je napisao/la:Ma na tv-u i u drugim medijima se sve vise osudjuje seljak,taj Dukat vjerojatno malo i plati da se tako pise.Sramota je da i jedan covjek sa sela koji i malo zna ista o poljoprivredi i stocarstvu osudjuje prosvjede jer treba 365 dana raditi svaki dan i onda da barem imas staod toga nego te hebe kako ko stigne !
Toliko o slobodnom novinarstvu.
A da ne govorim o Hrvatskoj Solidarnosti (bolje reči Hrv. jal).
kikiriki- Broj postova : 173
Registriran : 22.10.2010
9
U ponedjeljak u 11 stati izlazi požeško-slavonska županija u prosvjed u znak podrške mljekarima i svim ostalim seljacima na več popularno raskrižje na Ferovcu.
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
Danas popodne se pridružuju i zagrebački studenti pred Dukatom.
http://esava.info/index.php?option=com_content&view=article&id=623:podrka-seljacima&catid=18:novosti&Itemid=59
http://esava.info/index.php?option=com_content&view=article&id=623:podrka-seljacima&catid=18:novosti&Itemid=59
Bravo studenti, bravo požeško-slavonska županija!
Samo da i drugi shvate ozbiljnost situacije...
Ako sada prosvijed ne uspije, pitanje je hoće li uopće više imati smisla prosvijedovati.
Ako sada prosvijed ne uspije, pitanje je hoće li uopće više imati smisla prosvijedovati.
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Danas u GOLI prosvjed mljekara na graničnom prelazu sa Mađarskom.
ciganek1- Broj postova : 69
Registriran : 13.12.2011
2
majs je napisao/la:Bravo studenti, bravo požeško-slavonska županija!
teško može uspjeti iz razloga što država odnosno ministarstvo poljoprivrede ne stoji iza proizvođača nego je stalo iza ucjenjivača...
falkon 2 je napisao/la:majs je napisao/la:Bravo studenti, bravo požeško-slavonska županija!
teško može uspjeti iz razloga što država odnosno ministarstvo poljoprivrede ne stoji iza proizvođača nego je stalo iza ucjenjivača...
Zašto misliš da imaju izbora? Mislim da je ovo cijena ulaska u EU...već je Francuska vlada sigurno intervenirala i lijepo objasnila našima novoizabranima da ako naša vlada stane na bilo koju stranu osim onu Lactalisovu (čitaj franc.) nema ratificiranja ugovora o pristupanju s njihove strane. Tako da bi sve ovo "guženje" koje je pretrpila RH palo u vodu...a ipak je to nešto čime se naša vlada ponosi.
Francuska je navodno probila granicu mliječnih kvota za 6 %...tako da im je jeftinije plasirati to mlijeko tu kod nas i u BiH po damping cijenama nego ga plasirati na tržište EU i onda plačati penale za probijene kvote.
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
falkon 2 je napisao/la:majs je napisao/la:Bravo studenti, bravo požeško-slavonska županija!
ne vide unaprijed ni mjesec dana!
ako mi propadnemo, šta će ti tradnici u mljekarama prerađivat!? jedno vrijeme prašak i koješta iz uvoza, a s vremenom će se proizvodne hale pretvorit u obična transportna skladišta strane robe koje može opslužit 3 radnika.
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
falkon 2 je napisao/la:mačor ali tu su još deseci tisuća novih nezaposlenih.... proizvođača mlijeka...
Pa još par propalih kamiondđija,nekoliko referenata(mljekarskih) možda koji veterinar na burzu i još ..... nekoliko segmenata u tom cijelom lancu proizvodnje !!!!!!
jlukaci7- Broj postova : 143
Registriran : 03.02.2011
3
Pa pad prodaje krmnih smjesa, automatski manja potražnja za žitaricama na domačem tržištu što vodi do niže cijene i u konačnici nezadovoljni ratari koji nemaju kamo plasirati svoj proizvod i naplatiti se.
Poljoprivreda je prevelik krug da bi se neki postupci proveli bez da se oni odraze na drugu stranu.
Poljoprivreda je prevelik krug da bi se neki postupci proveli bez da se oni odraze na drugu stranu.
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
Nije mi jasno zašto jednostavno ne podignu cijenu mlijeka u maloprodaji.
Ako uzmemo gorivo, ćim cijena skoči na svjetskom (Američkom) tržištu, automatski skaće cijena i na benzinskim postajama, nitko samovoljno ne skida cijenu proizvođačima.
A s druge strane država sa poticajima štiti upravo maloprodaju, jer sa poticajima utječe na krajnju cijenu mlijeka u dućanu, a narod misli da je poticaj vezan za proizvođače mlijeka.
Mislim da je mlijeko jedini proizvod u Hrvatskoj koji nema svoju cijenu ili burzu ili kako već, nama bi najlakše bilo formirati cijenu bez poticaja samo što bi to u konačnici bilo loše za krajnjeg korisnika, pa bi opet bilo problema.
Mišljenja sam da u koliko Dukatu nije isplativo raditi po ovoj cijeni, jednostavno neka poskupe svoju prodajnu cijenu pa neka tržište trpi, kao i sve ostalo.
Pa nismo mi volonteri ili socijalna ustanova pa ćim nekome ne paše udri po nama.
Ako uzmemo gorivo, ćim cijena skoči na svjetskom (Američkom) tržištu, automatski skaće cijena i na benzinskim postajama, nitko samovoljno ne skida cijenu proizvođačima.
A s druge strane država sa poticajima štiti upravo maloprodaju, jer sa poticajima utječe na krajnju cijenu mlijeka u dućanu, a narod misli da je poticaj vezan za proizvođače mlijeka.
Mislim da je mlijeko jedini proizvod u Hrvatskoj koji nema svoju cijenu ili burzu ili kako već, nama bi najlakše bilo formirati cijenu bez poticaja samo što bi to u konačnici bilo loše za krajnjeg korisnika, pa bi opet bilo problema.
Mišljenja sam da u koliko Dukatu nije isplativo raditi po ovoj cijeni, jednostavno neka poskupe svoju prodajnu cijenu pa neka tržište trpi, kao i sve ostalo.
Pa nismo mi volonteri ili socijalna ustanova pa ćim nekome ne paše udri po nama.
stocar- Broj postova : 27
Registriran : 01.02.2010
0
Stranica 39 / 40. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Stranica 39 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.