AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 35 / 40. • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Re: Prosvjed
falkon 2 je napisao/la:ma da jebemti, ja sam već u pobjedama i to od muke se latio trnja i visokog raslinja
Idi falk ti si zaposlen cijele godine ,a mi ratari drkafuzeri radimo 6mj po pola radnog vremena godišnje ,a ostalh cca2mj bančimo i trošimo na alkohol i žene barem ja he he ,a ostalih 4mj kukamo kao nam nije dosta i kako nam je mali........mislim na poticaj
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Poštovane kolege poljoprivrednici!!!
Kod nas ovdje u BIH nije ništa bolje stanje,čak je ja mislim i gore,ali niko ne protestuje.Znam kako vam je u ovim teškim trenucima,i zato vas podržavam u svemu!!Pozdrav iz BIH!!
Kod nas ovdje u BIH nije ništa bolje stanje,čak je ja mislim i gore,ali niko ne protestuje.Znam kako vam je u ovim teškim trenucima,i zato vas podržavam u svemu!!Pozdrav iz BIH!!
vedo- Broj postova : 1081
God : 30
Zanimanje : Učenik
Registriran : 12.03.2011
6
→→→ : VIŠE
ma pege ja sam kokad jedina budala koja radi cijele godine.......
eh sad što vam je mali.........jelte poticaj tu vam nemere nitko pomoći
eh sad što vam je mali.........jelte poticaj tu vam nemere nitko pomoći
Prosvjed upozorenja upućen federalnom ministarstvu poljoprivrede zbog ne isplaćenih poticaja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji .
Po porvi put se okupio neznatan broj poljoprivrednika iz moga kraja ,što se može i vidjeti sa fotografija na kojem stupnju smo što se tiče strojeva i svega ostalog . Kako stvari stoje, ako se ne desi dogovor sa federalnim ministarstvom idese se na zatvaranje graničnog prelaza "Kamensko".
Malo nas je ali idemo do kraja u borbi za golu egzistenciju ...
Po porvi put se okupio neznatan broj poljoprivrednika iz moga kraja ,što se može i vidjeti sa fotografija na kojem stupnju smo što se tiče strojeva i svega ostalog . Kako stvari stoje, ako se ne desi dogovor sa federalnim ministarstvom idese se na zatvaranje graničnog prelaza "Kamensko".
Malo nas je ali idemo do kraja u borbi za golu egzistenciju ...
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Evo Kovač sad javlja na dnevniku za prosvjed,ja mislio samo u Livno to bilo kad Sve oko granice i neki Soćo je brbljo nešto
opet prosvjed koji ide u pogresnom pravcu, za cijenu zita nam to nece pomoc ali za poticaje bi trebalo
e sad kaze co nema sad lovu i na proljece iduce godine(tako je on reko na dnevniku) ce nam platit sve, dobro daj onda opet napravi neke vaucere ili nesto i daj da si ljudi dignu lovu unaprijed a ovi sto su puni ko brod i ni ne zive od poljoprivrede nek si cekaju oce bit ili ne
jer moguce da su toliko ograniceni da niko to ne moze predlozit, i da grivicic opet ispo pizda na dnevnku nije smio ni pisnit nista, a di ce grist ruku koja ga hrani
e sad kaze co nema sad lovu i na proljece iduce godine(tako je on reko na dnevniku) ce nam platit sve, dobro daj onda opet napravi neke vaucere ili nesto i daj da si ljudi dignu lovu unaprijed a ovi sto su puni ko brod i ni ne zive od poljoprivrede nek si cekaju oce bit ili ne
jer moguce da su toliko ograniceni da niko to ne moze predlozit, i da grivicic opet ispo pizda na dnevnku nije smio ni pisnit nista, a di ce grist ruku koja ga hrani
Da definitivno bi bilo super to sa vaucerima ali da banke otkupe.
Tih 7% kamata bi nam bilo povoljnije nego ostale opcije pošto nema love.
Tih 7% kamata bi nam bilo povoljnije nego ostale opcije pošto nema love.
Ma to sam i ja reko država i ministar nemaju što s cijenom i to je dobro ,samo neka za živi ova skladišnica i sve pet...kome nepaše cijena ljepo ju spremi i čeka bolju cijenu...
Tako kako reko svu energiju prosvjeda treba usmjeriti jedino na rješavanje problema poticaja i tu ministar može nešto riješiti i to da se iznađe neki model isplate makar 50% poticaja sad ako se već nema za sve ,a ostalo u 5mj ili več kad...i stim bi makar malo ublažili tragediju za mnoge od bankrota i nekako bi obavili jesensku sjetvu kako treba...
Tako kako reko svu energiju prosvjeda treba usmjeriti jedino na rješavanje problema poticaja i tu ministar može nešto riješiti i to da se iznađe neki model isplate makar 50% poticaja sad ako se već nema za sve ,a ostalo u 5mj ili več kad...i stim bi makar malo ublažili tragediju za mnoge od bankrota i nekako bi obavili jesensku sjetvu kako treba...
131
Ja sam prije za opciju vaucer za cjelokupni iznos,a onda u 6mjesecu nagodinu nek drzava plati bankama i to je to.
A ne sad 50% pa onda drugih 50% nagodinu. Nama je jeftinije vaucer komplet sada nego pola pola nagodinu.
A ne sad 50% pa onda drugih 50% nagodinu. Nama je jeftinije vaucer komplet sada nego pola pola nagodinu.
Mislim da bi mi kao poljoprivredni foruma trebali imati pravo glasa pri predlaganju i biranju novog ministra poljoprivrede kad za to dođe vrijeme. Pege bi tu naravno bio moj prijedlog unutar foruma. Bez dlake na jeziku i uvjek izravan, a i u puno slučajeva dobrog mišljenja kao u postu drugom iznad ovog vjerojatno bi nam bilo lakše nači zajedničko riješenje.
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
ljudi nista od prosvjeda, opet su se prodali i izdali seljake, po ko zna koji put, sve manje ljudi izlazi na prosvjede zbog toga a iduci put nikog nece moc skupit
sramota
sramota
nek mi neko objasni ako ima zivaca, znaci mi bi sad trebali dobit aknotaciju od 1,35 ali ne i prodati zito vec cekat cijenu, ljepo zvuci ali mislim da otkupljivaci nece imat toliko love bas i da ce to opet kao i ta skaldisnica moci samo par ljudi, 10% ima u licenciranim sliosima i 10% ce uspjet izvuc tu akontaciju i opet nas 80% ostaje u istim govina i to bez poticaja koji ce bit ko zna kad
bas me zanima sta mislite o tom "dogovoru" jel vam to stima ili ne
deere power je napisao/la:nek mi neko objasni ako ima zivaca, znaci mi bi sad trebali dobit aknotaciju od 1,35 ali ne i prodati zito vec cekat cijenu, ljepo zvuci ali mislim da otkupljivaci nece imat toliko love bas i da ce to opet kao i ta skaldisnica moci samo par ljudi, 10% ima u licenciranim sliosima i 10% ce uspjet izvuc tu akontaciju i opet nas 80% ostaje u istim govina i to bez poticaja koji ce bit ko zna kad
Mislim da to nije loša ponuda, ali mene zanima što bi se dogodilo kad bi kojim slučajem cijena pšenice kroz neko vrijeme pala? Nije valjda da bi trebalo vratiti dio akontacije!?
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
meni se ne svidja jer to nemozemo svi dobit, a cijena raste svaki dan sad je 1,4kn na madjarskoj burzi
deere power je napisao/la:meni se ne svidja jer to nemozemo svi dobit, a cijena raste svaki dan sad je 1,4kn na madjarskoj burzi
Pazi ja tebe DP uopče nekužim pa što bi ti sad ....jebate patak ako ti cijena nepaše i možeš bez love trenutno uskladišti je i čekaj bolju cijenu i rješio si problem...ja vas uopče nekužim ti si vlasnik svojeg robe i prodaj ju kome hoćeš i kad god hočeš ...ja tu nevidim uopče problem sam znam ja što bi vi i ovce i novce e pa nije vam ovo TELe2 i ovdje nema gregora..
131
Po meni je goruća isplata poticaja ove jeseni jer izbori idu u prosincu,nova vlada se neće formirati do veljače-ožujka,tko će onda isplatiti poticaj,ako bude nova vlast može reći onaj tko vam je obećao nek vam i plati.To je već viđeni scenario.Ako sada nema novaca u proračunu kad je špica sezone kako će biti u siječnju kad je sve mrtvo.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
ne kuzis da, kod mene nema opcija skaldistenja, vec odma prodaja ja tu nista ne mogu, silos je privatan i on radi kako oce i ovo se nece kod nas prihvatit vec ce rec ili evo ti 1,35 i ne mozes se bunit jer si duzan i jebi se a u takvoj situaciji ima jako puno ljudi al ko nas hebe i zato ne podrzavam nikad te pizde koje gledaju samo svoje džepove a vamo se kao bore za neki miško ma sve bi ja to streljo
lako se njima kurcit kad ni ne zive od poljoprivrede vec imaju druge prihode a jos idu otimat i zemlju ljudima prekoletinje lakoje njima i skladistit i cekat poticaje, kad dodje dodje njima dobro al nije tako svma i ja kazem ono sto mislim zaboli me kome smeta ko sto i njega zoboli ocu ja imat ili ne
paore jel to neka cenzura ukljucena
lako se njima kurcit kad ni ne zive od poljoprivrede vec imaju druge prihode a jos idu otimat i zemlju ljudima prekoletinje lakoje njima i skladistit i cekat poticaje, kad dodje dodje njima dobro al nije tako svma i ja kazem ono sto mislim zaboli me kome smeta ko sto i njega zoboli ocu ja imat ili ne
paore jel to neka cenzura ukljucena
E dp i to je največi problem što recimo ja imam ugovorenu proizvodnju i isti me kreditira ,a i kroji mi sudbinu kad je rječ oko cijene ,tako vezan sam ugovorom da do 31.7 11 moram platiti zaduženje za jesensku sijetvu 2010g do tog roka..e sada imam dvije solucije da prodam samo robe u vrijednosti duga po 1.35 kn sad a ostalo mogu ostaviti u silosu i čekati bolju cijenu i niko mi ništa neče niti može...,druga solucije mogu ja ostaviti sav urod ali plačam uz skladištenje i zateznu kamatu od 31.7 11...a ima i treča varijanta izvadim onaj list gdje se vidi da sam ja tvz vlasnik te robe i prebacim ga negdje dalje njima prodam robu po recimo boljoj cijeni ,ovima se automatsik prebaci dug koji imam resto mi se prebaci na moj žiro i to je to...
Tako dp imaš sto varijanti ..samo je problem što mi nismo dovoljno jaki financicki da to sve pratimo ,nego smo prisiljeni prodavati odmah pogotovo ovaki ko ja i ti koji živimo samo od poljoprivrede i ovo su nam sada prvi novci i jako se veselim njima pa makar sam i svjesno opljačkan..žalosno ali istinito..
Jd4755 ova tvoja teza je lako moguče da če se i ostvariti ..pa sad pitanje dali ostaviti ove lopove da i dalje vladaju ili dovesti nove e to je pitanje za sijesti i dobro razmisliti kome da seljak bolje da glas...
Hebiga zrine sory opet sam previše natezo pana-a pa malo pravim off
Sory još jednom krivac by pan
Tako dp imaš sto varijanti ..samo je problem što mi nismo dovoljno jaki financicki da to sve pratimo ,nego smo prisiljeni prodavati odmah pogotovo ovaki ko ja i ti koji živimo samo od poljoprivrede i ovo su nam sada prvi novci i jako se veselim njima pa makar sam i svjesno opljačkan..žalosno ali istinito..
Jd4755 ova tvoja teza je lako moguče da če se i ostvariti ..pa sad pitanje dali ostaviti ove lopove da i dalje vladaju ili dovesti nove e to je pitanje za sijesti i dobro razmisliti kome da seljak bolje da glas...
Hebiga zrine sory opet sam previše natezo pana-a pa malo pravim off
Sory još jednom krivac by pan
131
Po koliko ste prošle godine prodavali pšenicu?
Kod nas je recimo najbolja roba bila plačena 135€/t+PDV dakle 1,05kn! I mogli smo šutjeti...
Kod nas je recimo najbolja roba bila plačena 135€/t+PDV dakle 1,05kn! I mogli smo šutjeti...
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
Rođo iz dežele kao prvo kod nas nema plačanja pšenice najbolja najgora to ti se kod nas kupuje sve đuture(zajedno,skupa) standard se plačao 1.20kn ali na kraju je ispalo od 0,90-1,05 kn/kg naravno pšenica ispod hektolitra 74 su prošle godine stavljati pod stočno i ono se plačalo čini mi se cca 20% manje...
Zadnja promjena: pege25; 26/7/2011, 13:43; ukupno mijenjano 1 put.
131
simone mene 1kg sjemenske psenice kosta 3,7kn 100kg 7-20-30 oko 700kn 15-15-15 480kn urea 380kn a kan 280kn vjerujem da tebe to ksota 30% manje a imas sad cijenu od 1,6 za koju se mi borimo a opet cete vi vise zaradit
Čitao sam ja vas šta sve vi bacate (ako) i to jednostavno sve ne treba! Sad govoriš o 7mici i 15ici...obadva sigurno nisi bacao...
I kod nas sjemenska je 4,1kn i ne mogu je kupiti, dao sam je propucati i "dezinfecirati". 7:20:30 bio je blizu 600kn, UREA 340kn
Mogu i da kažem, da sam kupio KAN po 190kn (al ne pitaj u koje doba), a poslije cjena je došla na 270kn.
Kako onda nemate različite klasa pšenice ako kažeš stočna...Kod nas stočna je C.
Izgleda trebali bih ste se fokusirati na one sorte koje su poznate po kvantitetu i zanemarati kvalitetu!
I kod nas sjemenska je 4,1kn i ne mogu je kupiti, dao sam je propucati i "dezinfecirati". 7:20:30 bio je blizu 600kn, UREA 340kn
Mogu i da kažem, da sam kupio KAN po 190kn (al ne pitaj u koje doba), a poslije cjena je došla na 270kn.
Kako onda nemate različite klasa pšenice ako kažeš stočna...Kod nas stočna je C.
Izgleda trebali bih ste se fokusirati na one sorte koje su poznate po kvantitetu i zanemarati kvalitetu!
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
bacas 1 vrstu mjesanca koju dobijes, samo sam naveo cijene za 2 koja se najvise koriste
nema klasa a i rjetkost je da nesto ode u stocnu pa cak ni prosle godine nije nista islo kod nas jer iako je bio slab hl gluten i protein su bili u granicama
nema klasa a i rjetkost je da nesto ode u stocnu pa cak ni prosle godine nije nista islo kod nas jer iako je bio slab hl gluten i protein su bili u granicama
Stranica 35 / 40. • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Stranica 35 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.