AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: Prosvjed
dp kod nas je obrnuto, na pumpe je zlo i smet a ovo što meni dovozu doma je podnošljivo ali bi još bolje bilo da mogu po istu cijenu točiti eurodizel bez boje plave, a potrošim godišnje 7 do 8000 litara goriva.
Kupujem u Ina-veleprodaja a dovoze ga različiti privatnici kamionima uslužno za Inu. Ina ima jako malo svojih kamiona za dostavu...
Na Ininoj pumpi ovdje kod mene gdje se jedino i može kupiti plavi nije ništa bolja kvaliteta.
Ja bi točio samo na tifonu da su uvijeti kao što sam napisao u dva posta ranije...
Na Ininoj pumpi ovdje kod mene gdje se jedino i može kupiti plavi nije ništa bolja kvaliteta.
Ja bi točio samo na tifonu da su uvijeti kao što sam napisao u dva posta ranije...
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Evo ja godišnje trebam cca 15000l plavog
e sada neuzimam naravno sve od jednom ,evo za oranje sam sada potrošio 1600l pa računaj to puta 5kn ili 9kn to je razlika 6400kn i evo ako uzmemo da smo porali u 12 mj znači još nebi dobio te pare ,ali što je naj gore jedva sam skupio i za ovo po 5 kn a da nepričam kada krene sada sezona sijetva prihrana pa žetva daj za kombaj pa za traktor u ful sezoni trebam jedno cca5 puta više od ovog prvo navedenog pa si izračunaj kolko ja moram imati više keša kod sebe da bih sve ove operacije izvšio...i onda čekaj lovu tri mj da bar bude tako ali nebudimo dijeca znamo kako to ide ...s vračanjem u ovoj državi.
Pa ja vas pitam odakle meni ili vama recimo taj višak love da kreditiramo državu.. kada vjerujem da velika večina nas jedva skupi novca i za ovo...
Tko neznam kako kome ali meni onih gore 6400kn je jako veliki novac kada ga nemaš...i dugo mi je i mj dana čekati da mi vrate ,tj žalosno je što neču ga ni moći kupiti u toj količini...
e sada neuzimam naravno sve od jednom ,evo za oranje sam sada potrošio 1600l pa računaj to puta 5kn ili 9kn to je razlika 6400kn i evo ako uzmemo da smo porali u 12 mj znači još nebi dobio te pare ,ali što je naj gore jedva sam skupio i za ovo po 5 kn a da nepričam kada krene sada sezona sijetva prihrana pa žetva daj za kombaj pa za traktor u ful sezoni trebam jedno cca5 puta više od ovog prvo navedenog pa si izračunaj kolko ja moram imati više keša kod sebe da bih sve ove operacije izvšio...i onda čekaj lovu tri mj da bar bude tako ali nebudimo dijeca znamo kako to ide ...s vračanjem u ovoj državi.
Pa ja vas pitam odakle meni ili vama recimo taj višak love da kreditiramo državu.. kada vjerujem da velika večina nas jedva skupi novca i za ovo...
Tko neznam kako kome ali meni onih gore 6400kn je jako veliki novac kada ga nemaš...i dugo mi je i mj dana čekati da mi vrate ,tj žalosno je što neču ga ni moći kupiti u toj količini...
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
majs je napisao/la:Kupujem u Ina-veleprodaja a dovoze ga različiti privatnici kamionima uslužno za Inu. Ina ima jako malo svojih kamiona za dostavu...
u tom grmu lezi zec mislis da kad narucis neku drugu vrstu dizela sa neke druge pumpe da ce bit bolje?
DP aj ako nevjeruješ ostalim aj vjeruj meni kada ti kažem da bude drgačije, da od 20 dosatva sam imao jednu reklamacijsku a ostalo je bilo x puta bolje, zna sedesiti da dođem umoran pa ne točim iz cisterne u dvoru nego odem na INU i svaki puta se pokajem što sam to napravio.
deere power je napisao/la:majs je napisao/la:Kupujem u Ina-veleprodaja a dovoze ga različiti privatnici kamionima uslužno za Inu. Ina ima jako malo svojih kamiona za dostavu...
u tom grmu lezi zec mislis da kad narucis neku drugu vrstu dizela sa neke druge pumpe da ce bit bolje?
Ma treba njemu za auto he he
kako će tek onda profitirati ovi što se voze na sada plavi ,pa onda bez brige ga tenkira u auto i niko mu ništa nemože
Evo Čoby ako čitaš ovaj forum pege ti pručuje nedaj plavi ni za živu glavu
131
Mogu si misliti kako ce drzava vracati trosarine i u kojim rokovima. Po meni jedino normalno rjesenje (al' nema sanse da se provede) je da ti na pumpi ili po fakturi, tko kupuje na veliko, temeljem kartice, odmah dbije trosarinu.majs je napisao/la:Kakve to veze ima pege? Ako se zove eurodiesel onda neka bude eurodiesel a ne eurosranje na kvadrat...hoću reći da nije iste kvalitete kao onaj što se ulijeva u automobile a ime govori da bi trebao biti.
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
falk nemam razlog da ne vjerujem tebi, ali me i cudi sto nista ne poduzmete, samo treba natocit 2l sumnjivog dizela i poslat nazad u inu i ako se pokaze da ima vode ovi na pumpi su najebali a tebi moraju namirit stetu
Prosvjed
Pokrovčevi poljoprivrednici čekaju Kosor i Čobankovića
Datum: 11.03.2011.
Kategorija:
Poljoprivredne vijestiAko do 16 sati ne bude odgovora, slijedi potpuna blokada cestaPoljoprivrednici iz Vukovarsko-srijemske županije proveli su prvu noć na cestama, uz 150 traktora na tri prosvjedne točke - u Gradištu, Ilači i Jarmini.
Nezadovoljni dogovorima u Ferovcu, noćas ipak nisu zapriječili ceste. To će učiniti u podne zajedno sa seljacima iz Virovitičko-podravske županije, a blokada će trajati dva sata.
Izjavljuju kako očekuju da premijerka Jadranka Kosor i ministar Petar Čobanković sjednu u automobile i zrakoplove i dođu k njima, a na novi bi sporazum pristali jedino uz jamstva predsjednika Ive Josipovića.
Ako do 16 sati ne bude odgovora, slijedi potpuna blokada cesta u dvjema županijama, najavljuje s vinkovačke obilaznice predsjednik novoosnovanog Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac.
Vidimo da je situacija u Hrvatskoj jako teška. Vidimo da su neminovni prijevremeni izbori. Ako dođe do promjene Vlade, želimo da predsjednik Republike osigura naša prava. Tako, u slučaju ako se promijeni Vlada, da se ne dogodi da oni drugi koji dođu na vlast kažu kako s nama nemaju ništa. On nama može biti jedina zaštita koji ta prava može nama ispuniti, izjavio je Pokrovac za Hrvatski radio.
Podsjetimo, ministar Čobanković izjavio je kako ne može sve vrijeme provoditi s prosvjednicima te da ne zna što bi trebao razgovarati s Pokrovcem, koji nije poljoprivrednik, već gospodarstvenik.
He he pa ovo više postaje smiješno kako smo složni bračo mila....
Evo iskreno baš me zanima koliko če sada ovi dogovoriti da bude poticaj ovi prvi su bez borbe u Zagrebu potpisali 1950kn ovi drugi su podigli na 2000kn ,a koliko će ovi teći
Ako se nastavi trend ovi bi mogli dogovoriti 2050kn/ha.
Majko mila kako smo jadni i nesložni to je čudo jedno.
Pa ko nas xxxx tako nam i treba nismo ništa bolje ni zaslužili ovo je pravi mali igrokaz povuci potegni priča o dedii repi.Evo malo nešto za zdravo se nasmijati da se malo opustimo
Kategorija:
Poljoprivredne vijestiAko do 16 sati ne bude odgovora, slijedi potpuna blokada cestaPoljoprivrednici iz Vukovarsko-srijemske županije proveli su prvu noć na cestama, uz 150 traktora na tri prosvjedne točke - u Gradištu, Ilači i Jarmini.
Nezadovoljni dogovorima u Ferovcu, noćas ipak nisu zapriječili ceste. To će učiniti u podne zajedno sa seljacima iz Virovitičko-podravske županije, a blokada će trajati dva sata.
Izjavljuju kako očekuju da premijerka Jadranka Kosor i ministar Petar Čobanković sjednu u automobile i zrakoplove i dođu k njima, a na novi bi sporazum pristali jedino uz jamstva predsjednika Ive Josipovića.
Ako do 16 sati ne bude odgovora, slijedi potpuna blokada cesta u dvjema županijama, najavljuje s vinkovačke obilaznice predsjednik novoosnovanog Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac.
Vidimo da je situacija u Hrvatskoj jako teška. Vidimo da su neminovni prijevremeni izbori. Ako dođe do promjene Vlade, želimo da predsjednik Republike osigura naša prava. Tako, u slučaju ako se promijeni Vlada, da se ne dogodi da oni drugi koji dođu na vlast kažu kako s nama nemaju ništa. On nama može biti jedina zaštita koji ta prava može nama ispuniti, izjavio je Pokrovac za Hrvatski radio.
Podsjetimo, ministar Čobanković izjavio je kako ne može sve vrijeme provoditi s prosvjednicima te da ne zna što bi trebao razgovarati s Pokrovcem, koji nije poljoprivrednik, već gospodarstvenik.
Evo iskreno baš me zanima koliko če sada ovi dogovoriti da bude poticaj ovi prvi su bez borbe u Zagrebu potpisali 1950kn ovi drugi su podigli na 2000kn ,a koliko će ovi teći
Pa ko nas xxxx tako nam i treba nismo ništa bolje ni zaslužili ovo je pravi mali igrokaz povuci potegni priča o dedii repi.Evo malo nešto za zdravo se nasmijati da se malo opustimo
131
ovaj video na kraju mi je prejakpege25 je napisao/la:Prosvjed
Kategorija:
STJEPAN 92- Broj postova : 595
God : 32
Zanimanje : mehaničar poljoprivredne mehanizacije
Registriran : 25.01.2010
9
Što mislite o Pokrovcu?
ja nemam nekih informacija, osim ovih iz "nezavisnih" medija, kažu otprilike da tip ima 4 krave i nešto malo zemlje i to sve na ženi a on ni nije poljoprivrednik?
ja nemam nekih informacija, osim ovih iz "nezavisnih" medija, kažu otprilike da tip ima 4 krave i nešto malo zemlje i to sve na ženi a on ni nije poljoprivrednik?
baustelac99- Broj postova : 18
Registriran : 02.03.2011
0
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=138729
Kakve su sada ovo gluposti?! Za ne povjerovati.
Kakve su sada ovo gluposti?! Za ne povjerovati.
Pazi ti debila sada seljak ide na seljaka zanimljivo, e hebeš mi sve to samo u ovoj državi može biti
A što se tiče Pokrovca neka ima doma samo vrt sa dvije gredice b.luka šta me briga on samo traži ono što su nam obečali pa neka to i ispoštuju i čovjek na mjestu ,ovi zna se nas sada hoče izigrati a on jedini se izgleda neda podmititi za razliku od ovih meni drago zvanih s lidera pederikos amoigos seljačeros tvz vođa laka im crna zemlja pu pu banda prodane duše neka nam jel
Neka nam oni lijepo plate 2250 kn/ha i točka može i ovo neka odblikiraju račune ljudima, jer oni nama ljepo udaraju kamate ako mi njima neplatimo svoje obaveze na vrijeme i nema nikakvog smanjivanja duga ,a njihove obaveze prema nama neispunjavaju u dogovorenom roku ,i to bez kamata i još nam sada hoće smanjiti e neče ove noći .
Što mi nesmanji mirovinsko i zdravstveno ,neka ukinu mj kamatu na postojeći dug u poreznoj,neka smanje porez na dobit ili neka ako neznaju biti realni neka jednostavno odu s vlasi i točka.
Ili s druge strane isplate sav poticaj i to u punom iznosu u dogovoreno vrijeme, pa ču ja/vi ove svoje obaveze bez brige izservisirati.
Napomena ja sam od onih koji neznaju kak se dela,tako neka se ovi drugi nesrde puno na mene na ova moja trkeljanja.
Hvala na razumjevanju biti ču i ja takvi kao vi kada budem velik
Uh što sam pametan i kako sam im sada obrusio
Evo osnivam jednu seljačku stranku
O detaljima stranke če te biti naknadno informirani
A što se tiče Pokrovca neka ima doma samo vrt sa dvije gredice b.luka šta me briga on samo traži ono što su nam obečali pa neka to i ispoštuju i čovjek na mjestu ,ovi zna se nas sada hoče izigrati a on jedini se izgleda neda podmititi za razliku od ovih meni drago zvanih s lidera pederikos amoigos seljačeros tvz vođa laka im crna zemlja pu pu banda prodane duše neka nam jel
Neka nam oni lijepo plate 2250 kn/ha i točka može i ovo neka odblikiraju račune ljudima, jer oni nama ljepo udaraju kamate ako mi njima neplatimo svoje obaveze na vrijeme i nema nikakvog smanjivanja duga ,a njihove obaveze prema nama neispunjavaju u dogovorenom roku ,i to bez kamata i još nam sada hoće smanjiti e neče ove noći .
Što mi nesmanji mirovinsko i zdravstveno ,neka ukinu mj kamatu na postojeći dug u poreznoj,neka smanje porez na dobit ili neka ako neznaju biti realni neka jednostavno odu s vlasi i točka.
Ili s druge strane isplate sav poticaj i to u punom iznosu u dogovoreno vrijeme, pa ču ja/vi ove svoje obaveze bez brige izservisirati.
Napomena ja sam od onih koji neznaju kak se dela,tako neka se ovi drugi nesrde puno na mene na ova moja trkeljanja.
Hvala na razumjevanju biti ču i ja takvi kao vi kada budem velik
Uh što sam pametan i kako sam im sada obrusio
Evo osnivam jednu seljačku stranku
O detaljima stranke če te biti naknadno informirani
131
pege25 ja podržavam Pokrovca jer se hoče izboriti za ono kaj su nam obečali,a njega očito nebreju potkupiti kao što su ove ostale ...znam neke koje su ptkupili i od njih više nema ni rijeći a bili su najglasniji...
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
Slažem se sa tobom nikako se nije smijelo odustati od punog iznosa poticaja i točka to je ono obečani što nas sljeduje i velika večina nas je računala na taj iznos kako već reko to smanjenje u mom slučaju je cca 14000kn manje novca u kučni buđet e to je za mene več veliki problem jer ja nemam viška novca i neznam gdje da ga namaknem da preživim do ljeta kada opet budem imao prilike doči do koje kune.
Ovo če za mene opet biti dugo i suho ljeto i sam jadan sada
Ovo če za mene opet biti dugo i suho ljeto i sam jadan sada
Zadnja promjena: pege25; 23/3/2011, 18:24; ukupno mijenjano 1 put.
131
Znate kako ide ona stara zavadi pa vladaj,e to vam je kod nas sada.
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
ne znam, svi uglavnom seru i pricaju protiv pokrovca i sprdaju mu se, al ne znam bas da bi iko odbio kad bi on uspio isposlovat 2250kn po ha, bas me zanima jer bi mu iko reko bar hvala pogotovo ko ima za dobit dosta, ljdui idu protiv sebe i postali su neki takvi cudaci da je to za nepovjerovat
Ma pazi svi smo mi jedne ovce i tako nam i treba dao bog da nagodinu ostali bez poticaja.
Dobra večina se ove godine oparila ,dobili visoku cijenu svoje robe ,dobili štetu za koju uopće nisu imali opravdane uvjete za isplatu istih tako da isti mogu odustati od tih za njih pišljivih 250-300 kn/ha.
Sada šute i stočari izgleda njima dobro ovo su izgleda samo prosvjedi ovakvih kakav sam i ja koji je očekivao mrvicu više od onog obečanog i sada se usosijo i svi su drugi mi krivi ,bez obzira na ono što smo samo htijeli pošteno i časno živjeti od svog rada.
Bat jebiga takav je život glupi smisao za humor netko se dobro s nama zajebava.
Sory na ovim prostotama
Dobra večina se ove godine oparila ,dobili visoku cijenu svoje robe ,dobili štetu za koju uopće nisu imali opravdane uvjete za isplatu istih tako da isti mogu odustati od tih za njih pišljivih 250-300 kn/ha.
Sada šute i stočari izgleda njima dobro ovo su izgleda samo prosvjedi ovakvih kakav sam i ja koji je očekivao mrvicu više od onog obečanog i sada se usosijo i svi su drugi mi krivi ,bez obzira na ono što smo samo htijeli pošteno i časno živjeti od svog rada.
Bat jebiga takav je život glupi smisao za humor netko se dobro s nama zajebava.
Sory na ovim prostotama
131
pege nevalja ti racunica..poticaj je smanjen 250 kn/ha a ti si rekao da obradjujes 130 ha..znaci to je 32500kn...
CASE Jxu105- Broj postova : 133
Registriran : 04.08.2010
1
CASE Jxu105 je napisao/la:pege nevalja ti racunica..poticaj je smanjen 250 kn/ha a ti si rekao da obradjujes 130 ha..znaci to je 32500kn...
Valja luzeru šala
Za prošlu godinu govorim tj za proljetnu sjetvu 2010 jer je ona smanjena te ona iznosi -onoliko koliko sam naveo
E u drugo djelu se slažemo da ču ove godine toliko izgubiti ako poticaji ostanu na ovom nivou
131
eto krivo sam te skuzio...ja sam mislio da racunas za cijelu godinu..
CASE Jxu105- Broj postova : 133
Registriran : 04.08.2010
1
CASE Jxu105 je napisao/la:eto krivo sam te skuzio...ja sam mislio da racunas za cijelu godinu..
I opet krivo misliš jer nisu skidali poticaj za jesensku sjetvu tako da nisi smio niti mogao računati cijelu godinu bez obzira ,samo nemoj da ovo čuje Čobi tj vidi
I opet šala bitno je da mi nešto pišemo i uživamo još malo dok možemo dok nekrenemo u nove radne pobjede.
I jedva čekam da više krenem nešto korisno raditi za dobrobit cijele zajednice
Živo sused
131
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Stranica 34 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.