AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: Prosvjed
Bio je prosvjed i kod nas na obližnjo benzinskoj postaji.
Skupilo se negdje oko 70-100 traktora i seljaka koji su bježali u birtijuda se ne smrznu
Skupilo se negdje oko 70-100 traktora i seljaka koji su bježali u birtijuda se ne smrznu
B-J- Broj postova : 594
Registriran : 02.01.2010
5
ludbreg cca pedesetak traktora
ova zadnja da se koliko je moguce bolje vidi "traktorista"
ova zadnja da se koliko je moguce bolje vidi "traktorista"
ta ženska je bila zadnji put na prosvjedima , baš su nju nešto pitali ...nice
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
→→→ : VIŠE
Vinkovačka obilaznica, oko 13 sati je bilo 152 traktora
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
15
Predsjednik moje UPPSH , bio jučer na pregovorima u ministarstvu (tražio ispunjenje onih 13 zaključaka koje sam stavio za skinuti) .
Love za isplatu punog poticaja nema, al se radi na tome da se 40% isplati u repromatrijalu, te da se prebije za zakup poljoprivrednog zemljišta isto kao i onih 205 milja za 2008.g.
Pravilnik za plavi dizel se bude mjenjo odnosno nebude ostalo ovih ¸150 l po ha, nek stočari i povrtlari budu dobili više.
Uglavnom danas vlada ima sastanak i probat će se riješit svi problemi....
Ja sam za to da se tih 40 % da na bilo koji način, a ne da nedobijemo ništa....
Također moramo biti svjesni situacije koja nas okružuje i realni u našim potraživanjima(a tu mislim na 100% isplatu poticaja)...
Love za isplatu punog poticaja nema, al se radi na tome da se 40% isplati u repromatrijalu, te da se prebije za zakup poljoprivrednog zemljišta isto kao i onih 205 milja za 2008.g.
Pravilnik za plavi dizel se bude mjenjo odnosno nebude ostalo ovih ¸150 l po ha, nek stočari i povrtlari budu dobili više.
Također moramo biti svjesni situacije koja nas okružuje i realni u našim potraživanjima(a tu mislim na 100% isplatu poticaja)...
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
Rajtek je napisao/la:Predsjednik moje UPPSH , bio jučer na pregovorima u ministarstvu (tražio ispunjenje onih 13 zaključaka koje sam stavio za skinuti) .
Glede ovoga za plavi dizel...založite se malo za to da se ne limitira plavi samo za one koji traže poticaje. Ako već mora biti nekakvo ograničenje, onda nek daju ljudima po upisniku, zapravo da svatko kupi koliko mu treba (bez obzira traži li poticaje ili ne) i da se jasno definira namjena tog goriva (ne samo za traktore i kombajne), naravno uz savjesnu kontrolu.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Zašto nitko ne traži da se naša ratarska roba prodaje po onome mljekarskom sistemu EU25 ? Tako bi barem bio siguran da je netko izradio statistiku cijene recimo žita i da bi mi bili negdje u sredini tih brojki .
pingo- Broj postova : 4918
3
kod nas prosvjed..danas smo prenoćili vjerovatno cemo i opet...tako da vam kazem da ne odustajemo i da idemo do kraja i nadam se da cemo izboriti neka svoja prava.sta vam jos kazem.jedino da je zalosno sto rade od nas seljaka
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
ako pristanemo na bilo kakvu kompenzaciju osim "lovu na sunce"kako je bilo sinoć u otvorenom mi smo propali,pa nemože moje dijete da nosi vreću ureje ili kana pa da u školi ima za kiflu,jer ne znam kako to drukčije platiti onda,nisam se raspitivao dali hep prima umjetni gnoj za platit struju,ovi u banci za ratu kredita...bolje i uzdignute glave propast nego ko pizdeRajtek je napisao/la:Predsjednik moje UPPSH , bio jučer na pregovorima u ministarstvu (tražio ispunjenje onih 13 zaključaka koje sam stavio za skinuti) .
daevunex- Broj postova : 34
God : 45
Zanimanje : elektrotehničar
Registriran : 18.11.2009
0
@daevunex
Dobro kažeš . Jaca bi morala naći negdje tu milijardu koju je uzela . Kako ju je lako uzela tako neka ju i vrati . Dobro je onaj seljak u Otvorenom rekao ... parafraziram , " Daj ti nama lovu a gnojivo neka uzmu ministri , saborski zastupnici , premijerka i predsjednik pa kada prodaju neka nam uplate na račun " isto tako čovjek je dobro rekao da poticaje nismo mi izmislili nego politika a i njihovu brojku od 2250 kn po hektaru !!! To mi je još jači argument !
Dobro kažeš . Jaca bi morala naći negdje tu milijardu koju je uzela . Kako ju je lako uzela tako neka ju i vrati . Dobro je onaj seljak u Otvorenom rekao ... parafraziram , " Daj ti nama lovu a gnojivo neka uzmu ministri , saborski zastupnici , premijerka i predsjednik pa kada prodaju neka nam uplate na račun " isto tako čovjek je dobro rekao da poticaje nismo mi izmislili nego politika a i njihovu brojku od 2250 kn po hektaru !!! To mi je još jači argument !
3
gnojivo nek si zabiju u dupe, to odgovara onom liku sto je juce bio a nije znao rec 2 recenice osim sto se odam h izlajo da bi on gnojivo
a ovo za drzavnu zemlju nema smisla, recimo ima puno ljudi koji nemaju drzavnu zemlju u zakup vec svoju ili privatnu, evo recimo ja imam 12,5ha drzavne koju sam platio i 22ha privatn koju sam isto platio znaci mi koji placamo nas ko jebe a ovi jebivjerti sto samo vuku poticaje i jos sad ni zakup ne placaju njima sad jos nek se oprosti, e pa ja mislm da se traze krive stvari i da to nema smisla
a ovo za drzavnu zemlju nema smisla, recimo ima puno ljudi koji nemaju drzavnu zemlju u zakup vec svoju ili privatnu, evo recimo ja imam 12,5ha drzavne koju sam platio i 22ha privatn koju sam isto platio znaci mi koji placamo nas ko jebe a ovi jebivjerti sto samo vuku poticaje i jos sad ni zakup ne placaju njima sad jos nek se oprosti, e pa ja mislm da se traze krive stvari i da to nema smisla
Što se tiče gnojiva, meni osobno je svejedno, ali to ne znači da je svima svejedno. I to gnojivo na kraju krajeva država mora nekako platiti i to se sve opet svodi na novce. Što se tiče zakupa dp je 100% u pravu, ako se nekome 'oprosti' zakupnina, što će biti sa onima koji su zakup već platili ili sa onima koji imaju privtanu zemlju? Ako se ide retroaktivno (unazad) i 'pomogne' se onima koji nisu redovno plaćali zakupninu i imaju repove prema državi (dovoljno je samo da se odugovlači sa naplatom i da sve ode u zastaru) tako da im se 'oproste' neplaćene zakupnine, to nije OK prema nama koji redovito plaćamo te zakupnine (i krvarimo kao i svi ostali), a niti prema vlasnicima zemljišta koji su svoje vlastito zemljište kupili/ naslijedili /dobili. Onima koji nisu platili mogao bi se 'prebiti' poticaj sa tim neplaćenim obavezama, a nama koji smo paltili molim lijepo, solarno plaćanje. Treba se uvesti red u cijelu situaciju, jer ovako najbolje prolaze najveći nepaltiše (država). Temelj sustava bi trebalo biti uredno podimiravnje obaveza i seljaka i države (a i svih ostalih subjekata) a ne nekakvo parcijalno opraštanje dugova - jer kada se snježna gruda neplaćanja zakotura niz padinu - stradavaju svi, a ponajviše uredni platiše. Dokaz tome je i onih 205 olako obećanih miliona, a i neplaćene zakupnine za zemljište sa druge strane.
Mislim da bi se čak i trenutnim prebijanjem dugova tipa neisplaćeni poticaj za neplaćenu zakupninu u stvari jako pogodovalo onima koji nisu platili zakupninu, jer ja sam morao platiti 'živim' novcima zakupninu - unaprijed, dok su neplatiše taj trošak prebili sa dugom godinu-dvije unazad (možda i više, a možda ga i nikada neće prebiti ni platiti). Zatim tu je i problem (i odgovornost) lokalne samouprave, jer prihod od zakupa ide na račune općina i gradova i to je njihov prihod, a pitanje je da li će taj prihod država nadoknaditi (sigurno hoće, ali kada?). No tu su si općine i gradovi sami krivi, jer kada u njima sjede pravi ljudi, nema dugova ovog tipa. Uzimaju lovu unaprijed - a ako ne možeš platiti, ne možeš ni raditi, tako da u principu nema repova, kukanja, svađa, tužbi i pizdarija (i pretjerivanja sa cijenama). Jer barem 50% problema kod zakupa zemljišta dolazi sa neplaćanjem. Ljudi si na licitaciji nabijaju cijenu zakupa i onda 2-3 godine ne plate (mnogi nikada ne plate). Poslije kukaju i plaču da je to previše novaca (a sami su ponudili tu cijenu) i mole da im se oprosti zakupnina. Dok oni koji odustaju od natječaja jer (realno) uviđaju da je zakupnina prevelika, ne mogu raditi tu istu zemlju samo zato jer nisu u stanju obećati (i to ne ispuniti). Lako je licitirati zakupninu kada znaš da ju ne moraš platiti. To može svako, a samo je pitanje države (i lokalne vlasti) da li će to tolerirati. Uvodi se u svakodnevnu praksu na velika vrata sustav muljanja brljanja i laganja, a onda se čudimo kada se jedno jutro netko u vladi ustane iz kreveta i sjeti se da poljoprivrednicima skine 1mlrd. kuna poticaja.
Mislim da bi se čak i trenutnim prebijanjem dugova tipa neisplaćeni poticaj za neplaćenu zakupninu u stvari jako pogodovalo onima koji nisu platili zakupninu, jer ja sam morao platiti 'živim' novcima zakupninu - unaprijed, dok su neplatiše taj trošak prebili sa dugom godinu-dvije unazad (možda i više, a možda ga i nikada neće prebiti ni platiti). Zatim tu je i problem (i odgovornost) lokalne samouprave, jer prihod od zakupa ide na račune općina i gradova i to je njihov prihod, a pitanje je da li će taj prihod država nadoknaditi (sigurno hoće, ali kada?). No tu su si općine i gradovi sami krivi, jer kada u njima sjede pravi ljudi, nema dugova ovog tipa. Uzimaju lovu unaprijed - a ako ne možeš platiti, ne možeš ni raditi, tako da u principu nema repova, kukanja, svađa, tužbi i pizdarija (i pretjerivanja sa cijenama). Jer barem 50% problema kod zakupa zemljišta dolazi sa neplaćanjem. Ljudi si na licitaciji nabijaju cijenu zakupa i onda 2-3 godine ne plate (mnogi nikada ne plate). Poslije kukaju i plaču da je to previše novaca (a sami su ponudili tu cijenu) i mole da im se oprosti zakupnina. Dok oni koji odustaju od natječaja jer (realno) uviđaju da je zakupnina prevelika, ne mogu raditi tu istu zemlju samo zato jer nisu u stanju obećati (i to ne ispuniti). Lako je licitirati zakupninu kada znaš da ju ne moraš platiti. To može svako, a samo je pitanje države (i lokalne vlasti) da li će to tolerirati. Uvodi se u svakodnevnu praksu na velika vrata sustav muljanja brljanja i laganja, a onda se čudimo kada se jedno jutro netko u vladi ustane iz kreveta i sjeti se da poljoprivrednicima skine 1mlrd. kuna poticaja.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito iz svega toga što si napisao ispada najlakše naštancati milijardu friških kuna i podjeliti rulji iz aviona . Sve ove nazovimo kompenzacije za sobom vuku neku drugu problematiku . Tko je izlicitirao 3000 kn/ha i sada nema prebijene kune da to plati šta da mu ja radim ... neka se šiša ili uzme štrik i pod prvi orah .
3
Onaj tko je izlicitirao 3000 Kn/Ha nabacio si je štrik oko vrata u trenutku kada je to izlicitirao (samo onda to nije shvaćao). Jedino ako ne plati, ali to je onda greška onih koji su vodili natječaj. I u tom slučaju oni moraju odgovarati. (Zato primaju dobru plaću, da vode pravilno te postupke.) Ti ljudi koji vode natječaj moraju uzeti lovu unaprijed, znam neke koji bez puno muke licitiraju maksimalne iznose, a da su ih tražili da polože jednogodišnju zakupninu kao zalog za licitaciju u gotovini, sigurno se uopće ne bi ni natjecali. Cijene zakupa bile bi realnije, zakupnina bi se sigurno naplatila, ne bi bilo repova ni svađa (barem ne toliko). Sada tim koji nisu platili slijedi ovrha ili sličan postupak, općina mora ići 'đonom' na svoje ljude. Koliko će to koštati? A da ne govorimo o tome da bi netko mogao ostati bez svojih nekretnina ili pokretnina. A sve zato što se netko zaigrao, pa malo htio zajebavati one koji ozbiljno žele raditi. Takvim neodgovornim postupkom (općine) stvaraš socijalu, a onima koji su realno mogli raditi u nekim normalnim uvijetima nisi dao priliku da rade. To se zove negativna selekcija. Ali to je do lokalne vlasti, kako sam rekao nije svuda jednako.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
posadit sebi za malo brašna za kruh,koji klip kukuruza za svinje da imam šta za jest i nek se j...bu i onaj naš ministar i svi,jer do tada njima izgleda neće biti jasno koliko je hrana skupa kad je nemaš,opalili i na rakiju namete treba neka ali ne baš tako bahato,a na vino ništa,nula,nemam ništa protiv starih vinara,ali ovi novi,mislim na čobankovića,kako to da baš on ima vinograde,prije par god.kad je bila afera sa GMO kukuruzom samo određeni su ga posadili i masnu odštetu dobili,ma hebu nas ko sansku kozu
daevunex- Broj postova : 34
God : 45
Zanimanje : elektrotehničar
Registriran : 18.11.2009
0
Ne, nije tata išao. Radi svaki dan do pola 1 (otkako je Pipunić gazda). Sad je trenutno u šumi...
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
Nisam znao da su traktori na ulazu u Zagreb . Vidim na nova-tv da su tamo na brzoj cesti i stoje . U Slavonskom Brodu su još prije dva dana najavili prosvjed ali nije ga bilo . Policija se ipak utaborila i čeka .
3
ljudi, ja nemam rijeci, sve vi govorite sto treba bit receno. nemam zivaca nesto napisat, i nezelim trosit rijeci za pljuvanje po nekim ljudima koji vladaju. danas se konacno pridruzila i KCKŽ županija, izgleda da cemo svi uskoro krenut u zagreb...
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Na Koprivničkoj obilaznici je kolona traktora, duga oko 1 km. Šteta što nisam okinuo koju fotku, možda član ivica_m stavi nakon što dođe s prosvjeda.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
Najjače mi je ono od gospođe K "Vlada nije kriva za krizu".. A šta, onda smo svi mi poljoprivrednici, gospodarstvenici, radnici i svi ostali krivi što je ovakva situacija u zemlji. Vidim sve se više ufurava na salamandera.... c c c
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Slažem se u potpunosti sa DP-om i fidelitom u vezi zakupa.
Dakle mi koji smo redovno plačali zakupe i ispoštovali svoje obveze, ispadamo budale.
Što nam vrijedi lijepa i krasna država, kada su nam 'škartovi' na vlasti.
Dakle mi koji smo redovno plačali zakupe i ispoštovali svoje obveze, ispadamo budale.
Što nam vrijedi lijepa i krasna država, kada su nam 'škartovi' na vlasti.
Danas se desetak traktora sa brodskog područja prikjučilo PRVOM PROSVJEDNOM SKUPU u požeštini
....inače sinoć po prvim informacijama od dotičnog gosp. Malnara koji nas zastupa u Zg nije ništa riješeno štoviše veli da je znao nebi ni išao...znači do daljnjega...BLOKADA
....inače sinoć po prvim informacijama od dotičnog gosp. Malnara koji nas zastupa u Zg nije ništa riješeno štoviše veli da je znao nebi ni išao...znači do daljnjega...BLOKADA
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
11
Ja smatram da bi imali veču učinkovitost kad bi po cijeloj hrvatskoj zatvorili naplatne kučice i raznorazne prijelaze nego da svi idemo u Zagreb. Jer u Zagrebu smetamo samo zagrebčanima i tamo država nema šta izgubiti, no dok se zatvori autoput država već puno gubi.
sith- Broj postova : 26
God : 37
Registriran : 04.03.2010
1
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Stranica 19 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.