AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Prosvjed

Stranica 29 / 40. Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Prosvjed - Page 29 Empty Re: Prosvjed

Postaj by JOSIP FERGUSON 22/6/2010, 09:36

"Mogli bi opstati sa jako subvencioniranom proizvodnjom, ali to onda znači daljnje rasipanje državnog novca na podupiranje neefikasne proizvodnje (što je i država do sada činila i zapravo slala pogrešan signal da će podupirati takvu proizvodnju). "

fidel, ja sto duze razmisljam, cak sam sklon razmisljanju da takva poljoprivreda za dobrobit drustva nije niti toliko losa (naravno treba poraditi na organizaciji tih malih poljoprivrednika, te maksimalnoj racionalizaciji njihove proizvodnje, ali to im treba netko urediti)...

u danasnje vrijeme kad ti ljudi nemaju gdje raditi isto im je dali im drzava davala subvencije ili sociojalnu pomoć, još kad bi si sami placali mirovinsko i zdravstveno....

kada imamo velike posjednike onda imamo bogatase (koji se voze u helikopterima) i radnike (koji rade za minimalac...

kad je ta zemlja podjeljena na veci broj ljudi kapital je ravnomjernije rasporedjen....

treba se borit za opstanak tih "malih" poljoprivrednika svim silama, jer dok je njih dotle je i nas "malo većih", dok ne bude njih mi smo prvi za odstrel....
JOSIP FERGUSON
JOSIP FERGUSON

Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 22/6/2010, 10:35

Ja sam malo drugačijeg mišljenja. Ne znači da ako netko ima 1 Ha zemlje da se ne može baviti poljoprivredom, da si ne može zaraditi za pristojan život. Itekako se dobro može živjeti od 1 Ha zemlje, ali nikako se ne može živjeti od 1 Ha ako proizvodiš merkantilni kukuruz i pšenicu. Na primjer modeli stočarske proizvodnje u slobodnom držanju su 'nepoznanica' u Hrvatskoj (ovo zaslužuje navodnike jer kada malo pročitaš o tome kako Francuzi proizvode 'ekskluzivnu' piletinu, zapravo shvatiš da su tako (slično) radile naše bake, a mi mislimo kako je kvaliteta u modelu sa brojlerima). A to je model sa minimalnim ulaganjima u fiksne objekta, netko sa prosječnom tesarskim sposobnostima to sam napravi. Normalno, s obzirom da takav model proizvodnje nije poznat u hrvatskoj, ne subvencionira se, a svjetodavna služba to ne propagira, malo tko uopće razmišlja o takvoj proizvodnji (a u taj model bi se lijepo uklopilo par hektara kukuruza koje bi sam proizveo za svoje potrebe). Možda bi i neki inspektorčić i podjielio par kazni za takvo držanje životinja. Sigurno bi se tu našlo nešto kažnjivo (po postojećim zakonima). Ovo je samo jedan primjer, a postoji još mnogo toga što bi se moglo proizvoditi na manjim površinama, poslova u kojima je veliki udio radne snage i u kojima se stvara lijep višak dodatne vrijednosti. Ali to treba znati raditi, treba promijeniti životne navike, a to se ne radi kada imaš 50 godina starosti i više. Ja sam za tržišni model i na tržištu ima mjesta za sve koji su sposobni. Individualna sposobnost je vrlo relativna kategorija, ali ljudima treba pokazati da poljoprivreda nije samo pšenica i kukuruz, mlijeko i meso. Ima još puno toga između što se može proizvoditi na našim prostorima. Nije to demagogija, tko prihvati druge pristupe proizvodnji možda i preživi, nije potrebno izgradtit štalu za 3.5 mil. Kuna i kreditno se preopteretiti da bi preživio. Zapravo to je ono zadnje što treba činiti. A to je država propagirala kao rješenje 'neefikasne' proizvodnje. Valda su političari mislili da se svi moraju zadužiti preko ušiju (kao što su oni zadužili državu) da bi bili 'uspješni'.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 22/6/2010, 11:05

JOSIP FERGUSON je napisao/la:kako se suska, ti papiri ce se ipak moci unovciti kod banaka...

kod nas u virovitici je zivo, traktori na svakom cosku, bas sam se vratio s punkta, smrzo se ko p****....

sutra bi na prosvjede trebalo stici znatna pojacanja, a politicari sto se vise bahate i podjebavaju, prosvjednici su sve ljuci... bolje nek ne provociraju...

brrrrrr.....

koga sad pitat dal je dovoljan samo taj papir za banke da izvucemo nesto novca Prosvjed - Page 29 684261
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 22/6/2010, 11:30

Pa pitaj u banci. Važno je što misli onaj koji bi ti ponudio novce. Ali, po meni, ako išta dobiješ na osnovu tog papira - to će zaista biti neka mizerija od novca.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 11:31

Moje mišljenje je da je baš zato i poslan taj papir iz razloga da se do godine u 6 mjeseca nemože to unovčiti, jer da su poslali ovjerite mjenice svi bi ih odmah pustili na naplatu........tako da je to napravljeno smišljeno da se nemože taj novac naplatiti odmah
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 22/6/2010, 12:00

pa to je isti papir kao i onaj vaucer, a s njim se moglo trgovat svi su ga primali mada je isto rok naplate 6mj ili vise pa sam mislio da mozda i to nesto vrijedi
deere power
deere power

78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by AntunB 22/6/2010, 12:01

slažem se s ovim što je napisao fidelito .dok god bude "država" u stvari svi mi kroz poticaj kupovali izbore i socijalni mir nečemo imat konkurentnu poljoprivredu .

AntunB

Broj postova : 99
Registriran : 23.10.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 12:10

da ali je vaučer bio za ovaj 6 mjesec, dok je taj papir vezan za iduću godinu, e sad opet nebi htjeo pričati dok ne vidim i sam taj papir a i nakraju provjeri u banke dali hoće otkupiti i po kojim uvijetima
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 22/6/2010, 12:16

Vidi na mjenici piše rok dospijeća i ne možeš ju naplatiti prije tog roka. To se zato zove mijenica, ona je zapravo garancija da ćeš dobiti novce kada tog dana dođeš sa njom da ju naplatiš. Nisam dobio papri i ne znam kako izgleda, ali očito je da to nije mjenica. Zato ne možeš doći odmah i dobiti 100% tih novaca, nego ideš u banku i ona ti isplati u gotovini dio od te vrijednosti koja piše na mjenici. Baka ima gotovinu koju je tebi isplatila, pričeka i pokupi 100% love namjenici i zaradi onu razliku između onoga što je tebi isplatila i naplatila od države minus kamatu na ta sredstva. Banke to rade radi zarade, a ne zato što su one 'dobre' i 'žele pomoći'. Žele pomoći ali 'uz minimalnu nadoknadu'. Sada je pitanje koliko će ti isplatiti, nije svjedeno da li ćeš dobiti 70 ili 90 % od iznosa na mjenici. Ako želiš 100%, strpi se malo, tih godinu dana pa ćeš to dobiti. Ako država bude likvidna. Meni je u potpunosti jasno zašto nismo dobili mjenice, niti ja ih ne bi nikom dao da sam ministar. Sigurno je da ih ne bi potpisivao. Jer izdavanje mjenica bez pokrića je vrlo težak prekršaj..... Da vidimo tko je sve robovao radi mjenica: možda najpoznatiji 'mjeničar' je bio Fikret Avdić zvani Babo, izdavao je mjenice Agrokomerca iz Velike Kladuše istom brzinom kako se štampaju novine u Vjesnikovoj štampariji (stariji članovi foruma toga se sjećaju). A i danas, upravo radi mjenica, u zatvoru čući bračni par Pevec, to se najlakše dokazuje, a po novinama čitam da Zdravko izjavljuje 'da nije mogao znati da neće biti likvidan u trenutku kada mjenice dođu na naplatu....' to je smješna obrana, ali bolje išta nego ništa (a i što drugo očekivati od ljudi koji tako poptisuju mjenice i misle da to nije neki prekršaj).

Što mislite ako do datuma naplate mjenica država bude u još goroj financijskoj situaciji.... tko bi bio u buksi za te mjenice? Ovako će ministar dati ostavku i to je najgore što će mu se dogoditi...

Ali svko zlo za neko dobro. Izgleda da su postali svjesni da ne mogu odgađati današnje probleme za neka buduća vremena. I financijski prenositi svoju trenutnu nesposobnost na buduća vremena. Jer to se zove krađa nečije budućnosti. To je kao da svojoj djeci ostaviš dugove da ih otplaćuju umjesto materijalnih vrijednosti (kojima bi oni dodali neku vrijednost i ostavili svojoj djeci još više).

Zadnja promjena: Fidelito; 22/6/2010, 12:26; ukupno mijenjano 1 put.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 12:25

Upravo tako fidelito, a sada mislim da ima malo članova foruma koji se mogu strpiti, e sad ako nije neka velika suma novca u pitanju onda i tih par posto nije tako strašno ali ako je poveći iznos onda se ipak isplati čekati, sad postavlja se pitanje dali će država nagodinu imati novca da to ispoštuje jer se nevidi nekog izlaza iz krize već naprotiv još i izbore imamo , znači još malo pokradenog našeg novca će biti
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 22/6/2010, 12:37

evo sad vam kazem ko nije dobio izgleda isto ako i vaucer samo pise obavijest a nazad pise koliko imamo pravo dobit i za sta kao i na vauceru, i pise da ostvarujemo pravo na isplatu dodatnog poticaja koji predstavalja razliku od 15% Prosvjed - Page 29 684261

pa nije to dodatni poticaj vec redovni koliko se sjecam, i pise da je krajnji rok lipanj 2011, sto bi znacilo da ce isplata mozda bit i prije Suspect
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 13:00

Heh dobrog si smajlića stavio na to da bi moglo biti prije, ali sad da malo dublje pogledamo, čak ni ova vlada više nevjeruje u svoju likvidnost a dokaz toga je baš ono što je fidelito napisao, tj nepotpisivanje mjenica i to iz razloga što znaju da država neće biti likvidna odnosno sposobna to platiti ni nagodinu Suspect , znači ja bi rekao da nama prijeti bankrot države
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 13:19

na babinoj gredi isto se prosvjeduje, sada se organizira punkt.......
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 22/6/2010, 15:14

Ta potvrda o poticaju da cemo ga dobiti "mozda" ce se moci u unovciti kod banaka,i iznos ce naravno biti umanjen ali ne za 30-40% nego max 15% jer nevjerujem da je dozvoljena veca kamata na godisnjoj razini od 15%.

Sto se tice prosvjeda,sada je glavna bit ta mjenica(famozna),ali vjerujem da ljudi jos ni neznaju sigurno da se moze ili nemoze unovciti.

Ono sto bi bilo sada najbitnije je cijena psenice,jer zetva je tu....lose vrijeme nam je odnijelo dobar dio uroda ali drzava to nemoze naknaditi niti mora,jer postoje osiguranja a mi nismo osigurali i sta sad? Sami smo krivi posto nismo osigurali,a vjerujem da bi osigurali da smo stabilniji u poslu,a onda je djelomicno drzava kriva za to.

Cijena psenice?Nemora drzava otkupiti ali nek donese zastitnu cijenu i kraj price.Zasto se sada skladisnica nespominje? Nek drzava preuzme troskove skladistenja za 6-9mjeseci,i nek preuzme kamatu na skladisnicu na sebe i mi zadovoljni.
Jer na taj nacin bi se malo pomoglo trzistu da pocne funkcionirat.
Isto tako neka se stavi uvozna carina na psenicu(jer imamo viska,navodno),i eto ga.Otkupljivaci ce sigurno kupiti po 1kn.
Jer ce im to biti najpovoljnije u ovo trenutku.
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 22/6/2010, 15:55

codexnox je napisao/la:

Cijena psenice?Nemora drzava otkupiti ali nek donese zastitnu cijenu i kraj price.Zasto se sada skladisnica nespominje? Nek drzava preuzme troskove skladistenja za 6-9mjeseci,i nek preuzme kamatu na skladisnicu na sebe i mi zadovoljni.
Jer na taj nacin bi se malo pomoglo trzistu da pocne funkcionirat.
Isto tako neka se stavi uvozna carina na psenicu(jer imamo viska,navodno),i eto ga.Otkupljivaci ce sigurno kupiti po 1kn.
Jer ce im to biti najpovoljnije u ovo trenutku.
da državi plati ovo, da država preuzme ovo, da država zabrani ono.. kakvo točno bi ti tu tržište egzistiralo?
Picek
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 16:17

Picek aj ti nama lijepo napiši o kojem ti to tržištu pričaš a da u njemu nemaju debelo prste ova naša vlada odnosno država? nabroji mi sektore di nisu upetljani debelo i to iz razloga zbog svojih interesa.......

Vuku nas u EU, e pa zemlje EU stavljaju zaštitnu cijenu na proizvode svojih poljoprivednika, pa tek onda potiču uvoz ako je potrebno, dok je kod nas obrnuto i stalno se štiti trgovački lobij odnosno namiješća se njima što veća zarada na nama......

Dosta često spominješ to tržište i zakon tržišta i kako mi stalno tražimo zaštitu od države (što je istina), ali mene zanima zašto trgovačkom lobiju zajedno sa državom ne odgovara kada su već sve ZAKONE PREPISALI od EU zašto se ne prepiše i taj o zaštiti vlastitih građana i njihovog prava na život i na novac koji su uložili?
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by bećar 22/6/2010, 17:00

falkon 2 je napisao/la:
Dosta često spominješ to tržište i zakon tržišta i kako mi stalno tražimo zaštitu od države (što je istina), ali mene zanima zašto trgovačkom lobiju zajedno sa državom ne odgovara kada su već sve ZAKONE PREPISALI od EU zašto se ne prepiše i taj o zaštiti vlastitih građana i njihovog prava na život i na novac koji su uložili?

Eh, ovo boldano, mislim da nema smisla falkon2, gdje bi država bila kada bi svakome osigurala da novac koji su uložili i vrate ? Bilo bi lijepo svakako, ali 'oni' nisu u mogućnosti takvo šta osigurati.

Zato postoji tržišno natjecanje,tj tržište, ( koje je kod nas takvo kako je ) da jedni uspiju na njemu, ostvare dodatni profit, dok na drugoj strani, drugi propadaju, bankrotiraju ...
bećar
bećar

Broj postova : 1667
Zanimanje : student
43

http://... http://...

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON 22/6/2010, 17:13

Negdje cuh ovih dana da u ministarstvu poljoprivrede radi 700 ljudi??!!

ako nasa poljoprivreda se treba prepustit trzistu, konkurenciji, oni se ne mogu izborit za poticaje u vladi i proracunu, ne znaju napravit strategiju razvoja poljoprivrede, ne znaju nam reci sto da sijemo, kakva je situacija u okruzenju, u kojim kulturama mozemo biti konkurentni, zastititi nas od prekomjernog uvoza, uvesti red na trziste, omoguciti provedbu zakona koje sami pisu, pridrzavati se onoga sto obecaju.... i jos mnogo toga.... nekad se pitam pa koji ku*** oni uopce rade??? nist nije u njihovoj nadleznosti, onda nam ni ne treba ministarstvo poljoprivrede...

svaki od njih 700 kosta najmanje 6-7000 kuna, to kad se pomnozi kosta vise od ovih poticaja oko kojih se natezemo, a koliki je njihov doprinos gospodarstvu i poljoprivredi vidi se iz ove situacije...

nisu ni ti ljudi na cestama krivi sto je lose stanje, krivi su oni koji ih trebaju uputiti i organizirati, koji su pozavrsavali škole za to i primaju dobre place, a seljo beljo treba bit u polju i obradjivat njive, i slusat naputke od visih instanci koje su za to placene i odgovorne, nije on za nuklearnu fiziku....treba orat polje, a ne bavit se burzovnim spekulacijama da zna sto ce na godinu sijati... to sve je posao nekog drugog, koji kod nas u drzavi ne radi svoj posao... zbog toga ne valja, a poljoprivrednici su tu najmanje krivi...
JOSIP FERGUSON
JOSIP FERGUSON

Broj postova : 1238
God : 42
17

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 22/6/2010, 17:14

da ali problem je sto ce kod nas 99% poljoprivrednika bankrotirat, neki vec jesu, neki ni ne znaju da jesu a neki ce ubrzo ako cijena psenice bude niska kao sta se mnogi nadaju jednostvano drzava bi trebala uskocit pomoc nekako, makar s tom zastitnom cijenom, svi novci idu drzavi jako malo ostaje gradovima i opcinama pa nam oni ne mogu pomoc ali zato dzava moze ako bude htjela
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 17:26

bećar je napisao/la:
falkon 2 je napisao/la:

Eh, ovo boldano, mislim da nema smisla falkon2, gdje bi država bila kada bi svakome osigurala da novac koji su uložili i vrate ? Bilo bi lijepo svakako, ali 'oni' nisu u mogućnosti takvo šta osigurati.

Zato postoji tržišno natjecanje,tj tržište, ( koje je kod nas takvo kako je ) da jedni uspiju na njemu, ostvare dodatni profit, dok na drugoj strani, drugi propadaju, bankrotiraju ...

Sad mi reci zašto se onda traži ta zaštitna cijena od min 1.2 kn?........ zato da bi se VRATIO uloženi novac odnosno pokušalo pokriti sam ulog u tu proizvodnju, ili ja možda krivo shvaćam značenje te ZAŠTITNE cijene pojedinih proizvoda koji upravo vrijede u toj EU u koju se stalno guramo Prosvjed - Page 29 684261

Zašto se pod posredstvom upravo države ne osnuje agencija za osiguranje plaćanja (koja postoji u EU) pa kad prodamo neku robi i kad prođe rok zakonski rok naplate da se preko takve agencije naplati ta roba bez obzira po kojoj je cijeni prodan proizvod, ........... nemora država ništa platiti samo osigurati zaštitne cijene, porez na uvoz i osigurati to da možemo naplatiti svoju robu
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by bećar 22/6/2010, 17:53

Sve to stoji, i sam sam rekao da bi bilo lijepo kada bi država bila sposobna takvo što osigurati, zasigurno bi ''cvjetala'' proizvodnja.
( kada bi osigurala svakom poduzetniku da vrati uložen kapital, pa nakon nekog vremena počne ostvarivati vlastiti profit, bez poticanja države, vraćajući joj uloženi novac, kroz pdv, razne poreze, zapošljavanjem ljudi, itd, itd ... )

Prosvjed - Page 29 684261

edit

http://danas.net.hr/novac/page/2010/06/22/0287006.html?pos=n1
bećar
bećar

Broj postova : 1667
Zanimanje : student
43

http://... http://...

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 22/6/2010, 18:32

falkon 2 je napisao/la:Picek aj ti nama lijepo napiši o kojem ti to tržištu pričaš a da u njemu nemaju debelo prste ova naša vlada odnosno država? nabroji mi sektore di nisu upetljani debelo i to iz razloga zbog svojih interesa.......

Vuku nas u EU, e pa zemlje EU stavljaju zaštitnu cijenu na proizvode svojih poljoprivednika, pa tek onda potiču uvoz ako je potrebno, dok je kod nas obrnuto i stalno se štiti trgovački lobij odnosno namiješća se njima što veća zarada na nama......

koliko sam ja upoznat tržište EU ne poznaje zaštitnu cijenu pšenice..
minimalnu možda, ali ne i zaštitnu u smislu visoke cijene kakvu bi recimo htjeli u HR..
i to o čemu ti pričaš o zaštitnim cijenama..
nismo li prošle godine bili svjedoci masovnih prosvjeda u EU po pitanju cijene mlijeka?
postoji minimalna cijena ali ta cijena nije zaštitna cijena..
ovdje konkretno nisam ja spomenuo tržište nego codexnox spomenuo tržište i onda ga ograničio sa svime i svačim..
takav zakon o kojemu pričaš a vezan uz slobodnu poziciju na tržištu jednostavno ne postoji..
što bi to značilo, švabo posije pšenicu 2008. držeći da će takva cijena biti i 2009.
cijena 2009. ni blizu i onda mu je Njemačka nadoknadila minus?
o čemu pričaš?

da ti očekuješ da država smanji uvoz odnosno uvoznicima snagu ali isto tako očekuješ da država isplati dogovoreni poticaj..
tu tržište kao takvo nikako ne može postojati..
tu tržište ne

JOSIP FERGUSON je napisao/la:

nisu ni ti ljudi na cestama krivi sto je lose stanje, krivi su oni koji ih trebaju uputiti i organizirati, koji su pozavrsavali škole za to i primaju dobre place, a seljo beljo treba bit u polju i obradjivat njive, i slusat naputke od visih instanci koje su za to placene i odgovorne, nije on za nuklearnu fiziku....treba orat polje, a ne bavit se burzovnim spekulacijama da zna sto ce na godinu sijati... to sve je posao nekog drugog, koji kod nas u drzavi ne radi svoj posao... zbog toga ne valja, a poljoprivrednici su tu najmanje krivi...
isti ti koji su na cestama su prije par godina pa i u par navrata prije toga glasali za te koji sada sjede u ministarskim foteljama i donose odluke kakve donose..
i glasati će opet vrlo vjerojatno isto..
vukovarsko-srijemska županija je takva kakva je (nikakva) a vlast je gotovo ne promijenjena 20 godina..
uostalom znaš i sam kakva ti je situacija u tvojoj županiji i tvom gradu.. pa onda i na državnom nivou..
kako onda nisu sami krivi odnosno nismo sami krivi?
Picek
Picek

22

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 18:46

bećar je napisao/la:Sve to stoji, i sam sam rekao da bi bilo lijepo kada bi država bila sposobna takvo što osigurati, zasigurno bi ''cvjetala'' proizvodnja.
( kada bi osigurala svakom poduzetniku da vrati uložen kapital, pa nakon nekog vremena počne ostvarivati vlastiti profit, bez poticanja države, vraćajući joj uloženi novac, kroz pdv, razne poreze, zapošljavanjem ljudi, itd, itd ... )

Prosvjed - Page 29 684261

edit

http://danas.net.hr/novac/page/2010/06/22/0287006.html?pos=n1

bitno je osigurati tu nesretnu naplatu robe i da ljudi radu sa novcem koji kad se okreće završii više puta u proračunu,..... ali naravno njima neodgovara ta sigurnost naplate jer su oni glavni dužnici.......

Picek pa "ZAŠTITNA CIJENA" jeste minimalna cijena, (stim da se kod nas većinom plaća po minimalnoj cijeni) pa bila ona 0.70 kn ili 1.5 kn, samo za razliku kad je 1.5 kn onda kruh ide drastično gore, ali na iduću godinu kad padne na 0.70 onda kruha se cijena ne dira, ali za slučaj veće cijene pšenice se OPET podiže.......... e dragi picek o tome ja pričam, opet o trgovačkom lobiju koji ubire na abnormim maržama i u drugu priču me nemože nitko uvjeriti jer sam u jako puno primjera se uvjerio u to Suspect
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 22/6/2010, 19:02

falkon 2 je napisao/la:

bitno je osigurati tu nesretnu naplatu robe i da ljudi radu sa novcem koji kad se okreće završii više puta u proračunu,..... ali naravno njima neodgovara ta sigurnost naplate jer su oni glavni dužnici.......

Picek pa "ZAŠTITNA CIJENA" jeste minimalna cijena, (stim da se kod nas većinom plaća po minimalnoj cijeni) pa bila ona 0.70 kn ili 1.5 kn, samo za razliku kad je 1.5 kn onda kruh ide drastično gore, ali na iduću godinu kad padne na 0.70 onda kruha se cijena ne dira, ali za slučaj veće cijene pšenice se OPET podiže.......... e dragi picek o tome ja pričam, opet o trgovačkom lobiju koji ubire na abnormim maržama i u drugu priču me nemože nitko uvjeriti jer sam u jako puno primjera se uvjerio u to Suspect
zaštitna cijena kakvu bi ti htio EU ne pozna..
tko će ti i po kojim uvjetima dati nešto 40-50-60% skuplje od vrijednosti tržišta?
a to je ono što se kod nas traži 1,20 za pšenicu koja je u okruženju 0,78 (srbija recimo)..
daleko od toga da znam kalkulaciju mlinara pa i pekara... niti me ne zanima previše..
ali ti ju znaš cijelu ili ti je lakše biti ogorčen?
Picek
Picek

22

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 22/6/2010, 19:45

Heh zajebo si se u svezi cijene prijatelju, a usto kad se baziramo na srbiju zašto ta pšenica čija se cijena bazira na temelju srbije ne prodaje po toj cijeni + 5 % marže i + troškovi otpreme već se prodaje u libiju ili di već po gotovo 50 % marže i stim da se odatle dobiju novci dok se proizvođaču još tjednima neisplati ta pšenica koju je dotični prodao.......

U EU se većina cijena pozna, tržište diktira naravno cijenu ali se zna ispod koje granice nesmije ići i to iz razloga da zaštitu svojeg proizvođača........

U EU se zna koliki je poticaj po kojoj kulturi i zna se da se poticaj i kada isplaćuje i ako je sve odrađeno od strane poljoprivednika isplaćuje se u PUNOM iznosu a ne kao kod nas za čistokrvne muzne krave domaće selekcije je bilo 1500kn, onda su smanjili zbog krize na 1300 kn pa na 1150 pa nakraju nekima isplatili 500 kn po grlu ali papirologija se vodi kao PUNI iznos poticaja
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down