AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

ARONIJA

Stranica 18 / 40. Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

ARONIJA - Page 18 Empty Re: ARONIJA

Postaj by bajamika 24/5/2012, 15:43

moni18 je napisao/la:Pozdrav svima!
Nova sam ovdje i imam jedno pitanje:
koliko aronija treba vode dnevno? Pretpostavimo da je pjeskovito tlo, oskudno vodom, suša...
Naime, spremam se postaviti sustav za navodnjavanje i to mi je prvo pitanje na koje sam naišla.

negdje sam na netu pročitao da su za aroniju optimalna podnelja sa 500 -600 ml padalina godišnje...

ali to je samo podatak... je sam svoje biljke već desetak puta zalijevao od 01. 04. i to 3 do 4 litre vod po zalijevanju..
bajamika
bajamika

Broj postova : 76
Registriran : 08.03.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by nenardo 25/5/2012, 11:37

Aronija uzgojena iz sjemena
ARONIJA - Page 18 Dsc00649cz

ARONIJA - Page 18 Dsc00649cz

nenardo

Broj postova : 3
Registriran : 17.03.2011
0

[Vrh] Go down

Postaj by Tadija 25/5/2012, 20:40

Intersantno, aronija iz sjemena, može objašnjenje kad je sijano i gdje, vjerovatno su ovo presadnice u školici.Možda bi im uskoro trebalo skartiti vrhove da ne odu uprorast kao šibe, već ad se počnu busati. Da li itko drugi ima iskustva u sadnji iz sjemena. Imam nasad star 4 godine i ove godine tjeraju izdanci iz korjena.
Pozdrav svim ljubiteljima aronije.

Tadija

Registriran : 09.07.2011
0

[Vrh] Go down

Postaj by nenardo 26/5/2012, 08:01

Pozdrav,
nemamo ni mi nikakvog iskustva. Proslo proljece smo posijali, u lipnju smo pikirali, a u rujnu smo sadnice stavili u zemlju. Biljke su sada velicine između 10 i 30 cm, vrhove im jos nismo skracivali, razmisljali smo da bi trebalo rezat ali nam niko nezna rec kad se rezu. Mali broj aronije se vec sad formira u grm, vecina je samo grana.

nenardo

0

[Vrh] Go down

Postaj by Tadija 27/5/2012, 20:14

ja sam neke izdanke koji su potjerali stariji grmovi skatio, pa su odmah počele rasti bočne grane, mislim da si to treba već napraviti, ovako će grm biti dosta visiko od tla...(moguće?)
Pitanje... jesi sadio boboce ili si iz njih vadio sjemenke i sadio ih

Tadija

Registriran : 09.07.2011
0

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 31/5/2012, 11:01

slika od jučer.....
ARONIJA - Page 18 Picture014ae

ksara
ksara

Broj postova : 144
God : 39
Registriran : 09.05.2012
1

[Vrh] Go down

Postaj by igor d77 31/5/2012, 11:14

cestitke supeer izgleda pod spagu a kako rijesavas travu izmedju bilaka jel motika ili isto strojcek?
igor d77
igor d77

Broj postova : 42
God : 47
Registriran : 05.04.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 31/5/2012, 13:33

između redova freza, a oko njih motika....nema do motike..... Wink kod kuće u dvorištu sam posadio nekoliko aronija u trava, nisu okopavane nikad.....Razlika je očita.... ove na njivi izgledaju 10 puta bolje.....
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by nenardo 1/6/2012, 17:23

Tadija je napisao/la:ja sam neke izdanke koji su potjerali stariji grmovi skatio, pa su odmah počele rasti bočne grane, mislim da si to treba već napraviti, ovako će grm biti dosta visiko od tla...(moguće?)
Pitanje... jesi sadio boboce ili si iz njih vadio sjemenke i sadio ih

sjeme sam kupio....

nenardo

0

[Vrh] Go down

Postaj by ragnas 4/6/2012, 08:49

Pozdrav Svim Forumašima
i svim zaljubljenicima u Aroniju, Iskreno kad sam naletio na ovu biljku i pogledao kalkulaciju poželio sam odmah otići u banku staviti hipoteku na zemlju i zasaditi bar 2 ha, međutim kalkulacija ministarstva poljoprivrede gdje je min jedinica otkupne cijene 60 kn nema bas nikakve veze sa ovdje pročitanim. Tako da je raspoloženje malo splasnulo ali mi jedna stvar nije jasna.
U Hrvatskoj je možda sveukupno 20 ljudi koji su posadili aroniju od 50-2000grmova, da se nadovežem na g.Brolich zasto nitko ne priča o udruživanju nego se samo gleda podmetanje,
u Srbiji su se udružili u zadrugu i borovnicu prodaju po 10 eur /kg u poljsku!! ali nedaj bože da se Hrvat sa Hrvatom dogovori i svima jednako NE to nije moguće u ovoj prekrasnoj zemlji mita i korupcije. Zato ukoliko se odlučim za sadnju pozivam sve Normalne ljude koji nisu opsjednuti da zarade više od drugoga da se udružimo te ponudimo naših 20 tona dollars i to svima po istoj otkupnoj cijeni --- švabima - poljacima ili nekom trećem --- PS hvala svima na iskrenim i korisnim savjetima čim krenem sa proizvodnjom i skupim iskustvo isto očekujte i od mene Very Happy

ragnas

Broj postova : 7
Registriran : 01.06.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 4/6/2012, 12:57

"ragnas" svaka čast! Kada bi bar svi tako razmišljali!!!!!!!
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by ragnas 4/6/2012, 14:44

ksara je napisao/la:"ragnas" svaka čast! Kada bi bar svi tako razmišljali!!!!!!!

svaka čast i tebi ksara na preljepoj aroniji
ja sam još mlad pa me se nisam stigao iskvariti Very Happy ( hvalila me usta moja) ukoliko uspijem u nakani da zasadim, kako sam komercijalist po struci i prodajem van hrv sadašnja iskustva se nadam upotrijebiti za eventualni izvoz a onda su svi pozvani I love you

ragnas

0

[Vrh] Go down

Postaj by bajamika 4/6/2012, 15:07

ragnas je napisao/la:
ksara je napisao/la:"ragnas" svaka čast! Kada bi bar svi tako razmišljali!!!!!!!

svaka čast i tebi ksara na preljepoj aroniji
ja sam još mlad pa me se nisam stigao iskvariti Very Happy ( hvalila me usta moja) ukoliko uspijem u nakani da zasadim, kako sam komercijalist po struci i prodajem van hrv sadašnja iskustva se nadam upotrijebiti za eventualni izvoz a onda su svi pozvani I love you

BRAVO!
i od mene...
bajamika
bajamika

Broj postova : 76
Registriran : 08.03.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 4/6/2012, 15:24

Hvala cheers
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by panzer 4/6/2012, 19:42

ragnas je napisao/la:Pozdrav Svim Forumašima
i svim zaljubljenicima u Aroniju, Iskreno kad sam naletio na ovu biljku i pogledao kalkulaciju poželio sam odmah otići u banku staviti hipoteku na zemlju i zasaditi bar 2 ha, međutim kalkulacija ministarstva poljoprivrede gdje je min jedinica otkupne cijene 60 kn nema bas nikakve veze sa ovdje pročitanim. Tako da je raspoloženje malo splasnulo ali mi jedna stvar nije jasna.
U Hrvatskoj je možda sveukupno 20 ljudi koji su posadili aroniju od 50-2000grmova, da se nadovežem na g.Brolich zasto nitko ne priča o udruživanju nego se samo gleda podmetanje,
u Srbiji su se udružili u zadrugu i borovnicu prodaju po 10 eur /kg u poljsku!! ali nedaj bože da se Hrvat sa Hrvatom dogovori i svima jednako NE to nije moguće u ovoj prekrasnoj zemlji mita i korupcije. Zato ukoliko se odlučim za sadnju pozivam sve Normalne ljude koji nisu opsjednuti da zarade više od drugoga da se udružimo te ponudimo naših 20 tona dollars i to svima po istoj otkupnoj cijeni --- švabima - poljacima ili nekom trećem --- PS hvala svima na iskrenim i korisnim savjetima čim krenem sa proizvodnjom i skupim iskustvo isto očekujte i od mene Very Happy

Bravo, drago mi je da netko malo drugačije razmišlja...i sam planiram na jesen posaditi nešto aronije pa eto... cheers

panzer

Broj postova : 234
Registriran : 12.04.2012
4

[Vrh] Go down

Postaj by ragnas 4/6/2012, 20:19

hvala na pohvalama ali meni osobno je to najnormalnija stvar a to što živimo u svijetu gdje je pohlepa vrlina a ne više grijeh eee to je drugi par čarapa, ali treba pohvaliti sva uspješna OPG i ljude koji se bore protiv nepravde otkupa, nemoguće birokracije, teški pronalazak fin.sredstava i gdje ih trgovci ( pa i ja sam jedan ARONIJA - Page 18 946904 ) ubijaju sa otkupnim cijenama, uskoro se ulazi u EU i svi koji misle da će biti lakše uh jako se varaju bez udruživanja nemamo šanse sto god se sadilo, osim kako rade trenutno sa aronijom malo pekmeza malo čaja itd a to je sve preživljavanje ( bar po meni ) mislim da je svima koji ju imaju jedina perspektiva skupit sve na hrpu ( po mogučnosti napraviti hladnjaču) i to da svi koji sudjeluju ulože (opet dolazimo do zadruge) gledao sam malo po netu firma bobica plasira aroniju u dosta dućana ali većina tih dućana je u stranom vlasnistvu pa vas pitam sto se dogoditi kad na naše nesređeno i nezaštićeno tržište dođe sve moguće ( mada je i sad tako) svi ćemo postati konobari i blagajnici (robovi) elite. A švabo bude rađe kupio i sirovinu i eko aroniju od švabe i prodavao nama nego dao šansu domaćem čovjeku koji nudi 5 tona u otkup ovi veliki bar -- i šta zaštitit će nas država ??? zato zaboraviti na ego razmjenjivati iskustva udružiti se i ponuditi količinu-i zahtjevati cijenu koja omogućuje "lagodan" život uz mukotrpan rad Sleep bez da si u vlasništvu banke
eh oprostite prekratko sam na forumu ni lik još nemogu zakeljit ARONIJA - Page 18 684261 pa ču Vam zakeljiti malo teksta

Udruživanje poljoprivrednika jedan je od prioriteta za njihovu uspješnu tržišnu utakmicu na tržištu EU, kako kaže pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije Danijel Segarić. Za njega ulazak u EU predstavlja priliku i opasnost.
- Poljoprivrednik kada sam izlazi na tržište doslovce se nalazi u škarama proizvođača. Unatoč tome naši poljoprivrednici su, nažalost, nepovjerljivi prema udruživanju. Nisu organizirani, proizvodnja im je skupa i nekonkurentna i zbog toga smo podložni uvozu koji će sada biti nesmetan.
Problem u uvozu vidi i direktorica farme Vigens Elvira Sterle koja ocjenjuje da Hrvatsku poljoprivredu čeka izazovno vrijeme:
- Velika količina proizvoda preplavit će hrvatsko tržište. Jake europska gospodarstva mogu izdašnije pomagati svoje poljoprivrednike nego mi naša, tako da njihove poljoprivrednike neće pogoditi izostanak subvencija. Naš problem je što nama nedostaje odgovarajuća poljoprivredna infrastruktura. Kada je riječ o nama stočarima onda je riječ o skladištima, a povrćarima i voćarima hladnjačama. Također, naći će se u sukobu s trgovinom koja sada može kupovati bilo gdje u neograničenim količinama. Veliki sustav će se snaći u svemu tome, ali pitanje je što će biti s malima.
Staro rješenje problema jest da se konačno krene s udruživanjem.
- Poljska nam je izvrstan primjer kojim putem treba krenuti. Njihovi su poljoprivrednici iskoristili sve pogodnosti koje im je nudila EU. Oni su se udružili u organizacije proizvođača i kao takvi izlaze na tržištu. Te organizacije su se s vremenom toliko razvile da sami pregovaraju s velikim trgovačkim lancima, više nemaju potrebu za posrednicima, već samostalno razvijaju kanale distribucije. Udruživanjem poljoprivrednika dijelom bi se riješio i problem usitnjenosti poljoprivrednog zemljišta, kaže Segarić.

ragnas

0

[Vrh] Go down

Postaj by igor d77 4/6/2012, 20:53

razmisljanja ti stoje ali znas naseg covjeka kad mu spomenes nekakvo udruzivanje(zadrugu) odma se sjeti nekih proslih vremena bez obzira na dobre primjere u nasem okruzenju.evo jedan primjer prvi po izvozu maline u svijetu je srbija(ispravite me ako grijesim) a sve su napravili sa udruzivanjem.
igor d77
igor d77

0

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 4/6/2012, 23:28

ragnas je napisao/la:hvala na pohvalama ali meni osobno je to najnormalnija stvar a to što živimo u svijetu gdje je pohlepa vrlina a ne više grijeh eee to je drugi par čarapa, ali treba pohvaliti sva uspješna OPG i ljude koji se bore protiv nepravde otkupa, nemoguće birokracije, teški pronalazak fin.sredstava i gdje ih trgovci ( pa i ja sam jedan ARONIJA - Page 18 946904 ) ubijaju sa otkupnim cijenama, uskoro se ulazi u EU i svi koji misle da će biti lakše uh jako se varaju bez udruživanja nemamo šanse sto god se sadilo, osim kako rade trenutno sa aronijom malo pekmeza malo čaja itd a to je sve preživljavanje ( bar po meni ) mislim da je svima koji ju imaju jedina perspektiva skupit sve na hrpu ( po mogučnosti napraviti hladnjaču) i to da svi koji sudjeluju ulože (opet dolazimo do zadruge) gledao sam malo po netu firma bobica plasira aroniju u dosta dućana ali većina tih dućana je u stranom vlasnistvu pa vas pitam sto se dogoditi kad na naše nesređeno i nezaštićeno tržište dođe sve moguće ( mada je i sad tako) svi ćemo postati konobari i blagajnici (robovi) elite. A švabo bude rađe kupio i sirovinu i eko aroniju od švabe i prodavao nama nego dao šansu domaćem čovjeku koji nudi 5 tona u otkup ovi veliki bar -- i šta zaštitit će nas država ??? zato zaboraviti na ego razmjenjivati iskustva udružiti se i ponuditi količinu-i zahtjevati cijenu koja omogućuje "lagodan" život uz mukotrpan rad Sleep bez da si u vlasništvu banke
eh oprostite prekratko sam na forumu ni lik još nemogu zakeljit ARONIJA - Page 18 684261 pa ču Vam zakeljiti malo teksta

Udruživanje poljoprivrednika jedan je od prioriteta za njihovu uspješnu tržišnu utakmicu na tržištu EU, kako kaže pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije Danijel Segarić. Za njega ulazak u EU predstavlja priliku i opasnost.
- Poljoprivrednik kada sam izlazi na tržište doslovce se nalazi u škarama proizvođača. Unatoč tome naši poljoprivrednici su, nažalost, nepovjerljivi prema udruživanju. Nisu organizirani, proizvodnja im je skupa i nekonkurentna i zbog toga smo podložni uvozu koji će sada biti nesmetan.
Problem u uvozu vidi i direktorica farme Vigens Elvira Sterle koja ocjenjuje da Hrvatsku poljoprivredu čeka izazovno vrijeme:
- Velika količina proizvoda preplavit će hrvatsko tržište. Jake europska gospodarstva mogu izdašnije pomagati svoje poljoprivrednike nego mi naša, tako da njihove poljoprivrednike neće pogoditi izostanak subvencija. Naš problem je što nama nedostaje odgovarajuća poljoprivredna infrastruktura. Kada je riječ o nama stočarima onda je riječ o skladištima, a povrćarima i voćarima hladnjačama. Također, naći će se u sukobu s trgovinom koja sada može kupovati bilo gdje u neograničenim količinama. Veliki sustav će se snaći u svemu tome, ali pitanje je što će biti s malima.
Staro rješenje problema jest da se konačno krene s udruživanjem.
- Poljska nam je izvrstan primjer kojim putem treba krenuti. Njihovi su poljoprivrednici iskoristili sve pogodnosti koje im je nudila EU. Oni su se udružili u organizacije proizvođača i kao takvi izlaze na tržištu. Te organizacije su se s vremenom toliko razvile da sami pregovaraju s velikim trgovačkim lancima, više nemaju potrebu za posrednicima, već samostalno razvijaju kanale distribucije. Udruživanjem poljoprivrednika dijelom bi se riješio i problem usitnjenosti poljoprivrednog zemljišta, kaže Segarić.

u potpunosti se slažem!
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by inceptos 5/6/2012, 09:05

bravo, slažem se u potpunosti,genijalno,izvrsna ideja itd,itd. puno riječi a ništa konkretno. ipak je ovo hrvatski portal.
ajmo počet priču na drugi način.
Dragi forumaši i ljubitelji aronije:

Zbog neizvjesne nam budučnosti bilo bi poželjno da se ugledamo u poljoprivrednike iz okruženja i osnujemo udrugu proizvođača i ljubitelja aronije.
Pošto sada nemamo nekog pretjeranog posla u našim plantažama predlažem da se sastanemo u Lipnju na nekoj lokaciji koju bi izabrali,a koja bi odgovarala svima eventualnim članovima udruge. 100-200km nikome ne predstavlja problem.
Razmislite, predložite, probudite se jer će brzo svanuti vražje jutro,
statuti,pravilnici i organizacija udruge danas je najmanji problem, medijski nastupi, propaganda,tisak, sve su to poznate stvari.
problem su ljudi, složna brača....
pozdrav svima koji razmišljaju

inceptos

Broj postova : 36
Zanimanje : umjereni optimist
Registriran : 02.03.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by ragnas 5/6/2012, 10:01

Slažem se sa svima u ostalom većina vas uzgaja aroniju ili nesto drugo ja sam tek na početku ( ok imam 110 stabala jabuke čisto rekreativno ) ali dugo sam u trgovini i znam da dolaze još zaj... vremena sto se tiče NAŠIH ljudi i njihovih mišljenja o zadruzi i sl oni koji ne žele biti će osuđeni na pa neću reći propas ali neće biti ni daleko od toga.
"igor d77 -evo jedan primjer prvi po izvozu maline u svijetu je srbija(ispravite me ako grijesim) a sve su napravili sa udruzivanjem."
i ne samo maline ja sam naletio na zadrugu 20 setak proizvođača koji proizvode borovnicu i uzimaju 10 eur/ kg .

inceptos slažem se ponovno ali u 3 posta nemožes organizirati cijelokupno poslovanje pitanje hlađenja, skladištenja, distribucije na tržište , otkupne cijene itd ima dosta ali udruživanjem dolazi i vise ideja na stol. pa ako netko več ima malu proizvodnju pekmeza zasto ta tvorevina ARONIJA - Page 18 684261 zadruga, dd, doo, ma sve jedno kako se zove nebi omogučila tom čovjeku veću količinu aronije za pekmez te mu osigurala siguran i brzonaplativ plasman- svi oni koji bi dali aroniju za proizvodnju pekmeza dobili bi fer cijenu za svoj rad i svima isto -- tu se povlači pitanje je a kaj bu sa mojim OPG nemam reklamu nemam niš od toga evo prijedlog svi koji bi sudjelovali - sudjeluju u stvaranju brenda ECO ARONIJA HRVATSKA bla bla pa ako si mali proizvođač 1000 grmova neznam sta bi falilo da svaki 9 mj imas siguran otkup cijelokupne količine. a ako si veliki i zeliš svoj brend sretno u probijanju sa plasmanom
kad se male ruke slože sve se može Very Happy nije nuklearna fizika u pitanju Laughing
stvar je da oni koji se okupe imaju iste uvijete za sve bez obzira na količinu proizvodnje osobno imam bar 10 ideja kako plasirati na tržište zdravu namjernicu poput aronije u svim oblicima čaj sušena pekmez sok itd ali za to treba količina i mogućnost prerade. Zasto zadruga nebi omogućila i manjim rekreativnim uzgajivačima fer otkup i cijenu ako je profitabilno mislim i tako svi zarađuju tj gdje je problem da svi dobiju istu otkupnu cijenu i da se maximalno iskoristi sav urod
uglavnom nismo ni na početku prvo se treba skupiti i napraviti prijedlog kako bi to izgledalo ali topla voda je izmišljena MI SAD RADIMO NA TOPLOJ VODI U KOCKICAMA cheers

ragnas

0

[Vrh] Go down

Postaj by ragnas 5/6/2012, 10:08

inceptos je napisao/la:bravo, slažem se u potpunosti,genijalno,izvrsna ideja itd,itd. puno riječi a ništa konkretno. ipak je ovo hrvatski portal.

Zbog neizvjesne nam budučnosti bilo bi poželjno da se ugledamo u poljoprivrednike iz okruženja i osnujemo udrugu proizvođača i ljubitelja aronije.
Pošto sada nemamo nekog pretjeranog posla u našim plantažama predlažem da se sastanemo u Lipnju na nekoj lokaciji koju bi izabrali,a koja bi odgovarala svima eventualnim članovima udruge. 100-200km nikome ne predstavlja problem.
statuti,pravilnici i organizacija udruge danas je najmanji problem, medijski nastupi, propaganda,tisak, sve su to poznate stvari.

eto imamo i glavnog organizatora skupova Wink
šalu na stranu ja ovaj 6 mj mislim definirati sve sto se moje proizvodnje tiče
za ovakvo udruživanje potrebno je prvo kontaktirati najveće i one koji se već dobrano bave sa aronijom Medić Brolich itd vidjeti njihova razmišljanja i krenuti nema se više kaj čekati ulazimo u Tvorevinu zla EU pa da pripremimo snage za borbu

ragnas

0

[Vrh] Go down

Postaj by ragnas 5/6/2012, 10:14

raspoložen sam danas

pa da još dodam zadruga udruga Eko Aronija/ Bobica/ Voće Hrvatska ili kako se već zovemo ARONIJA - Page 18 684261
može proizvesti od aronije svasta a tek da dodamo malo brusnice malo kupine malo maline u nase proizvode jebate pa mogučnosti su neograničene tko nebi popio i kupio čiste eko sokove od takvih kombinacija papao pekmeze i sl a sve sa sigurnom distribucijom

ragnas

0

[Vrh] Go down

Postaj by igor d77 5/6/2012, 10:55

razmisljanja ima svakakvih ali bez nekakve inicijative malo ce se napraviti,slazem se da bi se svi mali i veliki uzgajivaci trebali skupiti na jednom mjestu i pokusali organizirati jer bez kolicine se nis nemoze napraviti
igor d77
igor d77

0

[Vrh] Go down

Postaj by inceptos 5/6/2012, 13:06

ragnas je napisao/la:
inceptos je napisao/la:bravo, slažem se u potpunosti,genijalno,izvrsna ideja itd,itd. puno riječi a ništa konkretno. ipak je ovo hrvatski portal.

za ovakvo udruživanje potrebno je prvo kontaktirati najveće i one koji se već dobrano bave sa aronijom Medić Brolich itd vidjeti njihova razmišljanja i krenuti nema se više kaj čekati ulazimo u Tvorevinu zla EU pa da pripremimo snage za borbu

Ovo me asocira na siciliju,mafia.......
Pitaj dona za mišljenje.

10 malih po 500 aronija je veće i vrijednije od jednog velikog sa 3000 aronija

inceptos

Broj postova : 36
Zanimanje : umjereni optimist
Registriran : 02.03.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by ragnas 5/6/2012, 13:52

inceptos je napisao/la:
ragnas je napisao/la:

Ovo me asocira na siciliju,mafia.......
Pitaj dona za mišljenje.

10 malih po 500 aronija je veće i vrijednije od jednog velikog sa 3000 aronija

vidim matematika za 5
što bi falilo ?? 10 malih po 500 aronija + veliki 3000 aronija + veliki 2000aronija još lijepša kalkulacija uglavnom veliki posao čeka onoga koji se primi posla i dogovaranja sa ljudima
jerbo balkanski mentalitet je 0 bodova pozdravljam vas sve i želim puno sreće sa uzgojem

ragnas

0

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 18 / 40. Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics