AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

ARONIJA

Stranica 19 / 40. Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

ARONIJA - Page 19 Empty Re: ARONIJA

Postaj by igor d77 5/6/2012, 14:12

e takvi smo mi ljudi kad se god nesto treba organizirati odmah se javlja pitanje ko je vazan ili manje vazan ili ko ima 100,200,500 ili 5000 posadjenih sadnica,jako tuzno ali istinito.

igor d77
igor d77

Broj postova : 42
God : 47
Registriran : 05.04.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 5/6/2012, 15:24

ovo je odlična ideja!!!!!! Samo da ne ostane na ovome.... bilo bi lijepo kada bi se mogli naći
ksara
ksara

Broj postova : 144
God : 39
Registriran : 09.05.2012
1

[Vrh] Go down

Postaj by igor d77 5/6/2012, 15:37

i ja sam za da se nadjemo ajmo otvoriti malu debatu pa ko je za nek predlozi mjesto i vrijeme pa da se dogovorimo i da se skupimo pa malo popricamo razmjenimo misljenja i iskustva cisto informativno
igor d77
igor d77

0

[Vrh] Go down

Postaj by Sven123 5/6/2012, 16:51

ragnas je napisao/la:
inceptos je napisao/la:bravo, slažem se u potpunosti,genijalno,izvrsna ideja itd,itd. puno riječi a ništa konkretno. ipak je ovo hrvatski portal.
ajmo počet priču na drugi način.
Dragi forumaši i ljubitelji aronije:

Zbog neizvjesne nam budučnosti bilo bi poželjno da se ugledamo u poljoprivrednike iz okruženja i osnujemo udrugu proizvođača i ljubitelja aronije.
Pošto sada nemamo nekog pretjeranog posla u našim plantažama predlažem da se sastanemo u Lipnju na nekoj lokaciji koju bi izabrali,a koja bi odgovarala svima eventualnim članovima udruge. 100-200km nikome ne predstavlja problem.
Razmislite, predložite, probudite se jer će brzo svanuti vražje jutro,
statuti,pravilnici i organizacija udruge danas je najmanji problem, medijski nastupi, propaganda,tisak, sve su to poznate stvari.
problem su ljudi, složna brača....
pozdrav svima koji razmišljaju

eto imamo i glavnog organizatora skupova Wink
šalu na stranu ja ovaj 6 mj mislim definirati sve sto se moje proizvodnje tiče
za ovakvo udruživanje potrebno je prvo kontaktirati najveće i one koji se već dobrano bave sa aronijom Medić Brolich itd vidjeti njihova razmišljanja i krenuti nema se više kaj čekati ulazimo u Tvorevinu zla EU pa da pripremimo snage za borbu

.....izgleda da je ideja da se okupimo u udrugu i kroz nju plasiramo dragi nam plod ,dobro saživjela.
Prošle godine,sam imao naručene velike količine ploda, i nisam, sam mogao odraditi kompletnu narudžbu,pa da je udruga o kojoj pričamo bila oformljena prošle godine ,nitko,tko je zainteresiran za prodaju svog ploda nebi ostao bez tržišta.
Udrugu treba osmisliti na način da se kroz jedinstveni marketing predstavimo velikim trgovačkim lancima i damo im garanciju da ćemo količinu ploda koju nudimo stvarno i moći isporučiti.
Siguran sam da će potražnja na tržištu, i ove godine biti veća od kompletne naše proizvodnje,pa će plod aronije u veleprodaji
imati otkupnu cijenu minimalno 30,00 kn/kg.

Sven123

Broj postova : 24
Registriran : 04.07.2011
1

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 5/6/2012, 19:33

iiiiii

Zadnja promjena: ksara; 6/6/2012, 14:02; ukupno mijenjano 1 put.
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 5/6/2012, 20:00

upravo sam svojih 10-ak pokusnih aronija u dvorištu poprskao gore navedenom kombinacijom, sutra javim rezultaze
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 5/6/2012, 20:01

Sven123 je napisao/la:
ragnas je napisao/la:
inceptos je napisao/la:bravo, slažem se u potpunosti,genijalno,izvrsna ideja itd,itd. puno riječi a ništa konkretno. ipak je ovo hrvatski portal.

Zbog neizvjesne nam budučnosti bilo bi poželjno da se ugledamo u poljoprivrednike iz okruženja i osnujemo udrugu proizvođača i ljubitelja aronije.
Pošto sada nemamo nekog pretjeranog posla u našim plantažama predlažem da se sastanemo u Lipnju na nekoj lokaciji koju bi izabrali,a koja bi odgovarala svima eventualnim članovima udruge. 100-200km nikome ne predstavlja problem.
statuti,pravilnici i organizacija udruge danas je najmanji problem, medijski nastupi, propaganda,tisak, sve su to poznate stvari.

za ovakvo udruživanje potrebno je prvo kontaktirati najveće i one koji se već dobrano bave sa aronijom Medić Brolich itd vidjeti njihova razmišljanja i krenuti nema se više kaj čekati ulazimo u Tvorevinu zla EU pa da pripremimo snage za borbu

.....izgleda da je ideja da se okupimo u udrugu i kroz nju plasiramo dragi nam plod ,dobro saživjela.
Prošle godine,sam imao naručene velike količine ploda, i nisam, sam mogao odraditi kompletnu narudžbu,pa da je udruga o kojoj pričamo bila oformljena prošle godine ,nitko,tko je zainteresiran za prodaju svog ploda nebi ostao bez tržišta.
Udrugu treba osmisliti na način da se kroz jedinstveni marketing predstavimo velikim trgovačkim lancima i damo im garanciju da ćemo količinu ploda koju nudimo stvarno i moći isporučiti.
Siguran sam da će potražnja na tržištu, i ove godine biti veća od kompletne naše proizvodnje,pa će plod aronije u veleprodaji

moram dogovoriti mjesto, sjesti i popričati.....
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by inceptos 5/6/2012, 20:37

@ksara, znaš zakaj je čarli zabranjen u bosni?
zato kaj su limunadu delali od njega.
šala mala, bez ljutnje.
javi kak je pokus prošao.
pozdrav

inceptos

Broj postova : 36
Zanimanje : umjereni optimist
Registriran : 02.03.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by horda 6/6/2012, 08:16

ksara je napisao/la:
Sven123 je napisao/la:
ragnas je napisao/la:

moram dogovoriti mjesto, sjesti i popričati.....
Ljudi, ako dogovorite vrijeme i lokaciju- eto i mene!!! ARONIJA - Page 19 624266 Ima vas puno koji isto razmišljate (i ja sam jedan među vama). Zadruga je idealno rješenje za sve nas. Trudimo se i strahujemo za naše biljke cijele godine, a kada bi trebali uživati u plodovima svoga rada- strahujemo najviše. Zbog otkupne cijene. Ja sam početinik. Sa svojih 300 sadnica koje sam posadio proljetos i tek za par godina očekujem malo veću količinu ploda, još nemam razloga za brigu. Malo ću raditi pekmez, sok i ostale prerađevine za svoje potrebe. Ali, iduće godine mi je plan posaditi 2500 sadnica, pa se već sada pitam što ću onda sa plodom. Naravno, rješenje je OPG, obrt... Ni to mi nije problem ako me banke poprate za proizvodnu liniju. Imam volje i hoću raditi, ali ima ljudi koji aroniju žele uzgojiti i prodati kao sirovinu. I za to dobiti korektnu cijenu. Oni koji je otkupe, prodavat će gotove proizvode. Više će raditi, ali i više zaraditi. Fer i pošteno prema svima. Zbog toga još jednom podržavam ideju o osnivanju zadruge koja će za nekoliko godina, dok sve ove male plantaže budu u punom rodu ( i, naravno, nove koje će se posaditi) biti moćna organizacija koja će baratati i sirovinom i gotovim proizvodom. Svi oni koji budu njeni članovi bit će zadovoljniji ( mislim bogatiji ) toliko koliko je zadruga jaka. Nemojmo razmišljati da ako si član zadruge da radiš za drugoga. Radiš za sebe, samo mirno možeš dočekati berbu i plod dati onome tko radi za TEBE. A to je zadruga. Rado ću se odazvati vašem pozivu da se okupimo i bar preliminarno vidimo što se može učiniti. A ja vjerujem da može puno. Pozdrav svima!!!

horda

Broj postova : 81
Registriran : 28.09.2011
3

[Vrh] Go down

ARONIJA - Page 19 Empty Čarli

Postaj by medojed 6/6/2012, 08:40

ksara je napisao/la: Upravo sam sada bio na njivi.... Nakon kiše dočekale me lisne uši ARONIJA - Page 19 413475 Kako vi rješavate taj problem? Jel mogu one na-štetiti plodu? Čuo sam danas za kombinaciju čarlia (za pranje suđa) i ljute paprike pomiješane u vodi....kao trebalo bi pomoći... sutra ću pokušati i tu metode na nekih 200-tinjak aronija, pa ako upali i na ostalima....

Strašna ideja, nema što. čestitam. Zaista ne mogu vjerovati da netko može doći na ideju da lisne uši tretira takvom kemijom kao što je deterdžent za posuđe. I to je eko proizvodnja? I ti taj "proizvod" misliš pojesti? Ili dati drugima u preradu? I onda bi se još i udruživali ... Kad i ako se i formira nekakva udruga treba doooobro promisliti o sustavu nadzora jer se u takvom udruživanju i plasmanu vrlo lako mogu naći i ovakve čudne ideje. A jednom kad dođete na loš glas nitko vam više neće dati povjerenje.

Ostavite lisne uši na miru, što vam smetaju? Aronija je biljka iz porodice ruža i lisne uši su najnormalnija stvar na svijetu. Malo grdo izgleda, ponekad, i to je to. Ah, da, i ako je godina sa previše lisnih uši na mladicama jedini efekt je da grana neće porasti 25 cm nego 20. Jaka stvar. Osim toga uskoro će se pojaviti i bubamare i potamaniti lisne uši i to je to. Ostavite prirodu da stvara ravnotežu, ne pokušavajte nasilnim metodama jer to nema smisla. Trujete i sebe i druge.

Zadnja promjena: medojed; 6/6/2012, 11:10; ukupno mijenjano 1 put.

medojed

Broj postova : 8
Registriran : 20.04.2012
0

[Vrh] Go down

ARONIJA - Page 19 Empty Otkupna cijena ???

Postaj by medojed 6/6/2012, 08:58

ragnas je napisao/la: .... , međutim kalkulacija ministarstva poljoprivrede gdje je min jedinica otkupne cijene 60 kn nema bas nikakve veze sa ovdje pročitanim. Tako da je raspoloženje malo splasnulo ali mi jedna stvar nije jasna ....

Daj, molim te pojasni malo ovu rečenicu, tvrdnju. Što je to min jedinica otkupne cijene? Kilogram, litra, kubik, tona ...? I to po 60 Kn? To je prevedeno u novce oko 8.- € po / nekoj jedinici otkupne cijene. Ako je to po kilogramu ja odmah "predajem" kompletan urod, lovu u džep i odoh na more :-) a nek radi tko je lud. Daj molim te, kojih 60 Kn. Imaš li uopće viziju koliko bi koštao finalni proizvod da je ulazna cijena osnovne sirovine 60 Kn po kili?

Osim toga to ministarstvo ti i nije baš neka svijetla točka. Aronija u nas nije niti uvrštena na sortnu listu niti je ozvaničena kao voćna vrsta. U zemljama okruženja jest. Da ne spominjemo istočne zemlje gdje je čak uvrštena i u ljekovite biljke. No, to je druga tema. U svakom slučaju unatrag par godina u tom istom ministarstvu su se isčuđavali - što je to aronija ARONIJA - Page 19 684261

A ako i kreneš u proizvodnju - zaboravi banke. U našoj zemlji banke ne poznaju riječ "proizvodnja". Osobito ne prepoznaju "poljoprivreda". Morat ćeš iznaći sam neke druge kanale financiranja. I, samo za kraj, prije nego kreneš u avanturu trebaš znati da su početna ulaganja u uzgoj, proizvodnju (preradu) i plasman - ogromna. Dobro promisli Shocked i sretno.

medojed

Broj postova : 8
Registriran : 20.04.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by inceptos 6/6/2012, 13:10

medojed je napisao/la:
ksara je napisao/la: Upravo sam sada bio na njivi.... Nakon kiše dočekale me lisne uši ARONIJA - Page 19 413475 Kako vi rješavate taj problem? Jel mogu one na-štetiti plodu? Čuo sam danas za kombinaciju čarlia (za pranje suđa) i ljute paprike pomiješane u vodi....kao trebalo bi pomoći... sutra ću pokušati i tu metode na nekih 200-tinjak aronija, pa ako upali i na ostalima....

Strašna ideja, nema što. čestitam. Zaista ne mogu vjerovati da netko može doći na ideju da lisne uši tretira takvom kemijom kao što je deterdžent za posuđe. I to je eko proizvodnja? I ti taj "proizvod" misliš pojesti? Ili dati drugima u preradu? I onda bi se još i udruživali ... Kad i ako se i formira nekakva udruga treba doooobro promisliti o sustavu nadzora jer se u takvom udruživanju i plasmanu vrlo lako mogu naći i ovakve čudne ideje. A jednom kad dođete na loš glas nitko vam više neće dati povjerenje.

Ostavite lisne uši na miru, što vam smetaju? Aronija je biljka iz porodice ruža i lisne uši su najnormalnija stvar na svijetu. Malo grdo izgleda, ponekad, i to je to. Ah, da, i ako je godina sa previše lisnih uši na mladicama jedini efekt je da grana neće porasti 25 cm nego 20. Jaka stvar. Osim toga uskoro će se pojaviti i bubamare i potamaniti lisne uši i to je to. Ostavite prirodu da stvara ravnotežu, ne pokušavajte nasilnim metodama jer to nema smisla. Trujete i sebe i druge.

Zato je i potrebna udruga, gospon Medić.
Vaše iskustvo i entuzijazam mladih, zajednička kapitalna ulaganja u skupu procesnu opremu i izlazak na tržište sa konkretnom, zadovoljavajućom kvalitetom i kvantitetom ključ su uspjeha svake poljoprivredne proizvodnje pa tako i ove aronije

inceptos

Broj postova : 36
Zanimanje : umjereni optimist
Registriran : 02.03.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 6/6/2012, 13:58

medojed je napisao/la:

ovako..... svi su jako pametni, a kada se nekoga nazove onda je bilo prvo pitanje koliko ja imam aronija, a ne kako mi može pomoći, zato što svi gledaju da jedan drugom utjeraju..... Ja sam to pokušao na pokusnim aronija, koje se nalaze kod kuće, a ne na njivi........... to sam dobio savjet od čovjeka iz Njemačke Jörg Eggert, najiskusniji uzgajivač aronije u njemačkoj. Citiram: "Preporučujem zeleni tekući sapun pomiješan sa vodom....ni malo ne šteti aroni i prilikom prve kiše ekološki se razgradi" to su njegove riječi.......
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 6/6/2012, 14:01

mislim da ovaj forum treba poslužiti razmjeni informacija...... upravo sam zbog toga ovdje..... aronije koje se nalaze u dvorištu služe mi za eksperimentiranje, bolje upropastiti njih desetak nego onih 900... zato i pokušavam neke stvari na njima....
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 6/6/2012, 14:06

možda sam se ja i krivo izrazio kada sam napisao "deterdžent"
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 6/6/2012, 14:09

Mit grüner Seife gegen die Läuse in den Aroniablättern
Tags: Aroniabeere, Aroniapflanze, grüne Seife, Läuse

ARONIJA - Page 19 Grueneseifethumbnail

Grüne Seife ist ein gutes Hausmittel, um Läuse aus Pflanzen zu vertreiben.

Eine Dame aus Bayern hatte in diesem Frühjahr etliche Aroniaplanzen der Sorte Nero bestellt. Diese Sorte ist besonders ertragreich, frosthart bis etwa -35° Celsius und eigentlich kennt sie auch keine Schädlinge. Doch jetzt hat die Aronia-Freundin Läuse an den jungen Blättern entdeckt. Das kommt sehr selten vor und hat mit dem untypisch warmen April zu tun. Dieses Wetter läßt die Läuse-Population geradezu explodieren. Nach Rücksprache mit einigen Gartenexperten scheint sich diese Feststellung zu bewahrheiten: alle sprechen von ungewöhnlich vielen Läusen im Gartenbereich.

Für die Aroniabeere ist es, wie schon erwähnt, eher untypisch. Der herbe Geschmack des Aronia-Muttersaftes und auch der getrockneten Beeren geht auch vom Holz und den Blättern aus und ist zumindest für viele Schädlinge nicht zu ertragen. Die Läuse scheint das aber in diesem Frühjahr wenig zu interessieren. Was also tun?

Jörg Eggert, von der Baumschule Eggert, einer der erfahrensten Aronia-Experten überhaupt, empfiehlt schlichtweg handelsübliche flüssige grüne Seife mit Wasser verdünnt auf das Blattwerk zu spritzen. Dabei sollte ein Mischungsverhältnis von etwa 4 oder 5 Teile Wasser zu einem Teil Seife verwendet werden. Der Vorgang kann und sollte in den folgenden Tagen durchaus wiederholt werden, möglicherweise sogar mehrfach. Grundsätzlich sollte auch weiterhin beobachtet werden, ob sich erneut Läuse in den Blättern der Aronia angesiedelt haben. Dann denn Vorgang mit der grünen Seife wiederholen.

Die Aroniapflanze nimmt durch dieses bewährte Hausmittel keinerlei Schaden, und die Seife baut sich ökologisch beim nächsten Regenguß wieder ab.

Dieser Beitrag wurde am Dienstag, 12. Mai 2009 um 17:03 Uhr veröffentlicht und wurde unter der Kategorie Pflanzen abgelegt. Du kannst die Kommentare zu diesen Eintrag durch den RSS-Feed verfolgen. Du hast die Möglichkeit einen Kommentar zu hinterlassen, oder einen Trackback von deinem Weblog zu senden.
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 6/6/2012, 14:10

to je ta , poruka....ako treba mogu i prevesti....
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by igor d77 6/6/2012, 16:07

ksara je napisao/la:
medojed je napisao/la:

ovako..... svi su jako pametni, a kada se nekoga nazove onda je bilo prvo pitanje koliko ja imam aronija, a ne kako mi može pomoći, zato što svi gledaju da jedan drugom utjeraju..... Ja sam to pokušao na pokusnim aronija, koje se nalaze kod kuće, a ne na njivi........... to sam dobio savjet od čovjeka iz Njemačke Jörg Eggert, najiskusniji uzgajivač aronije u njemačkoj. Citiram: "Preporučujem zeleni tekući sapun pomiješan sa vodom....ni malo ne šteti aroni i prilikom prve kiše ekološki se razgradi" to su njegove riječi.......

u pottpunosti si u pravu ksara doci do informacije od bilo koga je isto kao da si mu opalio samar a ne nesto drugo e bas smo jadni
igor d77
igor d77

0

[Vrh] Go down

Postaj by ksara 11/6/2012, 13:08

jeli ideja o zadruzi još uvijek aktualna ? Very Happy
ksara
ksara

1

[Vrh] Go down

Postaj by horda 11/6/2012, 19:19

ksara je napisao/la:jeli ideja o zadruzi još uvijek aktualna ? Very Happy
podržavam!!!!!

horda

3

[Vrh] Go down

Postaj by igor d77 12/6/2012, 00:05

horda je napisao/la:
ksara je napisao/la:jeli ideja o zadruzi još uvijek aktualna ? Very Happy
podržavam!!!!!

I ja sam za Very Happy Very Happy
igor d77
igor d77

0

[Vrh] Go down

Postaj by bingo 12/6/2012, 05:45

Ideja je odlična i ja se naravno pridružujem samo se bojim realizacije s obzirom na stanje svijesti u ovoj jadnoj zemlji

bingo

Broj postova : 7
Registriran : 01.03.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by horda 12/6/2012, 19:37

bingo je napisao/la:Ideja je odlična i ja se naravno pridružujem samo se bojim realizacije s obzirom na stanje svijesti u ovoj jadnoj zemlji
idemo to pokušati riješiti na drugi način. Skupimo se samo radi voćaka. Organiziramo se na određenom mjestu, gdje ćemo svojim sredstvima pokriti trošak (klopu,cugu....) i pričati o samoj aroniji. Mislim da je još uvijek puno nepoznanica o samoj biljci. Kako je posaditi, zalijevati, orezati, kojim sredstvima štititi..... Forum je jaka stvar za to, ali kad se o tome razgovara uživo... prejako!!! Tema o bilo kakvom obliku organizacije koja će sve uzgajivače aronije okupiti na jednom mjestu doći će sama od sebe. Pa, svatko tko je ušao u posao s aronijom, nije to napravio iz šale, već radi toga da iz nje kroz godine i uloženi trud nešto i zaradi. Ne poznajem nikoga tko bi sebe dao u bilo kakav posao samo iz ljubavi. Very Happy Ajmo lajk tko je za da se nađemo na nekom neutralnom terenu i popričamo o aroniji kao gotovom proizvodu.

horda

3

[Vrh] Go down

Postaj by bajamika 12/6/2012, 19:50

horda je napisao/la:
bingo je napisao/la:Ideja je odlična i ja se naravno pridružujem samo se bojim realizacije s obzirom na stanje svijesti u ovoj jadnoj zemlji
idemo to pokušati riješiti na drugi način. Skupimo se samo radi voćaka. Organiziramo se na određenom mjestu, gdje ćemo svojim sredstvima pokriti trošak (klopu,cugu....) i pričati o samoj aroniji. Mislim da je još uvijek puno nepoznanica o samoj biljci. Kako je posaditi, zalijevati, orezati, kojim sredstvima štititi..... Forum je jaka stvar za to, ali kad se o tome razgovara uživo... prejako!!! Tema o bilo kakvom obliku organizacije koja će sve uzgajivače aronije okupiti na jednom mjestu doći će sama od sebe. Pa, svatko tko je ušao u posao s aronijom, nije to napravio iz šale, već radi toga da iz nje kroz godine i uloženi trud nešto i zaradi. Ne poznajem nikoga tko bi sebe dao u bilo kakav posao samo iz ljubavi. Very Happy Ajmo lajk tko je za da se nađemo na nekom neutralnom terenu i popričamo o aroniji kao gotovom proizvodu.

... podržavam...
bajamika
bajamika

Broj postova : 76
Registriran : 08.03.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by igor d77 12/6/2012, 20:44

horda je napisao/la:

ja sam isto za takvo okupljanje evo predlozite nekakvo mjesto i ja stizem ARONIJA - Page 19 710425
igor d77
igor d77

0

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 19 / 40. Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Next