AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Hurliman
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: SDF
Stranica 6 / 15. • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15
Re: Hurliman
Uf ... prošli post od člana hurli kao da sam ja napisao samo što nemam utovarivač .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
jbt ja prije sedam godina kada sam kupovao traktor iako druge marke sam tražio taj vražji reversor jer sam znao da ću na njega stavljati utovarivač, ali ga na žalost nije bilo u opcije onda, gledao sam hurlia od 95 ks kako gazi silažu sa tim reversorom je jednostavno puno lakše,
od ovih svih komentara smo skuzili ja i moj tata nesto,hurlimana necemo uzet, jer!!: nama treba traktor za oranje,treba nam za obradu tla,za prevozenje vecih tereta,za ic u šumariju malo, sve cemo jos vidit
Wau koji odgovor..johndeere2300 je napisao/la:od ovih svih komentara smo skuzili ja i moj tata nesto,hurlimana necemo uzet, jer!!: nama treba traktor za oranje,treba nam za obradu tla,za prevozenje vecih tereta,za ic u šumariju malo, sve cemo jos vidit
Mislis da Hurlimann nema takav trakor u ponudi ili šta??
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
Svaki hurliman je za oranje....samo sto npr pingo pored ostala dva traktora da ide orat ili pripremati sa hurliem bio bi "lud"....
Nema tu ovaj traktor je za ovo ,ovaj za ono....
Nego fora je da ako imas 100h zemlje neces ici orat sa hurliem ??!
Ali takav hurli ako je jedini traktor na gospodarstvu on moze obaviti SVE poslove na npr 30h...
Od oranja ,sijanja,spricanja...bas sve.
Jel to tocno?
pingo nemoj me krivo shvatiti ,razumijes sta hocu reci...mislim fend,massey...uh
Nema tu ovaj traktor je za ovo ,ovaj za ono....
Nego fora je da ako imas 100h zemlje neces ici orat sa hurliem ??!
Ali takav hurli ako je jedini traktor na gospodarstvu on moze obaviti SVE poslove na npr 30h...
Od oranja ,sijanja,spricanja...bas sve.
Jel to tocno?
pingo nemoj me krivo shvatiti ,razumijes sta hocu reci...mislim fend,massey...uh
pa to i ja mislim, glupost je rec da traktor od85ks i jos nov ne moze radit nesto ili vuc prikolice, pa dajte ljudi rade s 539 20 jutara zemlje a taj hurli bi mogo radit 100jutara bet problema i to mislim da bude najveci traktor na imanju
naravno neko ko ima puno zemlje to ce mu bit mali traktor, tu kod nas ima ljudi di je 125ks najmanji traktor, samo sije i sprica sve prema potrebama, nece ljudi sa 50-60ha kupovat traktore od 150-200ks bili bi ludi a s 85ks se to odradi bez problema
naravno neko ko ima puno zemlje to ce mu bit mali traktor, tu kod nas ima ljudi di je 125ks najmanji traktor, samo sije i sprica sve prema potrebama, nece ljudi sa 50-60ha kupovat traktore od 150-200ks bili bi ludi a s 85ks se to odradi bez problema
Recimo meni je 533dovoljan (nije bas ali ide nekako),za spricanje,kultiviranje gnojivo i to.
A sada da ga das nekome ko ima 100h,tesko da bi mu posluzio.
Ali isto tako neko sa 533radi kao sto DP kaze 20jutra.....Znaci kod svakog je drugacije.
ALi najveca glupost je reci novi traktor od 90ks nije za oranje......
A sada da ga das nekome ko ima 100h,tesko da bi mu posluzio.
Ali isto tako neko sa 533radi kao sto DP kaze 20jutra.....Znaci kod svakog je drugacije.
ALi najveca glupost je reci novi traktor od 90ks nije za oranje......
Pa ipak bih ovoga mog Hurlija okarakterizirao kao traktor koji baš i nije za oranje odnosno te teže poslove u ratarstvu a baš nije niti za prikolice preko 10 tona jer mu jednostavno manjka daha a prikolica ga šamara kao da je kuglica u fliperu . Ako bi ti poslovi bili glavnina njegovih zadaća je ga takvog nikada ne bih kupio . Naravno da on to sve može ali nije best-choice za te poslove . Recimo Zetor bi se tu bolje snašao jer sa 80 KS ima oko 3.5 tona što je 20 % više ili čak stari JD 2850 kakvog dp ima koji je još 10 % teži a slične snage .
Zvonimir vam je prije dobro opisao kakav je to traktor jer biti najlakši u klasi i onda još biti poznat po tome da ore bolje od konkurencije ne ide zajedno . Može orati ali vjerojatno mu konkurenti to rade malo bolje .
Zvonimir vam je prije dobro opisao kakav je to traktor jer biti najlakši u klasi i onda još biti poznat po tome da ore bolje od konkurencije ne ide zajedno . Može orati ali vjerojatno mu konkurenti to rade malo bolje .
3
rasprava koji traktor moze potegnuti prikolicu je prebaceno u temi
Potrebna snaga traktora za transport
Potrebna snaga traktora za transport
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
jedan traktor da sve radi.. svaki može dosta toga napravit ali nema još ni jednog koji je idealan za sve poslove
lađo- Broj postova : 269
God : 39
Registriran : 04.03.2009
0
Slažem se ali Hurli je idealniji za neke poslove dok bi recimo JD 2850 bio idealniji za druge poput oranja i podrivanja . Svatko mora odlučiti za sebe kojih poslova ima više i onda je kupovina traktora lakša .lađo je napisao/la:jedan traktor da sve radi.. svaki može dosta toga napravit ali nema još ni jednog koji je idealan za sve poslove
3
hurli je napisao/la:Wau koji odgovor..johndeere2300 je napisao/la:od ovih svih komentara smo skuzili ja i moj tata nesto,hurlimana necemo uzet, jer!!: nama treba traktor za oranje,treba nam za obradu tla,za prevozenje vecih tereta,za ic u šumariju malo, sve cemo jos vidit
Mislis da Hurlimann nema takav trakor u ponudi ili šta??
imaš krivo mišljenje
Da krivo mišljenje imam nakon nekih 3000 sati provedeno u mom Hurliju...Tko mi govori...
Samo neki od poslova koje radi:
Šteta kaj nemam slike oranja s 3×12,rotiranja s rotobranom 3m...Do sada ga nisam štedio ni u jednom poslu,i ne pokazuje nikakve znakove slabosti..Zato nemoj da mi govoriš da Hurlimann ne valja..
Samo neki od poslova koje radi:
Šteta kaj nemam slike oranja s 3×12,rotiranja s rotobranom 3m...Do sada ga nisam štedio ni u jednom poslu,i ne pokazuje nikakve znakove slabosti..Zato nemoj da mi govoriš da Hurlimann ne valja..
13
Nemoj krivo shvaćati ali svaki je dobar koji se ne kvari, eo primjera oko vuče, u silaži ja imam zetora od 80 konja i težak je oko 4 tone bez tegova naprijed a taj kolega sa hurlijem 95 , obadvojica vučemo isto tereta tj dvij prikolice silaže navlačimo i kipamo na silos, on može sam do trećine silosa i onda mu treba pomoć, ja navlačim još toliko bez pomoći a na mojim prikolicama su posve uske gume
Daj mi napiši u čemu je razlika i šta se to događa kada idete na silažu jer tim se ne bavim . Dakle zašto Hurli stane ili zašto Zetor ide ? Da li Hurli propada ili možda izgubi snagu ? Imaju li jednako široke gume oba traktora ?
3
Kod silaže je bitan raspored težine..
Moj Claas ide na silažu s 8tonkom dok DF Agrofarm 100 nebre sa 6Tona...
DF ide i samo kad zadnji kotači prikolice dođu na silažu traktor počinje na mjestu vrtit,ako ide večom brzinom pade mu snaga..Govorim kad je silos pri kraju,visina 190cm..A kad idemo s Claasom on ide i kad počinje gubit snagu pritisnemo power u kornjaču dobije snage i ide dalje..
Moj Claas ide na silažu s 8tonkom dok DF Agrofarm 100 nebre sa 6Tona...
DF ide i samo kad zadnji kotači prikolice dođu na silažu traktor počinje na mjestu vrtit,ako ide večom brzinom pade mu snaga..Govorim kad je silos pri kraju,visina 190cm..A kad idemo s Claasom on ide i kad počinje gubit snagu pritisnemo power u kornjaču dobije snage i ide dalje..
13
negubi snagu već jednostavno proklizi i ukopa se jer mu fali težina iako ima tegove i nosače od utovarivača, ja imam isto zadnje tegove i nosače od utovarivača, stim da ja smijem stati i opet bez problema krenem sa teretom, al ovdjese radi od dvije prikolice od 8 tona
bratić ima jondira 6310 (100ks) i isto se pokazao na silaže kao luzer, čak ni prikolicu nemože u cjelosti njezine dužine nagurati na silažu
pa ovo je tu negdje visina silaže, stim da jednu 8 tonku mogu pjevajući navući gore na silos
bratić ima jondira 6310 (100ks) i isto se pokazao na silaže kao luzer, čak ni prikolicu nemože u cjelosti njezine dužine nagurati na silažu
pa ovo je tu negdje visina silaže, stim da jednu 8 tonku mogu pjevajući navući gore na silos
Ako Hurli 95 ide tako loše na silažu moj 83 nema tu šta tražit . Zato kažem da svaki traktor ima poslove koje dobro radi i one koji ga ne idu . Ne može me nitko uvjeriti da je prvo proljetno prskanje repe efektivnije sa eto Zetor 80 KS i kako čujem 4 tone bez utega ili Hurlijem 83 KS sa 2.8 tona i svim tegovima .
3
o tome ja i pricam ali ako cete opet o koliko moze vas traktor vuc onda imam samo jednu znak
Daj momci spustite na zemlju moj konj jači od tvojega..Kao prvo..sve to zavisi od zalijetanja i kakav je sofer..Najbolje za takve stvari bi bila jednosovinka prikolica ili tandem prikolica da dobije težina na zadnjim tockovima.Drugo sto se tiče onaj traktor se nemoze popeti na silazu to je ludost.Prije penjana na silazu potrebno je ukljuciti prednju vuču pa onda se popeti.Ja sam penjao i sa rusem,sa torpedom 7506-9006,pa sa rx-om i nikakvi problema nije bilo..prije svakog penjana obavezna prednja vuča...ali prikolice su iste.jedna je od 6 tona druga je 8 tona..Jest da je silaza nije visoka...mozda oko 160 cm..a vi sto imate preko 160 sigurno sa strana imate zid..pa nemoze doci do raširavanje silaže.Ali ovdje nema zida...kada se silaža raširi traktor i prikolica propada...tako da...sve o šoferu zavisi...
63
dobro koji bi po vama svima onda bio traktor dobar za nekog ko radimo recimo 60ha i to cemo bit najveci traktro na imanju, odnosi se samo na hurlimane dakle koji model, ja kzem da bi sve to mogo taj od 80-85ks odradit bez problema
i naravno da bude isplatim tome koji kupuje ne da uzme od 160ks i radi s njim 10 dana godisnje ore i priprema
ovo sto zrine kaze to je istina sve zavisi do onog sto vozi neko ce zapast sa 200ks a neko ce s manjim izvuc nema veze koji traktro da je u pitanju vec samo sofer
i naravno da bude isplatim tome koji kupuje ne da uzme od 160ks i radi s njim 10 dana godisnje ore i priprema
ovo sto zrine kaze to je istina sve zavisi do onog sto vozi neko ce zapast sa 200ks a neko ce s manjim izvuc nema veze koji traktro da je u pitanju vec samo sofer
Ma nema tu pravila svi su oni dobri..Nema losih traktora...i kinez od 100 ks moze raditi tih 60 ha..a moze i Hurliman od 130 ks...sve zavisi koji nacin obraduje zemlju,kakve prikljucne strojeve ima...Za mene je lud sada kupovati Fendta za prskanje a JD za oranje...Po meni svi su dobri traktor za rad 60 ha...naravno mora mu snaga odgovarati za tu površinu zemlje..Ali marka je neupitna...Od marke do marke traktora zavisi koliko imas dovoljno novaca izdvojiti..
63
Zrine o ovmome što ja pričam nema zida, al bit je težina
D P može i hurliman od 100 ks ali uvjet je da ima 5 tona na gore i veliku opciju brzina za biranje........
upravo zrine kao što si rekao da najviše zavisi od vozača, iako više ja ne koristim nagurivanje prikolica kod sebe već kipam ispred silosa i guram to sa utovarivačem gore i ujedno razgrćem i gazim u istom progodu.......
D P može i hurliman od 100 ks ali uvjet je da ima 5 tona na gore i veliku opciju brzina za biranje........
upravo zrine kao što si rekao da najviše zavisi od vozača, iako više ja ne koristim nagurivanje prikolica kod sebe već kipam ispred silosa i guram to sa utovarivačem gore i ujedno razgrćem i gazim u istom progodu.......
zrine89 je napisao/la:Ma nema tu pravila svi su oni dobri..Nema losih traktora...i kinez od 100 ks moze raditi tih 60 ha..a moze i Hurliman od 130 ks...sve zavisi koji nacin obraduje zemlju,kakve prikljucne strojeve ima...Za mene je lud sada kupovati Fendta za prskanje a JD za oranje...Po meni svi su dobri traktor za rad 60 ha...naravno mora mu snaga odgovarati za tu površinu zemlje..Ali marka je neupitna...Od marke do marke traktora zavisi koliko imas dovoljno novaca izdvojiti..
i koliko si se spreman zadužiti, stim da hurlima 105-ca radi sa drljačom i sijačicom u kombinaciji iako mu je malo teška, zavisi dali imaš vremena polako pripremati pa sijati ili to želiš u jednom prohodu.......
ja sam pito od hurlimana koji bi bio dobar izbor za normalne novce, dakle sve druge izumite
zasto bi moro imat 5t kad bi se koristio i za sjetvu i za prskanje, nebi sigurno iso spricat s ferusonom kad bi imo nov traktor s klimom u dvoristu
zasto bi moro imat 5t kad bi se koristio i za sjetvu i za prskanje, nebi sigurno iso spricat s ferusonom kad bi imo nov traktor s klimom u dvoristu
Stranica 6 / 15. • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: SDF
Stranica 6 / 15.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.