AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Zakon o poljoprivrednom zemljištu
Stranica 10 / 28. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 28
Re: Zakon o poljoprivrednom zemljištu
Ne šalim se. Danas sam bio na natječaju za prodaju zemlje - trebali otvarati ponude i lijepo nam uručili dopis naputka.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Jel se to odnosi na natječaj za koji su predane ponude, i gdje se još obrađuju prigovori?
Znači još uvijek je u općini,nije u ministarstvu..
Znači još uvijek je u općini,nije u ministarstvu..
A što sa onim koje je prije par godina dodjeljeno na 10 god. u zakup?
Ako sam dobro razumio ovo je samo za površine koje su bile u tijeku dodjele zakupa i prodaje?
Ako sam dobro razumio ovo je samo za površine koje su bile u tijeku dodjele zakupa i prodaje?
asaincev- Broj postova : 441
God : 50
Zanimanje : zavarivač i poljoprivrednik
Registriran : 31.05.2010
2
→→→ : VIŠE
http://www.mps.hr/default.aspx?id=8528
Samo mi nije jasno dali se to ondnosi na natječaj koji je u obradi...?
Samo mi nije jasno dali se to ondnosi na natječaj koji je u obradi...?
Žena mi danas u ministarstvu rekla da su trenutno zaustavili sve postupke i u ministarstvu. Ali nije mi mogla ništa više reći o tome - očito je to bila novost i za nju. Odluka je donesena 12.01.2012. i od tog dana vrijedi. Možda je samo privremeno. Danas sam uputio mail da mi pojasne. Nema odgovora još.
117
Realno gledajući ako će novi zakon sadržavati bitne promjene koje su možda u našoj koristi(iskreno sumnjam), kako onda dio obustaviti dio pustiti i tak...
Diskriminirajuće..
Diskriminirajuće..
Ja sam toliko razočaran dosadašnjom zemljišnom politikom da to nemogu opisat!
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Fidelito je napisao/la:Žena mi danas u ministarstvu rekla da su trenutno zaustavili sve postupke i u ministarstvu. Ali nije mi mogla ništa više reći o tome - očito je to bila novost i za nju. Odluka je donesena 12.01.2012. i od tog dana vrijedi. Možda je samo privremeno. Danas sam uputio mail da mi pojasne. Nema odgovora još.
Čisto sumnjam.
Gost- Gost
Na neki način mora se urediti raspolaganje zemljištem. Za mene je problem u tome da netko mora nešto odlučiti, jer zemljište treba obraditi, sada je praktički zadnji čas da se nešto napravi, prošle godine dali su mi zeleno svjetlo za obradu tek u ožujku (kao čekao se natječaj za prodaju istog koji je raspisan tek ove godine) - ne moram niti pričati da se proizvodnja finnacijski pretvorila u katastrofu (normalno ta općina nije dala nikakvu odštetu od suše). Ove godine isto. I to isključivo radi administrativnih zabrana. O eventualnoj jesenskoj sjetvi i nekom plodoredu neću trošiti riječi.
117
Fino će naša vlada to pričuvati strancima tako da i oni imaju šta za kupovati kad prođe moratorij.
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
nece se vise prodavat vec ce ic koncesija na 40 godina, samo sta je s onima koj su kupili vec zemlju, trebali bi sad njima isto oduzet jedino bi teko bilo sve kako treba
majs cisto sumnjam da ce se stranci otimat za nase basce, ljudi koji kupuju tako po par kj i nadaju se da ce prodat kad udjemo u eu dobit ce hladan tus pa kome to treba
majs cisto sumnjam da ce se stranci otimat za nase basce, ljudi koji kupuju tako po par kj i nadaju se da ce prodat kad udjemo u eu dobit ce hladan tus pa kome to treba
dp zavisi od puno toga vezano za emlju,di je i na kakvom položaju itd.
Ja sam mišljenja (možda griješim ali sumnjam ) da imam dobru zemlju, radi se o cca 50 jutara i kroz središte te moje zemlje prolazi rijeka koaj je prije dvije godine izmuljavana zbog mogućeg navodnjavanja, s obziro mda se ta zemlja nalazi u već gotovim tablama mogla bi postati zanimljiva kao tržišna, a upravo je kupovana po jutro dva.
Ja sam mišljenja (možda griješim ali sumnjam ) da imam dobru zemlju, radi se o cca 50 jutara i kroz središte te moje zemlje prolazi rijeka koaj je prije dvije godine izmuljavana zbog mogućeg navodnjavanja, s obziro mda se ta zemlja nalazi u već gotovim tablama mogla bi postati zanimljiva kao tržišna, a upravo je kupovana po jutro dva.
Falkone:Kad bi se prestao baviti poljoprivredom,da li bi htio tu svoju zemlju prodati nekom 'švabi' za pristojne novce?
Prije godinu dana bi na ovo odgovorio NE, sada kad bi dobio pristojnu cijenu od min 10 000 + eura hektar nebi se razmišljao, i znam da jedina ta opcija postoji jer ovim od naših mafijaša nikome nebi prodao ni pod razno.
http://www.jutarnji.hr/-ministar-jakovina-odlucio-je-suprotno-zakonu--prekrsio-ustav-i-izigrao-nas--/1000500/
Uglavnom priča se nastavlja na uobičajen način: komora smatra da je ova uredba protivna interesima poljoprivrednika, dok je ministar iznenađen reakcijom HPK i kaže u svom slijedećem priopćenju:
'Sukladno politici Vlade RH ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina donio je Naputak temeljem kojega se jedinicama lokalne samouprave nalaže obustava svih započetih i daljnjih aktivnosti u svezi provedbe odredbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a koje se odnose na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske putem zakupa i prodaje, na temelju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem na svom području.
Ovaj se Naputak ne odnosi na Programe raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem koje su u već fazi davanja suglasnosti ministarstva, odnosno izdavanja odluka o dodijeli. Naputak se odnosi na aktivnosti koje se provode na razini jedinica lokalne samouprave prije navedenog davanja suglasnosti ministarstva npr. slanje novih programa na odobrenje, raspisivanje natječaja i dr.
Cilj je da se do ustrojavanja Agencije za poljoprivredno zemljište obustave moguće malverzacije. Ovaj je Naputak mjera koja je isključivo u interesu poljoprivrednih proizvođača koji će u budućnosti zemlju dobivati u dugogodišnji zakup, a protiv malobrojne skupine koja u razdoblju ustrojavanja ministarstva i Agencije za poljoprivredno zemljište nastoji hitnom procedurom progurati „sumnjive“ dodijele ili prodaje zemlje.
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na sastanku sa predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore krajem prošlog tjedna najavio je novu zemljišnu politiku koja se temelji na obustavi prodaje državne zemlje te namjeri da se ona izmjenama zakona o poljoprivrednom zemljištu daje u dugogodišnjih zakup. Dodatno su telefonskim putem tijekom današnjeg dana predsjedniku Hrvatske poljoprivredne komore Darku Grivičić dana podrobnija obrazloženja oko Naputka, kako bi se otklonile sve nedoumice oko njega, a s ciljem uzajamne suradnje.'
Uglavnom priča se nastavlja na uobičajen način: komora smatra da je ova uredba protivna interesima poljoprivrednika, dok je ministar iznenađen reakcijom HPK i kaže u svom slijedećem priopćenju:
'Sukladno politici Vlade RH ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina donio je Naputak temeljem kojega se jedinicama lokalne samouprave nalaže obustava svih započetih i daljnjih aktivnosti u svezi provedbe odredbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a koje se odnose na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske putem zakupa i prodaje, na temelju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem na svom području.
Ovaj se Naputak ne odnosi na Programe raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem koje su u već fazi davanja suglasnosti ministarstva, odnosno izdavanja odluka o dodijeli. Naputak se odnosi na aktivnosti koje se provode na razini jedinica lokalne samouprave prije navedenog davanja suglasnosti ministarstva npr. slanje novih programa na odobrenje, raspisivanje natječaja i dr.
Cilj je da se do ustrojavanja Agencije za poljoprivredno zemljište obustave moguće malverzacije. Ovaj je Naputak mjera koja je isključivo u interesu poljoprivrednih proizvođača koji će u budućnosti zemlju dobivati u dugogodišnji zakup, a protiv malobrojne skupine koja u razdoblju ustrojavanja ministarstva i Agencije za poljoprivredno zemljište nastoji hitnom procedurom progurati „sumnjive“ dodijele ili prodaje zemlje.
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na sastanku sa predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore krajem prošlog tjedna najavio je novu zemljišnu politiku koja se temelji na obustavi prodaje državne zemlje te namjeri da se ona izmjenama zakona o poljoprivrednom zemljištu daje u dugogodišnjih zakup. Dodatno su telefonskim putem tijekom današnjeg dana predsjedniku Hrvatske poljoprivredne komore Darku Grivičić dana podrobnija obrazloženja oko Naputka, kako bi se otklonile sve nedoumice oko njega, a s ciljem uzajamne suradnje.'
117
Stalo i kod nas sve .
Fidel, si dobio kakav odgovor na mail možda ?
Fidel, si dobio kakav odgovor na mail možda ?
Nisam, ali i ne očekujem ga baš nekako (poučen dosadašnjim iskustvom). Ali nada uvijek umire posljednja - ovo je ipak 'drugačija vlast' (barem su se tako reklamirali na televiziji).
117
jučerašnje izdanje emisije HRT-a Hrvatska uživo, pogurajte do 36. minute
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=370&cHash=a7431c4d83
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=370&cHash=a7431c4d83
117
Da govore o svemu samo ne konkretno, dakle izabrani najpovoljniji ponuđači (komisija potvrdila)općinsko vijeće treba dignut ruke i ide odluka prema ministarstvu,
dakle ministarstvo dalo suglasnost na natječaj i što sad sad ga poništava sa naputkom
dakle ministarstvo dalo suglasnost na natječaj i što sad sad ga poništava sa naputkom
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
Čuo sam na još jednom mjestu (i vidio nekakav mail) da će sigurno proći sve odluke o raspolaganju na temelju natječaja koje su stigle iz jedinica lokalnih uprava do 12.01.2012. u ministarstvo. Iz ovog intervjua vidi se kako se čeka ustrojstvo agencije za zemljište, jedno cca 6 mjeseci, 'pa će se vidjeti što i kako'. Možda usput dođe i novi zakon o poljoprivrednom zemljištu.
A što je sa zemljištem kojem su sa prošlom sezonom istekli ugovori o zakupu i koje je trenutno 'neraspoređeno'? Odlaganjem konkretnih riješenja čini se direkna šteta nama poljoprivrednicima jer nam je onemogućena pravovremena obrada.
A što je sa zemljištem kojem su sa prošlom sezonom istekli ugovori o zakupu i koje je trenutno 'neraspoređeno'? Odlaganjem konkretnih riješenja čini se direkna šteta nama poljoprivrednicima jer nam je onemogućena pravovremena obrada.
117
Da samo u ovom slučaju nije poslano u ministarstvo a sve određeno koja pušiona
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
Fidelito je napisao/la:
Potpis, no kada je nešto išlo u korist poljoprivrednicima?
ne samo pitanje pravovremene obrade, nego i upisa u arkod/potpore jer upis 2012. je referentna godina za povjesna plaćanja po pitanju površina
Pogledajte u temi > Referendumom o poljoprivrednim zakonima > i za ili protiv ! Nisu napisali prijedlog izmjena za državnu zemlju , planiraju osnovati Povjerenstvo ! Ako u Ministarstvu imenuju svoje poslušnike , zakon se može odbaciti referendumom , pod uvjetom da Sabor raspiše , ili budu natjerani da to učine sakupljanjem 10 % potpisa birača ! Ako bi se išlo u sakupljanje 10 % potpisa , mora se osnovati Organizacijski odbor ! Vi koji ste duže na Forumu , možete staviti temu ; Odbor za potpise birača !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
Jedno pitanje za sve na ovome forumu...htio bi da se malo uključite u raspravu.
U tijeku je priprema novog zakona o poljoprivrednome zemljištu stoga je moje pitanje: što mislite da bi trebalo promijeniti u dosadašnjem zakonu i koje bi eventualno bile neke nove odredbe koje bi trebalo uvrstiti u taj novi zakon?
Dozvoliti prodaju državnog zemljišta ili ne? Na koji način staviti u funkciju tih u zadnje vrijeme često spominjanih milijun ha? Dali limitirati površine u zakupu/koncesiji i na koliko? Što sa privatnom zemljom koja se ne obrađuje?
U tijeku je priprema novog zakona o poljoprivrednome zemljištu stoga je moje pitanje: što mislite da bi trebalo promijeniti u dosadašnjem zakonu i koje bi eventualno bile neke nove odredbe koje bi trebalo uvrstiti u taj novi zakon?
Dozvoliti prodaju državnog zemljišta ili ne? Na koji način staviti u funkciju tih u zadnje vrijeme često spominjanih milijun ha? Dali limitirati površine u zakupu/koncesiji i na koliko? Što sa privatnom zemljom koja se ne obrađuje?
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Stranica 10 / 28. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 19 ... 28
Stranica 10 / 28.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.