AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
lavanda
Stranica 25 / 40. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: lavanda
eee, vječita dilema moja Marice...
Ja iskreno nikad ulje na vagu nisam stavljao tako da neznam... ja ga mjerim u litrama pa šta Bog da
Ja iskreno nikad ulje na vagu nisam stavljao tako da neznam... ja ga mjerim u litrama pa šta Bog da
dakson- Broj postova : 37
Registriran : 20.08.2010
0
Specifična težina ulja je manja od vode i to za 1,1. sa koliko treba pomnožiti kilu ulja da bi dobili litre , 10 kg = 11 l
Ulje se mjeri u kilima , jer se u kilima zaprima plod u uljari i to zbog pravilnog računanja randmana , a prodaje se u litrama zbog praktičnosti i ambalaže .
Ulje se mjeri u kilima , jer se u kilima zaprima plod u uljari i to zbog pravilnog računanja randmana , a prodaje se u litrama zbog praktičnosti i ambalaže .
gourmet- Broj postova : 94
Registriran : 13.05.2011
0
→→→ : VIŠE
pozz,,ovdje sam novi,,želio bi reči roko ja imam nekih 9 tona cvjeta ako želiš kupiti,,javi
opg lavanda labaš- Broj postova : 5
Registriran : 02.08.2011
0
Danijel, jesi se ti skoro vratio iz provanse sa nekim šleperom ili sam ja lud... 9 Tona ?
Btw.Gourmet hvala na objašnjenju, neke stvari su mi sada jasnije...
Btw.Gourmet hvala na objašnjenju, neke stvari su mi sada jasnije...
0
Lijepi pozdrav svima!
Recite mi dobri ljudi kako sačuvati mladi nasad od ljudskih spodoba-LOPOVA?
Svaki dan fali sadnica a danas ,ja još na polju čupam drač i obrezujem cvijetove kad ono bez grama srama iz auta izađe mrcina, ušeta u polje ,čupa sadnice... pogleda u mene ali ne da se smesti!
Ja vičem s drugog kraja njive...(soli na rep!!!) Odeeeee
Mene obljeva znoj od rada, žderu me komarci,puca mi kičma a ona dođe, uzme i ode!?
Kakav smo mi to narod????
Nego recite mi molim Vas kako najjeftinije složit ogradu? Možda točnije, gdje kupiti žicu i stupove i po kojim cijenama? Nemam vremena obilaziti i proučavati cijene pa da mi bar okvirno kažete kakve bi trebale biti.Trebam cca.1000m ograde.
P.S. znam da ste u poslu ali molim Vas savjet jer ne znam dal da vrištim ili da plačem.
Svaki dan fali sadnica a danas ,ja još na polju čupam drač i obrezujem cvijetove kad ono bez grama srama iz auta izađe mrcina, ušeta u polje ,čupa sadnice... pogleda u mene ali ne da se smesti!
Mene obljeva znoj od rada, žderu me komarci,puca mi kičma a ona dođe, uzme i ode!?
Nego recite mi molim Vas kako najjeftinije složit ogradu? Možda točnije, gdje kupiti žicu i stupove i po kojim cijenama? Nemam vremena obilaziti i proučavati cijene pa da mi bar okvirno kažete kakve bi trebale biti.Trebam cca.1000m ograde.
P.S. znam da ste u poslu ali molim Vas savjet jer ne znam dal da vrištim ili da plačem.
JADRO- Broj postova : 64
Registriran : 29.01.2011
0
ja ne mogu virovati!!!JADRO je napisao/la:Lijepi pozdrav svima!
ma uzmi pušku jadro, uzmi pušku!
pa kad jednom opališ neće više nikome pasti na pamet!!!!
marica- Broj postova : 62
God : 43
Registriran : 13.12.2009
0
Jadro, evo link:http://www.univerzal.hr/pletivo_univerzalno.aspx
meni se čini da je tu cijena najpovoljnija i sve možeš kupiti na jednom mjestu.
znam kako ti je .
mi smo morali ograditi cijeli grunt zbog divljači i tih seronja.
...pas mater, napio bih mu se krvi iz vratne žile
meni se čini da je tu cijena najpovoljnija i sve možeš kupiti na jednom mjestu.
znam kako ti je .
mi smo morali ograditi cijeli grunt zbog divljači i tih seronja.
...pas mater, napio bih mu se krvi iz vratne žile
gourmet- Broj postova : 94
Registriran : 13.05.2011
0
U Đakovu, Matan, Pašin prolaz, pocinčano pletivo 9 kn/m2 a proljetos je bilo i 8 kn/m2. Znam da je daleko, ali možda treba nekom tko je bliže.
Trnava- Broj postova : 131
God : 44
Zanimanje : dipl. ing. polj.
Registriran : 15.11.2010
5
Pozdrav svima!
Jadro potpuno te razumijem,ima takvih i kod mene i to me grozno živcira,ali bilo je i kulturnih koji su došli kod mene doma i molili da im dam koju sadnicu da mi ne čupaju na polju,i što češ,daš im sadnice i još si sretan što ti nisu počupali na polju
Jadro potpuno te razumijem,ima takvih i kod mene i to me grozno živcira,ali bilo je i kulturnih koji su došli kod mene doma i molili da im dam koju sadnicu da mi ne čupaju na polju,i što češ,daš im sadnice i još si sretan što ti nisu počupali na polju
jozef- Broj postova : 163
Registriran : 27.01.2011
1
da 9 tona imam.dao bi kilogram po 2 kune to je pobran cvjet friški
0
Na ovo nemogu dati nikakav komentar,samo sam progutal kneglu i to jako velku,dobro da se nisam ugušil
jozef- Broj postova : 163
Registriran : 27.01.2011
1
evo ljudi počelo mi se dešavati da i meni ljudi iskopavaju lavandu danas dođem i fali mi 120 komada i to samo najljepši grmovi,,nevjerovatno..morat ču sve ogratit inače čeme ljudi uništit,,gamad ljutska...
0
Pozdrav svima, novi sam u uzgoju lavande i praktički bez ikakvog iskustva pa budući da pratim temu od početka uvidio sam da ovdje ima puno dobrih ljudi spremnih pomoći. Zbog toga sam odlučio i sam sudjelovati u raspravama. Unaprijed se ispričavam što će mi prvi postovi biti uglavnom kako ovo? kako ono? no nadam se da ću s vremenom steći ponešto znanja i iskustva da i ja napišem koju pametnu. Kao što i napisah odmah startam s jednim pitanjem koje me trenutno muči a nisam našao odgovor na njega u ovih 40 stranica. Zanima me kako skladištiti osušeni cvijet lavande? Imam par kila od prošlogodišnjeg nasada koji sam osušio u snopićima i isresao cvijet pa ga stavio još par dana prosušiti u prostoriji. Da li je prikladno tako osušeni cvijet pospremiti u papirnate vrečice i koliko vremenski je moguće na taj način očuvati cvijet. Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
zmajstor- Broj postova : 2
God : 59
Zanimanje : klesar
Registriran : 26.07.2011
0
opg lavanda labaš je napisao/la:evo ljudi počelo mi se dešavati da i meni ljudi iskopavaju lavandu danas dođem i fali mi 120 komada i to samo najljepši grmovi,,nevjerovatno..morat ču sve ogratit inače čeme ljudi uništit,,gamad ljutska...
znaš što, kad ih nađeš pošalji mi njihove adrese!
smradovi !!!!!!!!!!!!!!!!!
kod nas toga nema (možda smo mi dalmatinci prelini i za ukrasti!)
marica- Broj postova : 62
God : 43
Registriran : 13.12.2009
0
Roko, Roko, neumoran si - pun životne snage. Samo nastavi tako u životu!
Otkrio sam ovaj forum, otkrio si mi lavandu i kako je uzgajati, vidim da si uspješan u tome i želim ti uspjeh i u tome.
Za tebe i druge sudionike forma prilažem ovu fotku polja lavande u punome cvatu.
cvilidretar
Otkrio sam ovaj forum, otkrio si mi lavandu i kako je uzgajati, vidim da si uspješan u tome i želim ti uspjeh i u tome.
Za tebe i druge sudionike forma prilažem ovu fotku polja lavande u punome cvatu.
cvilidretar
cvilidretar- Broj postova : 2
Registriran : 07.08.2011
0
upomoć............molim nekoga da mi kaže kakva je to "mrtva zemlja" za pelcanje lavande.Ima neki naziv ali neznam koji je.I gdje se to može nabaviti.
vfilipčić- Broj postova : 1
Registriran : 05.08.2011
0
ovo ti je mrtva jelova zemlja
0
Pozdrav svima
Evo još malo nove EKO lavande na području Karlovca, točnije na 1ha posadili smo 5.000 sadnica na foliju i razmak 180x80. Nasad je od 1.5.2011 i koliko nam se čini da to dobro napreduje.
Bavimo se i uzgojom batata (13.000 sadnica), prihranu smo radili megagreenom (fosfor+kalij+...) ..... ostalo nam je nekih 10litm .... pa reko ajmo mi to po lavandei pošpricati ...... moram vam reći da se u 2 tjedna vidi razlika u odnosu na ostale grmove.
Molim za vaše mišljenje.[img][/img]
Evo još malo nove EKO lavande na području Karlovca, točnije na 1ha posadili smo 5.000 sadnica na foliju i razmak 180x80. Nasad je od 1.5.2011 i koliko nam se čini da to dobro napreduje.
Bavimo se i uzgojom batata (13.000 sadnica), prihranu smo radili megagreenom (fosfor+kalij+...) ..... ostalo nam je nekih 10litm .... pa reko ajmo mi to po lavandei pošpricati ...... moram vam reći da se u 2 tjedna vidi razlika u odnosu na ostale grmove.
Molim za vaše mišljenje.[img][/img]
ivan KA- Broj postova : 12
Registriran : 04.07.2011
0
Kao prvo Dobro Došao i sretno sa uzgojem i plasmanom.
E sad što se tiče prihrane, koliko sam upoznat, ako špiricaš s bilo čime, koncept EKO uzgoja ti pada u vodu,
Iskreno, evo ja već 3 godina nisam ništa bacio na polje, čak ni travu nisam tretirao, ali ne planiram se reklamirati kao EKO uzgajivaćć, zato što su stroge mjere nadzora i iziskuju štošta, npr. živu ogradu i slične gluposti... a robu kao takvu još ne možeš naplatiti skuplje samo zato što je EKO,
Možda se to i promjeni jednom....nekad...
Osobno isto razmišljam o nekom vidu prihrane,naravno za iduću godinu, za ovu je kasno... i definitivno nemam ništa protiv tog koncepta, jer i sve ostalo je tretirano, što nebi bila i Lavanda....
E sad što se tiče prihrane, koliko sam upoznat, ako špiricaš s bilo čime, koncept EKO uzgoja ti pada u vodu,
Iskreno, evo ja već 3 godina nisam ništa bacio na polje, čak ni travu nisam tretirao, ali ne planiram se reklamirati kao EKO uzgajivaćć, zato što su stroge mjere nadzora i iziskuju štošta, npr. živu ogradu i slične gluposti... a robu kao takvu još ne možeš naplatiti skuplje samo zato što je EKO,
Možda se to i promjeni jednom....nekad...
Osobno isto razmišljam o nekom vidu prihrane,naravno za iduću godinu, za ovu je kasno... i definitivno nemam ništa protiv tog koncepta, jer i sve ostalo je tretirano, što nebi bila i Lavanda....
0
Pozdrav
Evo nisam jedini u ove kasne sate ...
Vezano za megagreen to je sredstvo koje je dozvoljeno za EKO
Nama je najviše glavobolje zadavala ambrozija i ostala trava .... raste ko luda, da nije bilo folije neznam kako bi to završilo
Pokušavam staviti koju sliku .... ali ?!?!
Evo nisam jedini u ove kasne sate ...
Vezano za megagreen to je sredstvo koje je dozvoljeno za EKO
Nama je najviše glavobolje zadavala ambrozija i ostala trava .... raste ko luda, da nije bilo folije neznam kako bi to završilo
Pokušavam staviti koju sliku .... ali ?!?!
0
Hehe, ja sam jedan od onih šišmiša što ne spavaju baš preko noći.....
Ako je tako, što se tiče prihrane, samo udaraj... nisam to znao, iskreno...
a sve i da nije, imaš moju podršku, ja sam za špricanje.
Što se tiče trave, jbg stari, navikni se na to... ja nemam ni foliju pa se borim s njom nekako,
Doduše danas sam išao malo do polja, hmm, nevidi se lavanda od trave, ali to se sve riješi u par dana... bitno je da je dominantni korov na polju ONA a ostalo nek se pati oko nje, sredit će se već
+
Imaš tipku (kod uploada slike) Hot it, tamo ti je bubne na imageshack i samo ubaciš kod u tekst
Ako je tako, što se tiče prihrane, samo udaraj... nisam to znao, iskreno...
a sve i da nije, imaš moju podršku, ja sam za špricanje.
Što se tiče trave, jbg stari, navikni se na to... ja nemam ni foliju pa se borim s njom nekako,
Doduše danas sam išao malo do polja, hmm, nevidi se lavanda od trave, ali to se sve riješi u par dana... bitno je da je dominantni korov na polju ONA a ostalo nek se pati oko nje, sredit će se već
+
Imaš tipku (kod uploada slike) Hot it, tamo ti je bubne na imageshack i samo ubaciš kod u tekst
0
tako sam nešto i probao samo bez kopiranja koda
190820111224.jpgSize: 1215Kb
[You must be registered and logged in to see this link.]
190820111224.jpgSize: 1215Kb
[You must be registered and logged in to see this link.]
0