AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
lavanda
Stranica 24 / 40. • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Re: lavanda
Pozdrav ljudi!
Evo nisam se javljao nekoliko dana,iz razloga jer sam se razbolio,imati temperaturu 39 i više po ovoj vručini,dragi ljudi to je neopisivo,ali sad mi je već pomalo bolje.
Jadro,točno,lavanda je sađena prošle godine na proljeće.
Drago mi je što imaš daljnju motivaciju za rad
Agricola,da to je Budrovka,o Grossu znam toliko da postoji kao sorta lavande,ali mislim da nekih značajnijih razlika u uzgoju nema,o prinosima stvarno nemam pojma,možda netko drugi zna nešto više o tome.
Marice zahvaljujem ti na informaciji
Roko dali je prošla žetva kod tebe?Kako je bilo?
Ako si uspio što poslikati,molio bi te da staviš slike da svi vidimo kako izgleda prava žetva
Evo nisam se javljao nekoliko dana,iz razloga jer sam se razbolio,imati temperaturu 39 i više po ovoj vručini,dragi ljudi to je neopisivo,ali sad mi je već pomalo bolje.
Jadro,točno,lavanda je sađena prošle godine na proljeće.
Drago mi je što imaš daljnju motivaciju za rad
Agricola,da to je Budrovka,o Grossu znam toliko da postoji kao sorta lavande,ali mislim da nekih značajnijih razlika u uzgoju nema,o prinosima stvarno nemam pojma,možda netko drugi zna nešto više o tome.
Marice zahvaljujem ti na informaciji
Roko dali je prošla žetva kod tebe?Kako je bilo?
Ako si uspio što poslikati,molio bi te da staviš slike da svi vidimo kako izgleda prava žetva
jozef- Broj postova : 163
Registriran : 27.01.2011
1
→→→ : VIŠE
zalijevanje?
Pozdrav dragi prijatelji lavandaši,
hvala svima na dijeljenju savjeta, iskustava i informacija nama početnicima.
Kod nas u Baranji je strašna suša i temperature do 39, a kako su naše biljčice jako mlade (oko 3 mjeseca), jos uvijek ih zalijevamo na njivi. Nismo sigurno koliko ih jos dugo trebamo zalijevati? Skroz do jeseni?
Evo dvije sličice: prva je od 04.06.2011. kada smo ih posadili i druga od danas 16.07.2011.
Nama se čini da dobro napreduju. Što mislite?
[img][/img]
hvala svima na dijeljenju savjeta, iskustava i informacija nama početnicima.
Kod nas u Baranji je strašna suša i temperature do 39, a kako su naše biljčice jako mlade (oko 3 mjeseca), jos uvijek ih zalijevamo na njivi. Nismo sigurno koliko ih jos dugo trebamo zalijevati? Skroz do jeseni?
Evo dvije sličice: prva je od 04.06.2011. kada smo ih posadili i druga od danas 16.07.2011.
Nama se čini da dobro napreduju. Što mislite?
[img][/img]
zemljoradnica wannabe- Broj postova : 9
Registriran : 02.07.2010
0
pozdrav Zemljoradnice
sadnice vam jako ljepo napreduju,super izgledaju
da stvarno je velika suša,ali lavanda je dosta dobro podnosi,sa zaljevanjem nastavite sve do prve jače kiše.
neznam koliko često zaljevate,ali netreba pretjerivati sa zaljevanjem,dovoljno je jednom tjedno
sadnice vam jako ljepo napreduju,super izgledaju
da stvarno je velika suša,ali lavanda je dosta dobro podnosi,sa zaljevanjem nastavite sve do prve jače kiše.
neznam koliko često zaljevate,ali netreba pretjerivati sa zaljevanjem,dovoljno je jednom tjedno
1
lavanderi pitanje?
ovo proljeće sam od frenda dobio sjemenke lavande spica(spiga).
posijao u kontejnere i ......ništa.
onda sam dobio naputak da sjemenke stavim u frižider u vrečicu u vatu(onu kaj žene koriste za čišćenje lica, blazinice ili nekaj slično)namočio vodom i držao mjesec dana.
sada su lavande u klijalištu, izašle van, i dobro se razvijaju.
dali netko zna dali ta sorta može prezimiti vani na otvorenom.
imam oko 50-tak flanca i nije neka šteta ako sam se uzalud trudio ali ovo su prvi flanci iz vlastitog uzgoja i imaju neku sentimentalnu vrijednost.
da nebi netko krivo protumačio ..............ja sam samo stari romantičar
slike budem stavil drugom prilikom
ovo proljeće sam od frenda dobio sjemenke lavande spica(spiga).
posijao u kontejnere i ......ništa.
onda sam dobio naputak da sjemenke stavim u frižider u vrečicu u vatu(onu kaj žene koriste za čišćenje lica, blazinice ili nekaj slično)namočio vodom i držao mjesec dana.
sada su lavande u klijalištu, izašle van, i dobro se razvijaju.
dali netko zna dali ta sorta može prezimiti vani na otvorenom.
imam oko 50-tak flanca i nije neka šteta ako sam se uzalud trudio ali ovo su prvi flanci iz vlastitog uzgoja i imaju neku sentimentalnu vrijednost.
da nebi netko krivo protumačio ..............ja sam samo stari romantičar
slike budem stavil drugom prilikom
gourmet- Broj postova : 94
Registriran : 13.05.2011
0
e evo i mene ,
nešto pobrala u suhi cvit -pilana je sušiti ga
ostatak preradila u ulje-7,5l litara ulja
eto toliko od mene
a lavanda je kruh od 7 kora, zato svi vi koji razmišljate o tome sda zasadite lavandu dobro razmislite... ja da sam platila radnike bi bila u debelom minusu a ovako sam u nekom malenom plusiću.
pozdrav
nešto pobrala u suhi cvit -pilana je sušiti ga
ostatak preradila u ulje-7,5l litara ulja
eto toliko od mene
a lavanda je kruh od 7 kora, zato svi vi koji razmišljate o tome sda zasadite lavandu dobro razmislite... ja da sam platila radnike bi bila u debelom minusu a ovako sam u nekom malenom plusiću.
pozdrav
marica- Broj postova : 62
God : 43
Registriran : 13.12.2009
0
naravno pozdrav i ostalima....jozef je napisao/la:Marice a nama ostalima ništa?
stavila bi slije sa branja a oprt nr kužim kako
e, još pitanje, čini mi se da sam tribala brati ranije jer se dio cvita već rasuo.
možda bi bilo više ulja da sam ranije brala? što mislite?
0
Lavanda počeci
Hej poštovanje svima, drago mi je da sam naišao na vas !
Ja i 2-je mojih kolega mislimo na godinu, točnije na jesen krenuti u posao sa sadnjom lavande na 5 he zemlje.
Voilio bi da mi netko nešto kaže vezanu za početak jer smo svi početnici i dali je moguće prije prinosa naći poslovne partnere.
Zahvaljujem!
Ja i 2-je mojih kolega mislimo na godinu, točnije na jesen krenuti u posao sa sadnjom lavande na 5 he zemlje.
Voilio bi da mi netko nešto kaže vezanu za početak jer smo svi početnici i dali je moguće prije prinosa naći poslovne partnere.
Zahvaljujem!
mkriž- Broj postova : 1
Registriran : 20.07.2011
0
Pozdrav svima!!
Gourmet,neznam odgovor na tvoje pitanje,ali svaka čast na uloženom trudu,stvarno imaš dobre živce.
Mislim da ti je ipak jednostavnije uzgojiti sadnice od reznica,s tim ti nema toliko zafrkancije
Marice i kod mene je bilo osipanog cvijeta ispod grmova,zato sam tako dosta rano započeo sa žetvom,pjeskovita zemlja i ova suša ubrzalo je sve ove godine.Pokušaj nekako stavit slike ili zamoli nekog tko se razumije u ovu tehniku,baš me zanima kako to izgleda i kod drugih uzgajivača
Gourmet,neznam odgovor na tvoje pitanje,ali svaka čast na uloženom trudu,stvarno imaš dobre živce.
Mislim da ti je ipak jednostavnije uzgojiti sadnice od reznica,s tim ti nema toliko zafrkancije
Marice i kod mene je bilo osipanog cvijeta ispod grmova,zato sam tako dosta rano započeo sa žetvom,pjeskovita zemlja i ova suša ubrzalo je sve ove godine.Pokušaj nekako stavit slike ili zamoli nekog tko se razumije u ovu tehniku,baš me zanima kako to izgleda i kod drugih uzgajivača
1
Jozef, mojih desetak reznica se začudo primilo ali ovo sa sjemenkama nisu živci nego inat (spličani bi rekli dišpet).
moj vjenčani kum je agronom (magistrirao je zaštitu bilja, kukuruz) i rekao je da će pojesti svaku lavandu koju uspijem uzgojiti iz tih sjemenki.
tom izjavom je povukao bika za rep
moj vjenčani kum je agronom (magistrirao je zaštitu bilja, kukuruz) i rekao je da će pojesti svaku lavandu koju uspijem uzgojiti iz tih sjemenki.
tom izjavom je povukao bika za rep
gourmet- Broj postova : 94
Registriran : 13.05.2011
0
he he,Gourmet znači u tom grmu leži zvekan,pa onda neka sadnice ljepo porastu da se kum dobro najede,da mu slučajno nebi ponestalo
1
Pozdrav svima!
Zauzet sam ovih dana...posla preko glave! Prije berbe sam kosio 4dana pa sad zetva!
Zeli smo prva 3dana samo za bukete lavande, pa je prava zetva pocela tek u prosli utorak...
Zanjemo jednu prikolicu dnevno, sMo toliko koliko mogu cvijeta ocistiti!
Nabaviosam stroj za skidati cvijet sa stabljike...preporodio sam se!! Dnevno ocistim do 500kg cvineta!!
Imam jos za otresti jedno 2tone, te jos ubrati oko 2,5-3tone!
Odlucio sam da necu vise biti u ekoloskoj proizvodnji, te na jesen prihranjujem sa MAPom i ostalim umjetnim gnojivima!
Ostatak koji posadim na jesen, cca 1-1,5ha, takodjer sadim obicno i ne prijavljujem nigdje!
Pozdrav svima i cujemo se jos!!
Molio bih vece uzgajivace lavande da mi se jave, pa da dogovorimo mali sastanak, tamo negdje u 8. ili 9. mjesecu...da malo korigiramo cijene proizvoda, tj.prvenstveno cijene 1kg suhog cvijeta i lavandinog ulja!
Zauzet sam ovih dana...posla preko glave! Prije berbe sam kosio 4dana pa sad zetva!
Zeli smo prva 3dana samo za bukete lavande, pa je prava zetva pocela tek u prosli utorak...
Zanjemo jednu prikolicu dnevno, sMo toliko koliko mogu cvijeta ocistiti!
Nabaviosam stroj za skidati cvijet sa stabljike...preporodio sam se!! Dnevno ocistim do 500kg cvineta!!
Imam jos za otresti jedno 2tone, te jos ubrati oko 2,5-3tone!
Odlucio sam da necu vise biti u ekoloskoj proizvodnji, te na jesen prihranjujem sa MAPom i ostalim umjetnim gnojivima!
Ostatak koji posadim na jesen, cca 1-1,5ha, takodjer sadim obicno i ne prijavljujem nigdje!
Pozdrav svima i cujemo se jos!!
Molio bih vece uzgajivace lavande da mi se jave, pa da dogovorimo mali sastanak, tamo negdje u 8. ili 9. mjesecu...da malo korigiramo cijene proizvoda, tj.prvenstveno cijene 1kg suhog cvijeta i lavandinog ulja!
Korist je samo novcana, u vidu poticaja...par tis.kuna, s tim da imam troskove nadzora i potvrdnice nekih 3t kn
Do sad me nitko nije ni pitao a kamoli trazio eko potvrdu na uvid!
Do sad me nitko nije ni pitao a kamoli trazio eko potvrdu na uvid!
Za sad samo sitno otkupljujem, ali plan je od iduce godine otkup na veliko! Prvenstveno bih otkupljivao od svih kojima sam prodao sadnice lavande, a onda ostali!
Potrebe su oko 5tona suhog cvijeta plus mojih 3 tone... s tim da se prosiruje proizvodnja na jesen, te i sira palte proizvoda...idem na proizvodnju vrecica, samo made in Croatia!!
Potrebe su oko 5tona suhog cvijeta plus mojih 3 tone... s tim da se prosiruje proizvodnja na jesen, te i sira palte proizvoda...idem na proizvodnju vrecica, samo made in Croatia!!
Ako kupim od tebe sadnice dal bi imao osigurani otkup? Dalje u PP.roko je napisao/la:Za sad samo sitno otkupljujem, ali plan je od iduce godine otkup na veliko! Prvenstveno bih otkupljivao od svih kojima sam prodao sadnice lavande, a onda ostali!
ljudi,el bi tko kupio ulja?
0
Marice, javi mi cijenu i kolicinu! Imao sam par upita, pa me mozda opet nazovu pa da ih znam spojiti s tobom!
Otkupljujem suhi, cisti cvijet lavande!!
Placanje gotovinom!
Inf. cijena i kolicine na PP ili 091/755-41-88 roko
Placanje gotovinom!
Inf. cijena i kolicine na PP ili 091/755-41-88 roko
Rokiša nam se raspištoljio do kraja... you go Man
dakson- Broj postova : 37
Registriran : 20.08.2010
0
kolko trebaš paklene biljke ? znam čovjeka koji zna čovjeka XD
dakson- Broj postova : 37
Registriran : 20.08.2010
0
Svrbe me pare pa ne spiskam u ludo,otkupit cu cvijet lavande!
Koliko god mozete naci! Od 10kg pa do 500:)
Ovaj i iduci tjedan idem na put, pa me nema do 8.8., tad sd javim i pocinjem sa otkupljivanjem!
Svi kojima sam prodao sadnice, mogu racunati na moj otkup, ove godine a i u buduce!!
Koliko god mozete naci! Od 10kg pa do 500:)
Ovaj i iduci tjedan idem na put, pa me nema do 8.8., tad sd javim i pocinjem sa otkupljivanjem!
Svi kojima sam prodao sadnice, mogu racunati na moj otkup, ove godine a i u buduce!!
Prinosi upola manji nego lani!!! Iz destilerije javljaju upravo 11,9 kg ulja. Lani je bilo oko 23 kg na površini od 3000m2. Znao sam da bude mraz napravio svoje. Kog zanima izvoz nek pokuša u Slo ili Austriji. Najmanja otkupna cijena je 65 Eura, a ak si dobar trgovac ide i po 90. Potražnja vani je ogromna
valada- Broj postova : 2
Registriran : 29.07.2011
0
E da, ak netko ima jedno 300 ili 400 kom 'Hidcot pink' zakapario bi odmah
valada- Broj postova : 2
Registriran : 29.07.2011
0
valada je napisao/la:Prinosi upola manji nego lani!!! Iz destilerije javljaju upravo 11,9 kg ulja. Lani je bilo oko 23 kg na površini od 3000m2. Znao sam da bude mraz napravio svoje. Kog zanima izvoz nek pokuša u Slo ili Austriji. Najmanja otkupna cijena je 65 Eura, a ak si dobar trgovac ide i po 90. Potražnja vani je ogromna
pa koliko je 1 kg litara ulja?
0
Stranica 24 / 40. • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Stranica 24 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.