AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (3)
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (3)
Evo ti fidel odgovora ...pa čovjek ako je bolestan ne može ni jesti...a ako je zdrav onda može da i preživi s malo hrane dobro bude mršav ali je živ
....tako i biljka ja joj dam sve drugo prskam je dva puta protiv bolesti ,prskam protiv korova i insekata ali dajem manje hrane i otkad tako radim ja i zaradim ...mislim zaradim zaradim od uroda da vratim da vratim ulog a poticaj mi je "zarada" i niko sretniji
Eto sad sam vam otkrio jedini recept za postajnje kulaka u današnje vrijeme.
Nisam za tu reduciranu gnojidbu i znam da to nije dobro ali jebiga jedino tako ostane di koja kuna..tako da štednja na ostalom ne donosi ništa dobro .
Bacao sam prije NPK 7-20-30 400 kg/ha i 200kg/ha UREE ...pa izračunajte koji su to bačeni živi novci
..dali bi npr pšenica dala toliko više da samo vrati uloženo a ne da mi to uloženo donese dobit ???
..tako to sad više ne radim a prinosi mi nisu ništa ekstremno manji tako da uz ove vremenske neprilike čak budu i isti
....znači kad podvučemo crtu zarada je ista a rizik i amortizacija manji ili?
....tako i biljka ja joj dam sve drugo prskam je dva puta protiv bolesti ,prskam protiv korova i insekata ali dajem manje hrane i otkad tako radim ja i zaradim ...mislim zaradim zaradim od uroda da vratim da vratim ulog a poticaj mi je "zarada" i niko sretniji
Eto sad sam vam otkrio jedini recept za postajnje kulaka u današnje vrijeme.
Nisam za tu reduciranu gnojidbu i znam da to nije dobro ali jebiga jedino tako ostane di koja kuna..tako da štednja na ostalom ne donosi ništa dobro .
Bacao sam prije NPK 7-20-30 400 kg/ha i 200kg/ha UREE ...pa izračunajte koji su to bačeni živi novci
..dali bi npr pšenica dala toliko više da samo vrati uloženo a ne da mi to uloženo donese dobit ???
..tako to sad više ne radim a prinosi mi nisu ništa ekstremno manji tako da uz ove vremenske neprilike čak budu i isti
....znači kad podvučemo crtu zarada je ista a rizik i amortizacija manji ili?
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Kolika gnojidba će tebi u tvojim uvijetima donijeti maksimalnu dobit - ti najbolje znaš. Napisao sam da razumijem motive kada netko radi ekstenzivno, ali ne razumijem zašto se samo (u najvećem broju slučajeva, goivorim općenito) štedi na gnojivu? Ja bih recimo probao smanjiti i druge troškove, kao na primjer - osnovnu obradu. Samo da upotrijebiš gruber umjesto pluga - uštedio bi lijepe novce, a na prinosu se vjerovanto ne bi negativno odrazilo. Trebaš razmotriti i tu opciju i barem probati. S obzirom da radiš dosta površine - ušteda bi bila znatna. I na gorivu, i na vremenu, i na potrebnoj mehanizaciji. Nemoj robovati dogmama, treba probavati i nešto drugo.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
falkon 2 je napisao/la:Svaka banka druže ... 7.5% kamata koju plaćaš svaki mjesec plaćaš, a glavnicu vraćaš za godinu dana
DARKO je napisao/la:Upravo tako. Banke su sretne kad pokuca na vrata seljak jer mi smo još jedini koje se može žmikati. S druge strane ako nećeš moći plačati misle tu ima imanja več ćemo nešto zaplijeniti.
Neznam za vas, al meni nisu htjeli dati nikakav kredit.
Ali predpostavljam zato što nisam dugo u sustavu pdv-ea.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
zrine89 je napisao/la:falkon 2 je napisao/la:Svaka banka druže ... 7.5% kamata koju plaćaš svaki mjesec plaćaš, a glavnicu vraćaš za godinu danaDARKO je napisao/la:Upravo tako. Banke su sretne kad pokuca na vrata seljak jer mi smo još jedini koje se može žmikati. S druge strane ako nećeš moći plačati misle tu ima imanja več ćemo nešto zaplijeniti.
Neznam za vas, al meni nisu htjeli dati nikakav kredit.
Ali predpostavljam zato što nisam dugo u sustavu pdv-ea.
Kada te banka odbije kreditirati - napravi ti zapravo veliku uslugu. Ako su oni procijenili da postoji rizik da nećeš biti sposoban vratiti kredit, onda je zaista bolje ne ulaziti u to. I ne rade to oni radi neke svoje 'dobrote', nego da si smanje rizik. Kod njih vrijedi samo ono poslovanje zabilježeno u poslovnim knjigama, ostalo za njih ne postoji. Ili postoji, ali onda kamata ide jako prema gore.
117
Prije sam uvijek stajao na stranu teze da poticaje treba ukinuti .Ne! Treba dekretom izbrisati s lica zemlje sve nas koji nemamo najmanje 400 ha obradive površine koju intenzivno obrađujemo ili nemamo najmanje 200 muznih grla što se tiče proizvodnje mljeka .Eto to je moje mišljenje ................
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Fidelito je napisao/la:
Kada te banka odbije kreditirati - napravi ti zapravo veliku uslugu. Ako su oni procijenili da postoji rizik da nećeš biti sposoban vratiti kredit, onda je zaista bolje ne ulaziti u to. I ne rade to oni radi neke svoje 'dobrote', nego da si smanje rizik. Kod njih vrijedi samo ono poslovanje zabilježeno u poslovnim knjigama, ostalo za njih ne postoji. Ili postoji, ali onda kamata ide jako prema gore.
Da, al bitno je da banka na svakom ćošku nudi razne kredite i željeli bi življeti od kamata a nebi htjeli riskirati, zato onda dižu kamate i menjaju ovima koji imaju već kredit.
HBOR nudi neki kredit za opg početnike i obrtnike, kad sam se raspitivao za taj kredit onda su mi tražili papirologija kao da sam 10 god u sustavu pdv-ea.
Zašto onda mame s takvim ponudama ?
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
Pa sve ovisi što piše u ugovoru koji si potpisao sa bankom kada si dizao kredit. Njima piše da banka može jednostrano promijeniti kamatu i to čini. Sitna slova koja malo tko razumije, ali sada vidimo posljedice koje to može nositi. Čak i takav ugovor je protuzakonito zaključiti (mislim da to nije sukladno zakonu o obaveznim odnosima) ali sada to mora ponovno na sud. Znači vrijeme trošak itd.
HBOR nije komercijalna banka, nego 'razvojna banka' čitaj: samoposluga za one 'povezane'. Ako nisi 'povezan' nemoj previše računati na to. Mislim možeš pokušati, ali to bi moglo biti izgubljeno vrijeme. Oni imaju nenaplativih kredita cijelo brdo, ali država ionako garantira za to pa će to 'netko' platiti. A reklamiraju se da se stvori privid kako sredstava eto ima ali nema voljnih poduzetnika koji bi ta stredstva iskoristili. 'Prokleti poduzetnici' jednsotavno ne žele investirati, pa se sredstva moraju davati onima koji u velikoj mjeri baš i ne vraćaju uredno.
HBOR nije komercijalna banka, nego 'razvojna banka' čitaj: samoposluga za one 'povezane'. Ako nisi 'povezan' nemoj previše računati na to. Mislim možeš pokušati, ali to bi moglo biti izgubljeno vrijeme. Oni imaju nenaplativih kredita cijelo brdo, ali država ionako garantira za to pa će to 'netko' platiti. A reklamiraju se da se stvori privid kako sredstava eto ima ali nema voljnih poduzetnika koji bi ta stredstva iskoristili. 'Prokleti poduzetnici' jednsotavno ne žele investirati, pa se sredstva moraju davati onima koji u velikoj mjeri baš i ne vraćaju uredno.
117
Fidelito je napisao/la:Kolika gnojidba će tebi u tvojim uvijetima donijeti maksimalnu dobit - ti najbolje znaš. Napisao sam da razumijem motive kada netko radi ekstenzivno, ali ne razumijem zašto se samo (u najvećem broju slučajeva, goivorim općenito) štedi na gnojivu? Ja bih recimo probao smanjiti i druge troškove, kao na primjer - osnovnu obradu. Samo da upotrijebiš gruber umjesto pluga - uštedio bi lijepe novce, a na prinosu se vjerovanto ne bi negativno odrazilo. Trebaš razmotriti i tu opciju i barem probati. S obzirom da radiš dosta površine - ušteda bi bila znatna. I na gorivu, i na vremenu, i na potrebnoj mehanizaciji. Nemoj robovati dogmama, treba probavati i nešto drugo.
Odošmo mi malo u off ali nema veze ..tu su admini i modelatori pa neka rade svoj poso kad neće mene da imenuju adminom sve bi ja to radio imam i volje i znanja što je jako bitno
Slušaj fidel ja od oranja ne odustajem dok god su mi njive pune mase a pune su zato što jednim dijelom nestignem izvršiti obradu kad imam puno za kombajnirati a jednim dijelom u vrijeme žetve i kad bi se moglo grubirati nemam novaca za gorivo ...to je kao prvo ...kao drugo vidim vamo kolege koje rade s gruberima rade ovako prvo 1 x potanjuraju pa onda 2 x grubiraju pa onda siju s rd+s...i onda ja tebe pitam dali nije jeftinije i bolje 1 x porati i sijati s rd+s ???
Tako za mene te priče oko uštede s gruberom baš ne piju vode ili?
A za gnojivo sam ti več objasnio zašto samo ono ...u ostalo (zaštita i prihrana koristim 2 x 150 kg/ha kana ) se ne smije dirati jer onda si spušio ko žuti
Tako ponavljam da mi je sad za steyra nabaviti kakav dobar ravnjak 4 x 14 i sve orem ...eventualno danas sutra uzeti kakav gruber za prašenje strništa ali imam dobru tešku tanjuraču i ona to bolje napravi tako da nebi više pare trošio na željezo ...dosta je imati dobar plug ,tešku tanjuraču i rd +s ..
Eto tako razmišlja i misli da je najbolje uspješni profi seljak pege25
Još jednom sory zbog off-a krivac by rođo fidel
131
Neka modovi premještaju ako misle da ovo spada drugdje, ionako za to vjerovanto primaju velike novce .
Što se tiče grubera sa njime se može raditi racionalnije, samo treba (kao i kod pluga) odabrati pravi stroj. To znači da se ne štopa, veliki klirens (80 cm) i tijela raspoređena (ne pregusto) u tri reda. Kod starijih grubera to nije tako, obično su oni sa manjim klirensom i nisu pogodni za veliku biljnu masu kada je na površini.
Ako ćeš tanjurati teškom tanjuračom, pa onda gruberom - to je vjerovatno sporije nego orati. Ako ja tanjuram onda to radim kratkom tanjuračom, koja je vrlo agresivna u velikoj brzini i ima učinak, ali pretežno nema nikakve potrebe za time, naročito kada je masa sječkana i razbacana (posebno kod soje) prilikom same žetve. Ionako soju iz štrajse je teško zaorati, pa je to obavezni uvijet i prilikom oranja. Ima još trikova kako da se gruber ne štopa, ali ovi su glavni.
Da sam na tvom mjestu - potražio bi gruber od 3 metra, umjesto tog pluga. Da si bliže posudio/iznajmio bi ti svoj gruber da probaš i da se sam uvjeriš.
Što se tiče grubera sa njime se može raditi racionalnije, samo treba (kao i kod pluga) odabrati pravi stroj. To znači da se ne štopa, veliki klirens (80 cm) i tijela raspoređena (ne pregusto) u tri reda. Kod starijih grubera to nije tako, obično su oni sa manjim klirensom i nisu pogodni za veliku biljnu masu kada je na površini.
Ako ćeš tanjurati teškom tanjuračom, pa onda gruberom - to je vjerovatno sporije nego orati. Ako ja tanjuram onda to radim kratkom tanjuračom, koja je vrlo agresivna u velikoj brzini i ima učinak, ali pretežno nema nikakve potrebe za time, naročito kada je masa sječkana i razbacana (posebno kod soje) prilikom same žetve. Ionako soju iz štrajse je teško zaorati, pa je to obavezni uvijet i prilikom oranja. Ima još trikova kako da se gruber ne štopa, ali ovi su glavni.
Da sam na tvom mjestu - potražio bi gruber od 3 metra, umjesto tog pluga. Da si bliže posudio/iznajmio bi ti svoj gruber da probaš i da se sam uvjeriš.
117
Ja ne sijem soju ...slažem se da gruber jedino tu može ubrzati i pojeftiniti obradu za sjetvu pšenice ....ja imam kukuruz i suncokret ..tu je gruber pušing
Opet mislim da jedan prohod s teškom tanjuračom po sojištu je bolje nego jednom gruberom ...sojuište nikad nebi oro neko kako sam reko već 1 x teška tanjurača i onda rd+s i kuš reduciraniju obradu ...neznam gruber i podrivač su jedna po meni teška podvala i prevara proizvođača i trgovaca...to je moje mišljenje ...probao sam te strojeve i nisam zadovoljan s radom u svojoj zemlji ..tako da možda nekom valja meni ne ...za mene je plug ,teška tanjurača i rotodrljača tri stroja koja mi trebaju ...kako drugima neznam meni od tog više niš ne treba ...plug i to ravnjak za zimsku ,teška tanjurača za pripremu jesenjske sjetve i rotodljača za finiš i sjetvu ...meni ništa više ne treba od željeza .
Opet mislim da jedan prohod s teškom tanjuračom po sojištu je bolje nego jednom gruberom ...sojuište nikad nebi oro neko kako sam reko već 1 x teška tanjurača i onda rd+s i kuš reduciraniju obradu ...neznam gruber i podrivač su jedna po meni teška podvala i prevara proizvođača i trgovaca...to je moje mišljenje ...probao sam te strojeve i nisam zadovoljan s radom u svojoj zemlji ..tako da možda nekom valja meni ne ...za mene je plug ,teška tanjurača i rotodrljača tri stroja koja mi trebaju ...kako drugima neznam meni od tog više niš ne treba ...plug i to ravnjak za zimsku ,teška tanjurača za pripremu jesenjske sjetve i rotodljača za finiš i sjetvu ...meni ništa više ne treba od željeza .
131
politicar je napisao/la:
lijepo je ponovno vidjeti interijer fakulteta poljoprivrednih znanosti u Zagrebu
117
Fidelito je napisao/la:politicar je napisao/la:
lijepo je ponovno vidjeti interijer fakulteta poljoprivrednih znanosti u Zagrebu
Bogami ...kad se sjetim tih dana ..kad sam radio na istom ...
131
http://www.romania-insider.com/agriculture-subsidy-payments-start-in-october-across-romania/131625/
http://agriculture.gouv.fr/Stephane-LE-FOLL-versement-avance-aides-PAC
https://www.pressandjournal.co.uk/fp/business/farming/388267/undefined-headline-535/
http://agriculture.gouv.fr/Stephane-LE-FOLL-versement-avance-aides-PAC
https://www.pressandjournal.co.uk/fp/business/farming/388267/undefined-headline-535/
Zadnja promjena: paor; 6/11/2014, 20:15; ukupno mijenjano 1 put.
Kod njih se može a kod nas nemože?
Zanimljivo, vrlo zanimljivo...
Koji bi bio komentar naše agencije za ovu priliku?
Zanimljivo, vrlo zanimljivo...
Koji bi bio komentar naše agencije za ovu priliku?
vjerojatno je i ministar tamo došao nešto nauciti o poljoprivrediFidelito je napisao/la:politicar je napisao/la:
marca- Broj postova : 263
Registriran : 12.07.2012
11
Mislim bezpredmetno je da komentiramo druge države i njihovu isplatu potpora ...mi smo vamo marsijanci i divim se sam sebi kako još opstajemo ...ma ne treba nama poticaj daj narodu samo kruha i igara
Mislim muka mi je više od poticaja ...
131
pege25 je napisao/la:Mislim bezpredmetno je da komentiramo druge države i njihovu isplatu potpora ...mi smo vamo marsijanci i divim se sam sebi kako još opstajemo ...ma ne treba nama poticaj daj narodu samo kruha i igara
Trebamo gledati pametnija i naprednija zakonska rješenja u drugim državama i pokušati primijeniti u RH !
Koja je uloga poticaja ?
- da pojeftini cijenu hrane sirotinji u državama EU ,
- da se podijeli rizik proizvodnje , većinom pod vedrim nebom
- pege 25 1 ha sjetve žita napr . 3000 , 00 kn trošak
- pege 25 1 ha poticaj 2000 , 00 kn
Ako ti nevrijeme uništi 1 ha bez poticaja , gubiš 3000 , 00 kn
Ako si dobio poticaj gubiš 1000 , 00 kn
- druga je priča formiranje cijena kruha i ostalih prerađevina na bazi poticane proizvodnje ili ne poticane
- ovo bi trebalo putem medija objasniti onima koji ne obrađuju zemlju , a sufinanciraju proizvodnju putem poticaja ,
- nadam se da bi se tada smanjio broj onih koji seljake gledaju kroz poticaje ?
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
http://www.seebiz.eu/jakovina-se-ne-boji-rebalansa/ar-97218/
Na novinarski upit kako se za učitelje pronašlo novaca te strahuje li da će dio toga sada uzeti iz njegovog ministarstva Jakovina je odgovorio da ne strahuje.
Jel zna netko koliko je smanjeno u rebalansu sada?
Na novinarski upit kako se za učitelje pronašlo novaca te strahuje li da će dio toga sada uzeti iz njegovog ministarstva Jakovina je odgovorio da ne strahuje.
Jakovina je napisao/la:"Ne strahujemo. Mi smo rebalans pripremili, preraspodjelili, osigurali sredstva koja su nam potrebna i za vrlo velike troškove koje smo imali vezano za poplavu, ali i za sve one projekte koje smo trebali napraviti", kazao je Jakovina odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja sajma Ambienta na Zagrebačkom velesajmu.
"Potpore smo ionako isplatili u dvije rate do šestog mjeseca, tako da naši poljoprivrednici ne moraju strahovati da će biti bilo kakvih smanjenja prava", istaknuo je ministar.
Jel zna netko koliko je smanjeno u rebalansu sada?
Ili sam ja krivo razumio ili je jakovina rekao da ce ove godine potpora biti isplacena do kraja sijecnja?
Prvi dio do kraja siječnja kako je rekao nekih 55-60% a ostalo u lipnju.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
→→→ : VIŠE
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
→→→ : VIŠE
DARKO je napisao/la:Prvi dio do kraja siječnja kako je rekao nekih 55-60% a ostalo u lipnju.
Onda sam dobro razumio...
dakle lani je islo do kraja treceg mjeseca 33 posto
a do kraja sestoga ostalih 66 posto
ove godine je drugacije...
Ajde čekamo plodove online pa ćemo utvrdit šta je ministar točno rekao...
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi
Stranica 28 / 40.