AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi (3)

Stranica 29 / 40. Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi (3) - Page 29 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi (3)

Postaj by Đuro Japarić 4/1/2015, 16:03

politicar je napisao/la:Ajde čekamo plodove online pa ćemo utvrdit šta je ministar točno rekao...

ministar poljoprivrede Agrokora rekao je 55 % do kraja prvog ili početkom drugog mjeseca , vjerovatno je mislio na ovu 2015 g ?

Tom istom data je mogućnost da poveća početnu cijenu zakupa državne zemlje , pa svi vi koji radite veće površine u zakupu , poticaje ćete putem zakupa dati ; općinama , županijama i Vladi !

Vidjeli ste prilog iz Nizozemske !

Đuro Japarić

Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 4/1/2015, 17:10

Evo malo našeg ministra Smile
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 4/1/2015, 17:21

Mislim da će ovaj pokemon ovu godinu biti kao janje, mozda cak i popriča sa marginalcima, nagodinu su izbori pa da se jos jednom uvjeri koliko su seljaci glupi i zaboravni. Nadam se da ce neko sastavit video i svih njegovir izd*ka na nas.
SteveO
SteveO

Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić 4/1/2015, 17:30

SteveO je napisao/la:Mislim da će ovaj pokemon ovu godinu biti kao janje, mozda cak i popriča sa marginalcima, nagodinu su izbori pa da se jos jednom uvjeri koliko su seljaci glupi i zaboravni. Nadam se da ce neko sastavit video i svih njegovir izd*ka na nas.

Izbori bez izbora mogu biti i ove godine . Problem je što HDZ i SDP provode antiseljačku politiku jer su sve prilagodili Todoriću i nekoliko njemu sličnih .

Ne vidim razloga da seljaci sa njim o bilo čemu raspravljaju jer je on samo obični pijun .
Aktivnosti treba usmjeriti prema zastupnicima Sabora , jer su oni izabrali Jakovinu i oni ga mogu smijeniti , oni donose zakone , proračun itd !

Đuro Japarić

55

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 4/1/2015, 17:30

21:00 minuta je priča oko poticaja.

politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 4/1/2015, 19:41

Bilo bi dobro da prvu ratu isplati prije drugog kruga izbora....Vjerovatno niti to Josipoviću ne bi pomoglo, ali bi mi mam (onaj trenutak kada vidim cifru na računu) - lijepše izgledao. A i Jakovina bi se mogao pohvaliti (unutar stranke) da je pomogao svom knadidatu koliko je mogao. I ko' fol počeo sa isplatom ranije radi velike brige za seljaka. 
 U suprotnom moglo bi izgledati kao da opsturira svog kandidata. Ja bi to tako shvatio da sam predsjednik njegove stranke.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by opg biotrava 4/1/2015, 22:42

Imao sam priliku razgovarati sa našim ministrom i ne postoje ti novci koji bi promjenili moje mišljenje o njemu.Na moj upit zašto je kod nas pšenica 1,05kn(2013.g),ministar je odgovorio kako je vani pšenica kvalitetnija.Rekoh da je moj Renan odvojen u drugu komoru a isplaćen mi je po 0,96kn,a on kaže da je općenito naš problem što proizvodimo previše pšenice.Ok,ali kako takav problem recimo nemaju Mađari(1,28kn),a oni su puno veći proizvođači i zar vi kao ministar ne težite da cijela poljoprivreda proizvodi viškove,pa da postanemo izvoznik,a ne uvoznik.Na te primjedbe je promijenio temu,ali nije on kriv ,jer je samo običan pijun,ali i da nije, totalno je nesposoban.Nema tog poticaja koji bi promjenio moje mišljenje,pa i same brojke govore koliko ubrzano tonemo,a kod njega je sve bajno i krasno.Kažu da mu je Pipunić nogom otvarao vrata u kabinetu,onda znate gdje smo mi u toj cijeloj priči.

opg biotrava

Broj postova : 584
Zanimanje : poljoprivredni tehničar-elektrotehničar
Registriran : 23.05.2013
38

http://zovem se Đuka,živim u oklici Sl. Broda.Obrađujem 50 k.j. zemlje,a bavim se i svinjogojstvom.

[Vrh] Go down

Postaj by 577 5/1/2015, 20:35

Bilo bi im pametnije da isplate te poticaje sto su najavili za siječanj.
Iako sigurno neće
577
577

Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Siniša.R 5/1/2015, 22:51

nema tu pomoći mimoramo kao francuzi naprvit pravi prosjed i to je to a ne peći odojke i svirke i to odma vide da smo došli na feštu
Siniša.R
Siniša.R

Broj postova : 142
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 16.03.2012
4

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić 6/1/2015, 05:55

Siniša.R je napisao/la:nema tu pomoći mimoramo kao francuzi naprvit pravi prosjed i to je to a ne peći odojke i svirke i to odma vide da smo došli na feštu

Za pravi prosvjed u Hrvatskoj nema dovoljno seljaka !
Drugi je problem sa kojim ciljem da se ide prema političarima i javnosti ?

Poticaji su sporedni i tehnički problem u hrvatskoj poljoprivredi !
1. ulazni troškovi ,
2. plasman proizvoda ,
3 . temeljni problem zemljišno zakonodavstvo bez kojeg dugoročno nema pomaka ; Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima - smeće od zakona , Zakon o zemljišnim knjigama i stanje u gruntovnicama - smeće od zakona , Zakon o katastru - smeće od zakona , Zakon o nasljeđivanju - smeće od zakona , Agrokorov Zakon o poljoprivrednom zemljištu - smeće od zakona i kmetstvo za seljake ako dobiju zemlju u zakup na 50 g !
4 . sa nekoliko milijuna parcela , sa 100 tisuća rekreativnih opg stvarno nemamo što tražiti !
- što će meni pomoći ako ove godine dobijem oko 10 tisuća kn > poticaja >?
- da ne prestanem rekreativno obrađivati zemlju , kao i većina hrvatskih opg !

- poticaji pomažu vama koji obrađujete veće površine i kojima je to većinski ili jedini prihod , ali vas onda opljačkaju putem zakupa državne zemlje , putem prevelikih ulaznih troškova i minimalne otkupne cijene !

Đuro Japarić

55

[Vrh] Go down

Postaj by opg biotrava 6/1/2015, 12:20

Poticaji su jedan od problema,ali malo možemo utjecati, jer im zakon dozvoljava da nam isplate kako im je volja. Plasman i pogotovo mizerne cijene naših proizvoda su po meni veći problem.Seljaka još ima,ali su totalno neorganizirani i razjedinjeni od strane politike.Kad uzmemo da većina jedva preživljava,a državni aparat odmah prijeti kaznama i kasnije odmazdama putem raznih inspekcija, nemožemo bolje niti proći na prosvjedima.Znakovito je da u našoj županij većina najvećih proizvođača ne izlazi na prosvjede,neznam kako je kod drugih.Tako ispada da takvi pojedinci profitiraju na taj način da ovi manji propadaju.Što bi se reklo,seljački jal..."ajmo nazdraviti!pa što slavimo?ma ništa,komšiji krepala krava"

opg biotrava

38

http://zovem se Đuka,živim u oklici Sl. Broda.Obrađujem 50 k.j. zemlje,a bavim se i svinjogojstvom.

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 6/1/2015, 18:00

Možda si u pravu a možda i nisi. Ja nisam do sada bio niti na jednom prosvjedu. Kada vidim tko to vodi - odmah odustajem. U detalje oko ciljeva i načina kako postići zadane ciljeve niti ne ulazim. Ti ljudi koji to vode neće na ovakav način ništa postići, a izgleda da drugačije ne znaju. Većina poljoprivrednika uopće nije zainteresirana za ozbiljan razgovor, ne za kuknjavu, ne kada voda dolazi do grla, nego za ozbiljan, argumentiran i staložen razgovor. Ovi sa druge strane stola nisu ništa bolji (zapravo procjenjujem da su još gori od seljačke strane) i to je loše za nas, jer prvenstveno treba uspostaviti kvalificiranu komunikaciju sa političarima (ne pritisak na građane glupim blokadama prometa). Da bi te političari uopće ozbiljno shvatili moraš: ili moći ugroziti njihov položaj, ili im predložiti nešto od čega će i oni imati nekakve posredne (političke) koristi.
Kada te odnose uzmem u obzir - nikakvi prosvjedi (posebno ovakvog tipa) ne mogu donijeti kvalitetna riješenja. Mislim da se moramo početi baviti sa suštinom stvari - sa principima, a ne sa saniranjem posljedica.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by stanar 7/1/2015, 00:15

fidelito mislim da miroslav kovač upravo vodi takvu politiku međutim niti ugrožava njihov položaj a niti im daje neku posrednu ili neposrednu korist znači ništa od kvalitetnih rješenja kada jedan propali ministar naziva marginalcem ovoga čovjeka http://zivoselo.com/index.php/o-nama/inicijatori/32-branko-salaj a te glupe blokade donijele su i tebi neki veći postotak kuna u džep pa ih se niko nije odrekao ja sam iskreno zagovarao da se poticaji isplate u cijelosti samo onima koji izađu na prosvjede a oni koji neće njima je valjda dobro pa im ne treba a princip je ustrajati na onome što ti je neko obećao ili ...???
stanar
stanar

Broj postova : 345
God : 54
Registriran : 17.03.2011
11

[Vrh] Go down

Postaj by opg biotrava 7/1/2015, 01:35

Nikoga ne prozivam,da se razumijemo.Nitko od nas nije potpuno u pravu ili u krivu,jer istina je većinom negdje u sredini.Već sam pisao da niti sam više neću na ovakve prosvjede,pa niti po cijenu da nedobijemo poticaj,jer su osuđeni na neuspjeh.Nemožemo više tako; idemo blokirati cestu,pa kako bude.Plaćenički mediji nas popljuju,policija kažnjava i kad iznemognemo nakon dva tjedna podvijemo rep ili molimo Boga da nas policija rastera pa da barem sačuvamo obraz.Danas se seljak nemože dogovoriti niti sam sa sobom,a kamoli međusobno,no nije riješenje niti zabiti glavu u pijesak,jer ništa se neće popraviti samo od sebe.Kovač i ekipa su pokušali,ali su medijski blokirani za šire stanovništvo.Njihova istina nezanima mjerodavne,a šire pučanstvo nije niti čulo za njih.Kako dalje nitko točno nezna,ali je osnovno da se moramo bolje ujediniti.Ako se ide sa prosvjedima,onda to mora biti razrađeno u detalje,a ne spontano.Samo prije prosvjeda treba šire pučanstvo pridobiti na svoju stranu,prikazati im istinu,otvoriti oči,kako se kaže.Pitanje je kako,ako si medijski popljuvan ili blokiran.Možda sam lud,ali ja bi pokušao direktnim pristupom doprijeti do širokih masa,toga se političari boje,a što nam i preostaje?Treba političare iznenaditi taktikom i onemogućiti njihov represivni aparat kojim nas ugnjetavaju.Kako mase i medije natjerati da nas saslušaju i razumiju?Priredimo na trgovima mirne prosvjede,netrebaju biti masovni,ali moraju biti kompetentni ljudi.Odštampajmo materijal sa podacima koji prikazuje pravo stanje poljoprivrede kod nas i vani u EU,prikažimo licemjerje političara koji dopuštaju da nas veliki tlače.Objasnimo narodu što je poticaj,kako se isplaćuje,te koliko se u EU ulaže u poljoprivredu.Upoznajmo ljude,pričajmo sa njima,ako treba donesimo naše proizvode,počastimo narod,neka vide da su svi obični ljudi isti,a ne da nas smatraju galamdžijama,parazitima."Kruha i igara" je stara taktika,priredimo vladajućima "igrokaz" koji neće moći popljuvati,a ako privučemo ljude niti mediji neće moći ignorirati.Možda je ideja besmislena ili očajna,ali nešto treba pokušati,mijenjati pristup,jer nas uskoro stvarno neće biti.

opg biotrava

38

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 7/1/2015, 09:23

Kovač je vljda jedini lik za zadnjih 20 godina koji zna sta radi i kojem je iskreno stalo da nama bude boljE. Ja ne znam odakle mu volja i koji su mu motivi jer nisam informiran da se i on bavi poljoprivredom al 100% njegovog djelovanja dosad je pozitivno. Dakle on i ti njegovi ljudi minus Laslo stvarno rade konstantno. Ja sam uvjeren da je to jedina udruga gdje svi trebamo biti clanovi, ja sam se dobrovoljno upisao i platio clanarinu a to treba sto vise ljudi napravit. Mislim takodjer da bi on bio izuzetno koristan i u saboru, ako bi ga imao ko slusati, znaci morao bi uci tamo sa nekom relevantnom strankom koja nije hdz i sdp i njihove sluge. Problem je da se on i kandidira sto imamo priglupih seljaka koji bi opet dali glasove sdp-hdz kleptomanima pa bi se cudili nakon godinu dana sto su opet naguzeni. No to je OT.
SteveO
SteveO

Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39

[Vrh] Go down

Postaj by krizic 7/1/2015, 16:02

Kovač je ljudina, a o znanju problema oko poljoprivrede,dr.mr. Pa sve je u redu što ministar govori, ali ti bajo nisi otvorio agro kartu D,F ili danske  da bježiš  od ove zbilje (jadee od hrvatske).Pa  u njemačkoj nema sela,to su gradići, a ti putuj od Vinkovaca do ZG,sve selendre.U tim selima  živi sirotinja  koja prije ovih uništivača to nije bila!!U selu više nema ništa, polazim od svog,da li je tvoje bolje?Rezime:Miru Kovača svi podržat,mi sa tim lopinama ne možemo pričat jer smo neuki ,on ,ako mu damo svoje ja MOŽE. Novi STIPA RADIĆ!!!Prije svega ljudina koja drži do svoje riječi,i ne može ga nitko KUPIT!!Svima puno sreće i ZDRAVLJA,i Bog je seljak pa se nebojmo!!

krizic

Broj postova : 157
Registriran : 30.12.2012
25

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 9/1/2015, 15:13

Informacija poljoprivrednicima o dodjeli novih prava na plaćanja u 2015. i prijenosu prava kod kupnje ili zakupa cijelog ili dijela gospodarstva :

„Ministarstvo poljoprivrede objavljuje važne upute poljoprivrednicima koji za 2015. godinu žele ostvariti prava na plaćanja u okviru programa osnovnog plaćanja.

Poljoprivrednicima će se u 2015. godine dodjeljivati nova prava na izravna plaćanja temeljem utvrđene poljoprivredne površine u 2015. godini. Prava na izravna plaćanja dodijeljena poljoprivrednicima za 2013. i 2014. godinu prestala su važiti na dan 31. prosinca 2014. godine.

Aktivni poljoprivrednik/kupac ili zakupnik koji u razdoblju od 15.5.2014. do 15.5.2015. kupi ili uzme u zakup cijelo ili dio gospodarstva, može koristiti pripadajuće vrijednosti plaćanja iz 2014. godine kao referentne vrijednosti za određivanje novih prava u 2015. godini. Pri tome aktivni poljoprivrednik/prodavatelj ili zakupodavac mora na temelju ugovora potpisanog prije 15.5.2015. zajedno s gospodarstvom ili dijelom gospodarstva prenijeti aktivnom poljoprivredniku/kupcu ili zakupcu odgovarajuća nova prava koja mu se trebaju dodijeliti.

Upute poljoprivrednicima vezane uz:

· dodjelu novih prava na izravna plaćanja,
· prijenosa prava u slučaju kupnje ili zakupa cijelog ili dijela gospodarstva ili u ostalim slučajevima prijenosa gospodarstva, i
· zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

dostupne su na Internet stranicama Ministarstva poljoprivrede: http://www.mps.hr/default.aspx?id=14131 „
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 10/1/2015, 07:51

Dali kod vas postoje ikakve promjene u AGRONET-u vezano za odluke, tj dali je i kod vas sve nestalo?
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by zeljko6 10/1/2015, 09:34

kod mene nije nestalo, samo su stavili padajući izbornik na kojem je postavljeno 2014. godina a za nju još nema odluka. kad prebacim na 2013. pojave se odluke od prošlogodišnjih isplata

zeljko6

Broj postova : 225
Registriran : 26.03.2012
5

[Vrh] Go down

Postaj by paor 10/1/2015, 09:36

kod mene su nestale samo prava na premije

ps
jakovina nije pustio odluke za 2014. uoči izbora, nadam se da to nije loš predznak
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 10/1/2015, 09:47

I kod mene su nestala prava na premije, a površine su ostale ali sve ostalo je nestalo... znači samo osnovno je ostalo kod površina.

To je znak da će vidjeti kako ćemo odglasati pa će tako i odlučiti jel bude išta nam platio ili ništa.
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 10/1/2015, 10:43

kod mene pise za 2014 Nije podnesen niti jedan zahtjev a za 2013 pise ono sto je placeno u 2014

jel jos nekome za 2014 stoji da nije podnesen zahtjev ili je to samo kod mene ili kod svih za sad
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 10/1/2015, 10:49

Da tako i kod mene stoji.
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by ANTE_BULJUBASIC 10/1/2015, 12:30

HAHAH Dobri su majke mi.i kod mene je sve nestalo sa agroneta...
koja je galama nastala o tome samo da bi bar na agronetu imali koliki toliki uvid u to koja su nam prava i kada smo podnijeli zahtjeve itd...
a sada kada njima prdne maknu sve Smile

ANTE_BULJUBASIC

Broj postova : 271
God : 40
Zanimanje : Instalater centralnog grijanja te rashladnih uređaja
Registriran : 30.11.2010
3

https://www.youtube.com/results?search_query=ante+buljubasic

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 15/1/2015, 10:09

Još uvijek nema ništa od odluka na AGRONET-u, vjerovatno sad nema novaca jer se potrošilo na izbore ... lol!
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 29 / 40. Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.