AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poziv na osnivačku skupštinu opće hrvatskog Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
Stranica 10 / 12. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Re: Poziv na osnivačku skupštinu opće hrvatskog Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
Postoji i Vladin proračun iz kojeg dio novca dobivaju neke udruge i Vladina Hrvatska poljoprivredna komora !
Postoji Zaklada za razvoj civilnog društva .
Neka veleposlanstva stranih država su isto davali donacije !
Kao udruga kojoj sam bio predsjednik dobili smo donaciju i iz zaklade Georga Sorosa , iz proračuna Vlade SAD , 2 zagrebačke banke , 1 donaciju Vlade , iz donacije INE , nekih općina , 2 županije itd.
Za sve sam morao odvojiti puno vremena , prateći natječaje , pisanjem projekata .
Pismo naslovljenu na lokalnu vlast i slanje putem interneta je relativno jeftino i brzo , ali je upitna pomoć ako lokalna vlast nije planirala novac za udrugu koja djeluje na nivou RH , kao što to radi i ima želju udruga OPG Hrvatske - Život !
Tko zna rukovati sa kompjuterima , neka pokuša staviti ovdje dio informacija o Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva !
Tu planiraju donirati 48 milijuna kuna !
Piše i o rokovima natječaja !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
Re: Poziv na osnivačku skupštinu opće hrvatskog Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
http://www.poslovni.hr/komentari/prehraniti-se-moramo-sami-a-u-tome-je-kljucna-uloga-opg-a-287349
Ako se netko želi učlaniti u udrugu i zna da može pomoći, slobodno neka mi se obrati.
Ako se netko želi učlaniti u udrugu i zna da može pomoći, slobodno neka mi se obrati.
Ustavnim predlagatelja zakona
Članak 85 Ustava ; Pravo predlagati zakone ima svaki zastupnik , klubovi zastupnika i radna tijela Hrvatskog sabora te Vlada Republike Hrvatske .
( Javna predstavka )
Članak 46 Ustava ; Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe , davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor :
- piše se kome se šalje
Predmet ; imenovanje Povjerenstva za pisanje prijedloga zakona za Strategiju razvoja poljoprivrede Republike Hrvatske iz redova ustavnih predlagatelja i civilnog sektora
- Prijedlozi zakona za Strategiju razvoja poljoprivrede RH , koji se moraju donijeti ili ukinuti
- iskopirano košta 200 kn + poštarina , šalje se sutra , danas pakujem u koverte , pišem adrese
- kakav će odgovor biti ?
Članak 85 Ustava ; Pravo predlagati zakone ima svaki zastupnik , klubovi zastupnika i radna tijela Hrvatskog sabora te Vlada Republike Hrvatske .
( Javna predstavka )
Članak 46 Ustava ; Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe , davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor :
- piše se kome se šalje
Predmet ; imenovanje Povjerenstva za pisanje prijedloga zakona za Strategiju razvoja poljoprivrede Republike Hrvatske iz redova ustavnih predlagatelja i civilnog sektora
- Prijedlozi zakona za Strategiju razvoja poljoprivrede RH , koji se moraju donijeti ili ukinuti
- iskopirano košta 200 kn + poštarina , šalje se sutra , danas pakujem u koverte , pišem adrese
- kakav će odgovor biti ?
55
Đuro promjeni kopir majstora, za 200 kn ce ti neko kopirat preko 1000 stranica a to moras slat kao paket a ne dopis.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
u osijeku 18 lipa kopiranje
SteveO je napisao/la:Đuro promjeni kopir majstora, za 200 kn ce ti neko kopirat preko 1000 stranica a to moras slat kao paket a ne dopis.
Iskopirano je 25 kompleta X 28 stranica gdje su i 2 stanice udruge sa Ciljevima , Svrhom , Program udruge - ovo ja plaćam !
pod 4 zemljišna politika i u to smislu će dobiti dijelove Zakona o nasljeđivanju , Službeni list SFRJ , Narodne novine SRH iz 1971 i ukaz o preuzimanju navedenog zakona , Sadašnji Zakon i dio teksta h ) Nasljeđivanje poljoprivrednog zemljišta gdje na kraju piše ; komparativne analize nekih srodnih pravnih sustava pokazuju da je to moguće riješiti . Pa , Nadamo se da će se ovo važno pitanje ipak riješiti i to posebnim Zakonom koji bi se ubrzo trebao naći u zakonodavnoj proceduri - ovo je napisano 2003 !
- 2015 , ne treba poseban zakon već izmjena postojećeg sa odredbama za nasljeđivanje zemlje - tako su mi rekli susci Ustavnog suda !
- Imaju odgovo Velepslanstva Kraljevine Nizozemske koji žele pomoći !
- Ima i 2 stranice Agrokorovog Zakona o poljoprivrednom zemljištu - kontra toga prijedlog je prodaja do 50 ha OPG !
Prilog je i Agencije koja na temelju promašenog Pravilnika ministra Jakovine traži 10 dokumenata i očitovanja onog tko inicira kupnju državne zemlje - da razumiješ ;
Milanović 1 , rh 2 , StevO 3 , RH 4 , Jakovina 5
- ako ti iniciraš da se proda rh2 i rh 4 od tebe traže da sakupiš 10 očitovanja i dokumenata , Ako Milanović i Jakovina ponude po 1 kn više nego ti , oni su kupci a tebi nitko ne plaća trošak !
- Imaju i 4 stane ; Pregled stanja i strategija razvoja poljoprivrede rh iz 1994 , gdje pod 5. 2. ZEMLJIŠNA POLITIKA na strani 32 piše Evidencija poljoprivrednog zemljišta ustanovljena je kroz 2 odvojena sustava -
Tarnajvi autori nisu predložili ništa ,
Prijedlog je da se ukinu 2 zakona i donese NOVI Zakon o evidenciji zemlje i okrupnjavanju parcela , da se gruntovnice i katastar spoje u jednu Državnu zemljišnu službu - za vjerovati da će svi vlasnici zemlje u RH stati na našu stranu ?
- Moram pakovati u koverte , imam još nekoliko sati posla oko toga !
55
Jesi razmišljao da šalješ to na USB sticku uz zamolbu da ti ga pošalju nazad nakon što NE pročitaju šta je na njemu ? Čisto sa ekonomske strane a i vremenske, možeš ošurit 20 pilića dok to sve popakuješ i iskopiraš...
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
SteveO je napisao/la:Jesi razmišljao da šalješ to na USB sticku uz zamolbu da ti ga pošalju nazad nakon što NE pročitaju šta je na njemu ? Čisto sa ekonomske strane a i vremenske, možeš ošurit 20 pilića dok to sve popakuješ i iskopiraš...
Danas ste u Plodovima zemlje čuli g Miroslava Kovača u kojim je govorio i o 2 zakona ; o poljoprivrednom zemljištu i nasljeđivanju .
Odgovorio je i na pitanje zašto nema prosvjeda ? Istina je da se za prosvjed mora angažirati i odazvati puno seljaka sa definiranim ciljem !
To što pišeš jeftinije je , ali ja šaljem dokumente iz kojeg je vidljivo da su u Zagrebu samo autori promašenog zakona za državnu zemlju !
Po prvi puta u povijesti Hrvati mogu odlučivati o budućnosti hrvatske poljoprivrede , ali tu MORA biti inicijator civilni sektor , kao što je sada udruga OPG Hrvatske - Život .
Sutra šaljem u Vladu i Sabor , a za medije pripremam još dokumentacije !
Cilj je da imamo i nekoliko obrazovanih novinara - obrazovanih u smislu problema u poljoprivredi !
55
...jel ima kakve šanse da ja budem predsjednik tog vašeg udruženja ...ovaj sadašnji mi je nekako star,staromodan i isfuran več ...vama treba mlad i energičan vođa ko što sam ja.... i jel kad i di se mogu učlaniti ?
Hvala!
Hvala!
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
pege25 je napisao/la:...jel ima kakve šanse da ja budem predsjednik tog vašeg udruženja ...ovaj sadašnji mi je nekako star,staromodan i isfuran več ...vama treba mlad i energičan vođa ko što sam ja.... i jel kad i di se mogu učlaniti ?
Hvala!
Sjedište ; Kamenjača 5 , 34340 Kutjevo
tel / fax 034 255 559 ,
099 242 1111 tajnik g. Kovač ,
098 428 499 Laslo - predsjednik ,
098 792 165 - na sjeveru Hrvatske , ne zmam satus
098 165 72 33 ne znam satus
Statutom je predviđena kandidatura !
55
U Hrvatskom saboru postoje odbori .
Jedan odbor se zove Odbor za poljoprivredu . Ima članove iz redova zastupnika i 3 vanjska člana.
Vodimo razgovore da pismenim putem zatražimo da se u Odbor za poljoprivredu predloži g. Miroslav Kovač .
Prijedlog će biti poslan Odboru za izbor , imenovanja i upravne poslove .
U slučaju da prihvate prijedlog Miroslav bi mogao sudjelovati u radu Odbora za poljoprivredu , ali ne bi imao status odlučivanja , bar sam tako razumio .
Nije nam za sada poznato da li bi bar dobivao naknadu za troškove putovanja ?
Jedan odbor se zove Odbor za poljoprivredu . Ima članove iz redova zastupnika i 3 vanjska člana.
Vodimo razgovore da pismenim putem zatražimo da se u Odbor za poljoprivredu predloži g. Miroslav Kovač .
Prijedlog će biti poslan Odboru za izbor , imenovanja i upravne poslove .
U slučaju da prihvate prijedlog Miroslav bi mogao sudjelovati u radu Odbora za poljoprivredu , ali ne bi imao status odlučivanja , bar sam tako razumio .
Nije nam za sada poznato da li bi bar dobivao naknadu za troškove putovanja ?
55
Umro neočekivano , Nikola Pajek , dopredsjednik udruge OPG , poznavatelj zakonodavstva , inicijator osnivanja proizvođačke organizacije mlijeka itd .
Iskrena sućut obitelji !
Iskrena sućut obitelji !
55
Danas sam dobio poziv za godišnju skupštinu 7. 3. 2015 g. u 12 sati u Satnici Đakovačkoj u prostorijama DVD !
Točka 7 . Prijem novih članova , ako nekoga zanima i želi doći može to potvrditi do 01. 03. 15 . , 091 - 91 79 802
Danas sam dobio i odgovor predsjednika Hrvatskog sabora g. Josipa Leke koji je moju Predstavku poslao Odboru za poljoprivredu na razmatranje - istom Odboru sam i ja poslao !
Ovo iznosim da članovi Udruga i HPK shvate da se mora koristiti ta pismena i Ustavna mogućnost , jer političari neće inicirati pomake u poljoprivredi bez pritisaka i inicijativa civilnog sektora !
Točka 7 . Prijem novih članova , ako nekoga zanima i želi doći može to potvrditi do 01. 03. 15 . , 091 - 91 79 802
Danas sam dobio i odgovor predsjednika Hrvatskog sabora g. Josipa Leke koji je moju Predstavku poslao Odboru za poljoprivredu na razmatranje - istom Odboru sam i ja poslao !
Ovo iznosim da članovi Udruga i HPK shvate da se mora koristiti ta pismena i Ustavna mogućnost , jer političari neće inicirati pomake u poljoprivredi bez pritisaka i inicijativa civilnog sektora !
55
Đuro Japarić je napisao/la:Danas sam dobio poziv za godišnju skupštinu 7. 3. 2015 g. u 12 sati u Satnici Đakovačkoj u prostorijama DVD !
Ako ima zainteresiranih mogu mi poslati PP ili se javiti na gore postavljen broj mobitela.
Početak u 12:00h.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=854486201255026&id=672231586147156 Evo malo slika i ja se učlanio ako ima neko iz b.grede i okolnih sela da bise htio učlaniti imam par prijavnica
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
stanar je napisao/la:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=854486201255026&id=672231586147156 Evo malo slika i ja se učlanio ako ima neko iz b.grede i okolnih sela da bise htio učlaniti imam par prijavnica
Oni koji su bili čuli su i shvatili da je zahvaljujući besplatnom radu uz minimalno novaca u godinu dana odrađeno iznimno puno !
Budućnost bi bila da se učlani preko 10 tisuća OPG da se može zaposliti ( po meni ) profesionalni pravnik , osoba za pisanje projekata , i slično .
Sada je članarina 100 kn .
55
stanar je napisao/la:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=854486201255026&id=672231586147156 Evo malo slika i ja se učlanio ako ima neko iz b.grede i okolnih sela da bise htio učlaniti imam par prijavnica
Šta te najviše potaklo da nam se priključiš u udrugu?
Nema tu puno filozofiranja jednostavno i sam imam takav stav kakav udruga zastupa .Od zalaganja za opg-ove ne za velike sustave koji nam kupe ogroman dio poticaja .Do toga da zemlju treba prodati seljaku a ne koncesije.Međutim problem je u tome što su ljudi već otupili od kojekakvih udruga pa se teško odlučuju da se aktiviraju u novoj. Danas sam pitao susjeda hoće li se učlaniti odgovor je bio ne zanima me nikakva udruga najradije bi se ispisao i iz ove u kojoj sam sada inače je čovjek svinjogojac .Imao sam prilike slušati Kovča,Salaja i Margetu i prije i ono što ljudi pričaju i za šta se zalažu da se ostvari svima nama bi bilo puno bolje.bećar je napisao/la:stanar je napisao/la:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=854486201255026&id=672231586147156 Evo malo slika i ja se učlanio ako ima neko iz b.grede i okolnih sela da bise htio učlaniti imam par prijavnica
Šta te najviše potaklo da nam se priključiš u udrugu?
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
g.Kovač o udruzi u emisiji
http://www.hrt.hr/enz/rijec-i-zivot/
http://www.hrt.hr/enz/rijec-i-zivot/
http://www.vecernji.hr/izbori2015/zabrinjavajuci-podaci-ako-se-krene-odmah-reforme-ce-tek-za-20-ili-30-godina-dati-prave-rezultate-1039269
Pa onda mene baš briga za te reforme ... ko živ ko mrtav za 30 g ...ja neću dočekati to bolje ... a na kraju kad sagledam stvari nije meni ni toliko loše ,neka ovakvi izdašni poticaji potraju još koju godinu i ja odoh u mirovinu
ludvig_II- Broj postova : 685
God : 50
Zanimanje : Jebator radoznalih
Registriran : 14.10.2015
36
bećar je napisao/la:http://www.vecernji.hr/izbori2015/zabrinjavajuci-podaci-ako-se-krene-odmah-reforme-ce-tek-za-20-ili-30-godina-dati-prave-rezultate-1039269
Miroslave pusti govore u stilu vjerskih vođa !
Poljoprivreda je gospodarstvo !
1. Zakone za privatnu zemlju moramo vratiti uz Marš preko Drine i Dunava u Beograd !
2. Bečku evidenciju , uz bečki valcer , poslati u Beč !
- ukinuti gruntovnice i katastar i napraviti za Zakonom o evidenciji zemlje i okrupnjavanju parcela - DRŽAVNU ZEMLJIŠNU SLUŽBU !
3 . Divanili smo o Zakonu o nasljeđivanju , pojasni to babama i djedovima a prvenstveno mladima ,
5 . Zakon za državnu zemlju , i ruralni razvoj , moramo reciklirati u toaletni papir i prodavati sa likom Tihomira Jakovine !
6 . Zakon o fondu za razvoj poljoprivrede kojim bi gospodarila Poštanska banka moramo donijeti
7 . Zakon o navodnjavanju moramo donijeti
MOST sa sadašnjim brojem zastupnika može predložiti izmjenu Ustava RH i UPUTITI prijedloge zakona u Sabor koji bi bili STRATEGIJA RAZVOJA POLJOPRIVREDE RH !
-umjesto popovanja molim te da obaviš razgovor za gospodinom Petrovom da se FORMIRA ; Povjerenstvo za pisanje prijedloga ZAKONA za strategiju razvoja poljoprivrede REPUBLIKE HRVATSKE !
55
tu se puno priča ali se ništa ne kaže, taj lik ide sve više u širinu i ništa se tu konkretno nije reklo što znaci da se ništa nebi ni napravilo, neke stvari u poljoprivredi treba mjenjat ali ne previše, trenutno mislim da je jedino loš zakon o zemlji i ovo oko ruralnog razvoja a ostalo nam ionako država ne može pomoć
deere power je napisao/la:tu se puno priča ali se ništa ne kaže, taj lik ide sve više u širinu i ništa se tu konkretno nije reklo što znaci da se ništa nebi ni napravilo, neke stvari u poljoprivredi treba mjenjat ali ne previše, trenutno mislim da je jedino loš zakon o zemlji i ovo oko ruralnog razvoja a ostalo nam ionako država ne može pomoć
Postupak donošenja zakona ;
1. Ustavni predlagatelj upućuje prijedlog zakona predsjedniku Sabora ,
2. Predsjednik Sabora , dostavlja prijedlog zakona zastupnicima i Vladi , ako Vlada nije predlagatelj zakona ,
3. Zakazuje se rasprava u Saboru ,
4. O prijedlogu zakona zastupnici MOGU raspisati referendum ili to može tražiti PREVISOKIH 10 % birača sa potpisima !
5. Ako se raspiše REFERENDUM i ako su birači ZA , zastupnici POTVRĐUJU volju birača i DONOSE ZAKON !
Javni prijedlog Miroslavu i Ružici Vukovac ;
Da zamole novoizabrane zastupnike MOST da se IMENUJE povjerenstvo za PISANJE prijedloga Zakona za Strategiju razvoja poljoprivrede RH !
Ako to hoće onda ;
- pišu se prijedlozi Zakona ,
- zastupnici MOST , HPK , Udruga OPG Hrvatske - Život , ostale udruge ORGANIZIRAJU javne tribine ;
- čitaju se prijedlozi zakona , dajemo primjedbe koje se ugrađuju u PRIJEDLOG zakona koje bi MOST uputio u Sabor u postupak DONOŠENJA !
55
Stranica 10 / 12. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Stranica 10 / 12.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.