AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Massey Ferguson 8690
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: AGCO
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Massey Ferguson 8690
A to su Valtrini Sisu dizel motori ?
Mislio sam da su to samo Sisu motori .
U svakom slučaju MF ugrađuje samo Sisu motore u velikim traktorima a ja osobno ne mogu biti i nisam zadovoljan potrošnjom goriva mojeg 200 ks jakog Sisu motora koji se opet mora biti rečeno pokazao kao jedna od najboljih komponenti traktora ( ako izuzmem potrošnju goriva ) ... dakle sa njim nije bilo nikakvih problema do sada .
Najbolja komponenta bi bila hidraulik ako nekoga baš zanima .
On topic ...
PS.pogledajte mu položaj poluga pr.hidraulika na ovom videu ... to se i meni događa kada mrdam tamo gdje ne treba dok vozim .
Mislio sam da su to samo Sisu motori .
U svakom slučaju MF ugrađuje samo Sisu motore u velikim traktorima a ja osobno ne mogu biti i nisam zadovoljan potrošnjom goriva mojeg 200 ks jakog Sisu motora koji se opet mora biti rečeno pokazao kao jedna od najboljih komponenti traktora ( ako izuzmem potrošnju goriva ) ... dakle sa njim nije bilo nikakvih problema do sada .
Najbolja komponenta bi bila hidraulik ako nekoga baš zanima .
On topic ...
PS.pogledajte mu položaj poluga pr.hidraulika na ovom videu ... to se i meni događa kada mrdam tamo gdje ne treba dok vozim .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
bio bih zahvalan kad bi netko pojasnio što je to SISU motor...gledao sam malog MF (3600i u prospektu piše SISU DIESEL....
Pa kažem da čekam da ga naprveBećarina pusta je napisao/la:pingo je napisao/la:Ma neeee , ja čekam Fendt 940Bećarina pusta je napisao/la:Pingo nešto se ti puno "motaš" oko tog novog Massey-a. Da neće možda u tvoju avliju uskoro? Vidim da ti se sviđa.
Neka nam tu lagit, nema Fendonje 940. Istinu na sunce.
Istinu na sunce nema još niti MF 8690 traktora
Roko , Sisu je tvornica motora . Meni je od prije poznata samo utoliko koliko sam vidio na trkama kamiona da se na začelju nalaze uvijek jedan ili dva kamiona sa SISU slovima na haubi . Prvi ili drugi su uvijek bili MAN i Mercedes
Jedan poput ovih
Evo ti SISU DIESEL tvornice , superperfektičan video
3
Sisu Diesel motori su nekadašnji Valmet motori samo što je promijenjeno ime pod kojim se motori proizvode..roko je napisao/la:bio bih zahvalan kad bi netko pojasnio što je to SISU motor...gledao sam malog MF (3600i u prospektu piše SISU DIESEL....
Valmet motori se proizvode od pred kraja drugog svjetskog rata, i tada nisu imali samo namjenu za traktore (nemaju niti danas) nego i za potrebe finske vojske.. tenkovi i ostale pizdarije..
dizel traktorski motori se proizvode od 1957.
Valmet (danas Valtra) je traktor koji je nastavak Volvo-Valmet traktora koji su nastali od spajanja švedske tvornice Volvo i finske Valmet 1979. čini mi se
a kad su ameri prije par godina kupili Valmeta onda su promijenili ime traktora u Valtra a ime motora u Sisudiesel iz razloga što su odlučili te motore ugrađivati u MF-a u kojeg se doduše ugrađuje još od 1993-1994. (pod imenom Valmet motori) u neke modele a u Steyre otprije 20 godina..
ugrađivan je i u Casea..
a svaki novi model MF traktora izlazi sa sisu diesel motorom iz razloga što je gazda MF-a američka korporacija i gazda Valtre i gazda sisu diesel motora..
od 2010. svaki Fendt će izlaziti sa SisuDiesel motorima.. (Fendt je u istom američkom vlasništvu)
a što se tiče potrošnje, treba ga znati voziti pa će trošiti manje od drugih..
jer po testovima su to jedni od najštedljivijih motora za traktore..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
Ma živio ti meniPicek je napisao/la:Sisu Diesel motori su nekadašnji Valmet motori samo što je promijenjeno ime pod kojim se motori proizvode..roko je napisao/la:bio bih zahvalan kad bi netko pojasnio što je to SISU motor...gledao sam malog MF (3600i u prospektu piše SISU DIESEL....
Valmet motori se proizvode od pred kraja drugog svjetskog rata, i tada nisu imali samo namjenu za traktore (nemaju niti danas) nego i za potrebe finske vojske.. tenkovi i ostale pizdarije..
dizel traktorski motori se proizvode od 1957.
Valmet (danas Valtra) je traktor koji je nastavak Volvo-Valmet traktora koji su nastali od spajanja švedske tvornice Volvo i finske Valmet 1979. čini mi se
a kad su ameri prije par godina kupili Valmeta onda su promijenili ime traktora u Valtra a ime motora u Sisudiesel iz razloga što su odlučili te motore ugrađivati u MF-a u kojeg se doduše ugrađuje još od 1993-1994. (pod imenom Valmet motori) u neke modele a u Steyre otprije 20 godina..
ugrađivan je i u Casea..
a svaki novi model MF traktora izlazi sa sisu diesel motorom iz razloga što je gazda MF-a američka korporacija i gazda Valtre i gazda sisu diesel motora..
od 2010. svaki Fendt će izlaziti sa SisuDiesel motorima.. (Fendt je u istom američkom vlasništvu)
3
boc, boc iglicama..pingo je napisao/la:
Ma živio ti meni
ti mene, ja tebe
naj se ljutit'...
a uz to je to i činjenica..
a primjera radi, najštedljiviji traktor u klasi četiri cilindra je Valtra N 111eh
traktor je 124 ks..
22
Picek je napisao/la:ra izlazi sa sisu diesel motorom iz razloga što je gazda MF-a američka korporacija i gazda Valtre i gazda sisu diesel motora..
Ne bih se u ovo kladio. Jedno od glavnih karakteristika kojima se Fendt dichi i jedno od glavnih njihovih prednosti nad ostalima
je potrosnja. To sto su sada u AGCO grupaciji je nesto drugo, pitanje kako je to definirano ugovorom i tko vodi glavnu rijec
u poslovanju.
Thor- Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0
Krx je napisao/la:Spominju se tu nekakve norme...to su gluposti....30% novih auta nebi trebalo proći tehnički pregled...a kamoli starijih od 5-10 godina(brat radi na tehničkom pregledu)...komu trebaju takva sranja u poljoprivrednim mašinama...
....još bih rekao da su valtrini sisu dusel motori nešto jako dobro i u budućnost valtrinog vario mjenjača uopće ne sumnjam...ako uspoređujemo sa perkinsom(manje troši a jači je) ali i deutzom(slab je) sigurno...pišem iz vlastitog iskustva ako uspoređujem dutzovog agrofarma 95 i perkinsa 88 ks nije za usporedit....slušam kolegu koji je zakleti perkinsovac radi u požeškoj šumariji same riječi hvale za valtru...uostalom to jojo i cijena govori....mf je traktor koji brend još uvijek prodaje ali valtra je veliku klasu ispred ako gledamo tehnologiju budućnost pa čak i tradiciju koju je mf ostavio davno iza sebe...tu se slažem potpuno sa picekom
Kome? Pa onima koji definiraju standarde, a to su oni koji danas drze naveci dio trzista. Vidjeno u mnogim drugim granama industrije ... pokusaj da se (najcesce) istocnoj konkurenciji oteza ulazak na zapadna trzista. Npr. zasto u autima rade crash testove na 60 km/h, a ne na npr. 80 km/h? Zato jer se na 80 km/h jednako ponasaju auti sa 5 i sa 3 zvjedice, a onima koji trenutno imaju 5 zvjezdica nikako ne odgovara da netko kaze "car je gol"
U zadnjih godinu dana naucio sam da sto se traktora tice (a to je picek lijepo objasnio) da, koliko god mi hvalili ili kudili ovaj ili onaj brand u stvari postoje tri glavne grupacije koje rade jedno 7-8 brandova, a kad se stvar ogoli do kraja sve se svodi na dvije tri kombinacije sasija-motor u svakoj od kategorija traktora. Sve se svodi na to jel' neki traktor ima svjetla ovakva ili onakva i jeli neka stvar u standardnoj verziji ili je treba, kakti, posebno naruciti. Sve mi to lici na ono sto smo gledali u automobilskoj industriji di sve ide do apsurda, npr. popisi opreme: retrovizori u boji auta, kvake u boji auta ili u drugoj boji, poluautomatska klima, doplata za metalik (a sve boje metalik. Usput, tehnoloski je jeftiniji metalik nego "obicna" boja, ali nam svima i dalje naplacuju "metalik"). Sad vec gledam i kod traktora retrovizere na teleskopskim drzacima, sjedala sa cilindrima, dodatna radno svjetlo i ine, budimo realni, gluposti.
Sorry na offtopicu ovakve marketinske piz...ije me malo razeste
A da se vratimo MF-u iz topica pa mi govorimo o necemu sto u stvari i ne postoji, ako sam ja dobro razumio odnosno postoji, ali kod pet drugih traktora
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
2
...a šta je pjesnik s time htio reći....pri tome mislim na sebe naravno...ma slažem se smiljan naravno sa tobom...samo sam skroz to skatio ti si samo to moalo bolje objasnio....nema tu velike matematike
Zadnja promjena: Krx; 8/9/2008, 11:38; ukupno mijenjano 2 put/a.
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
kladio se ti ili ne to je tako..Thor je napisao/la:
Ne bih se u ovo kladio. Jedno od glavnih karakteristika kojima se Fendt dichi i jedno od glavnih njihovih prednosti nad ostalima
je potrosnja. To sto su sada u AGCO grupaciji je nesto drugo, pitanje kako je to definirano ugovorom i tko vodi glavnu rijec
u poslovanju.
AGCO je počeo sa kupovinom Deutz-Allisa koji su kasnije preimenovi u AGCO-Allis, pa onda i kupovina Deutz-Argentina itd. itd.
sadašnji menadžment AGCO-a je bio i dio menadžmenta Deutza pa kad su talijani ušli u priču sa Deutzom dogodio se "rat" između njih..
trenutno je na snazi ugovor Fendta i proizvodnje Deutz motor ali kad ugovor završi Deutz leti van a ulazi SiSuDiesel..
stvar je jednostavna, AGCO je prvo uzeo MF-a koji ima kapacitet od 75000 traktora godišnje.. tako nekako..
onda su uzeli Fendta i iskoristili ono najbolje od Fendta za MF-a, mjenjač..
a razlog zašto su uzeli Valtru su Valtrini motori sadašnji SISUdiesel s kojim već snabdijevaju MF-a koji je bio poznat po Perkinsu a uzeli su ga da bi snabdijevali i Fendta jer ovako izravnoj konkurenciji plaćaju ne male novce za njihov motor iako imaju svoju proizvodnju motora..
do 2010. se i kapacitet tvornice u Linnavouriju se povećava dovoljno za daljnju ekspanziju MF-a, Fendta i Valtre..
MF proizvodi godišnje cca 75 000 traktora čini mi se, Valtra je na 18 000 u svoje dvije tvornice dok je Fendt na cca 7000 komada..
naravno, ne ugrađuje se u sve modele MF-a Sisuov motor ali ovi noviji modeli izdavani od 2004. naovamo (2004. je Agco kupio Valtru) su svi sa sisudieselom..
Valtra naravno samo sa SISU-om a Fendt je trenutno jedina crna ovca, no ne zadugo..
nacionalna pripadnost Fendta i nekada Deutza više ne igra nikakvu ulogu..
globalizacija at it's best..
22
Picek...koji su to američki igrači koji su to sve bili spremni pokupovati...čime se bavi agco grupa u globalu osim onoga što svi znamo...jel to nekakav investicijski fond
Ovo o štedljivosti sisu motora je živa istina....tako nekako sam bio i opisivao svoj traktor od početka dečkima kad su me pitali o potrošnji....nije presudan faktor težina rada već jednostavno kako se ponašaš sa njim...ja u šali znam reći kao sa ženom, kako ti njoj tako ona tebi ...
Ovo o štedljivosti sisu motora je živa istina....tako nekako sam bio i opisivao svoj traktor od početka dečkima kad su me pitali o potrošnji....nije presudan faktor težina rada već jednostavno kako se ponašaš sa njim...ja u šali znam reći kao sa ženom, kako ti njoj tako ona tebi ...
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
11
tocno, nema velike mudrosti, a ima matematikeKrx je napisao/la:...a šta je pjesnik s time htio reći....pri tome mislim na sebe naravno...ma slažem se smiljan naravno sa tobom...samo sam skroz to skatio ti si samo to moalo bolje objasnio....nema tu velike matematike
2
Usporedjivati zene sa traktorima woooshKrx je napisao/la:
...ja u šali znam reći kao sa ženom, kako ti njoj tako ona tebi ...
2
američki mirovinski investicijski fond..Krx je napisao/la:Picek...koji su to američki igrači koji su to sve bili spremni pokupovati...čime se bavi agco grupa u globalu osim onoga što svi znamo...jel to nekakav investicijski fond
22
Od kada sam prošlu subotu vidio da mi od kolege sestra radi pri Valtri više se ne ljutim na tebe i ne možeš me naljutiti čak i da kažeš da sam ništa-koristi ratar uz to što sam tulac na traktoruPicek je napisao/la:boc, boc iglicama..pingo je napisao/la:
Ma živio ti meni
ti mene, ja tebe
naj se ljutit'...
Također je činjenica ( provjerena u praksi ) da moj SISU motor troši više nego sam očekivao ali sada kada mi je objašnjeno da je to zbog toga jer sam neuk odmah mi je lakše . Kako razmišljam o kupovini novog traktora možda sam trabao kupiti dvije Valtre N 111eh koje bi stigle napraviti posao koji radi jedan MF a pri tome uštediti na gorivu ?a uz to je to i činjenica..
a primjera radi, najštedljiviji traktor u klasi četiri cilindra je Valtra N 111eh
traktor je 124 ks..
Po pitanju Fendta mišljenja sam da u njega neće biti ugrađivan SISU motor čak i pod uvjetom da AGCO kupi i zadnji djelić DEUTZ firme koji je ostao . Fendt traktor je "švabo" sa "švabskim srcem" i tako će i ostati . Fend je premašio godišnju proizvodnju od 15.000 traktora .
3
pingo je napisao/la:Od kada sam prošlu subotu vidio da mi od kolege sestra radi pri Valtri više se ne ljutim na tebe i ne možeš me naljutiti čak i da kažeš da sam ništa-koristi ratar uz to što sam tulac na traktoruPicek je napisao/la:boc, boc iglicama..pingo je napisao/la:
Ma živio ti meni
ti mene, ja tebe
naj se ljutit'...
Pingo nam postaje Valtroljubac
2
vas je milina za čitati...vrlo interestanto... melem za oči....
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
Ček, ček dečki. Ja sam malo neinformiran, no kaj na najvećim serijama Fendt-a nisu više MAN motori?
Pingo, i ja nekak tak mislim, no bumo vidli kaj bu.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
pa ja sam ti to davno rekao da je Marinova sestra kod naspingo je napisao/la:
Od kada sam prošlu subotu vidio da mi od kolege sestra radi pri Valtri više se ne ljutim na tebe i ne možeš me naljutiti čak i da kažeš da sam ništa-koristi ratar uz to što sam tulac na traktoru
onda su ti očito očekivanja bila nerealna, a nigdje ne piše neuk ne tim riječime enivej.. to si sam izmisliopingo je napisao/la:
Također je činjenica ( provjerena u praksi ) da moj SISU motor troši više nego sam očekivao ali sada kada mi je objašnjeno da je to zbog toga jer sam neuk odmah mi je lakše . Kako razmišljam o kupovini novog traktora možda sam trabao kupiti dvije Valtre N 111eh koje bi stigle napraviti posao koji radi jedan MF a pri tome uštediti na gorivu ?
a NHF, ali ja osobno ne bih volio da si mi ti prvi gazda Valtre na području Sl. Broda (ali možda si u stvarnosti i ugodniji nego preko foruma pa tko zna) ali možda bi ih u Italiji mogao kupiti
dobro pa se ameri neće ravnati po tvom mišljenju a niti po švapskom srcu..pingo je napisao/la:Po pitanju Fendta mišljenja sam da u njega neće biti ugrađivan SISU motor čak i pod uvjetom da AGCO kupi i zadnji djelić DEUTZ firme koji je ostao . Fendt traktor je "švabo" sa "švabskim srcem" i tako će i ostati . Fend je premašio godišnju proizvodnju od 15.000 traktora .
a Fendt je planirao proizvodnju od 15000 komada za ovu godinu, a premašio ju još uvijek nije.. informacije su ti krive..
ali još uvijek stigneš kupiti "pravog" Fendta...
22
Ne nisu već nekoliko godina koliko ja znam . Sve je Deutz .Zvonimi® je napisao/la:Ček, ček dečki. Ja sam malo neinformiran, no kaj na najvećim serijama Fendt-a nisu više MAN motori?
Mislim da će u najboljem interesu Fendta odlučiti da zadrže Deutz motore .
@Picek
Prošle godine su napravili 12.000 Fendtova tako da je to poprilično više od 7.000 koje navodiš a za ovu godinu je plan 15.000 u što sam uvjeren da će biti proizvedeno odnosno kako čujem traktori koji bi trebali izaći za Božić iz tvornice se upravo sada zaključno obrađuju ... znači zadnji dani su gdje još možeš uvjetovati neke preinake po pitanju opreme na traktoru što bi opet značilo slobodno se može računati da su plan od 15.000 već ispunili jer naruđbe za nove Fendtove se već neko vrijeme upisuju ali za 2009 godinu . Da skratim , Fendt već jako dobro zna koliko će traktora napraviti u 2009 godini a ovu je već odradio .
PS. vidim da imaš neke inside informacije po pitanju Italije
3
tako je, 12 000 je bilo prošle godine, 15 000 plan za ovu.. a odradio ju je papirnato, ne i u praksi...pingo je napisao/la:
@Picek
Prošle godine su napravili 12.000 Fendtova tako da je to poprilično više od 7.000 koje navodiš a za ovu godinu je plan 15.000 u što sam uvjeren da će biti proizvedeno odnosno kako čujem traktori koji bi trebali izaći za Božić iz tvornice se upravo sada zaključno obrađuju ... znači zadnji dani su gdje još možeš uvjetovati neke preinake po pitanju opreme na traktoru što bi opet značilo slobodno se može računati da su plan od 15.000 već ispunili jer naruđbe za nove Fendtove se već neko vrijeme upisuju ali za 2009 godinu . Da skratim , Fendt već jako dobro zna koliko će traktora napraviti u 2009 godini a ovu je već odradio .
provjerio sam u međuvremenu..
mea culpa zbog netočnog podatka
22
pingo je napisao/la:
Po pitanju Fendta mišljenja sam da u njega neće biti ugrađivan SISU motor čak i pod uvjetom da AGCO kupi i zadnji djelić DEUTZ firme koji je ostao . Fendt traktor je "švabo" sa "švabskim srcem" i tako će i ostati . Fend je premašio godišnju proizvodnju od 15.000 traktora .
Pingo, koliko ja znam SDF ima 51% u Deutz AG (Deutz Power System), i nisam siguran da bi ih AGCO tak lako kupil. Izgleda da se jako mrze.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Picek je napisao/la:kladio se ti ili ne to je tako..Thor je napisao/la:
u poslovanju.
AGCO je počeo sa kupovinom Deutz-Allisa koji su kasnije preimenovi u AGCO-Allis, pa onda i kupovina Deutz-Argentina itd. itd.
sadašnji menadžment AGCO-a je bio i dio menadžmenta Deutza pa kad su talijani ušli u priču sa Deutzom dogodio se "rat" između njih..
trenutno je na snazi ugovor Fendta i proizvodnje Deutz motor ali kad ugovor završi Deutz leti van a ulazi SiSuDiesel..
stvar je jednostavna, AGCO je prvo uzeo MF-a koji ima kapacitet od 75000 traktora godišnje.. tako nekako..
onda su uzeli Fendta i iskoristili ono najbolje od Fendta za MF-a, mjenjač..
a razlog zašto su uzeli Valtru su Valtrini motori sadašnji SISUdiesel s kojim već snabdijevaju MF-a koji je bio poznat po Perkinsu a uzeli su ga da bi snabdijevali i Fendta jer ovako izravnoj konkurenciji plaćaju ne male novce za njihov motor iako imaju svoju proizvodnju motora..
do 2010. se i kapacitet tvornice u Linnavouriju se povećava dovoljno za daljnju ekspanziju MF-a, Fendta i Valtre..
MF proizvodi godišnje cca 75 000 traktora čini mi se, Valtra je na 18 000 u svoje dvije tvornice dok je Fendt na cca 7000 komada..
naravno, ne ugrađuje se u sve modele MF-a Sisuov motor ali ovi noviji modeli izdavani od 2004. naovamo (2004. je Agco kupio Valtru) su svi sa sisudieselom..
Valtra naravno samo sa SISU-om a Fendt je trenutno jedina crna ovca, no ne zadugo..
nacionalna pripadnost Fendta i nekada Deutza više ne igra nikakvu ulogu..
globalizacija at it's best..
Ne bih bio tako cvrsto uvjeren da ce Fendt tako ladno prijeci na SISU samo zato sto su sad u istoj grupaciji. Jedna od glavnih
karakteristika Fendtovih traktora je mala potrosnja i to je jedna od stvari kojom se Fendt opcenito dichi.
Ima smisla sto ti to govoris, pogotovo sto su ameri u pitanju kojima je samo $$$ pred ocima, ali mislim da to prvenstveno ne
bi bilo dobro za Fendt cime bi se doslovce ubila jedna od njihovih najprepoznatljivijih karakteristika i samim time automatski
postaju nekonkurentni na trzistu. Cime bi opravdali visu cijenu ako imaju identicne motore kao MF i Valtra, isti mjenjac kao MF,
kako vidim i Valtra je smislila CVT znaci to bi manje vise bili vrlo vrlo slicni traktori. Na kartu lijepe nijanse maslinasto zelene boje
ne mogu igrati
Prica koja bi vec mogla drzati vodu je da to bude neka suradnja SISU - Fendt kao sto je slicno s Deutzovim motorima. Deutz
isporucuje blok i odredjene dijelove motora napravljene po Fendtovim specikacijama, a Fendt sve sklapa, stavlja svoju glavu i ostalo.
A vidim da je Pingo pogodio srz "problema". Fend je svapski traktor koje su svabe napravili za sebe (bez uvrede nekome sto pricam o svabama, a ne o njemcima, ne mislim nista pogrdvno nego dapace sasvim suprotno) i koji si nije jedno vrijeme (neznam tocno podatak)
uopce izvozio van Njemacke. I otud ta cijela prasina oko Fendta kako je on _the Traktor_ sto i stoji u odredjenoj mjeri, ali naravno
i na tome se ubire velika lova. Ime i brand kostaju, i to masno nazalost po vecinu nas.
Thor- Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Massey Ferguson
» massey ferguson 35x
» Massey Ferguson
» Massey Ferguson serije 1xx
» Massey Ferguson
» massey ferguson 35x