AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?(2)
Stranica 6 / 37. • 1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37
Postovi su nestali u zadnjih 8 mjeseci
Malo se netko igra sa postovima ove teme. Pa samo sam ja napisao 680 postova. Tj. na ovoj temi sigurno 600, a sad ih ima samo 124. A znam da je bilo preko 15000 pregleda. Čekam da mi admin odgovori o kakvom se potezu radi.
Re: Što se iza brda valja?(2)
Kad neka tema dosegne 1000 postova automatski se zaključava i otvara se nova sa istim(2) nazivom...
dakle: http://www.poljoprivredni-forum.biz/t4648p120-sto-se-iza-brda-valja2#152903 , http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3679-sto-se-iza-brda-valja
dakle: http://www.poljoprivredni-forum.biz/t4648p120-sto-se-iza-brda-valja2#152903 , http://www.poljoprivredni-forum.biz/t3679-sto-se-iza-brda-valja
Obrtnica zbog otpisa kamata na dug ostali bez staža
http://www.poslovni.hr/hrvatska/zbog-otpisa-kamata-na-dug-ostali-bez-staza-219363
Nije da se nije dobio dobitak. Ali u stvari dug nije oprošten, nego će ga morati isplatiti dužim radom (bez gomilanja kamata).
Sad znate što vas može čekati.
Nije da se nije dobio dobitak. Ali u stvari dug nije oprošten, nego će ga morati isplatiti dužim radom (bez gomilanja kamata).
Sad znate što vas može čekati.
Tko prizna, pola mu se prašta
http://www.index.hr/vijesti/clanak/linic-priznao-vlada-nije-uspjela-ostvariti-investicije-rast-od-17-posto-u-sljedecoj-godini-je-ostvariv/643265.aspx
Slijedeći potez je naravno: dalje isti smjerom i tempom sa istom posadom na čelu!
"VLADA nije pogriješila u projekcijama rasta od 0,8 posto u ovoj godini nego nismo uspjeli ostvariti program investicija u javnim društvima na kojima samo temeljili te projekcije", izjavio je ministar financija Slavko Linić na konferenciji Dan velikih planova u Zagrebu.
Slijedeći potez je naravno: dalje isti smjerom i tempom sa istom posadom na čelu!
Vrli novi svijet - EU
http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Zlu-ne-trebalo-Denisa-Romca/Vrla-nova-Europa
Ispravno je detektirana besparica koja vodi prema ukidanju nekih djelatnosti u državi. Ali to nije kraj priče. Uštedama se ne može otkloniti uzrok svega.
Kako je sve počelo: Preskočiti ćemo razvoj kapitalizma i 60' godina je radnički pokret bio prejak. Rješenje je bilo da se oslabi. bitna proizvodnja se počela seliti u nerazvijene države. Industrijski razvijene zemlje su počele bivati uvoznici robe, a orijentacija je bila na uslugama. Međutim, nakon nekih promašaja (kriza na dalekom istoku) daleki istok je shvatio da mora prestati biti financijski ovisan o zapadu. I nakon toga zapad počinje padati i propadati. Kina je iskoristila svoj nezavisni monetarni sustav i pružila kapitalistima mogućnost da proizvodnju prebace kod nje. I premda je suficit u trgovanju Kine jednak Njemačkom, oni rade za nižu nadnicu i zapad im ne može konkurirati. Kina je uložila puno u izobrazbu inženjera i sada nisu samo jeftina radna snaga, nego i jeftiniji za razvoj novih proizvoda.
A kako je EU pogriješila? Jer je cijela EU nastala sa ciljem da se ljudi upregnu da rade za malobrojni bogati financijski sektor. A njima ne treba puno ljudi da bi ih opsluživalo. Ostali mogu životariti i bankrotirati. Kako se to radi? Lijepo, posuđuje se novac stvoren iz zraka i traži više natrag. A euro može stvoriti samo ECB kao kredit ili iz suficita prema svijetu. Ovo drugo je jako teško postići pa ostaje jedino da se EU napucava sa dugovima i da svi lagano krenemo u bankrot. Spasiti će se mala bogata manjina koja se uvijek snađe.
I zaključak koji fali u članku: EU se ne može transformirati mirnim putem u neko bolje društvo. Treba 500 miliona ljudi obrazovati o uzrocima krize. Dakle, prekrižite EU, to je slijepa ulica. Oni ne mogu riješiti problem dugovanja u državi od 10 miliona stanovnika. Ali ne zato što je to nemoguće, nego jer to ne paše bogatima i financijskom sektoru. Oni žele da smo mi robovi novca. I ne puštaju gusku koja nosi zlatna jaja i kad je na samrti.
Ispravno je detektirana besparica koja vodi prema ukidanju nekih djelatnosti u državi. Ali to nije kraj priče. Uštedama se ne može otkloniti uzrok svega.
Kako je sve počelo: Preskočiti ćemo razvoj kapitalizma i 60' godina je radnički pokret bio prejak. Rješenje je bilo da se oslabi. bitna proizvodnja se počela seliti u nerazvijene države. Industrijski razvijene zemlje su počele bivati uvoznici robe, a orijentacija je bila na uslugama. Međutim, nakon nekih promašaja (kriza na dalekom istoku) daleki istok je shvatio da mora prestati biti financijski ovisan o zapadu. I nakon toga zapad počinje padati i propadati. Kina je iskoristila svoj nezavisni monetarni sustav i pružila kapitalistima mogućnost da proizvodnju prebace kod nje. I premda je suficit u trgovanju Kine jednak Njemačkom, oni rade za nižu nadnicu i zapad im ne može konkurirati. Kina je uložila puno u izobrazbu inženjera i sada nisu samo jeftina radna snaga, nego i jeftiniji za razvoj novih proizvoda.
A kako je EU pogriješila? Jer je cijela EU nastala sa ciljem da se ljudi upregnu da rade za malobrojni bogati financijski sektor. A njima ne treba puno ljudi da bi ih opsluživalo. Ostali mogu životariti i bankrotirati. Kako se to radi? Lijepo, posuđuje se novac stvoren iz zraka i traži više natrag. A euro može stvoriti samo ECB kao kredit ili iz suficita prema svijetu. Ovo drugo je jako teško postići pa ostaje jedino da se EU napucava sa dugovima i da svi lagano krenemo u bankrot. Spasiti će se mala bogata manjina koja se uvijek snađe.
I zaključak koji fali u članku: EU se ne može transformirati mirnim putem u neko bolje društvo. Treba 500 miliona ljudi obrazovati o uzrocima krize. Dakle, prekrižite EU, to je slijepa ulica. Oni ne mogu riješiti problem dugovanja u državi od 10 miliona stanovnika. Ali ne zato što je to nemoguće, nego jer to ne paše bogatima i financijskom sektoru. Oni žele da smo mi robovi novca. I ne puštaju gusku koja nosi zlatna jaja i kad je na samrti.
Španjolska u krizi povećava raslojavanje po bogatstvu
http://www.advance.hr/vijesti/kriza-u-spanjolskoj-s-jedne-strane-porast-siromastva-i-gladi-s-druge-porast-novih-bogatasa/
Kad sam na forumu raspravljao da situacija na osnovu logičke analize vodi ka koncentraciji bogatstva i povećanju siromaštva, nisu mi vjerovali. Osnovna postavka svega je profit. Ako bogataši imaju profit, oni drugi moraju ići u dug i bankrot. A kako su države počele štedjeti, tako se stvar zaoštrila jer je novca za profit sve manje, država diže poreze i time znatno više izvlači od siromašne većine, nego od bogate manjine. I eto, praktični rezultati su dokazali. A kako se čini i nama se to smiješi za koju godinu.
Kad sam na forumu raspravljao da situacija na osnovu logičke analize vodi ka koncentraciji bogatstva i povećanju siromaštva, nisu mi vjerovali. Osnovna postavka svega je profit. Ako bogataši imaju profit, oni drugi moraju ići u dug i bankrot. A kako su države počele štedjeti, tako se stvar zaoštrila jer je novca za profit sve manje, država diže poreze i time znatno više izvlači od siromašne većine, nego od bogate manjine. I eto, praktični rezultati su dokazali. A kako se čini i nama se to smiješi za koju godinu.
Softveraška posla
http://www.glas-slavonije.hr/180017/1/Skupi-traktor-dva-mobitela-profil-na-fejsu-i-hrpa-kredita
Tko ima komentar na ovo? Seljak će odraditi sav posao, a podatci će se izračuniti u milisekundi i za to tražiti 3 kune po grlu. Tu bazu podatak vam ja napišem i da radi na vašem laptopu. A biti će mi dosta mjesečno 10 lipa po grlu na 100000 krava i mogu ležati doma do kraja života.
Mene čudi nešto drugo. Zašto seljaci ne ovlaste svoju udrugu da raspiše natječaj za izradu potrebnog samostalanog software-a (da radi bez web-a) koji će platiti jednokratno i podijeliti ga besplatno članovima?
Brlošić, kako kaže, i sam se služi suvremenim tehnologijama te ima profil na Facebooku. Ističe kako je problem hrvatskog seljaka i taj što nema običaj svakodnevno unositi podatke. “U slučaju aplikacija poput ove za praćenje i poboljšanje proizvodnje, nužno je svakodnevno unositi sve podatke - svaku pa i najmanju promjenu. Cijena usluge koja se kreće od dvije do četiri kune po grlu mjesečno nije visoka i u rangu je cijene litre mlijeka, no koristi su višestruke. Redovitim praćenjem i unošenjem podataka povećava se i kvaliteta i proizvodnja”, kaže Brlošić.
Tko ima komentar na ovo? Seljak će odraditi sav posao, a podatci će se izračuniti u milisekundi i za to tražiti 3 kune po grlu. Tu bazu podatak vam ja napišem i da radi na vašem laptopu. A biti će mi dosta mjesečno 10 lipa po grlu na 100000 krava i mogu ležati doma do kraja života.
Mene čudi nešto drugo. Zašto seljaci ne ovlaste svoju udrugu da raspiše natječaj za izradu potrebnog samostalanog software-a (da radi bez web-a) koji će platiti jednokratno i podijeliti ga besplatno članovima?
HRVATI U STRAHU OD SVEGA
http://www.jutarnji.hr/zemlja-je-u-vecoj-recesiji-nego-grcka--imamo-manje-novca-nego-rumunji-i-afrikanci--nista-ne-kupujemo--samo-placamo-dugove-i-stedimo/1062538/
To nije strah nego su ljudi svjesniji realnosti. Znamo što nam vlasti rade i sve manje smo ovce.
Imam pred sobom istraživanje koje pokazuje da su Hrvati među najpesimističnijim potrošačima na svijetu. Ovo mjerenje je barometar straha u zemlji, ja sam danas ovdje i ne razumijem zašto je razina pesimizma tako velika, čudio se Jean-Jacques Vandenheede, vodeći konzultant Nielsena, najznačajnije svjetske agencije za istraživanje tržišta, komentirajući novu studiju koja pokazuje da su Hrvati, uz Korejce i Mađare, najpesimističniji narod na svijetu.
To nije strah nego su ljudi svjesniji realnosti. Znamo što nam vlasti rade i sve manje smo ovce.
Nostradurus je napisao/la:http://www.jutarnji.hr/zemlja-je-u-vecoj-recesiji-nego-grcka--imamo-manje-novca-nego-rumunji-i-afrikanci--nista-ne-kupujemo--samo-placamo-dugove-i-stedimo/1062538/Imam pred sobom istraživanje koje pokazuje da su Hrvati među najpesimističnijim potrošačima na svijetu. Ovo mjerenje je barometar straha u zemlji, ja sam danas ovdje i ne razumijem zašto je razina pesimizma tako velika, čudio se Jean-Jacques Vandenheede, vodeći konzultant Nielsena, najznačajnije svjetske agencije za istraživanje tržišta, komentirajući novu studiju koja pokazuje da su Hrvati, uz Korejce i Mađare, najpesimističniji narod na svijetu.
Ovaj igrač koji 'ne razumije zašto smo pesimistični' trebao bi malo živjeti ovdje i pokušati nešto raditi (proizvesti, stvoriti) pod ovakvim vladajućim režimom politike, pa bi vrlo brzo shvatio zašto su ljudi pesimistični. Istraživačima tržišta trebalo bi postati jasno da polako prolazi vrijeme prodavanja magle. Promašene politike iz prošlosti neminovno dolaze na naplatu. A nove poltike (taman da su i revolucionarno dobre, što baš i nisu (niti revolucionarne a niti dobre)) prvo moraju srediti repove iz prošlosti a tek onda se baviti budućnošću. Ljudi (konačno) polako shvaćaju da velika obećanja političara baš i nisu uvijek ostvariva.... ('a kakav je to čovijek koji ne može barem obećati?').
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Profesionalno bacanje magle ili ti manipulacija mišljenjem
http://danas.net.hr/novac/dva-imperativa-guvernera-vujcica-za-spas-hrvatske
Guverner Vujčić nas poziva u financijski inženjering. Investicije će se otplaćivati od investicija. Jer drugog načina nema. Ili to ili mjere koje sam već spominjao, a spominju i neki u komentaru na članak.Model koji se temeljio na pronalaženju dužničkog kapitala je prošlost. U ovoj situaciji javna i osobna potrošnja ne mogu pokrenuti gospodarski rast", kazao je Vujčić, ističući da rast neće generirati ni samo ulaženje u Europsku uniju sljedeće godine. Ključno je, ocijenio je, pronalaženje novog modela gospodarskog rasta koje će se temeljiti na povećanju izvoza na međunarodnim tržištima te privlačenju investicija, bez čega, kazao je, nema napretka. Dodao je da je za promjenu novog modela poželjan politički i općedruštveni konsenzus.
Skriveni vladari se ne skrivaju?
http://www.business.hr/ekonomija/mnoge-vlade-trebaju-shvatiti-da-su-vec-izgubile-nacionalni-suverenitet
Što nam to poručuje Mario? Da niste vi gazde, nego mi koji dajemo kredite?!
"Mnoge vlade tek trebaju shvatiti da su već davno izgubile svoj nacionalni suverenitet. Budući da su u prošlosti dopustile da im se gomila dug, sada im je potrebna naklonost financijskih tržišta", izjavio je Draghi.
Što nam to poručuje Mario? Da niste vi gazde, nego mi koji dajemo kredite?!
Ekonomsko ropstvo
http://www.vecernji.hr/komentar/469416/
Ekonomsko izrabljivanje ulazi u višu fazu. Maske padaju. Vide se pravi ciljevi: izvlačenje dobiti i preuzimanje vlasti nad resursima i fiskalnom politikom. To je prikriveni kolonijalizam. I sve nas to čeka.
Prema novom dokumentu koji je pripremila Trojka, Grčka će se morati odreći dobrog dijela svog državnog suvereniteta želi li i dalje primati pomoć Europske unije. Na listi daljnjih 150 reformi koje Europska komisija, MMF i Središnja europska banka zahtijevaju od Atene je i niz mjera koje zadiru u unutrašnja pitanja Grčke i zaobilaze njezin parlament. Tako Trojka zahtijeva da joj se dodijeli pravo dizanja poreza u Grčkoj bez suglasnosti parlamenta, zahtijeva slobodu uvođenja novih zakona koji bi olakšali otpuštanje zaposlenika, te zakona koji bi smanjivali minimalnu moguću plaću.
Ekonomsko izrabljivanje ulazi u višu fazu. Maske padaju. Vide se pravi ciljevi: izvlačenje dobiti i preuzimanje vlasti nad resursima i fiskalnom politikom. To je prikriveni kolonijalizam. I sve nas to čeka.
http://www.vecernji.hr/biznis/milijarder-ivica-todoric-predvodi-listu-najbogatijih-hrvata-clanak-391974
možda malo kasnim i vjerujem da ste već svi vidjeli, ali me eto muči da je na prvom mjestu največi izrabljivač Hrvata i največi manipulator poljoprivrednim poticajima a na drugom mjestu obitelj čija nam tvornica svakim danom smanjuje cijenu mlijeka....
možda malo kasnim i vjerujem da ste već svi vidjeli, ali me eto muči da je na prvom mjestu največi izrabljivač Hrvata i največi manipulator poljoprivrednim poticajima a na drugom mjestu obitelj čija nam tvornica svakim danom smanjuje cijenu mlijeka....
zeljko6- Broj postova : 225
Registriran : 26.03.2012
5
zeljko6 je napisao/la:http://www.vecernji.hr/biznis/milijarder-ivica-todoric-predvodi-listu-najbogatijih-hrvata-clanak-391974
U članku je i iznesena istina koja se postiže ekspanzijom novca kao duga. Stoga oni koji su bogati moraju nasuprot sebi imati masu koja ide u dugove i gubitak.
Da li ti bogati pojedinci znače opće dobro.....ili su pak bogataši u našem slučaju oni koji skupljaju mrvice siromaha da bi svoje bogatsvo činili većim. To je duboko moralno pitanje na koje ni jedna vlast do sada nije odgovorila. Ukazalo se da su Hrvatski bogataši bogati zato što postoje brojni siromasi - komentirao je listu najlukrativnijih pojedinaca u državi sociolog Antun Šulendić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku.
Dogodine se ipak ukida dio blagdana
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/223969/Dogodine-se-ipak-ukida-dio-blagdana.html#.UJQeb29mw7U
U doba kad imamo 300000 nezaposlenih mi ukidamo neradne dane? Što to znači? Da oni koji rade moraju raditi više, a sa oni koji ne rade mogu ostati doma.
U doba kad imamo 300000 nezaposlenih mi ukidamo neradne dane? Što to znači? Da oni koji rade moraju raditi više, a sa oni koji ne rade mogu ostati doma.
Stopa poreza na nekretnine
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Porez-na-imovinu-2-posto-vrijednosti-nekretnine
Napokon neka cifra o iznosu poreza na nekretnine: 2%.
Svatko tko ionako plaća troškove održavanja nekretnine, dobiti će ekstra troškove. Valjda će nas to pokrenuti da vrijedne nekretnine prodamo strancima po bagatelnim cijenama. Jer mi para za porez nećemo imati.
Naravno biti će i popusta za one koji uspiju iznajmiti. Oni drugi će morati da nešto učine ili da isprazne novčanike.
Svatko tko ionako plaća troškove održavanja nekretnine, dobiti će ekstra troškove. Valjda će nas to pokrenuti da vrijedne nekretnine prodamo strancima po bagatelnim cijenama. Jer mi para za porez nećemo imati.
Naravno biti će i popusta za one koji uspiju iznajmiti. Oni drugi će morati da nešto učine ili da isprazne novčanike.
Uvijek je bilo ,"udri konja koji vuče"
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Neznam tih 0,2% kak če se obračunavat jedino u Zagrebu kvadrat stana odgovara stvarnoj cijeni ,dok na selu tko če utvrdit cijenu plačat ču porez na neku cifru a u zbilji ni trečinu nije stvarna cijena.Nostradurus je napisao/la:http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Porez-na-imovinu-2-posto-vrijednosti-nekretnine
Porez na imovinu zamijenit će komunalnu naknadu koja se dosad plaćala ne po vrijednosti stana nego na osnovu broja kvadrata i ovisno o gradskoj zoni u kojoj se stan nalazi. Porez na imovinu po svemu sudeći građane će ipak koštati nešto više od komunalne naknade.
A onih 2% za recimo moga gazdu (ima 3 kuče i 5 stanova) i to je malo .Je istina i bog da če tu razliku meni skinut s plače da plati ,hmm još malo .....
zoky28- Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1
→→→ : VIŠE
NACIONALNI FORUM: Hrvatskoj trebaju ljudi koji imaju strast i viziju
http://www.business.hr/dogadjaji/hrvatskoj-trebaju-ljudi-koji-imaju-strast-i-viziju
Obratite pažnju na sudionike: Nikica Gabrić, Sandra Švaljek, Božo Skoko, Dragan Primorac, Vladimir Ferdelji.
Ovo je tekst za tjeranje na smijeh. Nikica Gabrić vidi prosperitet u EU. Zar on ima problema sa vidom? Pa slijepci vide što je EU i što se Hrvatskoj tamo piše."Uspješna društva oko najvažnijih ciljeva formiraju konsenzus", poručio je predsjednik Josipović.
Sa stajalištem predsjednika Josipovića složio se i inicijator i pokretač Nacionalnog foruma, Nikica Gabrić, koji je naglasio kako ni nakon 20 godina hrvatske državnosti, još nemamo konsenzusa o tome što je to interes Hrvatske kao zajednice.
Obratite pažnju na sudionike: Nikica Gabrić, Sandra Švaljek, Božo Skoko, Dragan Primorac, Vladimir Ferdelji.
"Republici Hrvatskoj trebaju ljudi koji imaju strast i viziju, a Hrvatska treba prepoznati i zaštititi svoje vrijednosti, poručeno je s današnjeg Nacionalnog foruma "Ideje i projekti za europsku Hrvatsku" koji je okupio vodeće hrvatske znanstvenike i stručnjake s ciljem donošenja konkretnih strateških smjernica za pozicioniranje Republike Hrvatske u Europskoj uniji. "
Pa neznam sta je tu smješno upravo to nedostaje zadnjih 20 g.
-školovanih ljudi u vladajučim redovima koji če radit svoj posao
"Hrvatski identitet i vizija učinkovite i uređene Hrvatske u globaliziranom svijetu" te "Gospodarska sadašnjost i budućnost Hrvatske". e i kad bi se to uredilo sa unijom ili bez nje bilo bi svejedno.
"Hrvatski identitet i vizija učinkovite i uređene Hrvatske u globaliziranom svijetu" te "Gospodarska sadašnjost i budućnost Hrvatske". e i kad bi se to uredilo sa unijom ili bez nje bilo bi svejedno.
1
zoky28 je napisao/la:"Republici Hrvatskoj trebaju ljudi koji imaju strast i viziju, a Hrvatska treba prepoznati i zaštititi svoje vrijednosti, poručeno je s današnjeg Nacionalnog foruma "Ideje i projekti za europsku Hrvatsku" koji je okupio vodeće hrvatske znanstvenike i stručnjake s ciljem donošenja konkretnih strateških smjernica za pozicioniranje Republike Hrvatske u Europskoj uniji. "
Smješno je što to govori ekipa koja u stvari prodaje maglu. Npr. Nikica Gabrić je zagovornik EU. Sandra Švaljek je član savjeta HNB-a i "trebala" bi znati makroekonomiku. Vladimir Ferdelji je gospodarstvenik bez posla koji također ne pozna osnovne zakonitosti makroekonomike. Svi ti ljudi rade predstave, a nemaju niti portal na kojem djeluju. Sandra Švaljek ne odgovara na e-mailove. Nikica Gabrić također. Do Ferdeljija je također nemoguće doći jer nema objavljenu e-mail adresu.
Dakle, rješavači problema i vizionari komuniciraju samo sa sobom i rade maškerade. Pri tome gostuje Predsjednik države koji je upoznat za makroekonomskim zakonitostima od kolege Jung-fu i dalje prodaje maglu. On se ne želi petljati u konkretno rješenje, ali voli biti na predstavi.
tko su i šta su neznam i možda su oni osobno smiješni i ako komuniciraju sami sa sobom i rade maškarade to znači samo da se ponašaju u skladu sa našom političkom elitom a ovo za Josipoviča svakako stoji ,he
Ali kao što rekoh sta je rečeno u članku sasvim je u redu ,jer smo jednostavno ostali bez glave .
Ali kao što rekoh sta je rečeno u članku sasvim je u redu ,jer smo jednostavno ostali bez glave .
1
zoky28 je napisao/la:tko su i šta su neznam i možda su oni osobno smiješni i ako komuniciraju sami sa sobom i rade maškarade to znači samo da se ponašaju u skladu sa našom političkom elitom a ovo za Josipoviča svakako stoji ,he
Sandri Švaljek sam pisao nekoliko puta. Nema odgovora. Josipovićev ured se zahvali na pismu.
Sve su to toliki stručnjaci da sa nestručnjacima ne mogu niti riječ razmijeniti. Nemaju vremena jer rade na viziji nove Hrvatske. A možda se boje da netko ne vidi da slučajno razmjenjuju poruke sa ljudima koji nisu njihove struke. A da ne govorim o posljedicama da netko javno izreče kritiku ove politike i smjera. Politički i stručni krugovi su na istom putu. Odlično se slažu i surađuju. Samo što put ne vodi nikuda (EU).
Rezultat te suradnje je: http://www.glas-slavonije.hr/180645/1/Od-1991-godine-do-danas-iselilo-se-200-tisuca-gradjana-uglavnom-mladih
A gledajte izjavu ministra gospodarstva: http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/224006/Od-kada-je-pocela-kriza-nismo-se-jeftinije-zaduzili.html
zeljko6 je napisao/la:http://www.vecernji.hr/biznis/milijarder-ivica-todoric-predvodi-listu-najbogatijih-hrvata-clanak-391974
Niste napisali da je i ministar poljoprivrede , koji putem svojih ljudi u Ministarstvu piše Zakon o poljoprivrednom zemljištu u svoju korist i nekoliko sličnih sebi ! Nije slučajno komunistička Vlada na čelu sa Račanom , pa potom sa Sanaderom i Kosoricom , išla da od 2001 natječaje za podobne priprema i raspisuje Ministarstvo , a za kmetove ( seljake ) općine i gradovi ! Da se seljaci ne bi umarali 182 lokalne vlasti nisu od 2001 raspisale ni 1 natječaj za državnu zemlju !
Ne može čovjek biti bogat da seljacima plati realnu cijenu proizvoda , ne bi bio bogat da njegov Sabor donese zakon da se i u Hrvatskoj smije prodavati zamrznuto meso staro 6 mjeseci !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
Lesar reklamiran u članku
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/192476/Default.aspx
Prigodni spot: Državnik novog kova
Prigodni spot: Državnik novog kova
Stranica 6 / 37. • 1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37
Stranica 6 / 37.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.