AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?
Stranica 9 / 40. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Gospodari novca
Tu je izvrsan dokumentarni video Bill Still-a iz 1996. godine "The Money Masters" u 22 nastavka sa titlom na Hrvatskom. Obrađen je nastanak problema i rješenje.
Ovaj film je odlična nadopuna na moje tekstove i nije u kontradikciji.
Tko zna engleski može pročitati prijedlog zakona o monetarnoj reformi u Americi (za koji se zalaže Ron Paul):http://www.themoneymasters.com/monetary-reform-act/
Ovaj film je odlična nadopuna na moje tekstove i nije u kontradikciji.
Tko zna engleski može pročitati prijedlog zakona o monetarnoj reformi u Americi (za koji se zalaže Ron Paul):http://www.themoneymasters.com/monetary-reform-act/
Re: Što se iza brda valja?
Znam za Island, sad kad su se oporavili, podignut im je rejting, i zna se što ih čeka...kolo sreće
No, njihova je specifičnost što su maloljudna zemlja, to je kao da velika banka otvori poslovnicu u selu sa 5 stanovnika. Dok se okreneš oni su prezaduženi. A opet, dok se okreneš njih pet se lako organiziraju protiv banke. Pa novi ciklus...
No, njihova je specifičnost što su maloljudna zemlja, to je kao da velika banka otvori poslovnicu u selu sa 5 stanovnika. Dok se okreneš oni su prezaduženi. A opet, dok se okreneš njih pet se lako organiziraju protiv banke. Pa novi ciklus...
Prolaznica- Broj postova : 9
Registriran : 17.02.2012
0
NH T5060 DARKO je napisao/la:Po ovom mi je sada na neki način djelomično jasno da žele iz Grčke isisati još više novca i ustvari još više upropastiti tu državu jer spasa tak i onak nema. To je ono,utapam se ali ipak imam priliku za spas ali "prijatelj" će me još s nogom šutnuti..mislim da je Njemačka taj "veliki prijatelj" svima u EU.
Što je rekao jedan moj prijatelj što švabo nije napravio za vreme drugog svetskog rata sada će sa ovim da nas sve polako i kulturno da za......be.
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
→→→ : VIŠE
Hoćeš reći da se sprema 4. rajhTošo je napisao/la:NH T5060 DARKO je napisao/la:Po ovom mi je sada na neki način djelomično jasno da žele iz Grčke isisati još više novca i ustvari još više upropastiti tu državu jer spasa tak i onak nema. To je ono,utapam se ali ipak imam priliku za spas ali "prijatelj" će me još s nogom šutnuti..mislim da je Njemačka taj "veliki prijatelj" svima u EU.
Što je rekao jedan moj prijatelj što švabo nije napravio za vreme drugog svetskog rata sada će sa ovim da nas sve polako i kulturno da za......be.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Dakle kolko ja kužim to je otprilike ovako..uzmimo primjer: ima nas 10 i u igri je 100 kuna koje su ravnomjerno podijeljene (dakle svakome 10 kuna). I sad bit je u tome tko će koga bolje najeb** da dobije njegovih 10 kuna. I na kraju je jedan pobjednik koji ima svih 100 kuna..a naravno svi ostali su propali. Taj pobjednik posuđuje svojih 100 kuna ovim ostalima kako bi mogli funkcionirati ali traži od njih kamatu. Pošto je kamata nepostojeći novac (jer u igri je samo ovih 100 kuna) ovi ostali nikako mu nemogu platiti tu kamatu i opet propadaju..pobjednik im daje opet raznorazne povlastice,čekove ali također uz kamatu.......i tako u nedogled. Ako to tako ide i ako sam ja dobro skužio,jedan odnosno par njih može zagospodariti s cijelim svijetom. Jer ako se jedan bogati drugi postaje sve siromašniji..a ako si bogat onda si i jak (moć novca) i nema tome kraja. Ustvari,na kraju ispada kako je u onoj priči opisano, hoću Zemlju plus 5 posto.
Gospodine Nostradurus,već sam vas jednom pitao (niste mi odgovorili) gdje je kraj po vašem mišljenju?? Jer kraj jednostavno mora biti....kad tad..veliki će opstati a mali propasti.
Gospodine Nostradurus,već sam vas jednom pitao (niste mi odgovorili) gdje je kraj po vašem mišljenju?? Jer kraj jednostavno mora biti....kad tad..veliki će opstati a mali propasti.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
NH T5060 DARKO je napisao/la:
to i mene zanima! što govore vaši izračuni,grafike, koje su vaše prognoze?
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Čovijek tvrdi da tih 100 kuna koji su u opticaju, s obzirom da su kreditno emitirani (pušeni u opticaj), moraš vratiti 100 kn+kamata (na taj kredit), a tih novaca nema, jer je pušteno u opticaj samo 100 Kn. Kako god bili raspoređeni nema tih novaca da se vrati kamata na kreditnu emisiju novca. Izlaz iz te situacije je u izvozu roba izvan države i priljev novca izvana. Ali onda će ti novci faliti nekoj drugoj državi (jer se u velikoj većini država novac pušta u sustav kao kredit). To vodi u još veće zaduživanje jer se novim dugovima pokušavaju zatvoriti stari dugovi. Ako imaš još pri tome i državu koja je sklona pretjeranom posuđivanju i pretjeranom trošenju evo ti - Grčkog sindroma. Sa druge strane ovakvi odnosi nekome donose ekstraprofite jer žive od kamate na posuđeni novac, a dobar dio tog novca uopće fizički ne postoji i nikada nije bio zarađen, nego je umjetno stvoren, no to je već druga priča.
Količina novca u opticaju mora odgovarati vrijednosti roba koje su proizvedene, i to ne smije biti kreditni novac, ali novca se ne smije pustiti u opticaj previše jer bi to vodilo direktno u inflaciju. Novac se ne smije dijeliti, jer to ga isto obezvrjeđuje. Novac je sada sredsvo razmjene ali i sredstvo financiranja. I odatle svi naši problemi. Dvostruka uloga novca. Ako (kada) 'gospodari' novca smanje količinu novca koja je u opticaju - imamo krizu jer ljudi jednostavno nemaju dovoljno sredstava za razmjenu dobara, a samim time krediti su skupi (nema 'robe', to jest novca na tržištu kredita).
Količina novca u opticaju mora odgovarati vrijednosti roba koje su proizvedene, i to ne smije biti kreditni novac, ali novca se ne smije pustiti u opticaj previše jer bi to vodilo direktno u inflaciju. Novac se ne smije dijeliti, jer to ga isto obezvrjeđuje. Novac je sada sredsvo razmjene ali i sredstvo financiranja. I odatle svi naši problemi. Dvostruka uloga novca. Ako (kada) 'gospodari' novca smanje količinu novca koja je u opticaju - imamo krizu jer ljudi jednostavno nemaju dovoljno sredstava za razmjenu dobara, a samim time krediti su skupi (nema 'robe', to jest novca na tržištu kredita).
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
a da malo doštancamo i vratimo te kredite!?
12
NH T5060 DARKO je napisao/la:Dakle kolko ja kužim to je otprilike ovako..uzmimo primjer: ima nas 10 i u igri je 100 kuna koje su ravnomjerno podijeljene (dakle svakome 10 kuna). I sad bit je u tome tko će koga bolje najeb** da dobije njegovih 10 kuna. I na kraju je jedan pobjednik koji ima svih 100 kuna..a naravno svi ostali su propali. Taj pobjednik posuđuje svojih 100 kuna ovim ostalima kako bi mogli funkcionirati ali traži od njih kamatu. Pošto je kamata nepostojeći novac (jer u igri je samo ovih 100 kuna) ovi ostali nikako mu nemogu platiti tu kamatu i opet propadaju..pobjednik im daje opet raznorazne povlastice,čekove ali također uz kamatu.......i tako u nedogled. Ako to tako ide i ako sam ja dobro skužio,jedan odnosno par njih može zagospodariti s cijelim svijetom. Jer ako se jedan bogati drugi postaje sve siromašniji..a ako si bogat onda si i jak (moć novca) i nema tome kraja. Ustvari,na kraju ispada kako je u onoj priči opisano, hoću Zemlju plus 5 posto.
Je dobro ste shvatili. Tako je zapisano u zakonima (zakon o HNB-u i zakon o bankama koji dozvoljava multiplikaciju novca preko bankarstva djelomične rezerve gdje je o.r. <50%).
Kraj nije jednostavan jer onaj tko forsira ovu prevaru ne može prekinuti prevaru i krenuti pošteno. Čim bi to napravio, pitanje bi bilo, a tko je kriv za financijske troškove od ranije? To bi automatski značilo da bi se najvećima oduzelo faktički sve preko tužbi za nadoknadu štete.
Što imamo umjesto pravog rješenja? Svako malo se izmišljaju neki potezi koji su naizgled rješenje. To je u stvari strategija stvoriš problem i nametneš rješenje koje nije. Prema nekim pričama, krajnji cilj je bankarski ELDORADO - jedna svjetska centralna banka koja će izdavati svima kredite. Prije toga, kako vidite u EU imaju cilj da pretvore EU političku uniju (federaciju). A jasno vam je da bez promjene u regulaciji novca nema nikakvog rješenja. Do tada će se forsirati sve veći kaos i beznađe da bi mogli nametati rješenje koje to nije. Krupni kapital ne brinu neredi jer promjena vlasti dovodi opet njihove igrače na čelo. To vidimo na našoj vladi. A imao primjere u svim ostalim "demokratskim državama". Demokracija ne garantira najbolja rješenja jer se odluka birača ne donosi na temelju pravog stanja i činjenica. Novinare i medije nitko ne može tužiti zbog tajenja istine.
Ustavom nije zabranjeno ekonomsko ropstvo? Pitajte Branka Smerdla zašto? Mene je proglasio konspiratorom jer sam tražio pomoć oko ustavne tužbe na temu pogrešne regulacije novca. Eto toliko o intelektualcima (sveučilišnim profesorima) koji su društvena avangarda.
.........................
Evo baš sada je završilo "Otvoreno na HTV1" na temu mljekara i prerađivačke industrije. Imamo primjer gdje oni govore da im je jeftinije uvoziti mlijeko iz EU, ali ne kažu od kuda će stvoriti devize za taj uvoz. Istodobno zbog manjka novca u državi imamo taj efekt da se održavaju profitabilni, a oni drug propadaju. Sad je došao red na mljekare. Ja se ne želim boriti sa vjetrenjačama na temi o prosvjedu. I sami vidite u vlastitom primjeru da dok netko profitira, drugi moraju u minus i bankrot. Kad tih nestane sa scene, neki drugi moraju u minus da bi neki i dalje imali profit. Prognoza je da će mjere štednje u državi (bez dizanja kredita) uroditi većom stopom bankrotiranja.
Mljekari vode mrtvu bitku. Situacija će biti još gora jer nema u planu velikih dotoka novca u državu. Zbog toga nema novca koji bi mogao ostati kao profit te je logično da bez profita možemo očekivati da će profit nekih drugih značiti naš bankrot. Sve je to logično. Ako novi novac nije ušao u opticaj, ne može se pojaviti za zadržani profit. Dobiju li sada bitku, netko drugi će umjesto njih nastradati. A poslije nekog vremena će troškovi narasti i opet sve iz nova.
@Fidelito. Ispravio bih vašu konstataciju o emisiji novca. Novac se mora emitirati toliko koliko se povećala ponuda roba. Međutim nije sva roba trajna, te se novca ne treba proizvoditi proporcionalno robi nego samo za povećanje ponude. Npr. kuća traje 100 godina te izgradnja nove kuće na temeljima stare nakon 100 godina u principu ne traži povećanje ponude novca (problem je jedino u inflaciji, pa će ipak kvantitativno trebati).
mačor je napisao/la:a da malo doštancamo i vratimo te kredite!?
To sam i ja jedno predložio. Samo da se to radi onako potajno da nitko ne zna. Međutim, ne ide to tako. Emisija novca koji ulazi u bankarski sektor bi se odmah zapazila, a ako se ne zapazi, odrazila bi se na povećan gospodarski rast. Oni koji bi pošteno zaradili, sjetili bi se kupiti dosta robe iz uvoza i odoše devizne rezerve i stabilan tečaj. Ne možete emitirati novac bez da riješite balansiranje trgovine sa inozemstvom. To možete jedino ako prisilite druge da primaju vaš novac kao konvertibilan. Međutim, stalan odljev novca bi bio problem u domaćem prometu, a mogući nagli povratak tog novca bi mogao napraviti inflacijski šok. O tome se govori na stranici http://www.themoneymasters.com/monetary-reform-act/
Oduvijek postoji stara izreka "Dok jednom ne smrkne drugom ne svane " i tako u krug .
Ovakvo društveno uređenje sa ovakvim kapitalizmom ne može potrajati ,mislim da je sve ovo što se događa samo proces koji je neminovan a sve u cilju izbjegavanja općeg ratnog stanja ,ili pak pokušaj da se što duže odgodi onakav primitivan sukob nacija (rat) kakav smo imali tijekom povijesti .
A opet sa druge strane teško da će doći do rata na području EU ,u današnje vrijeme za mene je to ne moguće ,rat još može egzistirati tamo negdije daleko, daleko a i tamo mu se bliži kraj i besmislenost .
54
Samo je problem što j smrklo 97% raje da bi svanulo 3% bogatima. Međutim, ne mora biti tako. Nepravedno je da gomilanje bogatstva jednih dolazi od propasti drugih. To je rješivo promjenom regulacije novca. Ako se uvede državna emisija novca i spriječi ekspanzija kreditnog novca te balansira trgovina sa inozemstvom, prosperitet je moguć za sve slojeve društva. Naravno, promjena u regulaciji novca će izazvati i određene promjene u gospodarskim odnosima. Kada se država emitira novac, tada država odlučuje i kako će se dijeliti ta dobit od novonastalih vrijednosti. To može biti samo svađa oko punog stola, a ne kao danas oko mrvica.O.P.G.KOVAČ je napisao/la:
Oduvijek postoji stara izreka "Dok jednom ne smrkne drugom ne svane " i tako u krug .
Ovakvo društveno uređenje sa ovakvim kapitalizmom ne može potrajati ,mislim da je sve ovo što se događa samo proces koji je neminovan a sve u cilju izbjegavanja općeg ratnog stanja ,ili pak pokušaj da se što duže odgodi onakav primitivan sukob nacija (rat) kakav smo imali tijekom povijesti .
A opet sa druge strane teško da će doći do rata na području EU ,u današnje vrijeme za mene je to ne moguće ,rat još može egzistirati tamo negdije daleko, daleko a i tamo mu se bliži kraj i besmislenost .
Ćiro: "Oni nemaju šanse"
http://www.nacional.hr/clanak/125595/ako-plan-investicija-podbaci-odlazim-iz-vlade.
Naš dragi ministar svečano obećao da će da odjuri iz vlade, ako plan ne uspije. Moja preporuka je i da kupi avionsku kartu i da već sad ima spakirane kofere. Plan koji ovdje provodimo pod pritiskom duga od 47 milijardi eura nema šanse da uspije.
A evo što sam našao u ovom tekstu: http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/23/0066006.html
Ako ovo uspije sve privatizirati, toliko ćemo se zakopati u dugove da nas nitko živ neće moći isčupati bez revolucije.
Naš dragi ministar svečano obećao da će da odjuri iz vlade, ako plan ne uspije. Moja preporuka je i da kupi avionsku kartu i da već sad ima spakirane kofere. Plan koji ovdje provodimo pod pritiskom duga od 47 milijardi eura nema šanse da uspije.
A evo što sam našao u ovom tekstu: http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/23/0066006.html
Ovo je nešto kao najgora noćna mora. Grčka privatizacija je beba za ovo."Stotine škola, nužni forenzički objekti, dakle pravosuđa i medicine, zatvori, objekti u vojnom sektoru, cijeli spektar zdravstva i socijalne skrbi će ići u javno-privatno partnerstvo, da nam ne opterećuju budžet", kazao je.
Ako ovo uspije sve privatizirati, toliko ćemo se zakopati u dugove da nas nitko živ neće moći isčupati bez revolucije.
http://matrixworld-hr.com/2012/02/23/moderno-globalno-ekonomsko-ropstvo/#more-10676
zoky28- Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1
zoky28 je napisao/la:http://matrixworld-hr.com/2012/02/23/moderno-globalno-ekonomsko-ropstvo/#more-10676
zanimljiv tekst
12
zoky28 je napisao/la:http://matrixworld-hr.com/2012/02/23/moderno-globalno-ekonomsko-ropstvo/#more-10676
Sve je to pozadina i povijest problema. Tehnički se objašnjava izostankom državne emisije novca, prepuštanje emisije privatnim bankama i dozvoljavanje deficita u vanjskotrgovinskoj razmijeni.
Mario Draghi obmanjuje
http://www.business.hr/ekonomija/ne-postoji-carobno-rjesenje-za-duznicku-krizu
Čovjek nam laže u lice. Pa normalno je da zemlje sa dobrim vanjskotrgovinskim suficitom mogu štedjeti, a one koje imaju vanjskotrgovinski deficit ne mogu. Prema tome, obmanjuje i laže o rezultatima politike štednje.Draghi, bivši guverner talijanske središnje banke, stao je na stranu sjevernoeuropskih zemalja poput Finske, Njemačke i Nizozemske, koje bilježe prilično dobre makrogospodarske rezultate i pozivaju ostale da ustraju u štednji dok ne srede stanje u javnim financijama.
Zoki ubija Nadu
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/24/0744006.html
Čudim se što i dalje ima onih koji vjeruju u čuda. Neće ih biti. Ovo je Vlada koja nas vodi u bankrot sigurnom rukom,
Po istraživanju Crobarometra 46 posto građana misli da zemlja ide u dobrom, a njih 40 posto da ide u lošem smjeru, dok to ne zna ocijeniti njih 14 posto. Još prije mjesec pesimista je bilo 33 posto, a optimista 49 posto.
Čudim se što i dalje ima onih koji vjeruju u čuda. Neće ih biti. Ovo je Vlada koja nas vodi u bankrot sigurnom rukom,
Ja ću ponovno upotrijebiti staru izreku ."Štedi onaj tko ima od čega štedjeti"Nostradurus je napisao/la:http://www.business.hr/ekonomija/ne-postoji-carobno-rjesenje-za-duznicku-krizuČovjek nam laže u lice. Pa normalno je da zemlje sa dobrim vanjskotrgovinskim suficitom mogu štedjeti, a one koje imaju vanjskotrgovinski deficit ne mogu. Prema tome, obmanjuje i laže o rezultatima politike štednje.Draghi, bivši guverner talijanske središnje banke, stao je na stranu sjevernoeuropskih zemalja poput Finske, Njemačke i Nizozemske, koje bilježe prilično dobre makrogospodarske rezultate i pozivaju ostale da ustraju u štednji dok ne srede stanje u javnim financijama.
Kako ću ja štedjeti kad ne mogu ni kredite servisirati
54
Svaki pokušaj emisije novca bez duga se kažnjava
http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2012/02/24/0350006.html
Samo jedan mali komentar: Mada je krivotvorenje zabranjeno, ubacivanje novog novca bez duga u sustav je u stvari dobra stvar jer se novac kod nas povećava ekspanzijom kredita. Strane investicije su sada jako slabe.Troje Đakovčana, muž, žena i šogorica, u dobi od 43, 45 i 36 godina osumnjičeni su za krivotvorenje novčanica od 1.000 kuna, te je protiv njih podnesena kaznena prijava.
Policija koja ih je uhvatila u tom "obiteljskom biznisu" izvijestila je kako su lažne novčanice uspjeli plasirati u svim većim gradovima, od Jadrana do krajnjeg istoka Hrvatske.
http://www.advance.hr/vijesti/val-samoubojstava-u-indiji-analiza-uzroka/
Živimo u svijetu u kojem je kapitalizam dosegao svoj vrhunac. Sistem diše i živi na temelju jedne i jedine definicije: bogate zemlje, na čelu s SAD-om, egzistiraju na račun siromašnih. Pri tome valja napomenuti kako u "siromašni blok" spada 80% ljudske vrste.
Indijskom ekonomijom upravljaju MMF i Svjetska Banka
Kapitalistički način proizvodenje u svom djelovanju ne mari za Indijce koji spas nalaze u omči oko vrata. Kapitalizam nebi mario ni kada bi se umjesto četvrt milijuna objesila cijela milijarda. Sustav u kojem živimo i koji dominira svaku poru našeg života nije stvaran da bi bio suosjećajan, moralan, a ponajmanje human.
Jedini cilj je maksimiziranje profita – sve ostalo je potpuno nevažno i uvijek će ostati nevažno.
Indija i svi njezini ljudi samo su sredstvo putem kojega se profit u džepovima najmoćnijih može još dodatno nagurati.
Indija je predominantno agrarno društvo. 800 milijuna ljudi živi na selu (od populacije od 1,2 milijarde).
MMF i Svjetska Banka duboko su integrirani u funkcioniranje indijske ekonomije.
Od indijskih vlasti se traži ispunjavanje rigoroznih uvjeta (kao i u slučaju drugih zemalja) kako bi im bili odobreni novi krediti.
Živimo u svijetu u kojem je kapitalizam dosegao svoj vrhunac. Sistem diše i živi na temelju jedne i jedine definicije: bogate zemlje, na čelu s SAD-om, egzistiraju na račun siromašnih. Pri tome valja napomenuti kako u "siromašni blok" spada 80% ljudske vrste.
Indijskom ekonomijom upravljaju MMF i Svjetska Banka
Kapitalistički način proizvodenje u svom djelovanju ne mari za Indijce koji spas nalaze u omči oko vrata. Kapitalizam nebi mario ni kada bi se umjesto četvrt milijuna objesila cijela milijarda. Sustav u kojem živimo i koji dominira svaku poru našeg života nije stvaran da bi bio suosjećajan, moralan, a ponajmanje human.
Jedini cilj je maksimiziranje profita – sve ostalo je potpuno nevažno i uvijek će ostati nevažno.
Indija i svi njezini ljudi samo su sredstvo putem kojega se profit u džepovima najmoćnijih može još dodatno nagurati.
Indija je predominantno agrarno društvo. 800 milijuna ljudi živi na selu (od populacije od 1,2 milijarde).
MMF i Svjetska Banka duboko su integrirani u funkcioniranje indijske ekonomije.
Od indijskih vlasti se traži ispunjavanje rigoroznih uvjeta (kao i u slučaju drugih zemalja) kako bi im bili odobreni novi krediti.
12
Ima sličnosti Indija sa našim mljekarima. Njih također ubijaju troškovi i mogući podbačaj u proizvodnji.
U Zagrebu se sad sprema poskupjenje vode struje i prijevoza. Razlog je podmirenje troškova. Međutim to za sobom vodi da nam treba više novca u opticaju, a već kumice na placu znaju da je narod bez novaca - prodaja je slaba. To znači da imamo stagflaciju. Moglo bi se reći da je ta pojava tipična za sustav koji koristi kreditni novac. Pad potrošnje vodi u porast cijena, a porast cijena u pad potrošnje. Izlaz je u državnoj emisiji novca. Iza te emisije ne stoji dug. Jedino je bitno da se novac zaradi u stvaranju novih vrijednosti. Time se ne stvara inflacija jer je novac ostao u omjeru sa porastom roba na tržištu.
U Zagrebu se sad sprema poskupjenje vode struje i prijevoza. Razlog je podmirenje troškova. Međutim to za sobom vodi da nam treba više novca u opticaju, a već kumice na placu znaju da je narod bez novaca - prodaja je slaba. To znači da imamo stagflaciju. Moglo bi se reći da je ta pojava tipična za sustav koji koristi kreditni novac. Pad potrošnje vodi u porast cijena, a porast cijena u pad potrošnje. Izlaz je u državnoj emisiji novca. Iza te emisije ne stoji dug. Jedino je bitno da se novac zaradi u stvaranju novih vrijednosti. Time se ne stvara inflacija jer je novac ostao u omjeru sa porastom roba na tržištu.
Nostradurus je napisao/la:Ima sličnosti Indija sa našim mljekarima. Njih također ubijaju troškovi i mogući podbačaj u proizvodnji.
A koje bi to bile nove vrijednosti?
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
Slažem se s Tomijem što se to u RH može proizvoditi a da bude konkurentno Kineskoj robi koja dolazi po damping cijenama ili Europskoj robi koja dolazi po sufinanciranim cijema (hrana).
Mislim da je samo pitanje vremena kad će ova zemlja bankrotirati ali ne zbog toga što se u njoj ništa ne proizvodi već zbog mentaliteta samih građana.
Mislim da je samo pitanje vremena kad će ova zemlja bankrotirati ali ne zbog toga što se u njoj ništa ne proizvodi već zbog mentaliteta samih građana.
IVAN DF- Broj postova : 359
Registriran : 03.02.2011
12
tomi93 je napisao/la:
A koje bi to bile nove vrijednosti?
Evo primjera. Npr. poduzetni stolar kupi plac i sagradi kuću. Kako znamo koliko ona vrijedi i od kuda nam novac da je kupimo. Npr. kuće je drvena, a drvo iz stolareve šume.
Tu se pojavila nova vrijednost, ali ako nema novca za njenu kupovinu, a potreba postoji tada imamo problem.
Bez obzira na uloženi rad, stolar neće moći prodati kuću za novac. To znači da stvaranje novih vrijednosti bez stvaranja novca za njihov promet vodi u deflaciju. A deflacija znači da sa vremenom novac vrijedi više jer imamo rast ponude robe (ljudi uvijek nešto stvaraju), a novca nema ništa više.
Primjer je opisan bez utjecaja banaka.
Stranica 9 / 40. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Stranica 9 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.