AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Europska Unija
Stranica 5 / 28. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16 ... 28
Kako bi ste u ovom trenutku glasovali ako bi imali ponuđeno...?
Re: Europska Unija
kaj swizach? ponestalo jačih argumenata? nije te rodjak zaštitar (ilištovećje) poučio pristojnoj raspravi?
sunčana- Broj postova : 1026
God : 58
Zanimanje : knjigovodstvo
Registriran : 06.10.2008
2
ja se nepravim fin jer to nisam,samo hocu reci da 90% ljudi ovdje sjedi,,kenja gluposti,,a niko nije u stanju nesta napraviti
tj nisu u stanju dogovoriti se koja boja na kojem traktoru je ljepsa,,a kamoli nesta napraviti,,istupiti javno (btw ja jesam istupio javno i rekao pozeskom gradonacelniku sta mislim,,i u nazad godine dana su protiv mene podnesene 4 anonimne kaznene prijave samo zato sto sam javno istupio i reko-vidis ti si tada na tome i tome mazno 170 000kn,,a nisam se skrivao iza nekog glupod nicka i pametovao a ni kurcem pomakao)
ja se nadam da ce se sto prije uci u EU iz samo jednog razloga sto ce morati ocistiti mnoge stvari u drzavi,drzavnim upravama i dovesti kakav takav red,,
tj nisu u stanju dogovoriti se koja boja na kojem traktoru je ljepsa,,a kamoli nesta napraviti,,istupiti javno (btw ja jesam istupio javno i rekao pozeskom gradonacelniku sta mislim,,i u nazad godine dana su protiv mene podnesene 4 anonimne kaznene prijave samo zato sto sam javno istupio i reko-vidis ti si tada na tome i tome mazno 170 000kn,,a nisam se skrivao iza nekog glupod nicka i pametovao a ni kurcem pomakao)
ja se nadam da ce se sto prije uci u EU iz samo jednog razloga sto ce morati ocistiti mnoge stvari u drzavi,drzavnim upravama i dovesti kakav takav red,,
swizach- Broj postova : 624
God : 37
Zanimanje : Umirovljenik
Registriran : 09.03.2008
0
a gle..ljepša i najljepša boja traktora ovisi o ukusima..
a koji se razlikuju..i ne vidim zašto bi se ljudi morali složiti..
a koji se razlikuju..i ne vidim zašto bi se ljudi morali složiti..
2
Varaš se da će netko počistiti ono što sami nismo. Samo će nas stisnuti dublje da se utapamo u vlastitim govnima.
Samo se s jednim slažem: Hrvati su uvijek bili dobri sluge i loši gospodari.
Nemojte me krivo shvatiti, meni EU nije draga zato jer nas u nju guraju na koljenima. Vjerojatno bi drugačije mislil da nam privreda funkcionira, da nema toliko umirovljenih 40-godišnjaka itd.
Fidelito, moramo i tebe umiroviti (podjednakih smo godina).
Samo se s jednim slažem: Hrvati su uvijek bili dobri sluge i loši gospodari.
Nemojte me krivo shvatiti, meni EU nije draga zato jer nas u nju guraju na koljenima. Vjerojatno bi drugačije mislil da nam privreda funkcionira, da nema toliko umirovljenih 40-godišnjaka itd.
Fidelito, moramo i tebe umiroviti (podjednakih smo godina).
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
to ljudi izbacite"to" iz sebe! samo nije ovo sat povijesti
prevruća tema možda još nismo zreli za ovakve rasprave ( sreća pa se ne možemo potući ) što će biti kad se još drugi ukjuće preko vikenda i praznika!
ali moram primjetiti da je lakše raspravljati o prošlosti nego o budučnosti i sami se ponašamo kao i politićari! inače volio sam i cijenio povijest kao nauku međutim nakon što sam bio njen direktni sudionik više u debele knjige ne vjerujem! to je nekad neki poslušnik pisao kako se kom digla ona stvar zato boli me što je bilo ! više bih volio da pokušamo utjecati na ono što će biti kad bude ( a izgleda da će biti - nigdar ni bilo da nekad ni bilo)
čini mi se da je tema malo skrenila s kursa !
prevruća tema možda još nismo zreli za ovakve rasprave ( sreća pa se ne možemo potući ) što će biti kad se još drugi ukjuće preko vikenda i praznika!
ali moram primjetiti da je lakše raspravljati o prošlosti nego o budučnosti i sami se ponašamo kao i politićari! inače volio sam i cijenio povijest kao nauku međutim nakon što sam bio njen direktni sudionik više u debele knjige ne vjerujem! to je nekad neki poslušnik pisao kako se kom digla ona stvar zato boli me što je bilo ! više bih volio da pokušamo utjecati na ono što će biti kad bude ( a izgleda da će biti - nigdar ni bilo da nekad ni bilo)
čini mi se da je tema malo skrenila s kursa !
kobac- Broj postova : 65
Registriran : 03.12.2009
0
taj tekst je Bušić napisao te 1975 god
Zvona- Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14
Molim jednu povlaštenu mirovinicu, onda. Ipak sam ja predsjedničik kandidat (samoproglašeni). A ako postanem el presidente, samo biološki kraj mog mandata je moguć, jer ja se iz te stolice ne bi micao, pa makar puštao bradu do konačnog završetka revolucije.... A da se skrivam iza nicka, to da, i da ne radim niš' i to isto. I da mogu zajebavati cijeli svijet (uključujući Haški sud) iza nicka i to da. Ipak između mojih redova može se pročitati što zaista mislim. I naučio sam odavno da ponekada treba za sebe neke stvari zadržati, jer od javnog izricanja istine možeš imati grdih problema (jer istina boli), zato lijepo služi nick. I ne namjeravam se boriti za mir u svijetu i nekoga preodgajati, jednostavno plivam u mutnoj vodi kao i svi ostali. I svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, a vi mene zaslužujete. Mogao bih reći da sam počašćen vašom potporom mojim predsjedničikim ambicijama i to me zadužuje da se nametnem sa svojim idejama, i da ih nametnem, i bla, bla, bla, tako u nedogled......
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
@Fidel ,jer istina boli .Da istina je uvijek bolna kad je savjest nečista slične stvari kao i svizcu , dešavaju se i meni ali neodustajem od borbe protiv politički podobnog kadra ,pogotovo u malim sredinama kao moja a da negovorim o "državi "ma danas cijeli svijet i vlade država funkcioniraju po načelu mafijaškog kumstva .
Zadnja promjena: O.P.G.KOVAČ; 18/12/2009, 17:05; ukupno mijenjano 1 put.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
I onda čuješ priču kako uopće nije bitno tko nam je predsjednik i kako on uopće nema nikakve ovlasti....bla...bla...bla...itekako je bitno tko nam je predsjednik oooooooooo ili ga mi samo nismo naučili imati...a.ako ikomu u europi treba onda je to nama i to pod hitno a što nam je izbor ovakav kakav je možda se trebamo samo pogledati u ogledalo...tko može naravno
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
swizach slazem se s tobom,lako je srat iz fotelje i obecavat budalama koje vjeruju,da se ljudi dignu i prestanu placat sve i blokirat drzavu,bilo bi malo drukcije,htio bih vidjet policajca ili vojnika koji bi se suprotstavio svom narodu u prosvijedu radi lopova iz vlade,tome treba glavu s ramena odma skinut,isto sta i ovi kandidati za predsjednika glume po tv-u,tak i tak dobro svi znamo da oni nemogunista jer nemaju bas nikakve ovlasti osim papira da je predsjednik,a to su isto svi lopovi,ljudi umjesto da se dignu oni kupuju strojeve i nove traktore na krediti placaju politicarima porez carine itd.,politicari se bogatiju na vama a vi se po tv-u zalite da nemate za zivot,nemojte me krivo shvatit al tako vam i treba,cim je Kosorica zaprdela vi ste se odma povukli,ljudi su vas podrzavali nosili vam hranu a vi nakon dvije rijeci ode umjesto da ste sve zblokirali i trazili sve sta hocete,bilobimalo drukcije,albolje se plakat na poloprivrednoj....
a sto se tice eu,da smo pravi narod i prva drzava oni binas molili da udemo u eu,a ne nas ucijenjivali i gurali,jer imamo sve,od poljoprivrede,ribarstva,mora,industrije(kolko jee opce jos ostalo),itd...
a sto se tice eu,da smo pravi narod i prva drzava oni binas molili da udemo u eu,a ne nas ucijenjivali i gurali,jer imamo sve,od poljoprivrede,ribarstva,mora,industrije(kolko jee opce jos ostalo),itd...
Orsic- Broj postova : 135
Registriran : 22.11.2009
0
ma hrvatskom seljaku je previse dobro,,zato i suti,,,da nije vec bi bili na nogama,
swizach- Broj postova : 624
God : 37
Zanimanje : Umirovljenik
Registriran : 09.03.2008
0
ma seljak je korunpiran isto koliko i političari ,državna uprava ,zato je teško postići zajedništvo ,uvjek neko nekoga drži u šaci ,to je bit svegaswizach je napisao/la:ma hrvatskom seljaku je previse dobro,,zato i suti,,,da nije vec bi bili na nogama,
54
E vidite, dečki moji, mi smo zadovoljni i sa mrvicama sa stola (zvanog proračun). Ali ovako se neće daleko stići, to mislim da je poanta. Možemo mi i pokupiti mrvice sa stola i šutjeti, mogu i drugi, ali dugovi se gomilaju, a svi nekako očekuju još mrvica. Novac uložen u nas kroz poticaje mora se nekako vratiti, ili je to onda socijala (ako poticaj ne stvori neki ekonomski učinak). Poticanje bilo kakve proizvodnje je 'skup sport' i jednog dana, možda, če netko tražiti da se polože računi za uloženo. Tada će biti kasno da pričamo kako smo sa tim novcima pokrivali gubitke i premostili neke socijalne dubioze, jer će uslijediti pitanje - zašto to niste prije rekli? Najzdraviji odnos je iskreni odnos, a to je ono čega nam jako fali. Političar obeća svašta (zažmiri na jedno ili oba oka kod eventualne kontrole, jer i sam malo 'umoči'), od obećanog trećinu realizira na vrijeme, trećinu prekasno, a trećinu nikada. I tako svi zadovoljni osim mlađih generacija kojima ostaju gomile nekakvih papira za koje će jednog dana doći neki ljudi i tražiti svoje novce. A ti novci upravo su potrošeni na tzv. razvoj (to bi trebali biti poticaji i izgradnja infrastrukture, na primjer svježe obojanog tunela) i očuvanje socijalnog mira (i sve više na 'međugeneracijsku solidarnost'). Pitam se samo da li će i buduće generacije biti solidarne, na primjer sa mojom generacijom kada budemo bili u mirovinama (ako doživimo).
117
ne, fidelito, doživjet ćemo mi te godine, zašto ne bi, ali fondovi mirovinskog neće.
već sada jedva preživljavaju (eto se iz našeg kriznog poreza isplaćuju mirovine, a sve to nakon rasprodaje svega što se dalo, s istim razlogom- da bi se mogle isplatiti mirovine). a bogme ni evropa nam ih neće isplaćivati, bez brige budi..
i tko će te pitati što si ti godinama ulagao u taj fond, što je on valjda trebao funkcionirati tako da taj novac i oplodi, te da uvijek zaradi i ima za isplatu mirovina (dakle i tebi tvojih), no..kao sa svime kod nas, ni s njim netko nije radio kako treba, nego ga sustavno pelješio i zanemarivao funkciju, a što nas je i dovelo do njegovog bankrota (još ga ne priznaju ali to je činjenica). pa sjeti se ENRONa..ili kako se zvao onaj mirovinski fond policajaca u americi, prije par godina je banrotirao totalno. i ljudi ostali bez mirovina. tako ćemo i mi. to nam je sudbina.
već sada jedva preživljavaju (eto se iz našeg kriznog poreza isplaćuju mirovine, a sve to nakon rasprodaje svega što se dalo, s istim razlogom- da bi se mogle isplatiti mirovine). a bogme ni evropa nam ih neće isplaćivati, bez brige budi..
i tko će te pitati što si ti godinama ulagao u taj fond, što je on valjda trebao funkcionirati tako da taj novac i oplodi, te da uvijek zaradi i ima za isplatu mirovina (dakle i tebi tvojih), no..kao sa svime kod nas, ni s njim netko nije radio kako treba, nego ga sustavno pelješio i zanemarivao funkciju, a što nas je i dovelo do njegovog bankrota (još ga ne priznaju ali to je činjenica). pa sjeti se ENRONa..ili kako se zvao onaj mirovinski fond policajaca u americi, prije par godina je banrotirao totalno. i ljudi ostali bez mirovina. tako ćemo i mi. to nam je sudbina.
2
Pozlatile ti se riječi Sunčana. Ali ako dignu dobnu granicu za odlazak u mirovinu, na primjer na 75 godina za muškarce, ja to neću doživjeti. A to bi upravo bilo u stilu rješavanja problema u Hrvatskoj. Prvo dadu mirovine ljudima od 35 godina (stečeno pravo, moš si mislit kako ga je stekao) i oni to primaju idućih 40 godina. Onda podignu dobnu granicu za redovni odlazak u mirovinu na 75 godina starosti, i ja cijeli život radim za lezilebovića koji si je 'zrihtao invalidsku' sa 35(i još radi u 'fušu', jer mu je to malo novaca), a sam ne doživim svoju mirovinu koji sam 'punio' fond (bacao novce u bunar bez dna). I to su 'stečena prava', koja da bi sve imalo smisla, treba ukinuti odmah. Jednostavno treba stati na kraj takvima, pod hitno i retroaktivno. Ljudi su u mirovini i rade u fušu, lijepo čekaju povišice i dodatke. Ima tu svega, potpuno nepokretnih 'invalida' koji uredno rade u fušu fizičke poslove, 'nesposobnih' za rad koji glancaju šankove, itd. itd.. Kada nekoga uhvate da je smuljao mirovinu, nije štos u tome da se njega skine sa mirovine. To je sitna riba. Treba pregledati tko mu je dao papire za mirovinu i od te osobe ili komisije pregledati sve do jedne mirovine koju su potpisali. Malo pogledati te umirovljenike koje su oni umirovili, netko će od njih 'propjevati'. Previše je ljudi u to uključeno da bi svi šutjeli o tome. Ili donijeti zakon da oni koji se sami jave, da su podmazali odlazak, neće se od njih tražiti povrat isplaćenih novaca, a od onih koje se uhvati morati će vratiti sva do sada isplaćena 'stečena prava'. Moglo bi se puno toga napraviti, ali onda bi posljedica bila i to, da bi imali nekoliko desetaka tisuća umirovljenika manje (možda i više), a toliko nezaposlenih više. Ovako će sve u zastaru, i to će biti odličan alibi da se ništa ne poduzima.
Zadnja promjena: Fidelito; 21/12/2009, 19:02; ukupno mijenjano 1 put.
117
tema prebačena u temi europska unija
možete dalje voditi razgovor...hvala na razumijevanju
možete dalje voditi razgovor...hvala na razumijevanju
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
Kaj hvala , sad sam ispunio anketu, ispunim kak nekaj novo, a ono niš ne kužim. Od kad je anketa od 2008? Pa nije baš polpularna?
P.S. Daj to deni u predizbornu kampaniju
P.S. Daj to deni u predizbornu kampaniju
mario- Broj postova : 300
Zanimanje : kemičar
Registriran : 18.07.2009
0
To je i anketa i tema...ovdje slobodno mozete raspravljati o EU...nepotrebno je imati duple teme...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
@Fidel kako ono ti reče kad sm tražio mjesto revizora ,"Pa ti udri po sirotinji "Kad sam se prvi put javio lječniku prije pet godina ,imao sam nekakve čudne sinptome,Nakon izvršenog lječničkog pregleda dijagnoza ptsp i doktor mi ponudi posredovanje za vojnu mirovinu ,a ja kreten i to veliki, prekinem doktora i pitam ,doktore jel ja mogu raditi(mislim fizički ) sa ovom dijagnozom ,doktor me onako čudno pogleda i kaže dapače bilo bi poželjno,ja sav sretan uzmem svoje nalaze zahvalim doktoru na ponudi sav sretan što mogu raditi, odem u svoj rodni kraj i pokrenem proizvodnju mljeka .Da sam ljepo sredio mirovinu sad bi mi otkupna cijena mljeka bila kudikamo veća jer bi u izračun bila uvrštena mirovina ,taman mi toliko i fali u kućnom proračunu nekih 3000 do 4000 tisuće kuna .Tješi me činjenica da se u europskoj uniji mora raditi i to po određenim pravilima ,ja volim raditi i to baš po pravilima tako da se baš i nepribojavam EU ....
54
Svaka čast Kovač. E da je takvih više. Pravi doktor uvjek nađe nešto da te pošalje u penziju.
0
fidelito, fidelito..što nemamo više takvih kao ti..u našem moslavačkom kraju )
jesi li aktivan u nekakvim strukturama gdje se može čuti tvoj glas ?
jesi li aktivan u nekakvim strukturama gdje se može čuti tvoj glas ?
2
Aktivan na forumu, birtiji a na mjestima gdje ima i slike i tona neaktivan
0
oteše mi temu ljudi !!!
ovo je nažalost točno i sad se polako vidi koliku štetu korupcija nanosi našem društvu pogotovo na duge staze! čak počinje štetiti i korumpiranim likovima!
nekima manjka tolerancije ali to je vjerojatno posljedica bivšeg sistema. to su samo drugačija mišljenja od naših i ne treba se toliko uzbuđivati oko toga! mišljenja se često mijenjaju i valja ih poslušati taman i da vidiš kako se ne treba ponašati ili nešto raditi!
Tješi me činjenica da se u europskoj uniji mora raditi i to po određenim pravilima ,ja volim raditi i to baš po pravilima tako da se baš i nepribojavam EU to je rakao OPG kovač i slažem se s tim
nije mi jasno čemu strah od EU kod nekih. pa nismo mi tako plašljiv narod da bi se bojali EU! jedino možda što se tamo mora raditi! a mi raditi znamo. znamo loviti ribu, znamo zidati, mislim da je i poljoprivreda jaka tako da ne vidim problema da bi se propalo! propast će onaj ko neće i nezna raditi a dali će te ucjenjivati agrokor ili neki francuz dođe ti na isto. jel agrokor fer prema proizvođaćima - nije, jel kraš što uzima od nas - ne, jel imamo igdje išta za normalan otkup i isplatu nemamo! pa što mi to štitimo i što mi to možemo izgubiti kad uđeš u EU. i tamo kad uđemo i ako uđemo morat ćemo raditi. pa neče nam niko ništa dati na lijepe oči. jedino če olaf imati puuuno više posla nego prije nas. čitam kako se sprdamo sa bugarskom i rumunjskom! zar zaista mislite da je kod nas bolje! odeš kod doktora katastrofa, školstvo užas, gruntovnice nikad ne znaš jel čist papir, poticaj če isplatiti , moš mislit ,ako išta dobiješ skaći do neba! zatvori puni ljudi koji su napravili prometni prekršaj! ........ da ne nabrajam pitao bih euroskeptike ( blago rečeno ) neka mi kažu što to valja kod nas da nebi htjeli ići dalje i vidjeti kako je tamo ( nešto se ne mogu sjetiti što to valja osim onoga što kovač nije uzeo ) pa klincima se gadi sve ovo ( vjerujte mi dosta sam u kontaktu s njima ) pa gdje će se oni zaposliti i što vrlo bitno na koji način - zar mislite da se preko natječaja zapošljava? ( normalno neki mogu sve i mirovine zamrznit i natrag u DRŽAVNU firmu ali i to polako ide kraju ) pa ima i drugih ljudi koji bi jeli i radili ne može baš svako moljakati i dosađivati non stop!
rođak blizu 60g dobio otkaz u njemi lane! kako je pitam, kaže kriza ko nikad tri posla sam promjenio u zadnjih godinu dana! zamisli čovjek od 60g radnik tri posla promjenio a kriza. pa kod nas kad 40g navršiš odma si za otpad!
ja bih volio da mi uđemo, pa da vidim kako je tamo pa makar izašli za godinu dana! pa niko ko je okusio zapad nije sa vratio i svi kukaju kako im je teško ( doduše malo im bude lakše kad se sjete štedne knjižice ) i ja bih htio malo to smeće okusiti pa ako ne valja makar znamo da smo probali! mislim da se nemamo ćega bojati!
eto malo razmišljanja od ispranog mozga ( a i to ko je kome i što isprao dalo bi se diskutirati ali to u nekim drugim temama )
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:[ma seljak je korunpiran isto koliko i političari ,državna uprava ,zato je teško postići zajedništvo ,uvjek neko nekoga drži u šaci ,to je bit svega
ovo je nažalost točno i sad se polako vidi koliku štetu korupcija nanosi našem društvu pogotovo na duge staze! čak počinje štetiti i korumpiranim likovima!
nekima manjka tolerancije ali to je vjerojatno posljedica bivšeg sistema. to su samo drugačija mišljenja od naših i ne treba se toliko uzbuđivati oko toga! mišljenja se često mijenjaju i valja ih poslušati taman i da vidiš kako se ne treba ponašati ili nešto raditi!
Tješi me činjenica da se u europskoj uniji mora raditi i to po određenim pravilima ,ja volim raditi i to baš po pravilima tako da se baš i nepribojavam EU to je rakao OPG kovač i slažem se s tim
nije mi jasno čemu strah od EU kod nekih. pa nismo mi tako plašljiv narod da bi se bojali EU! jedino možda što se tamo mora raditi! a mi raditi znamo. znamo loviti ribu, znamo zidati, mislim da je i poljoprivreda jaka tako da ne vidim problema da bi se propalo! propast će onaj ko neće i nezna raditi a dali će te ucjenjivati agrokor ili neki francuz dođe ti na isto. jel agrokor fer prema proizvođaćima - nije, jel kraš što uzima od nas - ne, jel imamo igdje išta za normalan otkup i isplatu nemamo! pa što mi to štitimo i što mi to možemo izgubiti kad uđeš u EU. i tamo kad uđemo i ako uđemo morat ćemo raditi. pa neče nam niko ništa dati na lijepe oči. jedino če olaf imati puuuno više posla nego prije nas. čitam kako se sprdamo sa bugarskom i rumunjskom! zar zaista mislite da je kod nas bolje! odeš kod doktora katastrofa, školstvo užas, gruntovnice nikad ne znaš jel čist papir, poticaj če isplatiti , moš mislit ,ako išta dobiješ skaći do neba! zatvori puni ljudi koji su napravili prometni prekršaj! ........ da ne nabrajam pitao bih euroskeptike ( blago rečeno ) neka mi kažu što to valja kod nas da nebi htjeli ići dalje i vidjeti kako je tamo ( nešto se ne mogu sjetiti što to valja osim onoga što kovač nije uzeo ) pa klincima se gadi sve ovo ( vjerujte mi dosta sam u kontaktu s njima ) pa gdje će se oni zaposliti i što vrlo bitno na koji način - zar mislite da se preko natječaja zapošljava? ( normalno neki mogu sve i mirovine zamrznit i natrag u DRŽAVNU firmu ali i to polako ide kraju ) pa ima i drugih ljudi koji bi jeli i radili ne može baš svako moljakati i dosađivati non stop!
rođak blizu 60g dobio otkaz u njemi lane! kako je pitam, kaže kriza ko nikad tri posla sam promjenio u zadnjih godinu dana! zamisli čovjek od 60g radnik tri posla promjenio a kriza. pa kod nas kad 40g navršiš odma si za otpad!
ja bih volio da mi uđemo, pa da vidim kako je tamo pa makar izašli za godinu dana! pa niko ko je okusio zapad nije sa vratio i svi kukaju kako im je teško ( doduše malo im bude lakše kad se sjete štedne knjižice ) i ja bih htio malo to smeće okusiti pa ako ne valja makar znamo da smo probali! mislim da se nemamo ćega bojati!
eto malo razmišljanja od ispranog mozga ( a i to ko je kome i što isprao dalo bi se diskutirati ali to u nekim drugim temama )
kobac- Broj postova : 65
Registriran : 03.12.2009
0
kobac - mislim da se neki pokušavaju graditi svoju karijeru na euroskepticizmu, a da slučajno dođu na vlast, prvi bi se gurali u Europu. Evo pogledaj što se pričalo o ulasku u EU, prije 8-9 godina, a tko sada radi sve da se što prije uđe? Što je big Joe pričao na Splitskoj rivi, a što je radio kada je došao na vlast? Prvo je bio 'protiv' suda, a onda surađivao. Mislim da se uopće ne treba raspravljati o ulasku u EU. Previše toga je uloženo u taj posao, da bi sada na 3/4 puta odustali, okrenuli se i krenuli natrag.... Jasno je to i onima koji su bili apriori protiv pridruživanja EU, samo je pitanje izgovora ili nekakvog politiziranja, da se zabavi raja, da se odvrati pažnja od drugih problema... koji su veliki, ali nisu nerješivi. Samo treba istini pogledati u oči, koliko god ona gorka bila, pronaći pravu problematiku. Kada definiraš pravi problem, uzrok, onda si rješio barem 50 % problema. Jer se onda rješenja nameću sama. Tu neka polurješenja (kojima je politika jako sklona) nisu ni od kakve koristi, ona bi donijela nove nepravde.
mario - nema me u slikama i vjerovatno me neće ni biti. Tu i tamo koja slikica, ali neće moje slike na net. Bavim se poslom kao i svi drugi, borim se kao i svi drugi, nemam namjeru slikati i snimati sve što radim jer mi se to ne čini primjereno. Druga stvar je tehničke prirode jer imam najjeftiniji mob (za '1 kunu') a i da imam najbolji to ne bih ionako radio. Mob mi isključivo služi za telefoniranje, i broj teško dajem. Ako netko želi u detalje opisivati što je jeo danas i kakva mu je probava, neka se time bavi, nemam ništa protiv toga sve dok me ne sile da to moram čitati. Jednostavno sam povukao granicu privatnosti na tom mjestu, i.
Sunčana - nisam za nikakve strukture (osim vlastite porodice i vlastitog biznisa), nisam član nikakve stranke ili lok. vlasti. Nemam pravog afiniteta za politiku, mislim da se sve to sa vremenom pretvori u brdo kompromisa iz kojih je teško na kraju isplivati. Jedino možda za jednu malu revoluciju, ali ta vremena su prošla.
mario - nema me u slikama i vjerovatno me neće ni biti. Tu i tamo koja slikica, ali neće moje slike na net. Bavim se poslom kao i svi drugi, borim se kao i svi drugi, nemam namjeru slikati i snimati sve što radim jer mi se to ne čini primjereno. Druga stvar je tehničke prirode jer imam najjeftiniji mob (za '1 kunu') a i da imam najbolji to ne bih ionako radio. Mob mi isključivo služi za telefoniranje, i broj teško dajem. Ako netko želi u detalje opisivati što je jeo danas i kakva mu je probava, neka se time bavi, nemam ništa protiv toga sve dok me ne sile da to moram čitati. Jednostavno sam povukao granicu privatnosti na tom mjestu, i.
Sunčana - nisam za nikakve strukture (osim vlastite porodice i vlastitog biznisa), nisam član nikakve stranke ili lok. vlasti. Nemam pravog afiniteta za politiku, mislim da se sve to sa vremenom pretvori u brdo kompromisa iz kojih je teško na kraju isplivati. Jedino možda za jednu malu revoluciju, ali ta vremena su prošla.
117
jedva cekam dan kad udjemo u EU, ja cu prvi slavit....
i ode moj kukuruz bez granicnih barijera italiju, austriju ili tko zna gdje...
ovako se oni nece zajeb. s uvozom od nas jer je komplicirano, radije uvoze iz madjarske...
i jos da nam kuna nije precjenjena kao sto je, nebi bilo problema u nasoj poljoprivredi, bili bi itekako konkurentni, makar ja bi bio.....
i ode moj kukuruz bez granicnih barijera italiju, austriju ili tko zna gdje...
ovako se oni nece zajeb. s uvozom od nas jer je komplicirano, radije uvoze iz madjarske...
i jos da nam kuna nije precjenjena kao sto je, nebi bilo problema u nasoj poljoprivredi, bili bi itekako konkurentni, makar ja bi bio.....
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
17
Stranica 5 / 28. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16 ... 28
Stranica 5 / 28.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.