AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
John Deere
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: John Deere
Ovaj veliki fendonja poprilično izgleda kao neki iz serije 8 , ha ?
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Nitko ni da zucne...
Ja kao laik s obzirom s kakvim gabaritima mašine raspolažu bih samo primjetio da johni mrvicu više proklizava(ako smijem )...a i uputio bih jedno pitanje, jesu li ovi udvojeni kotači neophodni u ovakvim uvjetima oranja???
Ja kao laik s obzirom s kakvim gabaritima mašine raspolažu bih samo primjetio da johni mrvicu više proklizava(ako smijem )...a i uputio bih jedno pitanje, jesu li ovi udvojeni kotači neophodni u ovakvim uvjetima oranja???
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
mislim da im dupli jos odmažu i da bi manje klizili bez dodatnih tockova jer bi imali veci pritisak normalno
jedino ne znam zasto ih vuce u stranu, kao da plugovi bas nisu dobro podeseni
jedino ne znam zasto ih vuce u stranu, kao da plugovi bas nisu dobro podeseni
Hmmm , ja sam prokomentirao ali sada vidim da mi nema posta ... očigledno sam zaboravio kliknuti na Send . Nema veze mogu ja ponovoKrx je napisao/la:Nitko ni da zucne...
Dakle napisao sam nešto u stilu da mi je vidjeti poslovođu koji je odlučio na dva +300 KS traktora staviti sve udvojene kotače a povrh toga oru sa nošenim plugovima . Vidi se sa kolikom mukom održavaju traktore ( posebno Fendt ) na njivi ... izvan brazde .
3
Hm...lijepose i vidi da jd ima šire dispanzere među točkovima tako da mu je i mrvicu lakše ako govorimo o držanju pravca....ima nešto i u naštelanosti pluga...
Mislim da tu snaga neodigrava značajniju ulogu tj. razlika među traktorima....i koje koliko ja znam niti nema jer u ovim uvjetima brazdu sigurno mogi još vući a i tada bi to sve na nešto i ličilo ako opet govorim o udvojenim kotačima
Mislim da tu snaga neodigrava značajniju ulogu tj. razlika među traktorima....i koje koliko ja znam niti nema jer u ovim uvjetima brazdu sigurno mogi još vući a i tada bi to sve na nešto i ličilo ako opet govorim o udvojenim kotačima
11
JD 8520 je slabiji od Fendta 936 ... oko 30 KS .
Također mu je i okretni moment nešto slabiji iako ima veću litražu motora ali to je stara serija đonija tako da nije fer usporedba sa 936 fendtom .
Također mu je i okretni moment nešto slabiji iako ima veću litražu motora ali to je stara serija đonija tako da nije fer usporedba sa 936 fendtom .
3
sve u svemu lijepo izgledaju i mislim da se niko ne bi bunio da ima takve pile
ja mislim da bas zato sto su mu tockovi malo vise rasireni malo vise i proklizava a i da bi obojica mogli vuc i veci plug bez dodatnih tockova
ja mislim da bas zato sto su mu tockovi malo vise rasireni malo vise i proklizava a i da bi obojica mogli vuc i veci plug bez dodatnih tockova
Pa pola dana ti treba da napuniš tu sijačicu i dopremiš na njivu.
Pa oko 100 hektara onak bezveze da lupnem
Pa oko 100 hektara onak bezveze da lupnem
i barem jedan ha da se okrenes s njome
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
Barem tisuću hektara ako neračunamo transport i utovar i ostale stvari na kojima se izgubi vremena dosta
11
Uz dobru organizaciju bi se dalo to sredit što si napisao ako bude još jedan traktor sastrane da vozi sjeme sa sobom i da se brzo napuni.
Uglavnom širina je odprilike 20 metara te sijačice od oka gledano, a to znači da na 500 metara vuče hektar i ako napravi dva 4 kruga sa spremnicima pošto su dva to je 4 hektara i neka bude 1 sat na 4 hektara puta 10 sati je 40 hektara s time da je uračunato ono punjenje u tih sat vremena.
Max 50 hektara.
PS: sad će derre power napisat 555 hektara na dan
Pogledao sam na službenim stranicama ali to je neizvedivo na terenu, 40,07 hektara na sat.
Pa di ti imaš njivu od 400 hektara da bi se po njoj samo vozio. to možda neki kombinat može izvesti ali mi malci ne
Uglavnom širina je odprilike 20 metara te sijačice od oka gledano, a to znači da na 500 metara vuče hektar i ako napravi dva 4 kruga sa spremnicima pošto su dva to je 4 hektara i neka bude 1 sat na 4 hektara puta 10 sati je 40 hektara s time da je uračunato ono punjenje u tih sat vremena.
Max 50 hektara.
PS: sad će derre power napisat 555 hektara na dan
Pogledao sam na službenim stranicama ali to je neizvedivo na terenu, 40,07 hektara na sat.
Pa di ti imaš njivu od 400 hektara da bi se po njoj samo vozio. to možda neki kombinat može izvesti ali mi malci ne
Zadnja promjena: Flackmaster; 26/2/2009, 20:09; ukupno mijenjano 1 put.
OOO bajo nije ti dobra računica...neka je njiva dugačka 2 km za 500 metara je neće ni kačit....znači tam i nazad plafon pola sata to je 8ha sa tim da on neide sporije od 15km/h sigurno...ako sadi kuruzu u tim spremnicima ima dosta i za 20ha....velika tabla na uvratinama sjeme on skida 500-1000 hektara sam tak
11
Čujte , sija sa 6 reda ( dakle neka najnormalnija ) sije 25 hektara na dan bez da se prebacuješ u kabini ali to ste već znali .
3
E hebiga Flachmaster sad prvo si reko 50ha....sad si vidio da toliko skida po satu...ja sam rekao također u idealnim uvjetima al isto tako mislim da ona bez ogromnog dnevnog učinka nema niti efekta...pa neće sijati mjesec dana kuruzu i naravno da ide u velike table za to je i rođena
11
mislim cak da je ni nema u europi(bar ne te velicine vec malo manjih) i namjenjene su za velike povrsine u sad-u gdje su table po vise 1000ha i gdje se ne sklapa tako cesto
[You must be registered and logged in to see this link.]
na ovoj stranici mozete naci sve kataloge rezervnih dijelova za svaki tip JD-a(ako ne znate kataloški broj ima poredano i pod abecednim redom svi rez dijelovi)
na ovoj stranici mozete naci sve kataloge rezervnih dijelova za svaki tip JD-a(ako ne znate kataloški broj ima poredano i pod abecednim redom svi rez dijelovi)
Evo danas sam bio kod jednog prijatelja koji je prošle godine kupio novi JD 7530 (mislim da je premium). Curenje ulja na radilici,(2 puta mjenjao semering na radilici), problemi sa varijabilnom turbinom... Još jedan trakotr sa EURO 3 (možda i 4) normom sa većom potrošnjom za isti posao nego stari 4755 (isto njegov). Traktor za velike novce, tehnološki moderan, a čovijek je s pravom nezadovoljan. Ako već sada ima takvih problema, što će biti za 3-5 ili 10 hiljada sati? (probleme sa varijabilnom turbinom pripisuju gorivu, ali što da radi - da ide tankirati u austirju svaki puta kada je rezervoar prazan? Ili da vozi na eurodiesel? Koliko onda košta sat rada? Tehnološka razina nije primjerena našim uvijetima eksploatacije i to je, dok 'pokriva' garancija u redu, ali kada garancija istekne neka bog pomogne, i sve samo zato što se želi postići odgovarajuća euro norma.)
Upravo zbog ovakvih stvari ne volim nagovarati ljude na bilo kakav traktor kod kupovine. Svatko mora sam za sebe odlučiti što kupiti i sam to otplatiti (ili zaraditi). Trakotr je samo jedan dio slike koja se zove poljoprivreda i tu mogu slobodno reći - manji dio. Zato kada kupuješ bilo bi veoma glupo niti ne razmotriti ozbiljno sve što se nudi na tržištu i onda donijeti kvalificiranu odluku. Od YTO-a do Fendta sve treba razmotriti, treba realno ocijeniti svoje potrebe i mogućnosti. Tako je i moj prijatelj koji je kupio YTO bio zaista u velikoj dilemi što uzeti. Mislim da je dobro odlučio pa možda i zbog toga što su pred nama vrlo neizvjesna vremena. A možda je i Pingo u pravu kada kaže da sada treba kupiti pošteni traktor kada se dobije znatan povrat, jer ako sada ne kupiš tko zna kada ćeš biti ponovo u prilici? I to je ispravno razmišljanje, ali svatko sud mora donijeti sam za sebe. I po mom mišljenju treba gledati i omjer uloženo-dobiveno, (a ne samo isključivo tehničke karakteristike) a tu je YTO vrlo visoko (ponajviše zbog male cijene).
Koliko će trajati teško je ovako napamet reći, vidjeti će se najbolje u radu, ali mislim da će ovaj traktor napraviti i više od 5000 sati uz minimalna održavanja. Koliki su samo stari Ursusi i rusi još u pogonu (a Ursus nikada nije bio premium marka) i još rade i rade....
Ne bih želio širiti loše vibracije ali iz ovoga svega mi se nekako nameće ideja da se lako može dogoditi da će poslije deset godina rada gazda sa YTO-om biti zadovoljniji nego onaj sa JD7530....
Upravo zbog ovakvih stvari ne volim nagovarati ljude na bilo kakav traktor kod kupovine. Svatko mora sam za sebe odlučiti što kupiti i sam to otplatiti (ili zaraditi). Trakotr je samo jedan dio slike koja se zove poljoprivreda i tu mogu slobodno reći - manji dio. Zato kada kupuješ bilo bi veoma glupo niti ne razmotriti ozbiljno sve što se nudi na tržištu i onda donijeti kvalificiranu odluku. Od YTO-a do Fendta sve treba razmotriti, treba realno ocijeniti svoje potrebe i mogućnosti. Tako je i moj prijatelj koji je kupio YTO bio zaista u velikoj dilemi što uzeti. Mislim da je dobro odlučio pa možda i zbog toga što su pred nama vrlo neizvjesna vremena. A možda je i Pingo u pravu kada kaže da sada treba kupiti pošteni traktor kada se dobije znatan povrat, jer ako sada ne kupiš tko zna kada ćeš biti ponovo u prilici? I to je ispravno razmišljanje, ali svatko sud mora donijeti sam za sebe. I po mom mišljenju treba gledati i omjer uloženo-dobiveno, (a ne samo isključivo tehničke karakteristike) a tu je YTO vrlo visoko (ponajviše zbog male cijene).
Koliko će trajati teško je ovako napamet reći, vidjeti će se najbolje u radu, ali mislim da će ovaj traktor napraviti i više od 5000 sati uz minimalna održavanja. Koliki su samo stari Ursusi i rusi još u pogonu (a Ursus nikada nije bio premium marka) i još rade i rade....
Ne bih želio širiti loše vibracije ali iz ovoga svega mi se nekako nameće ideja da se lako može dogoditi da će poslije deset godina rada gazda sa YTO-om biti zadovoljniji nego onaj sa JD7530....
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito normalno da neću ulaziti u odluke tvojih frendova ( YTO120 i JD7530 ) jer svatko zna najbolje za sebe ali moram barem napisati ono što je očigledno za obojicu ... ovaj YTO frend je kupio najjeftiniji traktor na svijetu gledano na keš/KS dok je ovaj drugi JD frend u nadi da se osigura na duže pruge ( a već ima referencu sa starom 47-icom ) vjerojatno išao korak bolje reći dva ili tri dalje pa uzeo skupi da ne kažem jedan od najskupljih strojeva opet po keš/KS .
Ali obojica su u pravu po meni i ne osuđujem niti jednog ... sigurno da su napravili najbolje što mogu . Obojica će imati probleme jer nema savršenog stroja ( ovaj JD frend vidim već ima ) ali ...
Gledam na to ovako ... JD frend se zasigurno osjeća izigranim jer mu traktor nije TIP-TOP , razumijem ga i suosjećam sa njim ali ne mogu se oteti dojmu da je on ipak u prednosti jer kada popravi te dvije-tri sitnice koje vjerujem nisu pravilo nego iznimka njegov traktor će nakon onih 5.000 sati radi ići kao metak dok će frend sa YTO traktorom tada platiti danak ( ako ne financijski onda medicinski gledano ) što je kupio traktor na kilogram ... Tako ja klikeram , možda sam krivog mišljenja jer svi mi slažemo svoju sliku sa one točke gledišta na kojoj se trenutno nalazimo .
Ono što sam u prošlom postu zapravo htio napisati o YTO traktoru a možda nije prošlo je to da će i oni biti skuplji sa vremenom . Sada su svima u očima jer dobije se puno traktora za malo love ... tako je bilo i sa rusima prije par godina kada im niti jedan drugi nije bio ravan dok je danas ipak malo drugačije . Da skratim , kada YTO odluči da je vrijeme da startaju sa ugradnjom malo kultiviranijeg Perkins motora od krame stare 30 godina koju sada koriste , kada odluče da stave zračno Grammer sjedište , kada odluče da bi bilo dobro da traktor ima malo BOSCH elektronike , kada odluče poraditi na ergonomiji unutrašnjosti kabine ... eee onda je priči kraj . Onda YTO ulazi u drugu klasu a tamo je konkurencija jaka a i kupci malo drugačijim očima gledaju ... ne znam , opet kažem - to je moj osobni pogled na tu temu .
Ali obojica su u pravu po meni i ne osuđujem niti jednog ... sigurno da su napravili najbolje što mogu . Obojica će imati probleme jer nema savršenog stroja ( ovaj JD frend vidim već ima ) ali ...
Gledam na to ovako ... JD frend se zasigurno osjeća izigranim jer mu traktor nije TIP-TOP , razumijem ga i suosjećam sa njim ali ne mogu se oteti dojmu da je on ipak u prednosti jer kada popravi te dvije-tri sitnice koje vjerujem nisu pravilo nego iznimka njegov traktor će nakon onih 5.000 sati radi ići kao metak dok će frend sa YTO traktorom tada platiti danak ( ako ne financijski onda medicinski gledano ) što je kupio traktor na kilogram ... Tako ja klikeram , možda sam krivog mišljenja jer svi mi slažemo svoju sliku sa one točke gledišta na kojoj se trenutno nalazimo .
Ono što sam u prošlom postu zapravo htio napisati o YTO traktoru a možda nije prošlo je to da će i oni biti skuplji sa vremenom . Sada su svima u očima jer dobije se puno traktora za malo love ... tako je bilo i sa rusima prije par godina kada im niti jedan drugi nije bio ravan dok je danas ipak malo drugačije . Da skratim , kada YTO odluči da je vrijeme da startaju sa ugradnjom malo kultiviranijeg Perkins motora od krame stare 30 godina koju sada koriste , kada odluče da stave zračno Grammer sjedište , kada odluče da bi bilo dobro da traktor ima malo BOSCH elektronike , kada odluče poraditi na ergonomiji unutrašnjosti kabine ... eee onda je priči kraj . Onda YTO ulazi u drugu klasu a tamo je konkurencija jaka a i kupci malo drugačijim očima gledaju ... ne znam , opet kažem - to je moj osobni pogled na tu temu .
3
Vidim da se dobro razumijemo pingo, ali i ja sam pomalo razočaran sa tim JDom. Curenje ulja na radilici na semeringu naprijed kod dampera nekako mi ne ide uz premium marku (i još dva puta ovlašteni serviser mjenjao semering) a nafte su nam loše i tu bi diler trebao 'uskočiti' sa boljom filtracijom i separacijom vode za takve modele sa VGTom koji se prodaju u Hr. Izgleda da je prodaja JDu išla jaaaako dobro proteklih godina, tako da su zanemarili kvalitetu (po Karlu Marxu kvaliteta je prešla u kvantitetu ali to je već neka druga priča). Sve su to dobro 'umotali' i lijepo naplatili.
Kod YTO me je nekako oduševila spartakanska jednostavnost, a cijene će sigurno rasti sa osvajanjem tržišta (dok su cijene niske treba koristitit priliku). Tako je bilo i sa Japanskom robom, pa zatim sa Korejskom robom (BTW nekada davno made in JAPAN bio je sinonim loše robe kao made in CHINA danas ili prije par godina, a danas je pojam kvalitete kada piše made in JAPAN). Biti će zanimljivo promatrati YTO u radu, koliko će biti pouzdan i kako će se ponašati u radu.
Kod YTO me je nekako oduševila spartakanska jednostavnost, a cijene će sigurno rasti sa osvajanjem tržišta (dok su cijene niske treba koristitit priliku). Tako je bilo i sa Japanskom robom, pa zatim sa Korejskom robom (BTW nekada davno made in JAPAN bio je sinonim loše robe kao made in CHINA danas ili prije par godina, a danas je pojam kvalitete kada piše made in JAPAN). Biti će zanimljivo promatrati YTO u radu, koliko će biti pouzdan i kako će se ponašati u radu.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Stranica 15 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.