AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena mlijeka
Stranica 16 / 23. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 19 ... 23
Re: Cijena mlijeka
i kaj mi to pomaže?kaj da sa silažom platim račune?il da im dam dva ha sirka koji nemrem prodat....mačor je napisao/la:pa dobro dok imaš s čim krave ranit
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
Slusam danas, mljekari podvili rep i sve ide po starom, koja sramota od prosvjeda Bas mi ih je zao, i Lasla i svih skupa al ne mogu oni ovima nista. Ne znam kad ce shvatit da je jedini napredak moguc tako da se ti mljekari udruze i naprave svoje male mljekare i tako prodaju svoje mlijeko po trgovinama, tako to rade i vani i onda ce im bit bolje, samo to trebaju ti najveci povest i razradit sa EU poticajima, ne moze drzava bit sa 2 mljekare, naravno da ce ih hebat kao budale, sta dalje to vise. I svi bi radije kupovali od neke Laslo mljekare nego od Dukata, garantiram.
Problem je sto ih je ista ta EU skupa sa otkupljivacima uhvatila za muda sa svojim kreditima, SAPARDima i IPARDima a oni zinili i napravili velebne farme. Sve je to ok jer su ljudi imali volje da rade i zarade ali oni tamo bitni likovi znaju ako se zaduzis, bus ti daval mlekec za koliko ti mi kazemo. Jer da su farme njihove, mogli bi rasipat mlijeko 2 mjeseca i to moc podnet financijski, ovako ne mogu. Kredit je varljiv za one kratkog vida.
Problem je sto ih je ista ta EU skupa sa otkupljivacima uhvatila za muda sa svojim kreditima, SAPARDima i IPARDima a oni zinili i napravili velebne farme. Sve je to ok jer su ljudi imali volje da rade i zarade ali oni tamo bitni likovi znaju ako se zaduzis, bus ti daval mlekec za koliko ti mi kazemo. Jer da su farme njihove, mogli bi rasipat mlijeko 2 mjeseca i to moc podnet financijski, ovako ne mogu. Kredit je varljiv za one kratkog vida.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
a nego kaj...a dok se treba koja telit,nema nikud....kakav godišnji,koje more....al ja taj posel volim i hoću ga raditi i dalje,a zašto ne mogu??5510 je napisao/la:po meni realan svakodnevnica 99% mljekara
[You must be registered and logged in to see this link.]
6
Mozda zato sto nemas 50+ krava pa da to nazivas nekim biznisom po standardima koje si je umislila EU ? Uglavnom, bilo bi presmjesno da netko moze prehranjivat cijelu obitelj sa 10 krava ali da se ne moze zivit od 30-50 krava je tragično.
39
Nema to puno veze sa EU, to su više ideje naših "mudrih" menadžera, i upravo jutros na poljoprivednoj emisiji na radiju je bio komentar an tu temu, odnosno da se desilo da su zbog nametnutih (izmišljenih EU standarda koji ne postoju) upravo ispropadale farme sa 100 + grla dok mali još od cca prosjek 20 grla preživljavaju ...
Ne razumijem se uopce u mljekarstvo ali se nadam da ce netko otvorit barem 2-3 male mljekare kod nas i da kooperanti budu dionicari te firme, tako ce progledat, ovako sa kreditima i Dukatom ne vidim sunčani dan za vas. Al realno, borili smo se za slobodno trziste i kapitalizam, gledaj koliko kosta litra mlijeka farmera sa 1000 krava a koliko sa 10, svaka slijedeca litra je jeftinija za proizvest i mali se ne mogu s tim nosit, nije to samo ovdje slučaj nego u dosta stvari. Isto kako ne mozes zivit od 10 jutara zemlje kao prije 20 godina.
39
stevo znam ljude koji odlicno zive i sa manje od 10 krava ali nemj ni kune redite i sve sto dobiju je njihovo, naravno imaju svoju hranu, dok ovu sa stalama nemaju ni lipe u džepu ovi mogu svaki tren kupit ili neki stroj auto bilo sta i to za kes, neki su uletali u te kredite i stale malo bezveze i sad puse dok ovi koji nisu bolje prolaze
o tom smo davno pricali i sad se vidi kome je bolje, isto je i s ratariam ni jedan koji radi manje od 100ha kod ans nije presto radit dok ovi sa 300-500 su itekako popušili
o tom smo davno pricali i sad se vidi kome je bolje, isto je i s ratariam ni jedan koji radi manje od 100ha kod ans nije presto radit dok ovi sa 300-500 su itekako popušili
Pa da, mislim da je EU sa tim IPARD programima i isao na ruku svojim Lactalisima i kome sve ne, jer naravno da on gleda to a ne neke na istoku, mi cemo radit jeftino glede ljudskog rada a bome cemo i radit samo za rate kredita, da se sa tim malo pricekalo onda bi se moglo vise i pregovarat za cijenu i sve ostalo. Ovako ce svi dat za 2,05 kn jer moraju i oni to znaju. Kod ratara je malo bolja situacija, imas more otkupljivaca i zadruga i onda mozes otic kod kojeg hoces. I zato imas osnovu da trazis bolje uvjete ili cijene jer mozes otic kod drugog koji ce ti to dat pa se i zadruge "bore" za kooperante jer zaradjuju dobrano na nama. Onda imas repu di ti diktira cijenu neki nepismeni HDZov poslusnik koji je drzao govore zajedno sa Kosorkom u Vinkovcima na skupu. I na kraju imas mljekare gdje je sustav toliko velik da jedva ceka da kapituliras i da ti banka ili neko ko ce radit za dlake uzme tu farmu i nastavi sa 2 kn po litri. Nas ogranicava vlastelin Todorić ali opet nije toliko kao kod mlijeka jer postoje jos neki mlinovi i preradjivaci zita/soje/kukuruza pored njega ali ovi sa mljekom su najebali zbog prakticki monopola/duopola.
Ne znam, oko mene nisu popropadali ti veliki, malo dalje od mene su propali kombinati ali ne znam zbog cega, moze bit iz 2 razloga, namjerno i ciljano zbog privatizacije ili zbog idiota koji su postavljani na vodece pozicije na kombinatima za koje nisu sposobni. Mislim da je vise ovo prvo.
Ne znam, oko mene nisu popropadali ti veliki, malo dalje od mene su propali kombinati ali ne znam zbog cega, moze bit iz 2 razloga, namjerno i ciljano zbog privatizacije ili zbog idiota koji su postavljani na vodece pozicije na kombinatima za koje nisu sposobni. Mislim da je vise ovo prvo.
39
da mi sutra dođe neki privatnik,vlasnik male mljekare i ponudi više neg Dukat,ne znam da li bi prihvatila,jer znam kak su ljudi prolazili ko tih malih mljekara-ne plati ti 3-4mj ništa pa ti živi...ovaj plati 12-og (Dukat) a dobiš govno...ni za naftu nije dost....ne znam.žarko se nadam da smo među ovima malima do 20 krava,kaj veli falkon i da bumo preživjeli.a ne znam ni kaj bum sutra al se ipak nadam....
6
svi mi imamo u ovoj državi isti problem a to je monopol koji se mora uništiti mljekari imaju dukat i vinbiju dok ratari todorića što vredi milijon mali otkupljivača kad oni na kraju prodaju todoriću ratari neče rješiti svoj problem dokle god hrvatska ne uđe u uniju pa če todorič biti u uniji kap u čaši vode kad se otvore granice da možemo svoje proizvode prodati kom hoćemo i kupiti repromatrijal po puno povoljnijim cjenama, a mljekari mogu rješiti svoje probleme vrlo jednostavno kao što se radi u svim razvijenim zemljama a to je udruživanjem seljaka u zadruge i otvaranjem mini mljekara pa deklarirati svoje mlječne proizvode izvorno hrvatsko sigurno bih ljudi prije kupovali naše domače mljeko nego dukatovo uvezeno pitaj boga odakle evo recimo u krugu đakova od 30km ima preko 30 farmera koji u prosjeku imaju preko 150 muznih krava ma što če njima dukat samo da se malo organiziraju i davidiš posla a požeština isto tako a da se ne priča bjelovarskoj županiji koja je najača po govedarstvu fale nam mljekare jer monopol nas sve skupa ubija
stjepan- Broj postova : 789
Registriran : 06.07.2009
19
možda da, možda ne jer činjenica je da su mnoge lokalne mljekare propale (kim, zdenka, staro petrovo selo, mils, domil...)
veliki uvijek mogu cijenom ubiti malog,a dok je socijalna situacija u nas takva kakva je, maloprodajna cijena je alfa i omega
mnogi previđaju momenat koji je zapravo vrlo blizu - ukidanje mliječnih kvota 2015.g...talijani, nizozemci i irci najavljuju značajnu proizvodnu expanziju, ircima čak predviđaju da će biti "europski novi zeland", a talijani su u postojećoj eu bili svojevrsni odušak viškova jer su veliki aktualni uvoznik
uglavnom, kako stvari sada stoje ne piše nam se dobro
veliki uvijek mogu cijenom ubiti malog,a dok je socijalna situacija u nas takva kakva je, maloprodajna cijena je alfa i omega
mnogi previđaju momenat koji je zapravo vrlo blizu - ukidanje mliječnih kvota 2015.g...talijani, nizozemci i irci najavljuju značajnu proizvodnu expanziju, ircima čak predviđaju da će biti "europski novi zeland", a talijani su u postojećoj eu bili svojevrsni odušak viškova jer su veliki aktualni uvoznik
uglavnom, kako stvari sada stoje ne piše nam se dobro
Danas referent iz Vindije ide i obavješta po selu proizvođače da od sutra kreću sakupljati mlijek osvaki drugi dan, znači na taj način nam dižu troškove proizvodnje a ujedno i biti će skidanje kvalitete jer se uzorci nikada ne uzimaju od mlijeka koje je dva dana u laktofrizu... ma savršen korak prema propasti, i sada razmišljam da i odustanem od kupnje onoga traktora jer vidim da sve ide u kontra smjeru ...
Teška vremena , kod mene ti se u zadnje vrjeme nekako ovako dešavaju stvari .falkon 2 je napisao/la:Danas referent iz Vindije ide i obavješta po selu proizvođače da od sutra kreću sakupljati mlijek osvaki drugi dan, znači na taj način nam dižu troškove proizvodnje a ujedno i biti će skidanje kvalitete jer se uzorci nikada ne uzimaju od mlijeka koje je dva dana u laktofrizu... ma savršen korak prema propasti, i sada razmišljam da i odustanem od kupnje onoga traktora jer vidim da sve ide u kontra smjeru ...
Kad krene puhati sjeverac(Bura),ja samo ,o investiranju ,o gradnji, o kupovini .A kad opiči južina, e onda ide bem ti globalizaciju ,EU i njene direktive ,kredite ,banke ,mljekaru ,državu .
a Za sve proizvođače mljeka
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
hm o kvaliteti bih se dalo raspravljati a ko njih kontrolira i kvalitetu našeg mljeka na polica ma jedan kolega mi jednom pričao kako kod njega u selu je bio jedan čovjek koji je držao krave i skupljao mlijeko i čovjek je sipao vodu u mljeko ovi su normalno uzimali uzorke i to skužili i opomenu ga iduči put uzmu uzorke i valjde bilo puno ti somatski stanica i tog sranja i opomenu ga da če raskinut poslovanje s njim on ode u trgovinu i kupi 10 litara dukatovog mlijeka i da im uzorke iz tog mlijeka kad oni da on nije normalan da je mlijeko toliko loše da to nije za ljudsku upotrebu zato kažem ko njih kontrolira ja mislim kada bih imali na policama mlijeko s deklaracijom porjekla ,punjenja i td da je to naše čisto hrvatsko pravo mlijeko i da se recimo prodaje u konzumu i plodinama ili ktc da bih to prošlo kod naših ljudi jer je i njima pun k kojekakvih govana koje jedu
stjepan- Broj postova : 789
Registriran : 06.07.2009
19
falkon 2 je napisao/la:Danas referent iz Vindije ide i obavješta po selu proizvođače da od sutra kreću sakupljati mlijek osvaki drugi dan, znači na taj način nam dižu troškove proizvodnje a ujedno i biti će skidanje kvalitete jer se uzorci nikada ne uzimaju od mlijeka koje je dva dana u laktofrizu... ma savršen korak prema propasti, i sada razmišljam da i odustanem od kupnje onoga traktora jer vidim da sve ide u kontra smjeru ...
Kod mene tako vindija posluje već više godinu dana i sve je ko da svaki dan odvoze. Uzorak se uzima na prvi dan, ne drugi, mljekar mi duplo manje pegla dvorište i postojanije je E sad ako je veći laktofriz, tu prođe više struje, ali mi nisto osjetili neku razliku enormnu.
toma84- Broj postova : 1085
Registriran : 23.11.2010
8
→→→ : VIŠE
Ma da mi je vidit te ljude koji super žive od proizvodnje mlijeka pa makar imali i 10tak krava i bili bez kredita....nije li logično da ako ja imam primjerice kredit za farmu od milijon kuna na recimo 10 god. da onaj koji je bez kredita, na istu proizvodnju za 10 god.ima milijun kuna u kešu...e to te ja pitam????
spomica- Broj postova : 2
God : 50
Zanimanje : ekonomist
Registriran : 01.11.2012
0
imas k u kesu na mil. imas gace na štapu za 10 godina ti sa velikim kreditima 90% se njih nece ni bavit sa stočarstvom a bice sretni ako kuce zadrze
ma kam se bumo mi ujedinii u mljekaru?mi se nemremo organizirat da svi ne predajemo mlijeko ako je prosvjed....svak vuče na svoju stranu.ko cigani.ak ja imam 20 krava,ovaj kaj ima 30 misli da je papa,nemre ni bok reč dok prejede kraj mene,taj se bu nekam ujedinil?
6
slažem se u potpunosti
spomica- Broj postova : 2
God : 50
Zanimanje : ekonomist
Registriran : 01.11.2012
0
“Austrija ima tri milijuna goveda, Hrvatska oko 300 tisuća. U Austriji je imati govedo atrakcija, u Hrvatskoj smrdi, a na nas proizvođače gleda se kao na parazite koji stalno nešto traže od države.
6
jel zna netko kako se računa cijena mlijeka za listopad? na izvješću iz križevaca više ne piše cijena za mm i bjelančevine pa ne znam izračunati koliko ću ovaj mjesec dobiti
zeljko6- Broj postova : 225
Registriran : 26.03.2012
5
svakom proizvođaču će mljekara uskoro predložiti cijenu i model kreiranja, a na svakom ponaosob je da prihvati ili ne...dosadašnji "grupni" model nije u skladu s eu i više se ne smije primjenjivati
so, ide se na primjenu čiste tržišne utakmice s tim da mi sitni imamo izgleda kao dinamo večeras protiv psg
so, ide se na primjenu čiste tržišne utakmice s tim da mi sitni imamo izgleda kao dinamo večeras protiv psg
Stranica 16 / 23. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 19 ... 23
Similar topics
» Ovce - Proizvodnja mlijeka
» Ishrana sa vise mlijeka
» krmaca nema mlijeka
» Uzgoj ovaca radi proizvodnje sir/mlijeka
» Cijena koncentrata
» Ishrana sa vise mlijeka
» krmaca nema mlijeka
» Uzgoj ovaca radi proizvodnje sir/mlijeka
» Cijena koncentrata
Stranica 16 / 23.