AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Automobili
Stranica 29 / 40. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Automobili
Ma džaba mu sve...nego da postavim sliku pravog auta
vedo- Broj postova : 1081
God : 30
Zanimanje : Učenik
Registriran : 12.03.2011
6
→→→ : VIŠE
Ma vidi ti makine ,moja tiha patnja skupljam za ovakvu makinu ,
fali mi samo par stotina, hiljada, milijona KM
Evo za usporedbu ,imam nešto slično
fali mi samo par stotina, hiljada, milijona KM
Evo za usporedbu ,imam nešto slično
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Zemljak,gdje si slikao tu R8-icu?? Ima i u mome kraju jedna R8-ica(Tuzla) isto njemačke table,zatamnjena stakla,mat boja i crveni detalji..Kao san!!
6
Ova je nekidan uslikana u gradu Livnu
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
odlićan auto
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 38
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
evo moje pile 1.6 TD
slaven22- Broj postova : 912
God : 36
Zanimanje : automehaničar
Registriran : 20.10.2010
22
Evo koja sličica za ljubitelje old-school-a Porsche 911 Targa S
6
da li je neko uvozio auta ako jeste imam par pitanja za njega,prijatelj želi da uveze auto inace se radi o Audi A4 2001 godište Euro 3,Uglavnom što se može vidjeti na slikama auto je u super stanju,inace auto je u njemackoj pa me odnosno njega interesuje kako to ide na carini pošto ni on a ni ja nismo dosada uvozili auto,Kako se procjenjuje vrjednost vozila da li se pdv i carina racunaju po onoj cjeni po kojoj si platio auto ili oni hlupe cjenu pa racunaju,sta ako si auto kupio u auto kuci a sta ako si privatno kod nekog covjeka,naravno govorimo o gore navedenom polovnom autu.
Hurliman_H 480- Broj postova : 257
God : 27
Registriran : 18.06.2011
3
ja mislim da nasi imaju svoju knjigu po kojoj procijene vrijednost auta,kao u poreznoj i osiguranju.
samo jel nebi bilo bolje pa pricekat godinu dana pa uvest kad udemo u EU onda nece bit poreza i ostalog,ako nije sila i mislim da bi se tu nest usparalo?
samo jel nebi bilo bolje pa pricekat godinu dana pa uvest kad udemo u EU onda nece bit poreza i ostalog,ako nije sila i mislim da bi se tu nest usparalo?
marko kt- Broj postova : 520
Registriran : 21.12.2009
10
evo ovako i ja i ti smo u bosni pa da smo na istome....ja sam uvozioHurliman_H 480 je napisao/la:da li je neko uvozio auta ako jeste imam par pitanja za njega,prijatelj želi da uveze auto inace se radi o Audi A4 2001 godište Euro 3,Uglavnom što se može vidjeti na slikama auto je u super stanju,inace auto je u njemackoj pa me odnosno njega interesuje kako to ide na carini pošto ni on a ni ja nismo dosada uvozili auto,Kako se procjenjuje vrjednost vozila da li se pdv i carina racunaju po onoj cjeni po kojoj si platio auto ili oni hlupe cjenu pa racunaju,sta ako si auto kupio u auto kuci a sta ako si privatno kod nekog covjeka,naravno govorimo o gore navedenom polovnom autu.
1.ako je na auto kuci onda svaka ima PDV koji ti vraca od tog auta
2.ako je privatno onda je malo bolje mozes se cijenkati sa njim
3.kad kupis auto ...onda moras organizirati prevoz :
mozes uzeti probne table koje u njemackoj kostaju 130€ ,a u austriji oko 400€ na 7 dana sa osiguranjem auta
4.a mozes i uzeti vucnu sluzbu koja kosta puno zavisno od mjesta na kojem budes
5.a cuo sam da se auto starije od 2000 god nemoze uvesti i moras paziti EURO normu
A za sve ostalo kontaktiraj nekog speditera to ti je najbolje..
koliko kosta audi
Zadnja promjena: wtz 2048a; 19/2/2012, 20:46; ukupno mijenjano 1 put.
marko on je u bosni..e u hrvatskojmarko kt je napisao/la:ja mislim da nasi imaju svoju knjigu po kojoj procijene vrijednost auta,kao u poreznoj i osiguranju.
audi košta nekih 5000€ i sad njega najviše brine sad ta carina i porez jer ako on njega plati npr 4300 € a oni ga procjene 7000 € i odma ode cjena puno jer 17% pdv i 13% carina + registracija + ono sice sto moras odma mijenjati
Hurliman_H 480- Broj postova : 257
God : 27
Registriran : 18.06.2011
3
nisam znal a ni gledowtz 2048a je napisao/la:marko on je u bosni..e u hrvatskojmarko kt je napisao/la:ja mislim da nasi imaju svoju knjigu po kojoj procijene vrijednost auta,kao u poreznoj i osiguranju.
marko kt- Broj postova : 520
Registriran : 21.12.2009
10
Krivo. Zvao sam ja Halo EU da čujem. Ostaju trošarine na uvoz auta. Biti će nešto manje, oko 40% procjenjene vrijednosti. Znači po katalogumarko kt je napisao/la:ja mislim da nasi imaju svoju knjigu po kojoj procijene vrijednost auta,kao u poreznoj i osiguranju.
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
Pa naravno da trošarine ostaju, to je, uz PDV, daleko najveće davanje pri uvozu/kupovini automobila. Ukidanje carina samo je mazanje očiju i zdrave pameti. To znaju svi koji išta znaju o uvozu automobila.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Nije to nikakvo mazanje očiju, nitko nije ni nikada spomenio(od struke) da ćeš otić u minhen i kupit auto i doterat ga bez ikakih davanja(trošarine)..ko bi se odreko te stavke koja itekako puni ovaj truli proračun...to su samo bacali kost ovi europristalice kako ćemo doterat prava kola za nikake ili bolje reći realne pare, doduše rumunji i bugari su to sebi i ispregovarali tj. iz zemalja eu uvoziš auto platiš porez i drito sa ugovorom na tehnički
...a što nas jebu na tehničkom sa neipravnosti vozila i prosječnom starosti i kojekavim normama da je to strava, pola novih auta da je sve po ps-u nemože proći ekotest...nema šta, prava europska država
...a što nas jebu na tehničkom sa neipravnosti vozila i prosječnom starosti i kojekavim normama da je to strava, pola novih auta da je sve po ps-u nemože proći ekotest...nema šta, prava europska država
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
Krx je napisao/la:Nije to nikakvo mazanje očiju, nitko nije ni nikada spomenio(od struke) da ćeš otić u minhen i kupit auto i doterat ga bez ikakih davanja(trošarine)..ko bi se odreko te stavke koja itekako puni ovaj truli proračun...to su samo bacali kost ovi europristalice kako ćemo doterat prava kola za nikake ili bolje reći realne pare, doduše rumunji i bugari su to sebi i ispregovarali tj. iz zemalja eu uvoziš auto platiš porez i drito sa ugovorom na tehnički
Posebni porezi nemaju nikakve veze sa EU ili ulaskom u EU. Posebni porezi pune proračun RH, tako da samo o vlasti u Hrvatskoj ovisi koliki će biti ti porezi i da li će ih uopće biti. Kako će neka od članica urediti visinu svojih posebnih poreza unutar države, to se EU u principu ne tiče (ionako). Za njih je bitno da se ti porezi naplaćuju pravedno (da se ne desi '46 milijardi poreznog duga' od nekih obveznika, dok se od drugih taj isti porez veoma revno utjeruje i naplaćuje), i da se onemogući dvostruko oporezivanje.
Što se tiče mojeg prethodnog komentara, to se ticalo novinskih napisa od prije par mjeseci u kojima se na veliko najavljivalo kako će uvoz vozila biti puno povoljniji kada uđemo u EU, jer će se kao ukinuti 'ogromne' carine na uvoz vozila. Naravno, to je bila još jedna poluistina, jer carinska davanja su minimalna ionako. Logično je da se carine ukinu jer je EU jedinstveno tržište.
117
...znači kao što napisah nabrijali trošarine ili kako ti kažeš posebne poreze a vozni park u prosjeku 10 godina...a broj stradalih na cestama strogo povezuju sa tehničkim normama na automobilima što rezultira postrožnosti samog tehničkog pregleda...znaš ti jako dobro na čega sam ja mislio ...ključna riječ ispregovarali se odnosila na zaključak da bi se gore navedenom politikom poticao uvoz novijih vozila, kad već nemamo samu proizvodnju da ju tim riješenem zaštitimo...
11
carina na vozila proizvedena u eu se na placa carina.mogu se uvoziti vozila starija od 2000god..audi a6 (c5) sa 2.5tdi(v6,ne r5) se moze uvest iz '97-'98 (euro 3 norma)
Bare- Broj postova : 611
God : 44
Zanimanje : poljodjelac
21
Krx je napisao/la:...znači kao što napisah nabrijali trošarine ili kako ti kažeš posebne poreze a vozni park u prosjeku 10 godina...a broj stradalih na cestama strogo povezuju sa tehničkim normama na automobilima što rezultira postrožnosti samog tehničkog pregleda...znaš ti jako dobro na čega sam ja mislio ...ključna riječ ispregovarali se odnosila na zaključak da bi se gore navedenom politikom poticao uvoz novijih vozila, kad već nemamo samu proizvodnju da ju tim riješenem zaštitimo...
Svakako treba obnavljati vozni park, mislim da osobna vozila (većinom) nisu luksuz i ne trebaju se oporezivati posebnim porezima. Naravno, ima i vozila koja itekako spadaju u kategoriju luksuza (za naše norme života) i ta vozila bi trebalo oporezivati po posebnim porezima. Sada je to uređeno kao da svaki kaput jednako oporezuješ kao luksuz - radnu šljakersku jaknu bez koje ne možeš raditi kao i jaknu od nerca (na stranu to što je nekima i kaput od nerca radna unifroma). Jednostavno nabavka vozila je još jedan način da država ubire novac. Možda niti mi kao društvo nismo dovoljno bogati da si možemo priuštiti novi vozni park (netko ipak može). Posebno za nas poljoprivrednike auto postaje must-have jer često nema alternativnog transporta. E sada argument o smanjenom broju stradalih kada bi vozni park bio noviji.... ne znam, vjerovatno bi se smanjio broj stradalih, ali tu je ključan čovijek koji sjedi za volanom. Moderna vozila su sigurnija, ali i sa više konja pod haubom, brža, pa se to i preklapa. Najsigurnije je kada je iskusan, pouzdan i odgovoran vozač za volanom - to više vrijedi od svih air-bagova i ncap zvjezdica.
117
Ma ministre sve pet samo me nisi dokraja shvatio a tiče se eto baš moje branše....broj stradalih na cestama se usko povezuje sa tehničkom ispravnosti vozila i veliki pritisak se vrši na same nadzornike na stanicama...dok sa druge strane ne potiče se nikako uvoz i samim time sigurnost na cestama
11
Tipično za ovu državu - vrši se pritisak na inspekciju u nadi da će ljudi potrčati kupovati nove automobile, pa da se u državnu kasu sljeva više novca. Isto tako vrše pritisak na inspektore rada da traže neprijavljene radnike u berbi voća ili metlicama kukuruza (ili bilo kojem drugom sezonskom poslu) u nadi da će zato netko zaposliti za stalno 30 ljudi koji mu trebaju 14 dana u godini. Normalno da to nitko ne bi mogao financijski izdržati. Ali alternative nema. O pritiscima na porezne inspektore neću niti pisati. Uglavnom rezultate tih 'pritisaka' vidimo u nenaplaćenom porezu.
Inače u njemačkoj gdje je tehnički pregled dosta ozbiljna stvar (već duže vremena) isto tako ima u prometu i starijih vozila koja su uredno prošla pregled. Normalno da održavanje takvog vozila košta sve više što je vozilo starije, to svaki vlasnik treba očekivati. I normalno je da me ne puste na tehničkom ako mi je vozilo neispravno - prvensveno radi moje vlastite sigurnosti.
Inače u njemačkoj gdje je tehnički pregled dosta ozbiljna stvar (već duže vremena) isto tako ima u prometu i starijih vozila koja su uredno prošla pregled. Normalno da održavanje takvog vozila košta sve više što je vozilo starije, to svaki vlasnik treba očekivati. I normalno je da me ne puste na tehničkom ako mi je vozilo neispravno - prvensveno radi moje vlastite sigurnosti.
117
Stranica 29 / 40. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Poljoprivredni forum :: OSTALO :: Ostalo
Stranica 29 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.