AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi (2)

Stranica 28 / 40. Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 28 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi (2)

Postaj by Picek 9/2/2012, 09:09

lol Nostradurus..
ne vrijedi ti se ovdje s rogatima bosti..
naučit' ćeš to prije ili kasnije..

zlocko je napisao/la:Pa sta se cudite ,komunisti su uvijek seljaka smatrali seljakom !
pa jesi imao vlast koja nije bila komunistička. ako su te oni smatrali gospodinom a ne seljakom što ti nisu oni isplatili što su trebali? ovo što se sada čeka nisu obećavali komunisti nego pravi hrvati, gospoda..
ti si vjerojatno za njih glasao, zato sad i jedeš govna (sa svima nama ostalima) koja su oni stvarali i oni koji su njih odabrali da nas vode..
e pa doveli su nas, do kolapsa..
Picek
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22

[Vrh] Go down

Postaj by rile 9/2/2012, 10:05

Gosp. Michel De Notredame je 100% u pravu, samo što treba imati zrno soli u glavi da to netko shvati. Sad svi bambrljaju o poticajima kako ih treba smanjiti ili čak ukinutu. Odvratno je bilo za gledati nekog bilmeza sinoć u dnevniku koji priča o poljoprivredi a sa istom nema nikakve veze. Kažu da je u poljoprivredu upumpano 50 milijardi kuna a dobiveni efekt je slab. Da bi jutros isto tako neki mazlun rekao kako je najveći dio tog novca otišao u vodoprivredu što nema direktno veze sa poljoprivrednom proizvodnjom, mislim bolesno. Volio bi viditi te poljoprivredne stručnjake da njima netko rezne 40 % plaće, pa i oni bi cijukali kao jazavci. Ako nam umanje poticaje (što netreba dozvoliti pod cijenu opće pobune) to će biti kraj za veliki broj poljoprivrednih proizvođača. Pitanje je koja će biti slijedeća mjera da oduzmu zemlju ? odvezu traktore i počnu mesti tavane kao našim djedovima.

rile

Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by zlocko 9/2/2012, 10:14

Ne branim ja one bivse i znam da su pokrali pa i sada im se nekima sudi.Ali s ovima smo najebali jos i vise ,to je moje misljenje.Nas ministar poljop. sadasnji je njihov pijun i to se vidi da nema pojma o pojmu!Moje misljenje i nemoj se picaku uzbudjivati jer ja ti nisam kriv !
zlocko
zlocko

Broj postova : 528
God : 43
Zanimanje : svašta po malo
Registriran : 26.05.2011
7

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 9/2/2012, 10:19

meni je muka kad čitam komentare na portalim ispod tekstova koji govore o poljoprivredi i poticajima. Postalo je sramota,čak i opasno, reć tko si i što radiš! Od sad kad me netko pita čime se bavim- u mirovini sam!
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by riverboy 9/2/2012, 16:20

Picek je napisao/la:lol Nostradurus..
ne vrijedi ti se ovdje s rogatima bosti..
naučit' ćeš to prije ili kasnije..

zlocko je napisao/la:Pa sta se cudite ,komunisti su uvijek seljaka smatrali seljakom !
pa jesi imao vlast koja nije bila komunistička. ako su te oni smatrali gospodinom a ne seljakom što ti nisu oni isplatili što su trebali? ovo što se sada čeka nisu obećavali komunisti nego pravi hrvati, gospoda..
ti si vjerojatno za njih glasao, zato sad i jedeš govna (sa svima nama ostalima) koja su oni stvarali i oni koji su njih odabrali da nas vode..
e pa doveli su nas, do kolapsa..
Gospon picek mene osobno nije briga tko je na vlasti jer i jedni i drugi imaju komunističke krvi jedino što su ovi sad čistokrvni komunisti kak je reko nekad moj pokojni did andrija gologuzi komunisti koji nevole bogate seljake kako su ih nazivali pogrdno (kulaki).Oni vole grad proletera i radnika jer dobro znaju da im tamo živi večina biračkog tjela,Nemojte ni pomislit da branim ove lopove koji su bili do sada na vlasti ali zapamtite ovi će uništit seljaka jer im nije stalo do njega čim spominju skidanje proračuna za milijardu.
riverboy
riverboy

Broj postova : 129
Zanimanje : Automehaničar
Registriran : 20.08.2011
4

[Vrh] Go down

Postaj by riverboy 9/2/2012, 16:23

I još nešto gospon picek,nije lijepo pisat tako pogrdne riječi javno na forumu nekome No
riverboy
riverboy

4

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 9/2/2012, 16:57

riverboy tvoj djeda je kod kumanjara zivio ko car sa 10ha zemlje i 5 krava bolje nego ti danas, imo je i novi traktor i novi auto i kuce su svi tad nove napravili ajde danas ti to napravi sa 100ha bez da zaduzis i gace

nesto najbolje sto je napravito je sto je oteta zemlja kulacima jer su ljudi tad prestalo bit sluge koji su radili za komad slanine citav dan jebali te kulaci eto sad ih imas opet ali nece ni ti dugo jos krace od onih jer i ove de drzava opet sve preuzet jer propadju jedan po jedan
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by agrotehničar 9/2/2012, 18:07

Maloprije sam čuo na vijestima da se neće umanjivati plaćanja za 2011 godinu ako sam dobro razumio, jer su to prava koja su stečena na temelju već obavljene proizvodnje.... Navodno će se razgovarati o umanjenjima i uštedama za naredne proizvodne cikluse... Nabrzinu sam čuo pa nisam siguran jesam li dobro razumio .... Zna li netko više o tome??

agrotehničar

Broj postova : 169
Registriran : 21.04.2008
1

[Vrh] Go down

Postaj by riverboy 9/2/2012, 18:10

deere power je napisao/la:riverboy tvoj djeda je kod kumanjara zivio ko car sa 10ha zemlje i 5 krava bolje nego ti danas, imo je i novi traktor i novi auto i kuce su svi tad nove napravili ajde danas ti to napravi sa 100ha bez da zaduzis i gace

nesto najbolje sto je napravito je sto je oteta zemlja kulacima jer su ljudi tad prestalo bit sluge koji su radili za komad slanine citav dan jebali te kulaci eto sad ih imas opet ali nece ni ti dugo jos krace od onih jer i ove de drzava opet sve preuzet jer propadju jedan po jedan
Da,imaš pravo kupio je novog fergiča za novce koje je dobio za par dobrih kobila usprkos tome što je bio na blajburgu i nazad pješice prošo cjelu slavoniju i tamo im pobjego iz logora došo kuči i kreno od nule jer je doma našo praznu štalu koju su ispraznili lokalni partizani do 45´.Tada su se rukama kosile livade i okapali kukuruzi a prinos kukuruza je bio dvije tone na jutro,nije bilo struje za mlinove nego su ručno okretali žrvanj da samelju ono malo žita što im je ostali iza metenja tavana i da se vratim na početak priće 70. godine kupio novog fergiča za par kobila što je prodo a ja danas radim ko konj na zemlji i u radioni zaradim pristojno i nemogu napravit generalku na tom fergiču kojeg je on kupio 70.godine,pa stoga molim drage forumaše da mi objasne jel ja danas nešto griješim i radim naopako ili je svima tako...
riverboy
riverboy

4

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 9/2/2012, 18:30

mozda ne svima ali vecini je tako, i onda ti kazes da je sad bolje nego onda, sad te totalno ne razumijem, mi danas ne mozemo ni novog fergusona kupit bez kredita Very Happy
deere power
deere power

78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 9/2/2012, 19:10

riverboy je napisao/la:pa stoga molim drage forumaše da mi objasne jel ja danas nešto griješim i radim naopako ili je svima tako...
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by riverboy 9/2/2012, 19:11

deere power je napisao/la:mozda ne svima ali vecini je tako, i onda ti kazes da je sad bolje nego onda, sad te totalno ne razumijem, mi danas ne mozemo ni novog fergusona kupit bez kredita Very Happy
Gle bolje nek bude ovako pa da ja nebudem ko moj djed i otac išo u logor i zatvor za nespretno izrečenu riječ.
riverboy
riverboy

4

[Vrh] Go down

Postaj by paor 9/2/2012, 20:38

hdz nije zaslužio vlast jer nas je pokrao, osiromašio i kulturno vratio u 70-te u vrijeme južnoameričkih korumpiranih hunti
sdp će malo popraviti ili barem ustaviti urušavanje, ali problem je što će to platiti seljaci jer podsjetite se tko je bio najveća žrtva iza oktobarske revolucije, poslijeratne obnove SFRJ...komunisti u svom izvornom kodu nemaju seljaka i to je...

picek i njegova ekipa (poljoopskrba) će zauvijek žaliti za starim vremenima i umjesto da ronda protiv nas bolje mu je da se urazumi jer kad nama bude bolje, njemu će biti još bolje...osim ako to nije jače od njega

tema su poticaji
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 9/2/2012, 21:23

Velika većina poduzetnika ne prima nikakve poticaje od države i kada vide nas da protestiramo - smatraju da smo bezobrazni što se uopće usudimo tražiti išta kada je država u ovakvom stanju. Zapravo velika većina građana misli da bi poticanjem poljopirvrede poljoprivredni proizvodi trebali automatski pojeftiniti. Kada bi mi davali badave naše proizvode prerađivačima (ili kada bi poticaji iznosili 100% vrijednosti naše proizvedene robe) - oni bi jednako koštali na policama trgovine. O načinu podjele poljoprivrednih poticaja treba pokrenuti ozbiljnu raspravu u društvu, treba postaviti ciljeve što se zaista želi postići, koliko se je novaca spremno dugoročno izdvojiti za te postavljene ciljeve, a onda će se program iskristalizirati sam od sebe. Pardon, to je već sve zacrtano u CAP-u samo treba pročitati i ozbiljno shvatiti što tamo piše. Sada smo u nekakvom tranzicijskom periodu ni tu ni tam, pa treba još malo izdržati. Kada bi poljoprivredni poticaji bili jedini problem u ovoj državi - kamo sreće, ali nažalost nije to tako. Primjetio sam da se kod nas razvija kultura krivnje, umjesto da se pokreću ozbiljne rasprave o bitnim stvarima koje nas čekaju u budućnosti. Stvar je u tome da se okrenemo prema prošlosti, utvrdimo pogreške da ih ne ponavljamo u budućnosti i utvrdimo što smo dobro radili u prošlosti pa da to ponavljamo u budućnosti. Ali treba gledati u budućnost jer sada mnogi vide da se potrošilo dosta novaca a da to nije donjelo rezultate. Tome je kriva isključivo politika (koja je odredila pravila po kojima su se trošila sredstva) - a ne mi poljoprivrednici.
Treba tražiti da se poticanje profesionalne poljoprivrede odvoji od poticanja socijalnog dijela poljoprivrede. Bilo bi dobro znati koliki dio se zapravo troši novaca na poticanje produktivnih gospodarstava, a koliko se troši na poljoprivrednu socijalu. Nikome ne pada na pamet reći da socijalna davanja nisu donijela rezultate, a za socijalu se daje više nego za poljoprivredu. Za socijalu znaš da si dao - i da ćeš dati opet - to je po prirodi stvari tako. Ta sredstva nikada neće dati rezultat, osim da će se ta socijala povećavati iz godine u godinu. Znači ljudima si dao ribu - i oni će tražiti ponovno ribu. Mi poljoprivrednici barem pokušavamo sami nekako uhvatiti tu ribu.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 9/2/2012, 21:45

naša država nemože napraviti po pitanju poticaja ništa značajno jer smo premali i presiromašni kao zemlja, a bogate zemlje svoje seljake mogu do unedogled sufinancirati jer tako zadržavaju zadovoljnog seljaka u ruralnom području. To naravno ima utjecaja i na nas, jer nas preplavljuje subvencionirani proizvod koji je time nelojalna konkurencija i samo nas još više osiromašuje.
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by riverboy 9/2/2012, 22:03

deere power je napisao/la:mozda ne svima ali vecini je tako, i onda ti kazes da je sad bolje nego onda, sad te totalno ne razumijem, mi danas ne mozemo ni novog fergusona kupit bez kredita Very Happy
Hehe malo sam se šalio s tobom jer vidim odprilike iz kakve obitelji potičeš,ispričo sam ti one jadikovke gora da te malo zapalim a sada ču ti ispričati istinu o sebi.Na selu se živi još uvijek dobro samo što slavonski seljaci žele prosvjedovati jer nisu nikad zadovoljni a pogotovo oni koji pometu tavane i s tim smečem posiju stotinjak hektara žita bez gnojiva i šprica hehe pa kako bog da glavno da se dobi poticaj.Dok naprimjer mi prema sredini hrvatske smo od nekad bili stočari i živjeli smo od rada kao i danas tako da nam je svejedno dali dobimo poticaj ili ne za zemlju,nama samo treba red na tržištu znaći stabilne cijene stoke.E da skoro ti zaboravih reći istinu o sebi,ja ti naprimjer uzgajam konje i prije dva tjedna sam prodo sportskog konja dve godine starog za italiju te sam za njega dobio 12000€to ti je više nego novi 539 koji čujem košta 85000 kuna i nepada mi napamet da kupim "fergića"a znaš zašto ,zato što sam ga 90" kupio za 6500DM-a što bi u kunama bilo otprilike 26000 kuna i to je njegova realna vrijednost danas.
riverboy
riverboy

4

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 9/2/2012, 22:20

istina sve sto si napiso
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by TJ 9/2/2012, 22:48

Malo ću se uključiti u ovu temu."riverboy"dobro piše.Poticaje prema sadašnjem modelu treba potpuno ukinuti.
Jedini koji sada imaju od njih koristi su foliranti i vucibatine koji nisu sposobni samostalno opstati na današnjem tržištu poljoprivrednih proizvoda nego kao paraziti šišu državni novac i kad država odluči nešto promjeniti prijete prosvjedima.Tko tim nepismenjacima i krezubicama daje za pravo da oni odlučuju u ime Hrvatskog seljaka koji pošteno radi i šuti dok se vucibatine i krezubice bore za svoje guzice.poticaje treba isplaćivati prema proizvodnji,koliko si proizveo toliko ćeš dobiti,to je jedini pošteni način.Pustite ove teoretičare i udbaše koji unose razdor među pošten narod,recept za poljoprivredu je jakoo jednostavan,treba se primiti posla.

TJ

Broj postova : 99
Registriran : 27.12.2011
4

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 9/2/2012, 23:02

TJ a kakvo misljenje imas o nasoj poljoprivrednoj komori, vidim kakvo ti je o ostalim "seljackim vodjama" pa me samo zanima jesu i oni po te bi vucibatine ili kako vec
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by stjepan 9/2/2012, 23:07

TJ je napisao/la:Malo ću se uključiti u ovu temu."riverboy"dobro piše.Poticaje prema sadašnjem modelu treba potpuno ukinuti.
Jedini koji sada imaju od njih koristi su foliranti i vucibatine koji nisu sposobni samostalno opstati na današnjem tržištu poljoprivrednih proizvoda nego kao paraziti šišu državni novac i kad država odluči nešto promjeniti prijete prosvjedima.Tko tim nepismenjacima i krezubicama daje za pravo da oni odlučuju u ime Hrvatskog seljaka koji pošteno radi i šuti dok se vucibatine i krezubice bore za svoje guzice.poticaje treba isplaćivati prema proizvodnji,koliko si proizveo toliko ćeš dobiti,to je jedini pošteni način.Pustite ove teoretičare i udbaše koji unose razdor među pošten narod,recept za poljoprivredu je jakoo jednostavan,treba se primiti posla.
pričaš gluposti da nisu za čitat ni slušat

stjepan

Broj postova : 789
Registriran : 06.07.2009
19

[Vrh] Go down

Postaj by TJ 9/2/2012, 23:18

stjepan je napisao/la:
TJ je napisao/la:Malo ću se uključiti u ovu temu."riverboy"dobro piše.Poticaje prema sadašnjem modelu treba potpuno ukinuti.
pričaš gluposti da nisu za čitat ni slušat
Za nekoga su gluposti ali za ono malo poštenih seljaka koji žive od svojih deset prstiju i poljoprivrede i nisu.poticaj prema proizvodnji i ništa drugo.Ako bog da u skoro vrijeme.Zar nije glupost sijati žito i pustiti ga da samo raste,pa ako prinos pokrije troškove, poticaji idu džep,to je za tebe pošteno,pa onaj koji radi kako treba dobije jednako ko ovaj lopov.Ako je za tebe to pošteno neka ti,bolje ni ne za zlužujete nego da ulaskom u uniju propadnete.Pošten i radišan poljoprivrednik se ne buni jer nema zašto,rekao sam ti tko se buni.

TJ

4

[Vrh] Go down

Postaj by TJ 9/2/2012, 23:22

deere power je napisao/la:TJ a kakvo misljenje imas o nasoj poljoprivrednoj komori, vidim kakvo ti je o ostalim "seljackim vodjama" pa me samo zanima jesu i oni po te bi vucibatine ili kako vec
Ne odnosi se to na sve seljačke vođe,čast iznimkama!O radu komore prosudi sam!Program komore u osnovi nije loš no komora djeluje po političkom nalogu!

TJ

4

[Vrh] Go down

Postaj by stjepan 9/2/2012, 23:58

znači ti misliš da nama ne treba poticaj i ja mislim da je u šumariji malo 100kn metar drveta da bi ti trebao platiti 200kn metar drveta i prodati ga po 220kn i neka ti država da 50kn poticaja jednom godišnje ili da ga čekaš godinu i pol da isplate pa bi te ja pito odakle ćeš platit čovjeka svaki dan natočiti goriva u strojeve i ostale svakodnevne troškove platit

stjepan

Broj postova : 789
Registriran : 06.07.2009
19

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 10/2/2012, 00:24

Stjepane mislim da TJ ipak želi reći da je ovakav model poticaja neodrživ i stvara prostore za manipulaciju novcem na ilegalan način.
Država je ovako godinama 'poticala' a sad se vidi kako je ovaj način potpuno pogrešan.Po medijima se može vidjet napisa da se poljopriveda potiče sa milijardama kuna,a umjesto da ima napretka,ona čak nazaduje.
Taj trend traje još od samog početka ove naše države,pa iako su donosili raznorazne poticaje,kapitalna i sl,nije se stvorilo ugodnije ozračje u kojem bi se mi poljoprivrednici osjećali sigurnim. Samo se stanje pogoršava iz godine u godinu,farme i štalice se zatvaraju,na poljima rastu šume,a sela propadaju. U gradovima nema posla,a oni koji su ostali na selu krpaju kraj s krajem,da ne kažem gladuju. Nek kaže netko da to nije tako?
Pa mene zanima gdje je greška,jer ne može se reć da je pogriješila ova ili ona vlada te i te godine tim pravilnikom.Po meni ispada da je to ili nemoguće zaustavit ili je dobro smišljen plan koji je nametnut našoj državi,a s ciljem stvaranja zemlje ovisne o uvozu.
abrkili
abrkili

Broj postova : 1754
God : 36
Registriran : 14.03.2008
28

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by riverboy 10/2/2012, 05:20

Ljudi moji pa zar nevidite da je greška u neredu cjena na tržištu,svak radi i formira cjene kako mu je volja ti sutra neznaš koliko će koštat bekon,odojak ili bik jer to uveze ko kako hoće iz zaostalih zemalja po jeftinijoj cijeni kako bi zaradio dobru paru.Naprimjer nemože gnojivo7-20-30 koštat skoro 700 kuna i da se hvale na televiziji kako petrokemija ima izvenrednu dobit da bi taj dio dobiti isiso npr.jedan HDZ i odneso u torbi.Dalje,ministra poljoprivrede kad probudimo u 2 sata noču on mora znati za godinu unapred koliko nama treba da se prehranimo bekona,odojaka bikova janjaca i da sad nenabrajamo žita itd.+koliko hrane trebamo za turizam.Ukratko mi nesmijemo uvažat hranu nego izvažat i to je kraj,ali niti izvažat na taj način da posrednici opet imaju ekstra dobit,znaći mi moramo iskorjenit švercere koji imaju dobit veću nego proizvođać.Netko je gore spomeno polj.komoru,ona bi sve to trebala nadzirat na taj način da uz jako pravosuđe sankcionira špekulante i švercere u naumu gore navedenih nepravilnosti.Dok nebudemo funkcionirali na gore navedene primjere uništavat će nas kao što krokodil uništava one bespomočne gazele koje prelaze rijeku.POZDRAV!
riverboy
riverboy

4

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 28 / 40. Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.