AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 16 / 40. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
1. ishodi službenu potvrdu (sa specifikacijama) o uplaćenim potporama
2. oprostiti se od poticaja za ovu godinu
3. hitno se prijaviti u neki od poreznih sustava (dohodak, pdv, obrt)
ako netko ima još neku ideju, neka slobodno nastavi niz...
2. oprostiti se od poticaja za ovu godinu
3. hitno se prijaviti u neki od poreznih sustava (dohodak, pdv, obrt)
ako netko ima još neku ideju, neka slobodno nastavi niz...
dodatak s moje strane:
1. ne govoriti u Agenciji koliko si novaca dobio nego od njih traziti rjesenje.
U propisu pise ovako (clanak 19, stavak 5): " Nositelji gospodarstva iz stavka 1. i 2. ovoga članka obvezni su pri podnošenju zahtjeva za izravna plaćanja u tekućoj godini priložiti dokaz Agenciji da su upisani u Registar obveznika poreza na dohodak pri Poreznoj upravi, sukladno propisima o porezu na dohodak. "
Dodatno na 2.
Ako nisi predao to rjesenje iz Porezne (za 2009) nisu ti ni trebali isplatiti za proslu godinu, a ako su u 2010 isplatili vise od 24.000 uvjet za poticaje za ovu godinu je sustav poreza. Dakle, ako ne zelis uci u porez na dohodak neces dobiti poticaje za 2011 a ono stu su isplatili su isplatili.
U pravilniku se nigdje ni na koji nacin ne spominju vauceri tako da bi bilo najbolje pustiti ove u Agenciji da ONI TEBI objasne sto su i kako i po kojoj osnovi isplatili. Ako ikako mozes, pristojno ih zamoli da ti se na neki nacin pismeno obrate i objasne ti tvoja prava i gdje si moguce TI pogrijesio. Po meni je osnovno zadrzati mirnocu, ne svadjati se, biti pristojan, ali odlucan da ONI TEBI ukazu na priopise po kojima nesto traze od tebe ili po kojima ti nesto NECE isplatiti. Takodjer, nista ne potpisivati nego se na svaku stvar koji oni tebi kazu ili napisu ostaviti vremena da razmislis i potrazis savjet. Pa ako treba i ovdje.
Znam da je gadno boriti se protiv sustava, ali znaj, ni oni u Agenciju NESMIJU raditi kako je njima volja i tumaciti propise kako njima odgovara. Propis jednako vazi za sve, imaj to na umu. Dakle, pristojno i odlucno i nista ne ciniti zbog toga sto je netko nesto rekao (ukljucivo mene) vec zbog toga sto nesto pise u nekom propisu. Moze ti se desiti da ti se u Agenciji pocnu pozivati na neke svoje interne naputke. Reci OK i zamoli da ti iskopiraju te naputke ili da ti naki drugi pismeni nacin objasne. Vjeruj samo onome sto je napisano.
Ima tu puno stvari sto ocito ni referent u Agenciji nije svjestan pa pokusava preko koljena opravdati neciju gresku.
Dodatno na 3: da, uci u sustav poreza na dohodak ali nakon sto se dobro posavjetujes
P.S. Mozemo i na priv ako ne zelis sve pisati ovako javno. I ekipa iz Agencije i Ministarstva ovo cita pa ujedno koristim prigodu da ih najljubaznije pozdravim
1. ne govoriti u Agenciji koliko si novaca dobio nego od njih traziti rjesenje.
U propisu pise ovako (clanak 19, stavak 5): " Nositelji gospodarstva iz stavka 1. i 2. ovoga članka obvezni su pri podnošenju zahtjeva za izravna plaćanja u tekućoj godini priložiti dokaz Agenciji da su upisani u Registar obveznika poreza na dohodak pri Poreznoj upravi, sukladno propisima o porezu na dohodak. "
Dodatno na 2.
Ako nisi predao to rjesenje iz Porezne (za 2009) nisu ti ni trebali isplatiti za proslu godinu, a ako su u 2010 isplatili vise od 24.000 uvjet za poticaje za ovu godinu je sustav poreza. Dakle, ako ne zelis uci u porez na dohodak neces dobiti poticaje za 2011 a ono stu su isplatili su isplatili.
U pravilniku se nigdje ni na koji nacin ne spominju vauceri tako da bi bilo najbolje pustiti ove u Agenciji da ONI TEBI objasne sto su i kako i po kojoj osnovi isplatili. Ako ikako mozes, pristojno ih zamoli da ti se na neki nacin pismeno obrate i objasne ti tvoja prava i gdje si moguce TI pogrijesio. Po meni je osnovno zadrzati mirnocu, ne svadjati se, biti pristojan, ali odlucan da ONI TEBI ukazu na priopise po kojima nesto traze od tebe ili po kojima ti nesto NECE isplatiti. Takodjer, nista ne potpisivati nego se na svaku stvar koji oni tebi kazu ili napisu ostaviti vremena da razmislis i potrazis savjet. Pa ako treba i ovdje.
Znam da je gadno boriti se protiv sustava, ali znaj, ni oni u Agenciju NESMIJU raditi kako je njima volja i tumaciti propise kako njima odgovara. Propis jednako vazi za sve, imaj to na umu. Dakle, pristojno i odlucno i nista ne ciniti zbog toga sto je netko nesto rekao (ukljucivo mene) vec zbog toga sto nesto pise u nekom propisu. Moze ti se desiti da ti se u Agenciji pocnu pozivati na neke svoje interne naputke. Reci OK i zamoli da ti iskopiraju te naputke ili da ti naki drugi pismeni nacin objasne. Vjeruj samo onome sto je napisano.
Ima tu puno stvari sto ocito ni referent u Agenciji nije svjestan pa pokusava preko koljena opravdati neciju gresku.
Dodatno na 3: da, uci u sustav poreza na dohodak ali nakon sto se dobro posavjetujes
P.S. Mozemo i na priv ako ne zelis sve pisati ovako javno. I ekipa iz Agencije i Ministarstva ovo cita pa ujedno koristim prigodu da ih najljubaznije pozdravim
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
Bio danas u agenciji i ništa nije riješeno, ostalo do ponedjeljka kada dođe šefica i kaže da nisam ja jedini sa takvim problemom.
Na ispisu u banci se vidi 22000 kn uplate od min. polj. za potpore a po računu djelatnika agencije ima 26000 kn za isplatiti.
Baš me zanima kako me mogu teretiti za nešto što nisu isplatili - počeli su i oni sa fiktivnim isplatama.
U sustav poreza na dohodak mi se nikako ne ulazi jer sada nisam spreman za to, bolje bih još ovako dok ide...sitan sam ja proizvođač za takve poteze.
Na ispisu u banci se vidi 22000 kn uplate od min. polj. za potpore a po računu djelatnika agencije ima 26000 kn za isplatiti.
Baš me zanima kako me mogu teretiti za nešto što nisu isplatili - počeli su i oni sa fiktivnim isplatama.
U sustav poreza na dohodak mi se nikako ne ulazi jer sada nisam spreman za to, bolje bih još ovako dok ide...sitan sam ja proizvođač za takve poteze.
asaincev- Broj postova : 441
God : 50
Zanimanje : zavarivač i poljoprivrednik
Registriran : 31.05.2010
2
Pa to sam ja već spominjao više puta da isplaćuju umanjini iznos poticaja a kada to obračunavaju onda je po punom iznosu poticaja..... i nakraqju daju izjavu novinarima kako je sve isplaćeno u punom iznosu odnosno još jedna stavka propagande protiv običnog seljaka...
Mislim da ne moras ulaziti u dohodak. U propisu pise oni koji su "ostvarili" vise od 24.000kn, a tebi su isplatili 22.000 kn. To sto si mozda imao pravo na 26.000, a oni isplatili 22.000 znaci da si ostvario 22.000. U svakom slucaju sacekaj sto ce ti reci, odnosno napisati. Sto god napisali prema Zakonu o upravnom postupku moraju napisati i pravni lijek (tj kome su u kojem roku mozes zaliti)asaincev je napisao/la:.....
Na ispisu u banci se vidi 22000 kn uplate od min. polj. za potpore a po računu djelatnika agencije ima 26000 kn za isplatiti. .....
2
Ima još jedan mali pravni trik koji bi ti mogao pomoći: ako primiš bilo kakvo riješenje od države, centralne ili lokalne vlasti (ili nekog drugog dijela uprave) i ako u tom riješenju nije navedena uputa o važećem pravnom lijeku (kako i gdje se možeš žaliti na to riješenje) ono je praktički nevažeće (nezakonito) i ne moraš postupiti po njemu. Naravno prije nego ne postupiš konkretno se savjetuj sa odvjetnikom, ali ovo mi je rekao jedan (budući) sudac, i to je 100% točno. Možda bi jedina iznimka bila neko zadnjestupanjsko riješenje po kojemu nema pravnog lijeka, ali i to mora pisati. Isplati ti se i osobno proučiti zakon po kojem te terete, jer mogu u njemu postojati i olakotne okolnosti po kojima ti se eventualne sankcije mogu umanjiti.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Tocno Fidelito zato sa ovima iz agencije treba fino i sve sto imaju reci neka kazu pismeno pa onda to sto kazu im poslije nabijas na nos. Isto tako i isplate. Nisi ti duzan njima nositi na uvid svoje izvode sa racuna da bi oni znali koliko su ti novaca isplatili (!!!!!!). Mozes se i praviti blesav i reci da nisi dobio ni lipe, a oni neka dokazuju pravomocnim rjesenjima (!!!!) koliko su isplatili.
2
Ma sve je zakomplicirano jer nisam znao koliko sam točno dobio isplaćeno (do sada - ispisa iz banke).
Da sam bio upoznat sa svotom (i prelazio 24000 kn) ja bih se pripremio a ne ovako ,,sa neba pa u rebra".
Jučer sam čekao sat i po u banci da dođem na red (bio sam 43 u redu), tražio i dobio ispis da bi on samo preletio pogledom preko ispisa i pitao me koliko ima točno uplata dali sam zbrojio.
Kad sam mu rekao 22000 kn zvao me i pokazao na monitoru kod njega po zbroju prijavljenih površina stoji 26000 kn. (Htio sam mu reći da i na tarabi piše nešto a pored toga i rupica ali sam se suzdržao.)
Na moje pitanje gdje je razlika od 22000 do 26000 nije znao odgovor samo je komentirao ,,valjda je umanjeno".
Hvala dečki Vaši savjeti i podrška mi puno znače i pomažu jer nemam nekog pouzdanog tko je upoznat sa ovakvim i sličnim situacijama!
Da sam bio upoznat sa svotom (i prelazio 24000 kn) ja bih se pripremio a ne ovako ,,sa neba pa u rebra".
Jučer sam čekao sat i po u banci da dođem na red (bio sam 43 u redu), tražio i dobio ispis da bi on samo preletio pogledom preko ispisa i pitao me koliko ima točno uplata dali sam zbrojio.
Kad sam mu rekao 22000 kn zvao me i pokazao na monitoru kod njega po zbroju prijavljenih površina stoji 26000 kn. (Htio sam mu reći da i na tarabi piše nešto a pored toga i rupica ali sam se suzdržao.)
Na moje pitanje gdje je razlika od 22000 do 26000 nije znao odgovor samo je komentirao ,,valjda je umanjeno".
Hvala dečki Vaši savjeti i podrška mi puno znače i pomažu jer nemam nekog pouzdanog tko je upoznat sa ovakvim i sličnim situacijama!
asaincev- Broj postova : 441
Zanimanje : zavarivač i poljoprivrednik
Registriran : 31.05.2010
2
da, to "valjda je umanjeno" je nesto prestrasno. Netko, ne zna se tko ni kada ni zbog cega, je odlucio nesto umanjiti pa se sad cude ko pura dreku da nemaju pojma. Nista, samo mirno. I pusti njih nek racunaju. Imaju knjigovodstvo pa nek lizu stavke iz 2010. I za neko vrijeme ih priupitaj jesu li sracunali koliko su ti isplatili. I provjeri si vaucere. Ja osobno bih ih sluzbeno dopisom "zamolio" da mi izdaju rjesenje o ispplatama i temeljem kojih propisa su mi nesto isplatili. Ali to sam ja.... ma to ti je sve nazalost igra gdje trebas vagati izmedju grubljeg pristupa i ljubaznosti ... i imati na umu da vjerojatno taj sluzbenik s kojim komuniciras je na kraju hranidbenog lanca i vjerojatno nije kriv nizasta...
2
da, čini se da je sistem takav da ovi u agenciji barataju jedino sa podatkom kolika je suma predviđena temeljem upisnika (površine, stoka...), a stvarno isplaćeno stanje znaju u MPŠVG...e sad zašto oni nisu uvezani, zašto se agencija kao pijan plota drži svojih podataka iako sigurno zna da to nije baš relevantno...
znaju i oni u Agenciji, ali u odjelu Financija, a tamo doci ne moze svatko
2
Evo da se pohvalim Valpovo dobilo TUG ....je bravo to je sada OP 2050kn/ha + TUG 450kn/ha 2500kn/ha poticaja za mene juhu jeeeeeeee kašljuc joj he he
Jel tko prijavio INT proizvodnju navodno to je još plus 500kn pride tako da se poticaja može dobiti 3000kn/ha što nije loše samo neznam točno što to sve spada pod tu INT proizvodnju tj čega se sve točno čovjek mora pridržavati...mislim da sm vidio negdje tu temu na forumu pa ju nemogu sada nači gdje je ..
Pa eto ako netko prijavio može mi malo pojasniti vezano za isto hvala!
Jel tko prijavio INT proizvodnju navodno to je još plus 500kn pride tako da se poticaja može dobiti 3000kn/ha što nije loše samo neznam točno što to sve spada pod tu INT proizvodnju tj čega se sve točno čovjek mora pridržavati...mislim da sm vidio negdje tu temu na forumu pa ju nemogu sada nači gdje je ..
Pa eto ako netko prijavio može mi malo pojasniti vezano za isto hvala!
pege25- Broj postova : 5212
Registriran : 18.09.2010
131
A šta vam je TUG i OP proizvodnja.
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
OP osnovni poticaj
TUG težu uvijeti gospodarenja prema pravilniku iz travnja
INT integrirana prozvodnja
To su vrste poticaja .
TUG težu uvijeti gospodarenja prema pravilniku iz travnja
INT integrirana prozvodnja
To su vrste poticaja .
meni neki pun klinac kunića legao od države a neznam zašto i niti kako..... al kakogod ode zatvoriti kredit od lane što sam podigo
politicar je napisao/la:Di si to pročitao?
Jesi prijavio tug za poticaj?
code nisam nigdje pročitao ,nego mi curice u uredu rekle da je Valpovo dobilo TUG i one automatski mi zabiberile 450 kn/ha
I usput daj molim te vrati stari nick...Hvala!
131
pege ajd ne zajebavaj nas , i ja sam prijavio TUG pa nista ne vjerujem ti
Ma moš ti prijaviti što god hoćeš, oni direk dobiju tamo u uredu ko može tj ima pravo na TUG i Valpovo je dobilo TUG časna pionirska ne zajeb....bip se iznenadio se dok kolega selo dalje u istoj općini nije dobio...
131
pa mi smo jos veca TUG-A od vas
pa kad sam prijavljivo odma nam je samo na onom zahtjevu oznacilo sve povrsine, i kad sam doso u gospodarstvo rekli su da mi isto spadamo u tu grupu
ko je to tebi javio ili ti je samo stigla lova na racun? mozda ce i kolega taj tvoj dobit samo malo kasnije
pa kad sam prijavljivo odma nam je samo na onom zahtjevu oznacilo sve povrsine, i kad sam doso u gospodarstvo rekli su da mi isto spadamo u tu grupu
ko je to tebi javio ili ti je samo stigla lova na racun? mozda ce i kolega taj tvoj dobit samo malo kasnije
Što se tiče TUG po to spadaju brdsko planinska područja i sva područja iz ppdss1.
Mi smo od 1.1 prešli sa ppds 3 na ppds 1 ali nisu nas uveli u sistem kao TUG tako da nam je propala ta vrsta poticaja.
Mi smo od 1.1 prešli sa ppds 3 na ppds 1 ali nisu nas uveli u sistem kao TUG tako da nam je propala ta vrsta poticaja.
evo vam lista:
http://www.hpa.hr/LinkClick.aspx?fileticket=UbO4JYaWGeQ%3D&tabid=280&language=en-US
http://www.hpa.hr/LinkClick.aspx?fileticket=UbO4JYaWGeQ%3D&tabid=280&language=en-US
A ha jesi DP našao Valpovo na popisu kaj sam ti rekel smješi mi se 450kn više od tebe luzeru....
131
Što to znači DP....da si i TUG-onja onda ili
131
Stranica 16 / 40. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Similar topics