AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Plugovi
Stranica 29 / 40. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Plugovi
Saša je napisao/la:Vidio sam negdje pitanje o kilaži V&N XMS 1050 VARIO 4 brazde i ona iznosi 1260 kg.
drago mi je da ti se sviđa plug!
za kilažu tako piše u papirima, odnosno katalogu al ovako mislim da ima više, rekao mi trgovac da ima oko 1500 kg. vidjet ću kad stanem na vagu s plugom.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
nema on vise kila nego sto pise, vec je rijec o "poluzi".... na prednjem kraju gdje se kvaci "kilaza" je znatno veca.... kad ga dignes jel...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
→→→ : VIŠE
Usput, ima li netko Vogela sa WY400 daskom da mi kaže dojmove?? Ja recimo za UN400 mogu reći da je savršena, milina je gledat kako lijepo radi[/quote]
Imam ja na svojim 2 braznim okretaču i isto super radi
tomica zetor- Broj postova : 537
God : 33
Registriran : 28.12.2008
5
jedan usporedni test iz VB
Plough test FarmersWeekly
ili ovdje je slično:
Seven four-furrow ploughs on test
Plough test FarmersWeekly
ili ovdje je slično:
Seven four-furrow ploughs on test
13
tomica zetor je napisao/la:tomy je napisao/la:Usput, ima li netko Vogela sa WY400 daskom da mi kaže dojmove?? Ja recimo za UN400 mogu reći da je savršena, milina je gledat kako lijepo radi
Imaš li kakve slike oranja sa tim daskama? Ja svojeg još nisam ubrazdio, pa da vidim kako rade te WY daske, nemam ni gdje za sad...
13
tomy je napisao/la:tomica zetor je napisao/la:tomy je napisao/la:Usput, ima li netko Vogela sa WY400 daskom da mi kaže dojmove?? Ja recimo za UN400 mogu reći da je savršena, milina je gledat kako lijepo radi
Imaš li kakve slike oranja sa tim daskama? Ja svojeg još nisam ubrazdio, pa da vidim kako rade te WY daske, nemam ni gdje za sad...
evo imam samo to.
5
tomica zetor hvala ti,
lijepo izgleda oranje, čini se još ljepše nego sa UN400 daskama
13
tomy je napisao/la:tomica zetor hvala ti,
Pa nisam probao s UN daskama al ide super !
5
tomy je napisao/la:sve je počelo pred samo 20 dana i evo.....
moj novi, jučer stigao u dvorište, V&N XMS 1050 VARIO
kupnju sam dogovarao samo telefonom, te zahvaljujem darku iz agronoma (vinkovci) na točnoj isporuci po pitanju svega!
ljep plug nema se šta takav isti ima moj prijatelj sam ima rešetkaste daske budem stavil sliku sutra!
on je zadovoljan s plugom nh tm 155 ga je vukel a sad ga vuče s nh tg 285!kupil ga je isto u agronomu u vinkovcima
fric1993- Broj postova : 480
Registriran : 12.11.2010
5
@ tomy dali si orao s njime odnosno dali si ga krstio?
case- Broj postova : 1304
Zanimanje : student
Registriran : 10.02.2010
2
@tomy usro si motku kupnjom ovog pluga užas preslaba greda i kvaliteta željeza koja se koristi za izradu njihovih plugova je katastrofa,ovaj sistem s jednim kopirnim točkom 0 bodova brzo odlazi,nema predplužnjake itd.
Sve u svemu po meni totalni promašaj
Evo i od mene sve čestitke s malim zakašnjenjem i neka te dugo služi
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Grdno se varaš Pege. Mi na najtezoj zemlji oremo sa najslabijom Vogelovom gredom na M1020. Mozda po meni fale samo pretluznjaci i to bi bilo to ali ovaj je plug odlican. Kolko vidim po slikama ta greda je pojacana i kotac ovaj jedan je odlican izbor jer je plug laksi, a plug je vario pa dalje da i ne pricam.pege25 je napisao/la:@tomy usro si motku kupnjom ovog pluga užas preslaba greda i kvaliteta željeza koja se koristi za izradu njihovih plugova je katastrofa,ovaj sistem s jednim kopirnim točkom 0 bodova brzo odlazi,nema predplužnjake itd.
Goost- Broj postova : 1543
Registriran : 20.12.2009
10
To, je plug pravit za traktore cini mi se od 150ks na dalje tako da kakva god zemlja bila po nekom pravilu njega 6480, ne bi smio polomit, jer to je 4br. plug možda je i 3+1 koji je puno masivnije i bolje napravljen od obićnog trobražnjaka.. pege pretplužnjake ja isto imam ali sam skinio jer meni se stalno štopa a ko će svakih 5 minuta izlazit iz tratkora ..Antonio_JD je napisao/la:Grdno se varaš Pege. Mi na najtezoj zemlji oremo sa najslabijom Vogelovom gredom na M1020. Mozda po meni fale samo pretluznjaci i to bi bilo to ali ovaj je plug odlican. Kolko vidim po slikama ta greda je pojacana i kotac ovaj jedan je odlican izbor jer je plug laksi, a plug je vario pa dalje da i ne pricam.pege25 je napisao/la:@tomy usro si motku kupnjom ovog pluga užas preslaba greda i kvaliteta željeza koja se koristi za izradu njihovih plugova je katastrofa,ovaj sistem s jednim kopirnim točkom 0 bodova brzo odlazi,nema predplužnjake itd.
Evo, ga taj "moj" tj. od tetka on je 3+1 ali je ćetvrta skinuta ćini mi se opal 120
Nikad nigdje polomljen .. i u najtežoj zemlji ide a greda slićna kao tomijeva tj. debljina ..
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
Djeco draga čika pege se samo šali vezano za @tomy-jev plug
Zato na kraju posta stoji
Gdje če pege seljo beljo komentirati plugove okretače kada ni sam nemam ni ubavni ravnjak a kamoli okretač
Tako zaključak je da plug ništa nevalja pu pu kako naši stari kažu
Zato na kraju posta stoji
Gdje če pege seljo beljo komentirati plugove okretače kada ni sam nemam ni ubavni ravnjak a kamoli okretač
Tako zaključak je da plug ništa nevalja pu pu kako naši stari kažu
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Nisam još, bilo mi šteta farbe da idem samo za probu orat, a prije nove godine išao sam orat sa starim plugom 3br, bilo je previše smrznuto i nije išlo. Sad kad odmrzne ići ću sa ovim novim.case je napisao/la:@ tomy dali si orao s njime odnosno dali si ga krstio?
hehe cool, a ja znam da je upravo suprotnopege25 je napisao/la:@tomy usro si motku kupnjom ovog pluga užas preslaba greda i kvaliteta željeza koja se koristi za izradu njihovih plugova je katastrofa,ovaj sistem s jednim kopirnim točkom 0 bodova brzo odlazi,nema predplužnjake itd.
Ovo je 4 br vario, greda je iz jednog komada 150x100x8 sa pojačanjem od 12 mm od početka grede do treće brazde, i nije puno bušena dok bi na 3+1 imala puno rupa. Postoji i 3+1 VARIO al imaš na njemu 30-ak vijaka za odšarafit ak hoćeš da bude samo 3 br, premjestit crtala i kotač, puno posla.....ursus4514 je napisao/la: To, je plug pravit za traktore cini mi se od 150ks na dalje tako da kakva god zemlja bila po nekom pravilu njega 6480, ne bi smio polomit, jer to je 4br. plug možda je i 3+1 koji je puno masivnije i bolje napravljen od obićnog trobražnjaka.. pege pretplužnjake ja isto imam ali sam skinio jer meni se stalno štopa a ko će svakih 5 minuta izlazit iz tratkora ..
Evo, ga taj "moj" tj. od tetka on je 3+1 ali je ćetvrta skinuta ćini mi se opal 120
Nikad nigdje polomljen .. i u najtežoj zemlji ide a greda slićna kao tomijeva tj. debljina ..
Na vario plugu nemaš šta skidati zadnju brazdu, zato i je vario.
Trgovci kažu da je to plug za traktore do 200 ks....
Zadnja promjena: tomy; 4/1/2011, 21:37; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : nešto smiješno)
13
evo skoro isti plug
ovaj je star negdje oko tri godine
ako kažu do 200 konja onda znaj da tvoj masey ga nebude nikad "pretrgel" jer ovoga vuče new holland tg 285(285 hp)i nije se ni "s" od svinul!!!!
ovaj je star negdje oko tri godine
ako kažu do 200 konja onda znaj da tvoj masey ga nebude nikad "pretrgel" jer ovoga vuče new holland tg 285(285 hp)i nije se ni "s" od svinul!!!!
fric1993- Broj postova : 480
Registriran : 12.11.2010
5
Da ne otvaram novu temu, koliko vas ovdje ima gume sirine 580-620-650 i kako oru s tim gumetinama ? Gledam da vecina traktora ima tako siroke gume pa ne znam koliko to uopce gazi po pooranoj zemlji, cini mi se da to mora bit katastrofalno.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
SteveO je napisao/la:Da ne otvaram novu temu, koliko vas ovdje ima gume sirine 580-620-650 i kako oru s tim gumetinama ? Gledam da vecina traktora ima tako siroke gume pa ne znam koliko to uopce gazi po pooranoj zemlji, cini mi se da to mora bit katastrofalno.
Kada kupujš novi plug možeš ga naručiti s nekoliko vrsta plužnih tijela (dasaka). Glavna podijela bi bila na rešetkaste i pune daske. Kod rešetkastih dasaka nema puno izbora tako da neki proizvođači imaju samo jedan oblik rešetkaste daske (vogel noot) dok recimo rabewerk ima 3 ili 4 oblika rešet.dasaka. Puno veći izbor kod svih proizvođača je u punim daskama tu valjda svaki ima bar 5-6 ili više vrsta punih dasaka.
Tako da recimo u punim daskama imaš oblike za: plitko oranje, srednje duboko, duboko oranje, brzo oranje, preoravanje livada...između ostalog i daske za oranje širokim gumama (ostavljaju široko dno brazde).
Sve nove rešetkaste daske su namijenjene za oranje širokim gumama jer svojom konstrukcijom isto tako ostavljaju široko dno brazde tako da je kod takvih izvedbi moguće orati gumama do 710 mm širine.
Vidio sam da si poslao post u temi podrivanje namijenjen Pingu ali on ti više nije na forumu...umjesto njega reći ću ti da oba njegova traktor imaju 650 širinu stražnjih guma i da mu nesmetano ulaze u brazdu jer mu to plug dozvoljava oblikom dasaka.
Prije ta dva traktora koja sad ima orao je sa istim plugom i Ford/New Holland traktorom sa 240 ks koji je imao gume 710 mm široke i jednom prilikom je tu na forumu napisao da mu ta guma bez problema ide u 14" brazdu (35 cm) koju ostavlja njegov Rabe Werk.
Ukratko oranje sa širokim gumama ti traži i odgovarajuči plug za to (oblik dasaka za široke gume ili on-land izvedba plugova)
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Evo tog Pingovog posta nadam se da autor nebi imao ništa protiv korištenja njegovog teksta u forumske svrhe:
pingo je napisao/la:Ako imaš lovu uzmi variabilni plug i nikada nećeš požaliti zbog toga ... jedino kažem ako prežališ tu razliku u novcu . Kolika ti je širina guma na traktoru ? Konjske snage i kilaža traktora nemaju veze za širenje brazde ... jedino je bitna širina gume . Sa 710 zadnjom gumom idem u 14 cola brazdu bez problema . Naravno da je malo i do pluga i načina na koji odbacuje brazdu ali eto to je podatak za moju gumu i moj Rabe plug .
11
Hvala na pojasnjenju ali kako da ja znam jel to takav plug ? Jel ima nesta po cemu mogu to prepoznat ? Jer kako logicki moze guma od 70cm ne gazit nesta sto ocisti lemešom koji jede 35cm ? Zbilja ne kuzim na koju to foru radi. Jedino mozda da daska bude nisko postavljena pa da odgrne to oranje sto dalje ? Ne radi se o novom plugu pa mi je tim veci problem jer ni ne znam sta trazim :-)
Hvala na C/P ppingovog posta, kakav je to pak varijabilni plug ? To su mi neki novi termini za koje prvi puta cujem i ne znam kako da uopce znam sta da gledam dok gledam plug, dosad sam gledao samo da nije potrosen i da izgleda ok a sad me zanima kako da to pratim sto mi treba za siroke gume.
Hvala obojici
Hvala na C/P ppingovog posta, kakav je to pak varijabilni plug ? To su mi neki novi termini za koje prvi puta cujem i ne znam kako da uopce znam sta da gledam dok gledam plug, dosad sam gledao samo da nije potrosen i da izgleda ok a sad me zanima kako da to pratim sto mi treba za siroke gume.
Hvala obojici
39
Sad mi palo na pamet kad sam pročitao majsov post,
Kako se uopće okreće on-land plug, dal je to uopće izvedivo. Sigurno postoji neka hidraulika koja ga svaki put pomakne pa da se može okrenuti?
SteveO ja orem sa 14" plugom (V&N, UN400) i 580 gumama bez problema...vidi temu "plugovi", tamo ima dosta toga....
Kako se uopće okreće on-land plug, dal je to uopće izvedivo. Sigurno postoji neka hidraulika koja ga svaki put pomakne pa da se može okrenuti?
SteveO ja orem sa 14" plugom (V&N, UN400) i 580 gumama bez problema...vidi temu "plugovi", tamo ima dosta toga....
13
Tomy on-land plug se okreće ama baš potpuno jednako kao i ovaj tvoj novi i stari plug. Jedino je još i veći razmak između tla i najniže točke pluga pri okretanju u odnosu na "klasični okretač".
SteveO pa nije valjda da ne znaš što znači "varijabilni plug" ili ti "vario"?
Ukratko to su plugovi kojima možeš putem hidrauličnog cilindra mijenjati zahvat po brazdi...taj cilindar se nalazi na plugu a reguliraš ga putem jednog dvoradnog hidroizvoda sa stražnje strane traktora.
Daske koje ostavljaju široku brazdu ti imaju donji rub daske koji se nalazi u produžetku lemeša još jedno 25-30 cm ravan pa tek onda se zakrivljuje prema gore. Imaš na vogel-noot-ovom prospektu oblike dasaka između ostalog i ovaj za široke gume. Također i u Kverneland-ovom prospektu, a oba možeš skinuti s neta.
Ukratko to su plugovi kojima možeš putem hidrauličnog cilindra mijenjati zahvat po brazdi...taj cilindar se nalazi na plugu a reguliraš ga putem jednog dvoradnog hidroizvoda sa stražnje strane traktora.
Daske koje ostavljaju široku brazdu ti imaju donji rub daske koji se nalazi u produžetku lemeša još jedno 25-30 cm ravan pa tek onda se zakrivljuje prema gore. Imaš na vogel-noot-ovom prospektu oblike dasaka između ostalog i ovaj za široke gume. Također i u Kverneland-ovom prospektu, a oba možeš skinuti s neta.
11
Kako znaš da Vogel Noot ima jedan oblik rešetkastih brazda?!SteveO je napisao/la:
Kod rešetkastih dasaka nema puno izbora tako da neki proizvođači imaju samo jedan oblik rešetkaste daske (vogel noot) dok recimo rabewerk ima 3 ili 4 oblika rešet.dasaka. Puno veći
Goost- Broj postova : 1543
Registriran : 20.12.2009
10
Ma i ovaj moj V&N 1050 ima to stelovanje ali na navoj, nisam znao da se to tako zove. Iako, da budem iskren, nije mi jasno stelovanje sa tim "toplingom" kad vec imam stelovanje sa 4 rupe po colima na svakoj glavi ? Sta tocno radi to mrdanje pluga sa tim cilidrom ili kod mene sa navojem ? Mislim, sta tocno to radi sa brazdom i oranjem, ja to naredjujem nekad ali ne znam tocno koja mu je svrha :-)
Ovo za daske sam i ja mislio sad kad si rekao da je tu razlika jer sam vidio i takve daske.
Pozz
Ovo za daske sam i ja mislio sad kad si rekao da je tu razlika jer sam vidio i takve daske.
Pozz
39
majs je napisao/la:Tomy on-land plug se okreće ama baš potpuno jednako kao i ovaj tvoj novi i stari plug. Jedino je još i veći razmak između tla i najniže točke pluga pri okretanju u odnosu na "klasični okretač".
Aha, sad kuzim da je još i veći razmak, jer je cijeli plug na toj vodilici pomaknut u jednu stranu i to prilikom okretanja dođe dosta visoko. Kad taj zamahne ima da prekreneš traktor....
13
Stranica 29 / 40. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Stranica 29 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.