AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Plugovi
Stranica 16 / 40. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Re: Plugovi
http://www.traktorpool.nl/media/7582/567582/1/Lemken-D25---50K-1.jpg
gdje je na ovom plugu granicnik za nagib pluga?
gdje je na ovom plugu granicnik za nagib pluga?
Nigdje, očito da se nagib podešava na gornjoj strani cilindra za obje strane, a klip uvijek radi puni hod.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
gornjoj stranici cilindra?
kako to mislis?
Npr da je klip taman duzine koliko ti treba za neki odreceni nabib i da nemas granicnike,dali bi taj klip ako je dokraja pusten mjenjao ,odnosno uvlacio se u oranju?
Znaci dali bi malo malo morao dodati ulje u njega?
Jer imao sam jedan slucaj sa jednim plugom koji je imao granicnike i okrenem ga do kraja i u npr pola njive on vec popusti pa moras dodat ulje.
Klip nije pustao van ,ali valjda posto je bilo jedno crijevo je pustao ulje natrag.
Jel bi se to dogadalo sa klipom sa dva crijeva?
kako to mislis?
Npr da je klip taman duzine koliko ti treba za neki odreceni nabib i da nemas granicnike,dali bi taj klip ako je dokraja pusten mjenjao ,odnosno uvlacio se u oranju?
Jer imao sam jedan slucaj sa jednim plugom koji je imao granicnike i okrenem ga do kraja i u npr pola njive on vec popusti pa moras dodat ulje.
Klip nije pustao van ,ali valjda posto je bilo jedno crijevo je pustao ulje natrag.
codexnox je napisao/la:gornjoj stranici cilindra?
kako to mislis?
Jednostavno, cijeli cilindar pomičeš/podešavaš gore-dolje, ali na gornjem kraju gdje je učvrščen i tako podešavaš nagib koji se inače podešava sa onim graničnicima.
To je problem kod jednoradnih cilindara, ako malo propušta razvodnik na traktoru plug se iskrivljuje.Npr da je klip taman duzine koliko ti treba za neki odreceni nabib i da nemas granicnike,dali bi taj klip ako je dokraja pusten mjenjao ,odnosno uvlacio se u oranju?
Hoće se to događati i kod dvoradnih, ali jako rijetko, onda je problem u onoj kocki.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
Ja imam takav slican lemken plug samo je 3br ,i mehanicki okretac.
Sto se tice okretanje ta mehanika radi nevjerojatno dobro.
Od npr 100okretanja desi se mozda 2-3puta da se vrati na isto.
Ali smeta mi sto dosta lupi kada se okrene tako da bi ugradio klip,ali samo mi je dosada bio problem kako rjestiti granicnike.Sada kada vidim to ovako mislim da bi bilo najbolje napraviti tako da gore naredujes nagib.
Sto se tice okretanje ta mehanika radi nevjerojatno dobro.
Od npr 100okretanja desi se mozda 2-3puta da se vrati na isto.
Ali smeta mi sto dosta lupi kada se okrene tako da bi ugradio klip,ali samo mi je dosada bio problem kako rjestiti granicnike.Sada kada vidim to ovako mislim da bi bilo najbolje napraviti tako da gore naredujes nagib.
Zakrece plug u teskoj zemlji (ukosuje), plug je novIMT 756, vjerovatno je razlog da mi je preuzak u odnosu na sirinu osovinskog razmaka tockova ili nesto drugo. Zelio bih cuti moguce uzroke ukosivanja.
amater- Broj postova : 196
Registriran : 05.04.2009
0
meni se to dogadja samo na jednoj abnormalno tvrdoj njivi, jedino sto mi pomaze je ici skroz sporo. ako je sve ostalo dobro podeseno tj. nagib pluga, crtalo i lanci na polugama probaj ici u nekoj sporijoj brzini mozda pomogne.
Probavao sam ja i sporo, ali isti problem.Ja mislim da nesto nije uredu sa plugovima, mozda su vec pomotani jer su od vrlo mekog materijala pa tako pokusavaju da izbjegnu otpor, a mozda su i preuski za moj traktor
0
Prva brazda puno hvata zbog toga ti bježi.Možeš pomaći plug po osovini da prva hvata manje i naštimati plug da prva ide malo pliće od druge,onda neće bježati.Naravno uz pretpostavku da su plazevi dobri kojima je zadatak držati plug u pravcu.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
39
jel mi možete reć kak se mjeri colaža pluga?
dgeceg- Broj postova : 78
Registriran : 30.11.2008
0
najlakse ti je izmjerit od plaza prve brazde povuces ravno metrom prema spicu druge brazde, nece bit bas 100% jer je mozda malo potrosen al ces znat jel npr. 12 cola(30cm),14(35cm) ili 16(40cm) i tako dalje
na prvoj glavi ne mozes izmjerit jer zavisi di stoji plug na osovini ili koliko je sirok(uzak) traktor
na prvoj glavi ne mozes izmjerit jer zavisi di stoji plug na osovini ili koliko je sirok(uzak) traktor
amater je napisao/la:Zakrece plug u teskoj zemlji (ukosuje), plug je novIMT 756, vjerovatno je razlog da mi je preuzak u odnosu na sirinu osovinskog razmaka tockova ili nesto drugo. Zelio bih cuti moguce uzroke ukosivanja.
Pokušaj vidjeti na ovom linku
http://poljoinfo.com/agrotehnika-u-ratarstvu/podesavanje-pluga-za-oranje/
iwanho- Broj postova : 450
Registriran : 14.12.2008
12
Unutranji razmak točkova traktora je 115cm, a vanjski 195. Dali tu pristaje plug IMT 756 (12 cola)
0
posudi isti takav plug pa isprobaj. samo pazi da posudiš neku predratnu seriju. možda ćeš se iznenaditi...
amater je napisao/la:Unutranji razmak točkova traktora je 115cm, a vanjski 195. Dali tu pristaje plug IMT 756 (12 cola)
trebao bi si podesiti centar otpora pluga tako da si se otprilike poklapa s sredinom traktora. to imas najbolje objasnjeno na linku koji ti je iwanho dao ,
Nisam se bas mogao pomoci tim linkom, posto su uputsva u video formatu, a kako ja koristim dial-up, te je bilo nemoguce da pregledam uput. Ovih dana ce mi prikljuciti adsl pa se nadam da cu rijsiti problem. Hvala na suradnji i pomoci u svezi rjesavanja mog problema. Moguce je i da bi stari imt 756 radio bez greske, jer mi sve sumje vuku da se ovaj pomotao, s obzirom kakave je konstrukcije (tanji profili i jos uz to mekani, u sto sam se uvjerio slucajno, naslonio na polugo koja vrsi ukosivanje plugova, a ona se pomotala, a kasnije je sam testirao i druge dijelove i motaju se kao da su od olova). Vidim da cu se janjih morati rijesti iako su poorali samo 10 hektara, a ja cu sebi naci neki uvozni plug za mog duplaka.
Nije mi jasno kako nađete vremen da odgovorite na sva postavljena pitanja pored svih obveza koje imate, svaka cast, i nadam se da cu i ja biti u stanju da nekom pomognem, hvala.
Nije mi jasno kako nađete vremen da odgovorite na sva postavljena pitanja pored svih obveza koje imate, svaka cast, i nadam se da cu i ja biti u stanju da nekom pomognem, hvala.
0
nisma siguran gdje je centar pluga odnosno os, ali mi se cini nemoguce to sloziti.Polovica od razmak između tockova je 115/2, a to je 57,5cm.
zahvat pluga je 60 cm, sreditse odnosno os težišta pluga je pola od toga, ako ne girjesim na 30 cm, dakle os vuce traktor 57,7cm-30 cm iznosi 27,5 cm i to je ta razlika koju je nemoguce postelati na gredi jer je prevelika. Gdje je problem, kriva racunica ili nesto drugo.
zahvat pluga je 60 cm, sreditse odnosno os težišta pluga je pola od toga, ako ne girjesim na 30 cm, dakle os vuce traktor 57,7cm-30 cm iznosi 27,5 cm i to je ta razlika koju je nemoguce postelati na gredi jer je prevelika. Gdje je problem, kriva racunica ili nesto drugo.
0
Malo kemijanja danas...stavio sam dodatna povišenja da mi se plug ne štopa kod zaoravanja kukuruzovine koja je pobrana kombajnom bez malčera... Inače se masa jako nabija iznad standardnih pera do grede pošto stabljika ostane u jednom komadu i samo se presavine prema zemlji. nadam se da će sad biti bolje... jel ima tko kakvih sličnih iskustava? Nisam danas još uspio testirati...
Evo slike:
Evo slike:
zjockoo- Broj postova : 901
Zanimanje : ing. Elektrotehnike
Registriran : 17.03.2008
37
Mislim da će biti lakše zaoravati kukuružnjak sa ovim povišenjima. Ja na svom Lemkenu planiram povisiti povišenja na sličan način kao i ti (ne baš tako) jer mi zemlja zna kipiti preko povišenja i onda zna ostati gdjegod koja šuška nezaorana ("odveze" se na struji tla na odbačenu-pooranu zemlju i ostane na površini).
Gost- Gost
Eh, ni ja to ne volim. Meni je najveći problem što se te nepolomljene već samo presavijene stabljike taman zakače iznad standardnih pera, iako je plug prošle godine obnovljen i stavio sam nove daske prema svom nacrtu te su daleko više i šire nego što su bile originalne i tu je već napravljen značajan pomak. No, bez obzira na to, dodao sam još ova povišenja da potpuno onemogućim stabljikama da se nabiju pod gredu, a i crtalo mi je bilo preblizu zadnjoj brazdi pa sam napravio novi nosač i pomaknuo ga 50 cm prema naprijed. Nadam se da će i to napravit razliku. Nisam stigao danas testirati sve skupa, no nadam se da će biti prilike sutra. Stavit ću slike u radu ako stignem
37
zjockoo je napisao/la:Eh, ni ja to ne volim. Meni je najveći problem što se te nepolomljene već samo presavijene stabljike taman zakače iznad standardnih pera, iako je plug prošle godine obnovljen i stavio sam nove daske prema svom nacrtu te su daleko više i šire nego što su bile originalne i tu je već napravljen značajan pomak. No, bez obzira na to, dodao sam još ova povišenja da potpuno onemogućim stabljikama da se nabiju pod gredu, a i crtalo mi je bilo preblizu zadnjoj brazdi pa sam napravio novi nosač i pomaknuo ga 50 cm prema naprijed. Nadam se da će i to napravit razliku. Nisam stigao danas testirati sve skupa, no nadam se da će biti prilike sutra. Stavit ću slike u radu ako stignem
Malo se potrudi. Baš me zanima kako će plug sada orati.
Gost- Gost
Kruno, ovi "poklopci" gore mi liče kao pretplužnjaci okrenuti naopačke. Ili se varam?
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
Jep, to su bili pretplužnjaci, samo sad "leže na boku" i malo sam ih skratio tj. porezao po liniji daske da nebude zubova na koje bi se mogla masa zakačiti. Nisam koristio pretplužnjake jer su više smetali nego koristili, pa evo ih sad na novom zadatku.
Potrudit ću se Bećarino, stvar je u tome što sad pada kiša pa nije ni moguće orati i nemam gdje slikati stvar...
Potrudit ću se Bećarino, stvar je u tome što sad pada kiša pa nije ni moguće orati i nemam gdje slikati stvar...
37
Stranica 16 / 40. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Stranica 16 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.