AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Kombinirka Torpedo
Stranica 5 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Kombinirka Torpedo
Postovane kolege hteo bih da kupim torpedo kombinirku za utovar stajnjaka pa me interesuje vase misljenje.na zadnju ruku bih da namestim vile odnosno grajfer.dali je to pametno ili nije?
bada- Broj postova : 3
Registriran : 29.12.2014
0
Pozdrav svima, od danas sam i ja s vama na ovom forumu, imam Torpedo kombinirku, pa me zanimaju neki detalji, kao npr. gdje se može naći, naručiti filter od hidraulike, nadam se da ćete mi pomoći, hvalaaa
zlatni- Broj postova : 7
Registriran : 12.02.2015
0
http://www.trgo-agencija.hr/filter-hidraulike-1-30-mikrona-povratni-ugradbeni.aspx
http://www.trgo-agencija.hr/filter-hidraulike-1-90-mikrona-povratni-ugradbeni.aspx
Jedan je od ova dva, odnosno, nisam siguran da li je od 30 ili 90 mikrona.
Kataloški broj filtera -300117, ako išta znači.
http://www.trgo-agencija.hr/filter-hidraulike-1-90-mikrona-povratni-ugradbeni.aspx
Jedan je od ova dva, odnosno, nisam siguran da li je od 30 ili 90 mikrona.
Kataloški broj filtera -300117, ako išta znači.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
vedran_kc hvala, sutra zovem
0
bok, evo mene opet, zanima me dali netko ima katalog od torpedo kombinirke, i dali je moguće da se kopira cijeli, napravi uvez i pošalje, hvala
0
koja bi cijena bila onda, ako je katalog kao do te 1941.?????
0
da ima konventer
0
Koji ti dio treba? Skeniram stranice koje ti trebaju.zlatni je napisao/la:da ima konventer
ma ja sam htio cjeli katalog tako da imam,
0
aha, jel možeš onda skenirat zadnje komande i prednji glavni veliki cilindar za sada, hvala
0
Pozdrav forumasi
Kupio sam kombinirku torpedo 1941 pa mi treba vasa pomoc.
Kombinirka ima konvertor i kad se zagreje nece ni makac,stoji u mestu.
Sta moze biti ?Potrebna mi je svaka pomoc i vase znanje naravno ako ste raspolozeni.
Jedno od pitanja da li neko ima katalog rezervnih delova i plan svih sklopova da se nekako dogovorimo da ga kopira i posalje pouzecem naravno o mom trosku.I gde mogu naci nove rezervne delove za njega.Hvala.
Sta moze biti ?Potrebna mi je svaka pomoc i vase znanje naravno ako ste raspolozeni.
Jedno od pitanja da li neko ima katalog rezervnih delova i plan svih sklopova da se nekako dogovorimo da ga kopira i posalje pouzecem naravno o mom trosku.I gde mogu naci nove rezervne delove za njega.Hvala.
pobratim- Broj postova : 4
Registriran : 18.02.2016
0
Pozdrav, ako neče nigdje kad se ugrije vjerovatno je pumpa dala svoje. Imam katalog rezervnih djelova za obadvije verzije kombinirki sa i bez konvertera, ak treba neka određena stranica skeniram nije problem.pobratim je napisao/la:Pozdrav forumasi
Koliki je pritisak na onom malom manometru? Je li isti pritisak za u nazad i za naprijed? Treba prvo sve provjeriti prije nego se ide rastavljati, jer to nije mali posao.
29
Ne znam na šta prije da se požalim. Manometar ima samo jedan i taj izgleda ne funkcioniše, dim iz motora ide svakuda više nego na auspuh... Hvala Vam na odgovorima-nisam ih očekivao tako brzo. A mojih pitanja će biti u velikim kolicinama...
0
Probacu postaviti sliku pa možda je neko i prepozna, a samim tim i nedostatke koje ima
0
Mora imati s lijeve strane instrument table, jedan mali manometar 0-15 bara. On mora pokazivati najmanje 8 bara kad je uključena radnja naprijed ili nazad. Spojen je na glavni razvodnik od konvertera. Taj glavni razvodnik je u većini slučajeva kriv za bilo kakav kvar na konverteru, tako da treba prvo provjeriti njega, pa tek onda dalje rastavljati.
29
Evo ovako ovo je slika mog Torpeda
@Vedrane evo ja sam slikao malo unutrasnjost ima jedan manometar koji neradi i dva sata za temperaturu od kojih radi ovaj gore
sad nemogu ga dopremiti do kuce pa kad ga dopremim i operem probacu uslikati jos toga .
U karteru za converter nema ni kapi ulja nasucu atf kao sto pise u predhodnim postovima da ga dopremim do kuce
Imam jos jedno pitanje ovdje na rucici mjenjaca pored postoji neki poklopac jel to tako treba ili fali neka poluga?
@Haso da li bi bilo izvodljivo da se kopira i posalje postom o mom trosku taj cijeli katalog za kombinirku.ako moze pp neki racun u banci da ja uplatim pare za troskove.
I ako ima neka prodavnica za rezervne dijelove za torpeda napr. set dihtunga itd. U pitanju je TB 1941 H
Hvala
@Vedrane evo ja sam slikao malo unutrasnjost ima jedan manometar koji neradi i dva sata za temperaturu od kojih radi ovaj gore
sad nemogu ga dopremiti do kuce pa kad ga dopremim i operem probacu uslikati jos toga .
U karteru za converter nema ni kapi ulja nasucu atf kao sto pise u predhodnim postovima da ga dopremim do kuce
Imam jos jedno pitanje ovdje na rucici mjenjaca pored postoji neki poklopac jel to tako treba ili fali neka poluga?
@Haso da li bi bilo izvodljivo da se kopira i posalje postom o mom trosku taj cijeli katalog za kombinirku.ako moze pp neki racun u banci da ja uplatim pare za troskove.
I ako ima neka prodavnica za rezervne dijelove za torpeda napr. set dihtunga itd. U pitanju je TB 1941 H
Hvala
0
Konvereter je "na suho" za to i nema pritiska i ne radi, nije baš zdravo za njega. Kada se stavi ulje onda će se vidjeti ispravnost. S desne strane kučišta mjenjača, tamo negdje ispod papučice gasa nalazi se mjerač razine ulja u konverteru. Kroz taj mjerač se toči ulje (atf), ide oko 12-13 litara. Bilo bi dobro sada zamjeniti i filter konvertera, nalazi se iza motora, tj kad legneš na motor i pogledaš prema kabini i ugledat češ ga.
Onaj poklopčić pokraj ručice mjenjača neka te ne buni. Tu je inače ručica na kombinirkama koje nemaju konverter, tu se mjenjaju grupe brzina i rikverc.
Jedan sat je od temperature ulja u konverteru, drugi od ulja u radnoj hidraulici.
Dijelove tražiti: Trgomerkur-Rijeka i Poljotehna Polić-Bicko selo.
Na slici zanimljivi su mi prednji kotači koji su širi od originalnih/uobičajenih.
Onaj poklopčić pokraj ručice mjenjača neka te ne buni. Tu je inače ručica na kombinirkama koje nemaju konverter, tu se mjenjaju grupe brzina i rikverc.
Jedan sat je od temperature ulja u konverteru, drugi od ulja u radnoj hidraulici.
Dijelove tražiti: Trgomerkur-Rijeka i Poljotehna Polić-Bicko selo.
Na slici zanimljivi su mi prednji kotači koji su širi od originalnih/uobičajenih.
29
Kad ga dam iskopirat i kad ga ispintaju i uvezu, javim.pobratim je napisao/la:
Hvala
Ja ti nažalost nemogu pomoć oko konvertera jer imam standardni mjenjač nažalost.
Oko bilo čega drugog pitaj, ostalu hidrauliku stari i ja smo sanjali kad smo sve rastavili i slagali
Od mene par savjeta oko radne hidraulike, provjeri filter u rezervoaru da nebi bio zaštopan jer ako sigurnosni mehanizam ne proradi lako moguće da otiđe pumpa koja i nije baš jeftina, radni pritisak nebi smio bit iznad 165 bara (po tvorničkom).
Pritisak se regulira na razvodniku prednje korpe (kašike, kak ko već to zove) mi imamo manometar dodatni koji našarafimo. Mana na Torpedovim kombinirkama je po meni slab motor za tu težinu i takve operacije, da se ubaci od 9006 mislim da bi bilo puno bolje, ali to je druga prića, i preko ljeta kod konstantnog rada se ulje ugrije tj nema adekvatno hlađenje, mi planiramo kiler kupit za ulje jer se gumice ne isplate mjenjat kolko brzo otiđu zbog topline. Da je krokodilka korpa bilo bi super jer s njom se puno stvari da napravit koju sa običnom nemožeš. Mi ju imamo od 1990, kupljena na licitaciji u Kutini, godišnje dosta radimo sa njome, iskorištena je podosta od utovara pjeska, šljunka i drugih materijala, pa do kopanja temelja, puteva, planiranja tj ravnanja zemljišta itd. Otac je ove godine preradio filter za usis zraka u motor tj zamjenio ove standardne sa uljnim jer se ovi često moraju mjenjat zbog prašine kod rada koja ih brzo zaštopa. I možda bi bilo pametno ugradit na prednje cilindre koji dižu/spuštaju korpu hidrauličke akumulator da kod trzaja se ne strese jako cijela kombinirka, to su naša neka razmišljanja kaj planiramo jer s njom radimo konstantno.
Budem se potrudio pomoć kolko znam, a i Vedran i otac njegov su maheri za Torpede inače pa nas ima malo više tu koji možemo pokoji savjet i informaciju dati
Zadnja promjena: Haso; 24/2/2016, 00:55; ukupno mijenjano 2 put/a.
Po meni je puno korisnija knjižica Uputstvo za rukovanje i održavanje, ako imaš Haso i to pošalji.
Što se tiče motora taman je po snazi, samo mora biti sve ispravno, konverter, kočnice itd.
Ventil radnog tlaka je jedan na razvodniku utovarivača, jedan iza na razvodnicima krana. Nisam to nikad dirao, Haso više zna na tom području.
Što se tiče motora taman je po snazi, samo mora biti sve ispravno, konverter, kočnice itd.
Ventil radnog tlaka je jedan na razvodniku utovarivača, jedan iza na razvodnicima krana. Nisam to nikad dirao, Haso više zna na tom području.
29
Dobro moram uzet u obzir da moj motor nije u naponu snaga, jesu promjenjene karike al bi ga trebalo pomalo generalno sredit, kad nađem skeniram i poašljem, ubiti nije to knjižica za rukovanje nego neki papir sa tehničkim karakteristikama kombinirke pa tamo piše to.
Ima knjižica gore sam naveo naslov, sa 50-ak stranica. Objašnjeno je sve u detalj rukovanje i održavanje. Dođi k meni vidjet ćeš, bar tebi nije daleko
Ako umire ispravan motor prilikom rada sa hidraulikom znači da nije dobro podešen radni tlak. Ako umire prilikom opterećenja na kotačima nije dobro podešen tlak u konverteru, ili je neispravan.
Tek kad ga opteretiš jednim i drugim, tj kad ulaziš u hrpu i istovremeno zatvaraš korpu onda motor malo osjeti, tako se ponaša ispravna kombinirka.
Ako umire ispravan motor prilikom rada sa hidraulikom znači da nije dobro podešen radni tlak. Ako umire prilikom opterećenja na kotačima nije dobro podešen tlak u konverteru, ili je neispravan.
Tek kad ga opteretiš jednim i drugim, tj kad ulaziš u hrpu i istovremeno zatvaraš korpu onda motor malo osjeti, tako se ponaša ispravna kombinirka.
29
Ja imam obićnu getribu tj nemam konventer, meni umire prilikom utovara, za mene je još razumno jer uglavnom kopam sa zadnjom pa sam kolko tolko neiskusan sa prednjim utovarivaćem, ali ocu i stricu koji rade s njom svaki dan kad idu zagrabit punu korpu motor jednostavno sve slabije radi (krepava) tak da mislim da mu je vrijeme za generalno Nikad nam se nije dogodilo da krepa prilikom kopanja al bome dolazimo u situacije kad je slab za nešt napravit kaj se tiče krana, nije često al ima ekstremnih situacija Inače isčupam punog kamiona (Atega) iz blata bez problema sa zadnjom rukom Dalo bi se pričat do sutra o iskustvima s njime, generalno korisna stvar koja nije komplicirana za održavat, a opet uz male prepravke može odlično služit.
Stranica 5 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Torpedo
Stranica 5 / 6.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.