AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
john deere savršenstvo tehnologije
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: john deere savršenstvo tehnologije
pa i na IMT-u otpada boja kad ga perešrile je napisao/la:to sam preskočio navesti, boja sa felgi otpada i kod mene. ako budeš bojao koristi uljnu jer je takva na njemu.
[quote="BOŽIDAR"]
ja imam 539 imt cini mise da je 85g . neki dan je bilo -15 nako 30sec grijanja pali iz prve. jd 3 stupnja. nemozes ga upaliti ni da si bog. ne kazam da sad svi jd ne valjaju ali ta moja serija i ljudi iz novocomerca bas nisu nesto.
dali ti je kad otpao komad boje 10 cm x10cmrile je napisao/la:pa i na IMT-u otpada boja kad ga pereš
ja imam 539 imt cini mise da je 85g . neki dan je bilo -15 nako 30sec grijanja pali iz prve. jd 3 stupnja. nemozes ga upaliti ni da si bog. ne kazam da sad svi jd ne valjaju ali ta moja serija i ljudi iz novocomerca bas nisu nesto.
5510- Broj postova : 317
Registriran : 27.10.2010
4
moj imt 5106 iz 85 pali na - 15 bez grijača sa akumulatorom od 75 ah.
možda za naše tržište ide roba sa greškom
možda za naše tržište ide roba sa greškom
ovo moje strašilo sastavito u njemačkoj, manhajm. palim ga start sprejom, skinem filtere i grubi i fini pa u usisni kolektor prsnem 2 puta. ako neskinem filter valjda zadrži sprej pa neće. grijač držim petnaestak sekundi. nema veze gdje je sastavit, on bi morao odgovarati nekim standardima. a ako su im ovakvi standardi onda neznam šta da kažem.
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
→→→ : VIŠE
osim ovog traktora koristim još neke, naj stariji mi je deutz 85 ili 86 godište, pali kao zmaj, bez obzira na vanjsku temp. nikad šlepan, grijan,niti prskan sprejevima niti mi je kad kidao živce, svaka mu čast.
8
Što se tiče paljenja po zimi moj 4760 (4755) ima cijeli sustav za paljenje po hladnom vremenu, to jest mjesto gdje se stavlja boca sa start pilotom i vodove koji vode direktno u usisnu granu (poslije filtera) i taster za aktivaciju u kabini. Naravno nemam odgovarajući sprej i ne koristim ga uopće, ali traktor se može pokrenuti na -15 bez tog sustava i većih problema, ali uz trikove. Trik za paljenje JD traktora sastoji se u tome da klimaš volanom lijevo desno dok vrti anlaser (za modele sa klipnom pumpom), tada puno lakše anlaser vrti motor, jer pumpa u tom slučaju radi manji otpor prilikom paljenja. Kada je jako hladno (-10, -15 i više) a treba ujutro pokretati motor - obavezno treba na vijku (koji se nalazi na klipnoj pumpi) isključiti pumpu, i onda je anlaseru puno lakše okretati motor. Kada je anlaseru lakše vrtiti - brže vrti motor i motor puno lakše sastavi. Kada motor upali i sabilizira se u radu, polako uključiš pumpu na vijku. Taj vijak dosta je nepristupačan ali razlika kod pokretanja je ogromna, uvjerio sam se u to nekoliko puta, bez isključivanja pumpe anlaser skoro nije mogao okrenuti motor, dok je sa isključenom pumpom upalio bez problema. Na mom traktoru nema ugrađenih grijača u usisnoj grani ili u glavi motora, ali recimo postoji električni grijač ugrađen u blok motora kojim bi se blok motora mogao zgrijati, ali nemam kabla sa kojim bi ga uštekao u struju (a i pitanje je za koliko volti je taj grijač predviđen, jer moj traktor je izrađen za američko tržište i uvjeren sam da je za 110V). Doduše 4760 nije trakotr koji se palicka svaki čas, a kada ga pokrenem obično radi duže vrijeme. Kod manjih traktora situacija je drugačija - to su traktori koji se (obično) češće pale i morali bi biti opremljeni sustavom za paljenje po hladnom vremenu. To možda i nije tolika krivnja proizvođača, koliko je greška prilikom kupovine traktora, jer sigurno se takav sustav može naručiti uz traktor (i sigurno ga trgovci u nordijskim zemljama daju u std. ponudi), a mi živimo u klimatskim uvijetima gdje je u principu to potrebno imati na traktoru. To je više krivnja trgovaca koji žele što jeftiniji traktor (tako da mogu biti konkurentniji) ali dugoročno to nije dobro. Sprej za paljenje može naštetiti motoru, to može puno koštati.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
pa da rile nemoj sa start sprejem ako možeš skinuti crijevo sa usisa pa u njega gurnuti fen uključiti na najjače i kresnuti,da vidiš kako pali, meni je moj universal jako teško palio pa sad pali na taj način bolje nego ikad.
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
probat ćemo i to.
8
moj nece upaliti kad su 3 C°, a kamoli na -15. tip iz novocomerca je nesto pricao za taj grijac bloka motora. da grije antifriz. ali jos nije javio ni cijenu ni dali to postoji za moj jd.
fidelito hvala na savjetu.
kakvo ulje koristite?
5510- Broj postova : 317
Registriran : 27.10.2010
4
slikat ćemo sutra, od ulja koistimo motorno crna rimula D. shelova. za mjenjač, hidraulik i volan ide isto ulje transhidrol jd 50. što se tiče tih grijača, meni su preporučivali neki grijač za filter goriva. mislim da to nije u našim uvjetima potrebno, jer za prve taktove dok motor upali koristi se gorivo koje ostanne u visokotlačnim cijevima i u pumpi. druga stvar su extremne hladnoće kad nafta mijenja svoja svojstva i počne parafinirat ili ako ima kondenzata itd. ali kod nas to nije ni blizu. pogotovo ako je stroj garažiran i ako je čista nafta itd itd...
8
Ja sada koristim INA super turbo (nekada super 5-ticu) u svim 4taktnim motorima osim kosilice. U traktorima izmjena svakih 100 sati, auto 10000 Km. Grijač goriva nema mnogo veze sa samim pokretanjem motora, sada su goriva bolja nego nekada, a i da imaš nekih problema sa 'smrzavanjem' goriva (izdvajanje parafina) upotrijebi aditiv. Ovo sa klimanjem volana prilikom pokretanja motora povezano je sa tipom hidraulične pumpe i samim hidrauličnim sustavom na traktoru, ovo 'pali' kod JD traktora sa klipnom pumpom naprijed. Po toplom vremenu to se ne osjeti, ali pomaže na primjer i kod pokretanja traktora kada imaš slabije akumulatore. Zapravo ako to radiš uvijek je anlaseru lakše okrenuti motor i manje iscrpiš akumulatore (i manje griješ anlaser) u svim uvijetima. To je stari trik, čudim se kako to da ima ljudi koji to još ne znaju.... Uglavnom to su mi pokazali kada sam prvi puta sjeo u JD. Bio je to jedan 4440....
Što se tiče pokretanja kada je hladno možda negdje postoji 'kit' (komplet za ugradnju) električnog grijača (žarnice) na usisnoj grani. Postoji i grijač koji radi na naftu, ali mnogi motori su uništeni radi tog grijača na naftu (počne propuštati naftu u usis). Takav sustav ima moj Torpedo TX. ALi to grijanje dosta dugo traje. Ako imaš problema sa paljenjem kada je hladno (a dobro je palio prije), ja bi pregledao prvo dizne. Ulošci dizna za motore nisu tako skupi (ako nije CR motor). Ti motori na manjim traktorima (EURO 2 ili 3 ispušne norme, a sa 'običnom' boš pumpom) rade u dosta lošim radnim režimima (tako su konstruirani da postignu te norme izgaranja) i nije čudo da nakon nekog vremena loše pale kada je hladno. Jadno je to kada daš veliku paru za traktor, a onda imaš takvih problema sa paljenjem ujutro, a baš i nije prehladno. Imaš pravo biti nezadovoljan, ali možeš i moraš si prvenstveno sam pomoći.
link za razne grijače motora, ugradnja u usisnu granu, beru, sigurno t oradi i Bosch i drugi proizvođači električne opreme za vozila:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Samo ne znam koliko bi to koristilo za traktore sa ugrađenom turbinom i intercoolerom. Dok taj zagrijani zrak prođe kroz sve to, ohladi se i opet ništa od toga. O tome valja razmišljati.
Što se tiče pokretanja kada je hladno možda negdje postoji 'kit' (komplet za ugradnju) električnog grijača (žarnice) na usisnoj grani. Postoji i grijač koji radi na naftu, ali mnogi motori su uništeni radi tog grijača na naftu (počne propuštati naftu u usis). Takav sustav ima moj Torpedo TX. ALi to grijanje dosta dugo traje. Ako imaš problema sa paljenjem kada je hladno (a dobro je palio prije), ja bi pregledao prvo dizne. Ulošci dizna za motore nisu tako skupi (ako nije CR motor). Ti motori na manjim traktorima (EURO 2 ili 3 ispušne norme, a sa 'običnom' boš pumpom) rade u dosta lošim radnim režimima (tako su konstruirani da postignu te norme izgaranja) i nije čudo da nakon nekog vremena loše pale kada je hladno. Jadno je to kada daš veliku paru za traktor, a onda imaš takvih problema sa paljenjem ujutro, a baš i nije prehladno. Imaš pravo biti nezadovoljan, ali možeš i moraš si prvenstveno sam pomoći.
link za razne grijače motora, ugradnja u usisnu granu, beru, sigurno t oradi i Bosch i drugi proizvođači električne opreme za vozila:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Samo ne znam koliko bi to koristilo za traktore sa ugrađenom turbinom i intercoolerom. Dok taj zagrijani zrak prođe kroz sve to, ohladi se i opet ništa od toga. O tome valja razmišljati.
117
fidel zasto mjenjas na 100 sati kad je super turbo za 500 sati, ja ga sipam isto i koritim ga bar 300 do 400 sati, nema potrebe mjenjat svakih 100, ulje je ok prije nego li neko kaze d ane valja, bila je proba na belju i nakon 370 sati u jd-u 8200 ulje je imalo istu kvalitetu kao na pocetku tako da
a sto jd ne pali tu je krivac samo jedan problem bio novi jd ili star 40 godina a to je anlaser, samo cu vam to rec a i to je previse
a sto jd ne pali tu je krivac samo jedan problem bio novi jd ili star 40 godina a to je anlaser, samo cu vam to rec a i to je previse
deere power je napisao/la:fidel zasto mjenjas na 100 sati kad je super turbo za 500 sati, ja ga sipam isto i koritim ga bar 300 do 400 sati, nema potrebe mjenjat svakih 100, ulje je ok prije nego li neko kaze d ane valja, bila je proba na belju i nakon 370 sati u jd-u 8200 ulje je imalo istu kvalitetu kao na pocetku tako da
Tako je bilo je ispitivanje, ali koliko ja znam bilo je na VUPIK-u na Ovčari.
Traktor je bio Jd 8200 a orao je s Regent plugom u razdoblju 24 radna dana - toliko je trajalo ispitivanje i za to vrijeme je traktor napravio 300 rs.
Na ispitivanje se išlo jer na takvim pogonima se potroši stvarno jako puno raznoraznih maziva, a ulje se je do tad mjenjalo svakih 200 rs pa je i cilj ispitivanja bio smanjiti potrošnju ulja.
Uglavnom zaključak ispitivanja je da je ulje bez problema podnijelo tih 300 sati i da bi moglo još ostati u motoru bez bojazni povećanog trošenja i habanja motora.
Možda su i na belju radili ispitivanje no ja za ovo znam i sad bez bojazni mjenjam ulje na točno 250 rs na svom JD-u. (ina super turbo)
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Kod mene na 3350 je problem bila bosch pumpa, kad smo je promijenili drugi traktor i što se tiče paljenja, a da o snazi traktora i ne pričam, stavljena mu je pumpa od 3140, uz nekakve preinake na pumpi
matijas311- Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0
deere power je napisao/la:fidel zasto mjenjas na 100 sati kad je super turbo za 500 sati, ja ga sipam isto i koritim ga bar 300 do 400 sati, nema potrebe mjenjat svakih 100, ulje je ok prije nego li neko kaze d ane valja, bila je proba na belju i nakon 370 sati u jd-u 8200 ulje je imalo istu kvalitetu kao na pocetku tako da
Tu se slažem sa tobom i ja sam pričao sa jednim našim električarom koji radi na ipk-u tj. sada novi agrar i kaže da pale dok su novi a posle godinu dana ma kakvi zato što imaju slabe alnasere,pa su eksperimentisali probali su staviti alnaser od imt 577 sa malim prepravljanjem i traktor sastavi ko mina,tako mi je rekao.Mislim da mi je rekao da jd 8200 kod nas imaju alnaser 0,8kw ako se nevaram.
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
Ovo vezano za ulje što ste pisali ja sma ipak na strani fidela pa kolikogod to koštalo jer i sam mijenjam kao i on odnosno od 100 do 150 radni sati. traktori su mi opterećeni poprilično ali dosada niti jedna generalka nije rađena na imanju od kada je kupljen prvi traktor prije nekih 40 godina, poznam dosta koji idu na 250 radni sati i dobar dio ih je radilo generalke već na nekih 4000 do 5000 radnih sati tako da baš i tim nekim testiranjima samog proizvođača ulja i nevjerujem a pogotovo ako se radi o našoj INI
Ulje u motoru može izdržati i više od 300 sati. Ali pitanje je koliko motor može 'izdržati', a ne ulje. Posljednjih 10-20 godina svi smo svjedoci da proizvođači produljuju redovne intervale izmjene ulja i to znatno. Poraslo je sa 100 na preko 500 sati. Ali svi smo i svjedoci da se znatno smanjio interval trajanja motora. Ja mislim da su te dvije stvari direktno povezane. E, sada će se svi upitati koji je interes proizvođača da imamo više gneralnih reparatura? E pa interes je kratkoročne ekonomske prirode. Jer mnogi korisnici nakon generalke žele se riješiti traktora, jer kada ih 'oderu' na gneralki motora - uvide da im se možda više isplatilo promijeniti traktor (kupiti novi) nego popravljati stari. Mnogi djeluju preventivno i to naprave prije potencijalne generalke. Neki su intervale promjene produžili debelo preko 500 sati. Ali treba 'posebno' skupo ulje, naravno jedino ono od proizvođača je 'dobro', sve se zamata u ekologiju (kao manje zagađivanje okoliša), (ja svoje ulje ionako ne bacam u okoliš nego ga iskoristim), i na kraju ti objašnjava da bi bilo najbolje kupiti novi traktor, a starom kredit još nije istekao, ostatak vrijednosti traktora ti umanjuje do maksimuma. Traktor postaje potrošna roba, ništa ti ne da uštedjeti, tjera te na kupovinu novog (uvijek još skupljeg) stroja, uzima ti novce iz đepa. To je efekt onoga što ja zovem: tri promjene ulja - jedna promjena motora. Ne budite naivni - nije stvar u tome da vam netko za lijepe novce proda dobar traktor pa da budeš godinama zadovoljan (onda ne trebaš novi traktor, ali ne trebaš niti dijelove) - sve je smišljeno da proizvođači izvuku maksimalnu količinu novaca iz naših đepova i da to rade na dugoročan način, da te dugoročno veže na sebe. To je osnovni razlog zašto su kompanije uvele duge garancije (za koje opet moraš nadoplatiti), napravili traktore tako da ih možeš servisirati samo kod ovlaštenog servisera i trošiti samo 'orginalne' dijelove i potrošni materijal, koji je, naravno, najskuplji. To je razlog zašto kupiš novi traktor, platiš ga masno, i on nakon 4-5000 sati neće upaliti po zimi (po 'zimi' od '0' stupnjeva celzijusa). Zato su izmišljene EURO norme izgaranja, - da proizvođači mogu prikazati neki navodni razvoj (kroz navodnu brigu o ekologiji), a one proizvođače iz manje razvijenih država (sa jeftinijom radnom sngom) može se držati 'tehnološki inferiornima' (neko kraće vrijeme). Sve je osmišljeno da se proda priča čiji je kranji cilj uzeti što više novca iz đepa korisnika (bezobzirno i na perfidan način, bez obzira na sve). To je industrija koja traži bilo kakav način da ti uzme novce. Isto je sa automobilima i mnogim drugim stvarima. Nema tu mjesta za ljubav i razumijevanje.
117
falkon 2 je napisao/la:Ovo vezano za ulje što ste pisali ja sma ipak na strani fidela pa kolikogod to koštalo jer i sam mijenjam kao i on odnosno od 100 do 150 radni sati. traktori su mi opterećeni poprilično ali dosada niti jedna generalka nije rađena na imanju od kada je kupljen prvi traktor prije nekih 40 godina, poznam dosta koji idu na 250 radni sati i dobar dio ih je radilo generalke već na nekih 4000 do 5000 radnih sati tako da baš i tim nekim testiranjima samog proizvođača ulja i nevjerujem a pogotovo ako se radi o našoj INI
Eh ta INA je sve samo ne naša nažalost.
Inače inina ulja su bila odlične kvalitete do prije godinu dana...navodno je sad ina samo pakiraoc ulja tj. zadržali su pakirnicu a ulja su mol-ova. No to su glasine i pitanje je koliko su točne.
Ina je jedan od rijetkih "uljara" koja imaju proizvodnju baznih ulja i to ne bilo kakvih već su ih svrstavali među najkvalitetnija.
Inače kad su JD-i počeli masovno dolaziti na "naše" bivše pikove s njima su došli i neki inžinjeri koji su razmatrali uvjete u kojima ti traktori rade kako bi mogli pratiti kvalitetu svog brand-a. U sklopu toga istraživanja su uzeli i uzorke ulja (novog i korištenog) te ih ponijeli sa sobom u SAD na ispitivanje. Uglavnom da ne duljim...kvaliteta ulja je bila iznad očekivanja i poslali su povratnu informaciju da ne mjenjaju ništa po pitanju ulja i stavili su ta ulja na vrh liste svojih preporuka za ova (kako ih danas zovemo) istočno-europska tržišta. Radilo se mislim o super 5 ulju jer tada nije ni bilo super turbo a kamo ovih boljih već samo super 2 i super 3 i ovo prvo.
Danas sam naručio bačvu super turbo i nadam se da su ono s pakiranjem samo glasine.
11
Inače koristim super 5 ulje a baziram se na ono što sam već naveo od 100 do 150 radnih sati ALI prvenstveno pratim kontrolnu lampicu prilikom palenja traktora jer po promjeni ulja gotovo čim okrene motor ona se ugasi dok sa svakim radnim satom to vrijeme gorenja lampice se produljava a i što je najzanimljivije (iako neznam kakve to ima veze jedno sa drugim) da kada je friško ulje u motoru da zimi sam traktor puno lakše pali bez obzira na korištenje ili nekorištenje grijača dok kada je za pred promjenu tu već bude malo verglanja do samog pokretanja
Falkon to što si napisao da ti traktor hladno pali lakše s friškim uljem nego sa starim može bit povezano sa slabijom kompresijom. Postoji tzv. "uljna kompresija" ili ti kompresija koja je rezultat vezanja ulja na stijenke stublina i na taj način friško ulje koje ima bolju viskoznost se i bolje zadržava u tom mikroprostoru između pokretnih i nepokretnih djelova motora te povečava kompresiju motora (a i samo podmazivanje) ako je došlo do nekih manjih habanja stublina/klipova-karika. Što je motor "rashodovaniji" tako i raste udio uljne kompresije naspram prvobitne.
Ne kažem da je to kod tebe slučaj tako da me nebi odma "razapeo"
Ne kažem da je to kod tebe slučaj tako da me nebi odma "razapeo"
11
hehe ma jok razapeti, samo velim svoja promatranja vezano za ulja iako sam to primjetio i na novom traktoru dok je bio a to stoji što si napisao.
Zanimljivo je to sa uljem. Moj traktor (4760) 'uredno' troši ulje (od prvog dana od kada je kod mene), recimo treba nadoliti možda litru-dvije za 3 dana rada (recimo da u ta tri dana potroši cca 1000 lit. goriva). Kada nalijem svježe ulje, poslije promjene, potrošnja je veća, a kada je ulje pred promjenu (to jest 'staro') krajem cca tih 100 sati ta potrošnja se 'smanjuje' - skoro na nulu. Malo sam čitao o tome i bilo je par tekstova koji su opisivali da se polako troše aditivi u ulju, a kada se oni potroše - pojačano se troši motor. Svaki motor troši ulje - neki više - neki manje, ali to je normalno (neki motori troše jako malo ulja, reklo bi se nemjerljivo malo, pa njihovi vlasnici tvrde da 'ne troše ulje'). Ovo mi se činilo puno u početku, ova potrošnja ulja, ali kada se preračuna ta potrošnja ulja na količinu potrošenog goriva - stvar je debelo u granicama normalne potrošnje. Ali treba paziti - zato smo mi ovdje da to svakog dana prekontroliramo prije početka rada. Bilo je automobilskih motora koji su (kao novi) trošili litru ulja na 2000 km i to je bilo normalno.
117
vezano uz ovo gore što je fidel napiso, što se tiče prodaje,servisiranja, uštede i konkurentnosti na tržištu i dobiti, u industriji postoji jedan sustav koji se zove Sustav Kočnica i Paralela. po njemu se sve svodi na sljedeće,
-što manje uložiti u proizvod, to znači upotreba jeftinijih materijala, izrada različiti sklopova sa jeftinijom radnom snagom npr istok.
-da on nebude lošiji od konkurencije, to znači mora zadovoljiti minimalne norme trajnosti i sigurnosti, marketingom stvoriti povoljnu klimu među kupcima tj diskretno podići svoj proizvod na razinu internacionalnog brenda.
-zaraditi na razlici inputa i auputa, maximalno to se podrazumjeva.
-osigurati servisiranje sa ljubaznim osobljem i kupce proizvoda vezati za sebe jamstvenim rokom.
i tada u praxi dobijemo sljedeće, da se na rasipaču pojedu lopatice nakon godinu upotrebe jer su izrađene od lima a ne od inoxa, da na sijačici pucaju izuzimači jer su od loše plastike, da se na jd raspadne ležaj jer je skf poland, a ne germany. itd itd. naravno mi sve rezervne dijelove možemo kupiti u ovlaštenim servisima i kod ovlaštenih distribuera. bilo da se radi o jd. mase, amazon, peugeot ili bilo koji drugi. jednostavno to je stvarnost koja nas okružuje i ime proizvođača nemora nužno značiti besprijekoran kvalitet.
-što manje uložiti u proizvod, to znači upotreba jeftinijih materijala, izrada različiti sklopova sa jeftinijom radnom snagom npr istok.
-da on nebude lošiji od konkurencije, to znači mora zadovoljiti minimalne norme trajnosti i sigurnosti, marketingom stvoriti povoljnu klimu među kupcima tj diskretno podići svoj proizvod na razinu internacionalnog brenda.
-zaraditi na razlici inputa i auputa, maximalno to se podrazumjeva.
-osigurati servisiranje sa ljubaznim osobljem i kupce proizvoda vezati za sebe jamstvenim rokom.
i tada u praxi dobijemo sljedeće, da se na rasipaču pojedu lopatice nakon godinu upotrebe jer su izrađene od lima a ne od inoxa, da na sijačici pucaju izuzimači jer su od loše plastike, da se na jd raspadne ležaj jer je skf poland, a ne germany. itd itd. naravno mi sve rezervne dijelove možemo kupiti u ovlaštenim servisima i kod ovlaštenih distribuera. bilo da se radi o jd. mase, amazon, peugeot ili bilo koji drugi. jednostavno to je stvarnost koja nas okružuje i ime proizvođača nemora nužno značiti besprijekoran kvalitet.
8
majs u pravu si za ono testiranje bilo je na vupiku a ne na belju, pobrko sam nesto
inace za hidrauliku i trasmisiju nekad sa u JD sipalo samo Modriča JD Fluid, to je bilo nesto ako orginalano i to su ameri testirtali i ovi proizvodili, i danas ima to ulje ali kako cujem vise nije ta kvaliteta
inace za hidrauliku i trasmisiju nekad sa u JD sipalo samo Modriča JD Fluid, to je bilo nesto ako orginalano i to su ameri testirtali i ovi proizvodili, i danas ima to ulje ali kako cujem vise nije ta kvaliteta
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 3 / 5.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.