AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi (1)

Stranica 29 / 40. Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi (1) - Page 29 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi (1)

Postaj by politicar 28/1/2011, 18:41

Link da i mi čujemo!!!! Smile
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 28/1/2011, 18:51

nemam link, to na vjestima na htv bilo, bice sigurno opet veceras
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by rile 28/1/2011, 20:41

Ajde de, samo ak bude tako . Ti vaučeri nisu loša stvar samo kad bi ih mi dobili na vrijeme (bolje išta nego ništa). Slaba korist od njega ako bude krajem Ožujka. Dok ga pošalju, dok se ovjeri, dok ode u banku ili kutinu, mi već posijali. Tako je bilo jesenas sa pšenicom. Zato lova, lova, lova. Sretstvo plaćanja nisu vaučeri, palačinke i kikiriki.

rile

Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan 29/1/2011, 06:29

Vaucer? Nije li to zaduzivanje drzave i polulegalno emitiranje kuna na mala vrata? Sto o tome kaze HNB? Po mnei, vaucerom drzava kaze "Nemamo novaca za isplatiti poticaje polj. proizvodjacima, ali imamo za platiti Kutini, trgovcima i bankama. "
Sto o tome kaze Agencija za zastitu trzisnog natjecanja?
Nadalje, toplo se nadam da cemo ove godine dobiti i RJESENJE od Agencije za placanje gdje ce se napisati po kojoj mi se osnovi isplacuje, a ne da JA moram Poreznoj upravi objasnjavati otkud mi novci na ziru. Nemam ja problem to im objasniti, ali mi je glupo (a cak dvojim da je i nelegalno) da to ja objasnjavam. (Iimam samo jednu kulturu pa je jasno, a kako je vama ratarima koji imate vise kultura mogu si samo misliti)
Isplacivati novce iz proracuna, a ne izgenerirati niakakvo rjesenje je vrlo, vrlooo cudno. Necu reci da je nelegalno, ali si to smijem misliti. A Ministarstvo financija RH se pravi gljiva.
A da ne govorimo o tome da na svaku odluku drzave ili nekog njenog organa postoji mogucnost zalbe, jedino na isplatu poticaja ne. Dali je netko u Agenciji za placanje i Ministarstvu ikada procitao Zakon o opcem upravnom postupku?

P.S. Sve su ovo ovdje retoricka pitanja, naravno. Cool

Smiljan
Smiljan

Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 29/1/2011, 08:58

Vaucer? Nije li to zaduzivanje drzave i polulegalno emitiranje kuna na mala vrata? Sto o tome kaze HNB? Po mnei, vaucerom drzava kaze "Nemamo novaca za isplatiti poticaje polj. proizvodjacima, ali imamo za platiti Kutini, trgovcima i bankama. "
Sto o tome kaze Agencija za zastitu trzisnog natjecanja?
Za mene je ovo nešto slično sukobu interesa,jer države nebi smjela to raditi sa vaučerima i kutinom po nekim pravno valjanim pravilima ali.S druge strane nama je krajnji cilj ako nikako drugačije pa i pod ovakim monopolističkim uvjetima se naplatimo.Mada bi ja najradije lovu pa sa njom sebi mogu nabaviti i kupiti ono što mi je najpotrebnije u datom trenutku ali opet taj ali.Čini mi se da bi mogli opet dobivati bonove za gorivo i iči onim redosljedom danas parne registracije sutra neparne i stajati u redu za crni kruh ,kavu i deterđente kako se razvija situacija.Možda nas spasi EU tog scenarija Wink
A agencije za zaštitu tržišnog natjecanja je uvjek nijema kada je u pitanju država i njene prljave igre.
Kapitalna ulaganja čekam evo več 3 godinu i još ništa,poticaje čekam po godinu dana evo još malo sijetva proljetnih kultura a novci od poticaja za 2010 se spominju tamo negdje kada več posijemo za 2011 godinu.
S druge strane država traži da ja ispoštujem sve svoje porezne obaveze i ako neučinim to na vrijeme kamate redovito stižu koje nisu nimalo male.
Pitam ja vas kako je to moguče država je meni dužna novce(poticaji ,kapitalna), a ona se sada meni prijeti preko porezne da če me blokirati ako nepodmirim svoje dugovanje prema istoj.Kako to objasniti kada je meni država više od duplo dužna nego ja njoj, i ona meni redovito naplačuje penale a ja njoj nemogu baš zanimljivo.
pege25
pege25

Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131

[Vrh] Go down

Postaj by rile 29/1/2011, 09:36

Gospodo draga, država ( u daljnjem tekstu RH) vama ništa nije dužna. Dali ste vi nešto prodali RH uredno fakturirali i tražite naplatu isporučenog ? RH nikom nije dužna ni poljoprivrednicima ni rodiljama, niti drugim socijalnim kategorijama. RH pomaže svojim građanima i ugroženim kategorijama onoliko koliko može. Jesmo smanjili poticaje ali to je bilo nužno zbog svijetske gospodarske krize. Poticaji i ovakvi kakvi jesu još uvjek su veći nego u susjednim zemljama. I još uvjek se isplaćuju, RH je mogla ukinuti poticaje u cijelosti, zamislite kakva bi onda bila situacija. Zato morate bit zadovoljni sa sa iznosom koliki je, i sa stanjem kakvo je. Najlakše je prijetiti prosvijedima i blokadom prometnica. Ajmo sjesti za stol vidjeti gdje su problemi i pokušati ih riješiti.
*** Pogodite čije su to riječi.!!!***
( Sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je slučajna)

rile

8

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 29/1/2011, 09:51

Problem je slijedeći: Ako poticaji služe kao jedan od instrumenata razvoja poljoprivrede - zašto onda godinama poticati nekomercijalna gospodarstva (recimo ona koja nisu u sastavu sustava pdv-a)? Ako su poticaji kao funkcija izbornih politika - onda je jasno zašto se obuhvaća što veći broj gospodarstava. I nakraju krajeva - akodržava nije u mogućnosti isplaćivati poticaje - niti ne treba ih isplaćivati - ali onda to se onda mora reći jasno i glasno. Ne slažem da se troši nezarađeno i tako zaduživa buduće generacije, ali onda se taj princip mora primjenjivati šire, a ne samo na poljoprivrednike. Država mora pokazati kao principjelna (jasno postavljene politike) - i onda se tog principa (politike) mora držati.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 29/1/2011, 09:56

Ma jel ako su se poticaji uzimali oko izračuna kalkulacija o isplativosti izgradnje farmi i to znači dugoročno kako onda država nije dužna ako je obečala da če isto isplačivati i mnogi ljudi su ljudi bili uvjereni da če to sve funkcijonirati po principu obečano izvršeno i uspjeh investicije zagarantiran gdje je ista i odobravala takve projekte.E sada ako se država obavezala da če isplačivati poticaje ljudi su računali na taj novac i tako se zaduživali iz razloga da si gospodarstvo podignu na malo veču razinu i da na kraju krajeva budu konkurentni na EU tržištu.
Za mene su oni dužni ako su isto obečali isplatiti ,a vi sebi to uzmite kako hočete ovo je za mene kratko i jasno podjebavanje poštenog seljaka koji polagano gubi živce i vjerujte da če se ubrzo nešta morati i to iz temelja mjenjati ,jer ovo ovako ne može .Jebati zdravog čovjeka u zdrav mozak e to ja zovem poticajima sad ih imaš sad nemaš,ili ti poticanje da sam sebe sje.... jel da nebudem previše vulgaran jer me Poticaji u poljoprivredi (1) - Page 29 413475 .
Ove koji govore da poticaji nisu dug države prema seljaku ja bi poslo znaš več gdje ... ( u toplice naravno) Wink
pege25
pege25

Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 29/1/2011, 10:34

Poticaji bi prvenstveno trebali služiti za poticanje razvoja određene proizvodnje (u ovom slučaju proljetne sjetve) i znači trebali bi biti isplaćeni tak oda se isti i mogu koristiti za tu sjetvu odnosno kupovinu sjemena,zaštite i gnojiva , ALI kod nas je praksa da se poticaju obavezno isplaćuju poslije sjetve odnosno onda im namjena postane otplaćivanje kredita za tu istu sjetvu. I do kojeg se zaključka dođe, odnosno ja sam došao do toga da se opet podilazi velikom kapitalu odnosno bankama jer im se sa tom neisplatom omogućava nesmetana zarada na kamatama od poljoprivednika.
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by debo9999 29/1/2011, 11:26

Točno!
Kapital na kapital. Klasika.
debo9999
debo9999

Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan 29/1/2011, 12:06

pege25 je napisao/la:....
Za mene je ovo nešto slično sukobu interesa,.....
Tocno. Jedina formalna kvaka je da se drzava obvezala da ce isplatiti poticaj DO toliko i toliko novaca .... a 0kn isto spada u to DO .. Sad
Zato se ja i pozivam na zakon o opcem upravnom postupku. Tamo lijepo pise da drzava mora u odredjenom roku odgovoriti. Dakle, neka raspise uvjete za poticaje, mi posaljemo nase zahtjeve (molbe, sto god) i u roku petnaest dana (napamet govorim, neki takav rok je definiran) nam oni izdaju rjesenje u kojem ce pisati "Da, imate pravo na toliko i toliko poticaja koji ce biti isplceni do tada". I onda se ti na takvo rjesenje mozes zaliti (famozna uputa o pravnom lijeku koje i ako je nema uzima se opcenita). A ako drzava nema novaca neka mi da VAUCER kojim cu ja sa istom tom drzavom prebiti neki drugi svoj dug ili ovlasititi nekog drugog da zatvori svoj dug sa mojim vaucerom.

Zadnja promjena: Smiljan; 29/1/2011, 12:11; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : U medjuvremenu dok sam pisao ste vi nadopisivali pa sam morao kuotati ;))
Smiljan
Smiljan

2

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 29/1/2011, 12:09

http://www.sbplus.hr/nova_gradiska/gospodarstvo/poljoprivreda/poticaji_stizu_u_veljaci_i_ozujku/default.aspx

Eto to sto je Dp rekao.Ljepe vijesti,pošto se nespominje vaučer.Smile
politicar
politicar

44

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 29/1/2011, 12:11

pege25 je napisao/la:Ma jel ako su se poticaji uzimali oko izračuna kalkulacija o isplativosti izgradnje farmi i to znači dugoročno kako onda država nije dužna ako je obečala da če isto isplačivati i mnogi ljudi su ljudi bili uvjereni da če to sve funkcijonirati po principu obečano izvršeno i uspjeh investicije zagarantiran gdje je ista i odobravala takve projekte.E sada ako se država obavezala da če isplačivati poticaje ljudi su računali na taj novac i tako se zaduživali iz razloga da si gospodarstvo podignu na malo veču razinu i da na kraju krajeva budu konkurentni na EU tržištu.
Za mene su oni dužni ako su isto obečali isplatiti ,a vi sebi to uzmite kako hočete ovo je za mene kratko i jasno podjebavanje poštenog seljaka koji polagano gubi živce i vjerujte da če se ubrzo nešta morati i to iz temelja mjenjati ,jer ovo ovako ne može .Jebati zdravog čovjeka u zdrav mozak e to ja zovem poticajima sad ih imaš sad nemaš,ili ti poticanje da sam sebe sje.... jel da nebudem previše vulgaran jer me Poticaji u poljoprivredi (1) - Page 29 413475 .
Ove koji govore da poticaji nisu dug države prema seljaku ja bi poslo znaš več gdje ... ( u toplice naravno) Wink

Sigurno je da preuzete obaveze država dužna ispoštovati. Tu nema mnogo zbora. Na primjer kod isplate kapitalnih, nekima su već isplaćena kapitalna predana u '09, a nekima još nisu isplaćena ona gdje su zahtjevi predani u '08. Mnogi koji su predali u '08. dobili su kapitalna isplaćena u novcima, a oni koji još trebaju dobiti za '08 će dobiti 'riješenja' sa kojima mogu samo u banku (i izgubiti dodatnih 6-10% od vrijednosti isplate). Znači kuda se kasni sa isplatom, još se i dodatno umanjuje isplaćena suma novaca u odnosu na one koji su ranije isplaćeni. Ako država želi održati imalo legitimiteta kod građana mora ispuniti preuzete obaveze. Posebno ako je već te obaveze ispunila prema dijelu građana, a drugima još nije. Ako nije u stanju servisirati preuzete obaveze - onda se to mora javno reći.
Ali problem nije samo financijske prirode. Temeljni problem države uopće nema veze sa nedostatkom novaca u proračunu. Temeljni problem se sastoji u tome što se građani i subjekti u poslovanju postavljaju u nejednaki položaj. Neki moraju izmirivati svoje obaveze, a neki i ne. Neki moraju plaćati svoje obaveze unaprijed, a neki te iste obaveze ne moraju platiti nikada. Tako je lako poslovati onima koji su skloni izbjegavanju obaveza, jer za to u praksi nema nikakvih snakcija. Evo dva primjera koja ću navesti: Prvo je plaćanje slavne vodoprivredne naknade, koja je sada ukinuta, a koja se do prije nekoliko godina morala 'obavzno' plaćati. Neki su plaćali, a neki i nisu. Nekima koji nisu plaćali vodoprivreda je 'sjela' na mirovine, plaće i bankovne račune, ali nekim nepaltišama to je otišlo u 'zastaru'. Da li je netko odgovarao zato što je napravio propust i nije ni pokušao naplatiti ta potraživanja na sudu? Da li je uopće postojao mehanizam prisilne naplate? Tko je za to odgovoran? Ako nije naplaćena vodoprivredna naknada od svih subjekata, da li mi koji smo u potpunosti podmirili svoje obaveze imamo pravo na povrat tih novaca? Dali je vodoprivreda uopće vodila urednu evidenciju koliko tko mora platiti? Ako nije - kako se moglo dogoditi da se nekome po toj 'neuređenoj' evidenciji naplaćuje doprinos, a drugima ne naplaćuje? Koje su mjere poduzete da se takva situacija više nikada ne ponovi? Da li se moglo na primjer kod ispalte poticaja tražiti potvrda o uredno plaćenoj vodoprivrednoj naknadi? Meni to sve liči na sustav 'snađi se druže', u modrenijoj varijanti - 'tko je jamio - jamio je'.
Primjer broj dva: Naplata zakupa poljoprivrednog zemljišta. U mom kraju tu postoji dosta propusta - zvuči nevjerovatno ali neki ljudi nisu platili državi zakupnine za zemljišta i to nekoliko godina zaredom. Inače uredno su licitirali najviše cijene, bilo je govora o tome - ali sve se svodi na isto. Ljudi nisu platili i sada država to treba naplatiti od njih. Da li će i to otići u zastaru? Nije mi nimalo drago čuti da netko ima ovrhu u svome dvorištu, ali ako ne može platiti svoje obaveze - druge mu nema. Lako je licitirati bilo koju cijenu za zakup na natječaju - ako to ne misliš paltiti, ali to je propust države, jer je omogućila ljudima da dobiju ugovore a da ne plate zakupnine. I to nekoliko godina zaredom. S obzirom da je rentanje zemljišta u nadležnosti lokalne uprave da li će za taj eventualni propust kod naplate zakupnine za zemljište odgovarati odgovorna osoba u toj lokalnoj upravi? Da li će odgovarati ta osoba zato što nije raskinula ugvor, s obzirom na to da jedna ugovorna strana ne ispunajva svoje obavze? Koja je kazna za takvu vrstu propusta? Koliko Kuna, mejseci ili godina zatvora? Da li će se naplatiti zatezne kamate na neplaćena sredstva? O onim neplaćenim zakupninama od prije 2000. godine neću ni govoriti. Opet sustav tko je jamio-jamio je u svom punom sjaju. A da se to uredi - to ne košta novaca. Samo politička volja. Potrebno je sam malo političke volje da se loaklne političke pulene iz svih stranaka koliko ih ima (koji pretežno misle da su bogomdani) natjera da rade odgovorno svoj posao ili da se maknu. Moraju nekome odgovarati za svoj rad, jer inače ćemo imati u prvom mahu nered u sustavu, korupciju i nepotizam, a u drugom mahu dugoročno to vodi prema modelu Tunisa ili Egipta.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan 29/1/2011, 12:13

Ja nebih ruku u vatru da kad dodju kod nove ministrice po pare da ce ova reci "Sori, jest pise u Zakonu o izvrsenju proracuna da imate toliko para, ali upravo mi javlja Pero blagajnik da je izbrojao pare i da u kesi nema tih novaca"
Smiljan
Smiljan

2

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan 29/1/2011, 12:15

P.S. Pero blagajnik je honorarac, a inace je Pero lozac Smile

P.P.S. Jos samo cekam vijest da je I.S. kriv i za neisplatu poticaja
Smiljan
Smiljan

2

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 29/1/2011, 12:44

Pa kada je već na zemlji (I.S.), još malo dodatnog cipelarenja - neće ni osjetiti. Najbolje je kada cipelare oni koji su se dojučer uvlačili. Imaju posebno jak motiv. I zato to rade vrlo kvalitetno i temeljito. Ali zato oni koji se nisu uvlačili - sada ne cipelare.

A ovo što se tiče državne blagajne - ako u njoj nema para zanimljivo bi bilo vidjeti principjelnu ministricu. Barem bi došli do zida i shvatili 'koliko je sati'. Triježnjenje je potrebno - hitno. Da se to dogodi - ministrica bi porasla u mojim očima. Ali ne znam baš koliko bi potrajala. Ali na glasu je kao principjelna osoba. Navodno jedna od onih koju ni I.S. nije mogao svojevremeno ušutkati - na sjednici vlade. A to su danas dobre 'reference'.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by rile 29/1/2011, 14:43

Opet ok ! Bit će dobro ako ispoštuju što su obećali. ALI Zašto nije prvi dio u sječnju, a drugi u veljači, da kupimo gnojivo dok je bilo jeftinije ?
Da kupimo sjeme u predprodaji dok je jeftinije ? i td... Uvjek kasnimo i kasnimo i kasnimo. Bilo je gorih slučajeva kad su proljetni poticaj isplaćivali u svibnju. Možemo se spustiti na zemlju i reći dobro je ipak će biti isplaćeno. Ali moje je mišljenje da treba zauzeti jasan stav i ni milimetra ne ustuknuti, niti popuštati bilo kome. Niti ministarstvu niti politici niti vladi. To kažem iz svih dosad nabrojanih razloga i zbog toga što je u RH poljoprivreda još jedina privredna grana koja još nekako funkcionira. Jedino mi uredno plaćamo obveze i svako gospodarstvo enormne novce potroši u jesen i proljeće. Od toga se ubiru porezi, od toga gospoda koja u životu nije vidjela ni njivu ni staju dobiva plaću. Dosad su svašta sanirali i banke i brodogradnju i različite firme i svašta nešta. A kad seljak traži pravo koje mu pripada onda stotinu problema i stotinu zapreka. Sve što je sanirano sve je propalo. Zato nesmijemo dozvoliti da nas dočeka ista sudbina. Moramo se boriti i biti uporni u nastojanju da dio sustava koji se tiče poljoprivrede dovedemo u red.

rile

8

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 29/1/2011, 16:11

jel moze ovo neko malo objasnit,

"Kroz drugi stup, mjere ruralnog razvoja isplaćivati će se potpore za investicijske potpore, potpore za dobrobit životinja."

znaci li to da ce bit opet neki oblik kapitlnih ulaganja?
deere power
deere power

78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 29/1/2011, 17:02

Naravno da ce biti. I to više vrsta nekakvih potpora!

Dio se može vidjeti :Zakon o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju,
NN 92/10

http://www.mps.hr/default.aspx?id=7507
politicar
politicar

44

[Vrh] Go down

Postaj by debo9999 29/1/2011, 18:22

Iznos poticaja (2250 kn/ha ) se umanjuje a dobivati ćemo dodatne poticaje (zbrinjavanje ambalaže, zaštita voda .......).
debo9999
debo9999

Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10

[Vrh] Go down

Postaj by rile 29/1/2011, 19:04

Iznos od 2250 kn odavno je umanjen, i to bez upozorenja, bez najave onako s neba u rebra!!!

rile

8

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 29/1/2011, 19:08

A po zakonu je komplet poticaj izjednačen bio na 2250 kn "ZBOG USKLAĐIVANJA SA EU ZAKONIMA" Poticaji u poljoprivredi (1) - Page 29 413475
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by rile 29/1/2011, 19:20

Bili su različiti iznosi po kulturama, najveći iznos bio je za šećernu repu, zatim suncokret, pa soja, pšenica, repica i naj manji iznos isplaćivan je za kukuruz. Onda je izjednačen na 2250kn/ha za sve kulture. Zbog krize opet smanjen na 1700 ili koliko već. Zna li tko točan podatak koliko ćemo dobiti sada za proljetne kulture ?

rile

8

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 29/1/2011, 19:29

cekajte jel iko zna koliko su smanjeni poticaji ili se to samo lupa kako kome pase, ja koliko znam receno je da ce smanjit na 2055kn po ha sto je 200kn manje i vjerujem da nije razlog da se svi vatamo štrika

inace vec sam i prije govorio ja sam za to da se ukine poticaj kome stimalo kome ne ali onda ce se vidit ko radi zemlju a ko samo ceka poticaj i samo na papirima rade velike povrsine
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 29/1/2011, 19:31

rile ima članak di se kaže da bi trebao dio biti u drugom mjesecu a ostatak u trećem
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 29 / 40. Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.