AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
motorne pile
Stranica 9 / 24. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 24
Re: motorne pile
Evo vidim zanimljive teme.
Kako u zadnje vrijeme stalno stežemo remene, a bojim se da više nemamo što stegnuti, i mi smo odlučili zalaufati sistem na kruta goriva.
Pošte se nismo najbolje pripremili za zimu sfalilo nam nešto drva pa reko idem u šumu da nešto potpilim.
Inače ponosni sam vlasnik Stihl 034 AV, kojeg je još davne 1984.g. baka prošvercala from švabija. Dakle pila ima 25 g :twisted:
Kako je tijekom života promjenila niz vlasnika možete zamisliti kako je čuvana i održavana. Stignem ja u šumu i lagano snimam koja ću stabla srušiti, počnem ja to rušiti kad me ono pila furt j**e. Pa krepava, pa kao sama ubrzava, već počela lagano trokirati, pa štelam ja ler gas, pa L vijak pa H vijak, j**e i j**e, ja sam popizdil. Dojdem ja doma, uzmem pilu resturim ju kompletno, frgazer isplaznim tank goriva, počistim sviječicu, kompletno ju počistim i ispušem sa kompresorom. Opet ju sastavim a ona opet zajebava , a ja lud čovjek kolko sam se iživcirao.
Neda meni vrag mira i opet ju restavim. gruntam si ja ako ona sama nabija gas mora da negdje vuče zrak. I krenem zatezati sve dihtunge na frgazeru i pazi kretene u servisu. Gumena cijev što ide iz frgazera u cilindar nije bila pritegnuta na šelni, valjda su je zaboravili zašarafiti. Stegnem ja to, malo štelam gas i upali ona. Sad sam je sredio i radi ko urica, samo mi se čini da su lagano karike počele klepetat, nebu dugo.
Nisam imao fotič da poslikam al ću je sliknuti sada kad je sastavljena.
Kako u zadnje vrijeme stalno stežemo remene, a bojim se da više nemamo što stegnuti, i mi smo odlučili zalaufati sistem na kruta goriva.
Pošte se nismo najbolje pripremili za zimu sfalilo nam nešto drva pa reko idem u šumu da nešto potpilim.
Inače ponosni sam vlasnik Stihl 034 AV, kojeg je još davne 1984.g. baka prošvercala from švabija. Dakle pila ima 25 g :twisted:
Kako je tijekom života promjenila niz vlasnika možete zamisliti kako je čuvana i održavana. Stignem ja u šumu i lagano snimam koja ću stabla srušiti, počnem ja to rušiti kad me ono pila furt j**e. Pa krepava, pa kao sama ubrzava, već počela lagano trokirati, pa štelam ja ler gas, pa L vijak pa H vijak, j**e i j**e, ja sam popizdil. Dojdem ja doma, uzmem pilu resturim ju kompletno, frgazer isplaznim tank goriva, počistim sviječicu, kompletno ju počistim i ispušem sa kompresorom. Opet ju sastavim a ona opet zajebava , a ja lud čovjek kolko sam se iživcirao.
Neda meni vrag mira i opet ju restavim. gruntam si ja ako ona sama nabija gas mora da negdje vuče zrak. I krenem zatezati sve dihtunge na frgazeru i pazi kretene u servisu. Gumena cijev što ide iz frgazera u cilindar nije bila pritegnuta na šelni, valjda su je zaboravili zašarafiti. Stegnem ja to, malo štelam gas i upali ona. Sad sam je sredio i radi ko urica, samo mi se čini da su lagano karike počele klepetat, nebu dugo.
Nisam imao fotič da poslikam al ću je sliknuti sada kad je sastavljena.
igor_peradar- Broj postova : 118
Registriran : 13.04.2008
1
Krx je napisao/la:Kupite si Stihla pa neće vući zraka sa strane
Pri meni bu samo ak mi ju poklone. Za moje novce kupujem nekaj bolje
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
Zanima me mala motorna pila. Gledal sam Husky 353/ Jonsered 2152
i ove novije: Husky 450e/Jonsered 2250s.
Treba mi mala i lagana pila (kao druga) za povremeno korištenje.
Ima li tko kakvo iskustvo, pogotovo s pilama koje imaju plastični karter motora (ove zadnje dvije imaju), bez obzira na marku?
i ove novije: Husky 450e/Jonsered 2250s.
Treba mi mala i lagana pila (kao druga) za povremeno korištenje.
Ima li tko kakvo iskustvo, pogotovo s pilama koje imaju plastični karter motora (ove zadnje dvije imaju), bez obzira na marku?
10
Ova Husqvarna 450e i meni je zapela za oko, iako me još odlično služi stara FF 61, stara valja više od 25 godina...
Zanima me kakav je to novi način zatezanja lanca, u kojem nije potreban nikakav alat?
Zanima me kakav je to novi način zatezanja lanca, u kojem nije potreban nikakav alat?
VTZ- Broj postova : 421
Registriran : 04.06.2008
11
Zanimljiva tema, nisam neki strucnjak sto se tice pila ali cuo sam da su STILL najboje...
majana11- Broj postova : 1
Registriran : 03.03.2009
0
kupnja-motorna pila
ej hocu da uzmem ovu motornu pilu ( evo i link so malo vise podatka )znaci ima 45cc i 1.8kw ( oko 2.3-2.4hp ) ne treba mi za secenje neka velika drva nego onako za male ( domasnu-amaterski upotrebu ) e sad dali netko ima nekakva iskustva so ovi pilu i dali ju je probao inaku pise da karburator je proizveden u japoniju motora lanac i sl. u americi i da plastike su kineski i da uzeo bi ovi aradi to so je mogu nabaviti za oko 100e [You must be registered and logged in to see this link.] isto evo i video kako radi [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] i sta bi mi rekli dali da je uzmem ???? P.S izvinite za zik posto sam iz makedonije
sanatorium- Broj postova : 4
Registriran : 22.03.2009
0
ej hocu da uzmem ovu motornu pilu ( evo i link so malo vise podatka )znaci ima 45cc i 1.8kw ( oko 2.3-2.4hp ) ne treba mi za secenje neka velika drva nego onako za male ( domasnu-amaterski upotrebu ) e sad dali netko ima nekakva iskustva so ovi pilu i dali ju je probao inaku pise da karburator je proizveden u japoniju motora lanac i sl. u americi i da plastike su kineski i da uzeo bi ovi aradi to so je mogu nabaviti za oko 100e [You must be registered and logged in to see this link.] isto evo i video kako radi [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] i sta bi mi rekli dali da je uzmem ???? p.s izvinite za jezik posto sam iz makedonije
0
3 hp je minimum, ako nije samo za granje (kao druga pila)
iwanho- Broj postova : 450
Registriran : 14.12.2008
12
ne znam sto da ti odgovorim jer nekako sam skeptican prema kineskim proizvodima mozda ne toliko zbog kvalitete koliko opskrbe dijelovima jer stalno nesto mijenjaju a i njihovim uvoznicima nije uvjet za zastupstvo servisna mreza kao vecini zapadnih proizvodjaca , ako je novac u pitanju mozda bolje da uzmes partnera kod nas se moze naci vec za cca 150 eura.
Shtil MS250
Spremna za servis.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Krenuli rušiti stari voćnjak pa je otkazala poslusnost. Sutra ide na promjenu membrane pa ce biti velika lomača
Krenuli rušiti stari voćnjak pa je otkazala poslusnost. Sutra ide na promjenu membrane pa ce biti velika lomača
Thor- Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0
A ja mislil da se Stihl nikad ne kvari i ne stane...
10
Zvonimir je napisao/la:A ja mislil da se Stihl nikad ne kvari i ne stane...
Hehe
S ovom našom je bilo problema praktički od prvog dana. Teško paljenje, ako nisi dovoljno brz da prebaciš ruku na
gas isti tren čim se upali nije se mogla upaliti, znala se gasiti kad pustiš gas itd. 2 puta bila kod majstora, on ju
upalio od prve i vratio nazad. Sad je ustanovljeno da je otišla membrana pa je propuštala previše goriva.
Thor- Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0
Nemam iskustva sa motorkama, ali kome onda prodaju (i Stihl i Husky i Jonsonred itd itd) sve ove koje nemaju 3 KS? Nisam bas siguran da svi koji imaju jednu motornu pilu imaju vise od 3 Ks....
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Kao druga pila se prodaje. Pogledaj iskustvo korisnika koji je kupil manju pilu:
Dakle, minimalno 50ccm ako je jedna pila za sve
21yes je napisao/la:Isprobao sam danas jonseredicu u šumi i mogu reći da je preslabašna, pili da, ali to malo duže traje nego s jačim modelom, nebi škodilo ni da je vodilica duža. Valjda je neki minimum za u šumu oko 3.5 ks, radio sam s stihlom ms 260 (profi model, 3.5 ks) i mogu reći da je dosta ozbiljnija od ove moje jonseredice, eto zeznuo sam se malo, ali zato dolmar trga, tek sad vidim koliko je to dobra pila.
21yes je napisao/la:... Kupio sam si jonsered cs 2141s, platio sam je 2300 u merkuru i još sam imao sreće, izložbeni primjerak koji sam uzeo je imao podesivu uljnu pumpu (iako to taj model ne bi trebao imati), ostale dvije koje su se nalazile u trgovini nisu imale, smješak mi ne silazi s lica. Inače sam pikirao husky 350 jer je to bio najslabiji model koji je imao podesivu uljnu pumpu, husky 353 koja je najslabija profi pila mi je ipak s cijenom od 4000 kuna bila preskupa za to što mi treba.
Dakle, minimalno 50ccm ako je jedna pila za sve
10
Sve ovisi koliko kome treba pila i sa kolikom snagom je zadovoljan! Ako neće puno raditi, onda mu nije u pitanju ni brzina rada! Polako reži i napravit ćeš posla i sa manjom pilom (jeftinijom)
tafe42- Broj postova : 349
God : 38
Registriran : 12.03.2008
0
Smiljan je napisao/la:Nemam iskustva sa motorkama, ali kome onda prodaju (i Stihl i Husky i Jonsonred itd itd) sve ove koje nemaju 3 KS? Nisam bas siguran da svi koji imaju jednu motornu pilu imaju vise od 3 Ks....
Skupa s bratom imam Stihl 051 staru cca 35 - 40 god. Brat je kupil za sebe Jonsered (mislim da ima 3,1 KS), ali kad ide u rušenje obavezno uzima Stihlovku, a za granje i sitnije trupce (do cca 30 cm) koristi Jonsered. Stihlovka rastura drvo koje pili, a ruke i leđa kad se nosi ili pili granje. Teeeeška, ali za debele trupce i rušenje - nasloniš i pići. Ta ne staje. Ne radimo puno - cca 15 - 20 metara prostornih godišnje izrezano na 25 do 30 cm. Do sada samo promjena svječica i lanaca (da pokucam po glavi).
iwanho- Broj postova : 450
12
Stihl, stihl, stihl....imam dvije, pravilno rukovanje sa njima je od najveće važnosti...rezultati; traju vječno....tako da ja nebih nikad probavao uzimati drugu
Obožavam svoje motorke...brmmmmbrm...nekidan sam iz zajebancije izrezo tri metra drva u cjepanice sa rezervarom 044-tvorke(15 jahre alt)...nisam dugo radio sa njom tako da sam još pod dojmom a imam i malu 018 ms(najmanjeg profesionalca) nju sam kupio jesenas imali smo neke akcije....spas u odnosu na veću makar ni 044 nije prevelika ali uz cijelodnevni rad neustaje se ujutro...
Obožavam svoje motorke...brmmmmbrm...nekidan sam iz zajebancije izrezo tri metra drva u cjepanice sa rezervarom 044-tvorke(15 jahre alt)...nisam dugo radio sa njom tako da sam još pod dojmom a imam i malu 018 ms(najmanjeg profesionalca) nju sam kupio jesenas imali smo neke akcije....spas u odnosu na veću makar ni 044 nije prevelika ali uz cijelodnevni rad neustaje se ujutro...
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
ej ajde recine nosto o ove motorne pilie koj sam pokazao u 1 post ima i link so video pa kako vi se cini
0
sanatorium je napisao/la:ej hocu da uzmem ovu motornu pilu ( evo i link so malo vise podatka )znaci ima 45cc i 1.8kw ( oko 2.3-2.4hp ) ne treba mi za secenje neka velika drva nego onako za male ( domasnu-amaterski upotrebu ) e sad dali netko ima nekakva iskustva so ovi pilu i dali ju je probao inaku pise da karburator je proizveden u japoniju motora lanac i sl. u americi i da plastike su kineski i da uzeo bi ovi aradi to so je mogu nabaviti za oko 100e [You must be registered and logged in to see this link.] isto evo i video kako radi [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] i sta bi mi rekli dali da je uzmem ???? p.s izvinite za jezik posto sam iz makedonije
ej ajde recine nesto o ove motorne pilie koj sam pokazao ima i link so video pa kako vi se cini
0
Ako mene pitaš moj odgovor bi bio OK...uz pravilan rad i njegovanje režima rada tj..nezatušivat ju previše ili nesilit ju previše mora trajati...robu sa istoka uopće nedoživljavam kao nešto loše pogotovo ako nije tri-četiri puta jeftinija u odnosu na nabrojane...
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
Thor je napisao/la:Zvonimir je napisao/la:A ja mislil da se Stihl nikad ne kvari i ne stane...
Hehe
S ovom našom je bilo problema praktički od prvog dana. Teško paljenje, ako nisi dovoljno brz da prebaciš ruku na
gas isti tren čim se upali nije se mogla upaliti, znala se gasiti kad pustiš gas itd. 2 puta bila kod majstora, on ju
upalio od prve i vratio nazad. Sad je ustanovljeno da je otišla membrana pa je propuštala previše goriva.
Naravno, i na STIHL 026 modelu imam problem sa paljenje (ja gurnem nogu na držač, tako kad palim pilu noga mi pritisne gas "odozdo"),
to sa paljenjem pile sa punim gasom je standarna shema paljenja štilovke.
A ovo sa gašenjem kad pustiš gas ili ga pritisneš sam uspio riješiti pomoću vijka za "prazni hod", malo sam pojačao smjesu za rad motorne pile u praznom hodu i od tada se ne gasi ali troši više goriva (osjetno).
Usput, sa HUSKY pilom za sad nemam problema
Taka t' čuda- Broj postova : 101
God : 44
Zanimanje : IT / Poljoprivreda
0
sanatorium je napisao/la:sanatorium je napisao/la:ej hocu da uzmem ovu motornu pilu ( evo i link so malo vise podatka )znaci ima 45cc i 1.8kw ( oko 2.3-2.4hp ) ne treba mi za secenje neka velika drva nego onako za male ( domasnu-amaterski upotrebu ) e sad dali netko ima nekakva iskustva so ovi pilu i dali ju je probao inaku pise da karburator je proizveden u japoniju motora lanac i sl. u americi i da plastike su kineski i da uzeo bi ovi aradi to so je mogu nabaviti za oko 100e [You must be registered and logged in to see this link.] isto evo i video kako radi [You must be registered and logged in to see this link.] i [You must be registered and logged in to see this link.] i sta bi mi rekli dali da je uzmem ???? p.s izvinite za jezik posto sam iz makedonije
ej ajde recine nesto o ove motorne pilie koj sam pokazao ima i link so video pa kako vi se cini
Lanac, vodilica, karburator su Ok.
A što ako ti ode koja druga glupa sitnica na motornoj pili za koju ne možeš nabaviti dijelove ni pod koju cijenu.
Primjer, obična vida koja nateže lanac na pili "made in china", neka ga iskriviš ili ti pukne, aj probaj naći istu takvu !
Naravno ako je HUSKY, STIHL i ostale renomirane marke, nije problem, svaku sitnicu nađeš u svakom ovlaštenom servisu, a za gore navedeni slučaj riješen je da se vida išla raditi kod tokara i plaćena je cca: 200 kn (obična vida koja nateže lanac") ?!
A za ostalo, najbitnije je da pila nije preko 5 Kg
Taka t' čuda- Broj postova : 101
God : 44
Zanimanje : IT / Poljoprivreda
0
iwanho je napisao/la:Smiljan je napisao/la:Nemam iskustva sa motorkama, ali kome onda prodaju (i Stihl i Husky i Jonsonred itd itd) sve ove koje nemaju 3 KS? Nisam bas siguran da svi koji imaju jednu motornu pilu imaju vise od 3 Ks....
Skupa s bratom imam Stihl 051 staru cca 35 - 40 god. Brat je kupil za sebe Jonsered (mislim da ima 3,1 KS), ali kad ide u rušenje obavezno uzima Stihlovku, a za granje i sitnije trupce (do cca 30 cm) koristi Jonsered. Stihlovka rastura drvo koje pili, a ruke i leđa kad se nosi ili pili granje. Teeeeška, ali za debele trupce i rušenje - nasloniš i pići. Ta ne staje. Ne radimo puno - cca 15 - 20 metara prostornih godišnje izrezano na 25 do 30 cm. Do sada samo promjena svječica i lanaca (da pokucam po glavi).
Ista situacija je kod mene s Sthilovkom ne staje ni pod razno a da je teška to je
Imam dodatno jednu plastičnu husqvarnu koju sam platio na akciji 1800 kuna i ta je za šorat po granama.
Evo ovdje odaberi :
[You must be registered and logged in to see this link.]
A moj odabir bi bila ova
[You must be registered and logged in to see this link.]
Eto, malo smo se ponovili:
Tak da je baka (stara 14 let) dobila unuku
Tak da je baka (stara 14 let) dobila unuku
10
Ja sam jučer kod Peveca slučajno nabasao na Jonsered 2T ulje, ali ne na mjestu gdje bi ga očekivao i tražio - na odjelu gdje su izloženi trimeri, motorke i sl... Tamo je u ponudi samo Pevec 2T ulje, crvene boje, koji me izgledom sasvim podsjeća na Inin mineralni Dvotaktol.
Po istoj cijeni (49 kn) nekoliko odjela dalje nudi se Jonsered ulje (vjerojatno polusintetičko) za koje piše da se miješa u 2% omjeru s benzinom.
Moja Husqvarna mot. pila traži 4% mineralnog ulja, hoće li joj biti dovoljno 2% Jons. ulja?
Po istoj cijeni (49 kn) nekoliko odjela dalje nudi se Jonsered ulje (vjerojatno polusintetičko) za koje piše da se miješa u 2% omjeru s benzinom.
Moja Husqvarna mot. pila traži 4% mineralnog ulja, hoće li joj biti dovoljno 2% Jons. ulja?
VTZ- Broj postova : 421
Registriran : 04.06.2008
11
Stranica 9 / 24. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 24
Stranica 9 / 24.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.