AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
motorne pile
Stranica 8 / 24. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 24
Re: motorne pile
možda čak uzmem malo veču iako sam s ovom prezadovoljan... snažan motor a opet nije grdosija za držat
Matek- Broj postova : 25
Registriran : 09.01.2009
0
Husky Workshop manual
Evo, našao sam zanimljiv link sa kompletnom servisnom dokumentacijom za Husky opremu.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Taka t' čuda- Broj postova : 101
God : 44
Zanimanje : IT / Poljoprivreda
Registriran : 14.12.2008
0
Ja sam to skinul s Husqvarnine stranice, no, ipak hvala.Takat čuda je napisao/la:Evo, našao sam zanimljiv link sa kompletnom servisnom dokumentacijom za Husky opremu.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
Ali nema (ili ja ne znam traziti) 335Rx
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Pošaljem ti ja sve kaj ti trebaSmiljan je napisao/la:Ali nema (ili ja ne znam traziti) 335Rx
10
unaprijed hvala
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Made in Brazil
@ Brundalo - cini mi se da znan lik tvom problemu. Ja iman stihl026 najmanja njihova profi pila i ne bi je minja no za jednu drugu. I mene je tako pocela zajebavat i ja polako oko nje gledan, vrtin i nije bilo druge uzmi novu svicicu(Bosch) i nakon malo opet isti vrag. Gledan ja tu svicicu i vidin da je taj Bosch made in Brazil. Ja ne budi lin i narucin i ZD 2 NGK japanske svicice i virova ili ne od tada nikakvih problema nema. Da je Bosch njemacki ajde jos jos, ali Brazil, ma baci to u smece. Moj savjet vidi koja je svicica i obavezno stavi odgovarajucu NGK made in Japan.
E, shodno današnjoj kupovini svječica za motornu pilu, shodno bi bilo da prokomentiram "Made in Brazil" !
Kako me je još od prije Brundalo uputio da probam staviti NGK svječice, danas sam bio u kupovini svječica !
1. Jedva sam našao NGK BPMR 7A, nitko živ je nema od servisa i prodajnih mjesta za motorne pile, svi imaju Bosh i Championship !
nakon traženja uspio sam je nači u firmi koje prodaje autodjelove a zastupa i NGK proizvode (nemaju veze sa pilama) !
2. Uzeo je 4 komada onako za svaki slučaj pošto imam Husky i Stihl pile a BPMR 7A odgovara i u jednu i u drugu (po specifikacijama).
3 Onako radi reda otvorim ti ja jednu NGK svječicu i na njoj lipo piše MADE IN JAPAN, otvorim ja drugu jer mi je kutijica bila malo čudna (nija bila 100% ista po boji i veličini) a kad ono takat čuda na njoj piše MADE IN BRAZIL !!!!!
Sad sam ostao začuđen, kupim 4 komada a ispalo da su dvije MADE IN JAPAN a druge dvije MADE IN BRAZIL !!!!!!!!!!!!!!
E, nebi mene to smetalo, al mi je Brundalo bacio bubu u uho sa onim njegovim Bosh MADE IN BRZIL koje je bacio jer nisu valjale ništa !!
A da to nije jedna te ista manufaktura u Brazilu koja radi iste svječice smo štanca logo na niih BOSCH, NGK, Championship........... ))))
E, shodno današnjoj kupovini svječica za motornu pilu, shodno bi bilo da prokomentiram "Made in Brazil" !
Kako me je još od prije Brundalo uputio da probam staviti NGK svječice, danas sam bio u kupovini svječica !
1. Jedva sam našao NGK BPMR 7A, nitko živ je nema od servisa i prodajnih mjesta za motorne pile, svi imaju Bosh i Championship !
nakon traženja uspio sam je nači u firmi koje prodaje autodjelove a zastupa i NGK proizvode (nemaju veze sa pilama) !
2. Uzeo je 4 komada onako za svaki slučaj pošto imam Husky i Stihl pile a BPMR 7A odgovara i u jednu i u drugu (po specifikacijama).
3 Onako radi reda otvorim ti ja jednu NGK svječicu i na njoj lipo piše MADE IN JAPAN, otvorim ja drugu jer mi je kutijica bila malo čudna (nija bila 100% ista po boji i veličini) a kad ono takat čuda na njoj piše MADE IN BRAZIL !!!!!
Sad sam ostao začuđen, kupim 4 komada a ispalo da su dvije MADE IN JAPAN a druge dvije MADE IN BRAZIL !!!!!!!!!!!!!!
E, nebi mene to smetalo, al mi je Brundalo bacio bubu u uho sa onim njegovim Bosh MADE IN BRZIL koje je bacio jer nisu valjale ništa !!
A da to nije jedna te ista manufaktura u Brazilu koja radi iste svječice smo štanca logo na niih BOSCH, NGK, Championship........... ))))
0
eii takat čuda imao sam isti problem sa svjećicama MADE IN BRAZIl na tomosovoj pumpi za vodu...nakon 15 min rada odma stane i nemoš je više upalit!! kupili super bosna (također ih smatram jednom od kvalitetnih svjecica)i još i dan danas radi!!
Nebiste vjerovali, no ovo je istina. Pitanje je može li se naći Bosna svječica odgovarajuće toplinske vrijednosti.Tonxy je napisao/la:eii takat čuda imao sam isti problem sa svjećicama MADE IN BRAZIl na tomosovoj pumpi za vodu...nakon 15 min rada odma stane i nemoš je više upalit!! kupili super bosna (također ih smatram jednom od kvalitetnih svjecica)i još i dan danas radi!!
10
Zvonimir je napisao/la:Nebiste vjerovali, no ovo je istina. Pitanje je može li se naći Bosna svječica odgovarajuće toplinske vrijednosti.Tonxy je napisao/la:eii takat čuda imao sam isti problem sa svjećicama MADE IN BRAZIl na tomosovoj pumpi za vodu...nakon 15 min rada odma stane i nemoš je više upalit!! kupili super bosna (također ih smatram jednom od kvalitetnih svjecica)i još i dan danas radi!!
npr. zvone koje su to toplinske vrijednosti?? i sto podrazumjevas pod njih??
To ti ima veze s tipom ili brojem na oznaci svječice. Na Bosni FE65, FE75...
Ti podaci ti se nalaze u kataloškim podacima svječica.
Toplija svječica ti ide na vodom hlađene motore koji se manje griju (točnije: čije se glave manje griju), pa se ona treba zagrijati dovoljno da na njenim elektrodama izgore naslage čađe, a opet nesmije biti užarena da nebi izazvala samopaljenje smjese u cilindru, te dovela do detonantnog izgaranja goriva.
Hladnija svječica ide na motore koji se više griju (znači: zrakom hlađene motore), dakle teže ju je zagrijati, no moraju izgoriti naslage jer inače svječica ne daje iskru (rekli bi da stalno zalijeva). A opet, nesmije izazvati samopaljenje smjese u kompresijskom prostoru motora.
Znači ako staviš prehladnu svječicu, motor će ili teže zapaliti ili će u nekim režimima (recimo rad pod čokom) prestati raditi radi zauljivanja svječice i nestanka iskre.
Ako pak staviš pretoplu svječicu, može (ali i ne mora) doći do detonantnog izgaranja, elektrode svječice će biti prevruće pa će brzo izgoriti. Još je veći problem ako pukne i odlomi se keramički izolator oko srednje elektrode, te padne u kompresijski prostor: može napraviti ozbiljan ris na cilindru, oštetiti ventil ...
Dakle, zato svaki proizvođač preporučuje određeni tip svječice za svaki motor. Tu se može varirati s jednim "redom" toplinske vrijednosti više ili niže, zavisi u kakvom motor režimu radi.
Ti podaci ti se nalaze u kataloškim podacima svječica.
Toplija svječica ti ide na vodom hlađene motore koji se manje griju (točnije: čije se glave manje griju), pa se ona treba zagrijati dovoljno da na njenim elektrodama izgore naslage čađe, a opet nesmije biti užarena da nebi izazvala samopaljenje smjese u cilindru, te dovela do detonantnog izgaranja goriva.
Hladnija svječica ide na motore koji se više griju (znači: zrakom hlađene motore), dakle teže ju je zagrijati, no moraju izgoriti naslage jer inače svječica ne daje iskru (rekli bi da stalno zalijeva). A opet, nesmije izazvati samopaljenje smjese u kompresijskom prostoru motora.
Znači ako staviš prehladnu svječicu, motor će ili teže zapaliti ili će u nekim režimima (recimo rad pod čokom) prestati raditi radi zauljivanja svječice i nestanka iskre.
Ako pak staviš pretoplu svječicu, može (ali i ne mora) doći do detonantnog izgaranja, elektrode svječice će biti prevruće pa će brzo izgoriti. Još je veći problem ako pukne i odlomi se keramički izolator oko srednje elektrode, te padne u kompresijski prostor: može napraviti ozbiljan ris na cilindru, oštetiti ventil ...
Dakle, zato svaki proizvođač preporučuje određeni tip svječice za svaki motor. Tu se može varirati s jednim "redom" toplinske vrijednosti više ili niže, zavisi u kakvom motor režimu radi.
10
Evo, prošla još jedna subota, a ja se javljam sa novim problemima !
Ove subote nisam uspio potrošiti ulje za lanac prije goriva, ali sam zato uspio pregrijati motornu pilu do kraja (sama se ugasila) !
Zaletio sam se ispilati/usitniti suhi bajam. Debljina debla je bila preko 45 cm (ukratko veča od mača pile).
Pila je sasvim dobro počela pilati, prepilala deblo bajama 3 puta (4 minute u punom gasu po jednom putu pilanja), te na 4 putu prepilavanja debla, jednostavno zatrokirala i stala. Naravno, i u rukavicama sam osjetio vrućinu iz motora, lagano se dimilo iz "smart start" ventila, i primijetio sam disipaciju topline sa motora ! Lanac i vodilica su pili isto tako dosta vruči !
Nisam niti pokušavao dalje nastaviti upaliti pilu i raditi, otvorio sam poklopac motora da se lakše ohladi i zapalio cigaru !
Nakon 20 minuta sam pokušao upaliti pilu (kad se malo ohladila), i upalila je iz prve !
Ali čim sam otpustio gas na pili, odmah se je ugasila ! Pokušao još jednom, upalim sa punim gasom pilu, radi 5 sekundi sa gasom, pustim gas a ono se pila opet ugasi ?
Ništa, ostavim pilu oko uru vremena da se ohladi, nakon toga uzmem je i upalim iz prve i radim sa njom par sati bez problema (ne pilam bajam, nego nešto normalnije klen, grab, hrast).
Usput, sve ostalo je bilo kako treba, lanac oštar, nategnut, gorivo dobro, filteri čisti....... samo sam primjetio da lanac radi jako sitnu piljevinu - prašinu kad pila bajam ! (inače radi ok piljevinu na svim drugim vrstama drveta)
Koliko je u stvari opasno pregrijavanje motorne pile za motor u pili, zbog čega nastane smo pregrijavanje, ?
Ove subote nisam uspio potrošiti ulje za lanac prije goriva, ali sam zato uspio pregrijati motornu pilu do kraja (sama se ugasila) !
Zaletio sam se ispilati/usitniti suhi bajam. Debljina debla je bila preko 45 cm (ukratko veča od mača pile).
Pila je sasvim dobro počela pilati, prepilala deblo bajama 3 puta (4 minute u punom gasu po jednom putu pilanja), te na 4 putu prepilavanja debla, jednostavno zatrokirala i stala. Naravno, i u rukavicama sam osjetio vrućinu iz motora, lagano se dimilo iz "smart start" ventila, i primijetio sam disipaciju topline sa motora ! Lanac i vodilica su pili isto tako dosta vruči !
Nisam niti pokušavao dalje nastaviti upaliti pilu i raditi, otvorio sam poklopac motora da se lakše ohladi i zapalio cigaru !
Nakon 20 minuta sam pokušao upaliti pilu (kad se malo ohladila), i upalila je iz prve !
Ali čim sam otpustio gas na pili, odmah se je ugasila ! Pokušao još jednom, upalim sa punim gasom pilu, radi 5 sekundi sa gasom, pustim gas a ono se pila opet ugasi ?
Ništa, ostavim pilu oko uru vremena da se ohladi, nakon toga uzmem je i upalim iz prve i radim sa njom par sati bez problema (ne pilam bajam, nego nešto normalnije klen, grab, hrast).
Usput, sve ostalo je bilo kako treba, lanac oštar, nategnut, gorivo dobro, filteri čisti....... samo sam primjetio da lanac radi jako sitnu piljevinu - prašinu kad pila bajam ! (inače radi ok piljevinu na svim drugim vrstama drveta)
Koliko je u stvari opasno pregrijavanje motorne pile za motor u pili, zbog čega nastane smo pregrijavanje, ?
0
cuj ja ti mogu reci da mi se jednom to dogodilo...ali poslje 15 min mi je pila normalno radila kad sam je upalio!!
ovako kako brusiš lanac??? ako lanac baca sitnu piljevinu onda je to najvjerovatnije tup lanac ili nisu kutnjaci pobrušeni!
upravo se meni to dogodilo zbog tupog lanca!! prerezivao sam hrastovinu koja je bila mj dana prije srušena!! dakle malo je zapekla i rasušila se!!!! nakon dva debla lanac je dobio par puta po zemlji,što je apsolutno loše!! pilio sam deblji kraj drveta kad odjednom pila stane i prije toga BACI SVE ULJE OD LANCA VAN!!! još i dan danas neznam zasto...pito sam u servisu ali ni oni neznaju!! skuzio sam da je pregrijana...i vidio da je bacala sitnu piljevinu...nakon brušenja lanca upalio sam je i dalje!!! nije bilo nikakvih problema....
neznam kakvo je tvrdoće drvo bajam!! sta je to??
ja ti savjetujem da lanac bude jako jako oštar kod rezanja drva veće tvrdoće i čim osjetiš da neide odma brusi!!
neznam jeli to riješenje tvog problema...vidjet cemo sta drugi kazu...
ovako kako brusiš lanac??? ako lanac baca sitnu piljevinu onda je to najvjerovatnije tup lanac ili nisu kutnjaci pobrušeni!
upravo se meni to dogodilo zbog tupog lanca!! prerezivao sam hrastovinu koja je bila mj dana prije srušena!! dakle malo je zapekla i rasušila se!!!! nakon dva debla lanac je dobio par puta po zemlji,što je apsolutno loše!! pilio sam deblji kraj drveta kad odjednom pila stane i prije toga BACI SVE ULJE OD LANCA VAN!!! još i dan danas neznam zasto...pito sam u servisu ali ni oni neznaju!! skuzio sam da je pregrijana...i vidio da je bacala sitnu piljevinu...nakon brušenja lanca upalio sam je i dalje!!! nije bilo nikakvih problema....
ja ti savjetujem da lanac bude jako jako oštar kod rezanja drva veće tvrdoće i čim osjetiš da neide odma brusi!!
Tonxy je napisao/la:cuj ja ti mogu reci da mi se jednom to dogodilo...ali poslje 15 min mi je pila normalno radila kad sam je upalio!!
Bajam = Badem
Ok, lanac sam oštrio, 2 do 3 puta je oštren, kut zuba sam pogodio (nadam se), kutnjak (visina ureza) nisam brusio jer misli da nema još potrebe !?
Moguće je da je i do lanca.
Evo prijedlog, koliko vidim ima jako puno nepoznanica oko lanaca za motorne pile, modeli, oznake, kutevima oštrenja, tehnika oštrenja, oprema za oštrenje, upotreba tipova lanca itd....., Možda bi mogli otvoriti novu grupu "temu" koja će detaljno razraditi temu oko lanaca za motorne pile. Ipak je to važan ako ne i najvažniji dio motorne pile !
Admin, red je na tebi ?
0
Evo i novog problema.
Kako mi se na stihl MS-210 vrtio lanac na ler gasu, odnio sam motornu pilu kod servisera da mi poštela "potenciometre" na karburatoru, high speed - low speed - idle speed.
Malo sam pogledao uputstva motorne pile na temu štelanja karburatora, zaključio da je to gnjavaža i odlučio to prepustiti profesionalcu, nije mi se dalo još i to sad proučavati.
Naravno, serviser je to sve poštelao, pila pali iz prvoga, ne vrti lanac više ni kad je ledena a kamoli kad je zagrijana kao i prije servisa.
Oduševljen "postavkama" karburatora motorne pile, zaputio sam se u kreativno čišćenje šume i gle takat čuda: motorka kad se zagrijala počela je raditi probleme !!!!!!
Prilikom dodavanja gasa kad je pila u ler gasu, jednostavno se ugasi !!!!!!!
E sad, kad radi u ler gasu, motorka radi bez problema, ko sat !
Kad radi na gasu, bez obzira dali u punom gasu ili na pola gasa radi ko grom !
Jedini je problem "trenutak" kad daš gas na pili (iz ler gasa) svako par puta se ugasi (nekad i ne)
Dali je ler gas naštelan na premalo okretaja pa se motor zaguši prilikom dodavanja gasa, ili nešto oko
postavki hight speed - low speed potenciometara, nije mi još jasno.
Za sad se nisam odlučio na štelanje potenciometara, pa ako netko ima iskustva oko štelanja karburatora na motornoj pili neka puca, jel stvarno mi se više neide kod nikakvog servisera, nego bi probao sam odraditi štelanje karburatora.
Kako mi se na stihl MS-210 vrtio lanac na ler gasu, odnio sam motornu pilu kod servisera da mi poštela "potenciometre" na karburatoru, high speed - low speed - idle speed.
Malo sam pogledao uputstva motorne pile na temu štelanja karburatora, zaključio da je to gnjavaža i odlučio to prepustiti profesionalcu, nije mi se dalo još i to sad proučavati.
Naravno, serviser je to sve poštelao, pila pali iz prvoga, ne vrti lanac više ni kad je ledena a kamoli kad je zagrijana kao i prije servisa.
Oduševljen "postavkama" karburatora motorne pile, zaputio sam se u kreativno čišćenje šume i gle takat čuda: motorka kad se zagrijala počela je raditi probleme !!!!!!
Prilikom dodavanja gasa kad je pila u ler gasu, jednostavno se ugasi !!!!!!!
E sad, kad radi u ler gasu, motorka radi bez problema, ko sat !
Kad radi na gasu, bez obzira dali u punom gasu ili na pola gasa radi ko grom !
Jedini je problem "trenutak" kad daš gas na pili (iz ler gasa) svako par puta se ugasi (nekad i ne)
Dali je ler gas naštelan na premalo okretaja pa se motor zaguši prilikom dodavanja gasa, ili nešto oko
postavki hight speed - low speed potenciometara, nije mi još jasno.
Za sad se nisam odlučio na štelanje potenciometara, pa ako netko ima iskustva oko štelanja karburatora na motornoj pili neka puca, jel stvarno mi se više neide kod nikakvog servisera, nego bi probao sam odraditi štelanje karburatora.
0
Možda ti ovo pomogne:
[You must be registered and logged in to see this link.] or [You must be registered and logged in to see this link.] others: [You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.] or [You must be registered and logged in to see this link.] others: [You must be registered and logged in to see this link.]
10
za sitnije poslove koristim staru husqarnu 40.
problem: u zadnje vrijeme tokom rada, motorka sama dodaje gas, čak se i u leru povremeno javljaju veliki obrtaji (lanac brzo vrti), onda vodilicu stavim na neku granu ili panj i samo se pomalo stabilizira... to se desi 2-3 put tokom dana...nikad, ali nikad nisu dirana podešavanja na vijcima pa nekako odgađam nečije čačkanje po njoj
koristim 4% mješavinu (iako je deklarirana 2%) odkako nema 91regulara
problem: u zadnje vrijeme tokom rada, motorka sama dodaje gas, čak se i u leru povremeno javljaju veliki obrtaji (lanac brzo vrti), onda vodilicu stavim na neku granu ili panj i samo se pomalo stabilizira... to se desi 2-3 put tokom dana...nikad, ali nikad nisu dirana podešavanja na vijcima pa nekako odgađam nečije čačkanje po njoj
koristim 4% mješavinu (iako je deklarirana 2%) odkako nema 91regulara
Paore, negdje mora vući zrak sa strane.
10
21yes je napisao/la:Imam doma stihl 050, echo 550evl i dolmar ps7300. Stihl teška, jaka, dobra za rezanje debelih trupaca, mana su joj šarafi koji se rasklimaju, amortizacija slaba, uglavnom zastarjela, ako nekom trebaju dijelovi od nje nek se javi. Echo je otac kupio jer je stihlka bila preteška, nije bilo problema s njom dok ja nisam natočio jednom prilikom s dna kante talog gustog ulja od onda problemi s podmazivanjem, majstori kao poprave, radi jednu sezonu o onda opet po starom, dijelova nema za nju, amortizacija slaba, isto otpis. Ove godine sam kupio dolmaricu ps7300, amortizacija izvrsna, jedino joj je mana kaj nema dekompresor, malo sam s njom radio, za dalje ćemo vidjet kakva će se pokazat. Inače mislim da najbolji odnos uloženo dobiveno imaju jonsered i husqvarna.
Danas sam si kupio jednu manju lakšu motorku za grane jer me ova dolmarica ps 7300 s 5.7 ks, iako je odlična kao motorka ubi jer tako jaka motorka ima osjetno jače vibracije nego slabiji modeli i teško je s njom radit kad se orezuju grane srušenog drveta u visini glave. Kupio sam si jonsered cs 2141s, platio sam je 2300 u merkuru i još sam imao sreće, izložbeni primjerak koji sam uzeo je imao podesivu uljnu pumpu (iako to taj model ne bi trebao imati), ostale dvije koje su se nalazile u trgovini nisu imale, smješak mi ne silazi s lica. Inače sam pikirao husky 350 jer je to bio najslabiji model koji je imao podesivu uljnu pumpu, husky 353 koja je najslabija profi pila mi je ipak s cijenom od 4000 kuna bila preskupa za to što mi treba.
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
jonsered 2141 je huskvarna 340 , sad sam isel bas provjeriti ali vidim da drezga nema vise u ponudi 340, 345 i 350 modele , vec su tu novi modeli 440, 445, 450 i 460(to je prva kod nas u ponudi od rancher modela) malo su jaci motori , imaju pumpicu za gorivo, poklopac motora na kopce (osim 460) , natezanje lanca bez alata (osim 460) i vidljiva razina goriva (osim 460) jedino kaj recimo 450 koja i trebala biti zamjena za 350 nema podesivu pumpu za ulje dok je 350 to imala. i btw ubacio (zapravo ubacile jer ako se ne varam tvrtku vode kceri) je cijene za vecinu pila. evo i linka na usporedbu novih modela [You must be registered and logged in to see this link.] . kad sam vec spomenul rancher , to je vec dugi niz godina najprodavanija pila u USA ali osnovni model 55 kojeg kod nema u ponudi.
Isprobao sam danas jonseredicu u šumi i mogu reći da je preslabašna, pili da, ali to malo duže traje nego s jačim modelom, nebi škodilo ni da je vodilica duža. Valjda je neki minimum za u šumu oko 3.5 ks, radio sam s stihlom ms 260 (profi model, 3.5 ks) i mogu reći da je dosta ozbiljnija od ove moje jonseredice, eto zeznuo sam se malo, ali zato dolmar trga, tek sad vidim koliko je to dobra pila.
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
Već dugo bacam oko na J2152, i svaki put mi je sve skuplja....
To je najjača pila sa 0.325 lancem (od Husky-ja ili Jons-a).
10
Zvonimir je napisao/la:Već dugo bacam oko na J2152, i svaki put mi je sve skuplja....
koji je to husky 353? ako je 353 onda ima i jacih 357xp (ali ona je 200 ojra skuplja) i 359 imas obje verzije (i 3/8 i 0.325) a i 346 je isto 0.325
Je, 353.
Ove druge su mi preteške, jer već imam, kak znaš, Jonsered 670Champ (67ccm).
Ove druge su mi preteške, jer već imam, kak znaš, Jonsered 670Champ (67ccm).
10
Kupite si Stihla pa neće vući zraka sa strane
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
Stranica 8 / 24. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 24