AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
cijene zakupa poljoprivrednog zemljišta
Stranica 5 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: cijene zakupa poljoprivrednog zemljišta
da zrine jer ti je to dokaz da se nalaziš na području općine koja daje natječaj za zakup
Ma ljudi moji to je sve dogovoreno u napred
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
→→→ : VIŠE
slavonac tu si skoro pa i u pavu ali postoji uvijek ako nisi pokušao nemožeš ni dobiti, tako napravi sve od sebe a sada možda i prođeš tko zna
alternativa je loša i zato sam napisao ružičasta a ne crna.bit če teško ali boriti se treba valjda če biti bolje!pingo je napisao/la:Pitanjem na pitanje . Ako je perspektiva loša kakva je alternativa ?lukoil je napisao/la:sad bi vas samo pitao kakva nam je pesperktiva uz ovolike cijene zakupa,troškove obrta,probleme zbog ovakve dinamike isplate poticaja,ulaska u EU i samim smanjivanjem poticaja prvih 5 godina(30%od prosijeka)......ne baš ružičasta!
Ako izgubim zemlju a već sada znam da dobar dio gubim šta mi preostaje ? u stavri znam jer sam već razmislio kako ću dalje ali to se ne može primjeniti na 95 % ostalih jer imaju obitelji .
lukoil- Broj postova : 98
Registriran : 26.08.2010
1
zna li tko koliko iznosi jamčevina za učešće u natječaju?
matijas311- Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0
kod nas kada je bilo natječaj zakup/prodaja je jamčevina bila u iznosu od 20 % a inače može ići do max 25% od početne cijene
kod vas je to sve jos divno i krasno kak je bilo kod nas, kod nas je isla prodaja odmah a tako da su se nasli 4-5 u jednu grupu i kupili e zasto, zato sto je jedan bio stocar jedan branitelj jedan je ima zemlju koja granici s tom tablom i tako su onda oni odmah imali prioritet za neku tablu jer pojedinac nije imo sanse ic protiv toga a ako bi neko i htio ucesce je bilo ogromnih 15% a pocetna cijna za 1ha je bila od 11.000kn pa do 17000kn pa ti daj za 30ha ucesce
i sad je vec proslo dosta godina, vecina ne placa zemlju niko im ne moze ni uzet jer su oni upisani kao vlasnici a i ak se nekom oduzme(akko taj odustane) odma se da drugom preko noci da niko ni ne zna dok ovaj ne posije, a zemlja se ne moze oduzet je su recimo 5-orica na tabli od 200ha i 2 placaju a 3 ne a 2 su trenutno "podobni" nekom pa se ne smije im uzet
tako da mislim da odvratnijeg i lopovskijeg natjecaja jos nije bilo u citavoj HR negu u sto je bilo kod mene, ne isplati se nikom zalit jer niko nece ni doc tu a zasto to nije bas da javno pisem ali je tako
i sad je vec proslo dosta godina, vecina ne placa zemlju niko im ne moze ni uzet jer su oni upisani kao vlasnici a i ak se nekom oduzme(akko taj odustane) odma se da drugom preko noci da niko ni ne zna dok ovaj ne posije, a zemlja se ne moze oduzet je su recimo 5-orica na tabli od 200ha i 2 placaju a 3 ne a 2 su trenutno "podobni" nekom pa se ne smije im uzet
tako da mislim da odvratnijeg i lopovskijeg natjecaja jos nije bilo u citavoj HR negu u sto je bilo kod mene, ne isplati se nikom zalit jer niko nece ni doc tu a zasto to nije bas da javno pisem ali je tako
Kod nas je za prodaju 5% a zakup 25% od početne.
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
znači treba skupiti 50 000 - 100 000 kn
matijas311- Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0
Gospodarski program može napraviti i savjetodavna služba besplatno iako to niko ne čita,pazite dobro oko transakcije 117 ili 131.
Redosljedom se ide po zakonu i ko prvi nešto nema npr.građevinsku za farmu ispada,nema nikakog bodovanja.
Redosljedom se ide po zakonu i ko prvi nešto nema npr.građevinsku za farmu ispada,nema nikakog bodovanja.
angus- Broj postova : 55
Zanimanje : SVE
Registriran : 06.04.2008
0
Transakcija ? Šta ima oko tih transakcija ? Već sam izvadio taj papir i ne čini mi se ništa posebanangus je napisao/la:Gospodarski program može napraviti i savjetodavna služba besplatno iako to niko ne čita,pazite dobro oko transakcije 117 ili 131.
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
transakcija samo pokaziva tko plača doprinose,samostalno ili ti je poljoprivreda dopunska djelatnost
lukoil- Broj postova : 98
Registriran : 26.08.2010
1
Pingo zasto kazes da ce ti odpast dio zemlje? (ako sam dobro procitao)
lukoil je napisao/la:transakcija samo pokaziva tko plača doprinose,samostalno ili ti je poljoprivreda dopunska djelatnost
Da točno ali je to prvi i glavni prioritet da dokažež da samostalno plaćaš doprinose.Ja sam izgubio na natječaju jedaput jer je mirovinsko dalo ptvrdu gdje navodi brojčano stanje zaposlenih mora biti potvrda gdje piše tvoje ime i prezime,kad je opg otvoren datum, tamo gdje piše (do) nesmije biti datum jer onda je zatvoren.U desnoj strani potvrde skroz dole mora pisati poljoprivredno osiguranje ili ako je obrt onda samostalno privatno osiguranje i za obrt mora pisati poljoprivredni obrt.
angus- Broj postova : 55
Zanimanje : SVE
Registriran : 06.04.2008
0
ako sam dobro razumio, tim papirom zapravo dokazuješ da ti je poljoprivreda osnovno, a ne dopunsko zanimanje
valja i ovo imati u vidu:
Osobe koje poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koriste temeljem Odluke o privremenom raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 132/09), tj. na temelju tzv. »potvrda«, nemaju pravni položaj ni dosadašnjeg zakupnika, niti dosadašnjeg posjednika te ne mogu ostvarivati bilo kakvo prvenstveno pravo.
valja i ovo imati u vidu:
Osobe koje poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koriste temeljem Odluke o privremenom raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 132/09), tj. na temelju tzv. »potvrda«, nemaju pravni položaj ni dosadašnjeg zakupnika, niti dosadašnjeg posjednika te ne mogu ostvarivati bilo kakvo prvenstveno pravo.
Da paor,stoji tako kako si napisao.
Ali ako si imao npr ugovor od 1995-2000g,i od 2000g do sada radio na temelju potvrde-aneksa,IMAS pravo prvenstva.
Ali ako si imao npr ugovor od 1995-2000g,i od 2000g do sada radio na temelju potvrde-aneksa,IMAS pravo prvenstva.
falkon 2 je napisao/la:da zrine jer ti je to dokaz da se nalaziš na području općine koja daje natječaj za zakup
A čekaj, zar onda nije dovoljno osobna za to ? Ili OIB ?
Nego moras dati 40 kuna za biljege i ici u policiji po to.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
Imam ptanje u svezi transakcije 117 i one druge ...
Ovako ja sam zaposlen u jednoj firmi , dakle poljoprivreda mi nije osnovna djelatnost , ali isto tako imam zaposlenika koji ima ugovor za stalno kod mene i isplačuje mu se plaća. Pitanje dali to šta vrijedi , mislim dali se boduje?
Nevezano kod mene je natječaj bio prije 2 godine, i ja onda kao mladi poljoprivrednik koji živi od poljoprivrede sam dobio 5 ha od kojih su mi poslje uzeli 2 za lovišta.
Malo mi je glupo što sad ti dobiješ u zakup zemlju 10 god i ti sad imaš osiguranu egzistnciju 10 god , ali ne živi se 10 god .
Tko zna šta će poslje biti ? Možda će zemlja ići u povrat ono što su uzeli za u bivšoj državi , možda ju daju nekom podobnom , a ne sposobnom itd...
A ti si lovu ulupo u mehanizaciju objekte, digao kredite dakle i banka se mastila na tvojoj muci, plaćao poreze državi, kupovao repromaterijal .. dakle bio si jedna bitna karika u lancu društva jer si dosta davao iz svojih đepova i to samo 10 godina?
Malo sam se zaigrao , hoću reći da bi prednost pri natječaju trebali imati bivši zakupci koji su imalo pozitivno poslovali jer su na njegovoj grbači još par činovnika,trgovaca,članova obitelji itd
Ovako ja sam zaposlen u jednoj firmi , dakle poljoprivreda mi nije osnovna djelatnost , ali isto tako imam zaposlenika koji ima ugovor za stalno kod mene i isplačuje mu se plaća. Pitanje dali to šta vrijedi , mislim dali se boduje?
Nevezano kod mene je natječaj bio prije 2 godine, i ja onda kao mladi poljoprivrednik koji živi od poljoprivrede sam dobio 5 ha od kojih su mi poslje uzeli 2 za lovišta.
Malo mi je glupo što sad ti dobiješ u zakup zemlju 10 god i ti sad imaš osiguranu egzistnciju 10 god , ali ne živi se 10 god .
Tko zna šta će poslje biti ? Možda će zemlja ići u povrat ono što su uzeli za u bivšoj državi , možda ju daju nekom podobnom , a ne sposobnom itd...
A ti si lovu ulupo u mehanizaciju objekte, digao kredite dakle i banka se mastila na tvojoj muci, plaćao poreze državi, kupovao repromaterijal .. dakle bio si jedna bitna karika u lancu društva jer si dosta davao iz svojih đepova i to samo 10 godina?
Malo sam se zaigrao , hoću reći da bi prednost pri natječaju trebali imati bivši zakupci koji su imalo pozitivno poslovali jer su na njegovoj grbači još par činovnika,trgovaca,članova obitelji itd
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
Koliko znam kao bivši zakupac imaš prednost . Moraš samo pristati na najveću cijenu koju je možda netko izlicitirao za tu njivu .
pingo- Broj postova : 4918
3
zrine89 je napisao/la:falkon 2 je napisao/la:da zrine jer ti je to dokaz da se nalaziš na području općine koja daje natječaj za zakup
A čekaj, zar onda nije dovoljno osobna za to ? Ili OIB ?
Nego moras dati 40 kuna za biljege i ici u policiji po to.
pa baš i jeste u pitanju ta taksa, i kad god tržu nešta tako to je radi takse i punjenja proračuna
kreso je napisao/la:Imam ptanje u svezi transakcije 117 i one druge ...
Znaš li kako zovu ljude poput tebe koji rade u firmi i na zemlji hoby poljoprivrednik
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
ja sam samo direktor , ljudi kao ti rade
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
Tu sam te čekao jer sam prije dvije godine radio u firmi i to od 01-10h i to 13god i usput ja i otac radili svu ovu zemlju i pojednici su me nazivali tada hoby poljoprivrednikom i da sam proklet ,a u firmi sam imao plaču 3200kn kao vozač u jednoj pekari ,žena ne radi i dvoje djece pa da mu se krvi napiješ ko te tako nazove ,tako ti si još preblago ragirao na ovu provokaciju što samo dokazuje da si stvarno direktor a ja onaj koji radikreso je napisao/la:ja sam samo direktor , ljudi kao ti rade
sory zbog off
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Stranica 5 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 5 / 8.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.