AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi
Stranica 32 / 40. • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi
ma bice laku noc sviraci, pusiona svima nama, nagodinu ako budemo mogli radit ne moramo ni trazit poticaje
Treba se izboriti za više otkupne cijene ako treba i potpunom blokadom uvoza.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
Cuj,za primjer da uzmemo da cemo imati cijenu od 80lipa za psenicu,i da na toj cijeni nadoknadimo to smanjenje poticaja od 900kn,to bi izaslo sa nekom prosjecnom proizvodnjom od 4.5t/h 20lipa.
Znaci trebamo imati cijenu od 1kn,sto je nemoguca misija.
A i tko ce nam moci platiti 1kn?
Znaci trebamo imati cijenu od 1kn,sto je nemoguca misija.
A i tko ce nam moci platiti 1kn?
Uzalud jd4755 jer nitko unutar granica HR nema love za isplatu niti 0.75 kn/kg a gdje više od toga . Ako želimo neku borbu onda je to sada i to za isplatu punih poticaja zajedno sa svim zaostatcima jer nas to sada boli i friško je a za cijenu žita se fajtamo na ljeto .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Ja sam negdje prije napisao (i mislio),da nevrijede nikakvi prosvjedi.
Ali nakon ove informacije definitivno sudjelujem....
Ali nakon ove informacije definitivno sudjelujem....
O kojim se poticajima radi, za 2009. ili za 2010?
Za neke kulture za 2009. su poticaji isplaćeni u punom iznosu (pšenica, repica...), kako mogu sad smanjivati za ostale. Ne samo da to nije fer, nego ne vidim zakonsko uporište...?
Ako se radi o 2010. (isplata nagodinu) onda imaju legitimitet za ovu odluku smanjenjem ukupne omotnice.
Za neke kulture za 2009. su poticaji isplaćeni u punom iznosu (pšenica, repica...), kako mogu sad smanjivati za ostale. Ne samo da to nije fer, nego ne vidim zakonsko uporište...?
Ako se radi o 2010. (isplata nagodinu) onda imaju legitimitet za ovu odluku smanjenjem ukupne omotnice.
Za 2010.
Pise da ce se isplati preostali poticaji u ozujku i travnju za biljnu proizvodnju.
Ali to za 2010,aj da smanje 10-20% jos bi to i prihvatio ali 40%...previse
Pise da ce se isplati preostali poticaji u ozujku i travnju za biljnu proizvodnju.
Ali to za 2010,aj da smanje 10-20% jos bi to i prihvatio ali 40%...previse
Otkupljivači su prije 2 godine plaćali pšenicu nemalo po 2kn/kg ,ja mislim da se ima love za bolju cijenu ali tko ih može natjerati da to plate.U okruženju osim Mađe cijena pšenice je daleko veća nego kod nas i stalno se vrti oko 1kn.
39
Vrti se sada oko 1kn ali u zetvi je bila niza.
MA jedino da se zabrani uvoz onda bi otkupljivaci bili prisiljeni kupiti od nas.
A ovako nas drze u saci...ili prodaj po malo cijeni,ili skladisti pa prodi kao ovi kod nas...
MA jedino da se zabrani uvoz onda bi otkupljivaci bili prisiljeni kupiti od nas.
A ovako nas drze u saci...ili prodaj po malo cijeni,ili skladisti pa prodi kao ovi kod nas...
Ako nemaju love, neka nam dadu vaućere u iznosu tih 40% poticaja.
Ma nema nama života u hrvatskoj poljoprivredi dok se ne zabrani uvoz sumnjive hrane sumnjive kvalitete. Znamo tko su najveći uvoznici te hrane oni koji im financiraju kampanju i zato se oni tako lako s nama poigravaju.
Ma nema nama života u hrvatskoj poljoprivredi dok se ne zabrani uvoz sumnjive hrane sumnjive kvalitete. Znamo tko su najveći uvoznici te hrane oni koji im financiraju kampanju i zato se oni tako lako s nama poigravaju.
HARDI- Broj postova : 59
God : 42
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 08.01.2010
0
Eto HARDI već smo riješili problem ... i ja sam za neki komad papira koji će mi omogućiti uzimanje gnojiva , herbicida , sjemena ili skladištenje moje robe u silosima a bez da to platim živom lovom . Neka nam za 40 % daju neki klinac . Nismo mi gluhi na teško stanje u državi i spremni smo izaći u susret idejama poput besplatne plave nafte ili besplatnog zakupa zemlje za tih naših 40 % .
3
bespredmetne su te vaše želje...i vaučeri su lova za državu
samo da se zna - po Zakonu o državnoj potpori za 2010. su potpore za mlijeko već smanjene za 7,69%
samo da se zna - po Zakonu o državnoj potpori za 2010. su potpore za mlijeko već smanjene za 7,69%
Da li je bolje vaučer u seljačkim rukama ili Zagreb u "plamenu" ?
3
Slažemo se u potpunosti, bilo šta kako ti kažež na komadu papira. Samo da ne ostane na onom BUDEMO VAM PLATILI KAD ĆE DRŽAVA BIT U BOLJOJ SITUACIJI i te njihove prazne priće. Jer jasno je svima da ta naša vlast ima maćehinski odnos prema nama seljacima i netreba popuštat tim korumpiranim gadovima....
HARDI- Broj postova : 59
God : 42
Registriran : 08.01.2010
0
ne sumnjam da će proljeće po svim aspektima biti burno samo se bojim da će to opet biti šlampavo i neorganizirano i što je najvažnije bez pripreme
sad moram napisati ono što već duže vrijeme zagovaram, a to je profesionalizacija krovne seljačke udruge, ako treba nek se zove i sindikat
1. činjenica je da smo u tržišnom žrvnju sa sa vanjskom konkurencijom, da s te strane imamo bijednu zaštitu od strane države
2. činjenica je da su nam novi poticaji po ha oko 180 € dok su u EU 310€+
vlada je iskoristila trenutnu tešku financijsku i socijalnu klimu i vjeruje da će imati blagoslov javnosti za to
priprema
mi sad svaku priliku moramo koristiti za apostrofizaciju dviju gornjih činjenica i time senzibilirati javnost jer nam je to jedina prilika
potrebito je isposlovati afirmativne emisije i gostovanja (otvoreno, dnevnik, panorame.....)
e ovo zadnje bi sad trebali raditi ti moji zamišljeni profesionalci jer tako danas rade sve interesne skupine (imam prijatelja novinara i znam što pričam)...
sad moram napisati ono što već duže vrijeme zagovaram, a to je profesionalizacija krovne seljačke udruge, ako treba nek se zove i sindikat
1. činjenica je da smo u tržišnom žrvnju sa sa vanjskom konkurencijom, da s te strane imamo bijednu zaštitu od strane države
2. činjenica je da su nam novi poticaji po ha oko 180 € dok su u EU 310€+
vlada je iskoristila trenutnu tešku financijsku i socijalnu klimu i vjeruje da će imati blagoslov javnosti za to
priprema
mi sad svaku priliku moramo koristiti za apostrofizaciju dviju gornjih činjenica i time senzibilirati javnost jer nam je to jedina prilika
potrebito je isposlovati afirmativne emisije i gostovanja (otvoreno, dnevnik, panorame.....)
e ovo zadnje bi sad trebali raditi ti moji zamišljeni profesionalci jer tako danas rade sve interesne skupine (imam prijatelja novinara i znam što pričam)...
To bi u biti trebala raditi komora ali od njih danas samo jedna rečenica.
39
Treba javiti rtlu ili novoj nek se malo spoje na forum i procitaju prave misli pravih poljoprivrednika,a ne nekih ljevih podkupljenih.
jd4755 je napisao/la:To bi u biti trebala raditi komora ali od njih danas samo jedna rečenica.
danas je komora u zagrebu koji su poslali zahtijev za isplatu,za mlijekare i tako.Ako ne bude sabor prihvatio taj zahtijev automatski se ide na prosvjed u Zagreb.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
63
→→→ : O SEBI
Da za mljekare....a sta sa nama ratarima?
Mljekarima se nece dirati poticaji,a nama smanjiti 40%?
Eto,opet smo podjeljeni....
codexnox je napisao/la:Da za mljekare....a sta sa nama ratarima?
za sve su pravili zahtijeve.Oni lokalne udruge su imali sastanak i svi su dobili taj zahtijev.Zahtijev da se isplati poticaj,zahtijev da se isplati za skladistenje žita.Za uvoz..i tako dalje..jako dugacak zahtijev...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
63
→→→ : O SEBI
codexnox je napisao/la:Da za mljekare....a sta sa nama ratarima?
neke stvari ti nečeš shvatit i nečeš i da ga jebeš nečeš
kad vi iskombajnirate kukuruz ili soju il šta već , vi nazovimo to tako ratari vama je to output, to je vama izlazni proizvod, vama je ciklus završen sa proizvodnjom, onog trena kada ste predali to zrno il šta već
a sad nas nazovimo to tako stočarima, kao po tvojemu mi dobijemo sve, pa rođo moj kupi krave pa da te vidim, ima nas podosta ovdje stočara pa čemo ti pokazat kak se radi
ali stvar je slijedeća, i mi isto tako imamo ratarski dio, i to još malo kompliciraniji nego vi, jer velik dio stočara ima po dvije kulture na parceli godišnje, a to su dupla ulaganja, gdje je i onda drugih 60% za npr moju drugu kulturu, neeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmaaaaaaa, a ja sam uložio pare
nadalje ratarski proizvod je stočarima tek input za stoku, znači mi to tek trebamo investirat u stoku pa onda pokušat napravit output i nešto zaradit, a prije toga češ se jebeno naradit al ne sjedeć u traktoru
poticaj za stoku je smanjen isto, samo premija za mlijeko je ostala ista, a ona je ovisna o kakvoći i količini mlijeka, i ta premija je jedini pravi poticaj gdje dobije svatko ovisno o svom radu i kolko je sposoban zaradit..
i sa ovakvim natpisima da mi mljekari dobivamo pare i pare vi radite razlike, a ako jednog dana budeš stočar onda te budem pitao za zdravlje i tko je za šta zakinut
ništa osobno rođo, samo naglas razmišljam
bogec- Broj postova : 28
0
Pod broj 1nisam stocar ,ali do neke moje 13godine smo imali 15krava,pa nakon toga po 20-30bikova.Znaci da znam kao ide stvar sa uzgojom,i znam sta je input,a sto output.
Osobno bih podrzao sve zahtjeve stocara.Ali gore u postu sam napisao da smo podjeljeni,ne iz namjere da kazem da vama sve daju a nama ukidaju.
Nego cisto da stocari u ovom slucaju nemaju isti interes za prosvjed.
Odnosno mozete biti sretni sto vam nece smanjti poticaj za krave,a opet mozete prosvjedovat posto i vi primate poticaj za kukuruz i slicno.
Malo preglasno razmisljas,odnosno shvacas moj post kao "napad" na stocare,ali to se od mene nece desiti.
Ipak smo mi u istim govnima.
Nego koje to stvari ja necu shvatiti?
samo da napomenem:
kad vi iskombajnirate kukuruz ili soju il šta već , vi nazovimo to tako ratari vama je to output, to je vama izlazni proizvod, vama je ciklus završen sa proizvodnjom, onog trena kada ste predali to zrno il šta već
Jbg,svako bira svoj posao sta ce raditi.
Nebi nikada postavljao pitanje koliko zaradite,ili koliko ste zaradili na mljeku.Ako radite treba da zaradite i to je to.
Nego,jel ti prihvacas tek tako to smanjenje poticaja?
Osobno bih podrzao sve zahtjeve stocara.Ali gore u postu sam napisao da smo podjeljeni,ne iz namjere da kazem da vama sve daju a nama ukidaju.
Nego cisto da stocari u ovom slucaju nemaju isti interes za prosvjed.
Odnosno mozete biti sretni sto vam nece smanjti poticaj za krave,a opet mozete prosvjedovat posto i vi primate poticaj za kukuruz i slicno.
Malo preglasno razmisljas,odnosno shvacas moj post kao "napad" na stocare,ali to se od mene nece desiti.
Ipak smo mi u istim govnima.
Nego koje to stvari ja necu shvatiti?
samo da napomenem:
Jbg,svako bira svoj posao sta ce raditi.
Nebi nikada postavljao pitanje koliko zaradite,ili koliko ste zaradili na mljeku.Ako radite treba da zaradite i to je to.
Nego,jel ti prihvacas tek tako to smanjenje poticaja?
Čini mi se da je na djelu politika zavadi pa vladaj. Prilikom prošlih prosvjeda to je dobro upalilo, stočari su se pokupili nakon (praznih) obećanja odmah. Svima je teško, nisu stočari niti u povlaštenom položaju sa 100% poticaja, ali nismo niti mi ratari u nekom povlaštenom položaju sa time što radimo. Jedino zajedno se možemo izboriti za bolje sutra. Ako se podijelimo već sada akcija u startu propada.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
naravno da ne prihvačam samo tako smanjenje poticaja, jebi ga računao sam barem da ču dobit u veljači pare da kupim kan, jer ja prvi skidam urode sa polja, a nemam ni zrna gnojiva.
meni mogu dat sve u gnojivu sam nek mi nekog boga več dadu, meni u travnju više poticaj je beskoristan jer ja onda makivam sa polja ljuljeve i drugo
mljekarima je otkupna cjena mlijeka pala i to skoro bude za upola, i tu nama jako puno novaca fali, premija zadnja je bila za 11 mjesec, sad nema ni za to para
sve mi se čini da se ide na to da seljaci dignu kredite za sjetvu, ili dobiju negdje repromaterijal na ugovor po kojem čemo svi svoj proizvod dat a skoro tak da bumo moljakali sam nek ga uzmu
sve to skupa ode u kukuruze (onomatopeja il šta već)
dolazi se do zaključka da je bolje radit na crno više se ima neg čekat pusta obečanja.
imam jedan zahtjev da se provjeri
kad se govori o eu zakonima i našim prilagodbama njima, da li se seljak može pozvat legitimno na bilo koji zakon koji kod nas nije donešen a vrijedi u eu???????????????????????
poslje ćete znat zašto
meni mogu dat sve u gnojivu sam nek mi nekog boga več dadu, meni u travnju više poticaj je beskoristan jer ja onda makivam sa polja ljuljeve i drugo
mljekarima je otkupna cjena mlijeka pala i to skoro bude za upola, i tu nama jako puno novaca fali, premija zadnja je bila za 11 mjesec, sad nema ni za to para
sve mi se čini da se ide na to da seljaci dignu kredite za sjetvu, ili dobiju negdje repromaterijal na ugovor po kojem čemo svi svoj proizvod dat a skoro tak da bumo moljakali sam nek ga uzmu
sve to skupa ode u kukuruze (onomatopeja il šta već)
dolazi se do zaključka da je bolje radit na crno više se ima neg čekat pusta obečanja.
imam jedan zahtjev da se provjeri
kad se govori o eu zakonima i našim prilagodbama njima, da li se seljak može pozvat legitimno na bilo koji zakon koji kod nas nije donešen a vrijedi u eu???????????????????????
poslje ćete znat zašto
bogec- Broj postova : 28
0
Da, zato ja za perad ne dobim ni goli k..ac a kamoli neki poticaj.
Laku noć svirači svi čemo ove godine kolektivno popušiti
Laku noć svirači svi čemo ove godine kolektivno popušiti
igor_peradar- Broj postova : 118
Registriran : 13.04.2008
1
Stranica 32 / 40. • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (3)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (4)
» Poticaji u poljoprivredi (2)