AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Massey Ferguson
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: AGCO
Stranica 5 / 41. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23 ... 41
Re: Massey Ferguson
roko je napisao/la:hehehe.......
da nas neće iznenaditi i staviti nove modele i cijene?...
a najbolje bi bilo da stave malo i niže
roko je napisao/la:a možda i će se cijene traktora srozati kao i u automobilskoj industriji....
mislim da taj "film" nećemo skoro gledati, bar ne u Hr
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
Registriran : 09.03.2008
15
evo malo slika jednog manjeg ljubimca...
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Pošto sam u radnom odnosu, nisam baš brzo poorao.U 5 dana sam poorao.
Antem- Broj postova : 10
Registriran : 15.10.2008
0
znači da si onako poslije poslao orao po par sati dnevno? koliko je " plug.možda si već napiaso ali da ne tražim sada,,i koliko košta?
lako se kurć..t u toj prašini od zemlje kod nas nebi smjesta mrdnio
Slatky- Broj postova : 187
Registriran : 26.10.2008
1
roko je napisao/la:[You must be registered and logged in to see this link.]
ovo je samo REKLAMA za mf.....nek dode s tim plugovima ovdje pa da vidim hoce li moci prdnit u nasoj zemlji...hehe...
takoder i ova slika isto..
Alene nije ono samo reklama za MF jer on je ipak izorao tu zemlju . Postoje puno jeftinije reklame bez da se čovjek pomakne od kompjutera a traktor bude samo u binarnom obliku . Slika Fendta kako ore je OK jer tako veliki Fendtovi rade kod nas također sa sedam brazdnim plugovima .
pingo- Broj postova : 4918
3
→→→ : VIŠE
Ok , reklama ili ne ... pijesak ili ne ... ali taj MF je srušio svjetski rekord u oranju taj puta .alen deere je napisao/la:dobro za fendonju...,,al ova za mf je u pijesku.....
3
gotovo svaki proizvođač može doći na tu njivu i napraviti svj. rekord ako hoće (i ima sa čim)
njiva se iznajmi, priredi kakogod hoćeš (obično se ore nekoliko puta i poravnava prije same akcije) i na kraju se kao dobar poslovni običaj, gazdi poore do kraja
nažalost nemam više link, polje je u rumunjskoj
edit: svi mogu imati iste uslove i to je bitno za mjerodavnu utakmicu i iako je sve to zapravo reklama, po meni, sve je regularno
njiva se iznajmi, priredi kakogod hoćeš (obično se ore nekoliko puta i poravnava prije same akcije) i na kraju se kao dobar poslovni običaj, gazdi poore do kraja
nažalost nemam više link, polje je u rumunjskoj
edit: svi mogu imati iste uslove i to je bitno za mjerodavnu utakmicu i iako je sve to zapravo reklama, po meni, sve je regularno
slazem se s tim....sve ce oni napravit da ti ''zamazu'' oci i da kupis njihov stroj,a kad ga kupis mozes se slikat....hehe....
Vidim da se zafrkavaš ali nakon skoro 1200 sati za mog MF 7495 mogu reći da je uvelike najbolji traktor kojega sam ikada imao . Jedva da se pojavio po koji mali problemčić a da je servisna služba iole kvalitetnija kupnja MF-a bi mi bila jedan od boljih poteza .alen deere je napisao/la:slazem se s tim....sve ce oni napravit da ti ''zamazu'' oci i da kupis njihov stroj,a kad ga kupis mozes se slikat....hehe....
Čisto informativno a možda nekoga i zanima moj MF 7495 je za prvih 1135 sati potrošio 17.8 litara plave nafte po radnom satu . Do sada je potrošio malo više od 20.000 litara nafte po njegovom kompjuteru koji se može uzeti za točan jer je precizan u 1-2 % od stvarne potrošnje goriva .
3
pingo je napisao/la:Vidim da se zafrkavaš ali nakon skoro 1200 sati za mog MF 7495 mogu reći da je uvelike najbolji traktor kojega sam ikada imao . Jedva da se pojavio po koji mali problemčić a da je servisna služba iole kvalitetnija kupnja MF-a bi mi bila jedan od boljih poteza .alen deere je napisao/la:slazem se s tim....sve ce oni napravit da ti ''zamazu'' oci i da kupis njihov stroj,a kad ga kupis mozes se slikat....hehe....
Čisto informativno a možda nekoga i zanima moj MF 7495 je za prvih 1135 sati potrošio 17.8 litara plave nafte po radnom satu . Do sada je potrošio malo više od 20.000 litara nafte po njegovom kompjuteru koji se može uzeti za točan jer je precizan u 1-2 % od stvarne potrošnje goriva .
ma znam...nisam ja mislio samo za mf,nego za sve traktore govorim...sve je to ista banda...ni posten servis,ko sto si reko,ne mogu napravit....
Pa je kad gledaš onako baš sa druge strane kako ti mogu prodati nešto ako za to nemam nekakve kompetencije makar osnovne, neradi se o dva para čarapa kod bake mare na pijaci...pa to su astronomske cifre
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
Sve dok im je najveći cilj samo prodaja stojeva to će biti tako, čim netko krene sa organiziranijim servisom i ostalim uslugama i privuče kupce, morat će i drugi (kako prodavači tako i proizvođači)
to je kod nas jednostavno tako!
to je kod nas jednostavno tako!
tafe42- Broj postova : 349
God : 38
Registriran : 12.03.2008
0
Dečki, traktori su još dosta jednostavni, da ih je moguće doma popravljati. Nekoliko ovih velikih i kompliciranijih teško može pokriti usluge servisa, pa se to uvoznicima ne isplati. No kak dolazi sve više većih i/ili kompliciranijih strojeva, servisne usluge postaju nužnost, ili potreba, sve više se novaca vrti u tome, pa su i uvoznici sve više motivirani imati dobru servisnu službu. Osim toga, kako je globalizacija donijela puno zajedničkih platformi, mogu se usluge zatražiti (i dobiti) od konkurentskih firmi.
Nekoliko primjera:
SLH i DF sada imaju četiri (ili pet) servisnih mreža, a to bi mogla obavljati jedna. Mi imamo Same, a filtere i ulja kupujemo kod Hürlimann zastupnika, kao i još neke slične usuge.
Ako pak pogledamo MF-a - motore mogu popravljati servisi Landinija/McC-a i Valtre, ili pak Claasa...itd, getribe - servisi Valtre, Claasa i Fendt-a.
CNH servisi - motori na NH, Case i Steyru ... i da dalje ne nabrajam.
Nekoliko primjera:
SLH i DF sada imaju četiri (ili pet) servisnih mreža, a to bi mogla obavljati jedna. Mi imamo Same, a filtere i ulja kupujemo kod Hürlimann zastupnika, kao i još neke slične usuge.
Ako pak pogledamo MF-a - motore mogu popravljati servisi Landinija/McC-a i Valtre, ili pak Claasa...itd, getribe - servisi Valtre, Claasa i Fendt-a.
CNH servisi - motori na NH, Case i Steyru ... i da dalje ne nabrajam.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
koliko se je sjećam isti taj Sisu motor je "više" trošio i "nije se pokazao" i isti taj Sisu motor " ne može trošiti" manje nego motor u Fendtu"..pingo je napisao/la:Vidim da se zafrkavaš ali nakon skoro 1200 sati za mog MF 7495 mogu reći da je uvelike najbolji traktor kojega sam ikada imao . Jedva da se pojavio po koji mali problemčić a da je servisna služba iole kvalitetnija kupnja MF-a bi mi bila jedan od boljih poteza .alen deere je napisao/la:slazem se s tim....sve ce oni napravit da ti ''zamazu'' oci i da kupis njihov stroj,a kad ga kupis mozes se slikat....hehe....
:P
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
Istina , tako i ja razmišljamPicek je napisao/la:koliko se je sjećam isti taj Sisu motor je "više" trošio i "nije se pokazao" i isti taj Sisu motor " ne može trošiti" manje nego motor u Fendtu"..pingo je napisao/la:Vidim da se zafrkavaš ali nakon skoro 1200 sati za mog MF 7495 mogu reći da je uvelike najbolji traktor kojega sam ikada imao . Jedva da se pojavio po koji mali problemčić a da je servisna služba iole kvalitetnija kupnja MF-a bi mi bila jedan od boljih poteza .alen deere je napisao/la:slazem se s tim....sve ce oni napravit da ti ''zamazu'' oci i da kupis njihov stroj,a kad ga kupis mozes se slikat....hehe....
:P
Fendt do sada ima malo više od 200 radnih sati a potrošnja goriva od stotog do dvjestotog sata mu je bila 1676 litara plave nafte . Reklo bi se 16.7 litara po radnom satu . Slažem se da je to malo kratko vrijeme za sličnu računicu kao ovih 1000 radnih sati sa MF-om ali barem je neki pokazatelj . Sat potrošnje sam resetirao ponovo kada je Fendt napravio 200 sati pa ću vidjeti što će se dogoditi do 300-tog sata gdje računam da bi potrošnja mogla porasti jer mi slijedi oranje oranje i samo oranje . U ovih 100 sati i 1676 litara je bilo samo 10 ha oranja i to lakšeg a još sam radio sa gruberom , transportirao repu po njivi , vozio kukuruz na silos dok je najviše bilo sijanja ječma i pšenice od nekih 70 ha .
3
Sisu motori su jako dobri motori i tehološki su mapredniji od khd motora...to smo već davno mi tu kao klapa usvojili davno(ili makar neki)
...recimo ja sam u toj lakoj kategoriji od 100 ks davno i sa punim pravom govorio da je moj traktor u odnosu sa agrofarmom dvije klase ispred...znači snaga, potrošnja a o kvaliteti izrade da ni ne govorim(da riječ je samo o jednom pišljivom 4455 traktoru)...kolega ga je kupio malo poslije mene tako da zbilja iz čiste spoznaje govorim....
Pingo ima top klasu dva super jaka traktora kojima je baš interesantno da je im je različito ono što nas u biti najviše u ovom trenutku i zanima...motor i sami blok motora...njegva riječ također mora imati težinu i netreba se tu ničemu čuditi...također mislim da je perkins tehnološki zastario što isto također nebi trebalo biti ništa novo...jel
Pingo valjda ću i ja dobiti dio tvog kolača od te Picekove provizije...jel
...recimo ja sam u toj lakoj kategoriji od 100 ks davno i sa punim pravom govorio da je moj traktor u odnosu sa agrofarmom dvije klase ispred...znači snaga, potrošnja a o kvaliteti izrade da ni ne govorim(da riječ je samo o jednom pišljivom 4455 traktoru)...kolega ga je kupio malo poslije mene tako da zbilja iz čiste spoznaje govorim....
Pingo ima top klasu dva super jaka traktora kojima je baš interesantno da je im je različito ono što nas u biti najviše u ovom trenutku i zanima...motor i sami blok motora...njegva riječ također mora imati težinu i netreba se tu ničemu čuditi...također mislim da je perkins tehnološki zastario što isto također nebi trebalo biti ništa novo...jel
Pingo valjda ću i ja dobiti dio tvog kolača od te Picekove provizije...jel
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
koliko ja znam( tako sam barem čuo) da fendt nema čisti khd motor ,jer fendt navodno stavlja svoju glavu na te motore ...
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
Stranica 5 / 41. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23 ... 41
Similar topics
» Massey Ferguson 8470
» massey ferguson 35x
» Massey Ferguson
» Massey Ferguson serije 1xx