AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Ovčarstvo
Stranica 16 / 28. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 22 ... 28
Re: Ovčarstvo
E to je vec nesto drugo,ima ljudi koji idu u Zenicu,Tuzlu,Vares ali nevijerujem da bi tko od njih vozio stene u autu sve su to postala gospoda velika otkad su doselila u HR a od rdje se nevide.
ZOKI- Broj postova : 176
Registriran : 21.11.2009
0
e Zoki to je kad se naglo pređe iz opanaka u cipeleZOKI je napisao/la:E to je vec nesto drugo,ima ljudi koji idu u Zenicu,Tuzlu,Vares ali nevijerujem da bi tko od njih vozio stene u autu sve su to postala gospoda velika otkad su doselila u HR a od rdje se nevide.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Ma neka pustite ljude da uzivaju, ako su oni ispunili svoju zivotnu misiju ne treba im smetati hehe.
Nama ostaje da se brinemo o nasim ovcicama i uzivamo u nasim ispunjenim snovima.
Nama ostaje da se brinemo o nasim ovcicama i uzivamo u nasim ispunjenim snovima.
Bosanac- Broj postova : 8
God : 47
Zanimanje : dr vet. med.
Registriran : 04.08.2010
0
Ljudi, gdje nabavljate opremu (pribor) za ovce, noževe za papke, gumice, kliješta i slično?
Voicee- Broj postova : 21
God : 64
Registriran : 10.08.2010
0
Imaš u Gumex-eko, Ivanić Grad sve što trebaš od tih stvari.
Ja sam od njih kupio električnu mašinu za šišanje ovaca.
Heinger, Xtra i bila je dosta skupa ali je odličan stroj.
Ja sam od njih kupio električnu mašinu za šišanje ovaca.
Heinger, Xtra i bila je dosta skupa ali je odličan stroj.
asaincev- Broj postova : 441
God : 50
Zanimanje : zavarivač i poljoprivrednik
Registriran : 31.05.2010
2
→→→ : VIŠE
Voicee je napisao/la:Ljudi, gdje nabavljate opremu (pribor) za ovce, noževe za papke, gumice, kliješta i slično?
Ima toga svugdje,najveći izbor ima u Gumex-u u Ivanić Gradu,imaju sve,a te stvari drže i bolje opremljene poljoapoteke,recimo Majcan(veterinarska stanica,apoteka i poljoapoteka) u Bjelovaru ima solidnu ponudu...
Za tvoje područje se raspitaj...
NICOLAS- Broj postova : 110
God : 49
Zanimanje : inž.poljoprivrede
Registriran : 24.06.2008
6
Gumex je pravo mjesto,samo malko su mi skupi,al mogu kad su jedini sa tim stvarima.Ako nemaš neku veliku narudžbu onda ti šalju brzom dostavom.
Da li ima netko sa foruma ili možda zna nekog ko ima ovna Slovenca za prodati spremnog za rasplod.Pretpostavljam 1,5-2 godine starosti, barem mislim da bi te starosti trebao biti (ispravite me ako griješim jer sam još neiskusan sa ovcama)
0
Ma može i mladi ovan od 6-7 mjeseci skakti na ovcu,ali je manje plodan i neće se nikad razvit kako treba.Ma traži u oglasima,ima ih naći ćeš.
Koje pasmine je ovaj ovan?Kako da prepoznam starost ovna?
[You must be registered and logged in to see this image.]
0
Ma ovo je neki merino,moguće njemački merino,odnosno würtemberg.A starost je najsigurnije po zubima prepoznat.Da ti ne baljezgam gluposti,ne znam ni sam prepoznat točno godinu,ali ako su zubi mali i manje ih je,onda je mlad ovan,ali to već vidiš po građi izvana.
Gotovo sa potpunom sigurnošću bih mogao tvrditi da se radi o Ile de France pasmini.Ovan može narasti čak do 140 kg.Voicee je napisao/la:Koje pasmine je ovaj ovan?Kako da prepoznam starost ovna?
Prednji zubi su jedino sigurni način utvrđivanja starosti.Mliječni su mali i vrlo bijeli, prvi par se mijenja od 12-18 mjeseci starosti, svake slijedeće po jedan par, tako da ovca stara 4 godine ima svih 8 novih.
Do tri godine postaju širi i duži, ali još uvijek zbijeni, nakon toga se polako počinju trošiti, raširivati( poneki pukne). ( Ovčarski priručnik, Rodoljub Džakula, strana 18nakladnik Aura doo Sisak 2004.)
strile- Broj postova : 74
Registriran : 11.11.2009
0
Da strile je u pravu ,ovan sa slike je IDF (ILE DE FRANCE) pasmine.
Evo moga mladog ovnića isto Ile de france pasmine,taj u sredini je on,što ima malo veću vunu,a ostalo su moje šilježice iste pasmine :
Evo moga mladog ovnića isto Ile de france pasmine,taj u sredini je on,što ima malo veću vunu,a ostalo su moje šilježice iste pasmine :
6
E kolega strile,odgovorio sam ti na onom forumu o Kroyal pasmini ovaca,da li si saznao nešto novo,jel ti se netko javio preko PP,kažem ti da mislim da je Kroyal hrvatski naziv za neki varijetet Bergamo ovce,možda malo iskrižane sa nečim,a kaže mi jedan kolega da je Bergamo veći od Kroyala kojega mi srećemo, mislim da je ta ovca ostala na nivou iz vremena kad je dospjela na naše prostore i da je ona sada samo slčna na Bergamo u Austriji,Švicarskoj koji je daleko otišao sa genetikom,tako da ne mora biti da je naš Bergamo(Kroyal) iskrižan sa nekom drugom pasminom,nego jednostavno ostao je onakav kao pred recimo 30 godina,krv se nije osvježavala,selekcije kod ovaca nije ni bilo,jer ovčarstvo kod nas nikad nije bilo popularno i 100 godina smo iza razvijenih ovčarstava zapadne Evrope. Pa kod nas se uzgajala samo pramenka do 1990 i neke,onda se uvezlo nešto Virtemberga,Sufolka,malo se nešto trgnulo,malo se popularizirala Solčavsko jezerska pasmina,ali ništa posebno,još je uvijek to jako slabo...
6
Voicee je napisao/la:Koje pasmine je ovaj ovan?Kako da prepoznam starost ovna?
Pitam jer tražim ovna a ovog u oglasu nude kao Ličku pramenku?!?
0
A ko zna gdje su sliku skinuli !?
Poslat ću ti za par minuta PP sa par brojeva telefona od ljudi koji imaju Slovenke...
Poslat ću ti za par minuta PP sa par brojeva telefona od ljudi koji imaju Slovenke...
6
Na žalost o Kroyalu nigdje ni rijeći. Prevrnuo sam 5 knjiga 4 publikacija no nema ništa, pa bi se dalo zaključiti da se stvarno radi o nekom lokalnom nazivu a ne o posebnoj pasmini.
A ovo na slici je "lička pramenka " zaostala od Napoleonovih pohoda.
A ovo na slici je "lička pramenka " zaostala od Napoleonovih pohoda.
strile- Broj postova : 74
Registriran : 11.11.2009
0
Koliko bi trebala biti od prilike težina ovna Slovenca starog 2 i 3 godine?Čitam u literaturi da su ovnovi težine do 90kg a čovjek mi nudi ovna cca 3 godine starog od 120 kg!?
Da li postoje takvi ovnovi i da li su kao takvi podobni za rasplod?
Da li postoje takvi ovnovi i da li su kao takvi podobni za rasplod?
0
Imam jedno pitanje bazirano na svom neiskustvu u radu s ovcama!
Nabavio sam ovna i ovih dana bi trebao otići po njega i tu me sada mući nekoliko pitanja.
S obzirom da nisam još sam vozio ovce u prikolici, zanima me da li uopće smijem voziti ovna po ovom hladnom vremenu?Autoprikolica ima arnjeve i originalnu ceradu ali me brine da se ovnu nešto ne dogodi s obzirom na hladnoću.
Drugo me zanima na koji način voziti ovna, odnosno na koji način ga sigurno vezati da se ne ozlijedi odnosno da se ne uplaši i na cesti mi ne stvori nepredviđene probleme (nedaj bog probijanja cerade i iskakanja)?
Da li ga voziti ležeći sputanih nogu ili na stojeći?
Možda vam ova pitanja izgledaju smiješno ali volio bih sebi i ovnu smanjiti mogućnost za nepredviđene poteškoće!
Unaprijed se zahvaljujem na dobronamjernoj pomoći!
Nabavio sam ovna i ovih dana bi trebao otići po njega i tu me sada mući nekoliko pitanja.
S obzirom da nisam još sam vozio ovce u prikolici, zanima me da li uopće smijem voziti ovna po ovom hladnom vremenu?Autoprikolica ima arnjeve i originalnu ceradu ali me brine da se ovnu nešto ne dogodi s obzirom na hladnoću.
Drugo me zanima na koji način voziti ovna, odnosno na koji način ga sigurno vezati da se ne ozlijedi odnosno da se ne uplaši i na cesti mi ne stvori nepredviđene probleme (nedaj bog probijanja cerade i iskakanja)?
Da li ga voziti ležeći sputanih nogu ili na stojeći?
Možda vam ova pitanja izgledaju smiješno ali volio bih sebi i ovnu smanjiti mogućnost za nepredviđene poteškoće!
Unaprijed se zahvaljujem na dobronamjernoj pomoći!
0
Moraš ga vezati iako ce ovce smira kad automobil krene, svejedno ga treba osigurati. Ako ima rogove zaveži ga oko rogova za stranicu i da ima svega 20-30 cm lufta (nesmiješ ga previše pritegnuti). Najbolje je da je u stojećem položaju. A što se tiče hladnoće neće mu biti ništa-posebno što ima ceradu.
andrlje- Broj postova : 263
God : 43
Registriran : 13.03.2009
1
Hvala na savjetima!Ovan stigao u novi dom živ i zdrav...
Lijepo izgleda i nadam se da će biti kvalitetan.Vidio sam mu potomstvo i sve sami dvojci...
Lijepo izgleda i nadam se da će biti kvalitetan.Vidio sam mu potomstvo i sve sami dvojci...
0
Voicee je napisao/la:Hvala na savjetima!Ovan stigao u novi dom živ i zdrav...
Čestitam kolega na prinovi.
Bitno je da je plodan i da si vidio potomstvo.
Ovo za dvojke ovisi iskljucivo o ovci,a ne o ovnu,ovca mora imati genetske predispozicije i isto toliko je bitna njezina kondicija u vrijeme parenja i kasnije.
6
Evo ovna prinove u stadu.
S obzirom da se još slabo razumijem u ovce (učim... ) htio bi znalce pitati jel dobar?
Isto tako me zanima koje su pasmine ovce u prvom planu na drugoj slici?
S obzirom da se još slabo razumijem u ovce (učim... ) htio bi znalce pitati jel dobar?
Isto tako me zanima koje su pasmine ovce u prvom planu na drugoj slici?
0
Za ovna ćeš sam vidjet da li ti je dobar.Najbitnije je da je on zdrav i da ne šepa.
A ovce na drugoj slici su neke križane,a imaju u sebi wirtemberga,rekao bih čak i slovenke,zbog ispupčene nosne kosti.
A ovce na drugoj slici su neke križane,a imaju u sebi wirtemberga,rekao bih čak i slovenke,zbog ispupčene nosne kosti.
Stranica 16 / 28. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 22 ... 28
Stranica 16 / 28.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.