AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Ovčarstvo

Stranica 9 / 28. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 18 ... 28  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Ovčarstvo - Page 9 Empty Re: Ovčarstvo

Postaj by abrkili 31/5/2009, 17:59

afennell je napisao/la:
abrkili je napisao/la:Za fascoverm ti ne bi znao,jer ga ne koristim,ali ovo za ucrvane repove,pa kako se to moglo desit? Očito je bila neka gadna infekcija...Nije mi se nikad događalo ništa slično,niti ovo s janjcima,pa ti lijepo zovi veterinara i on će ti najbolje reći..

Žalibože pisanja maila...kad mi ništ nisi pomogao.... Rolling Eyes

kao prvo ne želim se pravit pametan jer to nisam,i reći ću samo ono u što sam siguran..fascoverm nisam nikad koristio,imam svoje metode i lijekove koje koristim.Da se tebi desi otvorena rana na tijelu jel bi išla doktoru?a teško je zvat veterinara kad se ovci tako šta desi,jer će to zarast jel..a ono što će se desit u međuvremenu i crvi koji se tu ugnijezde su onda panika.Pa ajmo na forum pitat one budale,učlanit se da dobijemo ono što nam treba a poslije ko vas j... e pa nećemo više tako,ionako me živciraju tipovi kao ti kojima je prvi post na forumu kako i zašto te s čime nešto uraditi s malo novaca a puno zaraditi!Toga u poljoprivredi nema,osim ako niste trgovac koji šverca našim proizvodima!I da znate,ovo što se piše na forumu je neprocjenjiva vrijednost i to treba poštovat.A ti mene pljuješ jer sam ti napisao da ne znam kako bi ti pomogao,nego sam te uputio kolegi koji bi ti pomogao.Teško je platit struku ha?Guli ti 6 godina faksa pa da mi je vidit kako bi ti naplatila to znanje.Ja sam odgulio 2 god pa sam već popizdio,a volim to i uživam u radu sa životinjama.Pun mi je kofer takvih usputnih članova i neću vas smatrat ozbiljnim članovima dok ne napišete nešto o sebi i ne shvatim da ste tu radi nekih viših interesa a ne samo da pokupite dobre savjete i bok onda,ne trebate mi više.Puno članova daje savjete koji se masno inače plaćaju kojekakvim savjetnicima,od agroinženjera pa do pravnika i javnih bilježnika,a i takvih ima na forumu i dijele savjete.

Ispričavam se na podužem postu,ali ovo me stvarno dobrano naljutilo!

@pramenka:opiši nam zašto bi ih držala,zašto bi mijenjala sadašnje stado?kakva je pasmina stada?koji način držanja imaš?kakve imaš površine?frizijke možeš samo sanjati u tako velikom stadu,jer ih moraš držat i hranit kao bogove,inače kad se ojanje možeš kopat grobnice smjesta.
abrkili
abrkili

Broj postova : 1754
God : 36
Registriran : 14.03.2008
28

→→→ : VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Zvona 31/5/2009, 18:12

Tunjo jer frizijke više idu u manja stada,u velikima se ne osječaje dobro a i to su ovce za stalu a ne pašnjak
Zvona
Zvona

Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 31/5/2009, 18:19

taako je,one su za štalsku intenzivnu proizvodnju i jednostavno traže savršenstvo,a bome ga i vraćaju svojom proizvodnjom janjadi i mlijeka.Teško je raditi sa takvim ovcama u velikom stadu...
abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by pramenka 31/5/2009, 18:48

prvo u stadu sada imam svega :dalmatinsku pramenku, lička pramenka,križance merino.Želim čisto stado od kojega mogu imati najviše koristi ,janjci ,mliko... Svoje zemlje imam oko 10 hektara na njoj je sad oko 4 h sijena ,4 h djeteline te po 2 h ječma i zobi .meni odgovara da su ovce u štali(koja ima oko 600 kvadrata) ali moram znati koje još uvjet moram osigurati.

pramenka

Broj postova : 6
Registriran : 05.05.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 31/5/2009, 19:45

prvo ti je uvjet da frizijke imaju klimu kao i u sjeverozapadnoj njemačkoj,jer su tu nastale.visoke temp. im nimalo ne pašu,pojavljuju se mastitisi,jako su boležljive na plućne bolesti usred loših mikroklimatskih uvjeta u štali.Najbolje za tvoje uvjete su ti sarde i njihovi križanci..
abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by afennell 1/6/2009, 15:51

abrkili je napisao/la:
afennell je napisao/la:
abrkili je napisao/la:Za fascoverm ti ne bi znao,jer ga ne koristim,ali ovo za ucrvane repove,pa kako se to moglo desit? Očito je bila neka gadna infekcija...Nije mi se nikad događalo ništa slično,niti ovo s janjcima,pa ti lijepo zovi veterinara i on će ti najbolje reći..

Žalibože pisanja maila...kad mi ništ nisi pomogao.... Rolling Eyes

kao prvo ne želim se pravit pametan jer to nisam,i reći ću samo ono u što sam siguran..fascoverm nisam nikad koristio,imam svoje metode i lijekove koje koristim.Da se tebi desi otvorena rana na tijelu jel bi išla doktoru?a teško je zvat veterinara kad se ovci tako šta desi,jer će to zarast jel..a ono što će se desit u međuvremenu i crvi koji se tu ugnijezde su onda panika.Pa ajmo na forum pitat one budale,učlanit se da dobijemo ono što nam treba a poslije ko vas j... e pa nećemo više tako,ionako me živciraju tipovi kao ti kojima je prvi post na forumu kako i zašto te s čime nešto uraditi s malo novaca a puno zaraditi!Toga u poljoprivredi nema,osim ako niste trgovac koji šverca našim proizvodima!I da znate,ovo što se piše na forumu je neprocjenjiva vrijednost i to treba poštovat.A ti mene pljuješ jer sam ti napisao da ne znam kako bi ti pomogao,nego sam te uputio kolegi koji bi ti pomogao.Teško je platit struku ha?Guli ti 6 godina faksa pa da mi je vidit kako bi ti naplatila to znanje.Ja sam odgulio 2 god pa sam već popizdio,a volim to i uživam u radu sa životinjama.Pun mi je kofer takvih usputnih članova i neću vas smatrat ozbiljnim članovima dok ne napišete nešto o sebi i ne shvatim da ste tu radi nekih viših interesa a ne samo da pokupite dobre savjete i bok onda,ne trebate mi više.Puno članova daje savjete koji se masno inače plaćaju kojekakvim savjetnicima,od agroinženjera pa do pravnika i javnih bilježnika,a i takvih ima na forumu i dijele savjete.

Ispričavam se na podužem postu,ali ovo me stvarno dobrano naljutilo!

@pramenka:opiši nam zašto bi ih držala,zašto bi mijenjala sadašnje stado?kakva je pasmina stada?koji način držanja imaš?kakve imaš površine?frizijke možeš samo sanjati u tako velikom stadu,jer ih moraš držat i hranit kao bogove,inače kad se ojanje možeš kopat grobnice smjesta.

Kao prvo, duboke isprike, abrkili!!!
Nisam mislila da će te ovo tako jako pogoditi.
U međuvremenu sam dobila informaciju oko fascoverma, koju ću, evo, podijeliti sa svima vama na forumu - jer ne smatram ovaj forum nikakvom budalaštinom i jer sudjelujem već godinama na jednom drugom forumu, i znam točno koliko to znači! Fascoverm je odličan preparat u suzbijanju velikog metilja, kojeg u Baranji NEMA (tako su mi rekli, ja neznam), a nije protiv plućnih vlasaca...prema tome, predložili su mi - veterinari - da ipak uzmem Iverktin!
Ovdje sam se javila jer sam slučajno surfajući naišla na ovaj forum i oduševila sam se....
Moj komentar je možda tebi izgledao bahat i bezobrazan, očito nemaš smisla za humor...ja sam to jutro poskočila kad sam vidjela da si odgovorio, a ono ništ...naravno, kužim da se nisi služio tim preparatom, a nisam ni ciljala konkretno samo na tebe, nego na sve koji bi mi znali nešto reći o tome. Jedino si se ti javio, a ostali ni mrc...OK!
Što se tiče crvenkastih ušiju kod nekih janjića, rečeno mi je i pregledano od strane veterinara koji je nekad bio najveći ovčar u Baranji, da je to od komaraca. Dakle, eto, da i sa ostalima podijelim...
Dvije ovce koje su bile ucrvane, vjerovatno takve i kupljene (!?), su OK, tretirane Gamacidom, ošišane, jedino što još ne raste vuna...rečeno mi je od istog izvora, da će i to polako, jer su se dolično oporavile i udebljale.
Kažeš, nisam se predstavila...koliko znam predstavila sam se u prva da posta dovoljno, jedino ako nekog zanima moje bračno stanje i ostale stvari kojima se bavim u životu.
Rekla sam jasno da smo kupili ovce jer smo imali nekoliko godina neiskorišten prostor (gdje smo držali konje) i da ne mislim na nikakvu zaradu...i muž i ja i dijete - obožavamo životinje i imamo 6 pasa (+6 štenadi), 5 mačaka, malu kozu - othranjenu na dudu...i da ne nabrajam šta smo već u životu spasili sa ulice, od lovaca, od sigurne smrti.
Dakle, mi smo prvenstveno ljubitelji životinja...nisam niti u jednom trenutku spomenula (kako ti navodiš) da smo uzeli ovce da bi sa što manje novca zaradili što više...
Što se tiče našeg financijskog stanja, nemožemo se potužit!!!

Jedino mi je stalo da sve, al baš sve životinje u našem domu budu zdrave i sretne.....!!!!!

Svaka ti čast na studiranju, da nije bilo onog prokletog rata, vjerovatno bi bili kolege Wink

I ne bježim od zvanja veterinara i plaćanja njihovih usluga, kako navodiš...jutros sam od 06h-08h bila u ambulanti sa kujom...i ne pitam koliko košta!!!
afennell
afennell

Broj postova : 32
Registriran : 23.05.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by Zvona 1/6/2009, 20:15

e sada znam gdje se nalaziš Laughing
Zvona
Zvona

Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 1/6/2009, 23:48

ok,sve u redu... i sam sam već isfrustriran stvarima oko sebe u zadnje vrijeme,nakupilo mi se dosta toga. možda sam bio prenagal i krivo shvatio.no dobro,idemo dalje. Wink
abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by pramenka 2/6/2009, 11:15

hvala na savjetu .Sad sam mislim stvarno odustala o d friziskih ovaca ali nemam pojma koje su to sarde i koje su im osobine .hvala jošjednom

pramenka

0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 2/6/2009, 17:25

sarda ili sardinijska ovca,mliječna pasmina... sad jasnije?
abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by pramenka 2/6/2009, 17:51

ok, daj malo svog znanja o tome.

pramenka

0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 2/6/2009, 19:00

sarda je poznata kao najkvalitetnija mliječna ovca mediterana.Janji dvojke u 20-ak posto janjenja.U prosječnoj laktaciji od 7 mjeseci daje 200-250 kg mlijeka.Uvozi se u naše primorje da bi se podigla mliječnost domaćih stada..

eto,u par crtica. Very Happy

ako te još šta zanima mogu ti provjerit u literaturi detaljno..
abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan 4/6/2009, 06:56

npr. u [You must be registered and logged in to see this link.] kada se ukuca "sardinijska ovca" dobije se hrpa linkova Wink
Smiljan
Smiljan

Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2

[Vrh] Go down

Postaj by pramenka 4/6/2009, 10:16

hvala.ma gledala sampuno linkova o sardiniskoj ovci ali nemam pojma gdje je mogu nabaviti ,koja joj je cijena ?Znate li vi za koga da je drži ?

pramenka

0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 4/6/2009, 10:37

ne bi znao tko ju drži..ali znam jednog čovjeka sa jako dobrim stadom mliječnih ovaca,upravo uzgojenih na dalmatinskom otoku,a najbolji primjerci daju 300 i više kg mlijeka u laktaciji.
evo ti slika,a ako te zanima kontakt to ćeš dobiti na pp...

[You must be registered and logged in to see this image.]
abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by pramenka 5/6/2009, 20:10

Moram ti priznati da mi je ovih dana puna glava informacija,ova ovca ona ovca onoliko mlijeka ,onoliko janjaca.... Ni sama više neznam koju sortu sad mi se čak čini da bi mi bilo najbolje pokušati križati svoje sa friziskim ovnom ili sardiniskim.Bila sam danas kod čovjeka koji je tu u blizini križa svoje pramenke sa sardiniskim ovnom i super mu je uspjelo ali dali če i meni pitanje je...Samo se nadam da ču donjeti pravu odluku prije nego se odlučim na kupnju .I može pošalji mi kontakt na p.p.

pramenka

0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 5/6/2009, 20:19

nemoj se upuštati u križanje i selekciju bez ikakvog stručnog vodstva..to nije nimalo lak posao i može se puno zla napraviti ako se ne pazi.
abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by SaLe77 16/6/2009, 20:13

Pozdrav svima. Vec duze citam forum al nikak da se registriram. Ali evo napokon... Very Happy I imala bi odmah jedno pitanje: Jel je vec nekome isplacen drzavni poticaj za ovce? U ministarstvu se nemre doc do koristnih informacija, jer pak nitko nist nezna. Uzas.
SaLe77
SaLe77

Broj postova : 1
God : 47
Registriran : 16.06.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by afennell 10/8/2009, 09:57

Šta se događa sa forumom???...sa svim forumašima????...ovčarima???...

Gdje ste...zar se ništa ne događa više...?
Ko da su svi otišli na GO???!!!
afennell
afennell

Broj postova : 32
Registriran : 23.05.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by vla 10/8/2009, 11:55

Sada smo u top sezoni, muza,mleko,sirenje.
Pozdrav svim ovcarima

vla

Broj postova : 14
Registriran : 06.01.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by NICOLAS 17/8/2009, 11:50

LJUDI GDJE JE BRUNDALO,ŠTA SE DESILO SA NJIM DA VEĆ PAR MJESECI NEMA GLASA OD NJEGA,ZNA LI NETKO?

NICOLAS

Broj postova : 110
God : 49
Zanimanje : inž.poljoprivrede
Registriran : 24.06.2008
6

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 8/9/2009, 11:36

evo da malo osvježimo temu..

papci kod mladog ovna,držanog cijelo vrijeme u štali,dakle na mekanom.ovan je star 9 mjeseci.

ovdje se vidi razlika obrezanog i neobrezanog papka..

a ovdje se vidi sta je susa napravila od pase..

p.s. ne znam sto je sa brundalom,ali da je ziv,to znam..na forumu je zadnji put bio u 6.mj.

pa se onda moramo snaći,ostavio sam jednu livadu od 3 jutra nepokošenu,preko puta kuće,pa im svaki dan dovezem pun platon svježe otave..

finooo.. Very Happy

i za kraj evo jedna mala cura,sad je već 3 dana stara.danas joj je i rep kupiran..

abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by Pavinjak 8/9/2009, 19:46

Sad bi jd4755 rekao: "Stanje tla idealno za podrivanje". mislim da je on napisao točno tako kad je netko stavio slike isto ispucale zemlje.
Pavinjak
Pavinjak
Moderator
Moderator

Broj postova : 4801
God : 29
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 25.06.2008
59

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/pavinjak-t370.htm https://www.facebook.com/traktoristinajboljiljudi https://www.youtube.com/channel/UCq7AG5bTYbvUg1kB0Qhv9Gw

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 8/9/2009, 20:19

tunjo da te pitam...ona slika gdje si rezao papke...vidi se malo krvi? jel im to smeta ili boli ?
zrine89
zrine89

Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 8/9/2009, 22:18

pavinjače:bez zezancije,bilo bi jako dobro taj(ajmo reć pašnjak,iako je više ispust,jer je iza štale i manje površine,cca pola jutra) ispodrivat,jer tu do 5.mjeseca leži voda,baš gdje je slikano...samo nemam toliko šuške,kod nas lik šta podriva radi 1500 kn/h(sat) podrivanja..

ruščino:morao sam ići do kraja,jer se na takvom neodržavanom papku zavrnu ove vanjske strane,pa se ono pravo dno papka ne troši,i nastanu kojekakve brazde,a u njima se navuče gnoja i smeća,i tu se legu bakterije.mora se ići skroz dok ne dobiješ ravan papak,zamisli kako bi tebi bilo da na sred stopala imaš kvrgu i da tako moraš hodati,a često i potrčati za stadom... i naravno da boli,ali ne tako jako,malo šepucka prvi dan.inače je u papku jako puno krvi,ne bi vjerovali koliko može krvariti.ipak treba zagrijati te papke koji su ponekad i u blatu i u vodi,pa i u dubokom snijegu,a bez krvi nema grijanja,hehe..

al se ja raspiso... :d
abrkili
abrkili

28

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content