AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Uvoz traktora
Stranica 4 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Uvoz traktora
Evo ako dopuštate da opišem moje prvo iskustvo ne u sexsu nego o uvozu strojeve i njemečke.Prije 6 godina odem na internet traktorpool.de nađem kombajn 3610 85 god uh to je to nazovem kuma nazovi tipa i reci da dolazim po kombajn.Sjednem u autoi na put dug 1600km ponesem nešte eura za kaparu pa za švapiju dođem kod kuma mjesto ulm od datle sa mojim autom neko mjesto na sjeveru blizu bremena uglavnom blizu 600km od mjesta odakle je moj kum auuuu ništa sad nema nazad došo tamo vidio kombajn dao kaparu i ajd nazad.Čovjek mi rješi papire čak sam dobio i pdv njemački nazad oko cca1900 eura.Došao Kući nazvo neki zoltan prjevoz koliko košta 2800eura auuu ništa idi po kombajn ,dovezli platio prjevoz dobio ček iz švabije.šta je pjesnik sa ovi htio reči da svatko to može i da nije neka mudrost.I jeftinije sam ga kupio nego kod nas i dan danas me služi.
Gost- Gost
meni je isto zoltan dovezao , ali ja sam uzimao preko jednog tipa koji je zakapario kombajn pa nije imao love za isplatiti ga do kraja .
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
→→→ : VIŠE
pege25
Da li se sjećaš možda koliko te sve skupa to zadovoljstvo koštalo? Dakle odlazak u GER put, carine i ostalo, tj, na cijenu kombajna koliko si još morao dati za ostale troškove?
Da li se sjećaš možda koliko te sve skupa to zadovoljstvo koštalo? Dakle odlazak u GER put, carine i ostalo, tj, na cijenu kombajna koliko si još morao dati za ostale troškove?
E ovako prijatelju kombajn je tada koštao 3610 85g 15 000 eura od toga sam sa pdv njemačkim i dobio sam cca 1800e nazad prevoz 2800e zanači kombombajn za sad košta 16000 eura.Kod kuma sam prespavo i za gorivo platio tada cca 300 eura, a carina nije bila skupa ali točno ti nemogu reči ali ako te zanima potrudit ču se pa kod knjigovođe naci i točno ti reći koliko je šta koštalo.sa svime me tada nije koštao više od 17000eura.A šverceri su mi tražili plus 3000eura.
Gost- Gost
pege25
Hvala na informacijama, pomoći će mi i ovi iznosi ne trebaš se dodatno zamarati sa knjigovođom.
Eh, da je danas naći 3610 za te novce ...
Hvala na informacijama, pomoći će mi i ovi iznosi ne trebaš se dodatno zamarati sa knjigovođom.
Eh, da je danas naći 3610 za te novce ...
Odmah zovem kuma i ode po još još jednoga ,bila mi je čast ako sam mogao pomoći
Gost- Gost
Evo ako dopuštate da opišem moje prvo iskustvo ne u sexsu nego o uvozu strojeve
ma možeš ti i o tome, samo bez slika, ipak
Uvoz traktora
Ispričavam se ako tema postoji..
Mislim uvest traktor iz Slovenije,pa me zanima koja je procedura oko toga??
Koji papiri mi sve trebaju?
Traktor je 98god i ima 100ks?
Dali mi treba kakva homologacija,trakor ima žmigavce,svjetla,dali je bitno koji je motor EURO 1,2,3???
Molio bih odgovor brzo jer sutra kupujem traktor..
Hvala
Tema postoji. Dakle spojena je by zrine
Mislim uvest traktor iz Slovenije,pa me zanima koja je procedura oko toga??
Koji papiri mi sve trebaju?
Traktor je 98god i ima 100ks?
Dali mi treba kakva homologacija,trakor ima žmigavce,svjetla,dali je bitno koji je motor EURO 1,2,3???
Molio bih odgovor brzo jer sutra kupujem traktor..
Hvala
Tema postoji. Dakle spojena je by zrine
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
koja je marka traktora u pitanju ako nije tajna?
Matija case 5140- Broj postova : 989
God : 30
Zanimanje : Svinjogojac
Registriran : 18.01.2009
18
NH..Matija case 5140 je napisao/la:koja je marka traktora u pitanju ako nije tajna?
13
Svaki traktor treba homologirati pri uvozu, bilo novi ili stari. Obrati pozrnost na to da su na njemu sva stakla originalna
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Što to točno podrazumijevaZvonimir je napisao/la:Svaki traktor treba homologirati pri uvozu, bilo novi ili stari. Obrati pozrnost na to da su na njemu sva stakla originalna
13
kupovanje traktora vani preko interneta
zanima me kako ide kupovina traktora preko interneta vani .Jasam mislio nešto uzimat molim savjet ako je neko upućen u to
STIPO123- Broj postova : 41
Registriran : 12.12.2010
0
Evo ovdje imaš već o kupovini traktora vani. Malo ju prolistaj naći ćeš dosta savjeta.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
dobro vecer svima!!evo ja sam novi!!pa me nesto zanima a vidim da ima tu ljudi kojima to ide!!trebao bih kupiti traktor pa sam gledao kod nas pa mi je to malo puno novaca i sada sam nasao nesto preko internata na agriaffaires-u i tako tim starnicama!pa dali mi netko moze reci kakva je procedura i koliko je to sigurno uzimati preko takvih nekih starnica i interneta!!unaprijed hvala
john deere 6830- Broj postova : 2
Registriran : 10.01.2011
0
Ne kupuješ traktor od Agriaffaires-a, to je samo internet - oglasnik. A pouzdanost kupnje ovisi o prodavaču - to znači na koga se tamo namjeriš. Nemoj nasijedati super-povoljnim oglasima, nemoj biti previše naivan i misliti kako je traktor koji je duplo jeftiniji od ostalih takvih najpovoljniji i to ići kupovati... TU možeš nasjesti na načine da ti podvale broj telefona koji se dobro plaća i puste te da malo čekaš, a u najgorem slučaju ako platiš unaprijed stroj - možeš dobiti šipak. To je različito i od zemlje do zemlje - nije isto kupuješ li kod nekog trgovca u Njemačkoj ili privatni oglas u Poljskoj... U prvom slučaju ne vjerujem da će netko skidati sate, dok u drugom slučaju ne vjerujem da netko nije skinuo radne sate. Ako zoveš u Francusku privatni oglas neka obavezno zove netko tko zna Francuski. Ako je trgovac u pitanju - vrlo vjerovatno ni sam ne zna kakav je to traktor jer nije on sa njime radio - uzeo ga je na skladište i u prodaju.
Može se kupiti dobar traktor (ili neka druga oprema) preko tih internet tražilica, samo ne treba biti previše naivan (ili možda pohlepan). Cijene strojeva dosta variraju i da se tu štošta naći, ponuda je dosta velika, ako kupuješ za sebe onda se (po meni) isplati potražiti dobar stroj vani. Ovo što nude prekupci-uvoznici kod nas u principu je najjeftijie od onoga što se nudi vani - jer trgovci žive od razlike u cijeni.
Može se kupiti dobar traktor (ili neka druga oprema) preko tih internet tražilica, samo ne treba biti previše naivan (ili možda pohlepan). Cijene strojeva dosta variraju i da se tu štošta naći, ponuda je dosta velika, ako kupuješ za sebe onda se (po meni) isplati potražiti dobar stroj vani. Ovo što nude prekupci-uvoznici kod nas u principu je najjeftijie od onoga što se nudi vani - jer trgovci žive od razlike u cijeni.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
I nemoj žalit 'investiciju' u dva tanka goriva da na kraju sam ideš pogledat mašinu, za koju si se odlućio. (to ideš, kad si sužio izbor)
To je o povjerenju i vjerodostojnosti oglasa na internetu, u stvari malo ti je opasnije nego preko njuškala!
Druga stvar koja tebe zanima je procedura samog uvoza, nisam uvozila traktor ali jesam jedan novi stroj.
Sve mora biti strogo po zakonu zemalja u kojima se kupoprodaja odvija!
1.Pošto sam ja kupovala stroj od firme proizvođača,njihovi ljudi odradili su sve što je trebalo za izvoz iz njihove zemlje, a bilo je tu papira-mene se dojmilo to što uopće nisu obračunavali svoj pdv (pa ga ja nisam naknadno morala tražiti) već je to bilo nešto kao slobodna zona.
2.Plačanje ide isključivo preko tvoje banke, a za to možda moraš otvoriti DEVIZNI ŽIRO RAČUN, moraš paziti da sa tvog kunskog žiroračuna kupiš devize koje prebaciš na tvoj devizni žiroračun sa kojeg onda plačaš na žiroračun prodavatelja, za to ti nije dovoljan samo broj računa već i swift kod i još neka sr... Sve uplatnice i dokaze kopiraj u nekoliko primjeraka, barem 5, originale čuvaj, jer svatko u cijeloj proceduri traži dokaz.
3. Kada ti prodavatelj javi da je lova sjela, uzimaš prijevoznika koji ima DOZVOLU za takvo što prevesti iz zemlje iz koje uvoziš.
4. Preko carine NEČEŠ bez špeditera, koji odrađuje papirologiju za našu birokraciju i isto tako NEČEŠ bez plačene carine (nemam pojma kolika je),PDVa i nekih poreza
*** moj savjet ti je da si prije svega toga izabereš špeditera i s njim dogovoriš pravila i korake uvoza!***
5. REGISTRACIJA .... sada si već na konju SAMO još moraš odraditi ono uobičajeno kao da si tu kupio traktor! :$:
Druga stvar koja tebe zanima je procedura samog uvoza, nisam uvozila traktor ali jesam jedan novi stroj.
Sve mora biti strogo po zakonu zemalja u kojima se kupoprodaja odvija!
1.Pošto sam ja kupovala stroj od firme proizvođača,njihovi ljudi odradili su sve što je trebalo za izvoz iz njihove zemlje, a bilo je tu papira-mene se dojmilo to što uopće nisu obračunavali svoj pdv (pa ga ja nisam naknadno morala tražiti) već je to bilo nešto kao slobodna zona.
2.Plačanje ide isključivo preko tvoje banke, a za to možda moraš otvoriti DEVIZNI ŽIRO RAČUN, moraš paziti da sa tvog kunskog žiroračuna kupiš devize koje prebaciš na tvoj devizni žiroračun sa kojeg onda plačaš na žiroračun prodavatelja, za to ti nije dovoljan samo broj računa već i swift kod i još neka sr... Sve uplatnice i dokaze kopiraj u nekoliko primjeraka, barem 5, originale čuvaj, jer svatko u cijeloj proceduri traži dokaz.
3. Kada ti prodavatelj javi da je lova sjela, uzimaš prijevoznika koji ima DOZVOLU za takvo što prevesti iz zemlje iz koje uvoziš.
4. Preko carine NEČEŠ bez špeditera, koji odrađuje papirologiju za našu birokraciju i isto tako NEČEŠ bez plačene carine (nemam pojma kolika je),PDVa i nekih poreza
*** moj savjet ti je da si prije svega toga izabereš špeditera i s njim dogovoriš pravila i korake uvoza!***
5. REGISTRACIJA .... sada si već na konju SAMO još moraš odraditi ono uobičajeno kao da si tu kupio traktor! :$:
JACA- Broj postova : 252
God : 31
Registriran : 27.12.2010
-8
moje je misljenej da se ne isplati uvoz. bar ne sad. nekad u davna vremena mozda. pogledaj malo oglase na domacim i stranim trazilicama( samo prekupci )najbolja kupnja je kupnja od farmera. ja mislim da ti bu rjetko koji farmer za j. on pozna taj stoj i zna zasto ga prodaje(jos se malo cijenkas). nekad je to bio biznis uvoz. znam da tamo oko zeline svaka kuca imala nest za prodati danas su ostali samo nekoliko .
5510- Broj postova : 317
Registriran : 27.10.2010
4
Moze neko dati informaciju iz prve ruke kod uvoza John Deere traktora koji je napravljen u USA ili bilo cega iz USA, jel se moze izbjeci placanje carine za njega ? Posto EUR-1 vjerojatno ne mogu dobit kad nije EU proizvod a vidim da je bivsi clan pingo rekao da je on dobio EUR-1 za Forda koji je iz Kanade pa reko WTF ?
Tnx
Tnx
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
Zašto izbjegavati plaćanje carine? Carina je (ako se plaća) neki minimalni iznos, ali najbolje pitati kod špeditera za svaki konkretni proizvod. Što se tiče dokumentacije o porijeklu, to je jako relativno, ne znam točno tko to izdaje, ali znam da ponekad ima problema oko EUR dokumentacije iako je više nego očito da je stroj proizvoeden u Europi, dok se ponekad zalomi da dobiješ EUR i za traktor koji je proizveden malo dalje.
117
Zasto izbjegavati ? Ti se zezas ili sta !? Zasto bi placao 10% od cijene ako ne moram ? 23% PDV platim pa ga barem vratim/prebijem a ovih 10% naravno da nitko sa mozgom ne zeli platit ako ne mora.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
Ako nešto ne moraš plaćati - onda to ne plaćaš. Ako MORAŠ platiti - onda plaćaš i točka. Ne vidim niakve mogućnosti kako bi i zašto 'izbjegao' carinu (ako se to mora platiti). Nije to kao kada imaš dvije vrećice sa špecerajem u gepeku i kada dođeš cariniku kažeš mu evo tu smo malo nešto kupili itd., potrošio sam cca 50 Eura na to, on pogleda koliko vas je u autu i kaže - ajde idi. Svako vozilo/stroj/robu prilikom uvoza prate carinski dokumenti - račun na kojem piše gdje si to kupio i koliko si to platio (može biti i poseban ugovor umjesto računa - na primjer ugovor o darovanju itd.), izvozna carinska deklaracija iz države iz koje voziš robu, dokumenti o izvornom proijeklu robe, dokument iz banke iz kojega je vidljivo tko je uplatio robu i koliki iznos je uplatio, kome je uplata otišla.
Ne vidim carinu kao instituciju tipa - gledajte znam da trebam paltiti toliko carine, ali meni se ne da - i ja to ne bih platio. Možda je tako bilo za neke povlaštene ljude u vrijeme načelnika carine Barišića, ali osobno nikog takvog nikada nisam upoznao da bi mi to ispričao iz prve ruke. To su sve premale vrijednosti da bi se ispaltio pokušaj bilo kakve muljaže. Ali to je sve relativno i ovisi od carinske ispostave. Za neku konkretnu stvar bitno je pitati upravo na carinskoj ispostavi na kojoj planiraš cariniti robu, jer pravila nisu uvijek svuda jednako protumačena.
Ne vidim carinu kao instituciju tipa - gledajte znam da trebam paltiti toliko carine, ali meni se ne da - i ja to ne bih platio. Možda je tako bilo za neke povlaštene ljude u vrijeme načelnika carine Barišića, ali osobno nikog takvog nikada nisam upoznao da bi mi to ispričao iz prve ruke. To su sve premale vrijednosti da bi se ispaltio pokušaj bilo kakve muljaže. Ali to je sve relativno i ovisi od carinske ispostave. Za neku konkretnu stvar bitno je pitati upravo na carinskoj ispostavi na kojoj planiraš cariniti robu, jer pravila nisu uvijek svuda jednako protumačena.
117
SteveO je napisao/la:Zasto izbjegavati ? Ti se zezas ili sta !? Zasto bi placao 10% od cijene ako ne moram ? 23% PDV platim pa ga barem vratim/prebijem a ovih 10% naravno da nitko sa mozgom ne zeli platit ako ne mora.
Kolega@SteveO daj mi formulu za izbjegavanje plačanja carine na tvoj način s mozgom ,ako se nešta mora onda se mora platiti ,a ako ne onda ne i jasno ko dan kako je kolega @fidelito več rekao .Jedino ako ga ne misliš prešvercat skupa sa kinezima a sama riječ izbjegavanje mi malo vuče na tu stranu,znači i ti si taj koji bi ovu državu varao i molim te da vamo više ne pišeš ovakve stvari jer su vamo samo pošten narod koji vole svoju državu ,pa ako ovo vidi netko iz medija evo odma sutra u novinama seljaci kriumčari koji varaju državu
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Stranica 4 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» uvoz automobila
» Uvoz kombajna iz EU U Hrvatsku
» Uvoz rabljenog auta iz njemacke u rh-pomoc
» procijena traktora
» Modeli traktora
» Uvoz kombajna iz EU U Hrvatsku