AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Re: Prosvjed
neznam ti bas puno ali ako sam dobro obavijesten onda je blokada na drugu stranu od broca tj. od fantazije gore prema cvetkovcu tak sam barem cul oko pola sest ali onda su tek poceli ponovno okupljanje. neznam dal je ivica kaj poslije zval decke koji su tam pa mozda on zna kaj vise jer sam ja otisel doma.
U vinkovcima tj.. Jarmini na obilznici je doslo do tuce, koliko vidim a i cuo sam kaze dok je policija gore na cesti smirivala prijatelj je sa jd-om 6620, proletio kraj džipa land rovera a tko nije mogao prosli su sastrane po jednoj tabli i blokirali to glavno raskrižje......bio sam tamo.....neki dan ljudi su vec ond a bili veoma ljuti mogu mislit samo kako je sada.....! volio bih da se ide za zagreb i sve nek se bolokira dok seljaci svoje ne dobiju.....!
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
ursus4514 je napisao/la:...volio bih da se ide za zagreb i sve nek se bolokira dok seljaci svoje ne dobiju.....!
izgleda da ce to bit jedino rijesenje!
I ja tako mislim bio sam tamo stvarno svaka cast, POKROVCU covijek je KRALJ......onakih treba sto vise!.....
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
kreso je napisao/la:kod mene neka sranja počela policija lovi traktoriste po gradu koji su htijeli napraviti novi punkt
To je već jadno ponašanje, sve mogu dok se ne stvori kritična masa ljudi, pružam moralnu potporu prosvjednicima.
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
Kod nas prosvjeda nema, možda i bolje, a i ne smijemo zaboraviti da je Podravka plačala žito 15 lp više od ostalih.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
DF&Torpedo je napisao/la:Kod nas prosvjeda nema, možda i bolje, a i ne smijemo zaboraviti da je Podravka plačala žito 15 lp više od ostalih.
Da se nadovežem, kod nas (okolica Požege) su prvi na prosvjed izašli proizvođaći duhana, posebno s našeg, pleterničkog kraja jer su navikli da im je zarada od duhana poticaj. Jer im ostalo pojedu kamate, rabota i sl. i kad je ovo donešeno, oni su na koljenima jer nije jedan slučaj da obitelji sade 15stak jutara duhana, obave posao u max 3 mjeseca i onda žive ostalih 9 naračun ta 3 mjeseca posla. Otkad je duhan u pliticama, jedini njihov veći posao je vožnja vode u cisternama par dana dok nenapune plastenike, onda eventualno kopanje jednom i do berbe ništa...
Znam par obiteljskih gospodarstava iz susjednih sela koja jednostavno neznaju što će sada, ako se poticaji smanje jer neće moći izvući sadnju sljedeće godine i plaćanje kredita. Repromaterijal ih 80, možda i više posto diže na teku na što idu dobre kamate a i ostalo, od kojekakvih zajmova za plaćanje rabote, goriva, nećeg trećega. Sve na teku dok nedođe isplata + krediti što idu.
Nemogu reći da nas nije pogodilo to što su smanjili poticaje skoro na pola, al opet bi se nekako preživjelo jer sezona traje 6-7 mjeseci + repromaterijal uglavnom u kešu se plaća i stvar funkcionira.
Da rezimiram, recimo u Austriji su poticaji skoro u visini naših, ali samo za eko proizvodnju, za "normalnu" su poticaju simbolični...
I nesviđa mi se što smo negdje doslovno probili policijske barikade traktorima, kada će samo opet seljak dobiti kaznu zbog toga. Neće nam to nitko oprostit! Treba imat ciljeve zacrtane al opet ne pretjerivat, nadam se samo da negdje neće eskalirat situacija da nedođe do upotrebe sile sa bilo čije strane.
Tonxy je napisao/la:pa zar je ovo način!!
Ovo nije nikome trebalo, pa nije policija kriva što radi svoj posao...
http://www.24sata.hr/news/dvoje-seljaka-je-ozlijedeno-u-tucnjavi-sa-policajcima/162555/
Kod mene u Popovači isto non stop opsadno stajne, na svakog prosvjednika jedan policajac. Mi smo u jednoj traci zgurani, interventne isto ima pun kufer jer smo tik do ulaza na autoput. Bil sam u petak kod svojih u Ivanić gradu, oni su isto bili zgurani na jednu traku tik pred ulaz na autoput, a čujem da su danas skroz zatvorili ulaz na autoput...
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
→→→ : VIŠE
Ja sam sada došao sa punkta u Velikoj kopanice i tamo je relativno mirno stanje, čak nema ni previše policije stim da promet teče jednim prometnim trakom
sad je oko 30 traktora i zatvorene su obje trake,policija je sasvim ok ,dosli i ivancani al vas nema ?petras je napisao/la:Novi punkt prosvjeda je i u Koprivničko-Križevačkoj županiji, u mjestu Subotica Podravska. Blokirali cestu, djelomično- promet teče jednim trakom, naravno policija sve regulira a vidjela sam da su i "niški" specijalci doslovno letili prema Subotici ko da je opsadno stanje. Ima oko 15-tak traktora a koliko sam upućena dolazi ih još. Nadam se samo da se neće razići ko kod Štaglinca.
Branko, IvicaM? Znate kaj više?
kakve to ima veze ,a i vec ptice na grani znaju zasto koprivnička županija stalno šteka ,precjednik seljačkog saveza antolić je friščićev čovjek i on cjelo vrjeme jos ljude nagovara da odustanu od prosvjeda a ne da ih organizira i podrzavaKod nas prosvjeda nema, možda i bolje, a i ne smijemo zaboraviti da je Podravka plačala žito 15 lp više od ostalih.
Ivica_m- Broj postova : 120
God : 39
Registriran : 02.02.2009
3
Sporazum potpisan maloprije u Đakovu, potpisali su svi osvim Virovitičana-
Ukratko:
-60% novac. 30% isplata do 31.3 drugih 30% do 15.4
-26.2% vaučer, moći će se uzeti gnojivo herbicidi, sjeme
205. mil kuna iz 2008 biti će isplaćeno u 6.mj 2011 god
To je što sam ja shvatio, ako je nešto krivo, volio bih da me se ispravi.
Ukratko:
evo kakvo je stanje kod nas
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
Po snimke se vidi da je policajac direktno išao sa udarcem u glavu, koliko mi je poznato da po ovlastima nesmije udarati po glavi svom silinom udarca koliko je vidljivo, znači to se može procesuirati kao pokušaj ubojstva
Pošto sam iz SLO, pitao bih vas kako na vaše prosvjede (u kojim Vas podpiramo i kolegi iz naše zemlje!) gledaju-komentiraju oni neseljački ljudi?!? dakle ako bi kod nas seljaki išli na cestu, u medijima bile bi slike i naslovnice "novih traktora" koji toliko puno koštaju.....
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
A čuj, dobar dio voznog parka u Zagrebu je skuplji od tih traktora. I te nitko ne pita odakle im.
I rijetko je koji traktor u vlasništvu seljaka, jer je većina u vlasništvu leasing kuća.
Potraži malo po slikama, na jednom Landiniju je pisalo "vlasnik Hypo banka".
Nisu ovo jedini prosvjedi, prosvjeduju i radnici Splitske željezare...
I rijetko je koji traktor u vlasništvu seljaka, jer je većina u vlasništvu leasing kuća.
Potraži malo po slikama, na jednom Landiniju je pisalo "vlasnik Hypo banka".
Nisu ovo jedini prosvjedi, prosvjeduju i radnici Splitske željezare...
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
SimonMS je napisao/la:Pošto sam iz SLO, pitao bih vas kako na vaše prosvjede (u kojim Vas podpiramo i kolegi iz naše zemlje!) gledaju-komentiraju oni neseljački ljudi?!? dakle ako bi kod nas seljaki išli na cestu, u medijima bile bi slike i naslovnice "novih traktora" koji toliko puno koštaju.....
gledajuci na komentare u medijima misljenja su podijeljena, ali ima dosta koji usporedjuju traktore s automobilima jer misle da traktori sluze za sminku a zemlja se ne treba obradjivati vec samo kazes da ce na ovoj parceli rasti kukuruz i on sam izraste a krave daju mlijeko u tetrapaku, telici i odojci sami iskacu prema potrebi i zivotinje uopce ne treba hraniti vec si one same pripremaju hranu ili kupe u trgovini sto im pase.
SimonMS je napisao/la:Pošto sam iz SLO, pitao bih vas kako na vaše prosvjede (u kojim Vas podpiramo i kolegi iz naše zemlje!) gledaju-komentiraju oni neseljački ljudi?!? dakle ako bi kod nas seljaki išli na cestu, u medijima bile bi slike i naslovnice "novih traktora" koji toliko puno koštaju.....
To su strojevi koji su dio poticajnih sredstava ove mafijaške vlade, da bi reducirali prohode i smanjili troškove proizvodnje je vlada poticala na kupovanje tj na zaduživanje za tu mehanizaciju, za zaduživanje za konkurentne farme, za sve su davali poticajna sredstva .........koja su zaboravili početi isplaćivati tako da su ti ljudi samo vozači na tim traktorima a vlasnik tih strojeva i njihovih obiteljskih kuća su banke, koje su u bližem ili daljoj povezanosti sa tim istim političarima koji vladaju sa ovom državom
bećar je napisao/la:Sporazum potpisan maloprije u Đakovu, potpisali su svi osvim Virovitičana-
Ukratko:
tako sam i ja skuzio da ce bit samo sto mislim da se to odnosi na poljoprivrednike koji obradjuju do 300ha, tako bar pise na teletekstu
sve u svemu mozemo bit zadovoljni, mogli su dat i tih 14% jos u repromaterijalu ili necem al sta je tu je
a nigdje se ne spominje dohodovna potpora i sta je uopce s njom? jer ne primaju zathjeve za proslu godinu, kao nazvati u petak (05.03) jer ce onda znati sto i kako. u petak odgoda do drugog petka a po novinama i stranicama mprss nista o tome.
Zadnja promjena: branko; 8/3/2010, 10:42; ukupno mijenjano 1 put.
prvo blokiranje granice Županja-Orašje...nakon ovog je probijena blokada na raskrizju Županja-Bošnjaci... onda je bilo gotovo....
valtra- Broj postova : 483
God : 32
Registriran : 11.03.2008
0
Nije mi jasno na ovom videu o kakvom oružju tudum govori, vjerojatno misli na štap, šibu kojom se ovaj čovjek koristi, ako je štap kojim se taj čovjek pridržava oružje onda... i nije mi jasno kako su samo uspjeli onako baciti onog čovjeka na asfalt iza landrovera pa cijelog su ga razbili i svi to vidimo i naravno da neće odgovarat nikako za to onaj tko je to napravio a kamo li kazneno i onda još čoban kaže na tv-u da nije bilo sukoba policije s seljacima i on se to usudi reći, eto koliko cijeni hrvatsko selo i seljaka, da su tako izbatinali ove prosvjednike u Zagrebu koji su poznatiji i bliže vlasti sigurno nikom u ovoj državi ne bi palo na pamet reći da nije bilo sukoba, odnosno da policija nije mlatila ljude. Vjerojatno su ove ljude što su im stavili lisice poslije mlatili i maltretirali. Jadni ljudi, iskreno mi ih je žao. Dok god šutimo tako će nam biti. Usput drago mi je da se ipak nešto postiglo prosvjedom iako to nije to. Zašto vlada nije smanjila plaće onima koji žive na teret državnog proračuna, ako nema novaca onda svima jednako koji dobivaju iz državne kase a ne ovako. Lp!
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
Ja sam samo pitao kako vas komentarišu... inače znam ja o čemu vi pričate!
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
Evo vratili se sa prosvjeda u Velikoj Kopanici . Svi su se povukli kućama . Tijelo radi normalno ali mi je mozak na rezervi tako da trenutno nisam u stanju napisat neki bolji post .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
ali je bolja stvar što se jasno na videu vidi da ga je jednim udarcem iz sve siline udario po potiljku, znači direktni pokušaj ubojstva službene osobe a oni nemaju dozvolu za ubiti.........
uskoro ćese opet izaći na ceste, ali će biti puno gorije od ovoga, jer svaki izlazak se sve više kuha
uskoro ćese opet izaći na ceste, ali će biti puno gorije od ovoga, jer svaki izlazak se sve više kuha
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Stranica 23 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.