AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ARONIJA
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: ARONIJA
...ako želiš konkretnije informacije javi mi se na pm,hvala,pozdrav!
melanocarpa elliot.- Broj postova : 16
Registriran : 15.10.2012
0
kod nas je cijena koja je i to je to......
ksara- Broj postova : 144
God : 39
Registriran : 09.05.2012
1
melanocarpa elliot. je napisao/la:2-godišnja sigurno nije 9 kn.-znači neistina ili laž
dvogodišnja je 9 kn - istina
to je cijena mađarske dvogodišnje sadnice kupljene u Čakovcu, ja sam u istom dućanu kupio dvogodišnju
belgijsku za 11 kn , mađarska je jeftinija zbog slabije kvalitete ,nešto je niža i ima slabiji korjen,
cijena poljske sadnice je 0,5EUR jednogodišnja i 0,8EUR dvogodišnja ,kad se uveze i plate sva davanja i prijevoz cijena je oko 10kn ,to je moj izračun za količinu 2500kom.
Belgijske sadnice su stigle i jučer sam ih posadio 2300 komada. Cijena 11 kn i uredno sam dobio račun na svoje ime zbog poticaja.Sliku veličine i kvalitete belgijske sadnice možete pogledati na www.facebook.com/Aronija-OPG-Dominić
dbojan- Broj postova : 66
Registriran : 28.08.2012
0
melanocarpa elliot. je napisao/la:...a ti milići i ive i ne znam još tko su čisti dealeri....uvoze iz belgije,poljske...i prodaju po 5,6,7,8,9,10 x većim cijenama....točno ili netočno?..ksara
Milić jedini proizvodi sadnice u Hrvatskoj, ostali uvoze i preprodaju.
A ti si naporan, odi u poljsku pa kupi po 2 kune sadnicu, ako ti je ovdje puno.
Zamaras i trujes temu nepotrebno.
naravno da sam zvao u čakovec....lažeš!..f off
0
Evo i mene nakon dugo vremena ...
pa da se uključim u raspravu ,što se tiče cijene sadnica mislim da svatko kupuje za svoje novce . A dotični gospodin nema pravo reći da netko laže, ,jer šta koga briga koliko će netko platiti sadnicu 5 kn ,7 kn 15kn il neznam ni ja koliko , koja je svrha toga mogu i ja napisat da sam platio 5kn 3godišnju i šta sam dobio s tim ,ništa . Mislim da ovaj forum služi za razmjenu info-a (sadnja,berba,podrezivanje,bolesti...) a ne da se svađamo i govorimo da netko laže koliko je tko platio sadnicu.
A uostalom ako je nekom puno platiti nekakvu x cijenu za sadnicu ,najbolje je da sam uzgoji.
pa da se uključim u raspravu ,što se tiče cijene sadnica mislim da svatko kupuje za svoje novce . A dotični gospodin nema pravo reći da netko laže, ,jer šta koga briga koliko će netko platiti sadnicu 5 kn ,7 kn 15kn il neznam ni ja koliko , koja je svrha toga mogu i ja napisat da sam platio 5kn 3godišnju i šta sam dobio s tim ,ništa . Mislim da ovaj forum služi za razmjenu info-a (sadnja,berba,podrezivanje,bolesti...) a ne da se svađamo i govorimo da netko laže koliko je tko platio sadnicu.
A uostalom ako je nekom puno platiti nekakvu x cijenu za sadnicu ,najbolje je da sam uzgoji.
njnets3dp- Broj postova : 14
Registriran : 24.07.2012
1
Ne vidim čemu uopće trošiti vrijeme na ovu raspravu o cijenama sadnica. Do ovoga trenutka ova tema je bila u idiličnom raspoloženju. Sve što se ovdje piše, naravno, ne mora biti točno. Svatko neka sam shvati koliko je nečiji post koristan ili loš. Bilo je do sada takvih postova, ali nikada nitko nije nekome rekao da LAŽE. Jednostavno ga je ispravio nekom drugom tvrdnjom.
I zanima me koji je cilj ovako svađalačkom raspoloženju dotičnog gospodina??? U nečijem afektu doći do nekakve "istine"??? U vezi cijena sadnice, cijene ploda, količine uroda???? Ne znam zašto ne shvaća da je svatko platio svoju cijenu za sadnicu kolika i je. A sve ovisi o pregovaračkim sposobnostima, starosti sadnice, količini.... Ako je svatko zadovoljan ugovorenom cijenom ne vidim tu nikakav problem. Ako netko ima 2 kg ploda na 500 kom sadnica, ne treba se posprdno smijati jer treba znati da je čovjek imao proljetnu sadnju dvogodišnje sadnice. Mogao je imati i 0 ( nula) kg ploda, ali je sretan da su se primile i kroz iduće godine može sa sigurnošću čekati plodove. I svi mu sa foruma čestitamo na tome. I nitko mu ne govori da laže. S druge strane, čovjek ti susretljivo kaže što te zanima, a ti ga istruješ. Aj, molim te...
Uopće ne dvojim da je gospodin poslovan čovjek i da putuje Europom, ali itekako sumnjam u njegove obilaske vodećih plantaža u svim vodečim državama u proizvodnji aronije, i još k tome razgovarao sa vlasnicima tih plantaža.
Da on i oni rade svoj posao kako treba, ne bi obavio te obilaske i razgovore kroz godinu dana. Pa ti ljudi imaju posla, a ne svakom tko mu pokuca na vrata omogućiti predavanje i obilazak plantaža i izgubiti najmanje jedno prijepodne.
I sve za nekoga tko "ima u planu" posaditi 1000 sadnica????
I da, zašto se upušta u sadnju ako je sto tisuća tona aronije višak???
Čemu toliko trošenje vremena na obilaske plantaža širom Europe za 1000 sadnica???
Zašto jednostavno, ne uveze sadnice odnekud gdje su najeftinije, a ne da svima govori da su nakupci i dileri??? Otvori firmu i ti uvozi- i zaradi!!!
Stvarno mi se više neda trošiti vrijeme na ove nebuloze. Samo želim da ovaj forum nastavi kao i do sada. Pa makar se svi skupa "lagali" i širili "neistine".
I zanima me koji je cilj ovako svađalačkom raspoloženju dotičnog gospodina??? U nečijem afektu doći do nekakve "istine"??? U vezi cijena sadnice, cijene ploda, količine uroda???? Ne znam zašto ne shvaća da je svatko platio svoju cijenu za sadnicu kolika i je. A sve ovisi o pregovaračkim sposobnostima, starosti sadnice, količini.... Ako je svatko zadovoljan ugovorenom cijenom ne vidim tu nikakav problem. Ako netko ima 2 kg ploda na 500 kom sadnica, ne treba se posprdno smijati jer treba znati da je čovjek imao proljetnu sadnju dvogodišnje sadnice. Mogao je imati i 0 ( nula) kg ploda, ali je sretan da su se primile i kroz iduće godine može sa sigurnošću čekati plodove. I svi mu sa foruma čestitamo na tome. I nitko mu ne govori da laže. S druge strane, čovjek ti susretljivo kaže što te zanima, a ti ga istruješ. Aj, molim te...
Uopće ne dvojim da je gospodin poslovan čovjek i da putuje Europom, ali itekako sumnjam u njegove obilaske vodećih plantaža u svim vodečim državama u proizvodnji aronije, i još k tome razgovarao sa vlasnicima tih plantaža.
Da on i oni rade svoj posao kako treba, ne bi obavio te obilaske i razgovore kroz godinu dana. Pa ti ljudi imaju posla, a ne svakom tko mu pokuca na vrata omogućiti predavanje i obilazak plantaža i izgubiti najmanje jedno prijepodne.
Čemu toliko trošenje vremena na obilaske plantaža širom Europe za 1000 sadnica???
Zašto jednostavno, ne uveze sadnice odnekud gdje su najeftinije, a ne da svima govori da su nakupci i dileri??? Otvori firmu i ti uvozi- i zaradi!!!
Stvarno mi se više neda trošiti vrijeme na ove nebuloze. Samo želim da ovaj forum nastavi kao i do sada. Pa makar se svi skupa "lagali" i širili "neistine".
horda- Broj postova : 81
Registriran : 28.09.2011
3
Kao što dbojan kaže, na kraju je to tu negdje sa cijenom.... pa i ako dam malo više, neću propasti zbog tisuću kuna ili ne znam koliko...... Uglavnom, idem do aronija vidjeti jel se može orati, da posadim još ovih 500 sadnica
1
od oranja ništa.....al ovo par slikica
(ostale slike na https://www.facebook.com/AronijaOpgSaric
Uploaded with ImageShack.us[/URL
[URL=https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/547/picture211ld.jpg/]
(ostale slike na https://www.facebook.com/AronijaOpgSaric
Uploaded with ImageShack.us[/URL
[URL=https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/547/picture211ld.jpg/]
1
može li mi tko reći koliko bi me koštalo navodnjacanje za 1000kom...
edimax- Broj postova : 8
Registriran : 31.10.2012
0
edimax je napisao/la:može li mi tko reći koliko bi me koštalo navodnjacanje za 1000kom...
pročitaj cijelu temu - proljetos sam stavio kontakt iz temoplasta - zagreb, a uostalom u virovitici imaš kompletnu ponudu elemenata za navodnjavanje - ponuda lokalne agro kuće
bajamika- Broj postova : 76
Registriran : 08.03.2012
0
šta ti je tako teško još jednom ponoviti?ja pitam samo otprilike...
0
Pozdrav svima, pratim forum neko vrijeme, puno dobrih informacija , namjeravam zasaditi manji broj sadnica za početak ( do 1000), pripreme su izvršene, još moram kupiti sadnice i zemlju, pa krećem!
matom- Broj postova : 2
Registriran : 18.10.2012
0
edimax je napisao/la:šta ti je tako teško još jednom ponoviti?ja pitam samo otprilike...
nije mi teško, nemam vremana,
bajamika- Broj postova : 76
Registriran : 08.03.2012
0
ksara je napisao/la:Ne znam, ja znam da sam platio 12 kn, nema tu tajni.....
Ksara molim te ako nije problem u PM da mi kažeš gdje si kupio te sadnice.
Hvala
panzer- Broj postova : 234
Registriran : 12.04.2012
4
kolika je cijena jednog metra cijevi za navodnjavanje i gdje ih najbolje uzimati?
0
http://www.termoplast-plastika.hr/
jeftinija solucija je kupiti ono crijevo od 0,50 kn po metru (kapa na kap, inače se stavlja u plastenike) samo što nije kvalitetno i često zna pucati (zapne za granu pa se podere, miš pregrize itd.....
jeftinija solucija je kupiti ono crijevo od 0,50 kn po metru (kapa na kap, inače se stavlja u plastenike) samo što nije kvalitetno i često zna pucati (zapne za granu pa se podere, miš pregrize itd.....
1
ovo je jeftinija verzija https://2img.net/h/oi45.tinypic.com/zilymh.jpg
1
horda je napisao/la:Ne vidim čemu uopće trošiti vrijeme na ovu raspravu o cijenama sadnica. Do ovoga trenutka ova tema je bila u idiličnom raspoloženju. Sve što se ovdje piše, naravno, ne mora biti točno. Svatko neka sam shvati koliko je nečiji post koristan ili loš. Bilo je do sada takvih postova, ali nikada nitko nije nekome rekao da LAŽE. Jednostavno ga je ispravio nekom drugom tvrdnjom.
Poštovani gosp. Horda,
naravno da je Vaše pravo sumnjati u nečije navode napisane na forumu.
To pravo dijelim i ja.
Ja nisam tvrdio da sam posjetio sve vodeče proizvođače aronije u Europi i kao što sam napisao nisam uvijek razgovarao s vlanicima.
Gledajte ja putujem Europom i razgovaram o svemu i svačemu s još bogatijim i utjecajnijim ljudima nego što su
ti proizvođači aronije i nebi vjerovali kako ljudi razgovaraju o svemu.
Ja bih Vama preporučio da i Vi ponekad odete van Hrvatskih granica i porazgovarate s ljudima, jer tamo su isto ljudi od krvi i mesa, vjerovali ili ne.
Višak aronije u Europi postoji samo trebate poznavati ponešto engl. i njem. jezika i prosurfati internetom i to je sve.
Lijep pozdrav....
danijel5050- Broj postova : 2
Registriran : 16.09.2012
0
...kao što napisoh..pratim i dalje...jedino što se ovdje može primijetiti,dragi moji proizvođači,to je vaše neznanje,pohlepa,ljubomora,jal,zavist.....a s tim vrlinama se ne može u novi svjetski poredak...to je za one koji razumiju ovu igricu....jer i ja sam jedan među vama......danilel,čitam kako piše...hvala na podršci..i sam vidiš kakav je omjer...vjerujem i još neki..pozdrav svima!
0
Ok...danijel5050 je napisao/la:horda je napisao/la:Ne vidim čemu uopće trošiti vrijeme na ovu raspravu o cijenama sadnica. Do ovoga trenutka ova tema je bila u idiličnom raspoloženju. Sve što se ovdje piše, naravno, ne mora biti točno. Svatko neka sam shvati koliko je nečiji post koristan ili loš. Bilo je do sada takvih postova, ali nikada nitko nije nekome rekao da LAŽE. Jednostavno ga je ispravio nekom drugom tvrdnjom.
Poštovani gosp. Horda,
naravno da je Vaše pravo sumnjati u nečije navode napisane na forumu.
To pravo dijelim i ja.
Ja nisam tvrdio da sam posjetio sve vodeče proizvođače aronije u Europi i kao što sam napisao nisam uvijek razgovarao s vlanicima.
Gledajte ja putujem Europom i razgovaram o svemu i svačemu s još bogatijim i utjecajnijim ljudima nego što su
ti proizvođači aronije i nebi vjerovali kako ljudi razgovaraju o svemu.
Ja bih Vama preporučio da i Vi ponekad odete van Hrvatskih granica i porazgovarate s ljudima, jer tamo su isto ljudi od krvi i mesa, vjerovali ili ne.
Višak aronije u Europi postoji samo trebate poznavati ponešto engl. i njem. jezika i prosurfati internetom i to je sve.
Lijep pozdrav....
3
ljep pozdrav svim forumašima puno dobrih savjeta sam pokupio na ovom forumu. Da se pohvalim danas posadio 900 kom i nadam se najboljem
tena0708- Broj postova : 17
Registriran : 05.11.2012
1
Pozdravtena0708 je napisao/la:ljep pozdrav svim forumašima puno dobrih savjeta sam pokupio na ovom forumu. Da se pohvalim danas posadio 900 kom i nadam se najboljem
sada samo čekaj proljeće i uživaj u cvjetovima (a kasnije u plodu). Ne očekuj previše!!!
3
Planiram zasaditi 1000 sadnica. Da li može neka preporuka glede sadnica?
vgace- Broj postova : 1
Registriran : 06.11.2012
0
Poštovani aroničari!...da li pametno saditi za cca 1 mjesec,vjerovatno će zemlja već biti hladnija pa ne znam da li će biti posljedica ili čekati proljeće ili tek slijedeću jesen,hvala
aronia croatia- Broj postova : 29
Registriran : 08.11.2012
0
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Stranica 30 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.