AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ARONIJA
Stranica 22 / 40. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Re: ARONIJA
Pozdrav svim proizvođačima aronije,
Evo reko da se i ja javim nakon cijele pročitane teme .
Zovem se Luka ,i kako vidim jedini sam predstavnik za sad (nadam se da će nas biti još) doline Neretve što se tiče aronije .
Prvo odluči sam se za aroniju jer,bar što se tiče našeg podneblja jer je ovdje sve prezasićeno mandarinom...pa reko da probam nešto drugo.
Od obitelji Milić sam naručio za sad 600 kom trogodišnje aronije ,planiram je sadit negdje u 9 mjesecu ,baš neki dan sam poslao fax-om g.miliću analizu zemlje da vidimo šta zemlji fali i tek onda krenuti u sadnju.
To je nadam se prva u nizu zemalja na koju ću posaditi aroniju ,već u planu imam za dogodine još jednu zemlju gdje bih trebalo stat negdje oko 1000kom ,ove godine nemogu jer sam imao lubenicu i sad za koji dan će biti i kupus....
Al prije svega ja sam se ipak odlučio da se odmah na početku riješim administracije ,otvorio sam poljoprivredni obrt za proizvodnju aronije ,dobio sam od HZZZ poticaj za samozapošljavanje 18000 kn što i nije loše da pokrijem troškove sadnica i troškova same sadnje ,navodnjavanja....
Što se tiče zadruge ja sam apsolutno ZA jer bolje je da se tržištu predstavimo sa nekom količinom nego svak zasebno,jer znam da je to problem ovdje kod nas s mandarinom , ogorčeni su svi na todorića/konzum zbog cijene i zbog 100 drugih problema ,al jednostavno nitko neželi u nikakve zadruge jer razmišljaju na način zasto moj susjed il prijatelj mora znaz koliko sam ja ubro mandarina i koliko sam zaradio.bla bla...
to je problem jer je naš takav mentalitet da čin ima netko više javlja se ljubomora i šta ja znam već šta.
svugdje u normalno svjetu ljudi se udružuju i zajedno nastupaju na tržištu ,al evo kod nas to je već nemoguća misija .
I što se tiče dogovora oko sastanka ja sam apsolutno za gdje god to bilo ,mada sam ja najdalje al nema veze za aroniju i zadrugu nemam problema
Pozdrav iz DOLINE NERETVE
Zovem se Luka ,i kako vidim jedini sam predstavnik za sad (nadam se da će nas biti još) doline Neretve što se tiče aronije .
Prvo odluči sam se za aroniju jer,bar što se tiče našeg podneblja jer je ovdje sve prezasićeno mandarinom...pa reko da probam nešto drugo.
Od obitelji Milić sam naručio za sad 600 kom trogodišnje aronije ,planiram je sadit negdje u 9 mjesecu ,baš neki dan sam poslao fax-om g.miliću analizu zemlje da vidimo šta zemlji fali i tek onda krenuti u sadnju.
To je nadam se prva u nizu zemalja na koju ću posaditi aroniju ,već u planu imam za dogodine još jednu zemlju gdje bih trebalo stat negdje oko 1000kom ,ove godine nemogu jer sam imao lubenicu i sad za koji dan će biti i kupus....
Al prije svega ja sam se ipak odlučio da se odmah na početku riješim administracije ,otvorio sam poljoprivredni obrt za proizvodnju aronije ,dobio sam od HZZZ poticaj za samozapošljavanje 18000 kn što i nije loše da pokrijem troškove sadnica i troškova same sadnje ,navodnjavanja....
Što se tiče zadruge ja sam apsolutno ZA jer bolje je da se tržištu predstavimo sa nekom količinom nego svak zasebno,jer znam da je to problem ovdje kod nas s mandarinom , ogorčeni su svi na todorića/konzum zbog cijene i zbog 100 drugih problema ,al jednostavno nitko neželi u nikakve zadruge jer razmišljaju na način zasto moj susjed il prijatelj mora znaz koliko sam ja ubro mandarina i koliko sam zaradio.bla bla...
to je problem jer je naš takav mentalitet da čin ima netko više javlja se ljubomora i šta ja znam već šta.
svugdje u normalno svjetu ljudi se udružuju i zajedno nastupaju na tržištu ,al evo kod nas to je već nemoguća misija .
I što se tiče dogovora oko sastanka ja sam apsolutno za gdje god to bilo ,mada sam ja najdalje al nema veze za aroniju i zadrugu nemam problema
njnets3dp- Broj postova : 14
Registriran : 24.07.2012
1
njnets3dp je napisao/la:Pozdrav svim proizvođačima aronije,
o
slažem se s tobom Ja sam otvorio OPG.... jel velika zezancija bila kada si otvarao poljo. obrt?
ksara- Broj postova : 144
God : 39
Registriran : 09.05.2012
1
evo da si ja pohvalim .... od subote svih 800 i nešto aronija je opskrbljeno vodom..... kap po kap je u pogonu....
1
ksara je napisao/la:njnets3dp je napisao/la:Pozdrav svim proizvođačima aronije,
slažem se s tobom Ja sam otvorio OPG.... jel velika zezancija bila kada si otvarao poljo. obrt?
Pa sami obrt nije problem izvadit , jedino sam imao zafrkancije s papirima koje traži HZZ (zadužnice,izjave,ovaj papir onaj papir...) al u svako slučaju isplati se ,jer kasnje imaš prava aplicirat i na ostale potpore
1
Što se tiče oprašivanja aronije, kod mene oprašuju ovakve "pćele", jel zna tko
što je to
što je to
Trtko- Broj postova : 5
Registriran : 29.06.2012
0
to ti je dlakavi ruzicar i on ti ne oprasuje vec jede tucak i pravi veliku stetu tj nemas poslje uroda.vrati se malo na temu unatrag imas sve objasnjeno
igor d77- Broj postova : 42
God : 47
Registriran : 05.04.2012
0
Hvala Igore
a ja mislio da je to pčelica, no dobro , nije baš previše štete napravio.
a ja mislio da je to pčelica, no dobro , nije baš previše štete napravio.
Trtko- Broj postova : 5
Registriran : 29.06.2012
0
Pozdrav svima...........
Pitanje za metkovčana ????
dali da bi otvorio poljo. obrt, uvjet da moraš dvije godine uplačivati sve
potrebne samodoprinose državi ili vraćaš lovicu i na koje potpore još misliš
da imaš pravo..............zanima me to jer i ja nešto kemijam u svezi time
legas- Broj postova : 9
Registriran : 06.05.2012
0
legas je napisao/la: Pozdrav svima...........
Samo godinu dana ti je uvjet da moraš uplaćivat, jer ako nebudeš ide kamata i moraš sve vratit s kamatom,zato i traže bjanko zadužnicu na 50000kn da imaju nekakvu garanciju da ćeš im vratit pare.
A što se tiče potpora ,sad je bilo u 5mj PODUZETNIČKI IMPULS(već je prošlo al bit će opet) ima par grana poticaja pa možeš provjerit.
Imaš recimo i poticaj na eko proizvodnju to sam se raspito u ministarstvu poljoprivrede , i poticaj na sadnice ako živiš u općini od posebne državne skrbi , u nas je to recimo za mandarine i masline da te financira općina
al opet za to moraš bit "politički aktivan" sve zavisi ko je na vlasti
eto nadam se da sam bar malo pomogao
1
Ljudi, ova ideja sa udruživanjem na bilo koji način je odlična. Mislim, međutim da svaki poslovni potez (pa tako i ovaj) u ovo doba godine nema nikakvog smisla. Možda da pričekamo sa time mjesec Rujan kad živne privredna aktivnost
bingo- Broj postova : 7
Registriran : 01.03.2012
0
Hvala na odgovoru .................
Vrijedi pokušati za Hzzz-o.........
Što se tiče potpora za poduzetnički impuls,mislim da nema za poljop.tj za voćarstvo,a za poticaj u eko proizvodnji za voćarstvo,znam da ima ,,al mi ne pije to baš vodu" a i nebi otvarao pandorinu kutiju...............
pozdrav.........
Vrijedi pokušati za Hzzz-o.........
Što se tiče potpora za poduzetnički impuls,mislim da nema za poljop.tj za voćarstvo,a za poticaj u eko proizvodnji za voćarstvo,znam da ima ,,al mi ne pije to baš vodu" a i nebi otvarao pandorinu kutiju...............
pozdrav.........
legas- Broj postova : 9
Registriran : 06.05.2012
0
OTKUPLJUJEM PLOD ARONIJE
11,5 kn/kg ...
Sa računa na račun, porez uključen, pakiranje u kašetama ( gajbama) 6 - 9 kg.
- plod treba ubrati bez peteljke
11,5 kn/kg ...
ljudi jel ima išta od zadruge i sastanka
1
elsale je napisao/la:OTKUPLJUJEM PLOD ARONIJE
11,5 kn/kg ...
Tako malo, pa to je manje od kile breskvi, ili dvije kile krumpira, zaista je profitabilna ta aronija
bingo- Broj postova : 7
Registriran : 01.03.2012
0
Pozdrav!!! čitao sam cijelu temu. sve do zadnjeg mi je bilo ok. rasprave, savjeti, mišljenja.... odlično razvijena tema. Svi u njoj sudjeluju iznoseći svoja znanja koja mogu pomoći svakom uzgajivaču aronije. I ja sam pomišljao na neku manju plantažu, ali s obzirom na 2 kg krumpira, breskve, kamena ili ne znam ni ja čega možda se i predomislim. El sale, nije bitan cijeli urod, bitno je ono što nudiš. Ja sam tupav ako je ovo normalno. Aronija 1kgelsale je napisao/la:ja ne otkupljujem kilo breskvi ili 2 kile krompira, ja otkupljujem cijeli urod
115.00 kn
Aronija gajbica 7kg
560.00 kn
Ti nudiš 11,50 kn/kg
10 puta veća cijena samo zato što se prodaje iz tvojih ruku?????
I još da se oberu bez peteljki???
Svaka čast tebi, El sale, ali držim da ideja o zadruzi koju neki ovdje potenciraju itekako treba zaživjeti. Da se zaštite od ovakvih monopolista. Nisam te želio uvrijediti niti jednom riječi, ali me ljuti koliko drskosti netko može imati jer ima mogučnosti tržišta, prerade... Mislim da ovakvim načinom vrijeđaš sve koji su tek ušli u posao s aronijom i trude se točno toliko koliko i ti sa svojom, ako ne i više.Tvoje su ruke zlatne kad iz njih nešto vrijedi 10 x više??? A za par godina bi netko od njih mogao biti i veći i jači proizvođač nego ti.
niky- Broj postova : 1
Registriran : 01.08.2012
0
niky je napisao/la:Pozdrav!!! čitao sam cijelu temu. sve do zadnjeg mi je bilo ok. rasprave, savjeti, mišljenja.... odlično razvijena tema. Svi u njoj sudjeluju iznoseći svoja znanja koja mogu pomoći svakom uzgajivaču aronije. I ja sam pomišljao na neku manju plantažu, ali s obzirom na 2 kg krumpira, breskve, kamena ili ne znam ni ja čega možda se i predomislim. El sale, nije bitan cijeli urod, bitno je ono što nudiš. Ja sam tupav ako je ovo normalno. Aronija 1kgelsale je napisao/la:ja ne otkupljujem kilo breskvi ili 2 kile krompira, ja otkupljujem cijeli urod
115.00 kn
Aronija gajbica 7kg
560.00 kn
Ti nudiš 11,50 kn/kg
10 puta veća cijena samo zato što se prodaje iz tvojih ruku?????
I još da se oberu bez peteljki???
Svaka čast tebi, El sale, ali držim da ideja o zadruzi koju neki ovdje potenciraju itekako treba zaživjeti. Da se zaštite od ovakvih monopolista. Nisam te želio uvrijediti niti jednom riječi, ali me ljuti koliko drskosti netko može imati jer ima mogučnosti tržišta, prerade... Mislim da ovakvim načinom vrijeđaš sve koji su tek ušli u posao s aronijom i trude se točno toliko koliko i ti sa svojom, ako ne i više.Tvoje su ruke zlatne kad iz njih nešto vrijedi 10 x više??? A za par godina bi netko od njih mogao biti i veći i jači proizvođač nego ti.
podržavam sve navedeno
1
zadruga i to pod hitno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
....
evo jedne slike... napokon mi je pao veliki kamen sa srca, navodnjavanje je u pogonu...
1
tko želi, može posjetiti moje stranicu na "fejsu"
https://www.facebook.com/AronijaOpgSaric?ref=hl#!/AronijaOpgSaric
https://www.facebook.com/AronijaOpgSaric?ref=hl#!/AronijaOpgSaric
1
mi o zadrugi pričamo već 2 mj.... Možemo se sastati po regijama, Slavionija, Zagreb itd..... ne moramo svi na jednom mjestu, pa ljudi smo, dogovorit cemo se.....
1
Bojim se da tu nema dogovora!
Situacija je ovakova!
Gradim sortirnicu, hladnjaču i preradu za 1000 tona aronije godišnje. Sadim 50 ha aronije, kupujem strojeve pa i kombajn. Nudim otkup aronije od iduće godine, nudim uslugu strojnog branja, sortiranja, skladištenja, prerade i udruživanje u klaster.
Realnost je sljedeća; cijena aronije na svjetskom tržištu max 2 dolara, cijena soka od aronije 180 kn/ litra čista pljačka, berba od 20 tona po hektaru uspjeh.
Spustite loptu na zemlju i budite realni. Nema tu niš većih para nego sa ostalim voćem. Istina da ima manje posla u kontekstu zaštite al samo to!
Pozdrav za sad!
Situacija je ovakova!
Gradim sortirnicu, hladnjaču i preradu za 1000 tona aronije godišnje. Sadim 50 ha aronije, kupujem strojeve pa i kombajn. Nudim otkup aronije od iduće godine, nudim uslugu strojnog branja, sortiranja, skladištenja, prerade i udruživanje u klaster.
Realnost je sljedeća; cijena aronije na svjetskom tržištu max 2 dolara, cijena soka od aronije 180 kn/ litra čista pljačka, berba od 20 tona po hektaru uspjeh.
Spustite loptu na zemlju i budite realni. Nema tu niš većih para nego sa ostalim voćem. Istina da ima manje posla u kontekstu zaštite al samo to!
Pozdrav za sad!
Turopoljac- Broj postova : 6
God : 59
Zanimanje : manager
Registriran : 01.07.2012
0
Horda, komentar ti je bio razuman, šteta što ga nisi zadržao da ti dam svoj odgovor!
Turopoljac- Broj postova : 6
God : 59
Zanimanje : manager
Registriran : 01.07.2012
0
jutro je pametnije od večeri, kažu stari ljudi.Komentar je bio u afektu, ali ni malo drugačiji nego da sam dva puta promislio što bih napisao. Skontao sam da si ga pročitao, ali osobna razmišljanja ne treba stavljati svima drugima na teret. Možemo u pp-u izmjeniti br tel. pa se osobno ćuti.Turopoljac je napisao/la:Horda, komentar ti je bio razuman, šteta što ga nisi zadržao da ti dam svoj odgovor!
horda- Broj postova : 81
Registriran : 28.09.2011
3
Kako sam obećao, riješio sam mjesto na kojem bi mogli napraviti druženje i prezentaciju uzgajivača aronije. Između ostalog, jedna od tema bi bila UDRUŽIVANJE malih proizvođača aronije u jedinstvenu asocijaciju. Kako je u skoro vrijeme berba ploda, druženje bi bilo organizirano početkom 9.mj. ( prvi ili drugi vikend- kako se većina zainteresiranih izjasni ) Sve skupa bi se odigralo u mjestu Cepidlak kod Sv. I. Žabna, a cijena kotizacije ni u kome slučaju ne bi prelazila 200 kn po osobi, što uključuje salu za prezentaciju i ručak ( To bi trebala biti polovica navedenog iznosa ) , druga polovica je nek se nađe za ne daj bože ).Svi zainteresirani neka se jave u PP i ostave br. mob. i mail adresu. Ukoliko se uspijemo dogovoriti, svi detalji bit će prezentirani pravovremeno.
www.vikendi.com/hr/d/izletista-obiteljsko-izletiste-novak/882/
www.vikendi.com/hr/d/izletista-obiteljsko-izletiste-novak/882/
horda- Broj postova : 81
Registriran : 28.09.2011
3
Stranica 22 / 40. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Stranica 22 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.