AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ORANJE
Stranica 4 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: ORANJE
Odlično i jako lukavo prvi dojam je nemoguča misija.ali on ideee kasnije se ipk upitaš zašto ga ne snimi od naprijed kad ono----------------------------- sajla
Gost- Gost
hmmmm ok i ne kužim onda poantu hahahha vuče ga s landinijem a ono kao ore s 539 ali kaj je da je smijo sam se kad sam to vidio hahahha ali ako sam uspio skužit još jednu caku a to da je dosta sužena brazda ili se varam
Mata imt 540- Broj postova : 1250
God : 36
Zanimanje : po zanimanju strojarski tehničar
Registriran : 14.03.2008
1
→→→ : VIŠE
Žao mi je što nemam slika gdje orem sa IMT-533 i John Deere okretačem 2x10". Ide mali prvom brzom ko metak.
Gost- Gost
Bečarino a zašto on nebi mogao iči sa premetnjakom 2x10,prije smo i mi orali sa 539 i IMT 2x10 dobro nije bio premetni ali oro bez problema pa čak i ubrdo.Nego reci kako si okretao plug ručno preko one poluge ili si kao Baltazar nešto promjenio i izmudrovo. Može se nači taki plugova premetni 2x10 ali sve je ručno okretanjeBećarina pusta je napisao/la:Žao mi je što nemam slika gdje orem sa IMT-533 i John Deere okretačem 2x10". Ide mali prvom brzom ko metak.
Gost- Gost
Zvona tamo kod tebe (Satnica, jel) može on (IMT-539, 533) orat sa 2x10" i to prvom brzom, no kod mene baš i nebi išo osim prašenja strnjaka ili kad su uvjeti za oranje stvarno super. A plug se okretao ručno. Inače je bio jako "povozan" što znači da se jako lagano vuko bez obzira na to što je bio teži od ravanjaka. I ja ga mulac dam za kašiku i vile za utovarivač. Sad ga tražim da ga kupim nazad, al o njemu ni traga ni glasa.
Gost- Gost
Da u pravu si za Satnici ali ovdje u Baranji druga priča i jedna brazda je negdje punoBećarina pusta je napisao/la:Zvona tamo kod tebe (Satnica, jel) može on (IMT-539, 533) orat sa 2x10" i to prvom brzom, no kod mene baš i nebi išo osim prašenja strnjaka ili kad su uvjeti za oranje stvarno super. A plug se okretao ručno. Inače je bio jako "povozan" što znači da se jako lagano vuko bez obzira na to što je bio teži od ravanjaka. I ja ga mulac dam za kašiku i vile za utovarivač. Sad ga tražim da ga kupim nazad, al o njemu ni traga ni glasa.
Gost- Gost
Kod mene ljudi uredno sa 533 i 539 oru sa 2x10 plugovima
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
ovdje kod mene u selu ima i oni kaj oru sa IMT-ovim 756 (znači 2x12) ja sam jedan od njih sa svojom 540-kom i ono ide samo kaj sam sad unazat 3 godine moral malo suzit brazdu zato kaj mi je potrebno dosta duboko orat a baš mu i nije išlo onda i da orem inače u 3 sporoj laganini ali učinkovito
1
Evo danas sam orao bašču pa sam malo i slikao. Predhodno je razbacano đubre po bašči. Dakle traktor IMT-533 i plug OLT Posavac 1x16". Orano je prvom brzom na 1700 o/min pod blokadom diferencijala, a dubina je 30 i više cm. Oralo se prilično dobro, ako se uzme u obzir da je tlo teže. Slike baš i nisu neke, no šta je tu je.
Gost- Gost
"lijepa" zemlja da je bilo bolje suho imal bi imt posla, cini mi se da ti je crtalo malo previse lijevo ali za pravac svaka cast , skidam kapu.
a,sumpora ti,ko da si povuko ravnalom,jel....
mali samo rza.....
mali samo rza.....
Bare- Broj postova : 611
God : 44
Zanimanje : poljodjelac
Registriran : 10.03.2008
21
Ma to on izvuko neki štrik i povuko ispod traktora po sredini neki pravac kao ono jelte zbog pa da ispade ljepo i krasno. Sada dva dana neče na forum zbog ruku kolko je moro držati volan da ide u 100% pravacbranko je napisao/la:"lijepa" zemlja da je bilo bolje suho imal bi imt posla, cini mi se da ti je crtalo malo previse lijevo ali za pravac svaka cast , skidam kapu.
Gost- Gost
ovaj oltov posavac je idelan za malog fergaca, ja vecinom zimsku brazdu orem s njim, a probal sam i imt-ovim ali mi posavac nekak bolje zatrpava.
zvona , vjerojatno je oral tak dugo dok nije dobio ravnu brazdu pa ju je onda poslikal, ali ipak svaka cast jer nije problem s velikim i teskim traktorom drzati pravac ali fergac stalno poskakiva i vuce se nekam pod stranu posebno dok je takva teska zemlja.
zvona , vjerojatno je oral tak dugo dok nije dobio ravnu brazdu pa ju je onda poslikal, ali ipak svaka cast jer nije problem s velikim i teskim traktorom drzati pravac ali fergac stalno poskakiva i vuce se nekam pod stranu posebno dok je takva teska zemlja.
branko je napisao/la:ovaj oltov posavac je idelan za malog fergaca, ja vecinom zimsku brazdu orem s njim, a probal sam i imt-ovim ali mi posavac nekak bolje zatrpava.
možda zbog toga što nije plug bio dobro podešen??? skužio sam danas kad je tata oro dok još nije plug bio dobro nadešen odvuklo da jednom u stranu....20-tak cm, je onda isusa skinio
branko je napisao/la:"lijepa" zemlja da je bilo bolje suho imal bi imt posla, cini mi se da ti je crtalo malo previse lijevo ali za pravac svaka cast , skidam kapu.
Malo se brazda zasipa jer traktor šlajdra dosta pa onda rastresa površinu tla te se nakon prolaska pluga zemlja zasipa u brazdu. A kad s malo pomakne u lijevo onda se zid brazde manje zasipava.
A što se pravca tiče, eee... momcovi moji treba znat plug uštimat, a pogotovo jednobrazdni. Kad se dobro uštima onda prati traktor u centimetar i pravac bude ko pod špagom.
Inače jako volim orat tako da uživam u oranju i volim poorat da to liči na oranje, a ne na oplazine.
Branko OLT bolje zaore masu od IMT-a (imao sam IMT 1x16") zato što ima bolje rješeno povišenje daske. Ja sam to još malo dogradio tako da nema šanse da nezaore biljnu masu ma kakva god da je. Na slici se vidi da je na donjem desnom kraju povišenja navaren komad gibnja da povišenje može još bolje odradit svoj posao.
Gost- Gost
Pa i nije neka brazda
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
RE:Oranje
jako dobra simulacija lijeva strana u pravcu adesna vijuga
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:jako dobra simulacija lijeva strana u pravcu adesna vijuga
To je njemu krivo što nezna orat, pa kvari sliku mog oranja.
Gost- Gost
(quote) Bečarina pusta Inače jako volim orat tako da uživam u oranju i volim poorat da to liči na oranje, a ne na oplazine.
istina tako je i kod mene najviše volim orat od svega kaj radim i tanjuranje mi je na drugom mjestu ali oranje me stvarno opušta kolko sam do sad orao uštelao sam ga ok ali malo me pravac muči jel su mi zahrđali oni španeri na polugama .....ali inače ovo drugo je sve okk i muči me malo biljna masa ako je pre velika onda mi ostane vani malo ali imam vremena izučit se još tak da ono ali super oranje inače
istina tako je i kod mene najviše volim orat od svega kaj radim i tanjuranje mi je na drugom mjestu ali oranje me stvarno opušta kolko sam do sad orao uštelao sam ga ok ali malo me pravac muči jel su mi zahrđali oni španeri na polugama .....ali inače ovo drugo je sve okk i muči me malo biljna masa ako je pre velika onda mi ostane vani malo ali imam vremena izučit se još tak da ono ali super oranje inače
1
Mata imt 540 je napisao/la:(quote) Bečarina pusta Inače jako volim orat tako da uživam u oranju i volim poorat da to liči na oranje, a ne na oplazine.
Ako ti je plug ispravan i dobro uštiman španeri ti netrebaju. U pravilu oni trebaju biti raspušteni, a ne našpanovani.
Gost- Gost
pa raspušteni su ali nekad mi se zna desit da je dosta tvrdo dole zemlje i onda mi zna bacit onako plug malo ali inače mene to ne brine momentalno pravac donekle je zasad ok
1
Bećarina pusta je napisao/la:Mata imt 540 je napisao/la:(quote) Bečarina pusta Inače jako volim orat tako da uživam u oranju i volim poorat da to liči na oranje, a ne na oplazine.
Ako ti je plug ispravan i dobro uštiman španeri ti netrebaju. U pravilu oni trebaju biti raspušteni, a ne našpanovani.
he,he ja svoje obično potrgam svake godine barem 2X tako da većinu vremena uopće nemam španere i
ako je sve donekle dobro naštelano nema beda ...samo mi je u banani što kod mene nema lemeša čekam ih 3 tjedna
kreso- Broj postova : 1997
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
e sunce žareno pa di su zapeli ja nemam onih ulagača gore tako da orem bez njih prošli petak nisma bio na sajmištu pa nisam ni kupio a sad neznam jel bi toga možda bilo i u željezari moral bi ić pogledat
1
nisu došli iz austrije zaboravili su ih utovariti na kamion
kreso- Broj postova : 1997
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
stvarno sram ih bilo ...............ništa idem ja u krpe danas istovarival kukuruz jedna kola noge me bole a ruke ne za čudo laku noć ljudi
1
Stranica 4 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Stranica 4 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.