AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi (4)

Stranica 23 / 40. Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi (4) - Page 23 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi (4)

Postaj by politicar 7/6/2015, 20:51

Al stvar je da nisam imao pretplate...
Za 2013. sam dobio iznos po ha nekih 1350-1400kn kao i svi ostali, a prema ovoj zadnjoj odluci ako im vratim bit će 1100kn po ha..
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 7/6/2015, 21:41

ja uopće ne kužim,o kakvoj se pretplati radi?kak to može biti??pa kaj se ne plača po tome kaj prijaviš?
Zelena dolina
Zelena dolina

Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 7/6/2015, 22:04

pa ja sam i dobio 1100 kn po hektaru ...
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by paor 7/6/2015, 22:18

Povrat sredstava

Članak 139.

(1) Povrat sredstava i poravnanje računa propisani su člancima 142. i 143. Zakona.

(2) U slučaju da se nakon izvršene isplate potpore korisnicima, na temelju naknadne administrativne kontrole i kontrole na terenu, utvrdi nepravilnost učinjena od strane korisnika, Agencija za plaćanja donosi odluku o povratu sredstava kojom od korisnika zahtijeva povrat isplaćenih sredstava u roku od 30 dana od dostave odluke korisniku. Odluka o povratu sredstava sastavni je dio odluke o izmjeni odluke o ostvarivanju prava na potporu iz članka 137. stavka 3. ovoga Pravilnika.
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 8/6/2015, 06:57

sad sam informirana.hvala.tak nekaj bi se moglo dogoditi nekim ljudima koji su ove godine htjeli upisati u poticaj zemlju koju od prošle godine mi obrađujemo,a nismo imali ugovor,jer vlasnik još nije završio kupovinu,al za ovu godinu imamo ugovor al su se bivši zakupci ipak ili upisali ili pokušali...pa je sad frka...jer su prijavili kukuruz,a nikla soja... Laughing
Zelena dolina
Zelena dolina

6

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 8/6/2015, 10:58

Zelena dolina je napisao/la:sad sam informirana.hvala.tak nekaj bi se moglo dogoditi nekim ljudima koji su ove godine htjeli upisati u poticaj zemlju koju od prošle godine mi obrađujemo,a nismo imali ugovor,jer vlasnik još nije završio kupovinu,al za ovu godinu imamo ugovor al su se bivši zakupci ipak ili upisali ili pokušali...pa je sad frka...jer su prijavili kukuruz,a nikla soja... Laughing

imaju oni još vremena promijeniti kuluturu
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 8/6/2015, 12:30

Fidelito je napisao/la:
Zelena dolina je napisao/la:sad sam informirana.hvala.tak nekaj bi se moglo dogoditi nekim ljudima koji su ove godine htjeli upisati u poticaj zemlju koju od prošle godine mi obrađujemo,a nismo imali ugovor,jer vlasnik još nije završio kupovinu,al za ovu godinu imamo ugovor al su se bivši zakupci ipak ili upisali ili pokušali...pa je sad frka...jer su prijavili kukuruz,a nikla soja... Laughing

ništa od toga.danas se moj muž upisao,nazvali su ih i potvrdili teti u Agenciji da to ne obrađuju.samo nam još to fali,da mi obrađujemo a netko pare ubire Poticaji u poljoprivredi (4) - Page 23 946904
koje su to gluposti,imaš ugovor ovjeren kod bilježnika,izvode iz katastra i još ti netko ne more upisat na ono kaj ti obrađuješ...
Zelena dolina
Zelena dolina

6

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 8/6/2015, 13:22

Da, mene su vratili neki dan jer sam imao ugovor napravljen na neodređeno vrijeme, kazu u Vu da mora bit na koliko godina da bi me nakon par dana nazvali iz Agencije u Zg i rekli da normalno da moze na neodređeno, da ko mi je rekao da ne moze. A rekla mi ona sto radi i otisla pitat sefa koji je isto rekao. Ja ne znam zasto mi izdvajamo nase poreze za njihove plaće.
SteveO
SteveO

Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 8/6/2015, 15:12

Zelena dolina je napisao/la:
Fidelito je napisao/la:

ništa od toga.danas se moj muž upisao,nazvali su ih i potvrdili teti u Agenciji da to ne obrađuju.samo nam još to fali,da mi obrađujemo a netko pare ubire Poticaji u poljoprivredi (4) - Page 23 946904
koje su to gluposti,imaš ugovor ovjeren kod bilježnika,izvode iz katastra i još ti netko ne more upisat na ono kaj ti obrađuješ...

Bilo je to pitanje potegnuto u prošloj poljoprivrednoj emisiji, kao poticaji na proizvodnju prate (bivše) korisnike, a ne zemljište na kojoj se radi proizvodnja. Ako se prijašnji korisnik ne želi iscrtati dobrovoljno, ne možeš tu puno poduzeti. Ova godina je referentna za iduće razdoblje, pa bi možda to moglo imati nekakvog utjecaja na situaciju. A opet, možda je u državi nigdjezemskoj drugačije.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 8/6/2015, 16:35

mi smo svoje riješili,ovi su ipak neki "mali igrači" i ne vjerujem da im bi se isplatilo igrat na gubitak poticaja..nemamo mi tog najma puno,jer većinom imamo svoje,a ima i najma bez ugovora,gdje oni ubiru poticaj...al ti su samo za ovu god a sljedeće nek nađu novu budalu....
badava mi raspravljamo kad para na računu nema a nekak je izgledno da ih ovaj mjesec ni ne bu.... Evil or Very Mad
Zelena dolina
Zelena dolina

6

[Vrh] Go down

Postaj by DARKO 8/6/2015, 17:29

Zelena dolina je napisao/la:mi smo svoje riješili,ovi su ipak neki "mali igrači" i ne vjerujem da im bi se isplatilo igrat na gubitak poticaja..nemamo mi tog najma puno,jer većinom imamo svoje,a ima i najma bez ugovora,gdje oni ubiru poticaj...al ti su samo za ovu god a sljedeće nek nađu novu budalu....
badava mi raspravljamo kad para na računu nema a nekak je izgledno da ih ovaj mjesec ni ne bu.... Evil or Very Mad

U takvom slučaju gdje drugi ubire poticaj a vi obrađujete zemlju možete napraviti preklapanje u Arkodu. Vi tako i onako ne dobijete poticaj al ga neće ni taj dobiti.
Po novome je dosta imati usmene dogovore o najmu, ne treba ugovor o najmu, samo kod upisa nositelj gospodarstva i dva svjedoka trebaju ovjeriti kod javnog bilježnika da se ta i ta čestica obrađuje na tom gospodarstvu.
DARKO
DARKO

Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 8/6/2015, 20:26

Nek mi se jedan nađe koji ce mi logicki objasnit zasto je to tako, evo samo jedan ! Da neko ne placa zakupninu i nakon sto mu vlasnik uzme zemlju on ne moze dat prava na poticaje drugom normalnom zakupoprimcu. Koji idiot sa nefunkcionalnim mozgom moze smislit tako nesta i zasto ? Znam da njima to ide u korist jer manje para daju al manje daje i EU zbog toga a onda posljedicno i mi pusimo po obicaju b
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by ANTE_BULJUBASIC 8/6/2015, 22:13

Hrvatski poljoprivrednici očekuju uplatu 1,5 milijarde kuna koje je država obavezna isplatiti do 30. lipnja. To je krajnji datum za isplatu potpora u svim zemljama EU.

Ako se ne isplati u roku (a nece se isplatiti) tko je taj tko moze kazniti drzavu?

ANTE_BULJUBASIC

Broj postova : 271
God : 40
Zanimanje : Instalater centralnog grijanja te rashladnih uređaja
Registriran : 30.11.2010
3

https://www.youtube.com/results?search_query=ante+buljubasic

[Vrh] Go down

Postaj by damirpolgar 9/6/2015, 05:47

Samo Angela !

damirpolgar

Broj postova : 50
Registriran : 18.08.2013
1

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 9/6/2015, 06:12

I onda će opet ovi naši u javnosti optuživati seljake jer eto nisu na vrijeme dostavili "zaštićene račune" pa sad nisu na vrijeme vratili pretplaćeni poticaj itd itd ...
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 9/6/2015, 06:30

ma nemojte me plašit!!ima da to isplate ovaj mjesec,kak god znaju!!pa sve se bu urušilo,ovo malo kaj još stoji!!ovo je čista bijeda,samo ljudi ne žele javno govoriti o tome! Mad
Zelena dolina
Zelena dolina

6

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić 9/6/2015, 12:43

Zelena dolina je napisao/la:ma nemojte me plašit!!ima da to isplate ovaj mjesec,kak god znaju!!pa sve se bu urušilo,ovo malo kaj još stoji!!ovo je čista bijeda,samo ljudi ne žele javno govoriti o tome! Mad

Ništa se neće urušiti sa poticajima . Urušavanje seljačke poljoprivrede nastaviti će umiranjem starih i starijih koji još obrađuju zemlju , a mladi neka se još malo strpe i sačekaju ukidanje viza za rad u Njemačkoj .

Nedavno smo vidjeli ministra na skupu seljaka i čuli dio razmišljanja o programu ruralnog razvoja ministra Jakovine . Brlošić ( predsjednik HPK ) javno je rekao da iz tog programa sredstva mogu očekivati do 5 000 OPG .

Pri tome nije rekao da većina seljaka uključujući i ti 5 000 nemaju riješeno zemljište .

Ali , ovo je tema o poticajima koji sa ovakvim isplatama nemaju neku bitnu svrhu u poljoprivrednoj proizvodnji i rokove isplata treba mijenjati ;

Prvi dio do kraja prvog mjeseca - za pripremu proljetnih investicija ,

Drugi dio sa sadašnjim rokom do 30 . 6 . može pomoći plaćanju dugova i ako nešto ostane za jesenske radove ?

Đuro Japarić

Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 9/6/2015, 14:38

SteveO je napisao/la:Nek mi se jedan nađe koji ce mi logicki objasnit zasto je to tako, evo samo jedan ! Da neko ne placa zakupninu i nakon sto mu vlasnik uzme zemlju on ne moze dat prava na poticaje drugom normalnom zakupoprimcu. Koji idiot sa nefunkcionalnim mozgom moze smislit tako nesta i zasto ? Znam da njima to ide u korist jer manje para daju al manje daje i EU zbog toga a onda posljedicno i mi pusimo po obicaju b

Koliko ja razumijem pravo na poticaj (kvota) prati proizvođače, a ne vlasnike zemljišta. Ako rentaš svoje zamljište nekome, onda te stvari treba urediti ugovorom o najmu unaprijed a ne prepustiti to kasnijem povlačenju po sudovima. Jednostavno prilikom zaključivanja ugovora o najmu uneseš dodatnu klauzulu kako će pitanje kvote biti riješeno u slučaju odustajanja ili prestanka najma zemljišta, najbolje je to prepustiti odvjteniku (prvi puta, a kasnije samo kopiraš šprancu). I naravno, najbolje je plaćanje rente unaprijed. Nema rente unaprijed - nema zemljišta.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić 9/6/2015, 15:34

Fidelito je napisao/la:
SteveO je napisao/la:Nek mi se jedan nađe koji ce mi logicki objasnit zasto je to tako, evo samo jedan ! Da neko ne placa zakupninu i nakon sto mu vlasnik uzme zemlju on ne moze dat prava na poticaje drugom normalnom zakupoprimcu. Koji idiot sa nefunkcionalnim mozgom moze smislit tako nesta i zasto ? Znam da njima to ide u korist jer manje para daju al manje daje i EU zbog toga a onda posljedicno i mi pusimo po obicaju b

Koliko ja razumijem pravo na poticaj (kvota) prati proizvođače, a ne vlasnike zemljišta. Ako rentaš svoje zamljište nekome, onda te stvari treba urediti ugovorom o najmu unaprijed a ne prepustiti to kasnijem povlačenju po sudovima. Jednostavno prilikom zaključivanja ugovora o najmu uneseš dodatnu klauzulu kako će pitanje kvote biti riješeno u slučaju odustajanja ili prestanka najma zemljišta, najbolje je to prepustiti odvjteniku (prvi puta, a kasnije samo kopiraš šprancu). I naravno, najbolje je plaćanje rente unaprijed. Nema rente unaprijed - nema zemljišta.

Pravo se temelji na onom tko je zemlju prijavio za poticaj . Imam privatnu zemlju u zakupu na 5 g od 4 vlasnika ili katastarska posjednika na temelju ugovora . Za dio zemlje ne dobivam ništa jer imam božićna drvca koja nisu u sustavu poticaja !
Nakon isteka ugovora ako bi netko drugi uzeo zemlju u zakup koja je u sustavu poticaja , pravo na poticaje treba prenijeti na novog zakupoprimca .

Inače ugovore smo zaključivali na tipiziranom obrascu koje je imao javni bilježnik , a ovo što objašnjava Fidelito može se napraviti kada se samostalno sastavlja ugovor !

Đuro Japarić

55

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 9/6/2015, 16:07

Pa može se i javnom bilježniku naložiti da se prilikom sastavljanja ugovora o najmu regulira istovjetno i pitanje kvota za proizvodnju na zemljištu prema zahtjevima stranaka, to mu je u opisu posla. Možda bi uzeo koju kunu više, ali vjerujem da bi se dugoročno isplatilo.

Javni bilježnik samo je službenik i radi isključivo po nalogu stranaka koje ga plaćaju. Naravno mora paziti na zakonitost (i integritet), ali zato i uzimaju onoliku lovu za relativno jednostavne radnje.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić 9/6/2015, 16:48

Fidelito je napisao/la:Pa može se i javnom bilježniku naložiti da se prilikom sastavljanja ugovora o najmu regulira istovjetno i pitanje kvota za proizvodnju na zemljištu prema zahtjevima stranaka, to mu je u opisu posla. Možda bi uzeo koju kunu više, ali vjerujem da bi se dugoročno isplatilo.

Javni bilježnik samo je službenik i radi isključivo po nalogu stranaka koje ga plaćaju. Naravno mora paziti na zakonitost (i integritet), ali zato i uzimaju onoliku lovu za relativno jednostavne radnje.  

Imaju tipizirani tekst u kojem ; Zakupodavatelj -------Đuro Japarić , daje Fidelitu kao zakupoprimcu kč ; ...............na rok ...................

Godišnja zakupnina iznosi .......... a zakupoprimac ju isplaćuje .

Nisam imao problema kod prijave u Upisnik ni Arkod . Ugovor sa dva vlasnika istječe na godinu i vjerovatno ću ga obnoviti .

Tko sam sastavlja tekst ugovora može nešto preciznije napisati !
Javni bilježnik NE moraju čitati tekst ugovora , oni samo jamče za ISTINITOST potpisa i to piše u njihovom tekstu .

Njih ne zanima pravo na poticaj , način prenošenje poticaja i o tome javni bilježnici ne moraju znati ništa !

Đuro Japarić

55

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 9/6/2015, 17:04

Pa ako samo ovjeravaju potpise, onda ih ne interesira tekst. Ako sastavljaju ugovor, onda rade prema nalogu strana iz ugovora. Sastvaljanje ugovora jedan je od redovnih poslova javnih bilježnika, samo malo su skupi, pa se te usluge nešto manje koriste. (Nadripisarstvo je jeftinije i u većini slučajeva dovoljno kvalitetno.) Ali u nekim (zamršenim) slučajevima isplati se otići bilježniku da sastavi ugovore.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 9/6/2015, 18:37

Bilježnici ne čitaju ništa. Nije ispravno da zakupci mogu ucjenjivat vlasnike, kod zakupa bilo koje vrste.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 9/6/2015, 19:10

Možeš dati bilježniku da ti sastavi ugovor o najmu (naravno to košta više nego samo ovjera potpisa). Kao jedna od strana možeš zahtjevati da se unese klauzula da se kvote (na primjer) prenesu prilikom prestanka važenja ugovora o najmu na novog zakupoprimatelja. Sve je stvar dogovora. Nema dogovora - nema najma. Ali o tome treba razmišljati unaprijed, a ne kasnije.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 9/6/2015, 19:15

Imam ja tu klauzulu sa Agencije ali kome su oni to stavili ? Pa nece vlasnik zemlje njusit po njihovom webu da bi se zastitio u slucaju kad zakupac postane kreten jer on za ta orava ni ne zna posto se orije dobivao poticaj sa samim ugovorom. A naravno da zakupac to nece stavit, zasto bi stavio da vraca prava nakon zakupa ako ne mora. Prava se trebaju automatski vracat vlasniku nakon isteka ugovora i to bi trebalo biti pravilo i onda niko nema problema. U slucaju da vlasnik hoce raskinut ugovor prije isteka trajanja onda da ima ta fora da stari zakupac mora prenet.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 23 / 40. Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.