AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Vijesti i vjestice
Stranica 16 / 22. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 22
Re: Vijesti i vjestice
Uobičajena novinarsko nekompetentno bajanje. Meni je ključna rečenica u tekstu:
'Nakon onog razgovora s poznanikom iz autosalona, više sam puta pohodio sajam u Gudovcu, gledajući kako se kupuju moćni Fendtovi traktori s klimom i zračnim jastucima, satelitski navođeni kombajni i slični strojevi vrijedni i do 5 milijuna kuna! '
Ne znam da li je ikada proizveden traktor sa zračnim jastucima, a ovog pisca teksta, (majstora) bi baš volio vidjeti u traktoru sa 350 Ks, kako ore po sunčanom danu (ne mora biti vani niti previše vruće, jedno 25- 30 stupnjeva C, u traktoru da gmizi po polju sa 8-9 kmh), a bez klime. Naravno, moderne traktorske kabine su dizajnirane tako da ne ulazi u njih prašina, a to znači da skoro da i nema otavranja prozora.
Jednostavno sezona je bez vijesti i treba nekakvu 'vijest' proizvesti. S obzirom da takvi novinari ne mogu napisati odmjeren i uravnotežen tekst u kojem bi se dotaknuli poljoprivrede na objektivan način i da to naprave koliko toliko kompetentno - bolje im je da ništa ne pišu.
BTW, i ja sam siguran da prodaja automobila (i druge robe) lagano se poveća u vrijeme isplate poticaja, ali to nije znak nečije rasipnosti, nego znak racionalnog razmišljanja. Danas je auto prijeka potreba, posebno nama koji živimo na selu (jer su autobusne linije poodavno ukinute, barem kod mene, a u mnogim selima redovnih autobusnih linija nikada nije niti bilo, a sada je počeo i trend ukidanja poštanskih ureda), a svi mi vrlo dobro znamo da se auto najpovoljnije može kupiti za gotovinu. I sada bi netko valda trebao voditi svoje 'moderno gospodarstvo' tako da će biciklom ili pješke putovati u grad obavljati administrativne poslove. A ako si netko želi kupiti zaista luksuzni (i skupi) auto (bilo gdje, u selu ili u gradu) uvijek postoji ispostava porezne uprave u kojoj su dužni provjeravati da li je na stečenu dobit uredno plaćen porez. Ako si novce zaradio na legalan način, uredno platio poreze i doprinose državi - ne vidim razloga da ih ne trošim po vlastitom nahođenju. Pa makar i na auto.
'Nakon onog razgovora s poznanikom iz autosalona, više sam puta pohodio sajam u Gudovcu, gledajući kako se kupuju moćni Fendtovi traktori s klimom i zračnim jastucima, satelitski navođeni kombajni i slični strojevi vrijedni i do 5 milijuna kuna! '
Ne znam da li je ikada proizveden traktor sa zračnim jastucima, a ovog pisca teksta, (majstora) bi baš volio vidjeti u traktoru sa 350 Ks, kako ore po sunčanom danu (ne mora biti vani niti previše vruće, jedno 25- 30 stupnjeva C, u traktoru da gmizi po polju sa 8-9 kmh), a bez klime. Naravno, moderne traktorske kabine su dizajnirane tako da ne ulazi u njih prašina, a to znači da skoro da i nema otavranja prozora.
Jednostavno sezona je bez vijesti i treba nekakvu 'vijest' proizvesti. S obzirom da takvi novinari ne mogu napisati odmjeren i uravnotežen tekst u kojem bi se dotaknuli poljoprivrede na objektivan način i da to naprave koliko toliko kompetentno - bolje im je da ništa ne pišu.
BTW, i ja sam siguran da prodaja automobila (i druge robe) lagano se poveća u vrijeme isplate poticaja, ali to nije znak nečije rasipnosti, nego znak racionalnog razmišljanja. Danas je auto prijeka potreba, posebno nama koji živimo na selu (jer su autobusne linije poodavno ukinute, barem kod mene, a u mnogim selima redovnih autobusnih linija nikada nije niti bilo, a sada je počeo i trend ukidanja poštanskih ureda), a svi mi vrlo dobro znamo da se auto najpovoljnije može kupiti za gotovinu. I sada bi netko valda trebao voditi svoje 'moderno gospodarstvo' tako da će biciklom ili pješke putovati u grad obavljati administrativne poslove. A ako si netko želi kupiti zaista luksuzni (i skupi) auto (bilo gdje, u selu ili u gradu) uvijek postoji ispostava porezne uprave u kojoj su dužni provjeravati da li je na stečenu dobit uredno plaćen porez. Ako si novce zaradio na legalan način, uredno platio poreze i doprinose državi - ne vidim razloga da ih ne trošim po vlastitom nahođenju. Pa makar i na auto.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
ja sam iz tog teksta shvatio da kad ministar kaže na tv da su poticaji isplaćeni da je to tako i da onda seljaci dva dana s vrečama trće okolo i kupe lovu koja im je s neba pala po tom korovu na koji dižu poticaj pa onda brzo trk u osijek u autokuću po novi auto, a sad dok je suša glume sirotinju da ižicaju još malo love!
Kad sam pročitao nekoliko puta taj tekst nameće mi se jedno pitanje: šta je autokuća radila s tim vrečama novca?? meni je knjigovođa rekao da se ne smije gotovinski plaćati iznose veće od 5 ooo kn!!?? svetoskupa nemam pojma jer meni poticaj sjedne na žiroračun i sve plaćam preko njega!
Kad sam pročitao nekoliko puta taj tekst nameće mi se jedno pitanje: šta je autokuća radila s tim vrečama novca?? meni je knjigovođa rekao da se ne smije gotovinski plaćati iznose veće od 5 ooo kn!!?? svetoskupa nemam pojma jer meni poticaj sjedne na žiroračun i sve plaćam preko njega!
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Danas više ne vrijedi pravilo da možeš platiti samo do 5000 Kn gotovinom, to je bilo nekada, mislim da danas nema limita. Taj tekst je toliko nakaradan da ga smatram neozbiljnim. Da je to jedini takav tekst u novinama, smatrao bih da se nekome omaklo, ali danas je to praksa i malo je dobrih članaka po medijima. To je i jedan od razloga zašto pisane novine propadaju svakodnevno, ljudi polako shvaćaju da je bezveze kupovati novine u kojima se pišu gluposti, neistine i koje podilaze najširem populizmu, samo da se poveća naklada.
Što se tiče činjenice da možda netko navodno dobiva poticaj za korovsku proizvodnju, pa onda te novce troši za kupovinu novog vozila, tu trebamo razlučiti dvije stvari: Prvo trebamo doći do konsenzusa (dogovora) i to opće društvenog u kojemu se moramo dogovoriti koji je cilj poticaja (i da li uopće smo kadri iste isplaćivati, kome i u kolikom obimu). To treba dogovoriti za neko duže buduće razdoblje. Druga stvar je kako će se ti (ili neki drugi novci) potrošiti kada (ako) netko ostvari poticaj. Kao društvo smo nezreli, jer je prisutan općeprihvaćen stav da se može drugome propisivati kako će raspolagati sa svojom privatnom (legalno stečenom) imovinom. Ako si nekome nešto (pro)dao - onda je to pa-pa i nemaš više pravo sa time raspolagati. Međutim kod nas je općeprihvaćeno da prodaš (primjer) HT ili INA-u, uredno uzmeš novce, a onda imaš dodatne zahtjeve prema kupcu ili se pitaš zašto si prodao i pod kojim uvijetima itd., itd.. O tome se mora razmišljati prije prodaje.
Što se tiče činjenice da možda netko navodno dobiva poticaj za korovsku proizvodnju, pa onda te novce troši za kupovinu novog vozila, tu trebamo razlučiti dvije stvari: Prvo trebamo doći do konsenzusa (dogovora) i to opće društvenog u kojemu se moramo dogovoriti koji je cilj poticaja (i da li uopće smo kadri iste isplaćivati, kome i u kolikom obimu). To treba dogovoriti za neko duže buduće razdoblje. Druga stvar je kako će se ti (ili neki drugi novci) potrošiti kada (ako) netko ostvari poticaj. Kao društvo smo nezreli, jer je prisutan općeprihvaćen stav da se može drugome propisivati kako će raspolagati sa svojom privatnom (legalno stečenom) imovinom. Ako si nekome nešto (pro)dao - onda je to pa-pa i nemaš više pravo sa time raspolagati. Međutim kod nas je općeprihvaćeno da prodaš (primjer) HT ili INA-u, uredno uzmeš novce, a onda imaš dodatne zahtjeve prema kupcu ili se pitaš zašto si prodao i pod kojim uvijetima itd., itd.. O tome se mora razmišljati prije prodaje.
117
Pročitao sam ovaj članak iz jutarnjeg, prije toga misleći jel da ga idem čitat il ne. Ništa strašno da bi se mogao raživcirati. Autor onog članka očito nema završene niti niže razrede osnovne škole, jer da ima što onda radi kao ljubomorni i nepismeni novinar, što se neide baviti poljoprivredom i ubirati novce i nositi ih u vrećama i kupovati fendt-ove za milijune kuna!! Čovjek nema pojma o čem priča.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
mačor je napisao/la:@ đuro, ajd lijepo pročitaj tekst u jutarnjem i nemoj napamet pisat i ne slažem se s pisanjem novih zakona jer nam ne treba još birokratskih iživljavanja nama trebaju bageri koji će uredit i izgradit sustave kanala i jeftini sistemi za navodnjavanje!
tekst u jutarnjem se i ne bavi navodnjavanjem nego objesnim seljacima koji glume sirotinju da bi žicali državu lovu dok 2 dana nakon isplate poticaja u vrećama nose lovu u autokuću u osijeku i kupuju nove aute!
Imate tekst ; Moramo sami navodnjavati , ne može nas država spasiti + fotografija spržene zemlje !
Tekst o seljacima koji kupuju aute sam pročitao ! Neki su sa takvim autima i zlatnim lancima oko vrata išli na prosvjede ! Takve su mediji namjerno servirali javnosti , kao i ove što kupuju aute !
Kakav bi seljak trebao biti ; u opancima ?
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
eto tako sam i ja nekako shvatio taj tekst i njegov cilj, ispada da seljaci troše poticaje na luksuz a kad je suša onda traže novac od porezni obveznika, a po komentarima ispod teksta vidi se da to mnogi tako doživljavajumačor je napisao/la:ja sam iz tog teksta shvatio da kad ministar kaže na tv da su poticaji isplaćeni da je to tako i da onda seljaci dva dana s vrečama trće okolo i kupe lovu koja im je s neba pala po tom korovu na koji dižu poticaj pa onda brzo trk u osijek u autokuću po novi auto, a sad dok je suša glume sirotinju da ižicaju još malo love!
goldcup- Broj postova : 47
Registriran : 17.01.2010
0
Očito je da svi takvi vide seljake kao prave seljake, da ne kažem seljačine, koji hodaju u čizmama, poderanim radnim hlačama, nose šešir i žvaču slamu sa vilama u rukama, u đubretu do koljena.
Neka đođu i vide kako je kada je sezona žetve ili nečega, kada radi non stop po 10-ak dana, ili stočari koji svaki dan imaju obaveze i posla preko glave.
Kako me naživcira kad vidim tako glupe i jadne članke od još glupljih i jadnijih ljudi...
Neka đođu i vide kako je kada je sezona žetve ili nečega, kada radi non stop po 10-ak dana, ili stočari koji svaki dan imaju obaveze i posla preko glave.
Kako me naživcira kad vidim tako glupe i jadne članke od još glupljih i jadnijih ljudi...
pozivam sve seljake da bojkotiraju opel-osijek i da tamo više ne ostavljaju svoje vreće
E da mi je kaki fendt pa da malo reda napravim na parkiralištu opel-osijek
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
paor je napisao/la:pozivam sve seljake da bojkotiraju opel-osijek i da tamo više ne ostavljaju svoje vreće
Tako je. Mislim da se radi o PSC opel zastupnicima, a s obzirom da imaju razgranatu prodajnu mrežu širom države... ... znamo što nam je činiti.
117
Pokrenimo humanitarnu akciju pod nazivom :Pomozimo novinaru da pronađe svoj život .
Onaj tko kopa po tuđem životu i muci ,obično izgubi svoj
Onaj tko kopa po tuđem životu i muci ,obično izgubi svoj
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
sutra ujutro odmah u 7 sati idem sa svojom vrećom i kupujem ne jedan već dva opela...nek se nađe....
zeljko6- Broj postova : 225
Registriran : 26.03.2012
5
jel ste sigurni da samo opel valja?? zakaj nebi prešli malo na mercedesa,ipak imamo para...
Tomek612- Broj postova : 938
God : 29
Zanimanje : poljoprivredni tehničar opći
Registriran : 11.11.2011
21
→→→ : VIŠE
Ljudi bavim se poljoprivredom i ja Vas razumijem u potpunosti jer i sam vozim auto star 13 godina i preko 300.000 km ali kad bi otišli po tim salonima i malo pričali sa prodavačima a ne rekli da ste poljoprivrednik čuli biste ovo što je napisano u ovome članku. Nažalost ili na sreću ima i takvih ljudi koji si to mogu prijuštiti. A ovo na šta on aludira to se odnosi na seljačke voždove koji su do prije par mjeseci drmali državom na svakom prosvijedu i dogovarali se sa ministrom o svemu tj. oni koji su kod ministra ulazili kao kauboji i dobijali sve moguće subvencije prije roka za sebe i svoje prijatelje. Nažalost i takvih ima puno. Nebih da ih nabrajam jer nisu vrijedni pomena.
minajo- Broj postova : 122
Registriran : 13.02.2012
1
http://www.suvremena.hr/23691.aspx
živa istina
živa istina
Tomek612- Broj postova : 938
God : 29
Zanimanje : poljoprivredni tehničar opći
Registriran : 11.11.2011
21
Tomek612 je napisao/la:http://www.suvremena.hr/23691.aspx
živa istina
Na Forumu smo u drugom mjesecu prognozirali da će kulture sa vegetacijom iza sedmog mjeseca loše proći ! Iz tih sam razloga supruzi predložio da u brdskom djelu Slavonije posijemo oko 2 ha kukuruza ! Još je zelen , goste se jazavci i divlje svinje ! Računao sam ako bude jedan pljusak da ćemo profitirati ! Radi se da je struktura zemlje drugačija , a njiva između šume pa ima hlada !
Što Hrvati nemaju Strategiju razvoja poljoprivrede , krivi su u Beču , Beogradu i Zagrebu !
Ova godina je presudna u smislu promjena u glavama , ali i odlukama političara a posebno nas građana na referendumu ako ga Sabor sam napiše ili ako sakupimo 10 % potpisa birača i Sabor natjeramo da raspiše referendum !
55
http://www.index.hr/vijesti/clanak/seljaci-jakovini-ministar-ne-bi-trebao-voditi-brigu-o-tome-tko-kupuje-automobil/634640.aspx
baš me zanima hoće li ove godine Todorić svoje poticaje umjesto u vile, jahte i skupe limuzine preusmjeriti u povećanje plaća svojih radnika koji kao robovi rade i svetke i petke (nedjelje)
dali po Jakovini svi poljoprivredni seljaci moraju raditi na granici rentabilnosti, a sve preko pozitivne nule uplatiti nazad u proračun? baš me zanima dali se on spreman u ova krizna vremena odreći svih svojih povlastica i živjeti od "skromne" plaćice
baš me zanima hoće li ove godine Todorić svoje poticaje umjesto u vile, jahte i skupe limuzine preusmjeriti u povećanje plaća svojih radnika koji kao robovi rade i svetke i petke (nedjelje)
dali po Jakovini svi poljoprivredni seljaci moraju raditi na granici rentabilnosti, a sve preko pozitivne nule uplatiti nazad u proračun? baš me zanima dali se on spreman u ova krizna vremena odreći svih svojih povlastica i živjeti od "skromne" plaćice
5
njegove izjave su na razini nekog mentalno zaostalog covjeka, i takav nam je ministar
evo to mi je tast imal saobračajku al fala bogu nije nikome nikaj bilo
nego ak neko zna dal ima ko nekakve dijelove za taj traktor to je ursus 3512
http://www.evarazdin.hr/sudar-auta-traktora-i-busa-u-vidovcu-tri-vozaca-samo-jedan-trijezan/
nego ak neko zna dal ima ko nekakve dijelove za taj traktor to je ursus 3512
http://www.evarazdin.hr/sudar-auta-traktora-i-busa-u-vidovcu-tri-vozaca-samo-jedan-trijezan/
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
pa meni se čini da ursusu ništa ne fali...
5
a zakaj nebi?pa pukel je onaj blok dole kaj spaja motor i getribu i felga je savijena i to je sve
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
paor je napisao/la:Večeras na HRT1 u 21:35 emisija sa poljoprivrednom tematikom...
Nema od emisije ništa , ako u njoj ne mogu nastupiti ljudi koji znaju istinu o poljoprivredi !
Ključno su da se i predlože promjene !
Bio sam u Plodovima zemlje , tema je bila Zakon o nasljeđivanju ! Pustili su i mišljenje jedne birokratkinje koja je radila u jednom ministarstvu ! Sada je sutkinja u Ustavnom sudu !
To nije bila emisija u živo , pa toj drugarici - po novom gospođi , nismo ništa mogli odgovoriti !
55
Stranica 16 / 22. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 22
Similar topics
» Vijesti iz svijeta
» Vijesti vezane za poljoprivredu
» Vijesti koje nisu usko vezane za poljoprivredu
» Vijesti vezane za poljoprivredu
» Vijesti koje nisu usko vezane za poljoprivredu
Stranica 16 / 22.
DOPUŠTENJA