AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
lavanda
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: lavanda
roko, ti imaš dosta veliku plantažu.reci kakvo rješenje imaš za sušenje?imaš sušilicu ? praviš macete?
ghigo- Broj postova : 17
Registriran : 30.12.2008
0
trenutno sušim prirodnim putem a tako ću izgleda i u dogledno vrijeme, jer se planirama bazirati samo na sirovinu tj. cvijet lavande i kao takav ga prodavati. inače, sušim ga tako da se prilikom berbe lavanda veže u snopovove veličine rukohvata sa gumicom ili kakvom špagom, i nakon toga transportiram u halu na sušenje(tamno i prozračno mjesto). šta su ti macete ? da budem iskren, nikad
:-) tako radim i ja
maceta ti je snop !
pozdrav
maceta ti je snop !
pozdrav
0
roko, vrečice su ti stvarno ok
imaš za prodaju ...mislim prazne ;-)
imaš za prodaju ...mislim prazne ;-)
0
moram malo proširiti paletu proizvoda, a to se nadam do proljeća... našao sam hrpu odličnih ideja, pa ću to sve slikati i staviti na web stranicu. Nisam je jako dugo obnavljao...
prazne vrećice ne prodajem, nema računa
po svemu sudeći,,,u 6mj. trpam kombi sa brošurama i uzorcima....pa proći Jadransku obalu od glave do pete...
prazne vrećice ne prodajem, nema računa
po svemu sudeći,,,u 6mj. trpam kombi sa brošurama i uzorcima....pa proći Jadransku obalu od glave do pete...
odlično, vidimo se u umagu onda
0
ireks aroma!? poznata? dobri?loši? svaka informacija je dobro došla
može i pp
može i pp
0
ne još, nisamo imao vremena to ti je kad radiš ;-)
ali budem, javit ću
ali budem, javit ću
0
jesu započeli radovi u poljima lavande? ja se brusim za subotu na frezanje i malo obrezivanje
Poštovani Roko,
Molim Vas da pregledate PM. Bilo bi mi jako drago kada bismo uskoro stupili u kontakt. S poštovanjem
Molim Vas da pregledate PM. Bilo bi mi jako drago kada bismo uskoro stupili u kontakt. S poštovanjem
Perla- Broj postova : 6
Registriran : 29.12.2008
0
Evo ja pregledao malo ovaj dio foruma, prešao malo po pevecu kupio sjeme za lavandu neko francusko i izašlo me za 30 kuna plus zemlja 25 oko 250 teglica posijane lavande. ovo je neka vrsta beta faze u zagorju al lako imam za svoje potrebe tu lavandu.
Pohvala za Rokija jer stvarno se vidi da si uredan gazda po slikama.
Vidio sam na starom forumu ostavio si neke kontakte pa pošto pregovaram za neko zemljište imam i u planu posjetit Oreškovića iz Varaždina pošto on ima certificirane sadnice pa da i ja pokrenem neku manju proizvodnju u svom kraju.
Pozdrav!
Pohvala za Rokija jer stvarno se vidi da si uredan gazda po slikama.
Vidio sam na starom forumu ostavio si neke kontakte pa pošto pregovaram za neko zemljište imam i u planu posjetit Oreškovića iz Varaždina pošto on ima certificirane sadnice pa da i ja pokrenem neku manju proizvodnju u svom kraju.
Pozdrav!
pozdrav,,, hvala na pohvali, trudim se
informacije imaš, a ako te još nešto zanima,,,pitaj, ekipa je tu..hheheheeh
informacije imaš, a ako te još nešto zanima,,,pitaj, ekipa je tu..hheheheeh
Pazite na sadnice koje su posađene u polju,mome rođaku pokrali dvogodišnje sadnice sa polja
Zvona- Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14
evo koja slikica..našao sam ovu od lipnja prošle godine (čisto usporedbe radi)....ja i moje kopačice na djelu vidi se da sam modno osviješten, u tonu...
ove godine samo kosim, jer ne mogu sa frezom unići u redove... pokušat ću nakon berbe usfrezati, a ako ne tad onda na jesen kad budem prihranjivao sa stajskim gnojem i vapnencom...
frezu sam suzio na 60cm...ali svejedno mi radi više štene nego koristi,,,, a moram priznati da je puno lakše kositi,,,,
ako dragi Bog da lijepog vremena, planiram ubrati preko 15 tona cvijeta....
ove godine samo kosim, jer ne mogu sa frezom unići u redove... pokušat ću nakon berbe usfrezati, a ako ne tad onda na jesen kad budem prihranjivao sa stajskim gnojem i vapnencom...
frezu sam suzio na 60cm...ali svejedno mi radi više štene nego koristi,,,, a moram priznati da je puno lakše kositi,,,,
ako dragi Bog da lijepog vremena, planiram ubrati preko 15 tona cvijeta....
Što bi mi ratari rekli zatvorila je redove.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
Evo pronašao sam jednu stranicu gdje je fenomenalno objašnjeno sve od a - ž pa ako kome zatreba neka ide na:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Da slike su mrak a i vidi se na njima da se naradite tokom godine.
Mi smo prije nekih desetak godina koristili za međurednu obradu kukuruza takozvanu Čaru Roko neznam kak se to točno književno zove ali ima uglavnom navarene trokute koji su naoštreni i mogu se podesit po širini koja je potrebna za red i ima kotać koji regulira dubinu u koju ulaze ti trokuti u zemlju i traktorom se prođe dok je još kukuruz relativno nizak da se ne mora špricat otrovima.
Evo i jedan link na ovu temu:
Ili ovak nešto.
Jer ako ti je freza benzinka ti mnogo potrošiš na benzin korz godinu, ovako uzmeš nekog polovnog imt-a i taj stroj i brže ti izađe vremenski a i uštediš te ne moraš hodat za frezom.
Eto sam prijedlog možda nekom pomogne
Mi smo prije nekih desetak godina koristili za međurednu obradu kukuruza takozvanu Čaru Roko neznam kak se to točno književno zove ali ima uglavnom navarene trokute koji su naoštreni i mogu se podesit po širini koja je potrebna za red i ima kotać koji regulira dubinu u koju ulaze ti trokuti u zemlju i traktorom se prođe dok je još kukuruz relativno nizak da se ne mora špricat otrovima.
Evo i jedan link na ovu temu:
Ili ovak nešto.
Jer ako ti je freza benzinka ti mnogo potrošiš na benzin korz godinu, ovako uzmeš nekog polovnog imt-a i taj stroj i brže ti izađe vremenski a i uštediš te ne moraš hodat za frezom.
Bok svima!
Evo me novi sam, kako na ovome forumu tako i novi, potencijalni uzgajivač lavande. Prije svega, Roko svaka časta na ovolikome trudu, kako u svojim poljima tako i na forumu! Svaka cast i zelim ti jos mnogo uspjeha i vrucih i suncanih ljeta kao i ne prehladnih zima!!!
Inace sam iz Istre, okolica Poreca, i gledam kako mi neobradjena zemlja stoji, a moji se nemogu smisliti sta bi dalje sijali i sadili pa rekoh ja da probamo lavandu.
Zanimalo bi me koju biste vi ekipa vrstu lavande preporucili za istarsko podneblje (hvarsku - s obzirom da neki govore kako nije rijedak slucaj da osuši) ili mozda čak neki hibrid s obzirom da to podneblje zimi zna imati dosta padalina i iznenadnih mrazova....? Neznam, stoga pitam za vase misljenje! Hvala svima, pozdrav!!
Evo me novi sam, kako na ovome forumu tako i novi, potencijalni uzgajivač lavande. Prije svega, Roko svaka časta na ovolikome trudu, kako u svojim poljima tako i na forumu! Svaka cast i zelim ti jos mnogo uspjeha i vrucih i suncanih ljeta kao i ne prehladnih zima!!!
Inace sam iz Istre, okolica Poreca, i gledam kako mi neobradjena zemlja stoji, a moji se nemogu smisliti sta bi dalje sijali i sadili pa rekoh ja da probamo lavandu.
Zanimalo bi me koju biste vi ekipa vrstu lavande preporucili za istarsko podneblje (hvarsku - s obzirom da neki govore kako nije rijedak slucaj da osuši) ili mozda čak neki hibrid s obzirom da to podneblje zimi zna imati dosta padalina i iznenadnih mrazova....? Neznam, stoga pitam za vase misljenje! Hvala svima, pozdrav!!
PrikA- Broj postova : 2
Registriran : 22.06.2009
0
freza mi je dizel, i potrošim oko 150 litara goriva godišnje...možda nije puno, ali napravi se čudo posla...
glavni problem je što su svi savjetovali foliju, i razmak sadnje 1x1,5m. Tako da ja sad ne mogu unići unutar redova jer se lavanda raširila i spojila redove,,sad je u cvijetu (biti će koja slikica)..svi su govorili da će se proširiti oko 1metra...a kod mene sad ne možeš hodati između redova a kamoli nešto sa strojem raditi...
Planiram kupiti voćarsko-vinograd. traktor i sa njim obrađvati budući nasad... plan sadnje je 2.3m x 60cm a traktor bi bio oko 140cm širine, tko da mi ostaje 90cm razmaka unutar redova...
PrikA,,,hvala na željama...
nego, mogu ti poslati broj mobitela od ekipe iz Istre, koja sadi lavandu...pa vidi sa njima koja je najbolja tj. koju je lakše prodati... i naravno da se kod njih još malo posavijetuješ o sadnji i tim "problemima"
pozdrav!!
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Stranica 6 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.