AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (3)
Stranica 7 / 40. • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (3)
nemaš krave dojilje jer ako se dobro sječam proizvodnja iznad 120 tis lit po gospodarstvu automatski ti krave ulaze u MLJIJEČNE. Osim ako ti na 24 krave nemaš tu količinu? Onda se moraš zabrinut ili ne muzeš baš svaki dan
mile67- Broj postova : 31
Zanimanje : Poljoprivrednik-ratar
Registriran : 01.02.2014
0
problem je to što si ti inzistirao da ti sve krave idu u krave dojilje pošto znam da su ti sve simentalke i prije su takve pasmine išle u dojilje međutim prošle godine su ti odredili kolko krava ti može ići u krave dojilje i toliko si mogao i upisati međutim ti si se kolko te poznam usprotivio i tražio da se sve krave upišu kao krave dojilje što je službenik ili službenica i odradio-la međutm nije mi jasno da te sustav nije upozorio prije potvrde zahtjeva da nešto nevalja a za službenike mi nije čudno jednostavno su išli linijom manjeg otpora jer na kraju krajeva oni ne gube ništa
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
meni sustav nije dao da upišem više nego što ispada po formuli, jedini moj izbor je bio da sam odaberem koje će biti krave dojilje
moguće je da službenici imaju superovlasti editiranja, ali neshvatljivo mi je da to urade u ovom slučaju jer su morali znati što će se desiti
moguće je da službenici imaju superovlasti editiranja, ali neshvatljivo mi je da to urade u ovom slučaju jer su morali znati što će se desiti
ma neznam oni su to zakomplicirali a u biti isti k.. jedino nesmijem prodati tele 4mj od dojilja a poticaj skoro isti jedino neznam dali veže premiju za mlijeko to što je dojilja ili ne veže pa može biti i mliječna
11
falkon 2 je napisao/la:Danas bio u agenciji u Vukovaru ... i ovako prava na poticaj na nove čestice se nemoraju kupovati ALI ti bivši posjednik će odlučiti dali će ti otpustiti ista ili ne ... znači možeš uvasti na sebe česticu ali ne i dobiti poticaj na istu ! Ako bivši posjednik vam otpusti svoja prava na tu česticu onda vam se umanjeuju ista za 10%.
Znaci tebe covjek kojem je prosle godine istekao ugovor o zakupu i nema nikakve veze sa zemljom vise moze karat i ucjenjivat. To nema u pm.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
SteveO je napisao/la:falkon 2 je napisao/la:Danas bio u agenciji u Vukovaru ... i ovako prava na poticaj na nove čestice se nemoraju kupovati ALI ti bivši posjednik će odlučiti dali će ti otpustiti ista ili ne ... znači možeš uvasti na sebe česticu ali ne i dobiti poticaj na istu ! Ako bivši posjednik vam otpusti svoja prava na tu česticu onda vam se umanjeuju ista za 10%.
Znaci tebe covjek kojem je prosle godine istekao ugovor o zakupu i nema nikakve veze sa zemljom vise moze karat i ucjenjivat. To nema u pm.
znaci odma se umanji pravo za 10%, a nagodinu tu cesticu i to pravo uzme netko drugi pa se i njemu umanji opet za 10%, itd itd...i nakon 10 prijenosa umanjilo se 100%?? koje li nebuloze. znaju oni sta rade.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
stanar je napisao/la:problem je to što si ti inzistirao da ti sve krave idu u krave dojilje pošto znam da su ti sve simentalke i prije su takve pasmine išle u dojilje međutim prošle godine su ti odredili kolko krava ti može ići u krave dojilje i toliko si mogao i upisati međutim ti si se kolko te poznam usprotivio i tražio da se sve krave upišu kao krave dojilje što je službenik ili službenica i odradio-la međutm nije mi jasno da te sustav nije upozorio prije potvrde zahtjeva da nešto nevalja a za službenike mi nije čudno jednostavno su išli linijom manjeg otpora jer na kraju krajeva oni ne gube ništa
paor je napisao/la:meni sustav nije dao da upišem više nego što ispada po formuli, jedini moj izbor je bio da sam odaberem koje će biti krave dojilje
Upravo tako, sustav je dopustio da potvrdiš samo ono na što IMAŠ pravo, tako je i kod mene ... u dva navrata kada sam bio u agencije mi je potvrđeno da je sve dobro urađeno ...
paore što se tiče nekih "superovlasti" lane sam radio jedan zahtjev gdje čovjeku nije bilo upisano nikakve kvote mlijeka i bilo doslovno sve zbrljano, vlasnik mi je reko da to potvrdim i zaključam ALI sutra dan su mu dodavali kvote za mlijeko i gospoda iz zagreba su otključali zahtjeve i izvršili mu ispravak.
SteveO je napisao/la:falkon 2 je napisao/la:Danas bio u agenciji u Vukovaru ... i ovako prava na poticaj na nove čestice se nemoraju kupovati ALI ti bivši posjednik će odlučiti dali će ti otpustiti ista ili ne ... znači možeš uvasti na sebe česticu ali ne i dobiti poticaj na istu ! Ako bivši posjednik vam otpusti svoja prava na tu česticu onda vam se umanjeuju ista za 10%.
Upravo tako, može te zajebavati čak i za zemlju koju kupiš ... biti će na tebi ali ne i da ćeš imati prava na poticaj ako ti bivši posjednik to ne odobri.
tomo_MF je napisao/la:SteveO je napisao/la:falkon 2 je napisao/la:Danas bio u agenciji u Vukovaru ... i ovako prava na poticaj na nove čestice se nemoraju kupovati ALI ti bivši posjednik će odlučiti dali će ti otpustiti ista ili ne ... znači možeš uvasti na sebe česticu ali ne i dobiti poticaj na istu ! Ako bivši posjednik vam otpusti svoja prava na tu česticu onda vam se umanjeuju ista za 10%.
znaci odma se umanji pravo za 10%, a nagodinu tu cesticu i to pravo uzme netko drugi pa se i njemu umanji opet za 10%, itd itd...i nakon 10 prijenosa umanjilo se 100%?? koje li nebuloze. znaju oni sta rade.
Tih 10% se umanjuje od punog iznosa (vjerovatno odobrenog) tako da ako se posjednik svake godine mijenaj onda će tu uvijek biti 10% manji poticaji,ALI bez obzira ako je ugovor jednogodišnji ali isti posjednik onda je umanjenje samo prve godine, svake sljedeće ide puni iznos jer su prava već na vama ...
Sva ta pravila posljedica su birokratskog i malograđanskog mentaliteta povezanog sa potrebom 'štednje', ali da se nigdje javno ne spomene ista. Zato danas vrijedi još više ono što sam uvijek govorio: ako se želiš baviti poljoprivredom - moraš imati svoju zemlju, i što manje biti ovisan o zakupu, natječaju, gospodaru - političaru (a u našem poslu on je zapravo postao gospodar života i smrti). Sve se radi da se umanji broj zahtjeva za poticajima i da se na taj način potroši što manje novca iz proračuna (točnije onih 3/4), postavljaju se razne administrativne prepreke (od smanjenja broja ureda do ispunjavnja zahtjeva isključivo pomoću interneta). To postavljanje brojinih barijera nije slučajno. Normalno to će se obiti o glavu tim istim političarima, prilikom prvih izbora.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 1. ožujka započinje sa zaprimanjem zahtjeva poljoprivrednika za izravna plaćanja za 2014. godinu. Zahtjev se popunjava elektronski, pomoću internetske aplikacije AGRONET, a podnosi se „papirnato“, osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u 21 županiji.
Ako nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev, poljoprivrednicima će pomoći djelatnici regionalnih ureda Agencije za plaćanja, Poljoprivredno savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije, na više od 60 lokacija u zemlji.
Novost ove godine je da se poljoprivrednicima ne dodjeljuju nova prava na plaćanja, već koriste prava koja su im dodijeljena prošle godine, ako to žele. Stoga je važno da na zahtjevu za 2014. godinu prijave korištenje prava na plaćanja. Poljoprivrednici koji su imali promjenu posjeda, odnosno ako su smanjili ili povećali površinu zemljišta koje obrađuju, imaju mogućnost prijenosa tih prava do 2. travnja, kako bi i za to zemljište mogli zatražiti izravna plaćanja
http://www.apprrr.hr/zapocinje-zaprimanje-zahtjeva-poljoprivrednika-za-izravna-placanja-za-2014-godinu-812.aspx
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
picek upravo tako, al et jučer sma bio i još im ne radi aplikacija za prenos prava ...
Vrsta prava ID prava Broj prava Vrijednost prava Izvor Godina korištenja
Regionalno 12899203 20,99 450,03 Inicijalna dodjela 0
Regionalno 12899204 1,58 186,03 Inicijalna dodjela 0
Šta li im ovo znači ovo mi piše na agronetu pod rubrikom prava na plaćanje
Regionalno 12899203 20,99 450,03 Inicijalna dodjela 0
Regionalno 12899204 1,58 186,03 Inicijalna dodjela 0
Šta li im ovo znači ovo mi piše na agronetu pod rubrikom prava na plaćanje
11
to se kod mene svakih par dana mijenja, vrsta prava i broj prava ...
stanar je napisao/la:ma neznam oni su to zakomplicirali a u biti isti k.. jedino nesmijem prodati tele 4mj od dojilja a poticaj skoro isti jedino neznam dali veže premiju za mlijeko to što je dojilja ili ne veže pa može biti i mliječna
za dojilje je potpora preko tisuću kuna, a za mliječne ispod 500
premija za mlijeko je valda ista
Ljudi a do kad to umanjenje traje? tj kad se poticaj vraća na puni iznos? Ili ostaje smanjen stalno ?
CASE Jxu105- Broj postova : 133
Registriran : 04.08.2010
1
pogledao sam kako izgleda novi zahtjev i vidim da mi nisu upisane mliječne kvote...?
Koliko država brine o razvoju poljoprivrede govori vam to da smo za ovce dobili 19 kn/grlu, a samo označavanje (markica+bolus) kad to radi HPA je 56 kn/grlu. Sad mi Jakovina priča o konkurentnosti... Za ugrožene i izvorne pasmine smo dobili 435 kn/rasplodnom grlu za svinje, dok su nizozemski hibridi dobili preko 500 kn po grlu. Koga se tu potiče? A znamo dobro koji igrači su najveći svinjogojci u HR, oni što žive u dvorcima...
Što reći, vratila nam se vremena kmetova i veleposjednika, al mi imamo vile u rukama doći će im to glave, kao što je došlo i onima prije njih.
Što reći, vratila nam se vremena kmetova i veleposjednika, al mi imamo vile u rukama doći će im to glave, kao što je došlo i onima prije njih.
Vidim na agronetu ima stavka prava na plaćanja... imam upisan broj hektara i vrijednost prava, jel zna tko šta vrijednost prava točno znači ?
paor je napisao/la:pogledao sam kako izgleda novi zahtjev i vidim da mi nisu upisane mliječne kvote...?
isti slučaj i kod mene..
1) U 2014. godini korisnik podnosi zahtjev u razdoblju od 1. ožujka do 15. svibnja.
(3) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, zahtjev za premije za krave dojilje, plaćanja za mliječne krave, te zahtjev za specifičnu potporu podnosi se od 1. travnja do 15. svibnja 2014. godine.
Možda u tom grmu leži zec..
jstojsic- Broj postova : 17
Registriran : 11.03.2012
2
Na agronetu objavljeno pravo na plaćanja,broj prava su hektari ali ne znam što je vrijednost prava.Za regionalno mi piše 351 a za posebno plaćanje za razminirano 335.Kako bi bilo lijepo da su to euri i da se isplaćuje u cijelosti.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
ja ni naci nemogu dise gleda jbte....
tomybrzic- Broj postova : 615
Registriran : 21.03.2009
18
tomybrzic, odes na agronet pa na registri i evidencije i onda imas prava na placanja, tam pogledas.
ako su to euri onda je bolje neg prije, jedino sto ce nas smuljati s tim pravima i smanjenjima.
Nismo mi Slovacka da imamo 650 eura po hektaru.... Mi Hrvati cemo bit zadovoljni i s 351.
ako su to euri onda je bolje neg prije, jedino sto ce nas smuljati s tim pravima i smanjenjima.
Nismo mi Slovacka da imamo 650 eura po hektaru.... Mi Hrvati cemo bit zadovoljni i s 351.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Kod mene regionalno 809,95
PPRZ 335,00
PPRZ 335,00
Ero 1- Broj postova : 422
Registriran : 07.08.2010
16
→→→ : VIŠE
Stranica 7 / 40. • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40