AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ARONIJA
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: ARONIJA
Ma čuj ima svakavih podataka od 5,5-8.... Navodno.....
robix- Broj postova : 123
Registriran : 15.11.2012
0
Bok ljudi.
Evo konačnog popisa.
1. DBojan 1
2. DBojan 2
3. Zlatniwilly 1
4. Zlatniwilly 2
5. MicoPrlna 1
6. Micoprlna 2
7. MicoPrlna 3
8. BarbaZG
9. Robix 1
10. Robix 2
11. Robix 3
12. Boris Rajher 1
13. Boris Rajher 2
14. Boris Rajher 3
Dakle molim da se svi nađemo u Virovitici u 10.30. u HOTELU Šulentić. Ponesite sredstva za pisanje(Bilježnica, olovka) i natuknice o kojima želite diskutirati. Molim da svi dođete jer plaćamo po broju rezervacija. U centru Virovitice na velikom kružnom toku(kraj Reifeisen banke i Konzuma) pičite prema Zagrebu ili Daruvaru ne prema Osijeku, prođete prugu nakon cca 300m i na sljedećem raskršću(300m od pruge) idete ravno. Vozite se cca.700-800m po glavnoj cesti dok ne dođete do crkve i nogometnog igrališta i na odredištu ste.
Vidimo se ljudi.
P.S.Ksara još te očekoujem i bilo bi mi jako drago da se vidimo. Vidi ako ikako možeš dođi.
POZDRAV.
Evo konačnog popisa.
1. DBojan 1
2. DBojan 2
3. Zlatniwilly 1
4. Zlatniwilly 2
5. MicoPrlna 1
6. Micoprlna 2
7. MicoPrlna 3
8. BarbaZG
9. Robix 1
10. Robix 2
11. Robix 3
12. Boris Rajher 1
13. Boris Rajher 2
14. Boris Rajher 3
Dakle molim da se svi nađemo u Virovitici u 10.30. u HOTELU Šulentić. Ponesite sredstva za pisanje(Bilježnica, olovka) i natuknice o kojima želite diskutirati. Molim da svi dođete jer plaćamo po broju rezervacija. U centru Virovitice na velikom kružnom toku(kraj Reifeisen banke i Konzuma) pičite prema Zagrebu ili Daruvaru ne prema Osijeku, prođete prugu nakon cca 300m i na sljedećem raskršću(300m od pruge) idete ravno. Vozite se cca.700-800m po glavnoj cesti dok ne dođete do crkve i nogometnog igrališta i na odredištu ste.
Vidimo se ljudi.
P.S.Ksara još te očekoujem i bilo bi mi jako drago da se vidimo. Vidi ako ikako možeš dođi.
POZDRAV.
MicoPrlna- Broj postova : 98
God : 46
Zanimanje : dipl.ing.stroj.
Registriran : 14.01.2013
1
Nažalost kako stvari stoje neću moći doci ... Desilo se neki nenadani problemi... Svakako cu nekoga kontaktirati da vidim kako je bilo.
ksara- Broj postova : 144
God : 39
Registriran : 09.05.2012
1
Pozdrav svima!
Evo i mene na ovaj forum.
Ja još nemam ništa posađeno osim jednog grma u dvorištu, ali taj grm me ponukao na pripremu sadnje na 1H za početak. Iz tog razloga bi se i kolega i ja pridružili na druženju sutra ako nas primate u društvo. Ručak nam nije bitan koliko sam sastanak i sve ono što bi moglo proizaći iz istog.
Evo i mene na ovaj forum.
Ja još nemam ništa posađeno osim jednog grma u dvorištu, ali taj grm me ponukao na pripremu sadnje na 1H za početak. Iz tog razloga bi se i kolega i ja pridružili na druženju sutra ako nas primate u društvo. Ručak nam nije bitan koliko sam sastanak i sve ono što bi moglo proizaći iz istog.
ivanf- Broj postova : 2
God : 41
Registriran : 22.09.2013
0
Zaboravio napisati svoj broj mobitela...
098 517 175
098 517 175
ivanf- Broj postova : 2
God : 41
0
druženje u VT
Hajde, da čujemo kako je prošlo druženje...
bajamika- Broj postova : 76
Registriran : 08.03.2012
0
Pa dobro. Eto upoznali se,ubili nedjeljno prijepodne i fino jeli:cheers:
0
... a ja se zbog druženja na koje nisam mogla doći registrirala na forumu, ne vjerujem da ste samo fino papali, mislim da ima toga puuuno više samo nam ne želite reči jer nismo bili sa Vama. Nadam se samo da nisam u pravu.... ili se varam!
kavica- Broj postova : 13
0
Ma nije bilo ništa posebno.... Vjeruj mi,kao pao neki načelni dogovor da bi se osnovala zadruga i to je to. Malo razmjena iskustava oko uzgoja...
0
... pa to i nije baš ništa,(ovisi o očekivanjima) ako pogledamo da nas EU tjera u zadruge i klastere jer smo sitni proizvođači, zašto ne dobrom organizacijom sa poznatim parametrima (udjelom u zadruzi), može se i do nekih razvojnih projekata i svašta nešto...i samo veliki mogu konkurirati, a mogli bi kad se udružimo biti najveća zadruga aronije.
To ima svojih prednosti,..
To ima svojih prednosti,..
0
Ja bih se opet malo vratio na ph, naime ovdje ste pisali da aronija trpi sve, da ph može biti od 5,5-8, ako se ne varam 7 je neutralno, a 8 lužnato a navodno da joj odgovara niži ph....
andrusko- Broj postova : 19
Registriran : 26.04.2013
0
Hej, kavicakavica je napisao/la:... a ja se zbog druženja na koje nisam mogla doći registrirala na forumu, ne vjerujem da ste samo fino papali, mislim da ima toga puuuno više samo nam ne želite reči jer nismo bili sa Vama. Nadam se samo da nisam u pravu.... ili se varam!
vidim Bjelovar,
Koliko aronija, gdje, kada su posađene... koliki je bio urod
Ja imama mali nasad (250 kom) u Lipovom Brdu.
Ove godine prva berba, oko 150 kg, nešto prodao nešto osušio, nešto radio sok i sl...
Bilo bi mi drago da podjelim iskustva, kao i da nešto novo naučim...
0
pozdrav,
novi sam na forumu. ima li netko da bi bio voljan pomoći i poslati nešto sitno sjemenja da probam uzgojiti par grmića za vrt da vidim kako bi se ponašala kod nas u dalmaciji? ako ima netko može na pm da se dogovorimo.
inače, pročitao sam sve najbolje o ovoj, do jučer mi nepoznatoj, biljci na internetu
novi sam na forumu. ima li netko da bi bio voljan pomoći i poslati nešto sitno sjemenja da probam uzgojiti par grmića za vrt da vidim kako bi se ponašala kod nas u dalmaciji? ako ima netko može na pm da se dogovorimo.
inače, pročitao sam sve najbolje o ovoj, do jučer mi nepoznatoj, biljci na internetu
prodo- Broj postova : 1
Registriran : 23.09.2013
0
Bajamika, koliko su ti stare sadnice?
0
Prodo, ne znam di si u Dalmaciji, ja sam svoje nabavio u MBM stakleniku
0
Pozdrav forumašima.
Evo ukratko izvještaja sa druženja:
Dakle sastasmo se nas 9 proizvođača aronije(bilo je i budućih proizvođača) i krenusmo sa raspravom. Bilo je tu čuda mišljenja i razmišljanja ali nismo nikako mogli postići neki konsenzus oko udruge ali smo se svi složili da se udružiti moramo. Dakle okupili smo na hrpu proizvođače sa 12-ak tisuća sadnica što prve ili druge vegetacije. Neki su već ove godine imali berbu i plasiraju dio svojih proizvoda na tržište a neki čekaju sljedeću godinu. Mišljenje nekih je da bi udruga funkcionirala na taj način da se sav proizvod preda zadruzi(osim za osobne potrebe) i zajednički proizvod predstavi i prodaje na tržištu. Mišljenje drugih pak je bilo da bi u zadrugu predavali samo višak svojih proizvoda koje nemogu prodati te na taj način rješavati proizvod pod zajedničkim logom(100ljudi, 100 ćudi). Dakle raskol među sudionicima već u startu. Načelno je dogovoreno da bi se sastali u 12-om mjesecu te probali oformiti udrugu sa svim upravno-pravnim tijelima oko kojih su se opet polomila koplja(Svi ko ludi da preuzmu neku funkciju u udruzi(predsjednik, tajnik)) a moramo ih imati). Nakon tog načelnog dogovora pojelo se i popilo te malo izmjenili stavovi i iskustva o uzgoju te bi u globalu to bilo to. Pozdravismo se i zaželjesmo sretan put jedni drugima.
Sve u svemu ŠTA REĆI? KOJU POSLUKU PORATI?
Dakle sastasmo se nas 9 proizvođača aronije(bilo je i budućih proizvođača) i krenusmo sa raspravom. Bilo je tu čuda mišljenja i razmišljanja ali nismo nikako mogli postići neki konsenzus oko udruge ali smo se svi složili da se udružiti moramo. Dakle okupili smo na hrpu proizvođače sa 12-ak tisuća sadnica što prve ili druge vegetacije. Neki su već ove godine imali berbu i plasiraju dio svojih proizvoda na tržište a neki čekaju sljedeću godinu. Mišljenje nekih je da bi udruga funkcionirala na taj način da se sav proizvod preda zadruzi(osim za osobne potrebe) i zajednički proizvod predstavi i prodaje na tržištu. Mišljenje drugih pak je bilo da bi u zadrugu predavali samo višak svojih proizvoda koje nemogu prodati te na taj način rješavati proizvod pod zajedničkim logom(100ljudi, 100 ćudi). Dakle raskol među sudionicima već u startu. Načelno je dogovoreno da bi se sastali u 12-om mjesecu te probali oformiti udrugu sa svim upravno-pravnim tijelima oko kojih su se opet polomila koplja(Svi ko ludi da preuzmu neku funkciju u udruzi(predsjednik, tajnik)) a moramo ih imati). Nakon tog načelnog dogovora pojelo se i popilo te malo izmjenili stavovi i iskustva o uzgoju te bi u globalu to bilo to. Pozdravismo se i zaželjesmo sretan put jedni drugima.
MicoPrlna- Broj postova : 98
God : 46
Zanimanje : dipl.ing.stroj.
Registriran : 14.01.2013
1
žalosno
Zvona- Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14
NIJE ŽALOSNO , JER JE TO TAKO. SVATKO IMA PRAVO RAZMIŠLJATI NA SVOJ NAČIN. IMA NAS KOJI BI IŠLI U ZADRUGU,IMA KOJI BI PA NEBI. NETKO UOPĆE NE RAZMIŠLJA O TOME.... TAKO JE TO U SVEMU. VJERUJEM DA BI SE 10 LJUDI NAŠLO ZA UDRUŽIVANJE...A DALJE... MISLIM DA JE BILO ILUZORNO OČEKIVATI DA ĆE SE U NEDJELJU OSNOVATI ZADRUGA.... OSIM TOGA NIJE NAS BAŠ PUNO BILO,A NA FORUM NAS IMA...........................
0
Pozdrav bajamika,bajamika je napisao/la:Hej, kavicakavica je napisao/la:... a ja se zbog druženja na koje nisam mogla doći registrirala na forumu, ne vjerujem da ste samo fino papali, mislim da ima toga puuuno više samo nam ne želite reči jer nismo bili sa Vama. Nadam se samo da nisam u pravu.... ili se varam!
vidim Bjelovar,
Koliko aronija, gdje, kada su posađene... koliki je bio urod
Ja imama mali nasad (250 kom) u Lipovom Brdu.
Ove godine prva berba, oko 150 kg, nešto prodao nešto osušio, nešto radio sok i sl...
Bilo bi mi drago da podjelim iskustva, kao i da nešto novo naučim...
pošalji na pm brojček pa se čujemo, bojim se da meni treba znanja i iskustva jer sam nova u proizvodnji, treba vremena do berbe... a ti već bereš. Ali zato upoznat već prave aronijaše, ...voljela bi pogledati tvoj nasad aronije, nije daleko, ako nije problem!!
0
prošle godine posađene (31.03.2012. prošle godine nabrao 3 kg ploda)andrusko je napisao/la:Bajamika, koliko su ti stare sadnice?
Sadnice kupio od Milića - kaže trogodišnje, plaćao po dva eura s dostavom u BJ.
0
Da to sam i očekivao, ustvari u našem razgovoru, predvidio sam taj scenarij,,,MicoPrlna je napisao/la:Pozdrav forumašima.
Svejedno, palac gore i nadam se da ću prosincu moći doći...
0
Bok Dalmatinci znači stižemo i mi , e neka, evo i ja pripremio pokusnu sadnju od 200 sadnica, sljedeću jesen 1200 pa ćemo viditi. Ovih 200 navodnjavanje sa česme a za ovi 1200 upravo iskopan bunar ( zemljište graniči sa velikom lokvom - nije boćata ima ribe) i već se puni "živom vodom" kad nam krenu urodi bilo bi korisno da se informiramo jer mislim da smo u specifičnijem položaju od sjevera. Kako ste sadili, koliki razmak red - sadnica i sl. pozdrav iz Zagoreandrusko je napisao/la:Prodo, ne znam di si u Dalmaciji, ja sam svoje nabavio u MBM stakleniku
bute- Broj postova : 3
Registriran : 25.09.2013
0
Pa pisao sam u prijašnjem postu, jedan poznanik je od mene udaljen zračne linije oko 1km i pred par godina posadio 1400 sadnica. Kaže da su se sve bile primile ali da nisu napredovale on tvrdi da im ne odgovara mikroklima, imale su dovoljno vode i svega pa sam zato pitao da nije možda kakav ph tla bio u pitanju. Na koncu je sve sadnice izvadio i podijelio... a mene uhvatio strah...
0
a šta ja znam , nešto triba provati, isprid kuće imam jednu skoro u kamenu i rađa, cili dan je prži sunce, zalijem je tu i tamo, ne znam. Ove parcele su baš u Zagori, "debela" zemlja, kod kopanja bunara 2m lipe crne zemlje a onda gnjila. Sadnice sam naručila u Milića i uz aroniju ću probati po 20 komada kupine i 20 komada tayberrija pa ću vidit. U subotu frezanje i priprema dok se ne uskiši, još rupe i čekamo sadnice.Počinje sezona i supruga ni za lik pa da ga navrime iskoristim;)andrusko je napisao/la:Pa pisao sam u prijašnjem postu, jedan poznanik je od mene udaljen zračne linije oko 1km i pred par godina posadio 1400 sadnica. Kaže da su se sve bile primile ali da nisu napredovale on tvrdi da im ne odgovara mikroklima, imale su dovoljno vode i svega pa sam zato pitao da nije možda kakav ph tla bio u pitanju. Na koncu je sve sadnice izvadio i podijelio... a mene uhvatio strah...
bute- Broj postova : 3
Registriran : 25.09.2013
0
pozdrav svima.....evo i ja se odlučio priključiti forumu i krenuti u sadnju....po ovome što sam pročitao neznam u koju skupinu bi se stavio kao "mali" ili "veliki"(mada to i nije bitno) jer planiram posadit za prvu ruku 1000 komada i nadam se da ću naći sadnice koje su trogodišnje...kako je ovih dana kod mene u Sisku bila kiša i kako je zemlja "mokra" moram pričekati sa pripremom tla....pa me zanima vaše mišljenje tj iskustvo kako krenuti sa sadnjom(zemlja na kojoj planiram posadit nije se obrađivala 10 god samo se uredno kosila trava) i ako ima slučajno netko iz siska i okolice da se bavi uzgojem da se javi pa da se nađemo i da pogledam iz prve ruke kako i zašto neke stvari napravit. Hvala
cocta.sk- Broj postova : 44
Registriran : 30.09.2013
0
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Stranica 8 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.