AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ARONIJA
Stranica 5 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Re: ARONIJA
cuj , treba ici u podravku , dukat...ja pokusavam posredovati izmedju istoka i zapada, ne mogu ja ici u podravku a vama pred nosom...ja se zelim baviti aronijom iz hobija a ne zbog zarade... da imam plantazu od 1-og hektra prvo bi nasao otkupljivaca pa se sirio a vi svi obrnuto:laie:robix je napisao/la:treba ići u Podravku, Dukat itd itd, ali naravno ne sa količinom od 1,2 tone... Ispod 20,30 ili više možda.....
stalone- Broj postova : 17
Registriran : 27.08.2013
0
druga stvar, ako ja nadjem firmu koja ce otkupljivat aroniju po prihvatljivoj cijeni u eu, nec u ici od opg do opg, vec cu robu kupiti na jednom mjestu, klasifikovanu, sa certifikatima, uskladistenu po normama ili osusenu, kako hoces, u kolicinama od 10-ak tona pa na dalje, logicno..znaci u hr, ili bosni ili srbiji( za njih ne znam kako su organizovani) trebate zadruge i hladnjace ili susare...logicno, otkup na jednom mjestu tako da je nebitno da li ti imas 10 tona robe, tonu ili 100 tona... svima pod istim uvjetima, svima po trenutnoj, aktuelnoj cijeni..nisam li u pravu... pazi, npr, mali sam mis, uberem tonu ili pet, imam viska, kud cu s tim, ima otkupljivac u hr, nazovem, cijena ok, posaljem, on dalje salje na zapad, libo me racku sta ce on zaradit..meni racunica pase i njemu takodjer, pa ne mozemo svi furat novi model bmw...nisam ja kriv sto mi tata nije bio burzuj ili vlasnik neke firme ili nasljedio milon kvadrata najbolje zemlje na obali jos od marije terezije ili stoljeca sedmog...
0
pokusao sam da stavim text i sliku ali ne ide, litra soka od aronije na njemackom portalu za 8.60 eurona, znaci oko 60 kuna a nasi traze 120 kuna za litricu ili 0.75, znaci to su te relacije, eto nemam ni protiv koga nista. svima bi zelio pomoci posto zivim vani, ali vama treba zdrava konkurencija, nize cijene i da se okanete sna o brzoj lovi, inace bi ja zasadio 1000 ha i bio bogat, he he he...samo mene cekaju...sve se svodi na kvalitetu i kolicinu...a u eu je, nazalost kolicina i niska cijena nabitnijija...ajde nek me netko poklopi, bio bi mu zahvalan, ako ima takvih...
0
za tri litre 20 eurona, jebi ga , kolicina radi sve, odmah cijena niza...naruci 1000 litara, bit ce cijena 4 eurona, mozda i nize, ovisi koliko si sposoban da pregovaras..
0
jeba vas cucak, vi berete aroniju a ja tipkam... ni rijeci vise dok se netko ne javi...zelim i mogu pomoci..
0
ajde, ako ima neko problema sa plasmanom u inostranstvo , nek se javi... firma koja otkupljuje maline iz srbije mi je u blizini, ako ima neko 20.ak tona robe a ne zna sta ce sa njoim, nek se javi.. pooozzzz, to je jedan sleper, a jos bolje ako je roba smrznuta...
0
turopoljac je pisao da bi pravio hladnjacu i radio otkup, genijalno, turopoljac javi se radi plasmana u eu...
0
turopoljca nema od druženja u Cepidlaku prošlu jesenstalone je napisao/la:turopoljac je pisao da bi pravio hladnjacu i radio otkup, genijalno, turopoljac javi se radi plasmana u eu...
lkrunoo- Broj postova : 12
God : 60
Registriran : 24.07.2012
0
Ej,da se ja malo priključim jer 100 glava je pametnije od jedne.stalone je napisao/la:pokusao sam da stavim text i sliku ali ne ide, litra soka od aronije na njemackom portalu za 8.60 eurona, znaci oko 60 kuna a nasi traze 120 kuna za litricu ili 0.75, znaci to su te relacije, eto nemam ni protiv koga nista. svima bi zelio pomoci posto zivim vani, ali vama treba zdrava konkurencija, nize cijene i da se okanete sna o brzoj lovi, inace bi ja zasadio 1000 ha i bio bogat, he he he...samo mene cekaju...sve se svodi na kvalitetu i kolicinu...a u eu je, nazalost kolicina i niska cijena nabitnijija...ajde nek me netko poklopi, bio bi mu zahvalan, ako ima takvih...
1. pitanje je kakva je to kvaliteta soka i koliko posto je aronija jer baš sam danas probao 100% sok i to je čudo.
2. ako se prodaje 1l za 60kn(za pravi sok mislim da treba 2kg aronije da dobiš 1l soka) što ti ispada da ti je 1kg aronije 30kn i sad tu još dodaj troškove prerade,pakiranja distribucije 1kg te ispadne koliko? 10kn-i opet dobro jer ako čisto zaradiš 10kn/kg a imaš urod od 7-8 tona to ti je cca 10000eura zarade. Kaj nije tak?
ovo je samo moja opservacija
smoothcroatian- Broj postova : 20
Registriran : 20.07.2013
0
smoothcroatian je napisao/la:Ej,da se ja malo priključim jer 100 glava je pametnije od jedne.stalone je napisao/la:pokusao sam da stavim text i sliku ali ne ide, litra soka od aronije na njemackom portalu za 8.60 eurona, znaci oko 60 kuna a nasi traze 120 kuna za litricu ili 0.75, znaci to su te relacije, eto nemam ni protiv koga nista. svima bi zelio pomoci posto zivim vani, ali vama treba zdrava konkurencija, nize cijene i da se okanete sna o brzoj lovi, inace bi ja zasadio 1000 ha i bio bogat, he he he...samo mene cekaju...sve se svodi na kvalitetu i kolicinu...a u eu je, nazalost kolicina i niska cijena nabitnijija...ajde nek me netko poklopi, bio bi mu zahvalan, ako ima takvih...
1. pitanje je kakva je to kvaliteta soka i koliko posto je aronija jer baš sam danas probao 100% sok i to je čudo.
2. ako se prodaje 1l za 60kn(za pravi sok mislim da treba 2kg aronije da dobiš 1l soka) što ti ispada da ti je 1kg aronije 30kn i sad tu još dodaj troškove prerade,pakiranja distribucije 1kg te ispadne koliko? 10kn-i opet dobro jer ako čisto zaradiš 10kn/kg a imaš urod od 7-8 tona to ti je cca 10000eura zarade. Kaj nije tak?
ovo je samo moja opservacija
kuzim ja tebe, ali zakon trzista je jaci od svake logike, svako hoce jeftino kupit, skupo prodat, koga libo racku sto ti nisi nocima spavao ili danima gledao i pricao sa ljubljenom aronijom...ja bi radije kupio skuplji sok kod nekog naseg da znam da je 100 % ok, nego preko neta od pitajbogakoga...ali naveliko se moras nisko spustit, kuzis purgeru, nema nista preko noci...cijena friskog , susenog, u prahu proizvoda i sokova , dzema , su u velikim disproporcijama, nelogicno, ali za sada je tako...sve je to u ovom trenutku, lutrija...zasadi sta mozes, pij sok, krkaj marmeladu i sanjaj i nadaj ce...i ne zaboravi da ima 90% ljudi koji nemaju za kruh a na plac dolaze da vide kako izgleda paradajz i salata, da ne zaborave, a aroniju ne znaju ni izgovoriti....
0
Rocky, ajde odi boksaj.
MicoPrlna- Broj postova : 98
God : 46
Zanimanje : dipl.ing.stroj.
Registriran : 14.01.2013
1
Bravo MicoPrinaMicoPrlna je napisao/la:Rocky, ajde odi boksaj.
Rocky u kavez, pravi si fajter...
bajamika- Broj postova : 76
Registriran : 08.03.2012
0
Svi cmo mi biti za 2-3 godine multimilijarderi od našeg nasada i to nam je jedini cilj. Ako nebude tako oremo aroniju i sadimo krizanteme.
1
Svaka čast----------- ja ću kamilicu sijat:nm:
robix- Broj postova : 123
Registriran : 15.11.2012
0
Ljudi jel ide prodaja ovogodišnjeg uroda? Kakva je potražnja?
1
U jednom drugom postu je netko pitao za preradu dakle što treba za dobit sok (naravno osim samog ploda) pretpostavljam da treba preša pasterizator i što jo ide?
Jel postoje kakve mini linije za proizvodnju soka?
Jel postoje kakve mini linije za proizvodnju soka?
andrusko- Broj postova : 19
Registriran : 26.04.2013
0
Ima firma Euclid sve, mene više zanima papirologija?
Hele- Broj postova : 16
Registriran : 25.11.2012
0
Zanima me jedna stvar vezano za uvjete koje aronija (ne) podnosi,
da li tko ima iskustva da li i kako aronija podnosi posolicu?
U mom kraju je zna biti zimi dosta često pa me eto to zanima
hvala
da li tko ima iskustva da li i kako aronija podnosi posolicu?
U mom kraju je zna biti zimi dosta često pa me eto to zanima
hvala
andrusko- Broj postova : 19
Registriran : 26.04.2013
0
Ma aronija podnosi sve...
0
Bok. Evo vratismo se sa sajma u Gudovcu gdje smo vidjeli berač za aroniju i razgovarali sa zastiupnicima proizvođača u HR. Ima zanimljivih ideja i ponuda od strane proizvođača o preme za aroniju(Poljaci).
Evo par slika u prilogu.
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/7/y8vb.jpg/
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/17/s2zo.jpg/ "
Evo par slika u prilogu.
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/7/y8vb.jpg/
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/17/s2zo.jpg/ "
1
Cijena prava sitnica cca 22.000,00 eura:cry:
1
E pa ljudi ZADRUGA !!!!!!! Pa neće biti puno
0
Evo konačno netko ko ispravno razmišlja.
1
Poštovani aroničari!
Prije svega bi se želio ovim putem zahvaliti ljudima koji su me primili i uputili me u "tajne" uzgoja i održavanja aronije. Neću ih imenovati(znate koji ste). Ljudi,hvala Vam! Puno ste mi pomogli da se pripremim i shvatim kakav je to posao. Najvažnija stvar koju sam naučio jest otkup. Dok se otkup ne definira sve je to dodatni fuš od kojeg se može tu i tamo nešto malo zaraditi ali u globalu je sve to ništa dok se ne nađe pravi kupac. Sami smo premali a vidim da svi pričaju o zadruzi ali od toga vidim ništa. A to je jako važno! Zašto?
Imam kupca sa kojim sam već dosta pregovarao i njegovi zahtjevi su slijedeći:
1. definirati količinu 100% soka(koliko boca toga ima)
2. definirati cijenu(malo mu je bilo smiješno kada sam mu rekao koja je cijena 7,5dl jer je cijena previsoka.
3. proizvođači trebaju organizirati 1 otkupno mjesto gdje bi on sa kamionom došao i pokupio robu
4. sve bočice trebaju biti iste(isti oblik i ista etiketa)
Znači, najbolje bi bilo da mjesto gdje bi se vršio otkup bude opremljeno sa skladištem,hladnjačom, da se tamo pune boce i da svima bude relativno blizu da se ne gubi puno novaca na transportu. Da li Vi imate kakvu ideju? Tko ima najviše zemlje tj. najviše sadnica?
To je ukratko pa me zanimaju Vaša razmišljanja.
LP
Prije svega bi se želio ovim putem zahvaliti ljudima koji su me primili i uputili me u "tajne" uzgoja i održavanja aronije. Neću ih imenovati(znate koji ste). Ljudi,hvala Vam! Puno ste mi pomogli da se pripremim i shvatim kakav je to posao. Najvažnija stvar koju sam naučio jest otkup. Dok se otkup ne definira sve je to dodatni fuš od kojeg se može tu i tamo nešto malo zaraditi ali u globalu je sve to ništa dok se ne nađe pravi kupac. Sami smo premali a vidim da svi pričaju o zadruzi ali od toga vidim ništa. A to je jako važno! Zašto?
Imam kupca sa kojim sam već dosta pregovarao i njegovi zahtjevi su slijedeći:
1. definirati količinu 100% soka(koliko boca toga ima)
2. definirati cijenu(malo mu je bilo smiješno kada sam mu rekao koja je cijena 7,5dl jer je cijena previsoka.
3. proizvođači trebaju organizirati 1 otkupno mjesto gdje bi on sa kamionom došao i pokupio robu
4. sve bočice trebaju biti iste(isti oblik i ista etiketa)
Znači, najbolje bi bilo da mjesto gdje bi se vršio otkup bude opremljeno sa skladištem,hladnjačom, da se tamo pune boce i da svima bude relativno blizu da se ne gubi puno novaca na transportu. Da li Vi imate kakvu ideju? Tko ima najviše zemlje tj. najviše sadnica?
To je ukratko pa me zanimaju Vaša razmišljanja.
LP
smoothcroatian- Broj postova : 20
Registriran : 20.07.2013
0
2 .Otkupljivaču će svaka cijena biti previsoka...da je litra 30kn on bi rekao evo ti 15kn. cijena tih 7,5dcl se kreče kako se kreče, moje mišljenje je da otkupljivač može na tu cijenu dobiti 30-35% rabata (da se tako izrazim) ako uzme sve i neka on prodaje po "našoj" brutto cijeni bez rabata i njemu kao trgovcu je dosta...a ne da se kao i obično dešava da proizvođač dobije minimum minimuma a prekupac zarađuje masne pare.
3. i 4. obje točke se vežu uz tu famoznu "zadrugu". ona je dobra stvar samo netko od proizvođača treba pokrenuti stvari i napraviti još jedan onakav sastanak proizvođača i pokušati nešto napraviti zajedno. ali to je težak posao koji traži puno posla za mogući nikakav rezultat. potrebna je složnost proizvođača jer sigurno će biti i ljudi kojima to ne odgovara pa će biti "bacanja kostiju" među proizvođače po sistemu zavadi pa vladaj...
ako se uspije napraviti nekakva zadruga sa svojim upravnim tijelom i točno definiranim statutom ili pravilima poslovanja postoje šanse povuči novce iiz EU fondova i napraviti to mjesto otkupa i prerade (za početak prerada kod privatnih firmi u ime zadruge gdje bi svaki proizvođač solidno zaradio a zadruga to proda tom otkupljivaču sa jednakim bocama i naljepnicama)
teško je imati slogu jer se i na prodajnim cjenama ploda aronije vidi nesloga (što je razumljivo jer nema nikakvog dogovora) - cijene po njuškalu se kreču od 38kn do 70kn/kg svježeg ploda...a trebali bi pokušati zadržati neku srednju cijenu a na da jedni drugim spuštamo cijenu i doči ćemo brzo do ona 2 eura/kg koju daju neki članovi ovog foruma (što je njihovo legitimno pravo)...
3. i 4. obje točke se vežu uz tu famoznu "zadrugu". ona je dobra stvar samo netko od proizvođača treba pokrenuti stvari i napraviti još jedan onakav sastanak proizvođača i pokušati nešto napraviti zajedno. ali to je težak posao koji traži puno posla za mogući nikakav rezultat. potrebna je složnost proizvođača jer sigurno će biti i ljudi kojima to ne odgovara pa će biti "bacanja kostiju" među proizvođače po sistemu zavadi pa vladaj...
ako se uspije napraviti nekakva zadruga sa svojim upravnim tijelom i točno definiranim statutom ili pravilima poslovanja postoje šanse povuči novce iiz EU fondova i napraviti to mjesto otkupa i prerade (za početak prerada kod privatnih firmi u ime zadruge gdje bi svaki proizvođač solidno zaradio a zadruga to proda tom otkupljivaču sa jednakim bocama i naljepnicama)
teško je imati slogu jer se i na prodajnim cjenama ploda aronije vidi nesloga (što je razumljivo jer nema nikakvog dogovora) - cijene po njuškalu se kreču od 38kn do 70kn/kg svježeg ploda...a trebali bi pokušati zadržati neku srednju cijenu a na da jedni drugim spuštamo cijenu i doči ćemo brzo do ona 2 eura/kg koju daju neki članovi ovog foruma (što je njihovo legitimno pravo)...
panzer- Broj postova : 234
Registriran : 12.04.2012
4
Stranica 5 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Stranica 5 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.