AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ARONIJA
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: ARONIJA
Ljudi nikakav problem nije se organizirati u neku malu udrugu proizvođača aronije. Jedini problem je što su nasadi kod nas reletivno mladi i nemože se sa sigurnošću osigurati neka količina proizvoda koju bi kupac tražio. Samo je nekolicina proizvođača u HR koji imaju nasade koje daju već dobar urod i oni diktiraju sve ali ne još zadugo. I slažem se da niti cijena soka isto tako nije realna i morala bi biti manja(za sada ju opet diktiraju nekolicina ljudi čiji su nasadi u punom rodu). Ja vjerujem da bi nas se sigurno skupilo desetak proizvođača koji smo spremni se udružiti i proširiti proizvodnju samo da se osigura otkup. Ja i kolega smo se dogovorili da sigurno idemo zajedno u plasiranje proizvoda ali nasadi su nam podignuti ove godine tako da tek 2015 možemo očekivati neki kvalitetniji urod i količinu. Zasad imamo zajedno cca 2000komada sadnica i obojica imamo potencijala i volje za proširenjem na cca 6000komada ukupno. Treba razgovarati sa ljudima koji već nude svoje proizvode dali su voljni sastati se i vidjeti njihova razmišljanja(dbojan,ksara,robix i dr). Ja sam siguran da sa nas 10-ak proizvođača možemo osigurati dovoljnu količinu za siguran otkup a tu je još i otkup od ostalih proizvođača. Začas se skupi 15-20 tisuća sadnica i evo količine.
MicoPrlna- Broj postova : 98
God : 46
Zanimanje : dipl.ing.stroj.
Registriran : 14.01.2013
1
Što se tiče pokretanja stvari oko udruge, ima nas koji žele i mogu. Treba podrška ostalih a ne ono nismo si 2 km jedni od drugih i nebude to funkcioniralo. Tak nikad ništ nebude od toga.
Onaj tko zna potencijalne otkupljivače trebao bi probati dogovoriti neki sastanak s njima i organiziramo druženje da vidimo gdje smo.
Onaj tko zna potencijalne otkupljivače trebao bi probati dogovoriti neki sastanak s njima i organiziramo druženje da vidimo gdje smo.
1
Evo ja imam otkupljivača! I to vrlo ozbiljnog koji je već 30-ak godina u tom poslu i probao je sok te je oduševljen. No, čovjek je businessman i ja mu u što kraćem roku moram točno definirati količinu i cijenu(koje pakiranje tj. koje boce,koliko čajeva,koliko sušenih bobica koliko u prahu i td) a to mi se čini mission impossible. Sa nekima sam se upoznao i mislim da znate da nisam neki folirant i da gledam da sve strane budu zadovoljne. Prijavio sam se na forum iz razloga da sam podignem plantažu,da se upoznam sa ljudima koji će me savjetovati i kako se priča širila tako sam naišao i na otkup jer mi se cijela filozofija uzgoja svodi na to da prvo treba naći kupca a onda dizanje nasada. Jedini je problem u ovom poslu je što konkretne količine ploda dolaze nakon 3-4 godina a do onda ko živ ko mrtav. Eto, to Vam je moja situacija a ja sad ne znam što da napravim. Svaki savjet, prijedlog ili ideja su dobrodošli.
smoothcroatian- Broj postova : 20
Registriran : 20.07.2013
0
možete dogovoriti sastanak mi smo za suradnju,zadruga,zajednička prodaja ...MicoPrlna je napisao/la:Ljudi nikakav problem nije se organizirati u neku malu udrugu proizvođača aronije. Jedini problem je što su nasadi kod nas reletivno mladi i nemože se sa sigurnošću osigurati neka količina proizvoda koju bi kupac tražio. Samo je nekolicina proizvođača u HR koji imaju nasade koje daju već dobar urod i oni diktiraju sve ali ne još zadugo. I slažem se da niti cijena soka isto tako nije realna i morala bi biti manja(za sada ju opet diktiraju nekolicina ljudi čiji su nasadi u punom rodu). Ja vjerujem da bi nas se sigurno skupilo desetak proizvođača koji smo spremni se udružiti i proširiti proizvodnju samo da se osigura otkup. Ja i kolega smo se dogovorili da sigurno idemo zajedno u plasiranje proizvoda ali nasadi su nam podignuti ove godine tako da tek 2015 možemo očekivati neki kvalitetniji urod i količinu. Zasad imamo zajedno cca 2000komada sadnica i obojica imamo potencijala i volje za proširenjem na cca 6000komada ukupno. Treba razgovarati sa ljudima koji već nude svoje proizvode dali su voljni sastati se i vidjeti njihova razmišljanja(dbojan,ksara,robix i dr). Ja sam siguran da sa nas 10-ak proizvođača možemo osigurati dovoljnu količinu za siguran otkup a tu je još i otkup od ostalih proizvođača. Začas se skupi 15-20 tisuća sadnica i evo količine.
dbojan- Broj postova : 66
Registriran : 28.08.2012
0
ajmo ljudi ovako. Sad nek prođe ljeto,mnogi ljudi imaju još štošta raditi po njivama,pa kad se to privede kraju da se negdje nađemo na nekom sastanku... Negdje u 11 mjesecu. Mislim da bi to većini odgovaralo...ako ste za. Tko je, nek se javi,pa da probamo nešto. Nek svatko predloži neko mjesto gdje bi se mogli nači,da se bar upoznamo ako ništa više... Mislim da bi to bilo ok. samo da se nešto počne kretati.... ima nas od svakud: zagorje,slavonija,međimurje itd itd. Negdje u blizini Zgb mislim da nebi bilo loše... Ajde ljudi prijedlozi pa ćemo glasati... Moj glas vrijedi za 2 ,jer su Zokija izbacili sa foruma,a on je za i čita što se događa...."Kad se male ruke slože......
robix- Broj postova : 123
Registriran : 15.11.2012
0
E,da! Prođe ljeto, pa dok se mi organiziramo,nađemo, probamo dogovoriti, pokrenuti- prođe vlak.
Proizvod je interesantan i može se sada plasirati. Bitno je znati sa kojim se količinama sada raspolaže i koje bi to bile količine slijedećih 3 godine jer se ugovor sklapa na 3 godine. Dosta sam Vas upoznao i smatram Vas dobrim ljudima i želio bi Vam pomoći da plasirate svoje aronije. Ali napisao sam što mi sve treba i bojim se da ću morati ići do nekog jačeg i sa njim potpisati ugovor a onda što za Vas ostaje jest otkup aronije po cijeni koju će on dati. Nov sam u ovome tako da i sam ne znam kome da se obratim ali količine o kojima ja govorim mjere se u tisućama.
Proizvod je interesantan i može se sada plasirati. Bitno je znati sa kojim se količinama sada raspolaže i koje bi to bile količine slijedećih 3 godine jer se ugovor sklapa na 3 godine. Dosta sam Vas upoznao i smatram Vas dobrim ljudima i želio bi Vam pomoći da plasirate svoje aronije. Ali napisao sam što mi sve treba i bojim se da ću morati ići do nekog jačeg i sa njim potpisati ugovor a onda što za Vas ostaje jest otkup aronije po cijeni koju će on dati. Nov sam u ovome tako da i sam ne znam kome da se obratim ali količine o kojima ja govorim mjere se u tisućama.
0
Slažem se, ajdemo se naći za dva-tri tjedna negdje neformalno i upoznati se međusobno da vidimo ko koliko čega ima pa da to skupimo na hrpu da vidimo realno koja je to količina sadnica, kada se očekuje nekakav veći urod tako da se može prema potencijalnom kupcu. Treba pitati još ljudi koje znate koji sade aroniju da nas bude što više. Nađemo se negdje na pola puta. Nas dvojica je iz Virovitice i zainteresirani smo za sve dogovore. Napišite svi otkuda ste pa da probamo organizirati mjesto sastanka.
1
Ja bi predložio druženje nedjeljom budući da nas onda većina ne radi i možemo odvojiti jedno popodne za dogovor.
1
U Konzumu 250g aronije 10kn! Sad vidio. Po tome kila ispada 40 kn a baš me zanima koliko Todorić plaća kilu-20kn MAX. I to sam puno rekao. I pitanje je kad plati. Po toj logici, dođe čovjek u Konzum kupi kilu za 40kn i napravi si doma sok od aronije. I to ga košta 40kn a ne 130,140 ili više. Pa nisu ljudi ovce. Pogotovo kod nas gdje se pazi na svaku kunu. Ne kažem ja da nema ljudi koji će po toj cijeni kupiti i da se može po toj cijeni prodati putem facebooka,njuškala,plac i td. No koliko je vremena potrebno i koliko toga se proda. PRIMJER dođe ti četvrta godina i na 1ha dobiješ 6-7t aronije. Napraviš 2-3 tisuće boca, nešto zamrzneš, nešto čaja, nešto sušiš i kreneš prodavati. Prođe godina i evo ti novog roda od 8-9t aronije i 1000 boca na lageru koje nisi prodao,ostalo čajeva,ostalo sušenih bobica jer nisi uspio prodati po svojoj cijeni jer toga ima kod Todorića 3-4X jeftinije i šta sad. E,sad, nastupa Todorić ili netko takav i da ti otkupnu cijenu 1euro jer on prati stanje na tržištu i zna koliki je rod ove godine i kakav je plasman i zna da će dobiti po toj cijeni. TI NE ŽELIŠ PRODATI PO TOJ CIJENI! Ok. Nazove on naše susjede(Srbija,Bih,Čak i Makedonija Bugarska) i uveze potrebne količine i opet ti ruši cijenu. E, sad je problem u tome da on ima tržište i ti ne možeš više prodati ni po puno nižoj cijeni. A da ne spominjem Poljake koji toliko proizvode da im je cijena kile ispod eura. E zato je potrebna zadruga i to ne uskoro nego je već odavno trebala biti osnovana i šta je još važnije treba osigurati tržište po realnim cijenama. Moje namjere su časne i nikoga ne želim zastrašiti i nije mi cilj srušiti cijene i onda otkupljivati Vašu robu i masno zarađivati ali ovo je realna slika stanja na tržištu.
0
Prijedlog: nađemo se u Virovitici sljedeću nedjelju 22.9.2013(mislim ad imamo vremena do tada iplanirati sve9. Ja organiziram gdje ćemo sjesti i na miru popričati i probati usaglasiti stajališa. Probati ću pronaći mjesto gdje bi uz neki ručak po nekoj prihvatljivoj cijeni za sve sjeli i stavili na papir šta, gdje, koliko,kako i sl. Nemojte preko foruma o cijenama i kojekakvim glupostima se zamarati.
Znači svi ozbiljni proizvođači zainteresirani za zajedničko djelovanje u proizvodnji i prodaji proizvoda od aronije neka mi se jave u pm da vidimo koliko nas je i što smo kadri učiniti. Ukoliko nas bude zainteresiranih nađemo se podružimo, upoznamo i izmjenimo iskustva i mišljenja.
Ovako se samo laprda bezveze a nitko nema cohones nešto pokrenuti.
P.S. poželjno da se javi i koji proizvođač koji već ima uroda i bavi se problematikom prodaje.
Znači svi ozbiljni proizvođači zainteresirani za zajedničko djelovanje u proizvodnji i prodaji proizvoda od aronije neka mi se jave u pm da vidimo koliko nas je i što smo kadri učiniti. Ukoliko nas bude zainteresiranih nađemo se podružimo, upoznamo i izmjenimo iskustva i mišljenja.
Ovako se samo laprda bezveze a nitko nema cohones nešto pokrenuti.
P.S. poželjno da se javi i koji proizvođač koji već ima uroda i bavi se problematikom prodaje.
1
Ja sam svakako za. Vidimo se 22.9
Donosim i sok, ako ne prodam do tada
Donosim i sok, ako ne prodam do tada
Zadnja promjena: ksara; 10/9/2013, 21:56; ukupno mijenjano 1 put.
ksara- Broj postova : 144
God : 39
Registriran : 09.05.2012
1
Al si brz..... ... Nemama riječi. Kolega i ja mislim da dolazimo...ako bude sve ok..
0
Imam pitanje vezano za uzgoj, naime jučer sam pričao s jednim poznanikom koji je pred nešto godina u okolici Zadra posadio cca 1400 sadnica aronije, sve su se primile ali nisu napredovale kako su trebale, kaže da su i nakon par godina bile svega do koljena i on tvrdi da ova mikroklima ne odgovara biljci a imala je sve i vodu (bar tako on kaže), i da su sadnice bile ok i štotijaznamveć... Ima li tko kakav savjet?
andrusko- Broj postova : 19
Registriran : 26.04.2013
0
Bok Ljudi, dakle nedjelja 22.9.2013. bi organizirali druženje u Virovitici(Ja sve pripremim i samo vam javim mjesto). Molim Vas stavite si na papir sva pitanja, prijedloge, molbe i sl. da pretresemo sve teme dok budemo na okupu. Imate 10 dana pa Vas molim da iplanirate da svakako u nedjelju dođete.
Dakle za sada nas je:
1. Ksara
2. Robix
3. Robixov kolega(Zoki mislim)
4. Ja
5. Moj kolega.
Molim dbojana i smootcroatiana da se probaju izorganizirati i potvrditi dolazak. Zanima me koji termin bi vam bio bolji: oko ručka pa da pojedemo nešto svi skupa uz druženje ili tamo poslje ručka pa da povečeramo svi skupa.
Plan bi bio ovaj: Nađemo se svi skupa, upoznamo razmijenimo mišljenja i poslušamo prijedloge, obrok i druženje i dogovor o daljnjoj suradnji, poslje možemo otići do moje i kolegine plantažice pogledati kako bi to izgledalo uživo i na licu mjesta porazgovarati o svim pitanjima.
Idemo nešto pokrenuti a ne kukati od doma.
Pošaljite mi u p.m. brojeve mobitela pa da se čujemo čim ja budem imao više informacija.
P.S. MOLIM VAS SVE DA SI REZERVIRATE NEDJELJNO POPODNE SAMO ZA OVO I VJERUJEM DA NEĆEMO POŽALITI.
Pozdrav.
Dakle za sada nas je:
1. Ksara
2. Robix
4. Ja
5. Moj kolega.
Molim dbojana i smootcroatiana da se probaju izorganizirati i potvrditi dolazak. Zanima me koji termin bi vam bio bolji: oko ručka pa da pojedemo nešto svi skupa uz druženje ili tamo poslje ručka pa da povečeramo svi skupa.
Plan bi bio ovaj: Nađemo se svi skupa, upoznamo razmijenimo mišljenja i poslušamo prijedloge, obrok i druženje i dogovor o daljnjoj suradnji, poslje možemo otići do moje i kolegine plantažice pogledati kako bi to izgledalo uživo i na licu mjesta porazgovarati o svim pitanjima.
Pošaljite mi u p.m. brojeve mobitela pa da se čujemo čim ja budem imao više informacija.
P.S. MOLIM VAS SVE DA SI REZERVIRATE NEDJELJNO POPODNE SAMO ZA OVO I VJERUJEM DA NEĆEMO POŽALITI.
Pozdrav.
1
dogovorenoMicoPrlna je napisao/la:Bok Ljudi, dakle nedjelja 22.9.2013. bi organizirali druženje u Virovitici(Ja sve pripremim i samo vam javim mjesto). Molim Vas stavite si na papir sva pitanja, prijedloge, molbe i sl. da pretresemo sve teme dok budemo na okupu. Imate 10 dana pa Vas molim da iplanirate da svakako u nedjelju dođete.
Dakle za sada nas je:
1. Ksara
2. Robix
4. Ja
5. Moj kolega.
Pozdrav.
0
Pa ljudi mislim da bi oko 10 u jutro bilo ok.....
0
1. Ksara
2. Robix
3. Zoka
4. Ja
5. Moj kolega
6. Dbojan
2. Robix
3. Zoka
4. Ja
5. Moj kolega
6. Dbojan
1
Međimurci.... Kaj je sa vama??''
0
malo duže nam treba da se organiziramorobix je napisao/la:Međimurci.... Kaj je sa vama??''
0
no no... ajde pokreni svoje pajdaše. ... U jutro nekam moramo najprije na kavu.... Koprivnica.....
0
Meni bi više odgovarali da bude za vrijeme ručka
ksara- Broj postova : 144
God : 39
Registriran : 09.05.2012
1
andrusko je napisao/la:Imam pitanje vezano za uzgoj, naime jučer sam pričao s jednim poznanikom koji je pred nešto godina u okolici Zadra posadio cca 1400 sadnica aronije, sve su se primile ali nisu napredovale kako su trebale, kaže da su i nakon par godina bile svega do koljena i on tvrdi da ova mikroklima ne odgovara biljci a imala je sve i vodu (bar tako on kaže), i da su sadnice bile ok i štotijaznamveć... Ima li tko kakav savjet?
(samo se šalim)
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Stranica 6 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.