AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 21 / 40. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
Malo zanimljivog štiva vezano za ovo sve i kud to sve vodi i zašto ...
http://www.agroklub.com/kolumna/mljekare-su-i-zasluzile-aflatoksine/8823/
seoska sabiralista,traze suvremeno uredena sabiralista ,neznam ni ja kaj su sve naveli,kod nas nema dukat kucicu neg jedna zena doma ima u prostoriju gdi ima laktofriz al to sta oni traze tolu vodu,bojlere,odvode,sahte i pitaj boga kaj ne.al to nemaju ni dukatove kucice tak da je to veliko pitanje na sta idu,
zetorcrystal- Broj postova : 242
Registriran : 23.03.2012
0
niš novo nije rekel,al je lijepo sročil...nama nikakve koristi od nikakvog naslova u novinama...račun prazan,ne znam kud su otišli oni milijuni kaj je min.financija uplatilo...a evo kolko vidim,ne mrze građani samo seljake dok blokiraju ceste,nisu im mili ni gladni radnici ,bilo bi lijepo da se svi od ponedjeljka nađemo na trgu,skup s radnicima Diokija i sličnima i da pustimo glas...kaj sad,ak nas policija malo nalema...ionak smo se utovili prek zimefalkon 2 je napisao/la:Malo zanimljivog štiva vezano za ovo sve i kud to sve vodi i zašto ...
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
a načula sam nekaj,prije ove afere s otrovnim mlijekom,rekel je tehnolog da mora nekaj s biljegima,svima sabiračima nekaj...kak ja nemam niš s tim,nisam gnjavila...uglavnom,reko je da je to neizvedivo...al ko te pita...zetorcrystal je napisao/la:seoska sabiralista,traze suvremeno uredena sabiralista ,neznam ni ja kaj su sve naveli,kod nas nema dukat kucicu neg jedna zena doma ima u prostoriju gdi ima laktofriz al to sta oni traze tolu vodu,bojlere,odvode,sahte i pitaj boga kaj ne.al to nemaju ni dukatove kucice tak da je to veliko pitanje na sta idu,
6
eto,ode i veljača,a od poticaja ni P.a rečeno krajem siječnja....da nam se pomogne...a jesu nam pomogli.svaka čast.kak bi rekel @falkon
6
Pa čuj pomgli su nam ... da se priej riješimo muke i stoke .. pa ćemo onda postati gospoda socijalci i sjediti na klupicam u hladovini ...
A usto pa zar nisu "vidljivo na papiru" uplatiti cca 100 miliona za poticaj
ja il sam ćorava il kaj ja pare ne vidim na računu...daklem to je samo na papiru...baš si nekaj misli,a zakaj mi ne bi blokirali pol hrvatske,pa nas blokiraju pre računa jer nemremo do svoje love...pa kaj nek linić pošalje policajce...mirnim putem se tak niš ne bu riješilo?falkon 2 je napisao/la:Pa čuj pomgli su nam ... da se priej riješimo muke i stoke .. pa ćemo onda postati gospoda socijalci i sjediti na klupicam u hladovini ...
6
ovog nema nigdje da tak lazu ljudima u oci,sramota,bas me zanima kaj bu sutra na sastanku s jakovinom ako ga uopce bude,kaj bu sad obecal,fuj gadi mi se zivjet u ovoj drzavi
0
zetorcrystal je napisao/la:ovog nema nigdje da tak lazu ljudima u oci,sramota,bas me zanima kaj bu sutra na sastanku s jakovinom ako ga uopce bude,kaj bu sad obecal,fuj gadi mi se zivjet u ovoj drzavi
Uđem u trgovinu u Libiji sa punim džepvima novaca i kažem trgovcu ; vahat hobza , on mi odgovori mafi !
Pozdravim ga i napustim trgovinu . Hrpa kruha , on se neće ustati i kaže mafi - nema !
MAFI novca za poticaje u poljoprivredi ali FI za lažne i mlade umirovljenike itd .
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
@Đuro,jel bu kakav sastanak il ne?il idemo zaprt ceste pa nema nitko nikud da mrdne,dok nas marica ne pokupi i labudica odnese traktore..
6
nebu nist od toga,mi nismo slozni narod i nikad nebumo jer uvjek ima bisera,kod nas ima par seljaka i to kad nekom zaskripi ovaj drugi mu se smije u facu
0
[quote="zetorcrystal"]nebu nist od toga,mi nismo slozni narod i nikad nebumo jer uvjek ima bisera,kod nas ima par seljaka i to kad nekom zaskripi ovaj drugi mu se smije u facu [/quote
ha ha-misliš da to samo kod tebe ima???
ha ha-misliš da to samo kod tebe ima???
6
OPG VACENOVSKI je napisao/la:@Đuro,jel bu kakav sastanak il ne?il idemo zaprt ceste pa nema nitko nikud da mrdne,dok nas marica ne pokupi i labudica odnese traktore..
bio je sastanak u Novoj Gradišci , Stjepan je dio informacija napisao na Forumu . Jučer je ministar Jakovina putem radija rekao da je za sutra dogovorio sastanak sa predstavnicima udruga i Komore .
Zaprečavanjem cesta idemo na ruku političarima koji onda okreću javnost protiv seljaka . To treba izbjeći po svaku cijenu , a šou napraviti pred Saborom i Vladom !
55
jel bumo i pjevali?kaj nam drugo preostaje...blokiranih računa bez kn u džepu....tk pjeva,zlo ne misli!!
ajd da vidimo el opće bu sastanka!!!valda se ova Jakovinina mlada žena ne bu baš sutra porađala,pa ne bu mogel dojt
ajd da vidimo el opće bu sastanka!!!valda se ova Jakovinina mlada žena ne bu baš sutra porađala,pa ne bu mogel dojt
6
nist od toga,vode se budu pak povukle ko i obicno,oni gledaju samo svoju racunicu
0
krizic- Broj postova : 157
Registriran : 30.12.2012
25
CITAT PREUZET IZ "AGROKLUBA"
Imaju veliki subjekti dugove, gospon Rukovanjski ! I to VIŠEMILIJUNSKE ! Tvrtci u mojoj blizini oprošteno je 514 milijuna kuna poreznog duga ! Zemljište joj se u zakup dodjeljuje za 600 kn/ha dok seljaci plaćaju unaprijed 1865 kn/ha. Državni proračun se time oštećuje za 250.000.000 kn - dobro ste pročitali- jednim ugovorom na području samo jedne općine 250 mil.kn! Znaju za to i Vlada i Sabor, mi smo ih dokumentovano obavijestili, i ministarstvo- ALI NIŠTA ! S pravom pojedine subjekte prozivaju u saboru. Isti ti čuvaju zemlju Arapima koji su već u susjedstvu. Moji seljaci, MORAMO kreirati zakon u nacionalnom interesu ne u interesu neo-partija koje ispred svog imena stavljaju lažne demokratske predznake. Probudimo se na vrijeme!!!
TEKST NIJE MOJ??? Očito matematika ne ŠTIMA??
Imaju veliki subjekti dugove, gospon Rukovanjski ! I to VIŠEMILIJUNSKE ! Tvrtci u mojoj blizini oprošteno je 514 milijuna kuna poreznog duga ! Zemljište joj se u zakup dodjeljuje za 600 kn/ha dok seljaci plaćaju unaprijed 1865 kn/ha. Državni proračun se time oštećuje za 250.000.000 kn - dobro ste pročitali- jednim ugovorom na području samo jedne općine 250 mil.kn! Znaju za to i Vlada i Sabor, mi smo ih dokumentovano obavijestili, i ministarstvo- ALI NIŠTA ! S pravom pojedine subjekte prozivaju u saboru. Isti ti čuvaju zemlju Arapima koji su već u susjedstvu. Moji seljaci, MORAMO kreirati zakon u nacionalnom interesu ne u interesu neo-partija koje ispred svog imena stavljaju lažne demokratske predznake. Probudimo se na vrijeme!!!
Zadnja promjena: janko; 1/3/2013, 06:29; ukupno mijenjano 1 put.
janko- Broj postova : 186
Registriran : 01.10.2010
2
janko je napisao/la:CITAT PREUZET IZ "AGROKLUBA"
čekaj, na području jedne općine ima 200 000 Ha zemljišta? Tako ispada iz ovog teksta, jer ako oštećuju u prosjeku za 1265 Kn/Ha (koliko manje plaćaju od seljaka), 250 000 000 Kn podijeljeno sa 1265 Kn ispada skoro 200 000 Ha. Neka velika općina.
Ako želite napisati nešto - onda morate biti precizni i matematika mora štimati (barem na prvi pogled) da bi tekst bio iole vjerodostojan. Sa ovakvim tekstovima ide se na ruku muljanju sa zemljištem, jer nitko neće povjerovati u napisano, svatko tko imalo razmišlja - vidjeti će nelogičnosti u matematici. Morate točno napisati kako ste došli do cifre od 250 000 000 Kn.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
@Fidelito u pravu si!Ja sam tu isto pao na štos! Nemoguće je 200 000ha.Može biti nekih 3000ha a razlika je tad tek nekih 3 795 000kn?Što je isto puno ali 65 puta manje od 250 miliona HVALA na savjetu!Ja sam taj tekst PREUZEO DO SLOVA i najbolje da to izbrišem?!
janko- Broj postova : 186
Registriran : 01.10.2010
2
Netko je javno na TVu rekao da je Todoric dobio svu zemlju mislim po 300 ili 500 kn/ha. To mi zbilja nije jasno, kad je vec najveci i lako opstaje zasto drzava jos i zemlju daje prakticki dzaba ? Jel mu nije dosta pomogla prodavanjem firmi za kunu i oprastanjem dugova ?
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
janko je napisao/la:CITAT PREUZET IZ "AGROKLUBA"
Još spavate zimski i ljetni san !
Imao sam nesreću da sam radio 3 godine saljudima iz više država Europe , Afrike i Azije .
Bio sam budan kada sam vidio koga je Tuđman okupio oko sebe .
Javno sam Tuđmanu i HDZ 95 napisao za rješenja u poljoprivredi , javno sam sakupio 500 potpisa i bio nepartijski kandidat na Tuđmanovim prijevremenim izborima 95 ,
Vidio sam proteklih dana da se veći dio seljačkih vođa i seljaka budi . Javno sam neke stvari rekao u N. Gradišci , Ferovcu , Kutjevu , napisao na Forumu .
Bit priče , velika skupina mora dići glas , imamo 3 članka Ustava , 2 Zakona . Da li će se to iskoristiti mora više ljudi odlučiti .
55
Sve ovisi o tome što piše u ugovorima koje je Agrokor sklopio prilikom najma dražvnog zemljišta. Poznavajući način poslovanja dotičnog - ugovori sigurno nisu nepovoljni za Agrokor (i da se razumijemo, i ja bi se trudio sklopiti što povoljniji ugovor za svoj obrt ili firmu). Kakvi su bili tržišni odnosi u vrijeme dok su se sklapali ti ugovori, tko je tu kome, zašto i kako, koliko je sve to bilo transparentno to je sasvim 'drugi par rukava'. Možda su ugovori sklopljeni u vrijeme kada nije bilo drugih investitora i ponuđača, a možda i nitko drugi nije mogao dati ponudu, možda je bila u pitanju ponuda koja se nije mogla odbiti.... Ako je stvar legalna po zakonu, onda je najbolje za državu da te ugovorene obaveze ispoštuje, jer inače slijede odštetni zahtjevi. Ugovori bi se jedino mogli raskinuti jedino da se uspiju dokazati protuzakonitosti prilikom sklapanja tih ugovora, ali sa time se nitko u Hrvatskoj neće baviti. Agorkor je najveća tvrtka u Hrvatskoj i potrebni su jako čvrsti dokazi da se krene u takav postupak. Rekla-kazala tu nije dovoljna.
Često poljoprivredno zemljište ide na natječaj, javi se samo jedan ponuđač, koji je sklopi ugovor o najmu (pod relativno povoljnim uvijetima), a nakon par godina mnogim ljudima to odjednom ne paše - pa se onda poduzima sve da se istjera taj 'neželjeni' posjednik. Slijede pritisci, prijave za sve i svašta, sa obrazloženjem tipa da kako 'taj' može 'dobiti' zemljište. A kada je bio natječaj - gospoda se nisu javila jer je trebalo položiti novčani polog u visini jedne godišnje zakupnine (a ti isti su se rugali natječaju i pitali da tko još plaća uopće zakupninu, da to ne treba plaćati - kako se nije plaćalo do tada).
Politika prema poljoprivredi se mijenja svako malo i nije isključeno da se u tim stalnim promjenama u jednom trenutku moglo potpisati takav ugovor o najmu. To je samo jedna od posljedica stalnih promjena zakona i pravila igre. Uglavnom tu uvijek vrijedi pravilo: 'tko prvi do snaše....' .
Često poljoprivredno zemljište ide na natječaj, javi se samo jedan ponuđač, koji je sklopi ugovor o najmu (pod relativno povoljnim uvijetima), a nakon par godina mnogim ljudima to odjednom ne paše - pa se onda poduzima sve da se istjera taj 'neželjeni' posjednik. Slijede pritisci, prijave za sve i svašta, sa obrazloženjem tipa da kako 'taj' može 'dobiti' zemljište. A kada je bio natječaj - gospoda se nisu javila jer je trebalo položiti novčani polog u visini jedne godišnje zakupnine (a ti isti su se rugali natječaju i pitali da tko još plaća uopće zakupninu, da to ne treba plaćati - kako se nije plaćalo do tada).
Politika prema poljoprivredi se mijenja svako malo i nije isključeno da se u tim stalnim promjenama u jednom trenutku moglo potpisati takav ugovor o najmu. To je samo jedna od posljedica stalnih promjena zakona i pravila igre. Uglavnom tu uvijek vrijedi pravilo: 'tko prvi do snaše....' .
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito je napisao/la:Sve ovisi o tome što piše u ugovorima koje je Agrokor sklopio prilikom najma dražvnog zemljišta. Poznavajući način poslovanja dotičnog - ugovori sigurno nisu nepovoljni za Agrokor (i da se razumijemo, i ja bi se trudio sklopiti što povoljniji ugovor za svoj obrt ili firmu). Kakvi su bili tržišni odnosi u vrijeme dok su se sklapali ti ugovori, tko je tu kome, zašto i kako, koliko je sve to bilo transparentno to je sasvim 'drugi par rukava'. Možda su ugovori sklopljeni u vrijeme kada nije bilo drugih investitora i ponuđača, a možda i nitko drugi nije mogao dati ponudu, možda je bila u pitanju ponuda koja se nije mogla odbiti.... Ako je stvar legalna po zakonu, onda je najbolje za državu da te ugovorene obaveze ispoštuje, jer inače slijede odštetni zahtjevi. Ugovori bi se jedino mogli raskinuti jedino da se uspiju dokazati protuzakonitosti prilikom sklapanja tih ugovora, ali sa time se nitko u Hrvatskoj neće baviti. Agorkor je najveća tvrtka u Hrvatskoj i potrebni su jako čvrsti dokazi da se krene u takav postupak. Rekla-kazala tu nije dovoljna.
Dok je dio seljaka još bio na ratištu , > rodoljubi > su > kupovali > poljoprivredne kombinate i sklapali povoljne ugovore za državnu zemlju u smislu godina i cijene . Crnogorci kažu ; ko prvi do đevojke odnosno Hrvati tko prvi do djevojke , tom djevojka .
Sada seljaci , ako neće biti kmetovi , moraju biti bitku da nam zemlju prodaju sa rokom otplate do 20 godina !
55
..evo i 3. mjesec..ništa na računu.
danijel.franic.9- Broj postova : 57
Registriran : 07.12.2012
0
ja se baš ponadala da ti imaš neku informaciju...jbt...a opomene samo stižu..plati ovo plati ono....danijel.franic.9 je napisao/la:..evo i 3. mjesec..ništa na računu.
dobro,jel je sastanak sa Jakovinom?sve sam novine prelistala i niš
6
Stranica 21 / 40. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (4)
» Poticaji u poljoprivredi (3)