AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 16 / 36. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 26 ... 36
Re: Prosvjed
http://www.agroklub.com/kolumna/prosvjede-treba-preseliti-u-zagreb/8779/
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
Treba biti realan kod zahtjeva, Jakovina nije obećao da će isplatiti komplet poticaje u siječnju, rekao je da će početi sa isplatom a to je i napravio iako je samo kapnio samo nekima pa realno po tom pitanju nije slagao. Treba ih stiskat na temelju toga što su nam jesenas rekli da nemaju novaca za štetu od suše za razliku od svih normalnih država i tada su nas skinili sa grbače sa tom najavom o isplati u siječnju. Sad Linić kaže pa ne žive seljaci samo od poticaja, valjda i zarađuju nešto, treba mu netko istrest u facu da je prošle godine bila suša koja nas je sve bacila u minus i ako ima amneziju nek se povuče u Dubai i odseli.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
Liniću i ostalim lopovima treba dati realno onako kako oni znaju shvatiti.. znači ulog u litru mlijeka je sada cca 4 kn, dobijemo 2.32 kn i znači naša zarada je -1.68 kn .... samo što im nitko nezna tako jednostavno objasniti kada počmu pričati o seljačkim novcima i zarade, a u kojem je kontekstu rekao da imamo i zaradu onda je sasvim jasno da on ciljano gleda kako da nam uzme tu "zaradu" koju on vidi u poljoprivedi ...
Gospoda su briljirala sa hrpom nebuloza koje rasipaju već godinu dana. Ovo je vrhunac njihove inteligencije i sposobnosti, Ne samo u poljoprivredi nego općenito u svim resorima što je god takla njihova šapa sve je otišlo u PM. Pa je tako sad došla na red i poljoprivreda.
Kronično nam fali neki Damir Kain koji će se kao lav boriti za svoju regiju i svoje ljude, galamiti na sav glas, privući pažnju EK, EP, strasbura, bilo koje instance, institucije, dorh-a, čega god. Samo da nesposobne magarčine 100 puta moraju razmisliti prije nego povuku kakav poguban potez.
To je sve kada bi (imali, bili, htjeli ,mogli) !!!
Ali stvarnost koja nas okružuje zaista je pogubna !
Jedino možda da ih zamolimo (Vladajuće ) : Želite li zaista dobro svojoj djeci, ovom jadnom narodu i državi Molimo vas kao Boga ne radite više ništa !
Ne vucite nikakve poteze ! Ne trudite se razvijati poljoprivredu, Ne želimo više u EU, Ne želimo biti konkurentni, Pustite nas u PM. Svejedno ćemo svi propasti samo dajte još malo vremena možda se neki od nas snađu, možda nas sašije neka kataklizma pa da dostojanstveno pocrkamo.
Kronično nam fali neki Damir Kain koji će se kao lav boriti za svoju regiju i svoje ljude, galamiti na sav glas, privući pažnju EK, EP, strasbura, bilo koje instance, institucije, dorh-a, čega god. Samo da nesposobne magarčine 100 puta moraju razmisliti prije nego povuku kakav poguban potez.
To je sve kada bi (imali, bili, htjeli ,mogli) !!!
Ali stvarnost koja nas okružuje zaista je pogubna !
Jedino možda da ih zamolimo (Vladajuće ) : Želite li zaista dobro svojoj djeci, ovom jadnom narodu i državi Molimo vas kao Boga ne radite više ništa !
Ne vucite nikakve poteze ! Ne trudite se razvijati poljoprivredu, Ne želimo više u EU, Ne želimo biti konkurentni, Pustite nas u PM. Svejedno ćemo svi propasti samo dajte još malo vremena možda se neki od nas snađu, možda nas sašije neka kataklizma pa da dostojanstveno pocrkamo.
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
→→→ : VIŠE
stanar je napisao/la:http://www.agroklub.com/kolumna/prosvjede-treba-preseliti-u-zagreb/8779/
Ovo je dezinformacija ! 23. 01. 2013 . na dan zasjedanja Sabora prijavio sam građanski prosvjed u kojem sam napisao da može doći do 20 seljačkih vođa i Komore ! Došlo je NULA vođa !
Ispred Sabora može doći 1 500 prosvjednika ili zadovoljnih koji žele izraziti potporu Vladi , zastupnicima i članovima Ustavnog suda ! Svi su u tom prostoru , ali na tri strane !
Brzi vlak me košta oko 180 kn ! Oni koji su bliži mogu jeftinije proći ! Ustav i Zakon o javnom okupljanju ne brani da se prosvjed prijavi pred Saborom !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
jel gledate polj emisiju?prosvjedi.....
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
OPG VACENOVSKI je napisao/la:jel gledate polj emisiju?prosvjedi.....
u čemuje problem ?
Kad sam prijavio prosvjed ispred Brodske županije policija mi je došla u kuću !
Budući da nisam bio kod kuće otišao sam u policiju , njih 5 a ja sam !
Gospodo ja sam postupio po zakonu Vi postupite po zakonu , nema raspravljanja !
1. zabrana održavanja prosvjeda od strane policije ,
2. kršim zabranu ,
3. oni prijete da će me privesti , ljudima kažem da li im ne branim da me privedu,
4. podnose prijavu sudu ,
5. sud me osuđuje novčano i zaštitnom mjerom , a redara novčano ,
6. na rješenje suda ulažemo žalbu redar i ja
7. u sudu se smiju na naše odgovore i oslobađaju mene i redara ,
8. dio prosvjeda vidjeli su na HRT , pisano je u medijima
Za veliki prosvjed u organizaciji STOŽERA , isti dan moramo prijaviti maksimalan broj mjesta od istoka Slavonije , Zagorje , Lika , Istra , Dalmacija , pred Saborom !
55
Đuro Japarić je napisao/la:OPG VACENOVSKI je napisao/la:jel gledate polj emisiju?prosvjedi.....
u čemuje problem ?
Kad sam prijavio prosvjed ispred Brodske županije policija mi je došla u kuću !
Budući da nisam bio kod kuće otišao sam u policiju , njih 5 a ja sam !
Gospodo ja sam postupio po zakonu Vi postupite po zakonu , nema raspravljanja !
1. zabrana održavanja prosvjeda od strane policije ,
2. kršim zabranu ,
3. oni prijete da će me privesti , ljudima kažem da li im ne branim da me privedu,
4. podnose prijavu sudu ,
5. sud me osuđuje novčano i zaštitnom mjerom , a redara novčano ,
6. na rješenje suda ulažemo žalbu redar i ja
7. u sudu se smiju na naše odgovore i oslobađaju mene i redara ,
8. dio prosvjeda vidjeli su na HRT , pisano je u medijima
Za veliki prosvjed u organizaciji STOŽERA , isti dan moramo prijaviti maksimalan broj mjesta od istoka Slavonije , Zagorje , Lika , Istra , Dalmacija , pred Saborom !
Jučer su dio seljaka održali sastanke , rečeno mi je da se danas kreće u prosvjede po županijama usporenom vožnjom traktora kao dio pritiska .
Malo kasnije ću poslati dio teksta nekim ljudima na Brodskoj županiji . U tekstu je i obrazac sa kojim sam prijavio prosvjed 98 , sa opisanim redosljedom od 1 do 8 !
55
Kome sam ja dao svoje glavose. STIDIM SE SAMOGA SEBE MLADOŽENJI ONOME KOJI NOVU GODINU CEKA U DUBAIU ONOME STO IDE NA SKIJANJE. SRAMIM SE SAMOGA SEBE
jatko- Broj postova : 137
Registriran : 01.03.2011
2
na youtube sam gledao prosvjede francuskih seljaka.ako sam dobro shvatio,oni sjednu u traktore i voze se,tjpolako se vozaju po metropoli,i usporavaju promet.prosvjeda po zakonu nema,jer po zakonu ne prosvjeduju,voze se.i policija im nemoze nista,jer su ispravni u prometu.za prosle prosvjede sam cuo da je policija zaustavila kolonu traktora koja se kretala prema zagrebu.E sad,jer oni uopce imaju na zakonsko pravo za to?primjer-ja sjednem u svoj traktor i krenem na njivu,bas u vrijeme prosvjeda,i policija me zaustavi i ne da mi proc,jer nagadjaju da sam prosvjednik,pa krsim zakon,(zapravo ga ne krsim)pa me zaustavljaju.po kojem zakonu imaju pravo me zadrzat,ako je sve ispravno?demokratsko pravo svakog pojedinca je da se krece gdje god zeli,znaci u tom slucaju policija bi tesko krsila ustav RH.u tom slucaju bi trebali podnjet tuzbe protiv policije zbog teskog krsnje ustava RH i gradjanskih prava...Ako policija misli da smije krsit ustav rh i zaustavljat promet,jer bi traktori blokirali grad (cime bi traktoristi krsili zakon blokadom),tada bi policija sve ljude koji imaju noževe u kuhinjama,trebala privesti,jer bi i oni mogli nekog ubit s tim nozevima i time krsit zakon...ako nisam u pravu,nek me neko ispravi...najvise krsenja prava koliko sam vidio ima u americi,gdje policija cesto krsi gradjanska prava,cak njihovi gradjani razlikuju sta je legalna a sta ilegalna kontrola prometa.
Bare- Broj postova : 611
God : 44
Zanimanje : poljodjelac
Registriran : 10.03.2008
21
SteveO je napisao/la:Treba biti realan kod zahtjeva, Jakovina nije obećao da će isplatiti komplet poticaje u siječnju, rekao je da će početi sa isplatom a to je i napravio iako je samo kapnio samo nekima pa realno po tom pitanju nije slagao. Treba ih stiskat na temelju toga što su nam jesenas rekli da nemaju novaca za štetu od suše za razliku od svih normalnih država i tada su nas skinili sa grbače sa tom najavom o isplati u siječnju. Sad Linić kaže pa ne žive seljaci samo od poticaja, valjda i zarađuju nešto, treba mu netko istrest u facu da je prošle godine bila suša koja nas je sve bacila u minus i ako ima amneziju nek se povuče u Dubai i odseli.
liniću je samo bitno da on gradi svoje apartmane na krku...
21
ne smije se kolona traktora vozit po cesti bez pratnje cestiga i sta ja znam jos svega, a da bi to sve organiziralo se treba 30 dana cekat nista od usporene voznje
deere power je napisao/la:ne smije se kolona traktora vozit po cesti bez pratnje cestiga i sta ja znam jos svega, a da bi to sve organiziralo se treba 30 dana cekat nista od usporene voznje
Prosvjedi se prijavljuju temeljem Zakona o javnom okupljanju !
Da li je to što tvrdite povezano sa Zakonom o prometu na cestama ? Nisam ga pročitao u zadnje vrijeme , pokušati ću danas na internetu to vidjeti !
55
bio sam s ljudima i tako im je receno, nema se sta raspravljat treba trazit dozvolu koja se ceka 30 dana a za to bas i nema vremena, htjeli su se provozat ali eto ni to ne moze vise, vjerovato je neki novi zakon
deere power je napisao/la:bio sam s ljudima i tako im je receno, nema se sta raspravljat treba trazit dozvolu koja se ceka 30 dana a za to bas i nema vremena, htjeli su se provozat ali eto ni to ne moze vise, vjerovato je neki novi zakon
30 dana piše o priredbama i sportskim aktivnostima na cestama .
Ovo što sam na brzinu pročitao može se izbjeći da kolonu čine tri traktora i da se između do ostala 3 traktora ostavi razmak za sigurno preticanje , drugi faktor govori o brzini na cesti . Ako traktori sporije voze biti će ih lakše i sigurnije obići !
Podnesite zahtjev u policiji , i opišite način prosvjeda ! Ako ga zabrane znati ćemo na koji se Zakon pozivaju i koje članke ! Ako sam shvatio Vi ste iz Baranje ; Napišite mjesto u Baranji pravac kroz Osijek i natrag !
55
deere power je napisao/la:ne smije se kolona traktora vozit po cesti bez pratnje cestiga i sta ja znam jos svega, a da bi to sve organiziralo se treba 30 dana cekat nista od usporene voznje
kolona je zakonski 3 ili vise vozila.zasto 3?jer je prvo vozilo pocetak,drugo sredina i trece kraj kolone.znaci kad na cesit voze dva vozila,(bez obzira radilo se o motoru,kamionu,autu,traktoru,bageru,kombajnu...bilo cemu) i ja ih stignem sa svojim trecim vozilom,trebao bi zvat policiju unaprijed da nas prati?.ovo nikako ne drzi vodu.ko kaze da bi poljoprivrednici organizirali kolonu?(to bi onda trebalo prijavit)ali eto svima je svega dosta i bas se eto desilo da se u istom trenutku svi traktori nadju na cesti...kolona traktora na cesti je isto sto i kolona automobila.nikakve razlike nema...pa prema tome nitko ne krsi nikakve propise.i tko zaustavlja prema tomu vozila i zadrzava ih bez ikakvih prava,krsi zakon...
21
deere power je napisao/la:bio sam s ljudima i tako im je receno, nema se sta raspravljat treba trazit dozvolu koja se ceka 30 dana a za to bas i nema vremena, htjeli su se provozat ali eto ni to ne moze vise, vjerovato je neki novi zakon
rekla-kazala...ne treba slusat price,neko citat ozakonjen,potpisan papir...jer on je pravilo,ne trazit savjete od policije,jer se velik broj zakona da ''zaobic''.one popularne rupe u zakonu
21
nije rekal kazala jebi ga džabe vama pricat, zaboli me iskreno kazem da je trebala bit organizirana voznja i u zadni trne su javili da se ne smije bez pratnje a da se to sve moze rjesit tek za 30 dana, vi ljudi ko da ste coravi pa citate samo kako vam pase, nikad ne slusam birtijske price al nikad nit govorim ili pisem ono sto nisma cuo iz prve ruke od organizatora prosvjeda
Đuro Japarić je napisao/la:deere power je napisao/la:bio sam s ljudima i tako im je receno, nema se sta raspravljat treba trazit dozvolu koja se ceka 30 dana a za to bas i nema vremena, htjeli su se provozat ali eto ni to ne moze vise, vjerovato je neki novi zakon
Ovo što sam na brzinu pročitao može se izbjeći da kolonu čine tri traktora i da se između do ostala 3 traktora ostavi razmak za sigurno preticanje , drugi faktor govori o brzini na cesti . Ako traktori sporije voze biti će ih lakše i sigurnije obići !
Podnesite zahtjev u policiji , i opišite način prosvjeda ! Ako ga zabrane znati ćemo na koji se Zakon pozivaju i koje članke ! Ako sam shvatio Vi ste iz Baranje ; Napišite mjesto u Baranji pravac kroz Osijek i natrag !
nazalost danas ne sudjelujem zbog osobnih razloga(nema veze sa politikom vec nesto trece) ovo ce bit samo prosvjed upozorenja a za pravi prosvjed ce se vjerovatno bolje i organizirat ali onda treba izac svaki seljak koji ima traktor a ima nas puno da se vidi prava snaga, ovo svako za sebe nije bas dobro al to je samo moje misljenje
JEDNA PRAVA ISTINA.......... NESPOSOBNI SMO ZA SVE........ TO JE TO......NE ZAMARAJMO SE VISE......IMAMO PODMITLJIVE VODJE..
jatko- Broj postova : 137
Registriran : 01.03.2011
2
deere power je napisao/la:nije rekal kazala jebi ga džabe vama pricat, zaboli me iskreno kazem da je trebala bit organizirana voznja i u zadni trne su javili da se ne smije bez pratnje a da se to sve moze rjesit tek za 30 dana, vi ljudi ko da ste coravi pa citate samo kako vam pase, nikad ne slusam birtijske price al nikad nit govorim ili pisem ono sto nisma cuo iz prve ruke od organizatora prosvjeda
znaci ja sa svojim traktorima (imam 3)izadjem na cestu,jedan za drugim,moram zvat policiju da me prati do njive?Ili ja idem sa svojim traktorom na cestu,i bas se u isto vrijeme desi jos par traktora da se isto voze na cesti,i mi se ne smijemo vozit,jer smo u koloni?ma po kojem zakonu...?koja zakonska regulativa mi zabranjuje kretanje po cesti?znaci ni tri automobila se ne smiju voziti jedan za drugim,bez policijske pratnje?jer je to vec kolona,a ona se mora prijaviti..smijesno....
21
deere power je napisao/la:Đuro Japarić je napisao/la:deere power je napisao/la:bio sam s ljudima i tako im je receno, nema se sta raspravljat treba trazit dozvolu koja se ceka 30 dana a za to bas i nema vremena, htjeli su se provozat ali eto ni to ne moze vise, vjerovato je neki novi zakon
nazalost danas ne sudjelujem zbog osobnih razloga(nema veze sa politikom vec nesto trece) ovo ce bit samo prosvjed upozorenja a za pravi prosvjed ce se vjerovatno bolje i organizirat ali onda treba izac svaki seljak koji ima traktor a ima nas puno da se vidi prava snaga, ovo svako za sebe nije bas dobro al to je samo moje misljenje
Postavio sam pitanje za prosvjednu vožnju na drugom Forumu ; Prometni prekršaji , tamo netko odgovara tko poznaje to područje ! Nemam adresu od Petra , upoznali smo se u Ferovcu ! Poslao sam pisma u četvrtak i jedno danas , na više adresa ! 1. Stožer za vođenje prosvjeda , 2. osobe za medije , 3 . osobe za pregovore sa Vladom i zastupnicima , to je model kojeg se može nadopuniti !
Na drugom Forumu dobronamjerni upozoravaju da se ne blokiraju prometnice , da ne napravimo javnost protiv nas ! Neka udruga mora prijaviti prosvjed ispred Sabora - sve treba osmisliti !
55
Đuro Japarić je napisao/la:deere power je napisao/la:Đuro Japarić je napisao/la:deere power je napisao/la:bio sam s ljudima i tako im je receno, nema se sta raspravljat treba trazit dozvolu koja se ceka 30 dana a za to bas i nema vremena, htjeli su se provozat ali eto ni to ne moze vise, vjerovato je neki novi zakon
Postavio sam pitanje za prosvjednu vožnju na drugom Forumu ; Prometni prekršaji , tamo netko odgovara tko poznaje to područje ! Nemam adresu od Petra , upoznali smo se u Ferovcu ! Poslao sam pisma u četvrtak i jedno danas , na više adresa ! 1. Stožer za vođenje prosvjeda , 2. osobe za medije , 3 . osobe za pregovore sa Vladom i zastupnicima , to je model kojeg se može nadopuniti !
Na drugom Forumu dobronamjerni upozoravaju da se ne blokiraju prometnice , da ne napravimo javnost protiv nas ! Neka udruga mora prijaviti prosvjed ispred Sabora - sve treba osmisliti !
ako se prijavi prosvijedna voznja,to je nesto drugo,ono o cemu ja pisem,jest da svatko za sebe vozi.na cesti se stvori kolona traktora.prvi traktor zaustavi policija,ne da prolaz.traktorista kaze-da ide svojim putem,i on s drugim nema nista.i po kojem zakonu ga policija smije zadrzavat?i tako svaki prosvjednik.i slikat ih da su zaustavlili bez ikakvih zakonskih regulativa svakog pojedinca,tuziti ih i trazit odstetu...naravno da je sve organizirano,samo treba se nekad napravit ''lud''.ljudi idu svojim poslom sa traktorima,primjerice u ministarstvo u zagreb u vezi nekih upita,a auti su im se pokvarili...nisam nigdje vidio u europi da su njihovi poljoprivrednici blokirali prometnice,al se svi polako vozaju po vecim gradovima.
21
Bare je napisao/la:
ako se prijavi prosvijedna voznja,to je nesto drugo,ono o cemu ja pisem,jest da svatko za sebe vozi.na cesti se stvori kolona traktora.prvi traktor zaustavi policija,ne da prolaz.traktorista kaze-da ide svojim putem,i on s drugim nema nista.i po kojem zakonu ga policija smije zadrzavat?i tako svaki prosvjednik.i slikat ih da su zaustavlili bez ikakvih zakonskih regulativa svakog pojedinca,tuziti ih i trazit odstetu...naravno da je sve organizirano,samo treba se nekad napravit ''lud''.ljudi idu svojim poslom sa traktorima,primjerice u ministarstvo u zagreb u vezi nekih upita,a auti su im se pokvarili...nisam nigdje vidio u europi da su njihovi poljoprivrednici blokirali prometnice,al se svi polako vozaju po vecim gradovima.
Za vlast i javnost , moramo koristiti Zakon o javnom okupljanju građana i članak Ustava ; Svakom se priznaje pravo na javno okupljanje i mirni prosvjed u skladu sa zakonom .
Pred Saborom 10 . m od Sabora smije biti 1 500 prosvjednika !
Može se glumiti da se vozamo traktorima , ali to javnost ne zna !
Treba podnijeti prijavu i napisati prosvjedna vožnja ! Ako ne zabrane onda napraviti razmak da drugi mogu obilaziti . Ako zabrane napisati će ime Zakona i članak ili članke na koje se pozivaju .
55
Stranica 16 / 36. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 26 ... 36
Stranica 16 / 36.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.