AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Prosvjed

Stranica 9 / 36. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 22 ... 36  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Prosvjed - Page 9 Empty Re: Prosvjed

Postaj by GAD 28/2/2012, 20:11

Ero 1 je napisao/la:https://youtu.be/1MOvmGIPi7w
Što bi naša javnost rekla da se ovako protestiralo

TOOO, to je to, !!!!!!!!!!!!

GAD

Broj postova : 108
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 18.11.2010
4

[Vrh] Go down

Postaj by tomi93 28/2/2012, 20:11

SteveO je napisao/la:A gle, nije im on kriv sto netko sa foruma nije htio dizat kredit i dat kucu pod hipoteku, karikiram, da bi digao farmu po SAPARDu za 100-200-300 krava i organizirao to sve da to funkcionira da bi on zivio na nekoj "visokoj nozi". Znam masu ljudi koji se bave samo zemljom i navikli su iz proslog sistema da zive ko bogovi sa 15-20 hektara, moj stari prvi nekad prica o tim vremenaima, ali ta su vremena prosla, danas obitelj mozes uzdrzavat sa 40-50 hektara i to ako znas upravljat biznisom, poljoprivreda vise nije djelatnost u kojoj si imao bascu i svoje svinje pa svoje jedes a ostalo sto prodas zito ili kukuruz trosis jer je inflacija ucinila svoje, moderno kapitalističko tržište radi svoje, moderna poljoprivreda je biznis i dosta ljudi ima problema sa tom cinjenicom i ne zna se snac u tome i odbija da je to tako. Ne mozes zivit od 5 krava i ne radit nista drugo, pa jebiga, realno gledaj da ljudi rade 8 sati dnevno na blagajni u Konzumu za 2000 kn i to svaki jebeni dan u godini ! I za to moras imat neku skolu a ovdje mozes sa 0 razreda skolovanja uzet 5 krava na obraz i imat isto para ko ta blagajnica, pa nije pravedno. To sad malo karikiram al jebiga, kapitalizam je na snazi i svako se mora uklopit u to sto bolje zna i RADIT. Ja prvi bi volio zivit od nekih kamata i ic na putovanja i vozit Porsche po Jadranu ali znam da mi ne moze bit nego treba radit i zivit u svojim granicama.

Ovo je najgluplja stvar koju si nadrobil u ovom postu. Pa ajde nekog purgera sa 0 razreda škole pošalji meni u štalu pa neka proizvodi i bude konkurentan. To je životna škola koju polaziš od dana kad se rodiš (barem ja, a vjerujem i ostali koji su ili će nasljediti posel svojih predaka), isto kao što češ i ti reči da nemože netko sa nikakvim znanjem o ratarstvu biti konkurentan u proizvodnje npr. suncokreta. U poljoprivredi treba puno znanja, bilo ono steknuto kroz iskustvo ili školovanje. Ovom izjavom blamiraš ne samo stočare, nego cjelu poljoprivrednu proizvodnju.

Ne shvačam opče svrhu agronomskog fakulteta ili poljoprivrednih škola, pa tamo vjerojatno idu samo oni koji nisu imali uvjete za upis na neki "normalni" faks ili srednju Prosvjed - Page 9 413475
tomi93
tomi93

Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 28/2/2012, 20:24

Prosvjed - Page 9 533195 Tomi u potpunosti se slažem stobom.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 28/2/2012, 20:41

tomi slažem se:mnogima je škola i faks samo cilj da dobiju diplomu.Ja to mogu sigurno reć,jer barem 80% ljudi na mom faksu ima cilj 'rješiti se' ispita.Znači samo da položi,nije bitno znanje. Tako je vjerujem i na ostalim,manje teškim fakultetima,a i gore...
abrkili
abrkili

Broj postova : 1754
God : 36
Registriran : 14.03.2008
28

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 28/2/2012, 20:45

upravo tako, nećaka mi je išla 4 godine veterinu, sada druga ide a uopće ih to ne zanima...
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 28/2/2012, 20:52

tomi93 je napisao/la:
Ovo je najgluplja stvar koju si nadrobil u ovom postu. Pa ajde nekog purgera sa 0 razreda škole pošalji meni u štalu pa neka proizvodi i bude konkurentan. To je životna škola koju polaziš od dana kad se rodiš (barem ja, a vjerujem i ostali koji su ili će nasljediti posel svojih predaka), isto kao što češ i ti reči da nemože netko sa nikakvim znanjem o ratarstvu biti konkurentan u proizvodnje npr. suncokreta. U poljoprivredi treba puno znanja, bilo ono steknuto kroz iskustvo ili školovanje. Ovom izjavom blamiraš ne samo stočare, nego cjelu poljoprivrednu proizvodnju.

Ne shvačam opče svrhu agronomskog fakulteta ili poljoprivrednih škola, pa tamo vjerojatno idu samo oni koji nisu imali uvjete za upis na neki "normalni" faks ili srednju Prosvjed - Page 9 413475

Čekaj, jel ti znas uopce o čemu pričaš ? Pa svejedno je jesi purger ili australac, sa 5 krava neces ni ti ni on bit profitabilni, ja ne znam tocne podatke, mozda hoces sa 30 krava bit a mozda neces ni sa 130 al kako vidim ove oko sebe koji imaju veće farme ide im prilicno dobro, sad ja ne znam na koju foru, realnost je da mali izumiru, to je tako i u EU, ili radi vise ili zatvori. Da vam je bajno, naravno da nije, nije ni ratarima al to je realnost, moramo se prilagodit kad ne mozemo nista drzavi i Todoricu koji pobire kajmak mešetarenjem. A da to postane toliko profitabilno, da je tu neka "laka" lova" to bi mogao raditi SVAKI ali pazi, SVAKI mentalno ispravan čovjek, škola apsolutno ne treba, samo ne smijes bit lijen i bio bi pun ko brod, čak je teže znat radit sa traktorom i oruđem nekim novijim nego imat krave i oko njih brinit. Onda nebi nitko išao radit kao blagajnica, na bauštelu, na bilo koji teži posao jer kad radiš u npr. Šećerani ili nekom mlinu tebi je bacat vreće 6-7 sati dnevno svaki dan kad ima vreća a ti vidi jel ti svaki dan prebacujes vrece preko leđa ili je ipak lakše, meni je u ratarstvu lakše a imam završen fakultet koji nije agronomski o kojem ti imas tako sramotno misljenje. Mislim, nemojmo pravit neku ekstra nauku od držanja krava i uzgoja svinja, to jeste teško, i ratarstvo je relativno teško ali meni bi bilo puno teže ić svaki dan na posao za mizernu plaću i radit na baušteli ili negdje a to ti je alternativa jer ako nećeš učit u školi onda je ili bauštela i neka zanimanja gdje ne treba škola ili uzgoj neke marve ili kulture, nema lakog posla.

Eto ja te molim da nam napises koliko sati godisnje ti provedes na poslu u štali i koliko grla imas pa da vidimo i neke brojke. Činjenica je da ako ne voliš učit onda uvijek možeš imat ovce i krave ili radit zemlju, dakle ta opcija uvijek ostaje, e sad koliko ces bit uspjesan ovisi o XY faktora, lakse je ako ti preci ostave nesta temelja ali radit na kasi u Konzumu sa 0 razreda osnovne NEĆEŠ, mozes radit na baušteli radit jedino a to je u svakom smislu teze nego imat krave i ovce, po mom skromnom misljenju.

Ti ne shvacas svrhu fakulteta ?! Pa ja recimo vidim, mom starom je samo pomoglo u zivotu i poslu sto ima završen agronomski fakultet i primjenjuje neka stečena znanja tamo, tako pričat o poljoprivrednoj školi može samo neki neinformirani balavac, a vjerujem da će ti se javit i ljudi koji su namjerno upisali te škole i fakultete jer ih to zanima i koristit će im u životu. Malo se uozbilji kad pišeš o tim temama o kojima sa svojih 19 godina nemaš pojma, praktički si prozvao sve sa poljoprivrednom srednjom i fakultetom propalicama ovdje a to je u najmanju ruku neodgovorno. Naravno da je bitno i praktičko znanje, u biti najbitnije ali fakultet ti NIKAD al NIKAN nigdje ne može bit minus, samo plus, pogotovo ako te zanima to sta studiraš. Jer fakultet treba shvatit kao ulaznicu u prakticni svijet toga što si studirao/proučavao a ne da možeš bit pametan ako netko tko je 20 godina u poslu. Tako da, ja imam i prakticnog znanja ponesto al mi svakako ne smeta fakultet, ne da mi je dobro dosao nego je nemjerljivo koliko mi pomaze svakog dana u 100 situacija.

Zadnja promjena: SteveO; 28/2/2012, 20:55; ukupno mijenjano 1 put.
SteveO
SteveO

Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 28/2/2012, 20:54

abrkili je napisao/la:tomi slažem se:mnogima je škola i faks samo cilj da dobiju diplomu.Ja to mogu sigurno reć,jer barem 80% ljudi na mom faksu ima cilj 'rješiti se' ispita.Znači samo da položi,nije bitno znanje. Tako je vjerujem i na ostalim,manje teškim fakultetima,a i gore...

Ipak trend je pozitivan: dok sam ja studirao puno više od 80% ljudi samo je željelo riješiti ispite, nije ih baš puno interesiralo ono što se uči na faksu. Niti mene nisu svi predmeti jednako interesirali (barem 50%), ali bilo je jako zanimljivih predavanja, posebno na višim godinama studija. Što se tiče 'teških' fakulteta ja mislim da je sve jako taško studirati ako te to ne zanima. Znam to po sebi, jer su me neki specijalizirani predmeti toliko interesirali da se uopće nisam morao pripremati za ispit. Za one predmete koji mi nisu bili interesantni - morao sam se dosta pripremati i jedva sam to položio (i to mi je teško padalo). Ali pitanje je tko će zaposliti čovijeka sa fakultetom koji nije zainteresiran za posao koji bi trebao raditi?
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 28/2/2012, 20:55

steveO ja mislim da znam zašto je spomenio fakultet i da nevrijedi a dati ću ti primjer...

imam kuma sa završeni agronomskim faxom i počeo raditi u poljoapoteke i dok je radio tamo mi niej dao mira, kad god neko nešt pita on zove mene da pita a da pojasnim poantu ja sam seljak sa 8 razreda škole , on tek kad je počeo u prakse provoditi svoje znanje onda je tek škola mu došla do izražaja iako i sada dosta brljavi ali ima volju da uči i provodi znanje u praksu... o toem se najčešće kod većine radi.
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 28/2/2012, 21:00

tomi93 je napisao/la:
SteveO je napisao/la:A gle, nije im on kriv sto netko sa foruma nije htio dizat kredit i dat kucu pod hipoteku, karikiram, da bi digao farmu po SAPARDu za 100-200-300 krava i organizirao to sve da to funkcionira da bi on zivio na nekoj "visokoj nozi". Znam masu ljudi koji se bave samo zemljom i navikli su iz proslog sistema da zive ko bogovi sa 15-20 hektara, moj stari prvi nekad prica o tim vremenaima, ali ta su vremena prosla, danas obitelj mozes uzdrzavat sa 40-50 hektara i to ako znas upravljat biznisom, poljoprivreda vise nije djelatnost u kojoj si imao bascu i svoje svinje pa svoje jedes a ostalo sto prodas zito ili kukuruz trosis jer je inflacija ucinila svoje, moderno kapitalističko tržište radi svoje, moderna poljoprivreda je biznis i dosta ljudi ima problema sa tom cinjenicom i ne zna se snac u tome i odbija da je to tako. Ne mozes zivit od 5 krava i ne radit nista drugo, pa jebiga, realno gledaj da ljudi rade 8 sati dnevno na blagajni u Konzumu za 2000 kn i to svaki jebeni dan u godini ! I za to moras imat neku skolu a ovdje mozes sa 0 razreda skolovanja uzet 5 krava na obraz i imat isto para ko ta blagajnica, pa nije pravedno. To sad malo karikiram al jebiga, kapitalizam je na snazi i svako se mora uklopit u to sto bolje zna i RADIT. Ja prvi bi volio zivit od nekih kamata i ic na putovanja i vozit Porsche po Jadranu ali znam da mi ne moze bit nego treba radit i zivit u svojim granicama.

Nemojmo se vrijeđati. Ako ne razumiješ zašto postoji agronomska struka, lijepo to napiši pa će ti netko (valda) objasniti. Ali moraš to upitati kulturno. Nema potrebe vrijeđati po forumu. Ima nas koji držimo do svoje struke i svog stečenog znanja.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 28/2/2012, 21:12

stevo bas naprotiv, mali ne propadaju, vec su samo starija gospodarstva se gase jer ne moze neko sa 80 godina se bavit s kravama, veliki se dave i tonu, drze ih poticaji i presipavanje iz šupljeg u prazno, isto je i s ratarima, prije ce ovi veliki i prezaduzneni propast nego neki solidni proizvodjaci(ne misim na na ove sa 1ha zemlje)

Zadnja promjena: deere power; 28/2/2012, 21:14; ukupno mijenjano 1 put.
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 28/2/2012, 21:13

tomi93 je napisao/la:

Ne više! Sad imaju ekonomiju Very Happy
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by roko 28/2/2012, 21:18

Tomi!! Ja sam platio takav fakultet 25.000 kuna, radim posao koji nitko nije radio u kontinentu, sad sam u zlatnoj sredini i tezim u top 5 u Hrvatskoj!
U svom privatnom poslu, bez papira i diplome mogu, ali stecenog znanja ne mogu!

Proci ce to tebi glavom, kad se pubertet ohladi! Smile
roko
roko

Broj postova : 1392
God : 42
Registriran : 09.03.2008
8

http://www.lavanda-racic.hr

[Vrh] Go down

Postaj by tomi93 28/2/2012, 21:21

Fidelito je napisao/la:

Ovo je bio sarkazam, opče niste shvatili svrhu mojeg posta, htio sam napisti da nemožeš napredovati u poljoprivredi bez znanja, i sam sam završio srednju poljoprivrenu i sad idem na višu polj. u kž. I profesori su me tamo naučili da nesmijem imati nisko mišljenje o svojoj struci, kao što to ima član steveO.

Ma zašto se opče opravdavam Prosvjed - Page 9 413475
tomi93
tomi93

Broj postova : 1529
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19

[Vrh] Go down

Postaj by Miky000 28/2/2012, 21:29

tomi93 je napisao/la:
Fidelito je napisao/la:

Ovo je bio sarkazam, opče niste shvatili svrhu mojeg posta, htio sam napisti da nemožeš napredovati u poljoprivredi bez znanja, i sam sam završio srednju poljoprivrenu i sad idem na višu polj. u kž. I profesori su me tamo naučili da nesmijem imati nisko mišljenje o svojoj struci, kao što to ima član [b]steveO[/b].

Pa čovijek nije ništa krivo reko. Činjenica je da se poljoprivredom može baviti svaka budala bez ijednog dana provedenog u školi, što ni u jednoj normalnoj državi svijeta nije slučaj. Jer današnji poljoprivrednik mora biti ne samo ratar ili stočar, nego i menađer, dobar organizator i sto drugih stvari. Ja kad pogledam po selu što ljudi rade, dođe mi da plaćem na koliko mjesta bacaju novce samo iz jednog razloga: nedostatka znanja
Miky000
Miky000

Broj postova : 476
Zanimanje : student
Registriran : 30.07.2010
9

→→→ : OPG PAŽUR

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 28/2/2012, 21:34

falkon 2 je napisao/la:steveO ja mislim da znam zašto je spomenio fakultet i da nevrijedi a dati ću ti primjer...

imam kuma sa završeni agronomskim faxom i počeo raditi u poljoapoteke i dok je radio tamo mi niej dao mira, kad god neko nešt pita on zove mene da pita a da pojasnim poantu ja sam seljak sa 8 razreda škole , on tek kad je počeo u prakse provoditi svoje znanje onda je tek škola mu došla do izražaja iako i sada dosta brljavi ali ima volju da uči i provodi znanje u praksu... o toem se najčešće kod većine radi.

Ma sve ok, ni mene moj fax nije naucio da ja ne moram odradit pripravnički, zato i postoji ta godina pripravničkog, kao što rekoh, diploma je ulaznica u taj svijet uz neka temeljna znanja. Recimo ja imam u zadrugi lika sa polj. fakultetom i lik je vrlo pametan i dosta puta stari ide njega pitat sta da radi na njivi jer ovaj ima puno vise i prakticnog iskustva sa masom klijenata a u skoli su jednaki. Nigdje ja nisam rekao da se to ne moze naucit, pa Kerum je prakticki nepismen pa je milijunas, nije mu trebao fax, ako imas zicu i volju za ucenjem sve ces naucit al ne moze pricat o faxu da je gubitak vremena kad jednostavno nije.

deere power je napisao/la:stevo bas naprotiv, mali ne propadaju, vec su samo starija gospodarstva se gase jer ne moze neko sa 80 godina se bavit s kravama, veliki se dave i tonu, drze ih poticaji i presipavanje iz šupljeg u prazno, isto je i s ratarima, prije ce ovi veliki i prezaduzneni propast nego neki solidni proizvodjaci(ne misim na na ove sa 1ha zemlje)

Ma propadaju i mlađi koji su puni teorije i kafanske priče a rade kad i kako ne treba, vjeruje da znam, vise su taki duzni ljudima i zadrugama nego neki stari djed koji je naucio da kad naplati prvo placa za vrsaj i ostale dugove pa onda sto mu ostane, to su ljudi starog kova.

tomi93 je napisao/la:
Fidelito je napisao/la:

Ovo je bio sarkazam, opče niste shvatili svrhu mojeg posta, htio sam napisti da nemožeš napredovati u poljoprivredi bez znanja, i sam sam završio srednju poljoprivrenu i sad idem na višu polj. u kž. I profesori su me tamo naučili da nesmijem imati nisko mišljenje o svojoj struci, kao što to ima član steveO.

O kojoj to struci ja imam nisko mišljenje ? Smile Gubiš se, daj da te pubertet popusti pa onda da razgovaramo ko ljudi, ja nemam nisko mišljenje ni o ljudima sa 0 razreda škole kao ni sa ovim ili onim faxom ali ZNAM da fax nije gubitak vremena ako si studirao ono što voliš, kad tad će ti dobro doći. Ali tvrdim da sa 0 razreda škole možeš radit zemlju i imat krave a biti profesor, manager ili znanstvenik moras imat 20 godina škole i onda ne vidim nekog pretjeranog čuđenja što mliječni/ratarski/kozarski biznis nije toliko dobro plaćen jer to pretežno i rade ljudi koji ne vole učit/radit a od djetinjstva to mozes prevest dijelom kao "ne vole radit" jer do 18. godine to ti je prakticki manje vise posao, da ucis Smile E pa onda tom logikom pravednije je da ovi sto se pate po doktoratima i imaju nekog vraga bez fizickog rada jer su tako odabrali, nije problem "neskolovanih" sto je znanje negdje na cijeni i sto burzovni mesetari i ostali manageri zgrću novce koje mi ne znamo ni napisat.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 28/2/2012, 21:56

Joooj kako vam se više da... Prosvjed - Page 9 413475
zrine89
zrine89

Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 28/2/2012, 22:29

Eo, zrine prvi neradnik i njemu se neda i cudi se nasoj volji a onda ce kukat kasnije ;-) Neda nam se admine, sutra brisi sve sto nema veze sa prosvjedom :-):-)
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Prosvjed - Page 9 Empty Mljekari prekidaju prosvjede i povlače traktore s cesta

Postaj by odmahsad 28/2/2012, 22:33

zahtjevaju da se premijer odlučno postavi prema krupnom kapitalu, da isposluje što bolju otkupnu cijenu mlijeka, jer za to ima mehanizme.Od premijera traže da prisili otkupljivače mlijeka da smanje svoj profit u ime viših otkupnih cijena mlijeka i prisili bankare na manje kamate na kredite poljoprivrednicima.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Mljekari-prekidaju-prosvjede-i-povlace-traktore-s-cesta

odmahsad

Broj postova : 101
Registriran : 31.12.2010
1

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 28/2/2012, 22:41

Nema nazalost od toga nista, sve je privatno, MOL ne smiju dirat, Lactalis također, trebaju neke realne zahtjeve imat kroz neke izmjene zakona al cijenu trazit da vlada utjece na neku privatnu firmu i to jos iz EU, nema sanse. Jedino rjesenje je da ti mljekari imaju toliko kapitala da prezive 2-3 mjeseca i da dijele mlijeko mukte i ne predaju litre ovim otkupljivacima a oni ne mogu uvest sve sto im treba i kad pogoni stanu a radnicima place idu i ostali troskovi onda mogu kod otkupljivaca pricat o cijeni a ne ovako, gazda prosvjeduje a ostali kod kuce rade i predaju kao da se nista ne desava, nazalost ih mogu ucjenjivat. A Dukat zna da mljekari imaju kredite i da moraju predavat mlijeko da placaju rate i to koriste, bolje daj kunu nego nista, na veliku zalost. Al nema druge osim vratit sa prosipanjem ili nabavit krdo teladi pa nek se oni tove, mozda se to vise isplati :-)
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by IVAN DF 28/2/2012, 23:08

Moram se složiti s Tomijem da velika većina ljudi koji završe fakultet nemaju pojma niočemu a kamoli o faksu kojeg su završili .

Evo primjera s kojima sam se susreo: tata je planirao sijati talijanski ljulj i pita u savjetodavnoj službi što bi bilo kada bih napravio tako i tako . Na to mu ovaj odgovori vi probajte pa ćemo vidjeti . I sad je on nešto naučio na faksu ? Ma dajte molim vas na faksu možete našto naučiti samo ako ste to primjenili u praksi . Recimo ako studirate ratarstvo i time se bavite lako vam je povezati struku i praksu a što ovaj moj savjetodavac zna o ratarstvu - isto koliko i moja baka .

Drugi primjer koji potvrđuje da Agronomski fakultet ne služi u potpunosti svrsi . Susjedova unuka ga je završila i provodila je neku anketu kod mene . I tako joj ja malo pokazujem farmu i vidi ona sijačicu za žito i pita jel to za kukuruz . Mislim iz opće kulture bi shvatili da se žito sije gusto a kukuruz na redove.
Kasnije je rekla mome ocu , citiram : "znate mi sa faksa vam ništa neznamo , trebali bi doć kod vas radit koju godinu da se naučimao " . Šta će vam bolji dokaz od same potvrde studentice koja ga je završila .

SteveO je nisam ratar . Ne znam kao se proizvodi pšenica (ok , znam ju ja proizvest za svoje potrebe ali da bude konkurentna na tržištu u to baš nisam siguran ) ali hoću reć da shvaćam da je za njenu proizvodnju potrebno teorisko i stručno znanje pogotovo oko gnojidbe i zaštite .

Ja sam priznao da ju ne bi znao proizvest jer jednostavno ne znam kako i zato bih te zamolio da ne pišeš kako netko može imati 0 razreda škole i držati 5 krava .
Vjerojatno i može i davale bi one mljeko ali bi rezultat bio isti kao i sa mojom pšenicom .

Da te ja nešto pitam . Ti si ratar i imaš faks . Znaš kako se proizvodi kukuruz . Dali znaš koje sorte kukuruza treba posijati za proizvodnju mljeka a koje za proizvodnju mesa i u kojoj fazi ga treba silirati .
Dali znaš koliko krava mora dobiti silaže na početku , sredini i kraju laktacije a koliko u suhostaju .

Vjerojatno ne znaš a ratar si i znaš kako se proizvodi kukuruz . A kako misliš da bi to onda mogao znati netko sa 0 razreda škole .
IVAN DF
IVAN DF

Broj postova : 359
Registriran : 03.02.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 28/2/2012, 23:21

Gdje na svijetu je praksa nepotrebna osim u saboru ?!?!?

Ja odgovorno tvrdim da netko totalno bez skole sa interesom za tu temu moze naucit sve vezano uz uzgoj krava, teorijsko znanje moze naucit iz knjiga i kojekakvih uputa i iz tuđih iskustava, znam osobno par ljudi koji nisu imali blage veze sa poljoprivredom prije 5 godina i nakon 2-3 godine su sa interesom za to i hodanjem i ispitivanjem dosli do vrlo uspjesnih proizvođača.

Sad ne kužim koja je poanta tvog posta uopce ? I ovaj sa 0 razreda i ovaj sa agronomskim faxom moze procitat koje sorte mu trebaju za sta kod krave/teleta i u kojem tjednu mora silirat kukuruz, to su sve ispitali ovi na fakultetima i institutima tako da ja ne moram eksperimentirat, treba me samo dovoljno zanimat da pitam i da se informiram na svim dostupnim mjestima, to sve sto ti tvrdis se moze napisat na A4 papiru i onda smo svi jednako pametni glede toga.

Ne kuzim ti post uopce, jel ti mislis da ja zastupam fax ili neskolovane ? Jer ja ne zastupam nikoga, samo kazem da poljoprivrednik mozes bit uz malo ili nimalo učenja u školi a kirurg ne mozes, top nogometas ne mozes bit ako nisi rođen, pjevač tipa Pavarotti ne mozes bit ako nisi rođen, Muhammad Ali ne mozes bit ako nisi rođen, Usain Bolt ne mozes biti ako nisi rođen, manager ne mozes biti ako nisi rođen a ratar i mljekar mozes bogami, uz vrlo malo ili nimalo formalnog skolovanja i učenja, Trebaš znat množit i zbrajat, za jednu godinu da budes redovan na nekoj ekonomiji koja radi velike povrsine i da malo citas neku literaturu vec se iduce mozes pocet bavit sam poljoprivredom, naravno uz konstantno isprobavanje i ucenje kroz proizvodnju al trcat ispod 10 sekundi na 100m neces nikad i nikako. Mislim, sta sad pokusavas rec da smo mi neka posebno inteligentna vrsta pa smo savladali ratarstvo ili uzgoj svinja ?! Pa nismo, veci je problem koristit nove priključke, GPSove i prskalice nego sve skupa sto se radilo prije 10 godina kod bavljenja poljoprivredom dok ta visoka tehnologija nije postojala u poljoprivredi. Pa pogledaj samo profil ljudi koji se time bavi i sve ce ti bit jasno, svaki koji nije za nista bavi se time, jest da ni nema nista od toga al to radi ili izvozi drva iz šume, budimo realni, i ja sam sam dio toga svega samo sto ja to gledam na neki drugi nacin i to ne zanci da neko bez ili sa skole nije uspjesan u tome jer je to do covjeka al ako te zanima i savjestan si, to je valjda jedina grana ekonomije gdje mozes bit totalno prosjecan i prakticki nepismen a imat doabr uspjeh.

Aj dosta o temi, ovdi se pise o prosvjedima ;-)
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by IVAN DF 28/2/2012, 23:31

Htio sam reći da netko sa 0 razreda škole misli da sve zna i da ne treba učiti i zbog takvih stavova ne može uspjeti u bilo kojem poslu . Ako ima volje da nauči sigurno će uspjeti kao što i ti sam kažeš.
Mi smo se mljekarstvom počeli baviti pred 12 godina s tim da o tome nismo znali baš ništa osim da krave jedu sijeno i muzu se 2 dnevno . Naučili smo baš kako ti kažeš uz malo prakse i nekoliko knjiga .

Ja sam htio reći da naškolovani ljudi robuju stereotipima i nisu spremni na nove tehnologije i promjene i da vam fakultet ne mora nužno značiti da nešto znate bolje od osobe bez njega. (ovo ne tvrdim za doktore i sl.) mada sam imao profesoricu koja je tek završila ekonomski faks i nije nam znala objasniti što je lizing i sl.
IVAN DF
IVAN DF

Broj postova : 359
Registriran : 03.02.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 28/2/2012, 23:35

SteveO je napisao/la:Eo, zrine prvi neradnik i njemu se neda i cudi se nasoj volji a onda ce kukat kasnije ;-) Neda nam se admine, sutra brisi sve sto nema veze sa prosvjedom :-):-)

Ma je da lako je kukati, al mi vjeruješ muka mi je od toga svega, prosvjedi, prepucavanja. Jednostavno neam volje za ništa " a tako mlad ".

Ma sve ok,nema potrebe za brisanjem. zanimljivo vas je čitati. Samo bez vrijeđanja. Nek je živ forum, ali svaka vam čast pa imate volje za toliko pisanja. Divim vam se....

Ma sve to stoji tko ima faks, jer većinom ljudi nađu posao koji nije u toj struci. Normalno da čovjek zaboravi neke stvari. Daj se nadje posao u struci kojoj je završio bilo bi drukčije.

Svi se nalazimo na različite načine, knjige, forumi, novine, playboy i tako to....
Da ne pričam u srednjoj školi mene profesor učio o menjaču IMT-e 533 a ja pojma neam kako izgleda jer nije me zanimalo i jedva sam dvojku izvukao Laughing
Mene je zanimalo neke druge stvari. Vario, powershift i tako dalje. Hoću reči neki profesori su zahrđali sa novostima,tehnologijama, strojevima bla bla bla a neki nisu.
Nemaju svi isto znanje.
Svako je drukčije naučen, svako ima drukčije mišljenje...I nažalost učit će cijeli život. Rodio se glup i umro glup Laughing
Isto tako, ima i onih koji upišu neki faks eto tako da bi imali neki faks završeni...

Tako da puno faktora utječe zašto ima znanje, a zašto nema..

Zadnja promjena: zrine89; 28/2/2012, 23:46; ukupno mijenjano 1 put.
zrine89
zrine89

Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by odmahsad 28/2/2012, 23:35

"Idemo sami u borbu protiv Lactalisa i Ministarstva"

http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/zavrsili-prosvjedi-mljekara-krecu-u-pravnu-bitku/6433/

odmahsad

Broj postova : 101
Registriran : 31.12.2010
1

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 28/2/2012, 23:37

Ne, to ja nisam rekao, nit ovaj bez skole zna sve nit ovaj doktor znanosti jer su uvjeti stalno promjenjivi, samo je pitanje koji ima veci ego pa ce mislit da sve zna i nece saslusat druge argumente, tu su cesci ovi neskolovaniji jer imaju kompleks da cim im netko proturjeci i misli drukcije da im automatski govori indirektno da su glupi sto nema veze sa istinom. Ali u prakticnom dijelu, ovaj sa polj. skolom je u prednosti jer ima neke osnove koje ovaj bez skole mora tek naucit ali kod prakse krecu od istog.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 9 / 36. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 22 ... 36  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]